SOCIALISTUL Francois Hollande, noul presedinte al Frantei. SFARSITUL EREI MERKOZY?

6-05-2012 59 secunde Sublinieri


Secţiile de votare din Franţa s-au deschis duminică, începând cu ora locală 08.00 (09.00, ora României), când peste 44,5 milioane de cetăţeni ai Republicii sunt aşteptaţi la urne, în cadrul unui scrutin de care depinde viitorul Uniunii Europene. Votul se va încheia în marile oraşe la ora 20.00 (21.00, ora României), când vor fi difuzate şi rezultatele exit-poll-urilor.

UPDATE 20.25 Conform institutelor CSA, TNS Sofres şi Ipsos, Francois Hollande a obţinut 52% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48%, anunţă 20minutes.

UPDATE 20.14 Echipa de campanie a lui Nicolas Sarkozy a anulat reuniunea care urma să aibă loc în Piaţa Concorde din Paris în cazul victoriei actualului preşedinte, relatează site-ul publicaţiei belgiene Le Soir, potrivit Mediafax.

UPDATE 20.00 Francois Hollande a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa, obţinând, conform sondajelor de tip exit-poll, între 52 şi 53,3 la sută din voturi, relatează AFP, citată de Mediafax. (…)

UPDATE 15.05 Francois Hollande va avea în această seară o discuţie despre viitorul Europei cu cancelarul german Angela Merkel, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa, potrivit consilierului candidatului socialist, Jean-Marc Ayrault, citat de Le Figaro. (…)

Nota noastra:

Hollande a contestat destul de vehement modelul austeritatii convenit in ultima perioada de tandemul Merkel-Sarkozy. Avand in vedere ca in alegerile locale dintr-un land federal al Germaniei partidul lui Merkel ae fi pierdut majoritatea, ne putem intreba daca nu cumva asistam la o schimbare de amploare a situatiei europene. Ce forma va lua Europa cu un nou tandem ?

Totodata, socialistul Hollande este sustinator al “casatoriei” gay si al unei forme de eutanasiere, lucru care va face ca presiunea la nivel european pentru aceasta agenda sa se amplifice.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “SOCIALISTUL Francois Hollande, noul presedinte al Frantei. SFARSITUL EREI MERKOZY?

  1. “Totodata, socialistul Hollande este sustinator al “casatoriei” gay si al unei forme de eutanasiere, lucru care va face ca presiunea la nivel european pentru aceasta agenda sa se amplifice.”
    Ce vesti “imbucatoare”!

    Eu sunt un optimist innascut. Cu toate acestea, nu ma astept ca lucrurile sa se indrepte nici in tara noastra, nici in Europa, nici in alte parti. La nivel de politica si economie.

    Insa, nadajduiesc in Domnul si cred cu tarie ca schimbari bune vor fi, dar la nivel de suflet, de mica comunitate. Un fel “economie subterana” a faptelor bune va creste, o regasire a credintei, in pofida orientarii de sus ce ne va fi data.
    Puterea Domnului se desavarseste intru slabiciune.

    Doamne, ajuta!

  2. Colegii mei care au emigrat se gandeau de ceva vreme cum sa revina in Romania in perspectiva venirii socialistilor la putere…

  3. Pingback: Alegeri INDECISE in Serbia (rezultate partiale): Tadici si Nikolici aproape la egalitate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: CATRE STATELE UNITE ALE EUROPEI SAU CATRE HAOS? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Asta este alegerea majoritatii francezilor si trebuie respectata.
    Deocamdata ar trebui sa mai asteptam pana la legislative, care vor avea loc in iunie, ca sa vedem daca Hollande va avea si majoritatea de care are nevoie in Parlament, ca sa-si puna in aplicare toate ideile, unele bune, altele catastrofale pentru Franta.
    Dupa cat cred eu, nu-i va fi asa de usor sa aiba o majoriate in Parlament, pentru ca multi francezi au votat impotriva lui Sarkozy ca persoana, dar la legislative nu vor vota impotriva UMP.
    O sa mai vedem.
    Insa in orice caz socialismul lui Hollande nu seamana cu socialismul care a fost in est, este mai degraba social-democratie.

    @Anonyma

    Pai si in Romania tot socialistii sunt la putere 🙂

    Eu am votat Sarkozy din doua motive principale pentru mine, faptul ca a tinut intotdeauna sa afirme originea crestina a Europei, fara sa respinga brutal conationalii de alte religii, si ca s-a pronuntat impotriva casatoriilor gay.
    In privinta politicii-economice sunt lucruri bune, si rele, atat la UMP cat si la PS. Dar perfectiune nu exista, si nici Imparatia Lui Dumnezeu nu o putem construi pe pamant.

    Domnul sa ne apere de tot raul !

  6. Hrisanti,

    Oricum, nu da bine in fruntea unui stat ca Franta un exemplu personal in neregula din punct de vedere moral care traieste in concubinaj… dar daca stau sa ma gandesc la majoritatea francezilor, care aleg sa traiasca “pacs”-ati in loc sa se casatoreasca, atunci Hollande, macar din acest punct de vedere, este reprezentativ. Din nefericire, o reprezentativitate care nu ii face cinste.

  7. @Anonyma

    Dar unde am zis eu ca Hollande ar face cinste Frantei ? 🙂

  8. PS cat priveste majoritatea francezilor care traiesc nu stiu cum, sora fereste-te sa-i judeci pe altii, hai sa ne uitam cum treiesc romanii nostri…

  9. Hrisanti,

    nu ii judec.. doar constat 🙂

  10. Daca am fi crestini adevarati, ca popor, am constata numai propriile pacate si, speriindu-ne de gravitatea lor, ne-am cufunda in pocainta si plangere…nu am mai avea timp sa constatam pacatele altor popoare.

    Domnul sa ne lumineze !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare