Decizie controversata a ministrului sanatatii, Raed Arafat: SE REIA VACCINAREA ANTI-TBC CU VACCINUL BCG DANEZ!

30-11-2012 2 minute Sublinieri

Ministrul Sănătaţii, Raed Arafat, a anunţat, vineri dimineaţă, că vaccinarea bebeluşilor anti-TBC va fi reluată şi a subliniat că România are nevoie de vaccinul BCG din Danemarca.

“Decizia noastră de reluare a vaccinării este una corectă şi trebuia luată rapid pentru a nu întârzia vaccinarea altor copii”, a explicat ministrul Sănătaţii.

Totodată, Arafat a declarat că nu au fost greşeli în imunizarea nou-născuţilor, că vaccinul este unul sigur, care nu pune în pericol sănătatea bebeluşilor. “Dacă existau administrări greşile ale vaccinului, se vedea. 63% dintre copiii care au avut reacţii adverse au primit tratament. Nu au fost greşeli de administrare a vaccinului”, a subliniat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că România are nevoie de vaccinul BCG danez şi că, deşi au existat reacţii adeverse şi în alte ţări din Europa, vaccinarea bebeluşilor nu a fost sistată.

“În perioada care a trecut, peste 136.000 de mii de copii au fost vaccinaţi cu BCG danez. Au apărut reacţii adverse – noduli limfatici, care sunt reacţii normale ale acestui vaccin. Au fost raportate 134 de reacţii adverse la vaccin. Reacţiile au fost doar reacţii moderate sau uşoare”, a explicat Raed Arafat.

MS a solicitat o expertiză din partea ECDC şi OMS pentru evaluarea independentă a situaţiei create în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei.

“Deoarece există puncte de vedere divergente ale specialiştilor privind evoluţia după vaccinarea cu BCC şi în urma unei prime analize asupra situaţiei create, am decis să solicităm o opinie neutră şi avizată. O echipă de experţi ECDC şi OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivită. Aceasta va lucra cu reprezentanţii comisiei de specialişti români care au avut o primă întâlnire şi de la care aştept un raport preliminar”, declara ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, după analiza făcută în 22 noiembrie de o comisie a MS.

Comisia a analizat situaţiile din spitalele în care au fost internaţi bebeluşii cu reacţii adverse grave la acest vaccin. Totodată, au fost discutate reacţiile adverse semnalate de către medici. Până în prezent, informaţiile din teritoriu arată că ar fi vorba despre un singur lot de vaccin care a dat reacţiile adverse grave.

Zece bebeluşi cu reacţii adverse la vaccinul antituberculos (BCG) din Danemarca au fost internaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, unde în intervalul martie – noiembrie au fost trataţi, din acelaşi motiv, 50 de copii, a declarat medicul pneumolog Gheorghe Murgoci. El a precizat că bebeluşii au fost operaţi, iar în prezent se află sub tratament.

Numai în spitalul bucureştean au fost trataţi, anul acesta, 50 de copii cu reacţii adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

Nota noastra:

In urma anchetei comisiei “neutre” chemata sa analizeze cazul efectelor secundare grave ale vaccinului anti-TBC danez, ministrul Raed Arafat a decis reluarea “rapida” a campaniei, pe motiv ca produsul farmaceutic ar fi… sigur.

Sa ii spuna ministrul acestei mame, de pilda, care a trimis un comentariu pe site-ul nostru, despre cat de sigur e vaccinul danez:

buna! sunt o mamica ingrijorata,din Sebes – Alba,copilul meu,de doua luni jumatate,prezinta reactii la vaccinul anti-tbc,are un ganglion la subratul stang. am fost trimisa de pediatru la TBC-Sebes, TBC-Sebes m-a trimis la medicul de familie,dupa insistente,medicul de familie m-a trimis la TBC-Alba-Iulia,abia acolo am gasit un medic care stia despre ce e vorba,ce cauta,ce a gasit! am trimitere pe data de 10dec la spitalul de urgente pulmonare pt copii Cluj,pana atunci sectia e in renovare. mi-e teama de febra,de schimbari comportamentale,mi-e teama si nu stiu cui sa ma adresez,se pare ca inca nu se stie ce e de facut! vreau sa iau legatura cu ceilalti parinti,cu cei ce au dat in judecata MS,vreau sa ma alatur lor! vreau sa iau legatura cu cei ce au trecut prin necazul asta! va multumesc!

Care sa fie, oare, motivele reale ale acestei razgandiri ministeriale? Cumva teama ca reactia parintilor de a da in judecata autoritatile pentru vaccin sa nu cumva sa se transforme intr-un scepticism sau intr-o prudenta (rationala si justificata) generalizate fata de astfel de campanii de “imunizare”? Cum ne putem explica repeziciunea cu care “comisia” a decretat ca vaccinul e sigur, altfel decat un semn de profunda neseriozitate?

In orice caz, decizia este una scandaloasa.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Decizie controversata a ministrului sanatatii, Raed Arafat: SE REIA VACCINAREA ANTI-TBC CU VACCINUL BCG DANEZ!

  1. He, he, he… Credeati ca daca se schimba ministrul se schimba si politica ? Din parte-mi, pot relua orice vaccinare. Sa-si faca dom’ ministru 10 doze mai intai si apoi ceilalti membri din ministerul ne-sanatatii. Iar apoi, care roman vrea vaccin, face; care nu, nu… Vaccinarile nu sunt nici gratuite (tot din banii contribuabililor sunt achitate) si nici obligatorii (iar medicii care vaccineaza pruncii abia nascuti, fara a informa parintii, ar trebui cercetati – poate civil, poate penal). Evident ca trebuia sa apara contra-ofensiva oficiala – doar nu voiati sa lase o mana de oameni sa sperie o tara intreaga. Plus ca trebuie sa “mananca” si danezii aia o paine, nu ? Danezii si intermediarii. Ce om normal la cap poate crede ca Statul are grija de copiii nostri, cand Statul (prin reprezentantii sai) a distrus tot in tara asta ? Cand statul desfiinteaza spitale si scumpeste medicamentele, cand statul introduce co-plata si carduri de sanatate (asta era ceea ce lipsea in mod esential romanilor bolnavi !!), cand statul nu ofera locuri de munca platite decent pentru doctorii pe care tot statul ii pregateste in scoli platite de romani si tinerii pleaca la mii de kilometri distanta ??? Statul nu e in stare nici macar sa-i sanctioneze cum trebuie pe senatorii si deputatii care lipsesc cu anii de la sedinte (sau care cred ca sala de sedinte este dormitor) si ofera protectie gratuita pentru copiii nostri ?? Aiurea-n tramvai !!

  2. Arabul care parea un tip destul de vertical(vezi manifestatiile din ianuarie)pare prada unui sistem care il pacaleste si pe el.Imi place sa cred ca este un om bine intentionat,dar din pacate acest lucru nu este de ajuns in viata…

  3. @ Cristi G:

    Mitul vaccinarii ca panaceu indiscutabil, bine intretinut de mafia din domeniu, este prea puternic pentru 98% dintre cei care lucreaza in sistemul medical. Cu atat mai mult ne putem inchipui ce presiuni uriase sunt la varf…

  4. Ce treaba urata, sa experimentezi pe pielea bebelusilor! Sa distrugi generatii intregi, si din ce in ce mai sigur!
    Eu am copil de 8 ani nevaccinat cu nimic si mi-e mult mai sanatos decat cel pe care l-am vaccinat cu de toate si de sanatatea caruia sunt foarte ingrijorata in viitor.
    Bebelusul de 5 luni nu am de gand sa-l vaccinez niciodata!
    Ma supara agresivitatea celor care iti impun sa-ti faca ”bine ”.
    Tatal copiilor mei are maladia Chron, o boala foarte urata, si despre care se presupune ca e data de virusul rubeolei injectat la vaccin si cuibarit in intestin pana la varsta adulta. Atetea boli autoimune afecteaza azi si tinerii, si nu ne punem problema ca si noi, parintii de azi, am fost vaccinati si suportam consecintele. Dar cu copiii nostri ce se va intampla cand vor fi adulti, daca astazi le facem vaccinuri cu carul?

  5. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross si ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG. De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Cel mai probabil comisia i-a atras atentia domnului ministru asupra faptului ca vaccinul danez este sigur si ca o isterie in masa impotriva vaccinarii (care eventual se adauga la esecul vaccinarii anti HPV in Romania) ar face rau sistemului medical (din care si domnul ministru face parte). Domnul ministru a inteles, ca medic format la sistemul din care face parte, ca daca mai vrea sa profeseze ca medic vreodata, trebuie sa reia vaccinarea BCG.
    E doar o presupunere ca lucrurile au stat intocmai.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare