BASESCU RELOADED. Reluarea in FORTA a “reformei [distrugerii] statului”: legea sanatatii, reorganizarea teritoriala si exploatarea resurselor miniere de corporatiile straine

7-03-2012 3 minute Sublinieri

basescu-parlament

  • Romania Libera:

Băsescu: Actualul Parlament să adopte Legea sănătăţii şi Legea reorganizării administrative

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că actualul Parlament trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea de reorganizare administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului, potrivit Mediafax. “În opinia mea, este fundamental necesar ca, în perioada următoare, actualul Parlament să adopte două legi care vor întregi reforma fundamentală a statului. Aceste două legi sunt: Legea sănătăţii şi Legea reorganizării administrativ-teritoriale”, a afirmat Băsescu în Parlament.

El a spus că Legea sănătăţii a trebuit retrasă pentru că a fost prost lansată în dezbatere, dar nu trebuie abandonată, deoarece este nevoie de un control mai puternic al banului public. Băsescu a arătat că s-a dovedit incapacitatea caselor de sănătate de a controla banul public, fiind nevoie de implicarea în finanţarea sistemului de sănătate a sectorului privat.Nu înţeleg de ce nu putem accepta ca între şcoli să fie competiţie şi părintele să poată opta la orice şcoală atunci când îşi înscrie copilul, iar la spitale să nu avem această opţiune”, a mai arătat Băsescu.

În privinţa reorganizării administrativ-teritoriale, Traian Băsescu a spus că face o propunere parlamentarilor să adopte, prin discuţii cu opoziţia, reorganizarea administrativă a ţării. “Nu poate convinge pe nimeni că o ţară organizată administrativ ca în 1968 mai poate să corespundă nevoilor de astăzi”, a afirmat preşedintele. Şeful statului a arătat că sunt aceleaşi direcţii sanitare, agricole, ale serviciilor secrete ca în 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare.

El a mai spus că reorganizare administrativ-teritorială este cheia care permite cheltuirea mai eficientă a banilor şi ar permite o masivă descentralizare a banilor europeni. “Este un subiect pe care să-l gândiţi şi să-l aşezaţi deasupra priorităţilor dumneavoastră“, le-a mai spus Băsescu parlamentarilor prezenţi.

Băsescu: Redeschideţi mineritul care a redevenit rentabil – exploatarea de aur, de cupru

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, Parlamentului, să acorde atenţie creării de locuri de muncă, el susţinând în acest context “redeschiderea” mineritului, care a devenit rentabil, precizând însă că el nu discută condiţiile comerciale, potrivit Mediafax.Ştiu că se spune să nu ne atingem de resursele ţării, dar nu vom da şanse de evoluţie unui număr mare de români. Fac un apel: redeschideţi mineritul care a redevenit rentabil – exploatarea de aur, de cupru.

Vă sugerez să daţi atenţie problemei locurilor de muncă, fie că vorbim de utilizarea banilor europeni, fie că vorbim de locuri de muncă în minerit sau cele care trebuie create în mediul rural. O evoluţie care se vede cu ochiul liber: datorită dotărilor din agricultură, încep să se vadă rezultatele“, a arătat preşedintele.

Traian Băsescu a explicat că nu este rolul său să discute condiţiile comerciale, respectiv dacă România are bani pentru aceasta sau dacă trebuie investiţii străine. El a spus că aceasta este o variantă de creare de locuri de muncă. “Acesta este adevăratul aur al unei societăţi- locurile de muncă”, a spus preşedintele.

Nota noastra:

Dupa dezamorsarea protestelor publice, agitand momeala (MITA!) “reintregirii” salariilor bugetarilor, presedintele iese la inaintare pentru a impinge pana la capat aceeasi “reforma [citeste distrugerea] statului”.

Sofismele pe care le foloseste presedintele sunt evidente din avion: nu incape comparatie intre cum este gestionat banul public al sistemului sanitar cu cel al sistemului educational. Esentialul este ca bugetul public este plasat in maini private, si asta NU este decis de “beneficiarul” sistemului, adica de asigurat, asa cum incearca sa induca presedintele prin comparatia cu alegerea scolii. Faptul ca Arafat a fost readus la Ministerul Sanatatii si ca bugetul alocat SMURD nu va mai fi impartit cu alte companii private care sa presteze serviciul de urgente nu inseamna ca problema de fond a legii sanatatii a fost catusi de putin remediata! Argumentele zdrobitoare ale celor care au protestat fata de intentia cartelizarii, oligarhizarii si introducerii profitului in sistemul sanitar, pe banul de care cetateanul e jecmanit, raman valabile! 

Cat priveste reorganizarea teritoriala, este si mai flagrant sofismul. Cica nu putem functiona dupa un sistem de organizare din 1968. Pai si de aia ne intoarcem la unul impus de comunisti in 1960?! Apoi, sa intelegem ca toate tarile europene au facut reorganizari masive dupa integrarea in UE? Ca sa nu mai zicem ca insasi Comisia Europeana a afirmat, oficial, ca nu e nicio graba cu reorganizarea, cel putin pana in 2013! 

In ceea ce priveste exploatarea resurselor, ce sa mai zici, cand ti se spune ca mineritul a redevenit rentabil dupa ce profitul exploatatiilor a fost pus in mainile corporatiilor straine? Iar noi ne alegem cu praful de pe toba, cateva mii de locuri de munca in cel mai bun caz. Dar si negrii de pe plantatie aveau locuri de munca asigurate, asta nu insemna ca era bine pentru ei! Din nou, procedeu sofistic prin care se muta accentul de pe fondul problemei (rentabilitatea pentru STAT a exploatarii in intregul ei) pe o problema secundara. 

Despre “reforma statului”:

Despre reorganizarea teritoriala:

Despre legea sanatatii:

Despre “minerit”:


Categorii

Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Sistemul romanesc de sanatate, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “BASESCU RELOADED. Reluarea in FORTA a “reformei [distrugerii] statului”: legea sanatatii, reorganizarea teritoriala si exploatarea resurselor miniere de corporatiile straine

  1. Cu voia Domnului sunt toate! Sa ne rugam singurului Bun sa ne ajute si sa ne intareasca. Doar in El avem nadejdea pentru un viitor mai bun. Pare/se ca inca nu/l meritam sau suntem inca greu incercati. Unde noi oamenii nu avem solutii le are Bunul Dumnezeu. Sa le cerem cu staruinta.

  2. Intr-o tara democratica presedintele trebuie sa tina cont de opinia cetatentilor.

    Nu inseamna ca daca a fost ales prin vot majoritar are permisiunea sa faca ce vrea in aceasta tara cu atat mai mult in situatii de o asemenea amploarea de care depinde viitorul a milioane de romani…

    Avea dreptate cei care spuneau ca Basescu se comporta ca un dictator cand isi exprima prostiile are tupeul sa zica Romania a zis , Romania a facut, Romania a hotarat, Romania a dres de parca el ar fi Romania…

  3. Băsescu e cel mai îndrăcit (criminal și mincinos) dictator de la conducerea României din toată istoria. Și nu dă deloc semne că i-ar folosi spre luminare și îmblânzire rugăciunile de la slujbe… Mai de folos i-ar fi certarea în public și afurisirea Bisericii pentru crimele și minciunile făcute poporului creștin român. Cum poate criminalul ăsta să doarmă liniștit când știe că tot românul și tot pruncul ce se va naște este deja sclav împuțiților care guvernează lumea… Acestui îndrăcit și tuturor mafioților lui li se adresează Mântuitorul Hristos și cu cuvintele: ”Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.” (Ioan 8, 44)…

  4. Nu, protestele publice nu au fost dezamorsate. In multe orase din tara continua, dar presa locala basista le duce in derizoriu, iar evenimentele se precipita si exista alte stiri mai importante, se pare. Nu ne intereseaza pomana lui. Era de asteptat o asemenea miscare cu pomana, dar ma asteptam ca beneficiile de imagine sa cada pe mru. Ma uit la fotografia acestui tradator basescu de la “Nota noastra” si gandesc, alaturi de cei care protesteaza: ori Basescu, ori noi! Nu renuntam la proteste, continuam rugaciunile, speram la aliati in lupta asta disproportionata cu stapanii lui din oculta mondiala. Nu dorim sa pierdem acest moment! Sa nu ii lasam pe rosienii patrioti si pe mineri singuri!

  5. Pingback: Exemplul Poloniei: companie miniera de exploatare a cuprului, DETINUTA DE STAT, unul din cei mai mari PRODUCATORI din LUME - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. ” Ma uit la fotografia acestui tradator basescu de la “Nota noastra”… ”

    Citeam zilele trecute din Sfantul Siluan ceva despre felul cum arata omul ( si interior dar si exterior ) , cel cucernic versus cel rau si spune ca efectul rautatii interioare ajunge sa se reflecte si in imaginea exterioara si , la fel , efectul unei vieti crestine , inchinate slujirii lui Dumnezeu si iubirii aproapelui , face ca trasaturile exterioare ale omului sa se infrumuseteze , sa se schimbe dupa frumusetea sufletului . Poate ca si la acest aspect se referea Mantuitorul , atunci cand spune : ” Fie tie , dupa credinta ta ” .

    Doamne , ajuta-ne !

  7. Dar mai spunea totusi Mantuitorul si sa nu judecam oamenii dupa fete ca nu stim noi ce e in inima fiecaruia si sa nu judecam in general oamenii ca a Lui e judecata. Nu?

  8. @svm ,
    n-a judecat nimeni , iar ceea ce am spus , repet , este din cartea Sfantului Siluan Athonitul , ” intre iadul deznadejdii si iadul smereniei ” .

  9. http://www.gandul.info/puterea-gandului/basescu-pune-tunul-pe-morile-de-vant-9377778

    De la N. Ceauşescu n-am mai văzut un delir grandomaniacal ca acela oferit azi de T. Băsescu naţiunii. Din munţii Apuseni, unde a mai fost încă o dată agent de lobby al exploatării aurului de la Roşia Montană, preşedintele a zburat la Sinaia, unde s-a îngrozit în legătură cu posibila invadare a Văii Prahovei de către armada morilor de vânt, cu care s-a luptat imediat pe plajele Mării Negre, pentru a scoborî apoi în adâncurile zisei mări, de unde a explicat cum e cu exploatarea gazelor de şist. Energie, muncă, salarii, pensii, agricultură, educaţie, sănătate, reorganizare teritorială, IT, ce are de făcut UE, totul a beneficiat de indicaţiile sale preţioase, poate doar creşterea viermilor de mătase să fi scăpat. Aproape că m-au deranjat cei care i-au întrerupt fluxul gândirii strigându-i „demisia!” din balcoane.
    Magistralul discurs a fost adresat preţ de un ceas şi jumătate, cu rânjetele şi hăhăielile încântării de sine, unui for legislativ în care parlamentarii opoziţiei lipseau, iar cei ai puterii îşi butonau telefoanele şi laptopurile, când nu aţipeau sau se uitau pe pereţi. Undeva în sală, pierdut sub ochelari, exista şi un premier. Poate şi un guvern.
    Parcă niciodată n-a fost mai limpede că geniul Carpaţilor şi Dunărea Gândirii s-au vărsat în Marea Neagră.
    Fireşte că singurul lucru care contează în toată inundaţia de vorbe este ordinul dat coaliţiei la putere, în văzul lumii, să mărească salariile şi pensiile cum o şti.

    „Prin urmare, la ce bun acest nou guvern de trepăduşi, în frunte cu ‹intelighentul› Ungureanu? La un singur lucru – liber la pomeni electorale, ca să mai dreagă cât de cât imaginea PDL până în alegeri. Odată Boc înlăturat, va fi reevaluată afirmaţia categorică a aceluiaşi domn Băsescu, cum că nu vede de unde s-ar putea lua bani din buget pentru mărirea salariilor şi pensiilor.” , scriam la instalarea cabinetului Ungureanu. Dl Băsescu n-a dorit câtuşi de puţin să mă contrazică. Prin urmare, nu-mi rămâne decât să transcriu şi finalul acelui editorial:
    „Frumos. O singură observaţie aş avea. Mituirea publicului cu bani publici în an electoral au mai încercat-o şi alţii: guvernul Văcăroiu în 1996, guvernul Năstase în 2004, ba chiar şi executivul condus în 2000 de Mugur Isărescu, candidat în acelaşi timp la preşedinţia României. Nimeni n-a refuzat banii sau produsele, dar mituitorii guvernamentali au picat cu toţii la vot.
    Aşa că tot mai sigur mi se pare votul-viteză ce n-a văzut Parisul”.

    Cristian Tudor Popescu

  10. http://cristiandogaru.blogspot.com/2012/03/majorarea-salariilor-bugetarilor-de-ce.html

    Aproape exclusa in ianuarie, foarte putin probabila in februarie dar iminenta in martie, majorarea salariilor bugetariilor are si o motivatie strategica: consumarea efectului injectiei de imagine dupa schimbarea Premierului (potrivit Evz care citeaza sondaje CSOP, cota de incredere in MRU a scazut de la 29 la 20% intre ultimele 2 citiri). Refacerea veniturilor bugetarilor (sau reducerea CAS) devine o masura normala in succesiunea etapelor de recuperare a capitalului politic de catre PDL (1-coafarea imaginii, 2-cumpararea electoratului, 3-compromiterea adversarilor, 4-“cosmetizarea” rezultatelor votului).

    Prin ianuarie, Boc insista plat ca orice majorare a salariilor bugetarilor in directia recuperarii taierilor operate anterior va tine cont de situatia economica, fiind dependenta de eventuala crestere a PIB. Am avut intre timp un februarie crancen, cu efecte neplacute asupra economiei, cursa de atragere a fondurilor europene a inceput cu o piedica (POSDRU), economia are mari sanse sa reintre in recesiune dupa scaderea din ultimul trimestru al anului, exporturile si agricultura nu vor mai repeta performantele din 2011 dar cresterea salariilor a fost repusa brusc pe tapet, cu deadline in preajma alegerilor locale. De ce?

    http://cristiandogaru.blogspot.com/2012/03/recesiune-in-electoral-doua-trimestre.html

    De la “crestem salariile doar daca economia ne permite” in ianuarie la “vom creste salariile; economia permite orice” in martie, n-a fost decat un pas. Motivatia juriului: nu avem de-a face cu mita electorala, nuuuu, e doar o impulsionare binevenita a economiei prin stimularea consumului. Ce se trece sub tacere e ca in criza, psihologia consumatorilor e diferita iar cresterile de venituri nu stimuleaza economia ci..economisirea.

    Mai putin de 1 miliard de euro ar costa in 2012, impreuna, majorarea veniturilor bugetarilor cu 16% si reducerea CAS pentru angajati cu 5%, dupa calculele ministrului Finantelor. Un fleac, nici nu iese prea ciuruit bugetul, nu?(sub 1% din PIB). Ganditi-va ca sumele alocate investitiilor in acest an erau de peste 6% din PIB, ca programul de privatizari include in cazul in care toate pachetele se vand cam 1,5 miliarde euro-pachete minoritare la Romgaz, Hidroelectrica, Petrom, Transgaz, Transelectrica, aeroportul Otopeni, dar si pachetul majoritar la Oltchim-doar ne-am obisnuit ca banii din privatizari sa fie tocati pentru consum (vezi BCR). Au de unde sa taie sau sa redirectioneze.Ca sa nu mai pomenim de “cresterea disciplinei fiscale”, “scoaterea unei parti a economiei la negru la lumina”, etc. Deci bani pentru 2012 ar fi. Ce facem insa dupa ce trec alegerile?

    […]

  11. Pingback: Traian Basescu in plin delir de grandomanie si populism grosolan - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Premierul Ungureanu reclama, la ODORHEIUL SECUIESC, necesitatea REOGANIZARII ADMINISTRATIVE (varianta cu 8 JUDETE?) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Acad. Dinu C. Giurescu: SE FALIMENTEAZA TARA, SE DISTRUGE STATUL, SUNTEM TRANSFORMATI IN COLONIE (video). Gardienii corectitudinii politice reactioneaza, atacandu-l pe academician pentru ”NATIONALISMUL IZOLATIONIST” - Razboi întru Cuvânt - Recomanda
  14. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: ROSIA MONTANA: 81% din romani se OPUN exploatarii miniere RMGC si 76% considera ca Traian Basescu NU a actionat in INTERES NATIONAL in acest caz (SONDAJ) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: ROMANIA A AJUNS COLONIE PRIN TRADARE DE TARA. Harta jafului securistic al resurselor Romaniei. DE LA PIONII LOCALI LA SFORARII DE PE WALL-STREET: Paulson, Kaplan, Soros - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: BASESCU isi continua cu inversunare presiunile in favoarea exploatarilor de la ROSIA MONTANA SI CUPRUMIN si aude ecoul potrivit prin vocea poporului… (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: TRAIAN BASESCU, LOBBYSTUL ”ASASINULUI ECONOMIC” FRANK TIMIS/ Rosia Montana: NOI LOVITURI PROPAGANDISTICE/ Statul va plati pentru ECOLOGIZAREA exploatatiei aurifere RMGC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: REFERENDUMUL CIANURILOR: Rezultat pozitiv dar NEREPREZENTATIV pentru exploatarea de la ROSIA MONTANA si… unde se intalneste ANTENA3 cu TRAIAN BASESCU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: ANALIZA. Programul guvernului Ponta II: continuarea COLONIZARII ECONOMICE, EXPLOATARILOR MINIERE, GUVERNARII ELECTRONICE, STATUTULUI MINORITATILOR… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Inca o ticalosie: GUVERNUL PONTA VREA SA DEMAREZE IN TROMBA EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA! Ministrul Daniel Barbu REFUZA includerea sitului de la ROSIA MONTANA pe lista UNESCO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: ROSIA MONTANA SE APROPIE DE FAZA FINALA: dezastrul programat al Transilvaniei. Filmul documentar PRETUL AURULUI [video] - Recomandari
  24. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe firimituri - Recomandari
  25. Pingback: Guvernul a aprobat “pe sest” proiectul de lege care reglementeaza EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA. Moise Guran la Ora de Bussines despre PLASA NATIONALA a RMGC si reactia presedintelui ALBURNUS MAIOR [VIDEO] - Recomandari
  26. Pingback: ROSIA MONTANA: Victor Ponta coabiteaza perfect cu Traian Basescu “intru bolsevismul corporatist” si foarte prost cu… propria sotie? SCHEMA HOTIEI LUI GABRIEL RESOURCES si EXPLICATIA INTENSIFICARII PROPAGANDEI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare