Biserica Rusiei despre legalizarea casatoriilor homosexuale in Franta si Marea Britanie: REVOLUTIE PERICULOASA CE DUCE LA SINUCIDEREA NATIUNILOR

7-03-2013 1 minut Sublinieri

familia-crestina1

Relatiile homosexuale continua sa fie legalizate in Europa. Legile respective au fost adoptate recent atat de Parlamentul francez, cat si cel al Marii Britanii. Hotararea a fost luata desconsiderand nu numai opinia unora dintre deputati, ci si protestele in masa ale cetatenilor.

Acesti pasi legislativi ne arata ca se petrece o revolutie la nivelul perceperii casatoriei de catre societatile europene. Recunoastere legala a uniunilor homosexuale si punerea acestora pe picior de egalitate cu institutia casatoriei este o revolutie in sfera normelor de administrare a relatiilor familiale, incluzand normele cu privire la impozitare, educatie, sanatate, cresterea copiilor etc.

Legalizarea uniunilor homosexuale este inca un pas in incercarea de a da un sens nou, cu totul diferit, casatoriei si familiei, sens direct opus celui crestin. In principiu, acest proces implica incuviintarea individualismului si a hedonismului mai intai la scara de societate si mai apoi la scara intregii omeniri.

In tarile care au ales calea revizuirii radicale a eticii familiale traditionale, acest proces a rezultat intr-o criza demografica ce se inrautateste de la an la an. Revizuirea normelor fundamentale cu privire la legile familiale pe baza carora s-au constituit comunitatile de-a lungul secolelor si care s-au conservat in codul moral al religiilor mondiale majore este o cale care conduce la auto-lichidarea unor intregi natiuni.

Normele legislative care permit cuplurilor homosexuale sa adopte si sa creasca copii sunt cele mai periculoase. Evident, acesti copii vor dezvolta viziunea parintilor, valori familiale, morale si sociale complet diferite de cele traditionale. Toate acestea vor contribui la obliterarea diferentelor dintre sexe si vor forta eliminarea din constiinta publicului a ideii de femeie ca mama, sotie si pazitoare a gospodariei. Respingerea finala a ideii ca barbatul si femeia au vocatii speciale care se complementeaza in viata familiala va avea consecinte devastatoare atat pentru individ, cat si pentru societate.

Biserica Ortodoxa Rusa pastreaza si apara viziunea crestina primara asupra casatoriei si a familiei, sanctifica relatiile maritale in Taina casatoriei si revendica importanta mariajului pentru bunastarea si dezvoltarea societatii ca un tot.

Biserica noastra isi exprima solidaritatea cu toti crestinii, aderentii altor religii si cei cu viziuni nereligioase care au pastrat intelegerea traditionala a casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie, luptand impotriva incercarilor de reformare radicala a legislatiei pentru a impune intregii societati o viziune diferita asupra acestei, fara precedent in istoria omului.

Constienti de pericolul acestor proceste, credem ca este important sa dezvoltam un dialog cu toate fortele publice, atat religioase, cat si nereligioase, care sprijina valorile familiale traditionale. Acest criteriu este unul dintre cele mai importante in alegerea de catre Biserica Ortodoxa Rusa a partenerilor de dialog inter-crestin si inter-religios.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi rusi, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Biserica Rusiei despre legalizarea casatoriilor homosexuale in Franta si Marea Britanie: REVOLUTIE PERICULOASA CE DUCE LA SINUCIDEREA NATIUNILOR

  1. Pingback: Război întru Cuvânt: Biserica Rusiei despre legalizarea casatoriilor homosexuale in Franta si Marea Britanie: REVOLUTIE PERICULOASA CE DUCE LA SINUCIDEREA NATIUNILOR | newsinfo1000
  2. Sa speram ca aceasta viziune este impartasita de intreaga Ortodoxie si , mai mult , de marea parte a crestinilor .

  3. Vremurile moderne au condus la aparitia unei noi specii de strut pe nume bor.

  4. Iertati!
    N-a fost o obraznicie. Marturisesc ca am fost surprins ca ati aprobat comentariul de mai sus. Este o dovada de smerenie, care pentru mine conteaza mult.
    Daca nici acestea nu sunt vremuri de marturisire, atunci cand or mai fi?
    Strutul este pasarea care in fata pericolului baga capul in pamant sa nu-l mai vada. Ceea ce se intampla si cu conducerea BOR in fata pericolului, lasa corpul afara, credinciosii si restul bisericii prada vrajmasilor, facandu-se ca nu vede ce se intampla.
    Multumesc, iertati!
    Doamne-ajuta!

  5. La noi în parohie părintele a spus că se înlocuiesc contractele de muncă ale preoţilor cu un fel de acord de colaborare, încheiat între preot şi chiriarh, cel din urmă putând suspenda oricând, dpdv juridic, acest contract. Nu am întrebat mai mult, dar mi se pare un foarte mare abuz, ce lasă preoţii foarte foarte vulnerabili în caz de disidenţă faţă de o direcţie sau alta impusă de sus.

    Preoţii au de regulă familii mari şi un astfel de “acord” îi duce spre un statut derizoriu, pe care nu ştiu câţi vor putea să-l poarte. Sunt curios să aflu dacă aceasta este o situaţie generalizată pe ţară, întrucât am mai aflat de un astfel de caz din vestul ţării. Practic, ca şi credincios, te poţi trezi cu lacătul pus pe uşa bisericii şi cu preotul “suspendat”, până să ajungă să fie caterisit. Poate totuşi e doar un zvon.
    Iertaţi. Doamne, ajută!

  6. Rally for Marriage As Between One Man And One Woman.

    TRAFALGAR SQUARE

    Sunday 24th March 2 – 5pm.

    Dear Friends,

    Please fast and pray for this and if possible stand four square with us, who are determined to disabuse the government that it can undermine the marriages, families and children of Britain.

    The venue has changed from Parliament Square to Trafalgar Square because grass is being re-laid in the former location.

    Canon Chris Sugden of Anglican Mainstream urges:

    “You may remember that in January around a million people – including many thousands of students and young people – demonstrated on the streets of Paris against their government’s proposals to redefine traditional marriage to include same sex couples. Hundreds of the demonstrators were UK-based French residents who boarded the Eurostar to Paris to join their compatriots. Watch the video. [1]

    What is less well known is that on the same day a further 600 French residents refrained from travelling to Paris but demonstrated instead outside the French Embassy in west London.

    These UK-based French protesters are now organising another London demonstration, but this time in Trafalgar Square, London. As before, they are planning this to take place on the same day as the next Paris demonstration, Sunday 24th March, at which 2 million protesters are expected to march along the Champs-Elysees!

    The UK-based protesters have invited other non-French UK residents to join them in Parliament Square, and to make this a joint protest against both the UK and the French governments’ plans to redefine marriage.

    We think this is a great idea and, along with those from other UK organisations, Anglican Mainstream fully supports it and plans to be there.

    Please encourage your churches, families, friends and contacts to join us and make a loud statement to the UK and French governments. Anglican Mainstream will supply the posters. Just turn up. If you can, bring young children for a family-friendly outing and as a visible sign against the sterile adult-centred nature of same sex marriage.”

    Ann Widdecombe has also said Christians against same-sex marriage in Britain should protest on the streets (Read the comments) [2]

    There is a poster for the demonstration enclosed and details on this website. [3]

    [1] http://www.youtube.com/watch?v=zFpeAj1VEoQ

    [2] http://www.pinknews.co.uk/2013/02/22/ann-widdecombe-christians-against-same-sex-marriage-in-britain-should-protest-on-the-streets/

    [3]http://www.lamanifpourtousalondres.com/english

    See you there:

    2 – 5pm on Palm Sunday, 24th March, Trafalgar Square, London

  7. Ar trebui sa ne rugam mai mult pentru cei din fruntea BOR decat sa-i aratam cu degetul, Sfantul Ioan Gura de Aur sfatuia mirenii sa-si vada lungul nasului(mai pe romaneste), are cine sa judece clerul. Ne-am deprins sa criticam, sa aratam cu degetul si sa judecam, dar ce facem noi pentru Hristos? Ma iertari. Doamne-ajuta!

  8. @utzu ,

    contractele de colaborare sunt , daca nu ma insel , asemanatoare contractelor de prestare , una din clauze fiind perioada determinata pe care se incheie ( este drept , cu posibilitate de prelungire , cu acordul ambelor parti , dar perioada ramane una strict determinata ) . Chiar si in cazul exemplelor izolate , mi se pare a fi mai mult decat un abuz . Este posibil sa se apeleze la o asemenea gaselnita pentru a putea sa taie mult mai usor , finantarea de la stat a salariilor preotilor , ei ramanand doar cu autofinantarea parohiilor . Cred ca spre acest lucru ne indreptam .

  9. @robert
    Mi s-a părut important. Îmi cer iertare pentru tulburare! Doamne, ajută!

  10. @Utzu, raspunsul meu era pentru Adrian, cand am trimis mesajul, al tau inca nu aparuse. Am aflat si eu despre situatia grea a preotilor, vorbind cu cativa dintre ei, e trist ce se intampla, dar Sfantul Ioan Gura de Aur recomanda mirenilor( Matei(23,2-3) Fapte(23,3) I Regi (24,11), II Regi(6,7), sa nu judece ei clerul. Eram primul care carteam ca nu iau atitudine impotriva homosexualilor, masonilor, etc, m-am infiorat cand am citit pozitia verticala a Sfantului. Cum spunea parintele Arsenie doar putregaiul va cadea din cler, ma iertati. Doamne-ajuta!

  11. Pingback: PROPAGANDA PRIN TELEVIZOR sau de ce a crescut SPRIJINUL PENTRU CASATORIILE HOMOSEXUALE in randul POPULATIEI AMERICANE/ Romanii: pe primul loc la CONSUM TV din Europa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Patriarhia transforma BISERICA intr-o CORPORATIE? Un abuz ingrijorator prin care PREOTII POT DEVENI VICTIME ALE ARBITRARIULUI CHIRIARHAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: IPS IOSIF, Mitropolitul român pentru Europa Occidentala: CRESTINII IN FATA OFENSIVEI TOTALITARE A IDEOLOGIEI HOMOSEXUALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Obama ar fi recunoscut, la o intalnire cu liderii crestinilor din Orientul Mijlociu, ca ASSAD I-A PROTEJAT PE CRESTINI/ Biserica Rusiei INTRERUPE dialogul cu LUTERANII FINLANDEZI din cauza HOMOSEXUALITATII - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare