FLORIN CHILIAN: ”BASESCU SI UNGUREANU NE BAGA IN RAZBOI CU IRANUL!”/ Ambasadele din Israel isi fac planuri de evacuare

9-02-2012 3 minute Sublinieri

Israel

  • Cotidianul:

Atitudinea Israelului față de Iran, criticată dur de ruși. La un pas de război

Speculaţiile Israelului privind fabricarea în Iran a unor arme nucleare ar putea avea consecinţe catastrofale, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe, Mihail Ulianov.

“Invenţiile” privind “posibila fabricare de către Iran a unor arme nucleare “cresc tensiunile şi ar putea încuraja tentativele de a recurge la soluţii militare cu consecinţe catastrofale”, a declarat Ulianov pentru agenţia Interfax, citată de Mediafax.ro.

“Zgomotul şi invenţiile privind termenul posibilei fabricări de către Iran a armelor nucleare (…) au obiective politice şi propagandistice care sunt departe de a fi inofensive”, a subliniat Ulianov, directorul departamentului de securitate şi dezarmare al Ministerului rus de Externe.

Speculaţiile privind un posibil atac împotriva Iranului au crescut după ce un expert israelian din serviciile de informaţii, Ronen Bergman, a declarat în urmă cu o săptămână pentru New York Times că un astfel de atac va avea loc în acest an. La rândul său, ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a provocat emoţii, exprimându-şi dorinţa de a ataca Teheranul, fără a preciza o dată.

Florin Chilian – cetăţean pesimist: Ne bagă ăştia în război cu Iranul!

Ce facem? Aceeaşi Mărie cu altă pchilianălărie?

Măi, nu ştiu… Pe mine m-au sunat unii mai devreme şi m-au întrebat ce părere am că s-a „şutit” Boc. Şi le-am pus o întrebare simplă: L-au arestat?… Nu? Atunci nu mă mai deranjaţi! Mă tem că nu-i chiar atât de simplu – aceeaşi Mărie cu altă pălărie -, problema e că eu îl ştiu pe ăsta (n.r. – M.R. Ungureanu) şi cei de la SRI nu prea-l agreează, că a avut probleme mari. Se pare că e în slujba altora… da, bine, că noi totdeauna am avut slugi, spioni vânduţi. Dacă Iranul a declarat că va ataca orice stat care… mă tem că Băsescu o să ne bage în război!

Să revenim la premierul desemnat şi la noul guvern…

N-o să fie băi un alt guvern. Ce, aţi înnebunit cu toţii? Tot Băsescu e…

În regulă, dar cine”muşcă” din povestea asta?

Dacă stau să mă gândesc bine, din ce am mai prins de la tv şi am citit în ziare pe diagonală, am senzaţia că nu mai contăm. Că nu despre noi e vorba în tot ce se întâmplă! Am impresia că e meciul ăstora cu Iranul. Că… spanac! Românii, carne de tun ca de fiecare dată. Cred că ce se întâmplă n-are nicio legătură cu noi.

(…) Dar să revin, pe scurt, mi-e tare frică de slugile astea, că ne vor târî într-un război cu Iranul. Dacă stau să mă gândesc ce dosare sunt pe-afară cu Băsescu, alea cu armamentu’, de-aici poate să-şi salveze pielea sau dracu ştie, că altfel, ce piele să-şi salveze, că nu mai e vorba despre aşa ceva. Trebuie să rămână slugă, să-şi asculte stăpânii, că-l condamnă altfel ăia, că românii n-o să-l condamne! (…)

Noi ne-am întors privirea de la necazurile celorlalţi şi asta ne face să fim o populaţie, nu un popor.

(…) Le spuneam contemporanilor c-o să vină vremuri grele, c-o să se crape de foame şi de frig. Ei îmi spuneau că sunt eu, auzi, pesimist… şi c-o să fie bine. Nu, mă, sunt realist- cinic! Am avut şi noi un spanac de iarnă, că până-n ianuarie n-a fost iarnă-n România, şi la o săptămână s-a închis ţara. (…)

Eu n-am trăit războiul, doar ce-am văzut la televizor. Bă, s-au bătut americanii cu ăia. O altă nenorocire a fost că i-am lăsat să se folosească de noi ca să-i omoare pe iugoslaviN-am fost de acord cu asta. Am senzaţia că ăsta, prin numirea lui Ungureanu, ne-a târât într-un război cu Iranul. Şi nu ştiu de ce, dar nu-i treaba noastră acolo.

E normal să vii cu eticheta SIE în fruntea unui guvern al României?

Hai să-ţi explic o chestie! Eu măcar sunt muzician, sunt cu muzica, cu „iubi”, cu „pisi”, de-alea „zece”, de plâng gospodinele la coadă. Dar voi? Dacă nu-l lăsa Securitatea din braţe pe Ceauşescu, ar mai fi căzut? Dacă nu l-ar fi lăsat serviciile din braţe pe Năstase, mai pierdea cu Băsescu? Dacă nu-l lasă serviciile acum pe Băsescu, mai pică? Întrebări retorice, dar chiar nu ne dăm seama că suntem conduşi de o juntă militară? Pentru că serviciile au o structură clar militară. Unde mai are loc şi conceptul de democraţie? Care democraţie? Uitaţi-vă în jur! Ajungi ce vrei tu: judecător, şef de stat, de servicii, dar condiţia e să fi călcat măcar o dată pe bec, să fi violat, să fi dat în cap, să fi furat ceva… Altfel nu eşti util! Nu te pot manipula, n-au mânere de care să te ţină. Dacă eşti politician şi n-ai furat, iar nu intri-n parlament! (…)

Îmi amintesc de ce zicea Ulieru, fostul purtător de cuvânt de la SRI, că, după ’89, serviciile n-au lucrat în favoarea statului român, mi-a îngheţat şira spinării! După care, omul, brusc, n-a mai apărut la televizor. Mai circulă şi chestia asta cu asigurările medicale pe care le-ar fi promis Băsescu unor societăţi americane. Că de-aia s-ar fi declanşat toată nebunia. Bă, dar n-ar fi cazul să existe un pic de demnitate şi de onoare? Nu-s totuşi ofiţeri ai României ăştia din servicii? Ne-au vândut ăştia, ne-au dat petrolul, ne-au dat apa de ploaie, şi aia care se scurge la canale, ne-au dat tot! Acum ne bagă şi în război! Da’ nu cumva ne-au vândut prea ieftin? Şi dacă ne-au vândut, ce mai putem face? (…)

Mai mulţi diplomaţi aflaţi la post în Israel au solicitat măşti de gaze, iar ambasadele întocmesc planuri în caz de atac cu rachete, de teamă că mii de israelieni cu dublă cetăţenie vor cere evacuarea din ţară dacă va izbucni un conflict cu Iranul, notează Mediafax.ro.

Ambasadele străine din Israel au început să întocmească planuri pentru evacuarea cetăţenilor lor din statul evreu în cazul unui atac cu rachete. Oficiali de rang înalt de la Ierusalim au declarat că mai multe misiuni diplomatice s-au arătat interesate de pregătirea pentru diferite situaţii de urgenţă, relatează Ynetnews.com.

În cadrul pregătirilor pentru posibilele consecinţe ale unui atac israelian asupra Iranului, diplomaţi străini din Israel au cerut Ministerului de Externe să îi echipeze pe ei şi pe familiile lor cu măşti de gaze. Între timp, Ministerul de Externe le-a furnizat ambasadelor străine o listă cu buncărele din ţară şi instrucţiuni.

Diplomaţii sunt îngrijoraţi de posibilitatea unei ofensive cu rachete asupra statului evreu care ar determina mii de cetăţeni israelieni cu paşapoarte străine să ceară evacuarea din ţară. Un diplomat european de rang înalt a declarat că într-un asemenea caz, Uniunea Europeană nu are mijloacele necesare unei evacuări în masă într-o perioadă scurtă. Între timp, forţele israeliene încep miercuri exerciţii militare de două zile în oraşul Ashkelon (sud), iar Forţele Aeriene vor efectua un exerciţiu în regiunea Galileea (nord).


Categorii

Al treilea razboi mondial, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “FLORIN CHILIAN: ”BASESCU SI UNGUREANU NE BAGA IN RAZBOI CU IRANUL!”/ Ambasadele din Israel isi fac planuri de evacuare

  1. Personal, inclin sa cred ca nu.Cel putin nu anul acesta.Desi nu ma dau in vant dupa asur, aici cred ca are dreptate in ceea ce spune:

    http://www.animanews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=303:alexandru-toma-ptracu-israel-vs-iran-cand-se-va-declana-rzboiul&catid=49:articol

  2. @carmen:

    In general e riscant sa dai termene, e de ajuns sa descrii situatia. Articolul respectiv, de altfel, chiar asta face. Nu am vazut sa dea termene – nici pentru inceperea razboiului, nici pentru neinceperea sa.

  3. Foarte bune si la obiect aceste articole.Zilele pacii sunt numarate ,probabil o luna doua de zile. Ceva se leaga foarte curios. Numirea lui Ungureanu ca Prim Ministru suspectat de colaborare cu un anumit seviciu de informatii strain. Siria si Iran miza unui razboi clar in curand si evacuarea unei populatii , unde ?dintr-o tara ce va fi extrem de afectata de razboi. Daca tot a scazut populatia Romaniei cu 2,6 mil cu siguranta ca vom avea oaspeti cu dubla cetatenie.Totul pare pefect credibil .

  4. Citesc si eu ba ca basescu s-a speriat si l-a aruncat in joc pe securist ca sa dea nu stiu ce semnale, ba ca e planul B, samd.
    Nu cred nimic. Asta e Planul. Nici A, nici B, doar marsul lor inainte, calcand pe cadavre, premeditat. Nu e aparut peste noapte=uitati-va la om : opusul lui boc. ‘Nant, frumusel, amabil, vorbitor de limbi globale, ambitios nevoie-mare(genul mai dati-mi o sarcina, dar vai, lasati-ma sa va ajut, ce bine va sta azi parul), fin, rocker, dastept, filozof, multivalent. Deja a frant inimi de prezentatoare TV si inima lui Ponta se pare. E un mic antihrist, dar unul de carton-e maculat-a fost utc-ist de nadejde, are bube in cap, nu-i perfect. Oamenii ni l-au dat pe boc in acesti ani sa ne facem incalzirea cu el-boc a macrodestabilizat Romania; vine mru sa o microdestabilizeze. Pe dos va fi cu UE.
    Premeditarea se vede in discursul de lemn putred european, altoit peste lemn de maciuca comunista. “Voi pleca de la munca atunci cand treburile vor merge bine pentru oameni. Munca e cea mai buna forma de patriotism”. Citatul e aproximativ, dar spiritul asta e. Are si echipa buna-e nazistul ala care zice ca toti trebuie sa ne facem declaratii de avere. De fapt echipa nici nu conteaza decat din privinta disponibilitatii de a pocni din calcaie la ordin.
    Bun-deci vom fi asa: colonie miniera la coada Imperiului si linie-intai la razbel.

  5. @vlad:

    Corect si bine metaforizat.

  6. @admin
    am spus ceea ce am crezut in ideea ca anul acesta este, in primul rand an electoral pentru state, daca nu ma insel, si Franta, parca in toamna si in primavara; si mai cred un lucru: atunci cand se va intampla, nu va fi atat de mediatizat momentul, ci va veni, probabil, pe neasteptate. De multe ori m-am gandit ca pregatita asa cum doresc, poate ca nu voi fi niciodata.Gandul ca mereu sunt la inceput in toate ma face sa realizez ca nu pot nimic fara El.Insa in mana lui Dumnezeu sunt toate.Si puterea si neputinta.

    Daca va referiti la discutia anterioara, era un lucru destul de cunoscut peste ocean cu cca 3 luni inainte.Dar, vom trai si vom vedea.Daca va voi Domnul.

  7. In orice caz, presedintele a trasat sarcinile noului guvern: legea sanatatii, reorganizarea teritoriala… Adica aceeasi obsedanta “reforma” si “modernizare”. Dar nu-i nimic de mirare…

  8. Noul guvern – cu ghilimelele de rigoare – va continua (in continuare) pasii pe care urma sa-i faca cel vechi, poate doar ceva mai putin apasat si cu urechea tare aplecata spre noi, poporul.

    Un interviu cu mr.JF:
    http://soviani.com/2012/02/08/un-interviu-cu-domnul-jeffrey-franks-seful-misiunii-fmi-pentru-romania/

    a propos de obsesia reformei si modernizare.

  9. @carmen:

    poate doar ceva mai putin apasat si cu urechea tare aplecata spre noi, poporul.

    Poate mai cu stil. Cum bine spunea un taximetrist, exista unii care iau masuri dure revoltand populatia, si altii care sunt in stare sa o ia atat de cu binisorul incat sa ii faca pe oameni sa isi puna singuri capul pe butuc. Pe butucul de la esafod, desigur. Dar, in cazul nostru, pana si stilul va fi o spoiala care nu va reusi sa acopere decat grotesc pielea de soparla si coada de leopard.

  10. “Dar amintiti-va: desi primul-ministru se schimba, inca avem acelasi presedinte, aceeasi configuratie politica dinainte, vor fi doar modificari minore.”

  11. Ma uitam la un promo pe antena 3 in care apare acad. Giurascu care spune:”Cum vom plati noi datoria catre FMI cand nu mai avem economie?”
    Pai si asta va fi o mutare extraordinara a preailuminatilor nostri conducatori care vor negocia intrarea noastra in linia intai cu injumatatirea sau stergerea datoriei.
    MRU chiar e evreu? Ca isi facea cruce la juramant.

  12. @vlad: ar avea o oarecare origine etnica evreiasca, insa nu credem ca e si mozaic. Si oricum nu ni se pare asta important. Nu doar ca s-a inchinat, ci tot juramantul (cu mana pe Biblie si pe Constitutie) e infiorator, cand te gandesti ca invoca propasirea poporului, suveranitatea si toate cele. Dar, daca Henric al IV-lea a spus ca Parisul merita o liturghie, atunci chichinetii astia reptilieni plini de ambâțul parevnirii si al puterii sunt in stare sa joace in orice rol. Daca-i cu PCR, cu PCR defileaza, daca-i cu juraminte, se juruie solemn si cu mult patos.

  13. Din cate sa observat fostul premier Boc nu prea il sprijinea pe basescu in eforutul de a vinde resursele aurifere din Rosia Montana, probabil Boc fiind constient si de dezastrul ecologic care va fi in cazul in care se vor incepe exploatarile acolo.
    Astfel basescu incearca prin acest securist sa grabeasca demersurile inceperii exploatarilor, amintindu-ne la propunera de premier a lui ungureanu ca trebuie incepute exploatarile cat mai repede.
    Iar la cat de bine se ” intelege” si lucreaza basescu cu serviciile secrete e imposibil ca el sa nu fi fost unul de-al lor.

  14. E infiorator, asa-i. Pai unii si vor intreba: Doamne, au nu in numele tau am facut si am dres?

  15. Eu nu stiu cat mai face dl Basescu ce vrea,eu cred ca de prin SUA a fost impus dl Ungureanu ca prim-ministru.
    Eu vad ca Romania acum e printre cele mai bogate tari ca resurse naturale (acum s-a gasit petrol si gaze naturale pe aci plus aurul,argintul si celalte metale scumpe de la Rosia Montana) dar banii ajung pe la niste firme particulare,din resurse.Din discursul acestui prim-ministru se pare ca doreste neaparat sa deschida exploatarea de la Rosia Montana,care daca se face de RMGC din sutele de miliarde,daca nu mii de miliarde de euro,mai nimic nu o sa ajunga la statul roman.
    Nu mai imi pare Romania condusa de aci din tara ci de prin SUA si de unii sionisti din Israel.
    Asta se intampla numai datorita faptului ca unii romani au ce au cu rusii si nu au vrut sa se orienteze spre relatii mai stranse cu Rusia.I-o fi fost impuss populatiei din Bucovina de nord limba rusa,dar cel putin nu a fost exterminata,sa zica dansii ce e mai bine,sa iti fie manelizata populatia cu “cultura” venita de prin SUA si exterminata o parte din ea,sau sa ii fie schimbata limba?
    Oricum acum rusii sunt foarte civilizati,nu mai incerca nimeni sa iti impuna limba.Apoi nici nu stiu daca chiar a fost impusa in Bucovina de nord rusa,daca nu cumva locuitorii au preferat sa o invete in loc de romana,pentru ca de exemplu Finlanda a fost atatia ani sub Imperiul tarist si totusi nu li s-a pierdut limba.

  16. Cand zic de gazel ma refer la cele gasite acum in Marea Neagra,probabil o sa se gaseasca si petrol,daca s-au gasit gaze.

  17. Pingback: “GENERATIA de 40 DE ANI” si defectarea lui Ponta. Serviciile sunt in toate cele ce sunt si, mai ales, in cele ce maine vor rade la soare! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. @ vlad 00.29

    Mă îndoiesc că s-ar putea întâmpla să fie şterse datoriile sau măcar jumătate din ele. Nu au motiv pentru asta şi nici nu s-au oprit vreodată la jumătatea drumului, pentru un pic de bine. Compromisurile pe care le-au făcut/le vor face, tot unui scop malefic sunt destinate (vezi anticipata creştere a salariilor), datoria noastră publică, deşi uriaşă e încă minusculă faţă de ceea ce au alte state. Eu mai degrabă aş zice că urmează un nou împrumut care să finanţeze “efortul nostru de război” (deşi nu mă simt prea confortabil să vorbesc pe această temă).
    Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

  19. Pingback: PREGATIRI DE RAZBOI? In plina criza, 500 de noi locuri de munca la FABRICA… DE ARME de la Cugir (Romarm)! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Dupa cate am inteles dv. doriti o alianta cu rusii sa intram in razboi cu NATO cu UE si sa islamizam Romania, Traiasca PSD-ul ,Traiasca Iliescu.

  21. @ dip:

    Ati inteles prost. Probabil, in afara de ingustimea de gandire si de ticalosia acuzatiei, aveti si o problema de afazie sau ceva, de vreme ce nu vedeti ce scriem sau nu puteti intelege. Mergeti si va faceti datoria de postac portocaliu sau securist la alte case!

  22. “”Dacă stau să mă gândesc ce dosare sunt pe-afară cu Băsescu, alea cu armamentu’,”” despre asa ceva vorbea si Corneliu Vadim Tudor pe la Tv, punand in aceeasi legatura inclusiv vizita din SUA de la sfasitul lui 2011…

  23. “”Uitaţi-vă în jur! Ajungi ce vrei tu: judecător, şef de stat, de servicii, dar condiţia e să fi călcat măcar o dată pe bec, să fi violat, să fi dat în cap, să fi furat ceva… Altfel nu eşti util! Nu te pot manipula, n-au mânere de care să te ţină. Dacă eşti politician şi n-ai furat, iar nu intri-n parlament! (…)””
    Mare vorba: vad asta, la alt nivel, intr-o unitate amarata de stat….

  24. “”Asta se intampla numai datorita faptului ca unii romani au ce au cu rusii si nu au vrut sa se orienteze spre relatii mai stranse cu Rusia””
    Zic si eu la fel, doar si acasa, la bloc sau pe strada, vecinul ti-i mai aproape ca toti!
    Plus chestia aia ci sarbii, care pe mine m-a deranjat foarte tare, ce ne-a mancat pe noi… sa ne bagam in zeama americanilor? Aveam si noi niste vecini care ne erau mai prieteni si ne-am trezit sa facem jocul americanilor si islamului!
    Bine ca ii dragalim pe unguri care ne-ar rupe gura maine daca ar putea!

  25. Nu numai rusii critica atitudinea Israelului fata de Iran; germanii ii avertizeaza la randul lor.

    http://www.pakalertpress.com/2012/02/13/germany-warns-israel-against-iran-attack/

    “Germany’s Defense Minister has warned Tel Aviv against any military adventurism in Iran amid the escalating anti-Iran war rhetoric by the US and the Israeli regime.”

  26. Pingback: Iran isi consolideaza prezenta militara maritima, taie internetul, iar un oficial publica PLANUL DE DISTRUGERE A ISRAELULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: AIEA acuza IRANUL de eventuale activitati nucleare MILITARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: Premierul israelian Netanyahu ar fi luat deja decizia de a ataca Iranul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: SUA DA ULTIMATUM IRANULUI PANA IN MAI, Rusia pregateste un plan de EVACUARE a rusilor din regiune - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: Cabinetul de securitate al Israelului e pentru ATACAREA Iranului fara aprobarea SUA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: Rusia isi pregateste trupele pentru RAZBOIUL ISRAELULUI CU IRAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare