Interviu cu un antihrist. SECTA LUI VISARION DIN SIBERIA, CARE PRETINDE CA E REINCARNAREA LUI IISUS (video)

18-05-2012 1 minut Sublinieri

În taigaua siberiană îl puteţi întâlni pe Vissarion, liderul unui cult religios care nu doar seamănă cu Isus, dar pretinde că este reîncarnarea acestuia. “Învăţătorul”, aa cum i se adresează cei 4.000 de adepţi, este convins, printre altele, că OZN-urile ne survolează constant şi că sfârşitul lumii Pământului este aproape.

Nota noastra:

Visarion este un fost politist care, in perioada tulbure ce a urmat caderii URSS, a inceput sa “predice” despre sine ca este reincarnarea lui Iisus.

“Propovaduirea” lui este legata de sfarsitul lumii, secta lui avand rolul de a asigura supravietuirea omenirii. Nu conteaza prea mult ca deja a dat un termen al sfarsitului care a fost deja depasit – se reporteaza pentru fanaticii sai.

Melanjul pe care l-a facut intre aparitiile “Christ-like”, idei budiste, “credinta” in OZN-uri si extraterestrii, vegetarianism si ecologism, interzicerea banilor (de parca el nu i-ar folosi pentru finantarea sectei) l-au facut agreabil si pentru occident (se pare ca mai ales pentru germani), nu doar pentru rusi, care sunt bantuiti destul de des de astfel de curente sectaro-apocaliptice. De asemenea, se pare ca din secta fac parte numerosi oameni din sfera high-life a societatii.

Pe langa aceste elemente, un punct central al doctrinei sale antihristice (si-a inregistrat miscarea sub numele de “Biserica Ultimului Testament”) este auto-programarea mentala sau neurologica, in care eul este definit ca un creator, ca un dumnezeu capabil sa actioneze asupra sa si a lumii.

Asa se face ca exista documentare facute asupra “comunitatii” sale, ce ar numara cateva mii de oameni, si care traieste intr-un orasel construit numai din lemn, ca cel de mai sus. Dar exista si altele, facute chiar de BBC, cam din acelasi punct de vedere, admirativ-pozitiv fata de “stilul de viata” intalnit in secta lui:

De altfel, ceea ce ni se pare demn de sublinat este tocmai aceasta atitudine superficiala a realizatorilor documentarelor, specifica oamenilor lipsiti de credinta sau macar de o logica sanatoasa legata de ideile “reincarnarii” lui Iisus, aspecte care sunt tratate agnostic. Ce daca tine de delir “propovaduirea”? Daca lor li se pare ca stilul de viata este sanatos, interesant, viabil, atunci Visarion poate, foarte bine, sa se pretinda a fi divin. Extraordinar cum spiritul critic occidental, altfel refractar la dogme si traditii, nu vrea deloc sa vada misanscena din spatele acestei oribile capcane intinse credulilor sau dezorientatilor, spalarea pe creier si toate celelalte fenomene.

Omul contemporan, bantuit de imaginea lui Iisus, nu Il cauta de fapt pe Acesta, ci se multumeste cu simulacrul Sau oferit de primul escroc mai abil. Chiar isi doreste sa fie amagit si, asa cum doreste, la un spectacol iluzionist, sa i sa vanda magie, accepta de bunavoie minciuna “Isusului” reincarnat…

Iata, asadar, cum decurge o intalnire dintre un antihrist modern si omul agnostic contemporan.

Ne dam seama si de aici cat de coapta e omenirea pentru intalnirea cu antihristul insusi si nu cu astfel de tentative palide, atunci cand va aparea acesta, cu toata amagirea si puterea data de fortele demonice…


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “Interviu cu un antihrist. SECTA LUI VISARION DIN SIBERIA, CARE PRETINDE CA E REINCARNAREA LUI IISUS (video)

  1. @admin
    o curiozitate: de ce l-ati denumit antihrist?

  2. @carmen:

    L-am numit un antihrist, adica unul din cei multi care vin si se pretind a fi El. Nu am scris ca ar fi antihristul insusi.

  3. Doar o secta oarecare, ca toate suratele ei. De faptul ca duc o viata simpla si linistita, nu ma indoiesc, sunt departe de tumultul vietii cotidiene. Ma intreb insa ce-or face toata ziua, ca de-ar fi sa citeasca toate cele 10 volume ale mentorului lor, tot ar fi trebuit sa le ispraveasca pana acum.

  4. @carmen:

    Exact. Am aratat insa in nota care este motivul pentru care am luat-o in seama. Chiar si cum a ajuns in media romaneasca secta e sugestiv: a fost remarcata pe siteul de teme alternative think outside the box.

    In mod cert in spatele acelor zambete latite pe toata fata si pe aparenta de pace se afla o groaznica inselare si un sistem totalitar, bazat pe teroare si dominare psihologica. In acest sens, filmul acela rusesc Secta (a se vedea in linkuri), chiar daca simplifica lucrurile, este bun de vizionat pentru a intelege mecanismele de control exercitate de astfel de guru.

  5. Este unul dintre inaintemergatorii lui antihrist, prin faptul ca ii pregateste terenul, manifestandu-se asemanator (desi la o scala mai mica). Foarte bune observatiile din ‘nota noastra’.

    “Ne dam seama si de aici cat de coapta e omenirea pentru intalnirea cu antihristul insusi […]”
    “Chiar isi doreste sa fie amagit si, asa cum doreste, la un spectacol iluzionist, sa i sa vanda magie”

    Nu intamplator romanii (desi popor ortodox) au votat drept cel mai ‘talentat’ roman, un iluzionist/”mentalist”…

  6. @Mirela:

    Da…

  7. Acum ca am vazut si cateva secvente din video, nu pot sa nu-mi opresc un zambet (desi ar trebui sa ma intristeze amagirea acelor oameni), dar cat de penibil este personajul si tot ce se intampla acolo, e absolut RIDICOL, de tot rasul… nu-mi vine sa cred ca poate exista atata prostie (ma iertati). E grotesc personajul, ca si tot ce se intampla acolo.
    “Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.”
    Apropos, cred ca tipul asta nici nu face ‘minuni’ paranormale macar, e doar escrocherie.

  8. Aici e trai pe vatrai, nu in Secta, unde trebuiau sa mearga zi de zi pe teren in cautare de noi victime.
    Mecanismele de dominare psihologica le pun in practica chiar cei de langa noi, prin mentalisme 3D, doar ce privesti la fata lor si spui tot ce vor ei sa auda. O fi si asta un talent, ce stiu eu?

  9. @Mirela
    pastrez o rezerva fata de votul romanilor si talentul domnului in cauza.

  10. @carmen:

    Pai tocmai asta observam mai sus, ca realizatorii documentarelor nu au pus deloc in chestiune naratiunea/ideologia, potemkiniada sectei. Deci e o INSCENARE acolo, iar resppectivii regizori nu au facut o investigatie, ci au prezentat o poveste. Care, iata, ne devine credibila pana si noua, mai ales atunci cand nu citim cu atentie notele explicative. 🙂 In mod cert in spatele povestii nu se afla nimic pasnic si niciun fel de trai pe vatrai. Tu te referi ca nu este ca in momentul de criza de final aratat de Secta, insa acela e abia deznodamantul.

  11. Probabil ca toti conducatorii sectelor uzeaza de aceleasi mijloace de recrutare si constrangere, insa la mijloc e si multa credulitate. De faptul ca termenul profetit de guru Vissarion a fost depasit de mult, nu cred ca se spune aici. (De altfel, n-am avut rabdare sa urmaresc ambele documentare (?).)

  12. Nu intamplator a castigat din voturile ,,ortodocsilor romani” scamatorul de la ,,Romanii au talent”. E clar ca oamenilor superficiali le plac scamatoriile, un semn ca foarte multi il vor vota si pe antihrist pentru ,,minunile” pe care le va face.

    Fiti foarte atenti ca un grup de tineri adventisti din Iasi au venit in mai multe orase din sudul Moldovei, mergand din scoala in scoala sub masca unui program numit ,,Educatie pentru sanatate” prin care isi promoveaza niste romane-biografii ale unor adventisti din SUA care numai despre sanatate nu vorbesc in cartile lor. Directorii au facut parteneriate cu ei fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca ei fac cel mai subtil prozelitism mascat in acest program.

  13. @Ioan Dan:

    Daca dati mai multe informatii, clare, o sa facem o postare pentru a avertiza asupra acestui lucru.

  14. Domnul Hristos a spus ca cei care cred si se boteaza in numeke Sfintei Treimi se vor mantui, si nu cei care asteapta minuni ca sa creada, sau care promoveaza delirul religios…

    Pacat ca si in lumea ortodoxa sectele isi fac loc, propovaduind “stari” si “minuni” pentru o “imparatie” pe acest pamant…Ceea ce-si doreau si iudeii care L-au rastignit pe Mesia.

    Biblia spune clar ca a doua venire a Lui Hristos va fi prin coborarea Lui de la cer, in Slava, asa cum S-a si Inaltat !

    Cei care-i asculta sau fac “parteneriate” cu sectari vor da socoteala, caci Scriptura zice : (citez din memorie) Rau va fi de cei ce se vor sminti, dar si mai rau de cei prin care vine sminteala….

    Doamne pazeste !

  15. Acest “Christ like” pe mine nu m-a convins. Cum adica dom’le sa fii salvatorul lumii si sa nu zici nimic despre cip-uri? Ce dumnezeu mai este si asta caruia ii scapa din vedere taman lucrurile importante?

    Cat despre realizatori…sunt total dezamagita. Ala ii ia interviu lui dumnezeu si facea miste figuri de mi-a stat mintea in loc de atata lipsa de evlavie. Sau, mai stii, nu l-o fi convins nici pe el.

  16. Pe mine ma sperie sa vad atatia oameni dusi de nas de un escroc, in cazul in care nu vorbim de paranoia-n floare… Doamne fereste…

  17. @Anonyma

    Mai putin important daca omul e bolnav sau nu. Faptul ca asa ceva poate fi “normal” in zilele noastre este cel mai grav. Si pana la urma unde se trage linia intre boala si realitate (?) ca poate fi si un amestec, dar din nou, faptul ca societatea nu dedecteaza asa ceva ca un lucru negativ si nu il inlatura este un semn al vremurilor.

    Altfel, este un exemplu pur de cum ar putea fi antihrist. Se da drept bun si autoritar, dar se foloseste de identitatea altcuiva pentru a se propulsa pe sine, si nu de identitatea oricui, ci de a lui Hristos. Ce credibilitate poate avea un asemenea om si cine il poate urma intru totul? Insa acest caz este de antihrist mic; cel mare va zice ca este Insusi Hritos, nu reincarnare.

  18. IoanC,

    da… tocmai asta ma sperie si pe mine…

  19. Doamne fereste .. parca am vazut un demon….
    chiar ati observat ca face semnul “mano cornuto” folosit de sefi de stat si “artisti de la Hollywood”?

  20. @mihaita:

    Ce sunt aceste cugetari despre antihrist?

    Nu e mai bine sa ne tinem de invatatura Bisericii decat sa punem de la noi?

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/10/11/antihristul-invatatura-ortodoxa/

    Antihristul va fi om, un singur om. Chiar daca fenomenul inselarii este vast si el va fi ca un epitom al acestuia, si chiar daca are multi premergatori, fara niciun fel de indoiala, antihristul va fi un om care se va pretinde dumnezeu si imparat al lumii.

  21. Pingback: Atentie: ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLI sub masca unui PARTENERIAT cu MINISTERUL EDUCATIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. @Ioan C

    “Insa acest caz este de antihrist mic; cel mare va zice ca este Insusi Hritos, nu reincarnare.”

    Ce-ai vrut sa zici, frate ?

  23. @Hrisanti

    Adica una e sa zici ca esti reincarnarea lui Hristos, si alta sa zici ca esti chiar Hristos (a Doua Venire). In esenta este acelasi lucru, dar anvergura si implicatiile sunt mai mare, si poate si tupeul.

    Ce doream sa zic era ca sub aura reincarnarii inca se mai pot ascunde dubii; ca o reincarnare nu e chiar atat de convingatoare precum o a Doua Venire :), ca inca mai apelezi la un proces intermediar ca sa-ti ascunzi intentiile rele. Pe cand, antihristul “mare” va trece la “eu sunt” fara probleme, si ii va omori pe cei care nu-l recunosc, ceea ce intrece orice alt personaj negativ din istorie in rautate si minciuna.

  24. Nu prea inteleg logica pt. care nu postati ce am scris, comentariile de dinainte sunt acum si la alte site-uri ortodoxe

  25. @Mihaita:

    Iarta-ne, consideram ca acele speculatii sunt fara de folos.

  26. Cred ca am inteles: mesajele pe care le-am scris inainte, sunt totusi cu folos (altfel nu le-ati fi aprobat, nu?); iar cele de dupa ele, fara; iertati-ma, dar asta nu are nici un sens; ar fi normal sa stergeti tot ce am scris, pentru ca era vorba, de o lucrare continua, nu de fragmente fara legatura.
    Va multumesc.

  27. @Mihaita:

    Pe tema antihristului am lasat cateva comentarii pana ne-am lamurit. In rest, nu avem nimic de zis. Bine ca ne-ai adus aminte, sa le dezaprobam si pe celelalte pe tema respectiva. 🙂

  28. Nu v-am adus aminte, v-am rugat frumos. Inca o data, multumesc.

  29. Cele ce intampla acum nu este nimic altceva decat faptul ca s-a apropiat timpul in care domnia lui antihrist se arata pe fata.Acum adevaratii crestini au de ales drumul cel stramt si plin de maracini.La capatul acestui drum sta HRISTOS cel inviat.EL va da fiecaruia dupa masura ostenelilor. Nu va fi partinitor,in mana LUI sta talerul dreptatii.In acest taler se va masura nevointele fiecaruia dintre noi.Bine ai facut,bine vei primi,rau ai facut,nu ai cum sa speri ca vei dobandi iertare.In aceasta lume este timpul in care poti agonisi cele ale sufletului,adica comoara ce ne poate insoti dincolo de pragul mormantului.Odata trecut acest prag,nu mai este cale de intoarcere si nici chip de indreptare.Cu totii,oricine am fi noi,sa parasim calea intunericului,adica sa nu umblam in voia noastra ci pe calea ce duce la IMPARATIA DE SUS,altfel vom avea parte de cele pregatite diavolului si slugilor lui.Mare atentie,e clipa cand pentru nimic,ne putem vinde, dreptul de intai nascut pe un blid de linte ca Esau.E clipa in care pentru o fericire trecatoare,pierdem FERICIREA CEA VESNICA.Nicu.

  30. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  33. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare