Femeile din Uzbekistan, STERILIZATE in secret

12-04-2012 1 minut Sublinieri


Medicii din Uzbekistan desfăşoară un program secret de sterilizare a femeilor, relatează BBC News Online, care a discutat cu mai multe femei sterilizate fără să fie informate şi fără să consimtă acest lucru.

Adolat, care provine din Uzbekistan unde viaţa se centrează în jurul copiilor şi a unei familii mari, a mers la medic şi a aflat că a fost sterilizată după ce a născut-o pe fiica sa prin cezariană. “Am fost şocată. Am strigat şi am întrebat: «Dar de ce? Cine a putut să facă asta?» Doctorul a spus: «Aceasta este legea în Uzbekistan»”, a declarat ea.

Cu toate acestea, sterlizarea nu este, oficial, legalizată în Uzbekistan. Dar dovezile strânse de BBC sugerează că autorităţile au condus un program în ultimii doi ani pentru a steriliza femeile din ţară, deseori fără ştirea lor.

“În fiecare an ni se prezintă un plan. Fiecărui doctor i se spune câtor femei trebuie să li se dea contraceptive; câte femei urmează să fie sterilizate”, afirmă un ginecolog din capitala Taşkent. “Există o cotă. Cota mea este de patru femei pe lună“, a adăugat ea sub acoperirea anonimatului.

Alte surse medicale sugerează că se fac presiuni puternice în special asupra medicilor din zonele rurale ale ţării, unde unii ginecologi au ordinul de a steriliza până la opt femei pe lună.

O mamă a declarat că a avut o durere suspectă şi sângerări abundente timp de mai multe luni după ce l-a născut pe fiul ei. După ce a făcut o ecografie, a descoperit că i-a fost scos uterul. “Mi-au spus: «Ce-ţi mai trebuie copii? Ai deja doi»”, a povestit ea.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, programul de sterilizare are ca scop să controleze creşterea populaţiei în Uzbekistan, care a ajuns oficial la 28 de milioane de persoane.

Primul caz de sterlizare forţată a fost raportat în 2005, de Gulbakhor Turaeva, un patolog din oraşul Andijan care a remarcat că uterele unor femei tinere şi sănătoase sunt aduse la morga la care lucra.

După ce a strâns dovezi privind 200 de sterilizări forţate, urmărind femeile ale căror utere au fost îndepărtate, ea şi-a prezentat public descoperirile şi le-a cerut explicaţii şefilor săi. Ea a fost concediată, iar în 2007 a fost încarcerată, fiind acuzată că a introdus ilegal în ţară literatură de opoziţie.

Legaturi:

Australia eugenista: proiect legislativ ce prevede STERILIZAREA COPIILOR BOLNAVI PSIHIC fara acordul parintilor

EUGENIE NAZISTA PRIN STERILIZARE IN SUA/ In Olanda, Statul poate “proteja copiii” de la nastere, rapindu-i de la mamele lor

IDEILE FASCISTE DE STERILIZARE A POPULATIEI PROPAGATE TOT MAI FATIS


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Femeile din Uzbekistan, STERILIZATE in secret

  1. Libertatea se pierde in ficare zi tot mai mult.
    Dupa ce vor termina cu asiaticii, vor veni la noi. De ce si la noi?
    Pentru ca pe noi ne urasc cel mai mult. Nu deageaba masoneria a implementat in majoritatea tarilor ortodoxe europene ateismul comunist.

  2. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: VASILE VOICULESCU (†26 aprilie 1963) despre SUFLETUL FARA IUBIRE. O distopie profetica exceptionala despre LOBOTOMIZAREA LUMII -
  4. Pingback: Sub acoperirea unei CAMPANII DE VACCINARI ANTI-TETANOS, OMS a STERILIZAT in masa femei si fetite din KENYA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare