IPS Serafim de Pireu rostind ANATEMA noilor ereziarhi si pagani: Papei Benedict, rabinilor si musulmanilor care resping Sfanta Treime, neo-monofizitilor (VIDEO)

12-03-2012 14 secunde Sublinieri

Agentia de stiri Romfea publica un mic video cu anatemele rostite de Mitropolitul Serafim de Pireu. Se poate observa ca, in cadrul slujbei Sinodiconului, IPS Serafim a inclus printre anateme si pe Papa Benedict al 16-lea.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Mitropolitul Serafim de Pireu, Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “IPS Serafim de Pireu rostind ANATEMA noilor ereziarhi si pagani: Papei Benedict, rabinilor si musulmanilor care resping Sfanta Treime, neo-monofizitilor (VIDEO)

 1. Ma iertati, motivul anatemei este ca toti cei in cauza resping Sfanta Treime?

 2. Iata textul Sinodiconului: http://www.credo.ro/Sinodiconul-Ortodoxiei.php

  De amintit ca in traditia ortodoxa autentica in fiecare Duminica a Ortodoxiei trebuie citit acest sinodicon. Noi romanii insa, pentru ca suntem mai “iubitori” si pentru ca ierarhii nostri o cam balacesc cu ecumenismul, nu il mai zicem. Acesta este inca un semn al decaderii noastre, al delasarii si departarii de adevar. Faptul ca noi nu il zicem, nu il face cu nimic mai prejos sau mai fara efect. Toti cei anatemizati in sinodicon sunt anatemizati si toti cei fericiti sunt feritici. Slava lui Dumnezeu ca mai exista bisericii in lume unde se mai citeste.

 3. Pingback: IPS Serafim de Pireu: NU AM NEGAT HOLOCAUSTUL SI NU SUNT IMPOTRIVA POPORULUI EVREU, ci a lobby-ului sionist si a iudaismului rabinic - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Tocmai am citit si o critica la adresa anatemelor lui IPS Serafim. Ideea era daca dansul s-a consultat cu restul ierarhilor si daca nu cumva a falsificat, sau a “editat” sinodiconul. Problemele care pot aparea din rostirea acestor anateme dure sunt multiple daca ele nu sunt bine definite si formulate, daca nu total gresite.

  De exemplu, se presupune ca anatemele impotriva rabinilor si musulmanilor sunt de fapt impotriva crestinilor ortodocsi care au cazut in aceste erezii (?), iar altfel, de ce IPS nu a mentionat mult mai multe religii necrestine? Oricare ar fi cazul, IPS trebuie sa mentioneze, altfel poate intra in grave conflicte cu rabinii si musulmanii, si mai ales Grecia in general poate avea de suferit in mod gratuit.

  Anatema impotriva monofizitilor este redundanta; ea exista deja in Sinodicon.

  Biserica nu a mai adaugat de secole anateme impotriva papistasilor si a protestantilor; deci este oarecum “interasant” sa vedem asa ceva, dar nu fara precizari temeinice.

  Anatema impotriva ecumenistilor este total vaga; nu se intelege practic deloc la cine se refera (decat daca fiecare isi inchipuie ce crede el ca ar trebui sa insemne cuvantul “ecumenist”, o “logica” absolut de nerecomandat)

  Ma iertati, eu nu ma pricep la acest subiect, doar ofer ce am citit. Recunosc insa ca si eu as dori mai multe clarificari de la IPS Serafim. Dansul a intrat practic intr-un imens conflict cu nenumaratele grupuri pe care le-a anatemizat, inclusiv ortodocsi pe care nu i-a consultat (?), fara a face prea multe precizari si fara a da prea multe nume (ceea ce am inteles ca nu este specific Sinodiconului). In fine, cea mai mare neclaritate este daca un ierarh are dreptul sa adauge in mod informal la Sinodicon, daca intr-adevar asta s-a intamplat.

  Sursa articol in engleza: http://www.johnsanidopoulos.com/2012/03/anathemas-of-metropolitan-seraphim-of.html

 5. Ma iertati, problema cu anatema impotriva ecumenistilor, nu este neclaritatea precizarii termenelui, ci a faptului ca majoritatea Bisericii Ortodoxe are dialoguri cu membrii de alte religii, si daca nu cumva IPS Serafim i-a anatemizat pe toti (practic).

  De asemenea, dansul nu a rostit restul Sinodiconului asa cum se obisnuieste in Duminica Ortodoxiei, ci doar adaugarile sale.

 6. Mitropolitul Serafim este atacat din nou:

  La
  http://www.johnsanidopoulos.com/2012/03/ecumenical-patriarch-addresses.html
  ni se spune ca Patriarhul Ecumenic i s-a plans in scris
  Arhiepiscopului Ieronim al Greciei cu privire la activitatile unor
  ierarhi greci (in special Mitr. Serafim al Pireului) care destrama
  unitatea Bisericii Greciei si care urmaresc sa conteste deciziile
  pan-Ortodoxe cu privire la participarea Bisericii Ortodoxe la dialogul
  cu eterodocsii. Se mai aminteste si de legatura stransa dintre Tronul
  Ecumenic si Biserica Greciei inca din 1850, si de intr-ajutorarea
  acestora acestora in rolul de propovaduitori ecumenici ai Ortodoxiei
  prin dialogul cu eterodocsii. In particular, se mentioneaza adaugarea
  ‘anatemelor’ la Sinodiconul Ortodoxiei de catre Mitr. Serafim ca o
  actiune serioasa si inacceptabila.

  Cam asta ar fi traducerea paragrafului in engleza a articolului cu
  pricina. Urmeaza un link:
  The “Anathemas” of Metropolitan Seraphim of Piraeus
  care nu e altul decat cel mentionat de IoanC mai sus, anume
  http://www.johnsanidopoulos.com/2012/03/anathemas-of-metropolitan-seraphim-of.html
  si apoi textul scrisorii in greaca.

  In acel link, in engleza, este atacata actiunea Mitr. Serafim de a
  modifica textul sinodiconului de catre un oarecare ‘teolog’ Panagioti
  Andriopoulou, dupa cum mentioneaza si fratele IoanC mai sus (desi eu
  am inteles oarecum diferit anumite puncte ale acuzarii)

 7. Pingback: Patriarhul Ecumenic cere Arhiepiscopului Ieronim INTERZICEREA anatemelor rostite de IPS Serafim de Pireu la Duminica Ortodoxiei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. @silviu

  In nici un caz pe blog-ul lui John Sanidopoulos nu este atacat IPS Serafim.
  Articolul in cauza este intr-adevar, de fapt, lucrarea unui teolog, daca retin bine, care doar punea niste intrebari despre anateme (vrednice cred eu) in lumina cunostintelor si experientei personale. John a re-clarificat acest lucru si in comentariile de la acel articol. In orice caz, motivul principal al acelei postari era doar cererea/nevoia de lamuriri de la IPS Serafim; nu se lua vreo atitudine nici pro nici contra Sfintiei sale.

 9. Pingback: Mitropolitul Serafim de Pireu: SE INCEARCA REDUCEREA MEA LA TACERE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: IPS Serafim de Pireu este ”fundamentalist” si ”antisemit” pentru Hillary Clinton. Cum explica mitropolitul Departamentului de stat VENIREA ANTIHRISTULUI si rolul BILDERBERG - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Mitropolitul Serafim al Pireului despre DEMISIA PAPEI BENEDICT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Daca parintele a dat anatemei pe clericii ecumenisti Ortodocsi, eu nu cred ca a gresit deloc ! Cu stiinta sau cu nestiinta acestia fac lucrarea diavolului atacind unitatea de credinta a Bisericii Ortodoxe, atacind Adevarul de credinta Ortodox ! Acestia, Dumnezeu sa ma ierte, intra ei insisi sub blestemul Sfintilor Parinti ! Se dovedesc a fi impotriva Domnului nostru Iisus Hristos, fiind impotriva Adevarului !!! Sunt semne ale vremurilor din urma.
  Sunt intru totul de acord cu parintele Arhiepiscop Serafim de Pireu care nu lasa diavolul sa atraga in intuneric sufletele credinciosilor Ortodocsi !!!!!!!! Slavit sa fie Dumnezeu, in veci ! Amin !

  mircea

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare