Slovenii au respins prin REFERENDUM un Cod al Familiei care acorda DREPTURI CUPLURILOR HOMOSEXUALE

26-03-2012 48 secunde Sublinieri

Slovenii au respins împotriva tuturor aşteptărilor un nou Cod al familiei care oferea mai multe drepturi cuplurilor homosexuale, mai ales în privinţa adopţilor, în cadrul unui referendum duminică marcat de o participare foarte redusă, conform rezultatelor parţiale, relatează AFP, potrivit Mediafax. Conform acestor rezultate, bazate pe mai mult de 87 la sută din voturi, 56,45 la sută dintre alegătorii acestei mici ţări din zona euro au votat împotriva legii şi 43,55 la sută pentru, conform comisiei electorale. Acum textul va putea fi discutat din nou în Parlament de abia după 12 luni.

Ultimele sondaje publicate vineri prezentau o majoritate favorabilă legii. Însă participarea scăzută – sub 30 la sută conform ultimelor estimări – a jucat în favoarea conservatorilor, care se opun acestei legi şi şi-au mobilizat, ca de obicei, mai bine electoratul. Legea cu privire la familie a fost adoptată de parlament în iunie 2011 sub fostul guvern de centru-stânga, însă nu a fost niciodată aplicată.

Grupări civile conservatoare susţinute de Biserica catolică au reunit cele 40.000 de semnături necesare organizării unei consultări populare înainte de a decide aplicarea. Noul Cod al familiei, care sporea considerabil protecţia copilului, a provocat dezbateri aprinse mai ales din cauza extinderii drepturilor cuplurilor homosexuale.

Conform textului, acestea din urmă puteau obţine “acelaşi statut legal” rezervat cuplurilor heterosexuale căsătorite inclusiv în materie de moştenire şi fiscalitate. Legea oficializa de asemenea posibilitatea pentru aceste cupluri de a adopta copilul partenerului, ceea ce este imposibil în Franţa, de exemplu.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Slovenii au respins prin REFERENDUM un Cod al Familiei care acorda DREPTURI CUPLURILOR HOMOSEXUALE

  1. De remarcat faptul ca avem de-a face cu o tara majoritar catolica.

    Oricum, bravo lor …

  2. Exista un bun simt pe care Dumnezeu l-a semanat in fiinta umana si, atunci cand este cultivat, nu tine cont de religie, culoarea politica sau alte considerente care ne separa. Pacat ca sunt catolici, am spune… dar cu atat mai rau pentru noi ortodocsii ca stam si privim nepasatori cum ne sunt calcate in picioare valorile.

  3. Lucian: de ce spuneti “bravo lor”? Daca ne uitam la scorul votului, nu e o diferenta mare.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare