AIEA acuza IRANUL de eventuale activitati nucleare MILITARE

5-03-2012 1 minut Sublinieri

Iran-baza-de-la-Parchin

Exista “indicatii” ale unor “activitati” care au loc in situl militar Parchin din Iran, a anuntat luni directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Yukiya Amano, care a precizat ca inspectorii AIEA doresc sa-l viziteze cat mai curand posibil, relateaza AFP.
“Avem indicatii care vorbesc despre activitati in curs” in situl Parchin, unde agentia banuieste prezenta unui container susceptibil ca ar servi la testarea modelelor de explozie aplicabile armelor atomice, a spus Amano, in cadrul unei conferinte de presa. Seful AIEA a refuzat sa indice natura acestor activitati, precizand ca ar fi preferabil pentru agentie sa se deplaseze rapid in acest sit. Aceste activitati ne “fac sa credem ca ar fi preferabil sa mergem cat mai rapid”, a spus el.

Accesul unei echipe de inspectori ai agentiei ONU a fost interzis in acest sit militar in luna februarie, contribuind astfel la esecul misiunii AIEA la Teheran. Potrivit lui Amano, oficialii iranieni au propus expertilor agentiei, cu cateva ore inainte de a parasi tara, sa viziteze situl militar din Marivan, evocat si el intr-un raport foarte critic difuzat de AIEA in noiembrie. Inspectorii au declinat insa oferta.

Consiliul guvernatorilor AIEA se reuneste luni pentru o saptamana, in incercarea de a gasi o solutie la controversatul program nuclear al Iranului, acuzat de puterile occidentale ca doreste sa obtina arma atomica.

Nota noastra:

Coincidenta, aceasta declaratie a sefului AIEA vine exact in momentul unei vizite importante a premierul Netanyahu la Washington, Israel dand toate semnalele posibile ca va actiona pe cont propriu in privinta Iranului, fara sa astepte aprobare de la SUA sau sprijin din partea comunitatii internationale.

Este hilara si formularea AIEA: banuieste ca ar fi indicii de activitati a caror natura e incerta

Asta dupa ce oficiali ai serviciilor secrete americane au afirmat ca Iranul nu are capacitati nucleare in prezent.



Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “AIEA acuza IRANUL de eventuale activitati nucleare MILITARE

  1. La Washington, Netanyahu si-a atins tinta, a convins comunitatea internationala ca Iranul este o amenintare pentru intreaga lume, acum se poate retrage intr-un colt mai ferit de unde poate coordona mai bine totul.

    (Fireste ca Netanyahu nu a venit in vizita la americani cu mana goala. Darul sau pentru Obama este unul pe masura: Cartea Esterei, o lectie pentru cei ce ar dori sa faca rau poporului ales.)

    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/netanyahu-tells-obama-i-have-yet-to-decide-whether-to-attack-iran-1.416711

  2. @carmen:

    Foarte sugestiv si darul. Pe atunci evreii chiar puteau spune ca neamurile toate, si inca cele mai puternice, se intaratau impotriva lui, si singura scapare era Dumnezeu. Acum, in schimb, ei detin o imensa putere lumeasca, e deja ridicol sa te dai prigonit sau singur in aceste conditii.

  3. Singuri nu raman ei, au cedat doar locul din linia intai, insa totul a fost premeditat; se pare ca le convine de minune, din moment ce spune Netanyahu: According to Iran, U.S. is “Great Satan,” and Israel is “Little Satan”.

    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/live-on-haaretz-netanyahu-and-obama-meet-in-washington-over-iran-threat-1.416639

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare