PATRIARHUL ANTIOHIEI A TRECUT LA DOMNUL

6-12-2012 1 minut Sublinieri

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim al Antiohiei şi al Întregului Orient a trecut la cele veşnice

Patriarhia Română anunţă trecerea la cele veşnice a Preafericitului Părinte Ignatie al IV-lea Hazim, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, după o îndelungată suferinţă în dimineaţa zilei de miercuri, 5 decembrie 2012.

Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim al Antiohiei s-a născut în anul 1921 în localitatea Mhardey din apropierea oraşului Hama (Siria), într-o familie de creştini ortodocşi arabi. A studiat literatura la Universitatea din Beirut, Liban.

În anul 1945 a început să studieze teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris şi a fost hirotonit preot. La întoarcerea de la studii, a înfiinţat Seminarul Teologic din Balamand, Liban, pe care l-a condus în perioada 1961-1966.

În anul 1961 a fost hirotonit episcop vicar patriarhal, apoi, în anul 1970, Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei l-a ales mitropolit de Lattakia (Siria). La 2 iulie 1979 a fost ales Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient.

Părintele Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim s-a remarcat printr-o vastă cultură teologică, o grijă permanentă pentru Biserică şi a manifestat o largă deschidere pentru dialogul intercreştin şi interreligios.

A vizitat România în toamna anului 1996, când, împreună cu Părintele Patriarh Teoctist, a sfinţit biserica Sfântul Spiridon Vechi din Bucureşti, în ziua de sărbătorirea a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – 26 octombrie. (Informaţii oferite de Sectorul Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase al Patriarhiei Române)

La trecerea la cele veşnice a Preafericitului Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei şi al Întregului Orient următorul mesaj de condoleanţe:

Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei şi al Întregului Orient

Cu profundă durere creştinească, am primit vestea trecerii la cele veşnice a preaiubitului nostru frate în Hristos vrednicul de pomenire Ignatie al IV-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, personalitate marcantă a lumii creştine contemporane.

A fost dăruit de Dumnezeu cu harisme deosebite pentru împlinirea misiunii sfinte de slujitor al lui Hristos, remarcându-se printr-o vastă cultură teologică, o grijă deosebită pentru Biserică şi o largă deschidere spre dialog intercreştin şi interreligios.

La acest moment de mare pierdere pentru Patriarhia Antiohiei şi pentru întreaga Ortodoxie, în numele ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, Vă adresăm frăţeşti condoleanţe, rugând pe Hristos Domnul, Arhiereul Cel Veşnic, să aşeze sufletul Patriarhului Ignatie în ceata drepţilor şi să dăruiască alinare şi întărire în credinţă întregului popor ortodox din cuprinsul străvechii Patriarhii a Antiohiei.

Veşnică să-i fie pomenirea!

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi ortodocsi din alte tari, Pagini Ortodoxe, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PATRIARHUL ANTIOHIEI A TRECUT LA DOMNUL

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca !

  2. Dumnezeu sa-l ierte!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare