Acad. Dinu C. Giurescu: “Cand vinzi resursele minerale, stergi o tara de pe harta lumii”

Emisiunea Punctul de intalnire, realizata de Radu Tudor, cu Acad. Dinu C. Giurescu si Dinu Zamfirescu.

  • Radu Tudor: 

Acad Dinu C Giurescu : “Cind vinzi resursele minerale, stergi o tara de pe harta lumii”

Academicianul Dinu C Giurescu, un neobosit luptator pentru interesele nationale romanesti, considera ca statul roman se apropie de o dezintegrare. Afirmatia se bazeaza pe analiza cunoscutului istoric, aducind ca argument cedarea pe nimic a resurselor naturale si a vinzarii actiunilor statului roman din companii strategice.

Iata gandurile academicianului Giurescu, ce vor fi detaliate in emisiune:

“Când vinzi resursele minerale, practic falimentezi o ţară şi o ştergi de pe harta lumii. O asemenea vânzare este, alături de regionalizare, cea mai dură lovitură dată integrităţii statului român.

În condiţiile actuale mai ales, când globalizarea şi-a dovedit din plin limitele, când fiecare ţară îşi conservă resursele ca o temelie a existenţei statale, preşedintele, guvernul şi majoritatea parlamentară a României, vor să dea aproape de pomană, bogăţiile ţării.

Ce se ascunde în spatele acestor lucruri, lăsăm pe fiecare din dvs. să judecaţi.

În ce stare gravă se găseşte ţara, pe ce mâini a intrat, când personaje importante se transformă în misiţi pentru prăpădirea bogăţiilor României? Ce viitor mai poate avea un asemenea stat?

La acestea se adaugă aşa-zisele privatizări în procente de 10-15-20%: Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, 3 filiale ale companiei Electrica, Tarom, Salrom, Aeroportul Bucureşti, deocamdată procentele sunt modeste, dar suficiente pentru a extinde aşa-zisele privatizări.

În perspectivă, forţele active ale înstrăinării se repede şi pe alte resurse (vezi Poşta Română, CEC, fondurile de pensii) adică toate acele componente care în fond ţin de siguranţa naţională.

Considerând atare realităţi dacă ele se dezvoltă în continuare putem vedea viitorul României. El este acela al unei colonii.

Definiţia coloniei: teritoriu ocupat şi administrat de o naţiune străină şi care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc. (Dicţionarul Enciclopedic, vol. I, A-C, Editura Enciclopedică, 1993).

În această definiţie naţiunea se înlocuieşte cu finanţele internaţionale, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional, cu monopolurile şi companiile internaţionale etc.”

Castrarea decentei: Hotnews il ataca pe Dinu C Giurescu

(…) Autorul comentariului afirma ca in emisiunea „Punctul de intalnire” difuzata la Antena 3 duminica 22 Aprilie, in care i-am avut ca invitati pe Dinu C Giurescu si Dinu Zamfirescu, a fost „continuata seria emisiunilor cu puternic mesaj antieuropean, antioccidental, fiind infierati <strainii care sug singele poporului>.

Nicaieri in emisiunea pe care o moderez n-a fost folosit un astfel de limbaj. Exprimarea folosita de Tapalaga, specifica mentalitatii si exprimarii jurnalistilor ziarului Scanteia din anii’50, nu e intamplatoare, data fiind afinitatea peste timp intre cei care slujesc puterea prin scrisul lor. In continuarea textului sau, el desfiinteaza si valabilitatea unei afirmatii absolut rezonabile a istoricului si academicianului Dinu C Giurescu :”Avem nevoie astazi de conceptele conservatoare – tara, stat, natiune, patriotism”. Daca acestea sunt valorile pe care le critica si le ataca Dan Tapalaga, puteti trage fiecare dintre voi concluzia unde se pozitioneaza.

De-a lungul timpului, multe persoane au fost deranjate de notiunea de patriotism. Imediat dupa caderea lui Ceausescu, a existat chiar o repulsie nationala in legatura cu acest concept. Astazi, dupa 22 de ani, el pare sa renasca in sentimentele oamenilor, dupa intelegerea si cultura fiecaruia. Am observat cu atentie faptul ca, de-a lungul timpului, cei mai deranjati de patriotismul romanesc, mai bun sau mai rau functie de manifestarea sa, au fost internationalistii de stanga. Simt si acum acest virus estic in blana vestica ce domina centre importante de putere si sustinatorii mediatici ale acestora. (…)

Decit europenismul de inspiratie stalinista caruia ii ofera suport Hotnews de ani buni in acest regim, mai bine o acuzatie de „nationalism izolationist”, fie ea si nedreapta sau bazata pe o logica falsa. Ca jurnalist, sunt obisnuit cu o critica deschisa la adresa emisiunilor pe care le realizez sau in care sunt invitat. Sunt unii colegi de breasla care din asta traiesc, pentru asta primesc leafa : sa se lege de viata noastra. E perfect, fiecare cu job-ul sau !

Atunci insa cand se folosesc minciuni si interpretari mistificatoare, simt nevoia sa reactionez. Nu pentru mine, ci pentru un invitat al meu, pe care-l consider dincolo de orice banuiala in privinta atasamentului puternic si sincer care-l nutreste fata de Romania. E vorba despre academicianul Dinu C Giurescu. Intre acest urias istoric roman, care tocmai a implinit 85 de ani si Dan Tapalaga e o distanta enorma, menita sa-l indemne pe acesta din urma la mult mai multa decenta.

Legaturi:

***

*

*