“MORMANTUL LUI IISUS”: un fals DOVEDIT re-lansat tot in Postul Pastilor de INDUSTRIA BLASFEMIILOR ANTI-CRESTINE

1-03-2012 3 minute Sublinieri

sf-mormant

Nota noastra:

Desigur ca nu a scapat, majoritatii cititorilor nostri, reluarea rasuflatei blasfemii asa-zisului mormantului al lui Iisus la inceputul Postului Mare al crestinilor.

Cum arata in acest an blasfemia:

Un mormânt din secolul 1 d.H. descoperit sub un bloc din Ierusalim lansează o ipoteză care şochează întreaga planetă. Placa funerară pe care scrie în greaca veche „Sfinte Iehova, ridică-Te, ridică-Te” l-a făcut pe arheologul James Tabor să lanseze teoria că aici s-ar odihni Mântuitorul împreună cu Maria Magdalena.
Cum legislaţia israeliană privind necropolele este extrem de strictă, analize ştiinţifice, fotografieri şi studii aprofundate ale osemintelor găsite aici sunt imposibile. Totuşi James Tabor a reuşit să foreze la aproximativ 60 de metri sub un bloc din Ierusalim şi să filmeze mormântul care în anul 1980 a lansat o sumedenie de controverse.

Peştele simbolul renaşterii lui Iona, un alt personaj biblic a fost şi el descoperit pe placa funerară. Trebuie menţionat că acesta nu este singurul mormânt purtând însemne creştine care face referire la reînviere. (sursa)

Ce este cu aceste “descoperiri”? Este cam asa:

1. nu au nici cea mai mica legatura cu arheologia profesionista, istorica. Asa cum nici mormantul si cuiele lui Simcha Jacobovici nu au fost, vreodata, admise ca vestigii istorice ce ar putea sa aiba legatura cu Persoana Mantuitorului, “descoperirea” regizorului (!) fiind ridiculizata chiar de arheologii evrei din Israel, asa si acest mormant este doar … inca unul din multe mii si zeci de mii ce se pot gasi in Israel, cu tot felul de inscriptii si simboluri!

Astfel:

Un film documentar realizat de americanul James Cameron, omul care a produs filmele „Titatic” şi „Terminator”, este, prin definiţie, un eveniment. Dar ieri, realizatorii filmului „Adevăratul mormânt al lui Iisus” au avut o mare surpriză: profesorul de arheologie Amos Kloner, nimeni altul decât cel care a descoperit sicriele din peştera de lângă Ierusalim, spune că documentarul este „un fals istoric”.

Amos Kloner neagă totul

Sicriele la care se referă filmul au fost descoperite în anul 1980, într-o peşteră din Ierusalim, şi au fost păstrate în arhiva Autorităţii israeliene pentru Antichităţi. Şase dintre ele sunt inscripţionate cu numele: Jesua fiu al lui Iosif, Maria, Maria, Matei, Jofa şi Judah fiu al lui Jesua. Descifrarea inscripţiilor a fost făcută publică în urmă cu 10 ani de renumitul profesor de arheologie israelian Amos Kloner. Totuşi, când şi-a auzit numele citat în textul documentarului, savantul israelian a sărit imediat ca ars.

El a dat un amplu interviu cotidianului „Jerusalem Post” în care a spus explicit: „Ceea ce pretinde documentarul este complet fals. Sigur că numele sunt cele pe care le-am descifrat, dar în epocă acestea erau nume foarte des întâlnite. Nu există un mormânt al familiei lui Iisus. Nici nu se putea face un astfel de mormânt, astfel încât să cuprindă persoane care au murit în locuri diverse, la distanţe mari în timp“, a spus Kloner.

Filmul inventează un furt

Ca să facă povestea şi mai interesantă, filmul povesteşte că împreună cu cele 10 sicrie a mai fost descoperit şi aşa-zisul osuar al lui „Iacov, fratele lui Iisus“, dar acesta a fost furat şi regăsit abia în 2002.

În realitate, osuarul la care face referire filmul a fost testat de Autoritatea israeliană a Antichităţilor şi s-a dovedit a fi fals, iar arheologul Amos Kloner precizează: Nu a existat niciun osuar care să poarte inscripţia „Iacov, fratele lui Iisus” în peşteră şi pot să vă garantez – din situl respectiv nu a fost furat absolut niciun obiect.

Cel la care se referă filmul este un fals grosolan. Culmea e că însuşi producătorul cere părerea matematicianului Andrei Feuerverger, expert în probabilităţi, pe care îl roagă să calculeze ce şanse ar fi ca toate cele şase nume să fi făcut parte din familia lui Iisus. Răspunsul acestuia a fost: „o şansă la 600″. Problema lui James Cameron a fost că a neglijat prea uşor celelalte 599 de posibilităţi. (sursa).

Este stupid sa faci legatura intre Persoana istorica a Mantuitorului si oricare mormant descoperit doar pe baza unei inscriptii. Este stupid sa vorbesti de ipoteze cand in acelasi articol se mentioneaza ca analizele stiintifice sunt imposibil de facut.

Pe scurt, nimic “STIINTIFIC” in aceste “teorii” lansate de aventurieri interesati care nu au legatura cu cercetarea arheologica istorica, pentru a lamuri acest aspect fara sa apelam la marturiile istorice care probeaza adevarul de credinta.

2. Pentru ce se lanseaza insa astfel de false “descoperiri”, daca ele nu vor fi niciodata recunoscute de comunitatea stiintifica?

Doua motive:

a) sunt operatiuni comerciale, in care se fac bani, multi-multi bani. Sunt lansate intotdeauna in preajma marilor evenimente crestine, intr-un stil izbitor de comercial, bazat pe toate regulile marketingului. Cel putin Simcha Jacobovici, dupa cum am vazut, a mers si mai departe, facand un “documentar”  cu vestitul regizor J. Cameron, lansat cu surle si trambite si promovat global.

La mijloc e o intreaga INDUSTRIE A BLASFEMIEI, oameni buni, cu sume imense de bani in joc.

b) sunt blasfemii perpetuate in mod cu totul constient impotriva Mantuitorului Iisus Hristos. Ce a zguduit lumea aceasta din temelii? Invierea Domnului nostru si, pornind de aici, intemeierea Bisericii Sale. Prin urmare, daca ataci crestinismul o faci atacandu-l in inima sa, adica lovind in Invierea lui Hristos. Nu stiu, zanaticii, ca lovesc cu piciorul in tepusa…

Aceste povesti sunt atat de cusute cu ata alba si atat de lispite de continut logic, istoric, de bun simt, incat ramai stupefiat nu atat de faptul ca sunt emanate de vreo minte blasfemica si anti-crestina, ci ca sunt preluate cu asa spor in mass-media si ca mai si fac rating, cel putin la noi.

Povestea e pur si simplu pentru prosti, semidocti, atei deja convinsi, consumatori de tabloide, de istorii a la Dan Brown, si nu ne ferim sa o spunem raspicat. Caci si prostia e un pacat capital, uneori, dupa cum ne avertiza parintele Nicolae de la Rohia…


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la ““MORMANTUL LUI IISUS”: un fals DOVEDIT re-lansat tot in Postul Pastilor de INDUSTRIA BLASFEMIILOR ANTI-CRESTINE

  1. Super material. Nu m-am putut abtine si l-am citat pe un site la moda. Dar cum sa fac cu sursa nu am stiut.

  2. @delia:

    un simplu link e de ajuns, copiat acolo. 🙂

  3. Asta am facut, dar nu mi-au aprobat mesajul cu sursa. DOAMNE-AJUTA!

  4. Au luat-o razna cu atatea blasfemii!

  5. In Romania atacurile blasfemice au mai mult spor avind in vedere ca majoritatea trusturilor de presa nu sunt doar necrestine, ci chiar virulent atee. Ma uitam pe site-ul Realitatii si remarc cum stirea cu mormintul fals si cu minciuna neinvierii Mintuitorului este reluata si de doua, trei ori pe zi, in diferite forme. Intr-o tara condusa de masonerie este ceva normal ca atacurile impotriva Bisericii sa fie igaduite si, chiar, incurajate.

  6. Cata CONTRADICTIE intre ce spun CRETINOIZII acestia de ,”descoperitori”, si ceea ce le Scrie Sf. Ap. Pavel CRESTINILOR din Corint, in I-a sa Epistola, in cap.15, vers.12-20. Iata ce spune Sf. AP. PAVEL DESPRE INVIEREA MORTILOR si despre INVIEREA LUI IISUS HRISTOS DIN MORTI:

    12. Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morţilor?
    13. Dacă nu este înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat.
    14. Şi dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este şi credinţa voastră.
    15. Ne aflăm încă şi martori mincinoşi ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morţii nu înviază.
    16. Căci dacă morţii nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
    17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa voastră, sunteţi încă în păcatele voastre;
    18. Şi atunci şi cei ce au adormit în Hristos au pierit.
    19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viaţa aceasta, suntem mai de plâns decât toţi oamenii.
    20. Dar acum Hristos a înviat din morţi, fiind începătură (a învierii) celor adormiţi.

    Sa ne incredem in CUVINTELE SCRIPTURII si nu in niste mincinosi ordinari…si batjocoritori, nevrednici de numele si calitatea si denumirea de “om de stiinta”…, despre a caror “aparitie” pe scena istoriei, Scriptura vorbeste si avertizeaza umanitatea PROFETIC de aproape 2000 de ani, fiindca este scris:

    “3.Întâi, trebuie să ştiţi că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor,
    4.Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii…” (Epistola a II-a a SF. AP. PETRU, cap.3, vers.3,4 si urmatoarele);

    “14.Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,
    15.Ca să facă judecată împotriva tuturor şi să mustre pe toţi nelegiuiţii de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, şi de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoşi, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui.
    16.Aceştia sunt cârtitori, nemulţumiţi cu starea lor, umblând după poftele lor şi gura lor grăieşte lucruri trufaşe, deşi, pentru folos, dau unor feţe mare cinste.
    17.Voi, însă, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
    18.Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
    19.Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul…” (Epistola Sf. Ap.IUDA, cap.1, vers.14-19)!

    Oricum “DUMNEZEU NU SE LA SA BATJOCORIT” (cf. GALATENI, cap.6, vers.7). si le va RASPLATI dupa masura cu care au indraznit sa-L batjocoreasca…

    Dumnezeu sa aiba MILA de noi toti!

  7. Da… suntem in prima faza a Planului Blue Beam Project… “au aparut descoperile arheologice “…..ATENTIE EPOCA MARI INSELARI LA ORIZONT

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare