Patriarhul Kirill: FEMINISMUL ESTE UN FENOMEN FOARTE PERICULOS

11-04-2013 1 minut Sublinieri

patriarh-kirill-v-ukraine-golaja-ataka-femen-i-protesty-svobody1

Patriarhul ortodox rus Kiril considera ca feminismul a fost “foarte periculos”, pledand pentru o structura domestica in care femeia sta acasa pentru a creste copiii ei iar barbatul “se ocupa de lucrurile de afara” pentru a castiga bani, transmite AFP.

“Mi se pare fenomen foarte periculos numit feminism, caci organizatiile feministe care se reclama de la acest curent se lauda cu o pseudo-libertate pentru femei care ar trebui sa se manifeste in primul rand in afara casatoriei si in afara familiei”, afirma Patriarhul Kiril intr-un articol publicat pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe Ruse.

Ideologia de la baza feminismului nu este nici familie, nu sunt nici copii, ci o alta functie a femeii, care contrazice de multe ori valorile familiei”, a declarat patriarhul marti, in timpul unei intalniri cu o organizatie feminina ortodoxa din Ucraina.

“Barbatul se ocupa de lucrurile de afara, el trebuie sa lucreze, sa castige bani, in timp ce femeia trebuie sa aiba grija de interior, acolo unde sunt copiii sai”, a adaugat Patriarhul Kiril, subliniind aceasta imagine a vietii domestice. Pentru ca “in cazul in care distrugem acest rol deosebit de important al femeilor, consecinta este ca totul se prabuseste – familia si, in sens mai larg, patria”, a afirmat Patriarhul Kiril.

“Nu spunem degeaba patria mama”, a continuat Patriarhul in fata organizatiei ortodoxe din Ucraina, tara de unde origineaza si gruparea feminista Femen cunoscuta pentru protestele topless.

Patriarhul Kiril, un sustinator al presedintelui rus Vladimir Putin in alegerile de anul trecut, a criticat in repetate randuri protestele  impotriva regimului de la Kremlin, actiuni care s-au inmultit in ultimul an.

Patriarhul a avut o pozitie transanta in cazul Pussy Riot din 2012 cand trei tinere au cantat o “rugaciune punk” anti-Putin intr-o catedrala din Moscova pentru a “denunta complicitatea dintre biserica si stat in Rusia”, doua dintre ele fiind condamnate la doi ani de inchisoare pentru asta. Intransigenta capului Bisericii ortodoxe ruse in acest caz a fost criticat chiar si de voci din interiorul institutiei religioase.


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Patriarhul Kirill: FEMINISMUL ESTE UN FENOMEN FOARTE PERICULOS

  1. Pentru extrema in care s-a ajuns cu feminismul sunt vinovati si femeia si barbatul…Fiindca nici femeia, dar nici barbatul nu respecta Voia Lui Dumnezeu, anume dragostea si ascultarea unul de celalalt !
    Sunt femei care si-ar dori sa se ocupe numai de ceea ce este firesc: cresterea si educarea copiilor si organizarea caminului conjugal, insa barbatii lor fie le reproseaza ca nu aduc bani in casa, fie le maltrateaza si umilesc pana dincolo de limita demnitatii umane…
    De asemeni sunt barbati care-si iubesc si intretin familia, in timp ce femeile lor nu se multumesc niciodata cu ce au…
    Mi se pare gresit sa fie acuzate numai femeile pentru acest fenomen fara doar si poate negativ, care este feminismul, fara sa se ia in considerare felul in care a fost si pe alocuri este, umilita si agresata femeia in familie, societate,de-a lungul istoriei tuturor popoarelor…
    Iisus Hristos, cum spunea odata regretatul parinte Arsenie Papacioc, a redat demnitate femeii, nu numai pentru ca a primit sa se “nasca” trupeste din Sfanta Fecioara, ci si pentru ca El a vorbit femeilor, a vestit femeilor (vezi cananeeanca, mironositele) intr-o perioada si societate in care de obicei acest lucru nu se facea .
    Dar, pentru ca femeia sa se reintoarca la locul pe care Dumnezeu i L-a dat,iar barbatul sa o iubeasca asa cum i-a cerut Hristos (cum El iubeste Biserica) ar trebui ca societatea sa construiasca un sistem de valori morale si etice CRESTINE…vedeti vreo sansa ? 🙁

  2. Hrisanti:

    Mi se pare gresit sa fie acuzate numai femeile pentru acest fenomen

    Ar fi intr-adevar o ineptie sa se reproseze numai femeilor. Aici e vorba despre feminism, deci de o idelogie, perpetuata de agenti ideologici prin intermediul unor structuri specifice, nu despre femeie sau barbat.

  3. @ admin

    Dar ce ideologiile se pun in practica singure, nu cu concursul unora dintre oameni ? Nicio ideologie gresita, cum este aceasta, nu ar avea succes, daca nu s-ar gasi destui oameni care sa colaboreze la implementarea si practicarea ei…

  4. PS : feminismul este o ideologie veche…isi are sorgintea in nesupunerea Evei si a lui Adam la Voia Lui Dumnezeu.
    Ar fi simplu sa zicem ca e doar o “inventie ideologica a unor structuri”….Nu, e chiar o tendinta care decurge din faptul ca acel cuplu primordial femeie-barbat, creat de Dumnezeu, nu vrea sa urmeze Cuvantul Lui Dumnezeu si niciuna dintre parti nu vrea sa-si asume rolul pe care Dumnezeu i l-a dat…
    Si cred ca vedem cu ochiul liber in societate, chiar si in tarile de sorginte crestina, acest lucru, ca si consecintele acestei atitutdini printre care sunt si cele prezentate in articol.

  5. De acord cu Patriarhul Kiril până la un punct, ce uită domnia sa şi ar putea să dea un exemplu lumii, atât el cât şi amicul lui Putin, este că femeia care stă acasă ar trebui să primească un salar şi să aibe drept de pensie. Astfel ea ar naşte copii şi ar avea grijă de cămin. În fapt un serviciu inestimabil adus societăţii, pentru care toţi ar trebui să plătim. Cum spunea şi Hrisanti: însă bărbaţii lor fie le reproşează că nu aduc bani în casă, fie le maltratează şi umilesc până dincolo de limita demnităţii umane … Păi să-şi angajeze mârlanii aceştia o menajeră, o spălătoreasă, o bucătăreasă şi o amantă, apoi să vadă cât face factura. Cum spuneam o femeie casnică care are copii, trebuie susţinută financiar, adică salarizată cu drept de pensie. De serviciile ei depinde sănătatea unei naţiuni, astfel cred că ea mama ar fi prima îndreptăţită să-şi ia salariul şi după aceia noi ceilalţi.

  6. Asta chiar eroare de logica. Sa bagi barbatii la inaintare cand e vorba de feminism e chiar culmea culmilor. Eva tot Eva, cum le place unor femei sa minta si sa amestece lucruirle atunci cand chiar nu este cazul. Feminismul este promovat de femei si pentru femei. C mai sunt si altii din puterea mondiala ca profita ideologic de asta e cu totul altceva. Daca femeile respingeau feminismul sigur ideologii ar fi ramas fara obiectul muncii. Dar femeilor le place feminismul. Punct. Cine e corgient la gandire sa mai puna mana pe carte.

  7. @Liana Bot:

    Sa incercam totusi sa nu fim agresivi cu ceilalti cand nu suntem de acord cu ei. Multumim!

  8. Şi totuşi ca să revenim la subiect, cred că astăzi o familie nu mai poate trăi dintr-un salar, mai ales dacă sunt şi copii. Astfel condiţia ca femeia să stea acasă nu mai este viabilă. Ar putea fi în contextul în care soţul are un salar foarte mare, dar câţi dintre noi avem acel salariu? Aşa vrând nevrând, realitatea impune ca şi femeia să lucreze din greu pentru a susţine familia. Pentru Patriarhul Kiril este uşor să dea din gură, fără să se gândească că în principiu are dreptate, dar realist nu se poate înfăptui aşa de uşor. Poate Patriarhul Kiril ar face mai bine din postura pe care o deţine, să mobilizeze acele elemente ale societăţi spre găsirea unei soluţii de întreţinerea a femeilor casnice. Că tot se plângea amicul său Putin, că natalitatea ruşilor scade, pe lângă dezastrul moral al tineretului rus.

    Dacă nu se vor găsi, sau dori, implementarea de soluţii pentru mamele casnice cu copii, atunci orice discuţie moralistă pe acest subiect va fi o pierdere de timp. Este uşor a spune că femeile să rămână în căminul familial, fără să ne întrebăm dacă o pot face în condiţiile societăţi de azi.

  9. @Gheroghita7:

    Stiam, fara sa fim foarte siguri, ca sprijinul pentru o familie cu multi copii in Rusia este destul de consistent – oricum incomparabil cu ce avem noi…

  10. În cazul în care există acest sprijin cât durează? 2 ani, 7 ani sau mai mulţi. Totuşi vorbim de o generaţie, astfel se cunoaşte că şi la 17 ani adolescentul are nevoie de părinţi, poate atunci chiar mai mult este importantă familia în faţa tentaţilor primejdioase ale societăţi de azi. Crescut bine într-o familie onestă, un tânăr sau o tânără se pot descurca pe picioarele lor după vârsta de 20 de ani. Deci vorbim de o generaţie, de 20 de ani de sacrificiu al unei mame care şi crescut copilul şi la educat ca să devină un membru de bază al societăţii. Dacă sunt 2 copii sau 3 copii putem vorbii de 30 de ani de sacrificiu, 30 de ani care ar trebui trecuţi pe cartea de muncă, pentru drept de pensie. Oare nu merită aceste mame ale noastre aşa ceva din partea noastră, a fiilor şi soţilor lor?

    Ne întrebăm atunci de ce societatea umană se prăbuşeşte, când funcţionează după principiul scapă cine poate şi fură cine se pricepe. Unde vom ajunge peste 20 de ani, sau peste 30 de ani?

  11. De acord cu Hrisanti si Gheorghita7!

  12. Rusia de astăzi este greu de înţeles, la fel cum era şi în veacul al XIX – lea, cînd Tolstoi şi Dostoievski îşi definitivau operele.
    Ruşii sunt, poate, cei mai credincioşi dintre ortodocşi dar o serie de lucruri au creat şi creează confuzii…
    Patriarhul are dreptate atunci cînd condamnă satanizarea lumii de astăzi. Nu mai are însă deloc dreptate cînd îl sprijină pe Vladimir Putin, un fost ofiţer KGB, suspect (nedovedit încă…) de multe asasinate politice!
    Înfierarea dusmanilor lui Putin de către patriarh este o aberaţie. Nu sunt teolog dar mă întreb dacă nu este cumva şi o sminteală…
    Pedepsirea aspră a acelor copiliţe zăpăcite şi exaltate de la Pussy Riot (prezentate de procuror drept agente ale Necuratului…) nu este, în nici un caz, un act creştinesc.
    Dumnezeu a arătat că încă mai există minuni prin faptul că în Rusia Biserica Ortodoxă a ieşit din catacombele în care o aruncaseră Lenin şi Stalin (zeci de mii de preoţi şi călugări asasinaţi de NKVD, tatăl KGB -ului unde a lucrat Putin, sute de mii de biserici demolate, in 1939 mai erau doar 140 de biserici pe tot cuprinsul URSS, un stat de peste 22.000.000 km pătraţi…).
    Putin şi acoliţii lui, sprijiniţi de patriarh, arată însă cît de înşelătoare sunt natura umană şi istoria!
    Biserica Ortodoxă Rusă este a pustnicilor şi a sfinţilor nebuni după Hristos şi nu a ierarhilor care îi sprijină pe foştii ofiţeri KGB!

  13. @Gheorghita7

    Patriarhul Kirill are foarte multa dreptate, atunci cand spune ca femeile sa ramana acasa, pentru a se ocupa de copii si de gospodarie.

    Dar trebuie tinut cont, ca patriarhul Kirill face un indemn la credinta. Familiile sa-si puna toata nadejdea in Dumnezeu si sa ramana acasa din dorinta de a face voia lui Dumnezeu. Si atunci, Dumnezeu se va ingriji de toate cele necesare atat trupului, cat si a mantuirii.

    Diferenta, cred eu, consta in ceea ce consideram noi a ne fi necesar ( masina, casa complet mobilata si utilata, concedii la mare, imbracaminte eleganta, slava desarta din partea vecinilor, neamurilor, cunoscutilor, haine si jucarii si calculator si telefon si cine stie cate alte mofturi ale copiilor sau ale parintilor …) si ceea ce considera Domnul Dumnezeul nostru ca ne-ar fi necesar.

    Emanciparea femeii a ajuns la un asemenea nivel, incat ele, femeile, nu mai pot tine cont de poruncile Domnului sau chiar nici nu le mai intereseaza Legea Dumnezeiasca.

    Dumnezeu a zis ca femeia sa nu dea sfaturi duhovnicesti nici in biserica si nici in afara ei. Femeia poate sa dea sfaturi duhovnicesti doar copiilor ei, sa-i duca la biserica si sa-i creasca in Legea Dumnezeiasca, cea ortodoxa.

    In rest, trebuie sa se supuna barbatului ei, chiar daca ar suferi rautati din partea acestuia.
    Prin supunere fata de barbatul ei si prin cresterea copiilor cu frica de Dumnezeu se va mantui femeia.

    Daca te uiti peste tot in societate, in toate mediile si mai ales pe net, este plin de femei care dau sfaturi duhovnicesti in orice domeniu. Cand de fapt, ea ar trebui sa taca si sa se invete.

    Dar societatea, stapanita de vicleanul Satana, a sucit totul spunand ca noi barbatii suntem misogini, rai, prosti, incapabili, s.a.m.d, daca incercam sa aratam femeilor ca gresesc si ca drumul lor spre mantuire este altul.

    Dar toti suntem pacatosi, atat femei cat si barbati, si singura noastra sansa de mantuire este mila Domnului. Noi sa facem ceea ce este al omului, adica barbatul ce este al barbatului, iar femeia ce este al femeii in privinta poruncilor lui Dumnezeu si atunci, mila Domnului va fi peste noi toti.

    Mandria este cel mai mare pacat si din acesta izvorasc toate patimile.

  14. @ Tache ( ianke si cadir )

    Tu nu esti teolog,dupa cum sustii,dar sa stii ca multi teologi( din aceia adevarati,care se roaga si care-L vad si vorbesc cu Dumnezeu ),gen parintele Efrem de la muntele Athos si multi altii,inclusiv ierarhi, il apreciaza pe presedintele Putin.Chiar si poporul rus il alege cu regularitate cu o majoritate comfortabila.Ba si in Republica Moldova,Putin este apreciat de peste 70% din populatie,in timp ce presedintele lor se bucura de numai 0,6% apreciere.Mi se pare ca este si personalitatea politica cea mai apreciata in intreaga lume,dupa sondajele de opinie.

    ” Patriarhul are dreptate atunci cînd condamnă satanizarea lumii de astăzi. Nu mai are însă deloc dreptate cînd îl sprijină pe Vladimir Putin, un fost ofiţer KGB, suspect (nedovedit încă…) de multe asasinate politice!”

    Pai este suspectat( daca chiar ar fi asa si nu este whisful thinking) de asasinate politice chiar de cei care satanizeaza lumea.

    Daca pomul se cunoaste inca dupa roade,in anii cind Putin a ajuns la putere,Rusia era o ruina din aproape orice punct de vedere,iar astazi devine o forta tot din aproape orice punct de vedere.Crestineste vorbind,este poate singura tara europeana unde nu au loc parade gay,iar propaganda homosexuala este restrinsa,adoptiile de copii de catre cuplurile de gay se vor interzice,se apara valorile familiei si a crestinilor inclusiv in Europa,cu avocati rusi care apara drepturile acestora( englezoaicele care purtau cruciulita la git intr-un spital si intr-un avion de pasageri si care si-au pierdut locurile de munca),probabi ca va ramine singura tara crestina,in viitorul apropiat sau putin indepartat(ma refer la protectia statului si a presedintelui ales asupra valorilor crestine si nepersecutia crestinilor,poate si Grecia,nu stiu )

    Cit despre faptul ca a fost ofiter kgb,in situatia in care era Rusia,si cu toti viclenii care conduc America si lumea occidentala,plus cocosatii care sint pusi la putere in tarile din estul Europei…doar nu voiai sa aleaga rusii un balerin de presedinte,sau poate un profesoras ca Emil Constantinescu,sau un poet,sau unul ca ai nostri de prin Romania,caci de ar fi fost asa,poate acum eram cu totii cu stea in frunte.

    Cu taurul trimiti si tu un toreador sa lupte ( si nu un sprinter ),cu cobra,pe unul care ii stie metehnele si poate sa o imblinzeasca,sa-i cinte din fluier…vezi situatia Rusiei de astazi.

    Mie mai degraba imi este teama ca nu cumva actuala echipa de politicieni ai Rusiei sa nu se piarda( exceptie rogozin,care nu-mi place ),caci atunci si in Rusia vor ajunge la putere cocosatii pusi de firma “Ana si Caiafa Limited”,asa cum se intimpla in Vestul salbatic in tarile ” democratice” .

    Democratia fiind conducerea tarilor de catre cocosatii propusi de aceasta firma,spre votare,popoarelor …iar libertatea presei insemnind cumpararea ei ( avindu-i ca proprietari adica ) pe aceiasi sau din clanul Rotschild si fiii.

    Ca tot se aude pe la TV si prin ziare de democratia occidentala si de libertatea presei si poate multi cititori nu stiu ce inseamna aceasta cu adevarat in conceptiile liderilor europeni.

    PS.adica daca intr-un ziar se scrie orice,dar nu este in proprietatea cui trebuie,acest ziar nu este liber…dupa cum daca niste alegeri sint libere si sint alesi oameni care nu sint cocosati,ci isi iubesc tara si apara credinta crestina,aceste alegeri nu pot fi libere si acea tara trebuie ori ocupata ,ori ingenuncheata economic( distrugerea firmelor autohtone si jefuirea bogatiilor ) ori trimisa Al-Ciada pentru tatonari…

  15. Pingback: Lidera miscarii feministe FEMEN s-a sinucis. Mesajul sau de adio: TOTUL ESTE FAKE
  16. “Trupele de elita” ale feminismul religios american, neavand maturi zburatoare, zboara cu avioanele peste zonele pentru care se roaga.

    One recent development has been prayer undertaken by groups of people flying over the areas for which they wish to undertake intercession.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Prayer_warrior

    How to Become a Powerful Prayer Warrior
    https://www.youtube.com/watch?v=t8lDMJOyrhA

    PRAYER WARRIOR – it’s time to gather for war! (GET PRAYER ANSWERED)
    https://www.youtube.com/watch?v=7-hNDqWFTTk

    Prayer warrior Kellie Lane shares how you can ignite prayer!
    https://www.youtube.com/watch?v=YQuTaPiLSQw

    Prayer Warriors 365-Day 20 – Power of Praying in Tongues
    https://www.youtube.com/watch?v=qINBl06DM2E

  17. Heather Mac Donald: Feminism Has Ambitions To Take Over Civilization, “They’re Trying To Disappear Males”

    TUCKER CARLSON, FOX NEWS: Why would a group — any group — want to poison the relationship between men and women, which is the building block of everything that is good in the world?

    MAC DONALD: Because they would rather hate. They are self-interested, they have no understanding of the future. They have no understanding of the values and virtues that make civilization possible, and they are simply seizing power, and are in a manic rage to efface males. And this sounds hyperbolic, Tucker, but you look around at institution after institution that has been taken over by feminists and the absurd diatribes that are launched against males, and that’s the only conclusion you can reach.
    https://www.realclearpolitics.com/video/2018/12/07/heather_mac_donald_feminism_has_ambitions_to_take_over_civilization_disappear_males.html

  18. Cum să scrii o carte despre feminism și să devii bogată
    Două șefe mileniale împărtășesc ghidul lor despre cum aduci feminismul modern maselor.
    https://www.vice.com/ro/article/439xzq/cum-sa-scrii-o-carte-despre-feminism-si-sa-devii-bogata

  19. Speechul feminist a lui Oprah la decernarea Golden Globe Awards 2018 ascultat cu mare interes de toate vedetele care au “suferit in tacere” si au fost “abuzate” cu zeci milioane de milioane de dolari pentru prestatiile hollywoodiene
    https://www.youtube.com/watch?v=UAftdTJtrs0
    Comentarii:
    Missilanious: So she works in Hollywood for 30 plus years, friends with Harvey Wienstein and she, as the most powerful black female in Hollywood, and media at that had no clue what was going on until it is now a thing. Hypocrite and opportunist.
    Sleepy Coyote: Oprah’s speech sounded fake and insincere. In fact it sounded a lot like the speeches written by social engineers, for Obama and Hillary. Pure Progressive Propaganda. Oprah is a Progressive Puppet and a racist. She talks about social justice but then she promotes social Injustice.
    Goldpenny1: I had a movement during her moving speech, which only proved that Oprah is a racial divider and just as the Obama’s spewed their racial comments and Anti-American sentiment (the nerve!) all over the United States, and so will this witch use her sexist, racist comments to further divide this nation.

  20. 5.000 de feministe si transgenderi au serbat Declaratia de independenta fata de barbati la un festival de muzica.
    Festivalul, numit Declaratia, tinut in luna august in Goteborg, a fost gasit vinovat de discriminare de catre autoritati pentru ca s-a declarat “liber de barbati”. Organizatorii spun ca verdictul nu poate schimba faptul ca festivalul a fost un succes si ca ei sunt ocupati sa schimbe lumea si nu-si pierd timpul cu comentarea unor astfel de verdicte.

    The Statement festival was held in Gothenburg in August this year having been billed as ‘the world’s first major music festival for women, non-binary and transgender only’.
    “5,000 women, non-binaries and transgender experienced as a life-changing festival”
    ‘The success of the Statement festival shows that is exactly what we need, and the DO’s verdict doesn’t change this fact. Otherwise, we have no comments. We are busy changing the world.’
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-6508263/Swedens-man-free-feminist-music-festival-guilty-discrimination-authorities.html

  21. Feminismul la Radio România Internaţional: În ultima perioadă, în artele din România se ridică din ce în ce mai multe voci care vorbesc despre slaba atenţie acordată artistelor. Curentul feminismului se manifestă din ce în ce mai vizibil.
    http://www.rri.ro/ro_ro/feminismul_in_arta_romaneasca_actuala-2590200

    reprezentantele mișcării feministe moderne au intervenții la radio, pe internet, în ziare și umblă pe holurile Congresului
    De prea multă vreme, mișcare feministă dictează ceea ce este potrivit să discutăm atunci când abordăm subiecte legate de viața femeilor. O spirală a tăcerii a înconjurat subiecte precum partea negativă a sexului recreațional, relația dintre vârstă și infertilitate, efectele sistemului instituționalizat de îngrijire și ale divorțului, asupra copiilor. Această tăcere are consecințe reale pentru femei, pentru familiile lor și pentru întreaga societate.
    https://academiaprivata.ro/magazin/despre-femei-sex-si-feminism/

  22. Aparuta in 1405, Cartea cetatii doamnelor este considerata prima utopie feminista din literatura universala. Autoarea, Christine de Pizan, si-a impodobit cartea cu diverse imagini de doamne cu coarne, una infatisand-o pe ea prezentandu-si cartea reginei Isabeau (cata modestie!)
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Christine_de_Pisan_and_Queen_Isabeau_%282%29.jpg
    https://www.alamy.com/stock-photo-duke-and-ladies-in-a-garden-collected-works-of-christine-de-pisan-73513067.html
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Christine_de_Pisan#/media/File:Christine_de_Pisan_-_cathedra.jpg

    Israeli historian and bestselling author: Feminism is the greatest revolution of the 21st century
    https://www.livemint.com/Leisure/J0xPznhR1k9HYiWngC8rjP/Feminism-is-the-greatest-revolution-of-the-21st-century-say.html

  23. Christine de Pizan a scris despre marele imperiu feminist scitic, numai de ea stiut, care a stapanit intreaga lume vazuta si nevazuta!
    “Pentru a şi asigura urmaşe, făceau incursiuni în regatele vecine în anumite perioade ale anului şi apoi se întorceau; dacă apoi dădeau naştere unor băieţi, îi trimiteau înapoi taţilor lor, dar atunci când erau fete le păstrau şi le creşteau. Pentru a duce la împlinire aceste rânduieli, au ales două dintre cele mai nobile doamne şi le au încoronat ca regine, prima dintre ele se numea Lampetho, iar a doua Marpasia. Odată ce aceste lucruri au fost săvârşite, i-au alungat pe toţi bărbaţii care mai adăstau prin acele ţinuturi, s-au desăvârşit în ştiinţa mânuirii armelor şi s-au constituit în mari batalioane compuse doar din femei, năpustindu se asupra duşmanilor lor şi trecând totul prin foc şi spadă, încât nimeni nu putea să le stea împotrivă.
    Aceste două regine, Lampetho şi Marpasia, şi au extins stăpânirea peste multe alte ţări, fiecare dintre ele conducând o armată uriaşă şi în cele din urmă au reuşit să cucerească o mare parte a Europei şi a Asiei, supunând şi anexând stăpânirii lor multe regate, fondând multe cetăţi şi oraşe, şi chiar în Asia au ctitorit oraşul Ephes, care a rămas vestit pentru multă vreme.”
    https://www.lapunkt.ro/2015/07/christine-de-pizan-cartea-cetatii-doamnelor-4/

    Nu ne spune totusi cum erau tratati prizonierii de razboi,sclavii sau ostaticii…

  24. Feminismul perdant și victimizarea femeilor

    Un prim pas in directia fuzionarii miscarii femeilor si a revolutiei sexuala a fost carea lui Brown, Sex and the Single Girl („Sexul si tanara necasatorita”) care promova notiunea ca o tinara necasatorita intr-o metropola mare poate sa urce scara succesului la locul de munca, si in acelasi timp sa dobindeasca satisfactie sexuala, lucrind din greu si ore multe, intretinind relatii sexuale diverse cu diferiti barbati, casatoriti ori nacasatoriti si fara a avea copii.

    Un alt pas a fost cartea lui Betty Friedan, The Feminist Mistique („Misticul feminist”), publicata in 1963. Friedan observa ca femeile din vreamea ei erau plictisite. Implinirea lor personala era atribuita casatoriei, familiei si copiilor, adica dependentei de factori externi. Friedan a propus o alternativa – emanciparea sexuala a femeilor, pe care ea a numit-o „misticul feminist”. Una din persoanele influentate de Friedan, foarte influenta in miscarea feminista si a revolutiei sexuale din viitor, a fost Gloria Steinem, cunoscuta pentru faimoasa ei expresie „casatoria e o forma de prostitutie” („Marriage is a form of prostitution”) (Pagina 29)

    Inca naiva, Browder contribuia din zor la transformarea miscarii femeilor in revolutie sexuala. I se cerea sa scrie articole despre sexualitate. Browder inventa fapte si nume fictive pentru articolele ei. Pretindea sa ia interviuri reale la femei necasatorite, pline de succes profesional, emancipate sexual, femei care avortau, foloseau pilule contraceptive, si pretindeau sa fie fericite. Doar ca interviurile ei erau fictiuni, neadevarate si inventate de ea. A invatat de la alti jurnalisti sa inventeze istorisiri promovate apoi ca fiind reale si adevarate. Din cartile de telefon lua nume fictive, de obicei cele frecvent intilnite in America (Johnson, Smith, Brown, Garcia), si plasa evenimentele in restaurante, cluburi, parcuri si alte locuri bine cunoscute din marile metropole americane, fara ca cineva sa suspecteze ori sa creada ca o poveste descrisa de ea ca fiind reala ar fi, de fapt, una inventata. (Paginile 36-44) Durerile cu care aceste femei se confruntau erau evitate, bolile venerice, singuratatea, lipsa de autostima, inabilitatea de a progresa profesional, divorturi, avoturi, durerile fizice, fertilizarile in vitro, abandonul amantilor.
    https://stiripentruviata.ro/feminismul-perdant-si-victimizarea-femeilor/

    Carole Pateman scrie în The Sexual Contract: „obiecția cum că prostituata este afectată sau degradată de meseria ei, nu înțelege natura meseriei. Corpul și sinele ale prostituatei nu sunt oferite pe piață; ea poate să își ofere serviciile și fără să se degradeze pe sine”. Mai mult, filozoful Robert Nozick crede că drepturile indivizilor sunt mai presus de interesul pentru bunastarea lor. El crede că o persoana are dreptul de a se vinde în sclavie, atâta timp cât dreptul e al ei.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Feminism_marxist

  25. Trei carti despre feminism recomandate de Alianța Familiilor din România:
    „Excluderea bărbaților: bărbații marginalizți ai societății americane“
    „Razboiul impotriva baietilor”
    “Sexul e important – feminismul modern și deconectarea lui de știință, dragoste și bunul simț”

    „Man Out: Men on the Sidelines of American Life ”(„Excluderea bărbaților: bărbații marginalizți ai societății americane“)
    Autorul e Andrew L. Yarrow, sociolog si cercetator principal la Progressive Policy Institute din Statele Unite.
    Yarrow se autodefinește că fiind un „progresist”, adică o persoană și intelectual care nu simpatizează cu cauzele conservatoare ci se identifică cu cele de stînga. La fel, cartea lui a fost publicată de influenta fundație americană The Brookings Institution din Washington, DC, o fundație cu înclinații spre stînga seculară. În ultimii ani, însă, cercetătorii de la Brookings Institution au devenit foarte alarmați de efectele feminismului și secularismului asupra familiei și căsătoriei, trăgînd semnale de alarmă. În 2016, de exemplu, în toiul bătăliei românilor pentru reîntregirea familiei Bodnariu, Brookings Institution a publicat o carte foarte influentă privind efectele dezastruoase ale feminismului, concubinajului și divorțului asupra copiilor.
    În ultima jumătate de secol societatea americană, sistemul educațional american, mass media, politică socială, universitățile și instituțiile de cercetări au promovat și accentuat ascensiunea fețelor în toate domeniile în detrimentul băieților. În alte cuvinte, mai toată atenția a fost acordată femeilor și fetelor în timp ce bărbații și băieții au fost neglijați.
    Istoria și evoluția acestor politici nefaste sunt descrise cu lux de amănunte de Christina Hoff Sommers în The War Against Boys („Razboiul impotriva baietilor”), publicată în 2000 și republicată în 2013.
    Rezultatul acestor politici, concluzionează Yarrow, este expansiunea rapidă a unei sub-clase sociale în America: aceea a bărbaților care și-au pierdut interesul în a forma familii și aduce copii pe lume.
    Sub-clasă de bărbați americani care au devenit victime ale feminismului agresiv există și în Europa. Yarrow discută subiectul în paginile 200 ale cărții.
    Tot legat de feminism recomandăm și cartea publicată anul trecut, scrisă de Mona Charen, Sex Matters: How Modern Feminism Lost Touch with Science, Love, and Common Sense (“Sexul e important – feminismul modern și deconectarea lui de știință, dragoste și bunul simț”)
    http://www.justitiarul.ro/o-europa-fara-barbati/

  26. Saptamana europeana: fete poloneze ii incurajeaza pe imigrantii musulmani sa se integreze si sa devina lideri

    The Polish “Euroweek” program began at the University of Economics in Katowice under the name “Euroweek School of Leaders”.
    Somehow this resulted in the obscene images we see below, where brown-skinned adult men (presumably “refugees”) are seen cavorting with what are clearly underage female children.
    Apparently this takes place at an “Integration Camp” where the children spend time away from their parents’ supervision.
    http://www.eutimes.net/2018/12/poland-euroweek-program-underage-girls-hugged-kissed-and-called-sexy-by-adult-muslims/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare