CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)?

3-04-2013 3 minute Sublinieri

polyp_cartoon_GMO_seeds_genetic_engineering

Ingineria genetica, eugenia si ideologia celor bogati. Controlul social in secolul 21

 Autor: Colin Todhunter

Sursa: Globalresearch.ca

Oricare ar fi scopurile declarate public ale sectorului ce se ocupa cu organismele modificate genetic (OMG) si oricat de teribil ar fi impactul sau asupra sanatatii, mediului si fermierilor de bumbac din India, exista o conotatie mult mai sinistra a acestei industrii.

Pentru a guverna si a controla o populatie, dincolo de folosirea violentei, acceptul populatiei trebuie obtinut prin ceea ce Louis Althusser numea odata aparatul ideologic al statului: sistemul de educatie, distractia, religia, sistemul politic si asa mai departe. In cartea sa, ‘The Manufacture of Consent’ (Prefabricarea consimtamantului), Noam Chomsky discuta rolul important pe care media il joaca in acest domeniu, iar Antonio Gramsci a scris extensiv despre hegemonie – metodele folosite de clasa dominanta pentru a-si legitima pozitia in ochii celor condusi – un fel de “coercitie acceptata” ce ascunde pumnul puterii. Cu toate acestea, este posibil ca cea mai simpla, dar probabil si cea mai eficace forma de control social sa fie eugenia, o filosofie ce include reducerea capacitatii reproducatoare in cazul celor “mai putin doriti”.

Exista o teama crescanda ca eugenia este folosita pentru controlul populatiei – a scapa de acele parti ale populatiei globale “in exces”. In Occident, ca urmare a automatizarii si a externalizarii locurilor de munca, este posibil ca o mare parte a populatiei sa nu aiba locuri de munca sau sa fie subocupata. In locuri ca China, Africa si India, promovarea controlului nasterilor s-a aflat in capul agendei politice timp de cateva decenii.

Baronul media milionar american Ted Turner crede ca o populatie mondiala de 2 milioane ar fi ideala, iar miliardarul Bill Gates s-a angajat cu sute de milioane de dolari in imbunatatirea accesului la metode de contraceptie in lumea a treia. Bazandu-se pe premisa falsa ca lumea este suprapopulata, existenta mai putinor oameni inseamna ca elitele si cei care se descurca mai bine in societate pot reduce competitia pentru resurse pe care o ascund atat de mult si sa-si mentina nivelul actual ridicat de consum material. Gates a cumparat, de asemenea, actiuni la Monsanto in valoare de 23 de milioane de dolari. Planul sau este sa ajute Monsanto sa introduca OMG-urile sale in Africa pe scara larga.

Iata unde lucrurile devin interesante. In 2001, Monsanto si Du Pont au cumparat o companie de biotehnologie de mici dimensiuni, pe nume Epicyte, care a creat o gena care, pe scurt, face samanta masculina sterila si pe cea feminina neprimitoare. In SUA, alimente modificate genetic exista deja pe piata fara a fi etichetate corespunzator. Sectorul OMG-urilor a cheltuit milioane pentru a se asigura ca situatia aceasta nu se va schimba. Astfel ca cetatenii americani nu au nici cea mai vaga idee ce se afla in mancarea lor. Impactul asupra sanatatii al alimentelor modificate genetic nu a fost testat in mod independent.

Ati vrea sa stiti daca mancati ceva ce (potrivit profesorului Seralini de la Universitatea din Caen, Franta) va afecteaza sanatatea? Ati vrea sa stiti daca ceea ce mancati contine ceva ce v-ar putea face sterili?

Tatal lui Bill Gates a fost mult timp implicat in planificare parentala: “Cand eram mic, parintii mei erau intotdeauna implicati in activitati de volunariat. Tata conducea Planificarea Parentala. Si era ceva foarte controversat sa fii implicat in asa ceva.” Acest citat apartine lui Bill Gates, intr-un interviu luat in 2003 .

Planificarea Parentala se bazeaza pe conceptul ca majoritatea fiintelor umane se reproduce fara discernamant. Gates senior este co-presedinte al Fundatiei Bill si Melinda Gates si o lumina calauzitoare pentru viziunea si directia ce stau in spatele Fundatiei Gates, care se concentreaza puternic pe promovarea OMG-urilor in Africa prinmonsanto-no-food-20090311-9471-300x261 finantarea Aliantei pentru o revolutie verde in Africa (AGRA).

Fundatia Gates a dat cel putin 264,5 milioane de dolari AGRA. Potrivit raportului publicat in 2010 de La Via Campesina , 70% din concesionarii AGRA din Kenya lucreaza direct cu Monsanto, iar biotehnologia se bucura de aproape 80% din finantarea oferita de Funtatia Gates. Raportul explica, de asemenea, ca Funatia Gates s-a angajat cu 880 de milioane de dolari pentru crearea Programului pentru agricultura globala si securitate alimentara (GAFSP), care este un puternic promotor al OMG-urilor.

In loc sa imbratiseze o autentica independenta alimentara si sa abordeze problemele politice si economice fundamentale care produc saracia, Fundatia Gates a ales sa promoveze agricultura corporatista care a condus la luarea puterii din mainile fermierilor.

Cum sectorul OMG continua sa bata la usa Indiei, avem toate motivele sa fim precupati, nu doar din cauza impactului monopolului de seminte relatat pe larg si al bogat documentatelor efecte negative asupra sanatatii si a mediului, dar si din cauza preocuparilor privind genele din alimentele pe care le mancam si ne sunt necunoscute.

Cercetatorul F  William Engdahl declara ca ingineria genetica nu poate fi inteleasa fara a ne uita la intinderea globala a puterii SUA. Figuri centrale din SUA au finantat “Revolutia Verde” a sectorului agricol din tarile in curs de dezvoltare pentru a crea noi piete de desfacere pentru ingrasamant petro-chimic si produse petroliere, ca si pentru a mari dependenta de produse energetice. Alimentatia a devenit o arma pentru asigurarea dominatiei globale.

Problemele lumii nu sunt cauzate de suprapopulare, ci de lacomie si de un sistem de proprietate care asigura fluxul de bogatie de jos in sus. Nu este necesara stoparea cresterii populatiei, ci schimbarea unui sistem global larg raspandit si a unei mentalitati bazate pe folosirea excesiva a petrolului si pe consumul nesustenabil de resurse naturale, SUA fiind principalul vinovat.

Milionari ca Ted Turner cred ca putem sa continuam sa consumam fara a tine cont de toate acestea, atata timp cat populatia este diminuata. Aceasta este ideologia celor bogati care privesc restul umanitatii ca pe o “problema de rezolvat”. Spune ca “prea multi oameni folosesc prea multe lucruri“. Nu se poate insela mai amarnic. De exemplu, tarile in curs de dezvoltare detin peste 80% din populatia lumii, dar consuma doar o treime din energia ei. Populatia SUA reprezinta 5% din cea a lumii, dar consuma 24% din energia globala. In medie, un american consuma la fel de multa energie cat doi japonezi, sase mexicani, 13 chinezi, 31 de indieni, 128 de bangladesieni, 307 de tanzanieni sau 370 de etiopieni (mindfully.org).

eugenicsPrin urmare, ar trebui oare sa fim satui de de un sector extrem de politizat care detine tehnologia care permite ingineria genetica a alimentelor si care detine gena ce ar putea fi (sau este deja) folosita pentru sterilizarea fortata? Sigur ca da. Acesta este un sector al carui scop declarat este controlul lantului alimentar global  si, prin consecinta, al populatiei lumii.

In lumea actuala condusa de tehnologie, concerne etatist-corporatiste folosesc intreaga panoplie a mijloacelor de inalta tehnologie pentru a ne controla. Acum cateva zeci de ani, teoreticianul si filosoful Herbert Marcuse sintetiza problema cu care se confrunta societatea moderna spunand ca posibilitatile – atat intelectuale cat si tehnologice – ale societatii contemporane sunt  incomparabil mai mari decat decat inainte, ceea ce inseamna ca intinderea dominatiei societatii asupra individului este, de asemenea, incomparabil mai mare decat a fost vreodata. Se pare ca este la fel de adevarat cand ne referim la sectorul OMG.

Traducere de S.M. pentru razbointrucuvant. Preluarea se poate face doar cu acordul nostru explicit. 

*

*


Categorii

Organisme modificate genetic (OMG), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)?

  1. Pingback: SUA critica EUROPA pentru limitarea importurilor si culturilor de ORGANISME MODIFICATE GENETIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. scuze pentru off topic.

    Putem initia o discutie pe tema toaletarilor abuzive din toata tara româneasca.
    In urma toaletarilor nu raman decat niste pari infipti in pamant.
    O parte din arbori mor. Se defriseaza mult in orase. Este un genocid national.
    Se intampla in toate orasele: Iasi, Bucuresti, Cluj, Oradea, Resita, Barlad, Roman….etc…lista este fara sfarsit.

    Iata mai jos doar 2 exemple dintre multe altele.

    Documentarea Genocidului Dendrologic din Iasi: Taierea Teilor, Str. Stefan cel Mare
    http://impotriva.blogspot.ro/

    FOTOGALERIE Toaletarea de primavara, moartea copacilor din Capitala

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7180021-fotogalerie-toaletarea-primavara-moartea-copacilor-din-capitala.htm

  3. Imi cer scuze pt off topic
    Dar a aparut un articol cu privire la buletinele biometrice si introducerea lor de la 1 iulie 2013 aici este linkul: http://www.gandul.info/stiri/buletinele-biometrice-cum-vor-fi-luate-amprentele-si-ce-poze-vor-avea-romanii-in-noile-carti-de-identitate-10707187
    Parerea mea este ca este un abuz impotriva libertatii omului.
    M-as bucura sa aflu mai multe pareri.

  4. @Bogdan:

    Nu e nimic nou fata de ce am prezentat pe site pe aceasta tema:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/01/10/buletine-electronice-2013/

    si alte materiale de la sectiunea de trimiteri sau de la categoria: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/era-big-brother/carduri-cipuri/

  5. Multumesc. Imi cer scuze dar nu vazusem postarile.

  6. @ Cosmin S.

    Aveti mare dreptate. La noi este o boala nationala ca toata lumea se pricepe la toate. Ce mare lucru sa “toaletezi” un copac? Asa isi spun concetatenii nostri care isi fac firme de macelarit copacii. De admirat iesenii care pun piciorul in prag!

    Cu privire la subiectul articolului: nu stiu daca OMG-urile sunt gandite sa induca sterilitate, mi se pare greu de crezut, dar acesta nu e un criteriu (se intampla tot mai multe lucruri care sunt greu de crezut). Cert este ca, cu sau fara OMG-uri, suntem inconjurati de disruptori endocrini — substante chimice sintetice care se amesteca in functionarea sistemului endocrin. Iarasi, e greu de crezut ca e ceva intentionat (dar vezi mai sus), tind sa cred ca pur si simplu cei care fac afaceri cu alimente, cosmetice, mase plastice etc. sunt gata sa treaca peste asemenea “mici” cusururi ale produselor lor, daca efectele nu sunt evidente imediat. In conditiile in care majoritatea populatiei este expusa pe termen lung la nenumarate substante, care aparent (pe termen scurt) sunt nepericuloase, este dificil spre imposibil de demonstrat ca unele sunt periculoase.

  7. Exista si un alt aspect, nediscutat si destul de greu de abordat:

    – in lumea islamica este permisa poligamia. avem o explozie demografica fara precedent a numarului populatiei (Egipt, Turcia). demografia devine arma religioasa si politica (Kosovo). chiar occidentul este confruntat cu ‘probleme demografice’ generate de moduri de viata necrestina; in Franta, Marea Britanie, Germania vin musulmani pe care tarile lor nu-i mai pot hrani si nu le mai pot asigura conditii minime de viata.

    – si in Africa de sud, un anumit lider politci avusese vreo 30 de neveste si peste 40 de copii.

    Din nefericire, problemele insolvabile generate de modurile de viata necrestine sunt aruncate pe umerii lumii crestine.

    PS: mi se pare normal ca germanii sa se indigneze cand sunt asaltati de nomazi fara calificare si fara ocupative veniti din Romania (si nu numai), care au ca ocupatie principala cersitul si furatul. cine si-a ales in India ca filozofie de viata pasivitatea si indiferenta si contemplatia trebuie sa-si asume si consecintele. Daca vreu sa fii inger in trup fara sa muncesti, nu trebuie sa ceri confort si indestulare “la standarte occidentale” de la crestini.

  8. Pingback: BIOTEHNOLOGIE: organismele modificate genetic si distrugerea economiei locale - Recomandari
  9. Pingback: Parlamentul a votat cultivarea ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC (OMG) in arii naturale protejate! Va fi Romania “GRANARUL OMG” al Europei? Ne transformam si in “desertul verde” Monsanto… - Recomandari
  10. Pingback: Consilier prezidential despre “STRATEGIA BASESCU” PE AGRICULTURA. Romania ar trebui sa devina MARE PRODUCATOR REGIONAL prin cultivarea …ORGANISMELOR MODIFICARE GENETIC - Recomandari
  11. Pingback: “Reforme istorice” sau PR chinezesc? CHINA “ABOLESTE” TABERELE DE REEDUCARE SI RELAXEAZA POLITICA ABORTIONISTA A COPILULUI UNIC - Recomandari
  12. Pingback: Vom trai intr-o Romanie modificata genetic? - Recomandari
  13. Pingback: Promotorul transplantului de organe, Irinel Popescu, face si APOLOGIA ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC - Recomandari
  14. Pingback: UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ Bratara care transforma mâna in touchscreen [VIDEO] | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare