Dr. Christa Todea-Gross si ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG. De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

1-12-2012 3 minute Sublinieri

Am primit pe mail de la dna Christa Todea Gross un fragment din cartea sa recent aparuta pe tema vaccinurilor in care abordeaza chiar problema vaccinurilor BCG:

Acest non‑sens al vaccinării cu BCG este aspru criticat şi de către D‑na Schnär‑Manzoli, autoarea cărţii Inutilitatea vaccinurilor (ATRA, ianuarie 1995): Vaccinările repetate cu BCG, recomandate de către Calmette, au provocat adenopatii cervicale purulente şi uneori soldate cu septicemie şi deces”. Este vorba de o tuberculoză generalizată prin intermediul limfei, putând provoca meningită, osteomielită, otite purulente, leziuni renale grave, cecitate (orbire) etc. Autoarea cărţii arată că efectul cel mai frecvental BCG este cu certitudine acela de a declanşa tuberculoza, în loc să o prevină.

În cartea ei, D‑na Schnär‑Manzoli îl citează pe profesorul Mande, care, la 24 octombrie 1967, denunţă deschis neajunsurile vaccinului BCG, la aproape 50 de ani de la descoperirea lui. De asemenea, profesorul Stephani, de la Universitatea de Medicină din Geneva, a reunit 104 de lucrări, scrise de 82 de autori, despre daunele produse de BCG, în care scrie: “Acest bacil viu invadează sistemul limfatic, unde se instalează conform obiceiului strămoşului său (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astăzi care va fi evoluţia sa în următoarele decenii. Cauza tuberculozei limfatice generalizate este încă necunoscută”. În urma vaccinării BCG, au fost diagnosticate 104 cazuri de otită purulentă, unele din ele fiind complicate cu osteită locală purulentă, cauzăfrecventă a surdităţii. Profesorul de Microbiologie Jean Basset accentuează şi el, alături de mulţi alţi oameni de ştiinţă, complicaţiile frecvente şi grave ale vaccinului BCG. Prof. Lignieres concluzionează:

Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG; Dr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar şi principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):

Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.

Un alt pericol este acela că antrenează la sugari, automat, o formă atenuată de tuberculoză cutanată, care evoluează timp de 69 luni, manifestânduse cu o stare de subfebrilitate şi o scădere importantă a imunităţii organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă şi alte vaccinuri, care pot dezechilibra şi mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinaţi la naştere sau cât mai devreme după naştere cu BCG, se observă o predispoziţie la diverse infecţii acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronşite repetate.

Se ştie că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecţiunilor reumatice. Mulţi se nasc în zilele noastre cu o predispoziţie genetică la afecţiuni reumatice, la care se adaugă şi infecţia TBC, agravându‑le.

După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecţiilor tuberculoase (!), ci doar întro fază tardivă, mult mai gravă. La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC şi, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecţii ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicaţii.

Infecţiile tuberculoase depistate la cei vaccinaţi cu BCG, sunt mult mai grave şi mai contagioase decât la cei nevaccinaţi, din cauză că acest vaccin provoacă o reacţie de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.

Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC. În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul BCG. Doi dintre aceşti medici sunt: profesorul J. Chrétien,  pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, şi profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑şi dorinţa de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.

În Ţările de Jos, după cel de‑al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiţii precare de viaţă. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste ţări, tuberculoza a fost eradicată.

Interesant este faptul că aceste ţări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC. Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţărileîn care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşilucru se întâmplă şi în Franţa.

România nu face excepţie: deşi se face vaccinarea în masă “obligatorie” cu BCG încă de la naştere, observăm o creştere marcată a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).

(…)

Pe plan mondial. Studiul OMS – certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.

Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacţie. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.

Reacţiile adverse şi complicaţiile vaccinului BCG:

Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare şi sunt considerate ca fiind o complicaţie, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.

Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamaţie a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.

Osteite şi osteomielite: inflamaţia şi infecţia oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni şi 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).

TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă şi deces

Otite purulente, soldate uneori cu surditate

Infecţii frecvente ale căilor aeriene superioare şi inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronşite

Afecţiuni reumatice.

Scăderea imunităţii,

Decesul.

În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele fiind concludente. România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naştere! (vezi Anexa).”

(extras din cartea autoarei Dr.Christa Todea-Gross si cu acordul ei: “Vaccinurile: preventivesau boala? O noua patologie pediatrica”; Ed.Christiana, Bucuresti 2012, p. 321-325, disponibila pe site-ul: www.pentruviatacluj.ro) 

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Transcrieri-Redactari, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “Dr. Christa Todea-Gross si ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG. De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

  1. In Tarile de Jos = in Olanda

  2. Este clar un genocid asupra neamului nostru, ceea ce se intampla !
    Aici nu e vorba de a manca si danezii o paine… (sa manance…, dar sa o faca buna, nu otravita…).
    Aici e un lucru greu de imaginat…, un genocid in masa..; suntem in razboi de atatia ani si nu stim… (ca ne-au adormit televiziunile cu pornografie si desfranare, cu emisiuni daunatoare atat tinerilor cat si batranilor, cu atacarea Sfintei Biserici Ortodoxe si a preotilor, denigrandu-i..).

    Asa ne trebuie !, ca ne-am omorat liderii si conducatorii; ne-am omorat sfintii si marturisitorii, preotii si duhovnicii; ne-am omorat doctorii cei adevarati si dascalii… i-am omorat si i-am aruncat la gunoi… (este vorba despre milioanele de avorturi facute de bunavoie si nesiliti de nimeni !).

    Stam si ne plangem zacand in mocirla pacatelor si a neputintelor.., in loc sa ne ridicam si sa incepem sa ne curatim incetul cu incetul (prin taina sfintei spovedanii).., sa cerem ajutor de la Bunul Dumnezeu si de la Maica Domnului..

    Noi nu trebuie sa ne plangem ca, de ce:
    – ne omoara conducatorii care ii avem, in loc sa ne apare..
    – ne otravesc cu buna stiinta prin vaccinuri, hrana, etc..
    – avem cele mai mari taxe si impozite (de se mira nenorocitii ca inca mai traim)
    – ne-au inchis spitalele si ne-au “gonit” doctorii si dascalii pregatiti (platindu-i ca pe niste gunoieri..)
    – isi fac ungurii de cap in tara noastra, batjocorind simbolurile nationale si eroii neamului nostru.. urland ca niste caini (liderii lor politici si “catelusii”, nu oamenii de rand) ca e tara lor.., mai punand un steag unguresc, o pancarta in ungureste.., mai punand o statuie cu vreun ungur.., comportandu-se exact ca un copil pe care l-au dus parintii in vizita la alt copil si, el gasind acolo o jucarie a luat-o si nu ar mai da-o inapoi… si plange si se vaieta ca e a lui… in timp ce, celalalt copil se uita smerit la el si nu intelege de ce plange cel din fata lui.., caci el l-a primit cu drag.., l-a poftit sa guste din ce avea in casa…, i-a dat voie chiar sa stea la el cat doreste…
    .
    .
    .
    Noi trebuie sa ne intrebam De Ce ingaduie Dumnezeu toate aceste rautati asupra noastra…, iar raspunsul il stim cu totii… – pentru pacatele noastre ! Asadar, trebuie sa ne plangem pacatele noastre si sa ne caim, caci altfel vom pieri… (si cu sufletul) !
    Sa nu fie !; sa nu traim viata aceasta doar ingrijind de trup… – caci pe el ni-l vor manca viermii (asta n-o pot nega nici ateii – caci vad si ei ca tot omul moare)…, ci sa ne ingrijim si de suflet, care este nemuritor !
    Caci de vom lucra doar pentru trup… – vom lucra doar ca sa aiba ce manca viermii (bio sau sunci, muschi sau aerobic)…, iar de vom lucra pentru suflet (adica faptele bune).. – atunci sufletul nostru va invia spre bucurie si nu spre osanda ! Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Amin !

  3. ….si care este soarta sutelor de mii de copii vaccinati? si aici nu ma refer doar la cei vaccinati impotriva TBC…ci in general.
    e o loterie!
    Domnul sa-i ajute si sa-i acopere pe toti copiii vaccinati si nevaccinati!

  4. “Pe plan mondial. Studiul OMS(extras din cartea dnei dr Todea Gross):
    -certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968-1971.OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de per soane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o re acţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.
    Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: “Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră ni cio reacţie”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu-i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.
    -Dr. Louis De Brouwer remarcă faptul că “Republica Federală Germană nu se aşteptase la un astfel de raport şi, din 1971, suspendase practica vaccinării cu BCG”. Nu acelaşi lucru îl vor face Franţa, România şi alte ţări.
    În Germania (perioada când încă se practica vaccinarea BCG):
    -În perioada 1906‑1934, cazurile de deces datorate tuberculozei au cunoscut o creştere importantă, cu un apogeu în timpul primului război mondial. După aceea începe să scadă uşor numărul cazurilor de boa lă. Nu s-a găsit nicio explicaţie pentru rărirea cazurilor de boală, ştiind că încă nu se descoperise vaccinul.
    -După introducerea vaccinului BCG – printr-o campanie de vaccinare în masă desfăşurată între anii 1920‑1925 – se observă din nou o uşoară creştere a cazurilor de TBC, după care scăderea lor continuă să fie ca înainte. Acest lucru ne arată că vaccinul BCG administrat în masă, nu a influenţat deloc incidenţa tuberculozei în rândul populaţiei. Nu se observă nici în anii următori o modificare în acest sens, dar se constată un lucru evident: costurile acestor vaccinuri. În Germania s-au alocat 280 milioane de mărci germane pentru vaccinarea în masă a populaţiei cu BCG310.
    -Decesele provocate de TBC au scăzut sistematic, fie că s-a vaccinat sau nu, populaţia: dacă în anul 1750 se înregistrau 10.000 de decese datorate diferitelor boli, dintre care 71 de cazuri din cauza tuberculozei, în anul 1955 se mai numărau doar 5 cazuri. Statistica a fost efectuată de către prof. Weise de la Ministerul Sănătăţii din Berlin care remarca faptul că,deşi după descoperirea agentului etiologic al tuberculozei (b.Koch), în anul 1875 s-au introdus diverse tratamente balneare (sanatoriile TBC) şi preventive (vaccinul BCG), nu a putut fi influenţată epidemia de tu berculoză. Asta înseamnă că chiar dacă nu se făcea nimic împotriva tuberculozei, astăzi am fi avut aceeasi situaţie epidemică, spune Dr. Buchwald.
    Înainte de 1970, vaccinurile s-au efectuat de către Direcţiile de Sănătate, timp în care ei au făcut un lobby eficient, folosindu-se de practicieni şi medicii pediatri. “Dar, după rezultatele dezastruoase datorate vaccinului contra variolei, se încerca acum o evitare a unei vaccinări «obligatorii»” .
    -În perioada 1970‑1980 s-a făcut un nou compromis şi s-a efectuat a doua vaccinare în masă, a populaţiei din Germania. Statistica arată în mod evident că, vaccinul BCG, nici de data aceasta, nu a influenţat în niciun fel evoluţia bolii, a incidenţei TBC(…)
    Decesele provocate de TBC în această perioadă nu arată o modi ficare, comparativ cu situaţia de dinainte şi de după vaccinare.
    – Deşi în urma studiului OMS din India, Germania a renunţat, începând cu anul 1971, la obligativitatea vaccinării BCG, medicii pediatri au continuat vaccinarea copiilor din Germania până în anul 1998. De aici rezultă faptul că, în cazul unor complicaţii postvaccinale, nu statul se face răspunzător de ele, ci medicul care a administrat personal vaccinul BCG.
    -Până în anul 1995, statistica arată – fără vaccinare – o scădere continuă, constantă, a cazurilor de TBC în Germania.
    -Din anul 1998, în Germania, vaccinul BCG aparţine trecutului.
    Am prezentat acest scurt istoric al evoluţiei tuberculozei din Germania,
    fiindcă am putea trage o concluzie importantă pentru ţara noastră şi să oprim
    vaccinarea BCG.”

  5. alte extrase:
    “- Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG;
    – Tuberculoza a fost una dintre primele boli provocate de vaccinarea
    contra variolei(nota mea-adica prin scaderea imunitatii)(…)
    – La scăderea cazurilor de TBC a dus, alături de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă (a măsurilor de igienă şi sociale), şi încetarea vaccinării antivariolice;
    – Asistăm în ultimul timp la o creştere a cazurilor de TBC din cauza deficienţelor sistemului imun al copilului şi apoi al adultului, din cauza vaccinurilor în masă la care nu mai face faţă, dar şi a tratamentelor abuzive cu antibiotice.
    (…) – Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de provoca ulterior, în mod frecvent cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.”
    “-Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC.
    În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul BCG. (…)
    În Ţările de Jos, după cel de-al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiţii precare de viaţă. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste ţări, tuberculoza a fost eradicată.Interesant este faptul că aceste ţări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC. Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţările în care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşi lucru se întâmplă şi în Franţa.
    România nu face excepţie: deşi se face vaccinarea în masă “obligatorie”cu BCG încă de la naştere, observăm o creştere marcată a cazurilor de TBC(inclusiv la tineri).
    În SUA, Dr. Mendelssohn, medic pediatru şi profesor la Universitatea de Medicină din Illinois, cunoscut ca fiind unul dintre primii critici ai Medicinei moderne, afirmă, după cei 30 de ani de experienţă, că “Părinţii copiilor vaccinaţi au dreptul să ceară dovezile legate de eficienţa vaccinurilor. Dovezile trebuie să fie clare, fără niciun dubiuceea ce nu corespunde adevărului în cazul testului cutanat la tuberculină. Academia Americană de Pediatrie (AAP), care numai rareori dezaprobă actele medicale, a publicat un articol în care critică testul la tuberculină. Diverse studii recente au lansat o îndoilă în ceea ce priveşte unele teste folosite în prevenirea sau depistarea tuberculozei. […] Testele la tuberculină nu sunt perfecte iar medicii trebuie să ţină seama de posibilitatea unor reacţii fals pozitive sau fals negative. […] Acest lucru însemnă că, copilul poate avea TBC deşi reacţia la tuberculină este
    negativă şi poate să fie sănătos, deşi reacţia este pozitivă. Consecinţele sunt grave, deoarece copilul poate fi iradiat în repetate rânduri în vederea examinării plămânilor sau poate fi supus unor tratamente destul de periculoase timp îndelungat, de luni sau ani de zile”.

  6. Deci nici vaccinarea ca preventie este ineficace si riscanta(pentru ca poate determina boala in sine si scade imunitatea organismului) si nici metoda de depistare a bolii(i.d.r. la tuberculina) nu este lipsita de false interpretari care expun la alte riscuri copilul(tratamente eronate, iradieri inutile)

  7. Pingback: LEGISLATIA VACCINURILOR IN EUROPA SI SUA (dr. Christa Todea-Gross). Vaccinarea la nastere, obligativitatea si inscrierea la scoala, recomandarile - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross demonteaza MITUL VACCINARILOR. Distrugerea SISTEMULUI IMUNITAR prin proliferarea SCHEMELOR DE VACCINARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Doamna doctor are copii? Nu reusesc sa gasesc nicaieri o biografie a dumneaei. Si daca are copii, scrieti va rog si ce varste au si daca sunt in colectiv scolar.
    Multumesc.

  10. @Mihaela da, dna doctor are 3 copii .

    @Ioan Dan
    exista si o varianta a cartii care se poate cumpara de pe libraria sohia:
    http://www.librariasophia.ro/carti-Vaccinurile–preventie-sau-boala.-O-noua-patologie-pediatrica-Todea-Gross-Christa-so-9519.html

    Dna, are probleme cu editura datorita faptului ca se downloadeaza continutul cartii de pe site-ul in cauza si altele fara a i se fi cerut in prealabil voie.

  11. Pingback: Nu hrani cancerul! - DR. PAVEL CHIRILA - CONFERINTA DESPRE ALIMENTATIE SI STILUL DE VIATA SANATOS/ BOLNAV (video)/ Ce sa mancam in Post?/ SAREA IN EXCES UCIDE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Minciunile afacerii ” Vaccinarea copiilor “. Nu va vaccinati copiii! Coruptia din spatele industriei medicale si farmaceutice (s22) | CE-I CU NOI?
  13. Pingback: Romanii au RATA CEA MAI SCAZUTA de VACCINARE a copiilor din Europa [VIDEO]. Raspunsul autoritatilor: INTEGRAREA VACCINULUI ANTI-HPV IN SCHEMA DE IMUNIZARE! - Recomandari
  14. Pingback: Oficiali din sistemul sanitar trag “SEMNALUL DE ALARMA”: tot mai multe persoane refuza sa-si VACCINEZE COPIII LA NASTERE - Recomandari
  15. Din pacate doamna doctor omite sa ne dea niste procentaje ale efectelor adverse.

    Una este sa vorbim de 10% alta 0.001%.

    Stiinta are anumite reguli. Afirmatiile facute trebuie sa fie printre altele Precise si Masurabile. Din pacate expunerea nu este caracterizata de aceste valori ci de o puternica tenta subiectiva…

  16. @Vaka:

    Si dvs omiteti sa aduceti un argument valid si consistent pe tema pe care s-a pronunat dr. Todea-Gross.

  17. Pingback: SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali” - Recomandari
  18. Pingback: SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali”. OLIVIA STEER: “Vaccinurile sunt periculoase, nu te protejeaza, te imbolnavesc” |
  19. Buna ziua , am un baietel de 2 ani si la varsta de 1 an si 9 luni l-am operat la femurul drept de osteomielita tuberculostatica aceasta fiind cauzata ca si reactie adversa la Vaccinul BCG . Bineinteles ca in prospectul vaccinului scrie de aceasta reactie dar daca noi suntem obligati sa facem vaccinul ca mai tarziu nu il primeste in colectivitate cum putem riposta ? Nu aveti idee cat de multe investigatii i-am facut copilului pana am descoperit diagnosticul. Groaznic ..asa ca interesati-va innainte sa va distrugeti copilasii. Avem tratament de recuperare cu antituberculostatice 6 luni in primele 2 luni zilnic si apoi administrarea se face de 3 ori pe saptamana. Doamna Dr are perfecta dreptate…NU VACCINATI COPII CU BCG. Si sa vedeti ca nu e singulat cazul aceeasi afectiune a fost depistata si la o fetita numai ca localizarea a fost la coaste si suntem di acelasi oras…nu vi se pare nimic dubios ? Ba da …oare cati copii mai sufera de ass ceva si nu sunt diacnosticati corect sa poata primii tratament ? Va multumesc

  20. Domnul Dragoiu, vaccinarea inca nu este obligatorie in Romania. Ministerul educatiei a trimis o hartie in acest sens, in care precizeaza ca inscrierea la gradinite/scoli se poate face indiferent daca copilul este sau nu vaccinat.

  21. Multa sanatate juniorului!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare