VACCINAREA ANTI-TBC SISTATA TEMPORAR

22-11-2012 1 minut Sublinieri

O comisie de experți din cadrul Ministerului Sănătății a decis sistarea vaccinării împotriva tuberculozei, după ce un număr de 115 bebeluși au avut reacții adverse severe la vaccinul importat din Danemarca. „Decât să punem părinții în situația de a se gândi dacă acceptă sau nu imunizarea, mai bine sistăm pentru toți până la lămurirea situației. Au fost folosite două loturi de vaccinuri, doar la unul dintre ele au apărut aceste reacții adverse”, a declarat ministrul Sănătații, Raed Arafat. El estimează că imunizarea va fi sistată pentru un interval de două săptămâni.

Având în vedere că există puncte de vedere divergente ale specialiştilor privind evoluţia după vaccinarea cu BCG şi în urma unei prime analize asupra situaţiei create, am decis să solicităm o opinie neutră şi avizată. O echipă de experţi ECDC şi OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivită. Aceştia vor lucra cu reprezentanţii Comisiei de specialişti români care a avut astăzi o primă întâlnire şi de la care aştept un raport preliminar”, a declarat RAED ARAFAT, ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, astăzi, expertiză și din partea Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru evaluarea situaţiei create în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei. Până la clarificarea situaţiei create, Ministerul Sănătăţii a decis sistarea temporară a vaccinării BCG.

Zece bebeluși se află, în acest moment, internați la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din București, după ce au făcut reacții adverse la vaccinul antituberculos (BCG). Zilele trecute, minstrul Sănătății, Raed Arafat, declara că în 115 cazuri au fost semnalate reacții adverse la vaccinul importat din Danemarca. După ce au fost imunizați împotriva TBC-ului, bebelușilor, care au vârste între două și patru luni, li s-au inflamat ganglionii axilari și au avut nevoie de intervenție chirurgicală. În acest moment, se află sub tratament pentru TBC, adică exact boala pentru care fuseseră vaccinați.

„Micuții au TBC ganglionar, au ganglionii de la subraț și din zona claviculară umflați, cu abces. Au fost operați, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice”, a declarat medicul pneumolog Gheorghe Murgoci.

În spitalul bucureștean, au fost tratați, anul acesta, 50 de copii cu reacții adverse la vaccinul BCG, importat din Danemarca. În total, peste 200.000 de copii au fost imunizați cu serul danez, care se pare că este mult mai virulent decât cel românesc, produs până la sfârșitul lui 2010 de Institutul Cantacuzino.

O comisie a Ministerului Sănătății va analiza toate reacțiile adverse ale vaccinului BCG, pentru a vedea dacă se încadrează în limitele normale impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Medicul Gilda Popescu, coordonatorul Programului Național de Combatere a Tuberculozei, declara pentru EVZ că aceste reacții severe au fost raportate și în timpul imunizării cu vaccinul românesc, singura diferență fiind frecvența de patru ori mai mare a acestora la produsul din Danemarca.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “VACCINAREA ANTI-TBC SISTATA TEMPORAR

  1. Off! Ce nenorociri trebuie sa se mai intample ca sa se opreasca astfel de nelegiuiri?
    Avem in familie un bebelus de patru luni si, desi i-am sfatuit pe parinti inca din timpul sarcinii sa nu se grabeasca cu vaccinurile, sa se informeze si sa ceara parerea mai multor medici, nu m-au ascultat. Vaccinul anti TBC i-a fost facut inca din primele zile de viata, inainte de a-l aduce acasa de la maternitate. Slava Domnului, nu a patit nimic pana acum. Desi nu mi-au luat in seama sfatul referitor la vaccinuri, au fost ascultatori in alta privinta – il duc la biserica si-l impartasesc saptamanal. Sper ca in acest fel micutul sa fie ferit de orice rau.

  2. “Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat miercuri că ministrul Sănătăţii va emite luna viitoare un ordin prin care femeile însărcinate să fie investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV.”

    http://www.mediafax.ro/social/femeile-insarcinate-vor-fi-investigate-obligatoriu-pentru-depistarea-virusului-hiv-10342498

    Deci streinu’ de neam cercel anunţă ….atenţie mare.
    Cica “investigate obligatoriu”. La noi totul e obligatoriu.
    Adica suna cam asa, hai sa-i investigam pe “fraieri” si sa-i scoatem bolnavi de sida. Uite asa mai moare o parte din poporul crestin ortodox.

    Dar hiv-sida nu exista. E o inventie masonica. Oamenii mor de la medicamente. Diagnosticul face boala.

    http://nuexistasida.wordpress.com/
    http://www.quibono.net/hiv_aids_1.html

  3. As vrea sa stiu daca in cazul in care nu-ti vaccinezi copilul cand este mic, mai tarziu nu va aveea probleme la scoala ? La probleme ma refer in mod special sa nu ai surpriza de a nu fi primit la scoala.

  4. Am vazut o statistica interesanta: cazurile de reactii la acest vaccin – BCG din Danemarca -au fost de 0,13/1000 (sau 13 cazuri la 100.000) de locuitori in timp ce cazurile de reactii ale vaccinului similar pordus de Institutul Cantacuzino au fost de 0,02/1000 (sau 2 cazuri la 100.000)de locuitori. Comparati si va minunati. Iar institutului nostru i-a fost interzis sa mai produca vaccninuri ca nu respecta normele UE. Ce castig am avut ca am luat din Danemarca, o tara care chipurile respecta normele UE in acest domeniu? Atat de orbi si de fatarnici am ajuns incat nu mai vedem adevarul, nu ne mai intereseaza rezultatul ci respectarea unor norme goale de continut. Ce folos ca in loc sa pisez niste plante (nu asta e tehnologia ci e doar un exemplu)intr-un mojar de inox o fac intr-unul de piatra daca rezultatele in ultimul caz sunt mai bune ptr om? Si toti vad bataia de joc ce ni se face noua ca natiune, dar natiunea doarme in papuci. Lipsa asta de reactie (nu numai fata de acest subiect ci fata de toate la cate suntem supusi) arata masura credintei noastre. Daca si Stefan sau voievozii nostrii se multumeau doar cu mersul la biserica si cu rugaciuni eram de mult timp un raion al altora. Dar se pare ca eroii nostrii doar ne-au mai cumparat ceva timp si nu ne-au servit de modele.

  5. Pingback: Decizie controversata a ministrului sanatatii, Raed Arafat: SE REIA VACCINAREA ANTI-TBC CU VACCINUL BCG DANEZ! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross si ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG. De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare