Cum intampina unii Nasterea Domnului: zeci de crestini ucisi in atentate (Nigeria)/ Romania refuza AZILUL unui IRANIAN CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU “APOSTAZIE”

27-12-2011 4 minute Sublinieri

  • Hotnews:

Nigeria: Cinci explozii in mai multe biserici, in ziua de Craciun; cel putin 40 de morti in urma atacului din Abuja

Gruparea militanta islamista Boko Haram a revendicat atacurile cu bomba din mai multe biserici din Nigeria, relateaza Reuters. Una dintre explozii, de la periferia capitalei Abuja, a ucis cel putin 40 de persoane.

UPDATE 00.05 Presedintele Nigerian a condamnata atacurile teroristilor “impotriva libertatii” (AFP)

UPDATE Un alt atentat comis de un kamikaze in orasul Damaturu (nord-est) a provocat moartea a trei politisti.

Bomba fusese amplasata intr-o masina, pe drumul de langa biserica, si a explodat chiar in momentul in care oamenii se pregateau sa iasa dupa slujba. Boko Haram, care urmareste sa impuna legea islamica sharia in intreaga tara divizata intre musulmani si crestini, si-a intensificat ofensiva in ultimul an si si-a dezvoltat explozibilul. Biserica catolica Sf. Tereza din Madala, o suburbie a capitalei Abuja aflata la 40 km de centrul orasului, era plina cand bomba a fost detonata imediat dupa incheierea slujbei. Boko Haram – care inseamna, in limba Hausa vorbita in nordul Nigeriei, “educatia vestica este pacatoasa” – este in mare parte inspirata de talibanii din Afganistan.

Secta a fost acuzata de mai multe atacuri cu bomba din nord si a revendicat doua explozii din Abuja anul acesta, inclusiv primul atentat sinucigas la sediul ONU din august, cand au murit 23 de oameni. La cateva ore dupa prima bomba, au avut loc mai multe explozii la o biserica din Jos si una din nordul tarii, in orasul Gadaka. Politia a gasit alte doua dispozitive explozibile in Jos, pe care le-au dezactivat si au arestat o persoana.

Locuitorii din orasul nord-estic Damaturu au anuntat ca si acolo au avut loc alte doua explozii, fara insa a exista detalii.

Nota noastra:

Chiar daca e vorba de catolici sau de copti (monofiti), deci de credinciosi apartinand unor “biserici” eretice, totusi trebuie sa tinem cont ca acolo sunt omorati oameni, si inca in fiecare an anume in ziua de Craciun, (asadar pentru nimic altceva decat pentru numele lui Hristos) iar acest lucru trebuie sa miste inimile noastre, daca nu ni s-au impietrit de tot, si sa ne indemne la cea mai sincera si puternica compasiune.

Gafa a premierului din Kosovo: Hashim Thaci le-a transmis credinciosilor urari de Pasti, in loc de Craciun

Prim-ministrul kosovar Hashim Thaci a transmis Vaticanului si tututor credinciosilor catolici felicitari ocazia sfintelor sarbatori de Pasti, in loc de Craciun, relateaza Voice of Russia. Potrivit unui comunicat transmis duminica de biroul de presa al premierului Hashim Thaci, “Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale lumii catolice. Felicitari tuturor credinciosilor cu ocazia Invierii Domnului, in special celor din comunitatea internationala din Kosovo”.

Totodata, Thaci si-a exprimat speranta ca “sarbatorile de Pasti sa le aduca crestinilor kosovari mai multa caldura, succes si progres social, precum si armonie si pace”. Felicitarea de Pasti a fost postata si pe site-ul oficial al guvernului de la Pristina, mesajul premierului kosovar fiind ulterior revizuit.

Marea majoritate a populatiei din Kosovo, stat partial recunoscut, este formata din albanezi de religie musulmana, mentioneaza sursa citata.

Nota noastra:

Nu este chiar de mirare ca mafiotul ucigas de prizonieri pentru a le preleva organele – actualul prim ministru al Kosovo, omul americanilor si al NATO din regiune, nu stie sa faca diferenta intre Pasti si Craciun.

In orice caz, ticalosul s-a facut singur de ras.

O asemenea obraznicie ar fi trebuit taxata de liderii sarbi. Acestia,  insa, au fost ocupati mai degraba sa celebreze in sinagoga Hanuka.

Un iranian condamnat la moarte in Teheran pentru ca a trecut la crestinism cere azil autoritatilor romane

Un iranian refugiat in Romania, condamnat la moarte de un tribunal din Teheran pentru apostazie, a solicitat azil Oficiului Roman pentru Imigrari, insa cererea i-a fost respinsa, migrantul adresandu-se mai multor institutii ale statului roman, informeaza Mediafax.

Acuzatia de apostazie (adica renuntarea publica la o anumita credinta religioasa; renegarea unei doctrine sau conceptii) adusa lui Habib Bastam “se fundamenteaza pe faptul ca acesta s-a nascut din parinti musulmani, iar la varsta maturitatii a acceptat Islamul, conformandu-se preceptelor acestuia, pentru ca apoi sa declare verbal si prin fapte renuntarea de Islam, ocupandu-se totodata de organizarea de intruniri evanghelice, chemand si pe altii sa imbratiseze crestinismul, formand o biserica in casa, desfasurand ceremonii de botez, predicandu-si credinta in crestinism in fata adunarii formate din vecini de-ai sai si negand preceptele islamice”, potrivit hotararii prin care a fost condamnat la moarte.

“Date fiind cele de mai sus, dupa analizara dosarului, a declaratiilor procurorului si a vecinilor care au depus marturie, precum si a rapoartelor intocmite de organele de judecata a investigatiilor si interogatoriilor desfasurate, acuzatul nefiind prezent pentru a se apara pe parcursul investigarii dosarului, instanta considera vinovatia acuzatului ca fiind evidenta. Pe baza decretului adoptat in unanimitate de expertii in jurisprudenta islamica, a art. 3 din Codul de Procedura al Tribunalelor Generale si Revolutionare, a art. 205 din Legea Sanctiunilor Islamice, a decretului Imamului Khomeini si Ayyatollahilor Seyyed Mohammad Reza Golpayegani, Safi Golpayegani, Makarem Shirazi, Bahjat Foumani si a Oficiului Liderului Suprem, sus-numitul este condamnat la moarte pentru apostazie. Hotararea este emisa in absenta acuzatului si poate fi reanalizata de Curtea Suprema in termen de douazeci de zile de la data comunicarii”, se arata in hotararea din 2009 a tribunalului din Teheran, depusa la dosarul lui Habib Bastam.

Cazul lui Habin Bastam se afla si in atentia Oficiului pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului – Human Rights & International Communication – HRICO/OCIDO, care a fost sesizat de fratele condamnatului, Assadollah Masoud Bastam – cetatean britanic de origine iraniana, si el condamnat, in lipsa, pentru apostazie in Iran.

Assadollah Masoud Bastam a venit in Romania si s-a adresat mai multor institutii pentru protectia drepturilor omului, inclusiv Reprezentantei Comisiei Europene si Parlamentului, cerand sprijin pentru salvarea vietii fratelui sau, Habib Bastam, in varsta de 29 de ani, “refugiat in Romania din cauza persecutiilor politice si religioase la care a fost supus in tara sa natala, Iran”.

“Situatia familiei Bastam s-a agravat in Iran pe masura ce mai multi membri ai sai, avand convingeri democratice si convertindu-se la crestinism, au fost rand pe rand persecutati politic si religios, in primul rand de autoritati. Toate acestea au culminat cu condamnarea la moarte sub acuzatia de apostazie – in anul 2001 a lui Assadollah Masoud Bastam – caruia la scurt timp autoritatile britanice i-au acordat protectie si statutul de azilant, devenind ulterior cetatean britanic, onorabilitatea sa fiind sustinuta si de unul din principalele partide politice britanice, pe ale carui liste electorale a candidat la alegeri locale in 2006. Persecutiile s-au accentuat asupra membrilor familiei Bastam, unii dintre acestia fiind implicati in campania lui Mir Hossein Moussavi (fost contracandidat al presedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, in 2009). Ulterior, prin interventia unor parlamentari britanici si americani, a unor organizatii, ceilalti doi frati ai lui Assadollah Masoud Bastam si Habib Bastam au ajuns in Marea Britanie si SUA, unul dintre ei, Yadollah Bastam, primind deja azil politic in Marea Britanie. De asemenea, si parintii celor patru frati se afla in acest moment in Marea Britanie solicitand azil politic”, spune organizatia pentru apararea drepturile omului.

Despre cazul Bastam Amnesty International a fost sesizata in 5 noiembrie 2009 de un parlamentar britanic.

In anul 2010, la Teheran, Habibo Bastam a fost condamnat la moarte, de catre Tribunalul Revolutionar Islamic, pentru apostazie. El s-a refugiat in Romania, sotia si copilul sau ramanand in Iran. Cat a stat in Radauti, Bastam a frecventat biserica penticostala Betel, pastorita de Vasile Piscuc.

“Cazul Habib Bastam trebuie reconsiderat si prin prisma informatiilor recente, de notorietate publica, privind deteriorarea grava a relatiilor dintre Iran si Marea Britanie: atacarea ambasadei Marii Britanii la Teheran in 29 noiembrie, retragerea personalului diplomatic britanic de la Teheran, plecarea de la Londra, in 3 decembrie, dupa ultimatumul dat de autoritatile britanice, a personalului diplomatic iranian.

In conditiile actuale, simpla comparatie cu cazul fratelui sau caruia un alt stat membru al UE i-a acordat protectie si statut de azilant, pentru motive cel putin similare, conduce la concluzia ca si statul roman trebuie sa procedeze in mod similar, acordandu-i protectie, in mod plenar si urgent. Spre deosebire de alte cazuri de refugiati din Iran unde persecutia se mentine numai la nivel politic, aici este argmentata si la nivel religios, fapt ce presupunea si cerea o abordare speciala, inclusiv prin cazarea separata chiar de alti conationali cu care nu este si coreligionar. In numele drepturilor omului, acestei persoane, Habibo Bastam, ii trebuie acordate o asistenta competenta si protectie, deopotriva. Dosarul domniei sale trebuie examinat cu suficienta atentie si maxima intelegere de cei care au aceasta misiune si prerogativa tinand cont de toate datele si informatiile de ultima ora, incidente”, noteaza organizatia citata, intr-o scrisoare adresata ORI, Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor de Externe, Delegatiei Comisiei Europene, Avocatului Poporului, Ambasadei Marii Britanii, Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

ORI a respins cererea de azil al Habibo Bastam, avocatul sau, Antonie Popescu, contestand decizia si adresandu-se mai multor autoritati romane.

Nota noastra:

Atitudinea autoritatilor romane surprinde. Totusi, cazul este indeajuns de clar si, chiar daca iranianul este implicat si in jocuri politice si este penticostal, adica eretic, totusi este condamnat la MOARTE pentru trecerea de la islam, adica prigonit si pentru o optiune religioasa.

Sa fie diplomatia romaneasca intr-atat de lasa incat sa nu indrazneasca sa supere nici macar Iranul, inamicul public al planetei nr. 1!? Pai cum ramane cu alianta strategica cu SUA?

 


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Kosovo, Serbia, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Cum intampina unii Nasterea Domnului: zeci de crestini ucisi in atentate (Nigeria)/ Romania refuza AZILUL unui IRANIAN CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU “APOSTAZIE”

  1. raspuns la nota,
    pai cum sa ramana @admin, astia se dau cu americanii dar vor fi gandit ca daca…? si atunci mai bine se pun ei bine cu toata lumea, si cu aliatii si cu dusmanii. Curios e ca nu si cu vecinii sau ma rog, nu cu toti. Pai, cum sa aiba americanii incredere intr-un astfel de aliat si ce explicatie mai buna sa ai ptr intoarcerea armelor de la 23 august si tratamentul Romaniei de atunci? Cum ar mai fi putut fi crezuta Romania atunci si cum azi? Cum sa nu fii la coada plutonului in aceasta alianta si cum sa nu fii tinut doar ptr a le face pantofii cu crema? Atatea intrebari, un singur raspuns: lasi si neintelepti astia sunt(em).

  2. Şi dacă nu-i vor aproba cererea de azil politic, va fi predat autorităţilor iraniene? Sau Cum? 🙁

  3. Poate le e frica sa nu fie spion si sa o spioneze pe sotia lui Boc 🙂

  4. Mie imi inspira mai mult decat compasiune acesti nigerieni. Nu ii mai pot numi eretici.
    Daca nu au avut sansa sa primeasca botezul ortodox (mea culpa), oare nu le este considerata moartea pentru numele lui Hristos mucenicie? In cazul lor nu este valabil botezul sangelui? Este bine stiut ca in calendarul ortodox multi dintre Sfintii Mucenici au fost pagani, nebotezati inainte de a primi mucenicia.

  5. @Ioana,

    Si eu cred la fel, erezia cred ca ar spalata prin botezul sangelui (“iar cine-si pierde sufletul lui pentru Mine il va gasi”).

  6. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11350010-iranianul-habib-bastam-condamnat-moarte-pentru-apostazie-primit-azil-romania.htm

    Oficiul Roman pentru Imigrari (ORI) i-a acordat azil, vineri, iranianului Habib Bastam refugiat in Romania, condamnat la moarte de un tribunal din Teheran pentru apostazie, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse judiciare.

    Iranianul Habib Bastam a solicitat azil Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil Radauti al Oficiului Roman pentru Imigrari, cererea initial fiindu-i respinsa. Bastam a contestat decizia ORI in fata instantei.

    Judecatoria Radauti consemneaza, in decizia sa din 14 iulie 2011, faptul ca daca Bastam s-ar intoarce in tara de origine, ar fi spanzurat, insa, in lipsa altor motive de persecutie, nu ii poate acorda statulul de refugiat, astfel ca i-a respins cererea de azil.

    Migrantul s-a adresat apoi mai multor institutii ale statului roman, intre care si Ministerul Afacerilor de Externe.

    MAE a precizat, in 27 decembrie 2011, ca nu are temeiul legal pentru a se pronunta sau a interveni in cererile de azil aflate pe rol, acestea fiind exclusiv in competenta Oficiului Roman pentru Imigrari. “Solutionarea cererilor privind acordarea de azil in Romania sunt de competenta exclusiva a Oficiului Roman pentru Imigrari, organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. Admiterea sau respingerea unei cereri de azil se face prin hotarare a ORI”, a comunicat MAE.

    Ministerul a precizat ca, in consecinta, nu are temei legal pentru a se pronunta sau a interveni in cererile de azil aflate pe rol, respectiv prelungirea formelor de protectie pe care le acorda statul roman.

    La scurt timp insa, cazul iranianului a fost reanalizat de Centrul din Bucuresti al Oficiului Roman pentru Imigrari (ORI), strainul fiind audiat de autoritatile de la Bucuresti.

    Vineri, ORI a decis acordarea statutului de azilant, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

  7. Pingback: MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. http://www.meforum.org/3307/nigerian-jihad-christians

    U.S. Distorts Nigerian Jihad on Christians

    While the Obama administration continues to say that the Islamic group Boko Haram’s jihad against Nigeria’s Christians—which has seen countless churches destroyed, and thousands of Christians killed— has nothing to do with religion, the group once again made clear that it is all about religion. According to a recent report:

    In an online video released last week, the militant Muslim group Boko Haram demanded that Nigeria’s Christian president either convert to Islam, or resign. [Boko] Haram head Abubakar Shekau told President Goodluck Jonathan to “repent and forsake Christianity,” otherwise Shekau’s followers would continue their violent campaign…

    Indeed, despite the fact that the Obama administration has agreed to spend $600 million in a USAID initiative launched to ascertain the “true causes” behind Boko Haram’s murderous bloodlust, it was clear from the very beginning that the group and other Muslims were enraged that Nigeria was being led by a Christian, President Goodluck Jonathan, even though he won elections “by a landslide.”

    Writing back in April 2011, Nigerian analyst Peter Run said:

    The current wave of riots was triggered by the Independent National Election Commission’s (INEC) announcement on Monday [April 18, 2011] that the incumbent President, Dr. Goodluck Jonathan, won in the initial round of ballot counts. That there were riots in the largely Muslim inhabited northern states where the defeat of the Muslim candidate Muhammadu Buhari was [deemed] intolerable was unsurprising…. Now they are angry despite experts and observers concurring that this is the fairest and most independent election in recent Nigerian history.

    Once again, then, reality is easily ascertained—at root, Boko Haram’s terror campaign is entirely motivated by religion—even as the Obama administration refuses to designate the group as a terrorist organization, spends millions of U.S. tax dollars on superfluous initiatives (or diversions), and pressures the Nigerian president to make concessions, including building more mosques, the very structures where Muslims are radicalized and recruited to Boko Haram’s jihad.
    ————-
    Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center and an Associate Fellow at the Middle East Forum.

  9. Pingback: DE SFANTUL NICOLAE… - Recomandari
  10. Pingback: RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR. Genocidul despre care nu se vorbeste si care va patrunde si in “lumea crestina” - Recomandari
  11. Pingback: PERSECUTIA CRESTINILOR s-a intensificat in 2013/ Nigeria: masacru intr-un sat de crestini - Recomandari
  12. Pingback: De Charlie ati auzit toti. Dar de Boko Haram din Nigeria ati auzit? MASACRUL A DOUA MII DE NIGERIENI – doar o stire… - Recomandari
  13. Pingback: In unele tari musulmane, CRACIUNUL este INTERZIS. In cele ”civilizate”, este SUPRIMAT corect politic si inlocuit cu ”Placerile iernii”… | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: Exista un GENOCID CONTINUU al crestinilor persecutati. Cum se explica tacerea elitelor politice si mediatice asupra acestor incalcari sistematice si brutale ale drepturilor omului, asupra persecutarii minoritatilor, femeilor si imigrantilor?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare