Noua inventie a armatei SUA: arma care poate controla multimile (VIDEO)

13-03-2012 55 secunde Sublinieri

Armata SUA a prezentat in fata jurnalistilor, la baza US Marine Corps Quantico, Virginia, din Statele Unite o ultima inventie: un fascicul de raze electromagnetice, care ar putea fi folosit pentru protejarea bazelor militare americane si pentru imprastierea multimii.

Arma inventata ii produce inamicului o “caldura insuportabila”, scrie Daily Mail.

Arma neletala, care poate fi montata pe un vehicul militar, este destinata in primul rand controlului multimii. Arma a fost testata pe mai mult de 11.000 de persoane si doar in doua cazuri ea a provocat arsuri de gradul doi.

Cand Sistemul Active Denial (ADS) este activat, se dezvolta un fascicul de raze electromagnetice, la o distanta de pana la un kilometru. Valurile de caldura produse creeaza un astfel de disconfort, incat raspunsul natural al multimii este sa fuga.

Acesta este cel mai sigur sistem neletal, de care dispunem“, a spus colonelul Tracy Tafolla, din armata americana.

Oficiali din armata SUA si cercetatori au facut o demonstratrie a sistemului pentru mass-media, la baza US Marine Corps Quantico, Virginia din Statele Unite.

Cativa jurnalisti au facut testul de caldura, care se spune ca provoaca senzatia unui cuptor fierbinte. Colonelul Tafolla a spus ca sistemul s-a imbunatatit si este acum gata sa fie lansat, atunci cand va fi necesar.

Cercetatorii au stabilit ca sistemul nu provoaca probleme de sanatate. Potrivit oficialilor, Departamentul Apararii din Statele Unite a cheltuit 120 de milioane de dolari pentru realizarea armei.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Noua inventie a armatei SUA: arma care poate controla multimile (VIDEO)

  1. “Let the Big Dog eat” – “Lasati cainele cel mare sa manance” – titlul melodiei apare la sfarsitul videoclipului:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xqMVg5ixhd0

  2. Controlul unei multimi poate insemna mult prea multe lucruri si poate fi aplicat in multe situatii, in afara celor declarate (pericolul terorist) si a celor evidente (controlul protestatarilor).
    In evacuarea din cladiri, de pe strazi a unui cartier intreg de exemplu. Pe front, pe grupuri de oameni infometati care sa dea buzna la un camion cu mancare. Si in alte scenarii de-a dreptul apocaliptice…

    Si asta e doar ce ne arata noua. Cate or mai avea ascunse in maneca… Dumnezeu cu mila Sa!

    O mana de oameni care ne vor baga in razboaie, in foamete, in disperare si in dezbinare.
    Pentru pacatele noastre…

    Insa Dumnezeu conduce lucrurile, dupa cum bine ne-a “amintit” parintele Amfilohie! Multe din cele zise de el, imi vor ramane in minte. Cuvinte pentru vremuri grele!

  3. Sincer, acum, ati fi preferat gloante?

  4. Am mai citit undeva, acum cateva luni, de aceasta arma care functioneaza ca un mare cuptor cu microunde in aer liber. Autoritatile spun ca oamenii reactioneaza la senzatia neplacuta de supraincalzire plecand de-acolo, astfel incat “arma” este sigura. Dar ce se intampla daca dintr-un motiv sau altul nu pleaca? Daca raman acolo pana li se face rau, sau daca dintr-un motiv oarecare nu se mai pot deplasa? Oare nu sunt in pericol de a-i “praji” raza? (Nu-mi apartine rationamentul, ci doar il reproduc.)

  5. “Profetul Daniel și Sfinții trei tineri aruncați în cuptorul de foc”

  6. Interesanta comparatia cu un cuptor cu microunde; din experienta, stiu ca sunt anumite vase care, cel putin in unele cuptoare cu microunde, creeaza arc voltaic. Ce se poate intampla oare cand oamenii vor incerca sa-si creeze un sistem de aparare, poate fi lesne de inteles.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare