Tulburari etnice in Macedonia: ALBANEZII AU ATACAT CLADIREA GUVERNULUI

11-05-2012 28 secunde Sublinieri

Cele mai multe ferestre de pe o fatada a cladirii guvenului macedonean din Skopje au fost sparte de protestatari etnici albanezi. O statie de autobuz din fata guvernului a fost vandalizata, iar protestatarii au aruncat pietre, strigand diverse lozinci ca “Albania etnica”, “Moarte necredinciosilor”, Criminalilor”!

Aproape 10 000 de oameni s-au adunat la Skopje, vineri, pentru a protesta impotriva arestarii a 20 de etnici albanezi in cazul uciderii a cinci macedoneni langa Skopje, pe 12 aprilie a.c.

Protestul a fost organizat dupa rugaciunea de vineri din moscheele din Skopje si miscari similare au loc in alte orase macedonene.

Trupuile lui Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjevski, Cvetanco Acevski si Kire Trickovski, toti cu varste cuprinse intre 18-20 ani (si etnici macedoneni – n.n.), au fost descoperite pe 12 aprilie intr-o localitate aflata in nord-estul capitalei Skopje. Un adult in varsta de 45 ani,  Borce Stevkovski, a fost gasit, de asemenea ucis, in imediata apropiere.

Autoritatile macedonene au afirmat ca “radicalii islamisti” ar fi responsabili de aceste crime.


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Tulburari etnice in Macedonia: ALBANEZII AU ATACAT CLADIREA GUVERNULUI

  1. ce ce n-a mai aparut stirea asta pe niciunde?

  2. @K:

    C-asa-i media romaneasca: da en gros stiri de ultima oara de la Romanii n-au talent si despre ultima soseta a lui Brad Pitt agata de urechea catelului Angelicai Joiana, dar de Bulgaria, Serbia, Macedonia abia daca auzi vreo stire la doua luni.

  3. Pingback: Macedonia, un nou scenariu kosovar? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: BALCANII, INCA O DATA BUTOIUL CU PULBERE AL EUROPEI? Scenariul RAZBOIULUI BALCANIC, repus pe tapet de Rusia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare