Elvetienii au adoptat prin referendum o lege „ANTI-HOMOFOBIE” care trezeste temeri privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE/ Curtea Constitutionala din Croatia decide ADOPTIA COPIIILOR de catre cuplurile gay/ Ce ne lipsea: MUZEUL HOMOSEXUALITATII (“QUEER”) in România, pe fonduri norvegiene, in parteneriat cu MINISTERUL CULTURII

9-02-2020 4 minute Sublinieri

Captură Facebook

Agerpres:

Elveţienii aprobă prin referendum o lege anti-homofobie

Elveţienii au aprobat pe larg prin referendum duminică o lege ce interzice discriminarea pe motive de orientare sexuală combătută de formaţiunile conservatoare, potrivit primelor proiecţii citate de France Presse.

Prin “da” s-au pronunţat 62% dintre alegători, în cursul acestui vot care s-a încheiat la prânz ora locală (11.00 GMT), potrivit institutului GFS Bern.

Mathias Reynard, parlamentarul socialist la originea acestei reforme a codului penal elveţian, a salutat la canalul RTS-1 “o zi istorică” şi “un semnal magnific pentru toate persoanele vizate”.

Marc Frueh, de la micul partid apărător al valorilor creştine UDF, care a lansat acest referendum cu sprijinul Uniunii Democratice de Centru (UDC, dreapta populistă), primul partid al ţării, a estimat că în ciuda eşecului său, recurgerea la vot a fost justificată.

Referendumul “a permis poporului elveţian să ia o decizie”, a declarat el la acelaşi canal. El a adăugat însă că formaţiunea sa va rămâne vigilentă cu privire la aplicarea reformei.

Noua lege lărgeşte legislaţia deja existentă privind discriminarea şi apelul la ură rasială sau religioasă, extinzând-o la orientarea sexuală.

Această reformă a codului penal, adoptat în 2018, s-a lovit de opoziţia mediilor conservatoare şi populiste, care au denunţat o “cenzură” şi un atac la “libertatea de exprimare, de conştiinţă şi comerţ”.

Celelalte părţi au considerat că protecţia împotriva discriminării pe motive de orientare sexuală era insuficientă în Elveţia şi au cerut să se voteze prin “da” la reformă.

Susţinătorii textului se bazează şi pe faptul că discriminarea pe motive de orientare sexuală este deja sancţionată în alte ţări europene şi că Consiliul Europei, precum şi ONU au cerut Elveţiei să-şi consolideze arsenalul împotriva homofobiei.

Noua lege pedepseşte denigrarea publică şi discriminarea oricărei persoane din cauza orientării sale sexuale sau orice atitudine menită să stârnească ura faţă de ele, prin scris, vorbire, imagini sau gesturi. Pe de altă parte, ea nu reprima comentariile făcute în cercul familial sau între prieteni.

Restaurantele, hotelurile, companiile de transport, cinematografele sau piscinele nu pot refuza accesul cuiva datorită orientării sale sexuale. Textul prevede amenzi sau pedepse de până la trei ani de închisoare.

***

EvZ:

Minoritățile sexuale au dat lovitura. Ministerul Culturii va finanța un muzeu

Licitația pentru sprijinirea financiară a mai multor proiecte culturale a fost adjudecată de trei proiecte mari, Muzeul Culturii Queer, un muzeu al minorităților sexuale, Mirrors of Brâncuși și Grădina Culturală Calatis.

Banii sunt alocați de Ministerul Culturii, prin programul Ro-Cultura, sumele fiind asigurate și alocate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. Suma totală pusă la bătaie de cele trei state este de 2.5 milioane de euro.

Pentru alocarea banilor, între 50.000 și 200.000 de euro, pentru fiecare proiect eligibil, Ministerul Culturii a organizat o licitație de proiecte, 13 dintre acestea beneficiind de finanțare.

Printre organizațiile participante, Asociația Mozaiq LGBT a primit o finanțare de 951.000 de lei, adică 199.995 euro, pentru finanțarea Muzeului Culturii Queer. Pentru cine nu știe, termenul de LGBT este folosit în cazul persoanelor care au o anumită orientare sexuală: lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali. Este numită uneori și „cultura queer”.

Proiectul finanțat de Ministerul Culturii va fi derulat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Asociația Culturală Replika, Muzeul Național de Artă Contemporană și Kjersti Vetterstad.

***

ActiveNews:

În ciuda unei societăți conservatoare, preponderent catolice, Curtea Constituțională din Croația a decis în favoarea primirii de copii în plasament familial de către cuplurile de același sex care trăiesc în uniuni consensuale

Curtea Constituțională din Croația, țară preponderent catolică, a decis vineri că persoanele de același sex care trăiesc în uniuni civile vor putea primi copii în plasament familial, informează AFP, citată de Agerpres.

Sesizată de mai multe persoane care au contestat legea plasamentului familial, Curtea Constituțională din Croația a constatat că legislația în vigoare ar produce „efecte discriminatorii” în cazul homosexualilor care trăiesc în uniuni civile, fapt interpretat ca „inacceptabil” din prisma egalității tuturor cetățenilor în fața legii.

Deși în Croația legea nu permite căsătoria între persoane de același sex, din 2014 acestea se pot înregistra ca „parteneri de viață”, formulă juridică ce le conferă drepturi adesea echivalente.

Până în prezent, aproximativ 360 de cupluri au încheiat astfel de parteneriate, într-o țară cu 4,2 milioane de locuitori. Aceste cupluri nu au însă dreptul să adopte copii.

Legea privind plasamentul familial al minorilor luați de la părinții decăzuți din drepturi, adoptată în decembrie 2018, a fost imediat criticată de activiștii pro-homosexualitate din cauză că, în lege, persoanele de același sex care trăiesc împreună sub forma juridică a „parteneriatului de viață” nu figurau în lista de familii susceptibile să-i poată primi pe acești minori.

Curtea Constituțională din Croația a explicat că nu poate interveni pentru a modifica această „lacună” legislativă, pentru a nu crea un „vid juridic”.

Cu toate acestea, Curtea le-a ordonat tribunalelor și instituțiilor responsabile de aceste dosare să aplice legislația în vigoare astfel încât să permită participarea la procedura de plasament familial „în aceleași condiții” pentru toți, fie că e vorba de familii sau de „parteneriate de viață”.

Finanțare norvegiană de 200.000 de euro pentru Muzeul homosexualității din România, proiect în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și cu Muzeul de Artă

Asociația Mozaiq a primit o finanțare de aproape 200.000 de euro, granturi norvegiene, pentru dezvoltarea Muzeului Culturii Queer, proiect derulat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, respectiv cu Muzeul Național de Artă Contemporană.

Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Culturii, prin intermediul Unității de Management care se ocupă de Granturile SEE 2014-2021, finanțarea se acordă pentru „consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului”.

Din cele 13 proiecte aprobate pentru finanțare în cadrul acestui apel, Mozaiq- asociație care reprezintă drepturile homosexualilor din România- este a doua clasată în funcție de suma primită (951.800 de lei), cu doar 19 lei mai puțin față de cea mai mare finanțare.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 2.500.000 euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 euro. Suma reprezintă100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, în cazul proiectelor implementate de beneficiari ai ajutorului de minimis de tip instituție publică de cultură, respectiv 90% din totalul costurilor eligibile ale proiectului în cazul proiectelor implementate de beneficiari ai ajutorului de minimis de tip ONG sau societăți comerciale/ societăți cooperative.

Despre Granturile SEE 2014-2021

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene, conform versiunii oficiale. De mult ori, însă, aceste granturi au finanțat propaganda homosexualității, precum și organizații radicale ale minorităților, așa cum ActiveNews a arătat de mai multe ori.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.

Daniel Gheorghe

Avem un Muzeul Național al Comunismului în România? Încă nu, deși s-au depus mari eforturi pentru asta, în afară de Memorialul Durerii de la Sighetul Marmației care este absolut excepțional, au fost doar piedici, amânări și jumătăți de măsură.

Avem un Muzeu al Rezistenței Anticomuniste din România? Sigur nu avem!

Avem în România un Muzeu al Culturii și Civilizației Creștinismului Românesc? Nici asta nu avem și sigur ar stârni tone de polemici stupide când ar fi propus!

Avem un Muzeu al Inventicii Românești? Nici asta nu avem, iar cercetarea rămâne o bătaie de joc subfinanțată sistematic de zeci de ani!

Avem în România un Muzeu al Fizicii și Explorării Aero-Spațiale? Din câte știu nici așa ceva nu avem!

Însă, se pare că vom avea nici mai mult și nici mai puțin decât un Muzeu al Istoriei și Culturii Queer din România (în traducere pentru noi, ăștia etichetați drept “retrograzi”, este vorba despre primul muzeu al homosexualității de la noi din țară)!

Finanțarea de sute de mii de euro vine pe fondurile norvegiene, alea de care atunci când m-am legat în Parlament mi-au sărit o droaie în cap de zici că fluierasem în biserică (scuze că dau acest exemplu, probabil din perspectivă “progresistă” și fluieratul în biserică a devenit un act înalt de cultură )!

Dacă norvegienii sunt așa interesați de problemele sociale din România de ce nu bagă banii în incluziunea persoanelor din medii defavorizate, în susținerea copiilor cu dizabilitati ori în desființarea ultimelor closete din curțile școlilor din satele care nu beneficiază de minimul unor condiții educaționale?

Însă vedem altceva, vedem un plan sistematic de reeducarea în paradigmă LGBT a Românilor și de impunere a unor elemente ideologice complet străine și opuse valorilor culturale și identitare creștine, valori perene pe care le împărtășesc cetățenii României, indiferent de originea ori statutul lor!

Voi interpela Guvernul României să ne explice care este motivația pentru care instituțiile din România dau curs unor astfel de inițiative complet nejustificate!

NOUL COMUNISM NU VREA DREPTURI PARENTALE. Ministrul socialist al educatiei din Spania: „o familie homofobă nu are dreptul să-și transforme copiii în niște homofobi”/ Un… „DRAG QUEEN” contesta sexualizarea copiiilor prin expunerea lor la „Drag Queen Story Hour”/ Transgender: clinicile de schimbare a sexului sunt UN CALVAR PENTRU COPII/ Mișcarea LGBT: un lobby susținut de oligarhi

MAI RĂU CA ÎN COMUNISM. SUA, Iowa: 16 ani de închisoare pentru un hispanic care a incendiat un steag LGBT!/ Marea Britanie – cazul MAYA FORSTATER, concediată pentru mesaje „ofensatoare” despre TRANSGENDERISM. A considera că sexul ține de biologie este o viziune „incompatibilă cu demnitatea umană și drepturile fundamentale ale celorlalți!”

William Barr, procurorul general al SUA: Seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII RELIGIOASE – obligarea părinților de a-și ține copiii la orele de PROPAGANDĂ LGBT

CUM AJUNGE CREȘTINISMUL ÎN AFARA LEGII. Marea Britanie: medicul care a refuzat să spună „doamnă” unui TRANSGENDER a pierdut procesul/ California: rezoluție care incrimnează „GRUPURILE RELIGIOASE” care ar cauza stigmatizarea homosexualilor

Franta. Organizatiile LGBT preseaza pentru o adevarata CENZURA a presei in contextul punerii in dezbatere a EXTINDERII REPRODUCERII ASISTATE si la cupluri GAY/ Academia de Medicina arata ca exista riscul unei RUPTURI ANTROPOLOGICE majore


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare