Blogul ActiveWatch ataca Razboi intru Cuvant: “VREAU RAZBOI, FARA SCRUPULE, FARA MILA”. Revista băsistă Kamikaze: “SOLUTIA CU CRESTINII HOMOFOBI: VIOLENTA, NU ARGUMENTE!”

23-02-2013 9 minute Sublinieri

DEZLANTUIRE DE URA SI INTOLERANTA FATISA A AGENTILOR ANTIORTODOCSI AI “TOLERANTEI”

activewatch

Nota noastra:

Redam mai jos, integral si ne-editat, doua articole. Unul de pe blogul ActiveWatch, semnat de Cornel Vîlcu, si unul din Revista Kamikaze, semnat de Andrei Manțog.

Primul semnatar face si ceva politica, pe langa atacul sau anticrestin, amestecand chestiunea ICR-Andrei Marga cu chestiunea MTR si propaganda homosexuala. Atat articolul sau, cat si al lui Manțog, sunt exemple clare ca, pentru acesti oameni, crestinii sunt sub-oameni. Cu crestinii, toleranta nu este permisa, ci chiar contraindicata. Cu ei trebuie purtat, asa cum spune Vîlcu, ”un razboi”, ”fara mila si fara scrupule”. Sau, cum spune Manțog, ei trebuie pur si simplu BATUTI. 

Pentru a face o comparatie, nu veti gasi vreodata, in randurile pe care le-am scris noi de cand avem acest site, asemenea indemnuri, nici in gluma, nici metaforic. Nici despre homosexuali, nici despre activistii gay, despre nimeni si nimic nu am scris si nici indemnat la o asemenea atitudine. Singurul lucru pe care l-am propus a fost marturisirea unei atitudini crestine asupra provocarilor noii lumi care sta sa se nasca. Bineinteles ca Vîlcu nu se refera explicit la violenta fizica, asa cum o face editorialistul de la Kamikaze, insa principiul este limpede exprimat si el poate justifica, la o adica, si o represiune a crestinilor pentru luari de pozitie publice. Pe scurt, ideea este de a evacua prezenta crestina din cetate

In speta de fata, ”pacatul” nostru a fost o postare in care am afirmat (prin titlu, fara comentariu) ca Ambasada SUA santajeaza autoritatile romane cu Raportul despre drepturile omului al Departamentului de Stat. Pentru cine stie cat de cat uzantele diplomatice, cand Ambasada SUA mentioneaza oficial Raportul fata de un eveniment din tara-gazda, atunci mesajul e extrem de clar si de explicit. Si, in viziunea noastra, un santaj: ori rezolvati problema, ori vom mentiona in Raport. Se numeste colonialism cultural sau hegemonie culturala si s-a practicat si in tari ca Rep. Moldova sau Nigeria.

O asemenea gandire, a unui razboi ”fara scrupule si fara mila”, am mai intalnit doar la extremistii nationalisti sau ortodoxisti, cu care am avut atat de furca, dupa cum cititorii acestui site stiu (si tot de la astfel de specimene am fost amenintati cu bataia). Doar acolo mai era gandirea aceasta diabolica a renuntarii la orice scrupul si a folosirii oricaror mijloace pentru ca, nu-i asa, scopul nobil le justifica. Si aceasta asemanare de familie este explicabila tocmai pentru ca avem de-a face cu acelasi fenomen: extremism intolerant, agresiv, care vede dusmani peste tot, care vrea razboi, care vrea sa puna pumnul in gura, sa interzica libertatea de exprimare, sa distruga. 

In unele tari cu ceva mai multa experienta in democratie, mai este valabil un dicton (si acolo pe cale de disparitie din cauza corectitudinii politice) ce este folosit atunci cand e vorba despre o confruntare de idei diferite, ireconciliabile: nu sunt de acord cu tine, dar ma voi lupta pentru dreptul tau de a te exprima. Este ceva ce lumea noua nu va mai tolera. Toti cei care au ceva de zis a contre-courent trebuie redusi la tacere. Si cat de ironic suna, langa articolul bezbojnic de pe ActiveWatch, anuntul acesta: Dacă ți-a fost încălcată libertatea de exprimare, scrie-ne la freeex@activewatch.ro!

Poate ca vajnicul, viteazul de la Kamikaze abia asteapta sa “argumenteze” niste scatoalce si doamnei Silvia Radu, nu? Ce atatea scrupule si de unde atata mila, la o adica? Trebuie domnule “argumentati” bine cu pumnul si  oameni cu parul alb ca alde Sorin Dumitrescu si femei, si oricine indrazneste, in general, sa ne stea in cale sau sa deschida gura.

Acestia sunt aparatorii democratiei, ai statului de drept, ai libertatilor si ai tolerantei. Animati de ura. Nu toti din aceste ONG-uri sunt astfel, insa, dupa cum s-a putut vedea in deversarea de jeg uman din aceste zile (vezi editorialele de pe blogurile Adevarul, spre exemplu, vezi cum, sub pretextul “nobilei cauze a gay-ilor”, cu crestinii sunt permise orice jigniri, orice insulte, orice bataie de joc), sunt multi, foarte multi. Ura aceasta intensa, care defineste o atitudine CRESTINA (atentie, nu o atitudine de dreapta, nu una nationalista, ci una CRESTINA) drept extremism, habotnicie, homofobie etc., arata ca, la o adica, roadele pentru o noua campanie stalinista impotriva Bisericii ar fi coapte. Mai lipsesc doar imprejurarile si timpul pentru ca acesti propovaduitori ai ”domniei knutului sa treaca si la fapte, depasind stadiul vorbelor.

Oamenii astia nu inteleg si nici nu vor sa inteleaga faptul ca nu poti fi si crestin si “homofil”, asa cum spunea si doamna Silvia Radu. Cine e crestin adevarat, este nu pentru ca s-a nascut intr-o societate crestina sau pentru ca are parintii crestini, sau pentru ca ”asa a apucat” dar iata, acum se schimba vremurile. Cine este crestin este pentru ca crede in Sfintele Scripturi, in Sfanta Traditie si in Parintii Bisericii. A crede altfel inseamna a nu mai crede. A pretinde crestinului sa accepte homosexualitatea inseamna a-i pretinde sa nu mai existe. 

Voua ce impresie va produc cele doua articole?

PS: C. Vîlcu ne mai improasca niste insulte in fata si pentru o masura de siguranta tehnica pe care ne-am luat-o pentru a impiedica obiceiul prost de a fi copiate materialele de pe siteul nostru pe blogurile altora. Acesta este motivul pentru care am recurs la masura tehnica standard ce o aplica si alte siteuri de stiri, avand in vedere ca exista numeroase bloguri ce pur si simplu copiau integral materialele noastre, fara sa dea sursa, fara sa modifice macar titlul.

kamikaze

Război întru cuvânt

Aşa se numeşte un site de spiritualitate ortodoxă, care din păcate găzduieşte şi o literatură pe care n-aş putea-o numi altfel decât para-creştină, cam în sensul în care există grupări paramilitare. Nişte texte cu un damf spiritualist şi o voinţă de monopol asupra gândirii de-a dreptul sufocante, scrise de personalităţi într-atât de cuprinse de propria lor importanţă, încât există un mic script care, în clipa când vrei să dai copyunei bucăţele de text, pentru citare/ comentare pe undeva, te previne că eşti obligat să precizezi, cu claritate, sursa. Simplă procedură anti-plagiat? din punctul meu de vedere, ca om obişnuit cu practica destul de riguroasă a trimiterii ştiinţifice, nu despre asta e vorba – ci despre megalomanie amestecată cu paranoia. Domnii autori se feresc, chipurile, de… scoaterea din context, de greşita interpretare, de manipularea ideilor domniilor-lor – uitând că asta e, la urma-urmelor, esenţa umanului, a culturii şi în cele din urmă chiar a raţionalităţii sociale: o perpetuă de- şi recontextualizare, un perpetuu dialog, pe cât posibil egal, al inteligenţelor şi poziţiilor.

Nici mie nu-mi displace (poate cu excepţia prea noiceanului ‚întru’, un pic caraghios pentru 2013) această sintagmă care vine de la Steinhardt, aşa că da, o voi folosi: sunt de acord că trebuie făcut război pentru cuvinte, pentru limbajul cel mai bun, cel mai folositor, cel mai viu. Şi tocmai de aceea, cred că trebuie să ducem o luptă sprintenă şi inventivă împotriva îngropătorilor limbii, printre care autorii menţionatelor texte ocupă locul de frunte.

„Ontologică care”, sau limbajul-de-lemn pietrificat

Poate exista ceva mai rău decât limba lăsată moştenire de comunism, sau decâtnewspeak-ul (vai, din păcate atât de vechi! al) politicienilor convertiţi la capitalism? Dacă aveaţi impresia că nu, iată un fragment din articolul, vai! (al) academicianului Sorin Dumitrescu: „… de ce a ţinut morţiş acest grup de băştinaşi şi băştinaşe gay să vină tocmai aici, într-un loc incompatibil cu orientarea lor, să violeze arhetipul ancestral al unui întreg popor, propagând mediatic o derivă ontologică care ne-a costat Potopul! /…/ După 30 de ani şi mai bine, schimbat-au buldozerele cu gay! // Creştini, treziţi-vă şi apăraţi definiţia României în ochii lui Dumnezeu! Popor român, lasă Piaţa Universităţii unde e şi apără-ţi grabnic dăinuirea şi Modelul umanităţii tale specifice! Ia seama, acum sublima Piaţă s-a mutat la M.Ţ.R.”

Am să las la o parte, intenţionat, aberaţiile de conţinut ale textului – cu care vă invit din nou a vă delecta urmând acest link – şi să ne concentrăm asupra formei. Pe bune, „schimbat-au buldozerele cu gay?” Ce e cu inversiunea asta arhaizantă lângă neologismul buldozer şi ultraneologismul gay? Cine a scris lucrurile astea, Dosoftei, Miron Costin, Miron Cozma, Marinela Niţu? Iar mai sus: „să violeze arhetipul ancestral”? O derivă ontologică al cărei cost (cu scuzele de rigoare, n-am mai citat literal) a fost Potopul? Veţi spune că aici avem de-a face cu mai-mult-decât-limba-de-piatră a unui neoortodoxism care, la nivelul gândirii, n-a depăşit nicicând Evul Mediu. Că nu e vorba, aşadar, de limbaj, ci de idei. Ei bine, toată cunoaşterea şi toată experienţa mea profesională de lingvist şi semiotician îmi spun că acestea două, limba şi gândirea, nu pot fi despărţite şi că nimic nu poate fi mai păcătos decât această spoială-de-cultură-tradiţionalistă pe care aceşti, n-o să mă feresc de cuvânt, antiintelectuali o aruncă peste ideile lor vorbind, vezi Doamne! ca-n biserică.

Şi când spun: antiintelectuali, spun: agenţi, habar n-am cât de conştienţi, fiindcă mie îmi par a se situa la limitele clinicului, ai îngropării totului, idei şi vorbe de-a valma, în climatul mental al unor vremuri demult apuse. Când spun: antiintelectualism, spun: ucidere, nu ştiu dacă deliberată sau din simplă prostie, a oricărei, şi voi repeta o vorbă folosită mai sus, sprinteneli a minţii, a oricărei sclipiri şi a oricărei diferenţe. Adică a însuşi sensului intelectualităţii.

Nişte dementori

Asta zic eu că sunt oamenii ăştia. Nişte… imbecilizatori ai poporului, în numele românismului ancestral – el însuşi un concept contradictoriu, fiindcă însăşi ideea de românime pe care se sprijină ei, întinzând-o până la Traian şi Decebal, provine în cel mai bun caz de la început de secol XIX.

Cum? Dementori? Un cuvânt din seria Harry Potter, pentru a-i caracteriza pe apărătorii aproape-sodomizatului arhetip al altfel-atât–de-purului-ţăran român? (Fiindcă, da, nu-mi pot reprima imaginea arhicetăţeanului naţional, această damzelle in distress, alergat[ă] prin muzeu de homsexuali şi lesbience, şi a Noii Drepte apărându-i, cu fluturări de tricolor şi intonări mantrice ale imnului naţional, arhetipal-virginalul dos.) Cum e posibil aşa ceva?

Unde eşti tu, Potopule, cum de-i permiţi lui Vîlcu să ‚bată’ astfel de lucruri pe mârşava-i tastatură?

Fapt e, însă, că în momentul scrierii acestor rânduri, afară e mult soare şi bine. Ba chiar la, vorba aia, fereastruica-mi cântă, a primăvară, nişte păsărele. Probabil, Apocalipsa e prinsă cu treburi pe undeva – dar cine ştie, poate o să mă trăsnească atunci când voi apăsa butonul send, iar atunci nici unul dintre voi, cititorii, nu va mai trebui să îndure această mârşăvie.

————————————-

Normalitate-de-balamuc

Aparent fără o legătură directă, la un alt ‚capăt’ (dintre cele multe, ca la balauri, ale Noii culturi USL-iste) al spectrului comportamental, găsim un comunicat al Institutului Cultural Român, semnat de Andrei Marga, privitor tocmai la „intrarea în normal”. Aici, stilul nu mai e nici pe departe atât de deşănţat ca în textul citat anterior; avem de-a face doar cu multe vorbe fără fond, cu multe acuze lansate în vânt, fără a nominaliza vinovaţii sau culpele lor concrete, în fine, cu numeroase (şi groase) laude-de-sine ale actualului şef al instituţiei.

Cu alte cuvinte, dacă în celălalt caz aici-prezentat era suficient să vezi sau să auzi limba în care se exprimă totul, ca să înţelegi cât de gravă e situaţia, dincoace e nevoie de o cunoaştere prealabilă. Iar pe aceasta nu o deţine foarte multă lume – e nevoie să fi lucrat în UBB sau măcar în colaborare cu această universitate ca să recunoşti… simptomele. E nevoie să fi citit (cum am făcut-o, mulţi, cu tot mai mare stupoare în ultimii ani) un odios ‚organ de presă’ intern acestei instituţii clujene, numit Buletinul Informativ al Universităţii, ca să recunoşti ce se petrece acum la ICR.

Acest Buletin Informativ a fost un soi de ziar de propagandă, aproape auterotică, margiană, în care ex-rectorul clujean îşi publica, printre diverse decizii mai mult sau mai puţin aberante ale conducerii universitare, toate scrisorelele de salut, simpatie sau, hai să zicem, admiraţie din partea te-miri-cărei-personalităţi. În care Marga se războia (adesea nu sub semnătură proprie, ci sub cea a administraţiei sau senatului universitar), într-un stil pe zi ce trece mai isteric-ilogic-agramat, cu oricine îndrăznea, privitor la un aspect sau altul, să-l contrazică. Astfel, o singură răsfoire a Buletinului Informativ devenise mai mult decât suficientă ca să te facă, mai ales dacă veneai, inocent, din afară, să te întrebi dacă nu cumva Universitatea „Babeş-Bolyai” e un ospiciu în care nebunii au dat o eficientă lovitură-de-stat.

Ei bine, cam aşa încep să arate ICR-ul şi comunicatele sale. Încă nu e perfect vizibil acest lucru… dar, fiţi siguri, va fi. Presupun că încă mai sunt acolo oameni care să-i corecteze, măcar gramatical, şi poate chiar să-i tempereze un pic textele ‚marelui Conducător’. Dar în cele din urmă „personalitatea” acestuia se va impune, şi vom putea admira, curând, cu toţii adevărata… statură a lui Andrei Marga, înţelegând că nimic nu poate fi mai periculos decât ceea ce domnia-sa numeşte „normalitate”.

————————————

O concluzie la aceste două ‚poveşti’? Am să încerc să fiu cât pot de scurt şi explicit: e o greşeală să credem că atâta inteligenţă câtă am cunoscut, atâta creativitate câtă am arătat, atâta capacitate de dialog şi toleranţă câtă aveam, să zicem, în Anul Domnului 2012, sunt bunuri câştigate, valide în şi prin ele însele, care nu mai trebuie afirmate sau apărate. Pentru că viaţa culturii, spiritul ei viu, neliniştit, prin definiţie liber, pot fi şi sunt ameninţate de către astfel de oameni şi astfel de instituţii. Şi atunci, ca să închei, spun: cred în război. Vreau război, voi face război pentru toate aceste lucruri, şi nimeni n-o să mi le poată lua, oricât sprijin… politic ar avea.

Sunt convins că şi voi aţi făcut, faceţi şi veţi face la fel. Aici am vrut doar să vă arăt cu degetul două tipuri, foarte pregnante printre numeroasele posibile, de duşmani. Adăugând că, oricât de adormitor-demobilizatoare (pentru noi) ar fi multe dintre prostiile pe care le debitează, în relaţie cu ei şi, mai ales, cu puterea lor nu trebuie să avem nici scrupule, nici milă.

Sigur că cre(ș)tinii (îmi pare rău, foarte slabă găselnița, dar practic nu pot să n-o fac) care au oprit proiecția aia de la MȚR sunt foarte proști. De fapt, asta e și ideea. Oare gheii și militanții pentru toleranță își dau seama cât de proști sunt adversarii lor? Băi, sunt prea proști, zău! Sunt bătuți în cap. Iar când începi să te contrazici argumentat cu oameni bătuți în cap, e clar că și tu ai o mică problemă. Nu știți dictonul ăla ieftin pe care îl afișau corporatiștii șmecherași prin birouri? ”Nu te contrazice niciodată cu un prost. Oamenii s-ar putea să nu se sesizeze diferența dintre voi”.

Asta e problema gheiuților din presă și din societatea civilă, așadar. Mi s-a părut că nici ei nu debordează de inteligență. Am citit ieri niște lamentări absolut grețoase ale taberei dosnice. Și nu mă scârbesc gheii, sexualmente vorbind. Mă scârbesc gheii comportamentali, în sensul de fătălăi. Să fim ghei, ok, e treaba fiecăruia pe ce pune gura, dar dacă avem coaie, hai să fim niște ghei bărbați, zic! Numai niște fătălăi pot reacționa atât de ofensați la o acțiune a unor țărănoi. Ce să-ți spun, le invocă toleranța lui Dumnezeu și fac apel la sentimentele lor paterne! Hahaha! Gheilor, voi glumiți?! Ăștia nu înțeleg nimic nici din ideea de divinitate, nici din aia de paternitate, nu v-ați uitat cum arată sau cum scriu? Faptul că voi le expuneți chestii pe care orice om normal le-ar considera evidente vă descalifică, zău. Știți ce trebuia să faceți când s-a întâmplat golănia de la proiecție? Să-i jucați în picioare.

Uite, eu am doi colegi care, întâmplător, i-au bătut pe frații Roncea până le-au schimbat zodia în urma unei neînțelegeri de natură intelectuală. I-au bătut la propriu, zic, nu bătăi în dialog, ci picioare și pumni în cap. Nu știu dacă mai găsesc filmările (făcute de victime), dar mă credeți pe cuvânt. E drept, ai mei au fost pe la poliție vreo două zile după, dar uite c-au scăpat de rigorile legii și acum toată redacția se mândrește cu ei. Mai mult decât atât, frații Roncea au înțeles ideea. Dacă s-ar fi chinuit să le explice că se înșală și că ideile lor sunt invalide în niște texte afectate și deștepte, sigur n-ar fi reușit nici până azi să-i convingă (și întâmplarea să tot fie de vreo trei ani vechime).

Chiar așa, nu mai avem un poponar care să dea bine cu pumnul în țara asta? Hai, că deja m-ați enervat. Nu vă e rușine, mă?! Sunt pline sălile de forță de voi, mâncați sănătos, sunteți eco, stau să crape tricourile transparente pe voi, aveți nu-știu-câți traineri și nutriționiști, dar când vine vorba să vină niște umflați cu cruci și steaguri peste voi, voi vă retrageți într-un colț și huiduiți anemic, după care vă refugiați într-un internet cafe și-i combateți nemilos pe bloguri? Hai, nu vă trimitem noi doi băieți? Două-trei încleștări ideatice și facem din fanaticii religioși cei mai toleranți oameni din țară. E și greu să fii intolerant când mai vezi doar cu un ochi, și cu ăla așa, prin ceață.

PS – am văzut că niște lezbience (le numesc așa generic, femeile or fi heterosexuale, nu știu și nu mă interesează) au luat chestiunea în propriile mâini nedate cu ojă și au vandalizat, acum două nopți, niște afișe ale intoleranților de prin oraș. Ei, ăsta e un început! Cu karata nu știu cumva doamnele să presteze? Poate le mai spală onoarea colegilor lor care au făcut mușchi doar ca să stea hainele alea pretențioase bine pe ei.

*


Categorii

Homosexualitate, Muzeul Taranului Roman, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

117 Commentarii la “Blogul ActiveWatch ataca Razboi intru Cuvant: “VREAU RAZBOI, FARA SCRUPULE, FARA MILA”. Revista băsistă Kamikaze: “SOLUTIA CU CRESTINII HOMOFOBI: VIOLENTA, NU ARGUMENTE!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Piedici de pretutindeni si mai putin ajutor decat de sus. Poate asa si trebuie, “vorba” altuia (Ernu). Unii fosilizeaza Biserica, iar altii o sutuiesc la propriu. Oare care este Biserica cea vie?
    Toate ar trebui sa va faca si mai vii, sa puteti purta cum se cuvine povara cea buna. Nu prin ignoranta, ci prin depasirea necazurilor.
    Pana la urma, e tot o provocare sa le aratam si celor atotstiutori ca nu cu pumnul se rezolva lucrurile, asa cum au incercat la MTR (prin samavolnicie, ruland filmul in ciuda protestelor si argumentelor de bun simt) si cum ameninta mai departe si cum n-au facut cei ce au protestat pana la capat in mod pasnic si marturisitor. Daca ei reactioneaza cu amenintari fatise la o manifestare pasnica, ce este luata drept extremista, uimeste peste masura “sprinteneala mintii” de care dau dovada si la care fac apel. Iuti la manie – asta da, dar nu la minte.
    Concluzia? Sa stam bine!

  2. O alta concluzie este ca nu e de dorit a trai in lumea noua, moderna, inspirata din Hary Potter, fara scrupule si mila, dar plina de minciuna, aroganta si prostie. Nici de frica si din constrangere nu poti convietui cu astfel de ganditori liberi cu ei insisi pana la refuz, mai putin cu cei de langa ei, fara sa mai pomenim de adevar, respect si dragoste de aproapele. Doar daca devenim si noi pidosnici si mai farisei ca fariseii de odinioara. Ne lasa inima sa pasim intr-un astfel de mediu?

  3. @ exegeticus:

    Pai acest “mediu” este/ajunge sa devina “doar” intreaga lume. Nu e vorba de vrut. Unde altundeva sa ne ducem? Ah, ne scot ei oricum din ea, tocmai fiindca ura lor criminala nu poate sa nu se manifeste prin eliminarea noastra.

  4. N-am putut citi tot. Este prea mult venin, prea multa rautate si evident multa mindrie si iubire de sine. As vrea sa spun ca acestia sint oamenii zilelor din urma, precum sint descrisi de Sf. Apostol Pavel in 2 Timotei cap.3
    “2. … vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie,
    3. Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,
    4. Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
    7. Mereu invatind si neputind niciodata sa ajunga la cunoasterea adevarului.
    8. … aceştia stau împotriva adevărului, oameni stricaţi la minte şi netrebnici pentru credinţă.
    9. Dar nu vor merge mai departe, pentru că nebunia lor va fi vădită tuturor,…”

  5. Elena,
    ei se lauda ca au batut pe unii si ca e musai sa faca la fel si cu altii, iar dvs. vi se pare ca aici e ceva “voalat”? Sa avem iertare, dar acestia sunt penali. Si faptul ca au tupeul sa se laude fara nici o teama (de lege) cu faradelegea lor, e ingrijorator.
    Doamne, apara si pazeste!

  6. Desigur ca sunt constient de asta, ca suntem pe un drum (parut) inchis. Dar nici de frica nu te poti lasa dresat sa intri in cusca ce ni se pregateste, vazand cam cum este mobilata. Unde oare putem scapa? O dilema grea.
    Am cunoscut oameni care nu considera nici comunismul a fi ceva rau. Nu pentru ca ar fi rai, ci pt ca s-au strecurat. Dar provocarea adevarata pt a fi vii este cum sa nu te strecori, ci sa ramai in picioare desi nu ai loc unde sa stai. Cel putin pt mine este o provocare. Este o mangaiere sa stiu ca mai sunt si altii care vor si inteleg sa fie oameni pana la capat. Una stiu, directia care ni se arata nu este una sanatoasa si stiu si alta, dar e cam barata spatial, stramta.

  7. Nici nu se pot citi cele scrise de ei. Si-au dat arama pe fata. Ei nu cred cu adevarat nici in toleranta, nici in dreptul la libera exprimare, ci se folosesc de aceste cuvinte doar cand le avanseaza lor agenda. Daca exprima cineva o opinie care nu le cade bine, atunci dupa parerea lor orice mijloace sunt justificate ca sa i se inchida gura. Pai asa un drept la libera exprimare asigura si Stalin.

  8. @ pr. Matei Vulcanescu:

    Drept la replica in care va deversati si mai mult preaplinul de venin de aspida? Nu, pentru ca v-ati ales deja partea si ceata: cea a dusmanilor lui Hristos, al vanzatorilor, prigonitorilor si uratorilor de frati. De aici incolo nu exista nici cea mai mica legatura sau posibilitate de dialog cu rautatea si abjectia inveterata. V-ati demonstrat la fel de ortodox precum sunt Mircea Toma si ciracii sai, de vreme ce le aplaudati si le savurati atacurile.

  9. Citez tot din site-ul războiîntrucuvânt care zice-se ar tâmpi lumea la cap:

    “Italienii vor fi “educati” pro-homosexualitate? Departamentul italian pentru Sanse Egale a emis un raport in care se afirma ca “homofobia” (definita ca respingerea homosexualitatii) este larg raspandita printre italieni, care ar trebui educati in sensul acceptarii ei. Raportul propune initierea unei campanii in scoli, in valoare de 2 milioane EUR, pentru “educarea” tinerei generatii. In Italia, activistii homosexuali lucreaza indeaproape cu extrema stanga (comunistii), impreuna lansand periodic initiative legislative in favoarea casatoriilor sodomite, initiative blocate pana acum in comisiile de specialitate ale parlamentului.”

    Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/06/17/minciuna-gandirii-pozitive-nimeni-nu-poate-sluji-la-doi-domni-pervertirea-metodica-a-copiilor-traim-in-vremuri-moderne-solutia-finala-in-romania-pentru-bolnavi-casnicie-sau-cariera-b/ )

    Cineva este pe dos şi cu gândirea. Dacă în occidentul iluminat, operaţiunea de reeducare a celor care nu gândesc corect este susţinută de stânga la noi cei care promovezea reeducarea sunt de “dreapta”.

    Cât despre acţiunea de tâmpire promovată de acest site ea se bazează pe următoarele lecturi:

    Soljeniţîn – Discursul de la Harvard şi cel de la Vendeea
    Soljeniţîn – Arhipelagul Gulag
    Ianolide – Întoarcerea la Hristos
    Bordeianu – Amintiri din mlaştina disperării
    Maxim – Imn pentru crucea purtată
    Steinhardt – Jurnalul fericirii
    Dostoievski – Demonii
    Toate articolele despre experimentul Piteşti
    Multe articole scrise de bărboşi, astea chiar caraghioase şi nefolositoare, despre mândrie, toleranţă, iubire, despre ascultă de nouă ori şi vorbeşte odată, etc.

    Totuşi, un lucru bun reiese din articolele de-o suficienţă înduioşătoare ale celor de la Active Watch şi Kamikaze, nu sunteţi acuzaţi că aţi fi şpioni ruseşti, deşi recalibrarea lozincii СМЕРШ am mai observat-o pe ici pe colo.

    Aici, un documentar care explică de unde-şi trag seva:

    http://www.youtube.com/watch?v=srkngJIi8Fs

  10. Pe mine ma uimeste cat timp si cata energie au toti sceleratii astia. Sa stai ore sa scrii toate ineptiile… nu au nici macar un discurs bazat pe logica. Nu poti urmari firul…
    Cred ca acestia sunt mostrii creati de comunism. Toata lumea are dreptul la opinie chiar daca nu comunica nimic de valoare. Toti ne tragem de sireturi cu toata lumea. Putem calca in picioare orice valoare, orice principiu si de ce nu orice persoana.

    Dumnezeu sa va intareasca!
    Va multumim pentru daruire.

  11. Pingback: Prof. Ion Patrulescu (Timisoara, 2008, ultima parte): “ECUMENISMUL ESTE PROIECTIA IN BISERICA A NOII ORDINI MONDIALE SI PREGATIREA INSTALARII LUI ANTIHRIST. Daca nu esti corect politic, nu ti se da voie sa existi!“ -
  12. @cititor

    am spus voalat pt ca deocamdata este o reactie violenta venita din partea unor persoane care scriu la o revista ce pare destinata interlopilor. Cel putin asa mi se pare mie la prima vedere.
    Voalat, in sensul in care, nu a devenit inca politica de stat sau nu este (nadajduiesc) inca o reactie pe care sa o adopte mase largi de oameni in societatea noastra.
    La modul absolut, reactia este desigur penala si, in mod normal, imediat sanctionabila in justitie.

  13. @ Tr.P:

    Totuşi, un lucru bun reiese din articolele de-o suficienţă înduioşătoare ale celor de la Active Watch şi Kamikaze, nu sunteţi acuzaţi că aţi fi şpioni ruseşti, deşi recalibrarea lozincii СМЕРШ am mai observat-o pe ici pe colo.

    Stati linistit, ca va fi si asta. E parte obligatorie din meniu.

    @ Oana:

    Noi va multumim!

    Au energie, pentru ca, de regula… nu fac nimic gratuit, doar de amorul artei. Sunt activisti, cum am scris. Si au agenda foarte clara. Si nu-s deloc putini. Nu stiati ca suntem tara europeana cu cele mai multe servicii secrete si cei mai multi agenti pe cap de locuitor? Vi se pare intamplator? Si macar de-ar fi vorba de servicii care ar mai fi romanesti… Si-au “facut mana” asta vara, facand front unit in apararea “tatanelui” si protectorului lor, zis Zeus, urmand apoi, sistematic, atacarea a tot ceea ce este national, traditional, crestinesc… Din pacate, nu e vorba doar de niste particulari izolati, ci de retele intregi, organizate si bine stipendiate.

  14. Pingback: Paul Curca (doxologia.ro) pe marginea FILMULUI LESBIAN si a SCANDALULUI de la MTR: "incidentele servesc pentru infierarea ortodocsilor" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Elena,
    asta este politica de stat, chiar daca nu este exprimata explicit. Cum se face ca niste neica-nimeni, care se adreseaza interlopilor de regula, stiu despre ce se discuta pe Razboi intru Cuvant? Au dat peste acest site cu totul intamplator? Eu ma indoiesc.
    Si va rog sa ma iertati, nu am nimic cu dvs. Sunt insa de parere ca nu este decat o mica particica dintr-o mare lucare diavoleasca indreptata impotriva crestinilor. Daca impotriva unor administratori de blog sau a unor demonstranti pasnici se fac astfel de “presiuni”, va dati seama ce se intampla la nivele mai nalte?
    Cum am zis mai inainte, Domnul sa ne pazeasca si pe cei mici si pe cei mai mari!

  16. Dumnezeu sa ne intareasca pe noi toti ca popor ortodox, si pe fratiile voastre sa depasim in mod placut lui Dumnezeu incercarile grele ce vor veni.

    Bietul nenorocit, crede ca Apocatipsa inseamna sa-l trazneasca Dumnezeu imediat la tiparirea grozaviilor acelora. Dumnezeu inca ii asteapta pocainta si-l iubeste, Şi-a vărsat sângele şi pentru el! Si noi il iubim si ne dorim din toata inima sa-si revina!

  17. Nu va intimidati fratilor!
    Nu de ieri de alaltaieri este “Razboi Intru Cuvant” in “colimatorul” unor observatori ai blogosferei crestine ortodoxe, ci de mai multi ani!
    Faptul ca au atacat aceste site abia acum, demonstreaza ca acest site este perceput ca un important vector si ferment de formare si orientare in masa a opiniei multor romani!
    Nici nu va imaginati cata lume, cati romani si din tara si din strainatate va urmaresc si va “sustin” nevazut…
    V-au atacat fiindca V-ATI REFERIT LA AMBASADA USA…, asta i-a deranjat pe “cateii de serviciu” pe lingaii ideologici ai noului “stapan” de facto al Romaniei!

    Cata vreme exista in tara asta si in afara ei MILIOANE de romani care gandesc ca si voi, nu va lasati intimidati de “portavocile” unei minoritati degenerate de smintiti, care daca au ajuns sa fie “ingaduiti” prin abrogarea Art.200 din Codul Penal, cred ca pot sa obtina si ABROGAREA GANDIRII SANATOASE a romanilor despre relatiiile sexuale normale si naturale care trebuie sa existe intre oameni.

    Spre deosebire de acesti “paraziti” ideologici, de acesti “neica nimeni” care v-au atacat, de partea voastrea SUNT TOTI ROMANII NORMALI…

    Pentru acestia, CONTINUATI LUPTA SI MUNCA VOASTRA si COMBATETI si DOVEDITI DE RUSINE orice “anormalitate” care vrea prin cozile de topor – reprezentantii din parlament CARE NU MAI REPREZINTA si exprima VOINTA si vocea majoritara a poporului roman – sa dobandeasca “drept de cetate” in tara asta si in gandirea de masa a neamului nostru romanesc…!

    Si cand nu veti mai putea si veti crede ca ati ramas singuri, abia atunci veti vedea ca sunt ATAT DE MULTI care VOR CONTINUA lupta si munca voastra mai departe, pana cand Domnul VA ELIBERA tara asta de ULTIMA TIRNANIE A ULTIMULUI FARAON al lumii acesteia…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti, iar pe voi sa va INTAREASCA si IMBARBATEZE, fratilor!

    Amin!

  18. Activewatch este practic necunoscut in Romania.Problema este ca el devine din ce in ce mai cunoscut si mai folosit ca sursa de informare in strainatate, tot asa cum s-a intimplat si cu SAR al lu’ Pippidi, Open Society foundation al lu’ Soros, si alte chestii pseudo-societate civila implantate artificial la noi, care se autoerijeaza in “vocea poporului’, si care au devenit sursa principala de (dez)informare a presei dar si a lumii academice occidentale.

  19. ceea ce vreau sa spun este ca daca impactul intern al acestui site este redus, impactul extern( in afa ra tarii adica) pe viitor s-ar putea sa fie important si asta ar atrage automat presiuni externe pentr masuri…interne. ca doar sintem colonie, nu?

  20. @ Petra:

    Da, corect. O dovada foarte recenta: http://jurnalul.ro/stiri/observator/activewatch-a-propus-parlamentului-european-interzicerea-infiltrarii-serviciilor-secrete-in-redac-ii-628162.html

    (O manevra de imagine foarte eficace, menita sa… meta-acopere propria lor acoperire. Ca si cum vreodata vreun serviciu isi va deconspira ofiterii acoperiti!)

  21. Fraţilor, după toate astea, iată şi o ştire bună. M-am uitat adineauri pe situl Accept si am văzut că filmul documentar propagandistic care era programat pe 27 februarie tot la MŢR a fost mutat la Institutul Ceh. Slavă Domnului! Să sperăm că rămîne aşa şi n-o să se întîmple ca data trecută.

  22. @petra
    Ceea ce vor oamenii astia sa faca este sa atraga atentia asupra lor si automat, asupra ideilor pe care le propaga. Nu trebuie sa neglijam faptul ca manifestarea in sine a fost boicotata in mod tacit de multi altii. Cum altfel mi-as putea explica faptul ca MT iese la rampa si condamna, intr-o conferinta de presa, lipsa de reactie a autoritatilor, considerand statul “un partener neonazist al acestor grupari”?

    http://www.gandul.info/news/activewatch-despre-incidentul-de-la-mtr-statul-este-un-partener-neonazist-al-acestor-grupari-10583348

    Dandu-le apa la moara si raspunzand aberatiilor lor, nu facem decat sa ii readucem in atentia opiniei publice. Si nu cred ca merita.

  23. Dupa cum se poate vedea pe site-ul lor, cei de la Accept au sala de proiectie – PROPRIE. O si inchiriaza, doritorilor.

    De ce nu-si proiecteaza spurcaciunile in sala lor de proiectie?
    Sau la…Ambasada Frantei, ca ambasador este tot unul de-al lor.

    De ce e nevoie sa apara in spatii in care – se stie sigur – ca nu sunt agreati?

    Nu cumva este o provocare voita?

    (Am avut colegi…sunt lasi si fricosi. Dar au gura mare si stiu unde sa strige. Acolo unde, la varf, sunt de-ai lor. Si, din nefericire sunt destui)

  24. Pingback: RADACINILE FASCISTE ale organizatiilor PRO-GAY si ANTI-CRESTINE. Hitler: Casatoria traditionala este impotriva naturii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. S-a dorit de la bun inceput o provocare la adresa majoritatii crestin-ortodoxe, atunci cand s-a stabilit proiectarea acelui film tocmai la Muzeul Taranului Roman, adica un loc simbolic pentru valorile traditionale ale acestui neam. Poate ca s-a dorit sa se testeze vigilenta sau poate nepasarea noastra. Imi imaginez ca exista planuri de implementare a acestei politici de reeducare, mai ales in tarile majoritar ortodoxe. Iar SUA profita si de contextul acesta politic in care ne aflam, cu conducatori slabi, dispusi sa faca orice fel de concesii in fata lor, din dorinta de a se pastra la putere.

    Cat priveste reactia acestei agentii ActiveWatch sau a celor de la Kamikaze, ura si virulenta cu care-i ataca pe cei care indraznesc sa se opuna pervetirii valorilor moral-crestine ale acestui neam, ma fac sa cred ca ori sunt ei insisi homosexuali, atei, in cel mai bun caz sau sinecuristi (securisti?) platiti sa faca jocul unor interese straine (care au pe agenda pervertirea societatii, indepartarea ei de Dumnezeu si de valorile ei traditionale, pentru a deveni o societate debusolata, usor de condus si de manipulat, un popor fara coloana verticala). Vedem, asasdar, ca lupta ateilor e din ce in ce mai pe fata, fara teama de lege sau de vreo dezaprobare din partea opiniei publice.

    Ziaristul de la Kamikaze chiar isi inchipuie ca cineva ar putea sa ia la tranta un grup de manifestanti ortodocsi fara sa existe repercursiuni, de parca am fi in Pampas. S-au descalificat complet, publicand acest gen de reactii sociopate (daca s-ar mai fi putut descalifica cu ceva, tinand cont de simpatiile lor basiste). Oricum este o publicatie compromisa pe care doar basistii o mai citesc, insa acum chiar au luat-o razna de-a binelea, mergand pana intr-acolo incat sa incite la violenta impotriva unei intregi categorii sociale si inca din ce motiv (ca pidosnicii nu sunt lasati sa ne pangareasca simbolurile nationale). Waw!

    E foarte grav ca am ajuns sa traim intr-o societate in care unii isi permit sa incite in modul cat se poate de direct la violenta si inca impotriva crestinilor, care sunt prin definitie o categorie non-violenta. Se cred pe vremea bolsevicilor, cand reeducarea lua forma violentei.

    In orice caz reactia autorilor respectivi de a incita la violenta impotriva crestinilor, este descalificanta si cat se poate de penibila intr-o tara majoritar crestina. Din pacate avem printre noi asemenea specimene periculoase, gata oricand sa dea aproapelui cu ceva in cap cand nu sunt de aceeasi parere, dar tinan cont ca acestia sunt finantati si sustinuti de la nivele inalte ale puterii, atunci lucrurile devin cu adevarat ingrijoratoare.

  26. Bine ca s-a luat pozitie fata de scamatoria asocierii taranului roman cu pervertirea umanitatii, altfel am fi fost inghititi pe tacute de ofensiva guraliva a nonsensului, din a carei mesaj invatam totusi cateva lucruri folositoare, cum ar fi:

    1. Daca am fi avut macar o suta de reactii pe site-uri impotriva acestei uraciuni, n-ar mai fi fost asa bucurosi activistii uratului ca s-au gasit numai 1-2-3 puncte de rezistenta sa le stea impotriva, pe care sa le abordeze prin metode mai rationale decat patima pe care o iubesc, cu pumnul.

    La fel si cu reactia fizica a crestinilor (cinste celor care au participat!). Am avut cam putini protestatari la muzeu, cateva mii ar fi sunat mai bine. S-ar fi simtit si directorul ca e impotriva adevarului si a poporului pe care-l manjeste cu noroi.

    2. Daca erau mult mai multe proteste, nu se mai putea zice ca doar niste extremisti ai crestinismului, cum sunt cei de la Razboi si Acad. Sorin Dumitrescu, pot fi impotriva acestui activism al lor. Afirmatia asta ar trebui sa le dea de gandit celor care sustin ca era mai bine daca nimeni nu lua pozitie. Era mai bine, intr-adevar, daca ne doream ca maine-poimaine, sa vina avalansa, si sa avem cateva sute de directori de genul celui ce la muzeu, care incurajeaza aceste manifestatii, cu cel mai natural aer de nevinovatie, spunandu-ne ca ‘adevaratul crestinism’ n-a fost niciodata impotriva, etc.

    3. Se pare ca un astfel de discurs, despre normalitatea pacatului, e probabil in curs de aparitie pe undeva prin cine stie ce camari ascunse, spre a fi imprastiat prin lume, fara pic de ingaduinta pentru contrariu, ca element de baza al cretinismului-nou (n-am pierdut nici o litera).

    4. Sa nu uitam sa observam ca ambasada SUA e de partea celor care sustin violenta impotriva oamenilor intr-o incaierare ideologica. Site-urile crestine spun ca homosexualitatea e un pacat si o ataca, fara a-i trata neomeneste pe cei care o sustin. Cei de partea ailalta spun despre crestini ca ar fi niste prosti, etc, cu care treburile ar trebui rezolvate prin violenta. Probabil ca ambasada aia, cand mai macaie pe subiect data viitoare, ar trebui intrebata de ce sustine gruparea violenta intr-un dialog ideologic, sunt oare de parere ca cei care nu voteaza cu ei trebuie convinsi prin bataie? Asta e cultura lor pe care vor sa ne-o transmita si noua? Apoi, de ce solidarizeaza cu cei care ii improsca in mod gratuit cu invective pe ceilalti? Asta e modelul american de a te contrazice cu oponentul? Ce ar zice ei daca noi i-am fi facut pe homosexuali prosti, cretini, niste creaturi care merita numai violenta din partea noastra? Cred ca ar fi urlat in gura mare. De ce nu urla insa cand crestinii sunt tratati in felul asta. Sunt cumva domniile lor de la ambasada cam crestinofobi? Au nevoie de putina educatie?

  27. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
  28. Serviciile astea (ca de “inteligence” nu pare intotdeauna a fi vorba) n-au inteles ca Romania exista doar cladita pe Biserica Ortodoxa. Ca nu suntem ca alte neamuri care au avut mai intai o structura statala care apoi s-a increstinat. Noi, fata de altii, n-avem nimic fara Biserica.

    Nici nu trebuie sa fi credincios (ortodox). Trebuie doar sa iti intelegi destinul ca neam si sa-ti iubesti tara. Atat. E de o simplitate logica elementara.

    PS: vorbind de forta (violenta),ne imaginam reprezentati USA de capul lor ? Adica zona nu era securizata ? Astept replica KGB-ului, care nu cred ca se va lasa asteptata…ca doar suntem jucati la 2 capete.

  29. Doamne ajuta tuturor sa reusim sa luptam impotriva tavalugului de nelegiuiri spirituale care ne ataca…atata vreme cat exista o mana de oameni care pun piciorul in prag in fata odioaselor initiative ostentative,cauza nu-i pierduta…

  30. Lasand la o parte cele doua articole care sunt de necitit, am si eu o intrebare.Cum a ajuns acest site tinta din moment ce persoanele care au fost la MTR chiar ca sunt deranjate mintal?!”Moarte homosexualilor”??!!!Ce este asta nu inteleg…De parca nu ar fi tot oameni si ei…Noi ar trebui sa iesim in strada dar grupati in spatele Bisericii si al preotilor.Acei oameni care au strigat “moarte homosexualilor” sunt mult mai rai decat ei si au uitat pilda Mantuirorului cu piatra.Noi oricum suntem asaltati de curentul homosexual care este doar la inceput la noi in tara asa ca numai o personalitate a BOR ar putea mobiliza un numar important de oameni care sa demonstreze care este pozitia crestinilor.Inca ii asteptam pe reprezentatii BOR sa ne conduca pt ca altfel vom fi si mai murdariti de dobitoci de genul celor de la MTR.
    Repet: CU PREOTII IN FRUNTE SA DEMONSTRAM!!!

  31. @tommy:

    Dar dvs de ce faceti fix aceeasi greseala ca organizatiile anti-romanesti si le preluati dezinformarea? Nici macar nu ati catadicsit sa cautati pe acest site varianta protestatarilor care au fost la MTR, care au dezmintit acuzatiile aduse.

    De la unii din participanti am aflat ca, intr-adevar, la un moment dat, au fost si aprox. 4 figuranti de la o organizatie “neodreapta”, insa fara amestec cu principalul grup (de aprox. 50 de persoane). Acesti provocatori si-au desfasurat steagurile, insemnele si au strigat prostiile lor, facandu-si numarul, insa afara, nu in incinta, unde proiectia filmului a fost stopata de protestatari ce nu s-au manifestat deloc agresiv, nici in limbaj nici in altceva. Probabil ca acest lucru va fi lamurit si in conferinta de presa a asociatiilor crestine.

    Altfel, suntem de acord. Sa ne raliem preotilor. Dar… unde sunt acestia? Ah, da, unul dintre ei, tot provocator, e de partea anticrestinilor, si ne injura pe noi.

  32. @tomy:

    a strigat cineva “moarte homosecsualilor” ?

  33. @ admin si Alin
    Asa am inteles si ar fi trist cu adevarat sa auzi un crestin ca striga asa ceva…Pai tocmai acei cativa agitatori au strigat asa ceva si este pacat sa fie patate asociatiile crestine in modul acesta.Cred ca aici este gresala pt ca acest gen de demonstratii nu rezolva nimic.Provoaca multa tulburare si aceasta tulburare este numai de la diavol.Nu mai avem preoti sa ne conduca? Eu cred ca sunt destui preoti minunati in tara asta dar si aici este dezbinare multa.
    Eu cred ca acest gen de demonstratii care pot sa aiba la baza un sentiment nobil si crestin fac mai mult rau decat bine.Este ca si cum ai lovi cu batul intr-un viespar si in momentul confruntarii care nu este atunci la locul faptei ci dupa, cand “minunata” presa va ataca furibunda, nu se mai gaseste nimeni care sa tina piept laturilor turnate in capetele acestor asociatii.
    Vreti sa faceti ceva sa tremure toti astia de frica? Va spun eu dar stiu ca nu o sa se realizeze pt ca toate aceste asociatii crestine sunt tinute sub control.Intotdeauna asa s-a procedat- se organizeaza si opozitia prin oameni platiti care vor face o opozitie reala tot timpul, mai putin in momentele cheie, si anume atunci cand exista posibilitatea unirii fortelor.Ar tremura de frica, va asigur!!
    Faceti incercarea asta dar ma indoiesc ca va iesi.Incercati sa uniti toate asociatiile crestine intr-una singura si invitati cat mai multi preoti cunoscuti si apreciati si atunci ar fi altceva…
    Dar asa… cateva persoane, probabil putin pregatite din toate punctele de vedere si uite ce a iesit..Cu doar 3-4 agitatori securisti…
    Unitate in numele lui Hristos! Asta este “marele secret” dar pun pariu ca la un indemn din asta se vor stramba cu totii!Eh…este prea tarziu!

  34. Pingback: Conferinta de presa a ASOCIATIILOR CRESTINE care au PROTESTAT la Muzeul Taranului Roman [VIDEO INTEGRAL]/ Dir. adj. al MTR reactioneaza si el: ASTEPT SCUZE DE LA AMBASADA SUA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. @tomy:

    aham, deci “asa ati inteles” si in loc sa va informati despre ce s-a intamplat acolo treceti imediat la presupuneri si la afirmatii deplasate.

    deci mai usurel cu pianul pe scari, zic.

  36. Pingback: Conferinta de presa a ASOCIATIILOR CRESTINE care au PROTESTAT la Muzeul Taranului Roman [VIDEO INTEGRAL]/ Dir. adj. al MTR reactioneaza si el: "ASTEPT SCUZE DE LA AMBASADA SUA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  37. Alin,

    Am primit exact raspunsul pe care il asteptam.La unitate intru Hristos, raspunsul tau pur dambovitean cu pianul pe scari este …..minunat.
    Vai de noi…
    Asa vrei tu si toti ceilalti sa intampine raul? Cu 10 persoane cu pancarte si la o cafea intr-un bar?
    Ai vazut in Grecia cum s-a demonstrat cu 2 milioane de oameni si bineanteles cu preotii in frunte?
    Dar tu fa glumite multe si eventual cu un carton cu oua la viitoarea manifestare gay!
    Noua ordine mondiala tremura in fata voastra si a ironiilor voastre!
    Ce pierdere de timp pe capul meu…

  38. @tomy:

    No, pai videtzi, dragul mosului, ca exista unitate intre noi, in cuget si simtziri: v-am servit exact raspunsul pe care il asteptati.
    Puteam eu sa va dezamagesc si sa va fac sa suferitz servindu-va vreo bata pe schinare in loc de un pian pe care sa-l dati, cu sarg, de-a dura pe scari?
    S-apoi, ce sa fac, dragul mosului, daca-mi place muzica clasica…

    N-am “vazut” in Grecia deoarece nu pot fi in mai multe locuri in acelasi timp, nu am aceasta harisma. Deocamdata.
    Altfel, nici ca-mi pasa de noua dezordine mondiala. Pe mine ma preocupa taranul roman chiar si asa, ajuns piesa de muzeu; asta pe de o parte iar pe de alta parte sunt profundamente ingrijorat de agresiunea pedofilo-pederasta din spatiul public, indreptata in mod special si cu precadere impotriva copilului roman, lipsit de mecanismele de aparare necesare in fata unei atari propagande.

    Pricepeti, dragu’ mosului?
    Acum, ma iertati ca v-am facut sa perdeti atata amar de vreme si v-am provocat sa scritz comentarii lipsite de coerenta si dreapta socoteala, dar trebuie sa ies in sat. S’a dashchis la disco.

  39. Uff..de s_ar gasi macar un vames intre noi ! Nici macar un Sfant, un Avva nu mai cere Hristos de la noi.De_am fi macar cat vamesul si am avea o sansa.

  40. Pingback: Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN "ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare