Hula face bani. Mult mai multi decat 30 arginti

27-02-2007 Sublinieri

Creştinatatea se confruntă, la începutul Postului Mare, aşadar la începutul perioadei închinate prin excelenţă Patimilor, Răstignirii şi Învierii Mântuitorului, cu o nouă hulă îndreptată împotriva lui Hristos. O hulă întreţinută de un complex agresiv şi puternic – cel al industriei hollywoodiene, aliat cu cel al industriei de TV “Science”, Discovery sau National Georgaphic. Nici nu se stinseseră ecourile precedentelor mari hule – cea a farsorului Dan Brown si cea a asa-zisei “Evangheliei lui Iuda”. Prima fusese organizată de complexul Hollywood + National Geographic, însoţită de documentare pseudo-ştiinţifice pe Discovery. A doua a fost o producţie National Geographic integral, şi a constat în lansarea unor false ipoteze “ştiinţifice” legate de un document istoric al unei secte de gnostici de la începuturile creştinismului.

Patternul se repetă. Avem un aventurier, un farsor, anume “descoperitorul” Simcha Jacobovici, un faimos regizor care s-a pus în fruntea propagandei de lux, James Cameron, avem Discovery, deci pretenţia de ştiinţificitate, şi spectacol, Hollywood. Este demnă de consemnat “mărturia” lui James Cameron. Regizorul Titanicului a afirmat senin că descoperirea este o dovadă certă a existenţei umane, concrete, a lui Iisus Hristos… De parcă întreaga creştinătate şi ceata sfinţilor a crezut până acum în “ideea” Iisus, o idee creată din neant de nişte evrei care se plictiseau, probabil, şi au inventat o religie să le treacă urâtul. Dar altceva este important aici. Este forţa pe care o dă minciunii acest complex fastuos de falsificare a ştiinţei şi de propagandă de lux. Este o minciună întreţinută, agresiv, conştient. Este îndreptată împotriva creştinismului, împotriva lui Iisus Hristos. Ştim că în vremea Antihristului se va nega “mărturia Crucii” (Sf. Mucenic Policarp), se va nega Răstignirea şi Învierea, adică Însuşi Hristos. Dar nu oricum. Ci prin propriile minuni ale Tatălui Minciunii. Căci ce altceva decât “minuni”, decât farse, iluzionisme, sunt toate aceste documentare care încearcă să treacă drept evidente, drept acceptabile, drept normale, drept nu-aşa-de-rele hule precum mormântul familiei lui Iisus sau căsătoria cu Maria Magdalena? Minciuna senină, spusă cu îndrazneală, împotriva evidenţelor, împotriva bunului simţ şi al bunei credinţe, este un semn că vremurile noastre sunt vrăjmaşe lui Dumnezeu-Iisus Hristos. În plus, această minciună nu va combate ideile creştinismului, nuu… Viclenia va consta în falsificarea, nu în negarea lor.

Nu ar trebui să mire intenţia unui Simcha Jacobovici, care, după cum, aflăm din ziar, nu este la prima minciună îndreptată împotriva lui Dumnezeu. Miră însă amploarea minciunii, receptivitatea de care oamenii dau dovadă, slabele lor reflexe de aderenţă la adevăr şi onestitate. În mod cert, minciuna va face rating şi mulţi, mulţi bani. Şi toţi cei care vor accepta să facă acest lucru “din curiozitate” vor participa, de fapt, activ, la această hulă. Am avut imboldul să fac o sumară revistă a presei, interne şi internaţionale, pe acest subiect. Dacă în Franţa Le Monde şi Le Figaro nu au crezut că subiectul merită abordat, se pare că în mediul anglo-saxon receptivitatea a fost mai mare. The Times, The Thelegraph, în Marea Britanie, şi Washington Post în SUA au acordat atenţie subiectului. În tradiţia jurnalismului “obiectiv”, se relatează evocata descoperire a celor doi fără “subiectivism” din partea autorului. Se menţionează, doar, oarecum în treacăt, că descoperirea ar intra în contradicţie cu tradiţia creştină. Prin ultimul paragraf, când deja se presupune că cititorul ar fi fost convins de posibilitatea veridicităţii “descoperirii”, se citează şi vreo două, trei opinii critice. Mai ferm este italianul Corriere de la Sera care titrează clar că descoperirea este o “tesi ridicola”. Dar ai noştri? Aici este aici…Aici este durerosul, când vedem ce se întâmplă la noi. Popularizată agresiv, fără pic de discernământ. Fără citarea celor care nu dau doi bani pe ştiinţificitatea descoperirilor, printre care însuşi descoperitorul originar al vestigiilor arheologice. Oamenii, creştini-ortodocşi, se fac de bună voie perpetuatorii minciunii, hulei, crimei. A nega, fie şi indirect, mărturia Crucii, este a fi complice cu cei care l-au ucis pe Fiul lui Dumnezeu. În ceea ce priveşte presa scrisă, Cotidianul abordează problema iresponsabil, uşuratic, incredibil de uşuratic. Autorul nici măcar nu ştie cum se scrie numele Mântuitorului. Dar nu se dă la o parte de la articole pe temă. Merită menţionate pozitiv Adevărul şi Ziua. Cu mărturii puternice, care demontează aberaţiile hulelor, cu surse precum profesorul Amos Kloner, descoperitorul de drept şi de fapt al vestigiilor arheologice, cu observaţii de bun simţ pe care orice om dotat cu o inteligenţă firească şi cu instincte ne-pervertite de onestitate ar fi putut să le facă. Ceasul este însă al întunericului. Iar iluzionismele, “miracolele” Tatălui Minciunii sunt abia la început.


Categorii

Meditatii duhovnicesti, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Hula face bani. Mult mai multi decat 30 arginti

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Simcha Jacobovici, aventurierul care a realizat impreuna cu James Cameron (regizorul filmului Avatar) imensa frauda a descoperirii “mormantului” lui Hristos, loveste din nou: PREZINTA NISTE CUIE RUGINITE, DINTRE C
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”
  3. Pingback: National Geographic si ASUR MAIMUTARESC CALENDARUL ORTODOX LANSAND "CALENDARUL STIINTIFIC 2012"
  4. Pingback: “MORMANTUL LUI IISUS”: un fals DOVEDIT re-lansat de INDUSTRIA BLASFEMIILOR ANTI-CRESTINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate