“Revolutia” lui Hollande merge mai departe: DEPUTATII FRANCEZI AU VOTAT CASATORIILE HOMOSEXUALE

12-02-2013 50 secunde Sublinieri

Parlamentul Franței a aprobat astăzi, după luni de dezbateri acerbe, proiectul de lege care permite căsătoria între persoanele de același sex, transmite france24.com. Legea care a primit astăzi votul deputaților este prima reformă majoră a președintelui Francois Hollande. 

Deputații au decis astăzi să valideze reforma căsătoriei propusă de Guvern, care oferă cuplurilor  homosexuale aceleași drepturi conjugale și de adopție ca și celor heterosexuale. Legea, care este prima reformă importantă a lui Francois Hollande și un element cheie al campaniei electorale, va merge acum la Senat, de care se așteaptă să treacă cu ușurință.

Votul formal a venit la zece zile după ce a trecut de primul mare obstacol, când parlamentarii au votat cu 249 la 97 în favoarea redefinirii mariajului drept un contract dintre doi oameni, nu un contract dintre o femeie și un bărbat.

Deși se bucură de sprijinul parlamentarilor, legalizarea căsătoriilor dintre persoanele gay a nemulțumit Biserica Catolică. Grupul anti-gay, condus în mare parte de catolici îl acuză pe președintele Francois Hollande că a forțat promulgarea legii fără să consultările necesare. Acesta promite noi proteste în data de 24 martie.


Categorii

1. DIVERSE, Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la ““Revolutia” lui Hollande merge mai departe: DEPUTATII FRANCEZI AU VOTAT CASATORIILE HOMOSEXUALE

  1. Se instaureaza sau, mai bine zis, s-a instaurat nebunia legii civile. In loc ca oamenii sa hotarasca lucid prin deliberare si prin impartialitate si prin studiere cat mai obiectiva a unor situatii si aspecte ale raporturilor sociale ce este drept pentru a descoperi dreptatea, se instaureaza unele hotarari imbecile luate de oameni evident dereglati mental, partinitori si slab pregatiti profesional si uman. Chiar daca e vorba de oameni din Parlament, din Franta sau de altundeva, este evidenta puterea banului, a bunului plac, a nebuniei, placerii proprii, dereglarilor de personalitate si a patimilor rusinoase. Astfel cred ca s-a ajuns sa se voteze legile de astazi. Si se presupune ca toti trebuie sa ne supunem lor (deocamdata francezii in cazul de fata). Ori trebuie spus raspicat ca nu noi, oamenii facem legile, ci noi le aplicam si le descoperim. Ori homosexualitatea este o nelegiuire, un nefiresc strigator la cer. Ca sunt pacatosi nesimtiti e una, dar ca ei impun legea, asta e cu totul altceva.
    Ce mai? Vremea faradelegii.

  2. SI ca lectie pentru toata lumea, astazi una din TF a prezentat un reportaj despre Islamul (agresiv) din Franta. Reportajul pune egalitate intre principiile contra homosexualitatii si curviei (inclusiv impotriva avortului) din traditia musulmana cu actiunile teroriste si antisemite.

    Franta are cele mai multe centrale nucleare (cred) din Europa..deci toate premizele pentru o noua Sodoma.

  3. Ce să mai…? Tăvălugul merge mai departe! Să vedem să nu fim striviţi de el!

  4. o observatie: s-a votat PROIECTUL de lege. (din cate am inteles, poate gresit)

  5. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO) -
  6. Lumea civilizată!? Hîm! Poate necizelată! Oare maimuțele practică și ele astfel de „sport”?

  7. In vremurile de pe urma, spunea un Batrin contemporan (daca nu ma insel, chiar Cuviosul Paisie Aghioritul), cine va avea darul discernamintului va fi asemenea proorocilor din vechime. Atit de amestecat va fi binele cu raul, incit multi le vor confunda. Si sa ne gindim ce criterii vor mai avea copiii care sunt educati ca homosexualitatea este o alternativa la familie, o optiune proprie.

  8. In data de 12 februarie 2013, Comitetul Judiciar al Senatului l-a audiat pe Mitropolitul Emmanuel, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța, pe tema legalizarii mariajului gay.
    Cu aceasta ocazie, Mitropolitul a facut unele recomadari, din care citam:

    “Prezența comunităților religioase și filosofice este o realitate obiectivă în țara noastră. Apreciem faptul că cuvintele și gândurile lor sunt auzite și luate în considerare prin audierile de astazi. Dar, așteptăm mai mult de la guvern și legiuitor, si anume ca acestia sa țină seama de pozițiile detaliate și temeinice ale acestor diferite comunități. In cazul de fata, dincolo de diferențele lor, toate au subliniat la unison pericolele unei astfel de reforme și au adoptat o atitudine foarte critică și rezervată pe marginea subiectului in discutie.

    Domnule Președinte, stimați senatori, in calitate de episcopi ortodocși ai Franței, avand o responsabilitate fata de credinta noastră, din punct de vedere al conștiinței noastre umane, dar si o responsabilitate ca cetățeni, va facem urmatoarele recomandări:

    – retragerea acestui proiect de lege;
    – in caz contrar, suspendarea examinării de către reprezentanții naționali, pana la organizarea unei dezbateri la nivel național in care, in spirit de respect și seninătate, să se prevadă toate soluțiile posibile, alternative legale, care permit să se tina cont de situațiile categoriale, fără a distruge fundamentele. Teama noastra, de fapt, este că votul privind acest proiect de lege, fără o dezbatere reală, creează condiții pentru formarea unui nou tabu în societatea franceză, ziua promulgarii acesteia nepermitandu-ne sa ne bucuram de libertatea de exprimare pe această temă;
    – organizarea unui referendum deschis tuturor francezilor;
    – un studiu bioetic aprofundat al procreerii in cazul cuplurilor de același sex;
    – incheierea acestei surse noi de diviziune, care a lovit țara noastră si care nu este nevoie si nu trebuie sa mai ia amploare”.

  9. Pingback: Biserica Rusiei despre legalizarea casatoriilor homosexuale in Franta si Marea Britanie: REVOLUTIE PERICULOASA CE DUCE LA SINUCIDEREA NATIUNILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: FRANTA: sute de mii de protestatari CONTESTA CASATORIILE HOMOSEXUALE la Paris [VIDEO]. De aceasta data s-au folosit GAZE LACRIMOGENE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare