Reteaua Nationala a Muzeelor IL SUSTINE PE DIRECTORUL PRO-GAY AL MUZEULUI TARANULUI ROMAN. Angajatii MŢR – obligati prin abuz la DELATIUNI de directorul cu apucaturi neo-bolsevice Virgil Nitulescu!

27-02-2013 7 minute Sublinieri

Se pregătesc “tribunalele oengiste ale poporului”?

mtr

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) şi-a afirmat, printr-un comunicat, sprijinul faţă de managementul Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) pentru deschiderea de care a dat dovadă în momentul acceptării cererii de organizare a proiecţiei filmului “Copiii sunt bine-mersi”. 

Referitor la succesiunea de “evenimente nefericite” care au avut loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu ocazia proiecţiei filmului “Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right”, în cadrul manifestării “Luna istoriei LGBT”, organizate de asociaţia Accept, după o anchetă minuţioasă” (!? – nota noastra], Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) îşi afirmă susţinerea faţă de managementul instituţiei, în calitatea sa de membru cu drepturi depline, pentru deschiderea de care a dat dovadă în momentul acceptării cererii de organizare a unui astfel de eveniment în cadrul muzeului, “ştiut fiind puternicul factor de risc pe care acesta îl implica”.

“Deşi suntem conştienţi că o bună parte a societăţii noastre, prin tipul de educaţie şi valori morale împărtăşite, nu tolerează acele categorii de oameni de o altă orientare sexuală decât cea promovată de preceptele creştine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România recomandă muzeelor să nu opereze cu altceva decât cu ideea de modernism şi de maximă deschidere, traduse în cazul nostru prin facilitarea necondiţionată a accesului tuturor categoriilor de oameni în spaţiul dorit participativ al unui muzeu. Cu siguranţă şi în comunitatea muzeală există păreri diferite legate de tema orientării sexuale a unei persoane, dar nu avem voie să le transpunem în modul cum facem muzeologie şi cum ne dedicăm publicului. Aşa cum medicii au un cod etic personal, aşa şi muzeografii au propriul cod etic care trebuie respectat şi aplicat cu sfinţenie”, se precizează în comunicatul RNMR.

De asemenea, reprezentanţii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România cer protestatarilor din seara de 20 februarie, de la MNŢR, să ofere replici culturale şi nu isterice, să ne uimească şi să ne bucure cu proiecte artistice şi culturale de grup sau personale, pentru a da orice fel de “lecţie” sau argument în sprijinul valorilor în care cred şi pe care le promovează. Muzeele le vor oferi spaţiu de exprimare în egală măsură. Dorim, de asemenea, ca muzeografii noştri să nu speculeze subiecte sensibile, care au atomizat societatea românească, pentru interese personale sau pentru rezolvarea unor probleme de autoritate în interiorul ierarhiilor din muzee”.

Potrivit comunicatului, muzeele sunt obligate să promoveze valori culturale şi sociale sănătoase, decente, din care să facă parte inclusiv toleranţa, abordată şi interpretată din orice perspectivă.

“Reţeaua Muzeelor va interveni pe viitor nu sindicalist, ci prin apel la lege şi la autorităţile statului şi nu va mai permite deturnarea muzeelor de la adevăratele teme şi probleme cu care se confruntă şi pe care trebuie să le rezolve. Considerăm acest capitol închis, transmiţând totodată către orice alt grup organizat, de felul celui care a intervenit nepermis în timpul unei acţiuni într-un spaţiu muzeal, mesajul că muzeele vor oferi spaţiu de exprimare culturală şi artistică oricăror categorii de oameni, iar acest lucru nu se negociază”, se mai arată în comunicatul RNMR.

Proiecţia filmului “The Kids Are All Right” (“Copiii sunt bine-mersi”), eveniment ce trebuia să aibă loc pe 20 februarie, la sediul MNŢR, în cadrul festivalului “Luna Istoriei LGBT” (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender – n.r.), a fost întreruptă de un grup de protestatari.

Nota noastra:

Extraordinar! Oare chiar toate muzeele din tara asta sustin valorile “SANATOASE” ale homosexualitatii? Ce mai e si cat de reprezentativa este aceasta Retea a Muzeelor, de fapt?

A se observa si argumentul complet schizofrenic prin care Reteaua face o distinctie intre societate si public, prima impartasind valori crestine, al doilea fiind folosit ca pretext pentru a ignora valorile primului si a promova, in dispretul lor, o “modernitate de maxima deschidere”.

Pai nu ar fi mai bine, atunci, draga societate care platesti bani ca sa existe aceste muzee, pana la urma, sa cerem inchiderea acestora si concedierea tuturor? La ce bun sa mai intretinem o retea de muzee, daca ea promoveaza valori OPUSE celor impartasite de societate? Mai ales ca au tupeul …maxim sa ceara protestatarilor proiecte culturale, de parca e vorba despre concursuri si nu despre etica si destinatia muzeelor! Dar cum ar iesi la socoteala chiar clocitorii acestui comunicat daca ar fi luati la bani marunti in privinta propriilor lor proiecte prin care au imbunatatit activitatea muzeelor? Sau se pricep doar la “deschideri maxime”?

Totodata, directorul Nitulescu, dand dovada de valori “sanatoase” si de “maxima deschidere”, a decis cu de la sine putere, in cel mai pur stil securistic, sa ordone in scris angajatilor (!) sa toarne tot ce stiu despre colegii lor implicati in protestul anti-gay de la MTR… Dovezi si comentarii, mai jos:

De pe facebook:

mtr nitulescu

Iulian Capsali:

In Romania încă exista bucuria delațiunii 

Nu numai homosexualii au deschis un site in care se invita “agresatii” sa spuna cat patimesc de la “homofobi”, dar directorul care face parteneriatele intre MTR si “LGBT” vrea sa-i oblige – impotriva oricaror legi, nemaivorbind de bunul simt – pe angajatii sai sa toarne ca la “organe”. Tov. culturnic Virgil Nitulescu, intelegem propensiunile de activist neomarxist, dar chiar nu vi le puteti reprima? Oricum, cu Buhuceanu si Mircea Toma faceti o echipa pe cinste: activism pur-sânge! Ambasada SUA are un brat puternic in societatea romaneasca, cu care va răpune hidra ortodoxa si familia tradițională! 

Pana atunci tovarăși, băgați-va mințile in cap, faceți bine si scrieți detaliat evenimentele desfasurate ca sa identificam instigatorii, elementele huliganice – mama lor de dusmani ai popo(r)ului homosexual!

Sau, cum bine spunea cineva la aceeasi discutie:

Ne indignăm, iar ei îşi fac treaba mai departe, căci ştiu că au susţinere de sus. Cred că la fel se întîmpla si în perioada de început a comunismului, cînd toţi cei normali la cap se indignau şi protestau împotriva delaţiunilor încurajate de noul regim. Dar atitudinile lor n-au avut efect, căci doar bunul simţ nu poate opri tăvălugul şenilelor ocupantului. Pe atunci erau tancurile sovietice, acum sunt “tancurile” ideologice ale diferitelor ambasade.

Şi ştim cu toţii ce a urmat. Cred că deja se pregătesc tribunalele oengiste ale “poporului”.

D-l Virgil Ştefan Niţulescu, directorul general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, ar trebui să demisioneze. Dacă ar avea onoare, dar nu e cazul. Sau ar trebui demis. Se pare însă că are proptele politice solide, ca de atîţia ani de cînd se cocoaţă în tot felul de funcţii publice fără niciun fel de merit.

După ce aproape a distrus opera muzeistică a lui Horia Bernea, omul este pe cale să facă praf şi bunul renume al MŢR, implicînd muzeul în scandaluri de tipul celui petrecut pe 20 februarie a.c. 

Probabil speriat de efectele publice ale gestului său nesăbuit prin care introdus MŢR în circuitul propagandei homosexuale, d-l Niţulescu apelează la Reţeaua Naţională a Muzeelor din România ca să-l apere. Şi aceasta intervine cu un comunicat de presă mincinos şi stupid.

Mincinos pentru că susţine asta:

 “Deşi suntem conştienţi că o bună parte a societăţii noastre, prin tipul de educaţie şi valori morale împărtăşite, nu tolerează acele categorii de oameni de o altă orientare sexuală decât cea promovată de preceptele creştine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România recomandă muzeelor să nu opereze cu altceva decât cu ideea de modernism şi de maximă deschidere, traduse în cazul nostru prinfacilitarea necondiţionată a accesului tuturor categoriilor de oameni în spaţiul dorit participativ al unui muzeu.

(…) Dacă vor să fie cu adevărat convingătoare în impunerea punctelor proprii de vedere, grupurile de persoane care au reacţionat violent faţă de proiecţia unui film din cadrul acestui eveniment trebuie să ofere replici culturale şi nu isterice, să ne uimească şi să ne bucure cu proiecte artistice şi culturale de grup sau personale, pentru a da orice fel de ‘lecţie’ sau argument în sprijinul valorilor în care cred şi pe care le promovează. Muzeele le vor oferi spaţiu de exprimare în egală măsură.”

Să mă explic. În august 2008, expoziţia “Destine de martiri”, organizată de Asociaţia Rost la Muzeul ”Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, a fost închisă, după ce d-nii Dorin Dobrincu, şeful de atunci al Arhivelor Naţionale, şi Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, s-au plîns în presă că evocarea a şase personalităţi care au suferit în temninţele comuniste este o acţiunea de “propagandă legionară”. O acuzaţie tembelă. Expoziţia nu avea în ea nimic propagandistic şi nu intra sub incidenţa nici unei legi, iar numele cărora le era dedicată figurează în Martirologiul întocmit de Bisericile creştine din România, ca ale unor mărturisitori ai dreptei-credinţe, şi în Raportul Tismăneanu pentru condamnarea comunismului, ca ale unor eroi ai rezistenţei anticomuniste.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), care se declară acum atît de permisivă la toate punctele de vedere şi care ne invită să producem acte culturale pe care să le găzduiască instituţiile care o compun, a ignorat atunci incidentul, deşi era pentru prima dată după ’89 cînd o manifestare culturală era interzisă atît de brutal şi pe faţă în România. De ce RNMR nu a cerut atunci muzeografilor să-şi respecte “cu sfinţenie” propriul cod etic? “Sfinţenia” asta merge numai în cazul propagandei homosexuale? De ce RNMR nu a spus răspicat, într-un comunicat de presă, că “muzeele vor oferi spaţiu de exprimare culturală şi artistică oricăror categorii de oameni, iar acest lucru nu se negociază”? Simplu, pentru că o interesează prea puţin etica şi pluralitatea opiniilor, referindu-se la acestea numai cînd îi convine, pentru apărarea unui coleg sau pentru a închide gura “incorecţilor” politic.

În fine, în comunicatul de astăzi, RNMR comite şi o prostie: “Muzeele sunt obligate să promoveze valori culturale şi sociale sănătoasedecente, din care să facă parte inclusiv TOLERANŢA, abordată şi interpretată din orice perspectivă.”

Păi bine, stimabililor, dar vi se pare că propaganda homosexuală este o valoare socială sănătoasă şi decentă? Chiar dacă a fost amplasată într-un loc destinat exclusiv tradiţiei româneşti (în esenţă creştină)? Chiar dacă la filmele de propagandă gay intrarea era liberă şi permitea astfel accesul minorilor (cu atît mai mult cu cît MŢR se află vizavi de Şcoala nr. 11)? Chiar dacă, aşa cum recunoaşte RNMR, “bună parte a societăţii noastre, prin tipul de educaţie şi valori morale împărtăşite, nu tolerează acele categorii de oameni de o altă orientare sexuală decât cea promovată de preceptele creştine”? Dacă o bună parte – aş zice partea a bună – din societatea românească apreciază drept nesănătoasă şi indecentă homosexualitatea, cu propaganda ei cu tot, cine este RNMR să afirme că e taman pe dos?

Cît despre toleranţă, să nu o confundăm cu iresponsabilitatea sau cu nepăsarea criminală! Creştinismul ne învaţă să iubim pe păcătos, dar săurîm păcatul. În învăţătura asta nu e vorba, deci, de toleranţă.

Iar bunul-simţ – laic şi civic – ne obligă la măsuri pentru protejarea societăţii de o propagandă care induce în mentalul colectiv ideea de normalitate a perversiunii, cu consecinţe foarte grave nu numai morale şi politice, ci şi în planul perpetuării speciei. 

UPDATE

Am verificat ce este Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. E un ONG, fără nici o legătură instituţională cu statul român, cu sediul la o adresă particulară, unde răspunde o doamnă care nu lucrează pentru RNMR şi care ne-a dat numărul de telefon al preşedintelui ONG-ului, Dragoş Eduard Neamu. Deci, pare că acest ONG e o butaforie care stă într-un singur om. Însă, presa serioasă din România s-a şi grăbit să preia comunicatul RNMR, ca pe al unei entităţi credibile, funcţionale şi reprezentative. S-ar putea ca muzeele care alcătuiesc RNMR să nici nu fi fost consultate cînd a pornit acest comunicat spre lumea largă.

virgil-nitulescu

*


Categorii

1. DIVERSE, Iulian Capsali, Muzeul Taranului Roman, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Reteaua Nationala a Muzeelor IL SUSTINE PE DIRECTORUL PRO-GAY AL MUZEULUI TARANULUI ROMAN. Angajatii MŢR – obligati prin abuz la DELATIUNI de directorul cu apucaturi neo-bolsevice Virgil Nitulescu!

  1. Da, schizofrenie:
    „Deşi suntem conştienţi că o bună parte a societăţii noastre, prin tipul de educaţie şi valori morale împărtăşite, nu tolerează acele categorii de oameni de o altă orientare sexuală decât cea promovată de preceptele creştine”, „muzeografii au propriul cod etic care trebuie respectat şi aplicat cu SFINȚENIE”.
    Să râdem sau să plângem?

  2. Multi nu stiu ce se intampla,multi nu au internet….romanii nu prea mai dorm,doar nu stiu.Cum facem sa afle romanii normali si sanatosi la cap ce se intampla?

  3. @ Bogdan:

    Pai de ras nu e nimic…

    Cum bine spunea cineva la aceeasi discutie pe Facebook (de la linkul primit):

    Ne indignăm, iar ei îşi fac treaba mai departe, căci ştiu că au susţinere de sus. Cred că la fel se întîmpla si în perioada de început a comunismului, cînd toţi cei normali la cap se indignau şi protestau împotriva delaţiunilor încurajate de noul regim. Dar atitudinile lor n-au avut efect, căci doar bunul simţ nu poate opri tăvălugul şenilelor ocupantului. Pe atunci erau tancurile sovietice, acum sunt “tancurile” ideologice ale diferitelor ambasade.

    Şi ştim cu toţii ce a urmat. Cred că deja se pregătesc tribunalele oengiste ale “poporului”.

  4. @ Alexandra:

    Putini nu au internet astazi, totusi… Le puteti spune, numai sa-i si intereseze. Ne cam indoim ca cei mai multi ar intelege miza acestor lucruri pana ce nu ii va lovi direct pe ei.

  5. Vorba tatalui lui Nicolae Steihardt: stam si ne uitam ca prostii 🙁

    Doamne, chiar nimeni din conducerea tarii si/sau a Bisericii nu vede, n’aude?

  6. si se mai intrebau unii cum, domle, au reusit comunistii, ca nu erau la inceput decat o mana de oameni, sa puna gheara pe o tara si pe un popor…

    iaca, filmul se desfasoara sub ochiul nost’, al tuturor. si ca la un film ne si uitam.
    prilej pentru tatal parintelui Nicolae sa mai exclame inc-o dat’ cu obida:

    „Stăteam şi eu şi priveam tancurile. Jur că nu râdeam, nu salutam, nu aplaudam, nu exclamam; stăteam şi priveam pur şi simplu, uite-aşa. Mă simt deodată strâns de braţ şi blagoslovit cu un DOBITOCULE pronunţat desluşit şi apăsat – „stai şi te uiţi, tâmpitule, staţi şi vă uitaţi cu toţii şi nu ştiţi ce vă aşteaptă, uite-i cum râd, or să plângă cu lacrimi amare, şi tu la fel… Hai acasă…“.

    Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/22/sa-recitim-iara-si-iara-pe-steinhardt-n-am-stiut-nu-vedem-sunt-lucruri-pe-care-le-simti-daca-nu-ti-astupi-urechile-si-nu-ti-acoperi-ochii-dinadins/ )

  7. Evident @admin, ca nu intelege lumea, pt ca similitudinea(ce supun) de fapt revelarea dintre sfanta Evagelie si lume se implineste la fel de actual si de izbitor cam cum rasare soarele, e de prisos sa citez dar totusi poate ia folos cineva.
    Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea”.
    15. Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.

    Nu ma mir daca in aprox. 10 ani vom fi inchizitionati pt marturisire.

    Doamne ajuta

  8. Si tot de la parintele Steinhardt, cititi cu cea mai mare atentie:

    “Comentându-i pe Hegel şi Platon, filosoful englez Karl R. Popper observă că pentru amândoi “oamenii care se supun unei forţe superioare sau nu mor mai degrabă decât să se supună unui bandit înarmat sunt, din fire, robi înnăscuţi care n-au parte decât de ceea ce merită”.

    Aserţiunea i se pare lui Popper exagerată şi reacţionară. Să-mi fie îngăduit a crede că nu-i câtuşi de puţin aşa. Oare progresul se confundă cu laşitatea? Sunt războiul defensiv şi legitima apărare născociri ale minţii retrograde? Nu voi înceta să tot repet – luând asupră-mi riscul de a fi socotit maniac şi obsedat – că taina libertăţii nu-i alta decât curajul de a înfrunta moartea. Cel atacat are întotdeauna dreptul (şi datoria) să se apere, a ceda agresiunii ori şantajului nu înseamnă altceva decât a te învoi cu sclavia. Faimoasele “împrejurări” (subînţeles: atenuante, justificative) nu-s decât pretexte, scuze ori şiretlicuri ale mişeliei (în înţelesul vechi al cuvântului, ba şi în cel nou), frazeologie cu iz şi pretenţii sociologice, vorbe frumoase menite a încurca lucruri simple.

    Şantajul, dintre toate, e fărădelegea cea mai odioasă şi mai respingătoare (alături de turnătorie), a-i face jocul e tot una cu a-l aproba, a-l răspândi, a i te face părtaş. Hegel şi Platon au deplină dreptate, formularea lor este aspră însă diagnosticul lor e lucid. Poporului care nu rezistă când e atacat ori individului care pentru a scăpa cu viaţă (ori nerănit ori nebătut) dă ascultare pretenţiilor unui bandit li se potriveşte de minune calificativul care lui Popper i se pare exagerat. Nu şi lui Brice Parain, filologul francez pe care nu mă satur a-l cita: “Trebuie să ştii să plăteşti: dacă vrei să fii liber se impune să nu-ţi fie frică de moarte.”

    Dar înţelepciunea? Nu-şi însuşeşte ea adagiul “capul plecat sabia nu-l taie”? Nu cred că înţelepciunea – care este mai bună decât pietrele preţioase şi locuieşte împreună cu prevederea şi stăpâneşte ştiinţa şi buna chibzuială – va fi propovăduit vreodată asemenea inepţie, care e şi falsă. Istoria ne arată că de nenumărate ori capetele plecate au fost tăiate, năpristan ori cu oarecare întârziere. (Istoria contemporană ne oferă pilda lui Karl Severing şi a social democraţilor germani care la 20 iulie 1932 au găsit de cuviinţă să aplice dubioasa zicală – consecinţele se cunosc.)

    “Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte.

    O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.

    Se poate ca expresia “suflet de rob” să pară oarecum melodramatică şi să li se înfăţişeze unora ca legată de “idealism”. Aprehensiunile acestea sunt făţarnice, temerile acestea ţintesc să discrediteze un adevăr absolut: a ceda şantajului ori a neguţători compromisuri cu el e totuna cu pregătirea bilanţului unde în debit va figura pierderea totală a libertăţii poporului sau omului care nu au vrut să reziste şi să grăiască răspicat: nu.

    Mai există o lege a şantajului care trece neluată în seamă: că de foarte multe ori şantajistul nu depăşeşte stadiul ameninţărilor şi că în faţa împotrivirii se fâstâceşte şi dă cu bâta-n baltă. Şantajistul are nevoie de asentimentul, de complicitatea şantajutului, şantajul e o piesă (neagră ar zice Anouilh, blakmail zic englezii) care nu se poate juca de unul singur. Opresorul şi oprimatul alcătuiesc un cuplu. De aceea defecţiunea ameninţatului răstoarnă situaţia cu desăvârşire şi îl pune pe agresor într-o situaţie disperată.

    Revedeti intreg articolul la sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/23/suflet-de-rob-sau-taina-libertatii/

  9. “Deşi suntem conştienţi că o bună parte a societăţii noastre, prin tipul de educaţie şi valori morale împărtăşite, nu tolerează acele categorii de oameni de o altă orientare sexuală decât cea promovată de preceptele creştine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România recomandă muzeelor să nu opereze cu altceva decât cu ideea de modernism şi de maximă deschidere”.
    Rezumand, ei pun la indoiala tipul de educatie si valorile morale ale poporului, tocmai cele ce sunt condensate in muzeele tarii incredintate lor spre administrare. Adica se cam neaga pe ei insisi.
    “După o anchetă minuţioasă”-atat de minutioasa incat nu au facut diferenta intre cei dinauntru care protestau pasnic si zanatecul de afara care striga “moarte homosexualilor-au ajuns la concluzia ca romanii nu tolereaza anumite categorii de oameni, voit omitand ca de fapt a fost blamata propaganda homosexuala facuta intr-o institutie a statului si nu amaratii aia.
    “Reţeaua Naţională a Muzeelor din România recomandă muzeelor să nu opereze cu altceva decât cu ideea de modernism şi de maximă deschidere”-ideologie pe fata.
    Tot din comunicat:”Muzeele sunt obligate să promoveze valori culturale şi sociale sănătoase, decente”-vorba cuiva: ca heterosexual o sa fi obligat sa scoti adeverinta de la medicul de familie ca esti decent si social sanatos.
    Dar nu am vazut vreo semnatura a comunicatului si nici nu apare pe situl lor. Posibila provocare ordinara.

  10. Urmand “priorităţile culturale” ale Uniunii Europene, ia nastere Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (afiliata la Networking the European Museum Organisations – NEMO).

    La vremea cand s-a infiintat, s-a bucurat de sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, al carui Secretar de Stat era, la vremea aceea, Virgil Ştefan Niţulescu.

    Reactia lui Dragos Eduard Neamu (presedinte RNMR) nu ar trebui sa surprinda. E o vorba in popor: “Corb la corb…..”

    http://www.cultura.abt.ro/News.aspx?ID=745

    Iar nouă, timpul ne sta impotriva!

    Parintele Galeriu spunea ca ASTAZI – ACUM (Prezentul), – este Timpul lui DUMNEZEU!

  11. @ Alexandru:

    Nu ma mir daca in aprox. 10 ani vom fi inchizitionati pt marturisire.

    Esti foarte optimist, sincer!

  12. @ Alin-7, cititor:

    Poate nu e intamplator ca ati fost gand la gand absolut in acelasi timp…

    Ba vad si aud, dar intorc ochii si se uita la gradina zoologica a lui Nutu Camataru…

  13. Extraordinar! Totul suna foarte amenintator. Este foarte grav ce se intampla. Oare toate muzeele membre ale acestei retele asa-zis nationale sunt de acord cu ce se spune in comunicatul asta? Nu mai avem oameni cu minte sanatoasa? Cautand pe site-ul RNMR vad ca presedinte este Dragos Neamu de la Muzeul Literaturii Romane…Eu sunt inmarmurita si ma tot intreb ce putem face concret noi, cei ingrijorati de ceea ce se intampla in tara noastra?

  14. Păi na, acuma că toţi directorii din Reţeaua Naţională a Muzeelor din România sunt din ace laş aluat cu Virgil Niţulescu, ce era să spună băieţii. Că nu sunt de acord cu el, când se ştie că fraţi la fraţi trag. Era normal nu?

    Şi uite aşa punând bucătari în poziţii cheie, un grup restrâns conduce şi stabileşte regurile peste un întreg popor.

  15. “Ce mai e si cat de reprezentativa este aceasta Retea a Muzeelor, de fapt?”

    E clar ca nu este reprezentativa. Manipulare, manipulare, manipulare! Intimidam lumea cu denumiri pretentioase, organisme cu nume zbarnaitoare, “nationale”, de unde ne vorbesc niste nulitati, niste trepadusi pusi in functii de director, manager, etc. Niste impostori, niste neica nimeni care nu au treaba nici cu ce se cheama cultura si nici manageri nu sunt ca nu sunt in stare sa gestioneze nici macar o sala goala.
    Dar e rost de bani! Mai de la guvern, mai de la Comunitatea Europeana, Unesco, Ambasade. Deh! Si cu cat sunt mai nuli acesti directori cu atat sunt mai capabili de orice. Bani sa iasa! De exemplu acest Dragos Eduard Neamu (Neumann?) presedinte la RNMR e destul sa primeasca un telefon de la Monica Macovei sau de la cei care l-au pus in functie si sa i se spuna ca daca vrea sa ramana in fotoliul sau caldut cu salariu si titlu de director, daca mai vrea niste bani de undeva, n-are decat sa scrie un comunicat asa si pe dincolo prin care-l sustine pe “veselica” de la MTR, iar el constiincios si sarguincios isi face temele.

  16. Oare ce cautam noi in EU? Intrebarea este retorice, la fel de retorica ca acum 60 de ani can bunicii nostri se intrebau ce cautam in cardasia cu urss!
    Antidotul in aceasta lupta insa nu sunt armele lor ci ale noastre! Arma noastra de care ei se tem cel mai tare este CRUCEA! Sunt martirii si sfintii neamului care – oricat am fi noi de lasi – ne imping inainte!

  17. Retele din astea se pot infiinta peste noapte…Este nevoie doar de cativa oameni platiti..
    Cred ca totul este o facatura si nu are nimic de-aface cu ceea ce cred sau ce vor oamenii.

    Nu degeaba stirea a aparut pe postul de televiviune a lui Emilian (Elan) Schwartzenberg,

    Ca un paradox cred ca o sa incep sa-l regret pe S.O.Vantu. Ala barim se ocupa mai mult de politica si mai putin de propaganda homosexuala sau de sustinerea pro gaylor…

  18. @ I.L.:

    Nu esti la curent 🙂 Elan a fugit de ceva vreme din tara, iar Realitatea este tot a lui Vantu, mai exact a fiilor sai, acum, si e condusa practic de Cozmin Gusa. Totusi, sa recunoastem ca au fost aproape singurii (pe site, ca pe TV nu am vazut) care au reflectat pe larg si CORECT conferinta de presa a asociatiilor crestine: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/25/conferinta-de-presa-a-asociatiilor-crestine-care-au-protestat-la-muzeul-taranului-roman-video-integral/ In plus, il au intre moderatorii cei mai vizibili pe Rares Bogdan, care e un om foarte credincios si un patriot sincer. Deci sa nu ne grabim si noi cu etichetele 🙂 Altminteri, orientarea generala a majoritatii media este clara. Si pe vremea lui SOV (in libertate), Realitatea era tribuna cea mai vocala de promovare a tot ceea ce era mai “progresist”, inclusiv paradele “diversitatii”.

  19. Cred ca atacul retelei de muzeuri a fost pregatit din timp (inainte de proiectia filmului) iar toti bugetarii din conducere au fost cumparati sau santajati.

  20. Mda, repede s-a mai facut si rocada asta cu de-alde Guşă Capuşă
    Mi s-au inselat asteptarile
    Se pare ca toti, indiferent de trust, sunt o apa si un pamant…

  21. Ramai efectiv fara cuvinte….

  22. @Nicolae:

    Articolul era integrat in postarea de mai sus, probabil va referiti la update-ul sau:

    UPDATE
    Am verificat ce este Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. E un ONG, fără nici o legătură instituţională cu statul român, cu sediul la o adresă particulară, unde răspunde o doamnă care nu lucrează pentru RNMR şi care ne-a dat numărul de telefon al preşedintelui ONG-ului, Dragoş Eduard Neamu. Deci, pare că acest ONG e o butaforie care stă într-un singur om. Însă, presa serioasă din România s-a şi grăbit să preia comunicatul RNMR, ca pe al unei entităţi credibile, funcţionale şi reprezentative. S-ar putea ca muzeele care alcătuiesc RNMR să nici nu fi fost consultate cînd a pornit acest comunicat spre lumea largă.

  23. Dom-le, e o bandă care a acaparat cam toate posturile cheie în stat. Toată treaba asta are şi un apăsat caracter ocult, aşa cum L.O. arăta în articolul referitor la mizele propagandei homosexuale. Necurăţia noastră ne costă acum. Doar un popor animat de o anumită feciorelnicie are resurse anti-rău.
    Faceţi o plimbare prin campusurile universitare. Sau prin licee. Sau prin şcolile generale. Aşa-i că nu-i speranţă?

  24. Daca deja in anul 2013 , oameni aflati in pozitii de conducere ale institutiilor de cultura din Romania crestina (?!) , au ajuns sa nu se delimiteze clar si (chiar) la unison de asocierea revoltatoare dintre Muzeul Taranului Roman si propaganda gay , apoi chiar ca este grav .
    Acesta poate fi si un semn pentru starea REALA de curatenie spirituala (si) a neamului nostru , semn care ne ajuta sa vedem ca mult timp nu prea mai este …

  25. ” au ajuns sa nu se delimiteze clar si (chiar) la unison de asocierea revoltatoare dintre Muzeul Taranului Roman si propaganda gay …” -marea majoritate , in numele iubirii de aproapele , prost inteleasa si fara a separa atitudinea fata de pacat , de cea fata de pacatos .

  26. Rusine pentru cei de la Reteaua Muzeelor. Ar trebui sa-si vada de proiectele lor ”grandioase”, care de altfel mai mult nu sunt, si sa nu dea lectii de moralitate acestui popor. Treaba lor ce opinii sau ce cauze ”adevarate” sustin in particular, dar eu ca roman refuz sa primesc lectii de etica de la ei. Nu reprezentati nimic pe plan cultural si spiritual. Mai tinereilor de la retea, mergeti la reciclare, ca aveti mare nevoie!

  27. Pingback: BONUS PENTRU "TURNAREA" COLEGILOR: cum "reformeaza" GRECIA administratia publica... - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: PROTEST FATA DE LICHIDAREA MUZEULUI TARANULUI ROMAN. Scrisoare deschisa catre ministrul Daniel Barbu - Recomandari
  29. Pingback: EFECTUL LUCIFER IN VARIANTA CORPORATE: angajatii YAHOO, obligati sa se CONCEDIEZE reciproc! - Recomandari
  30. Pingback: ATITUDINEA BISERICII FATA DE HOMOSEXUALITATE si PROPAGANDA PACATELOR IMPOTRIVA FIRII. Pr. Vasile Gordon: “Da, familiei după randuiala. Nu, familiei lgbt!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare