Asociatia CHRISTIANA protesteaza fata de invitarea “bioeticianului” Julian Săvulescu, promotorului INFANTICIDULUI, la Facultatea de Filosofie (UB)

24-05-2013 1 minut Sublinieri

savulescu_prof__julian

Am primit pe mail:

Asociaţia Filantropică Medicală Creştin-Ortodoxă “Christiana”, care de peste 20 de ani se străduieşte să promoveze în societatea românească postcomunistă principiile şi valorile medicinei şi bioeticii creştine, considerînd viaţa nu ca pe un hazard în ordinea naturii, ci ca pe cel mai mare şi mai sfînt dar făcut omului de către Dumnezeu, îşi exprimă surprinderea şi îngrijorarea faţă de complicitatea universitară şi academică la răspîndirea, prin conferinţe publice şi propagandă mediatică, sub paravanul libertăţii necondiţionate a opiniilor şi cercetării ştiinţifice, a unor idei dizolvante cu privire la viaţă şi familie, rezultate ale unei gîndiri materialiste şi atee, puse în slujba unor ideologii ostile axiologiei şi moralei tradiţionale.

După ce în februarie a. c., pe fondul aşa-numitei “Luni LGBT”, un profesor homosexual olandez, Gert Hekma, care predă „studii gay şi lesbiene” (!) la Departamentul de Sociologie şi Antropologie al Universităţii din Amsterdam, militînd deschis pentru homosexualitate şi pedofilie, a fost la un pas de a conferenţia în mediul universitar bucureştean pe tema departajării legale a pedofiliei de „ephebofilie” (argumentînd că pedofilia ar privi doar copiii sub 12 ani, pe cînd „ephebofilia”, adică sexul adulţilor cu copii de peste 12 ani, ar fi o stare de normalitate!), iată că pe 27 mai a. c., la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti (Amfiteatrul “Mircea Florian”), este programat să conferenţieze un bioetician controversat de origine româno-australiană, Julian Săvulescu, profesor la Oxford şi editor al unei reviste – Journal of Medical Ethics – care a stîrnit recent un adevărat scandal în Marea Britanie prin susţinerea legitimităţii avortului, inclusiv a “avortului post-natal” (denumire eufemistică a infanticidului), profesorul respectiv şi colaboratorii săi pretinzînd că “statutul moral al unui nou-născut este cel echivalent unui fetus, în sensul în care îi lipsesc proprietăţile care să justifice atribuirea unui drept la viaţă”, iar cei care nu le împărtăşesc concluziile ar fi “fanatici care se opun de fapt valorilor unei societăţi liberale”!

Dezavuînd asemenea teze, nu doar anticreştine, ci de-a dreptul antiumane, de un cinism iresponsabil (pe care “ştiinţa” nu-l poate scoate din vecinătatea abjecţiei), noi considerăm că într-o societate ca a noastră, campioană mondială la avorturi şi grav destructurată moral de ofensiva mai veche sau mai nouă a unor perverse ideologii antitradiţionale, oficialităţile politice, culturale şi mediatice ar trebui să manifeste un plus de responsabilitate şi prudenţă, iar nu să gireze cu autoritatea lor fel de fel de oferte ştiinţifice sau ideologice care contravin flagrant şi tradiţiilor, şi intereselor vitale ale societăţii noastre.

Nutrim speranţa – alături de alţi protestatari din sînul societăţii civile şi laicatului ortodox – că, aşa cum în luna februarie Facultatea de Sociologie a revenit asupra deciziei iniţiale şi a sistat conferinţa pro-pedofilie, tot astfel Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti va găsi o modalitate de a nu se face complice a îndemnului “academic” la infanticid şi la perpetuarea avorturilor care ne pun în pericol, dincolo de considerentele moral-spirituale, chiar viitorul şi fiinţa naţională.

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă,

preşedintele A.F.M.C. «Christiana»


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Asociatia CHRISTIANA protesteaza fata de invitarea “bioeticianului” Julian Săvulescu, promotorului INFANTICIDULUI, la Facultatea de Filosofie (UB)

  1. Oarece reflectii:
    Intai de toate, sa zic si eu cum ne invata sfintii parinti ca, daca nu-i trazneste Dumnezeu, nici eu nu se cuvine sa ma manifest prea vehement…
    Apoi, sa-mi vad de barna din ochi si nu de pacatele altora.

    Dar, totusi , ca reflectii macar, stau si ma gandesc unde a putut sa ajunga omul. Auzi , profesor homosexual ce preda “studii gay si lesbiene”. Nu ajunge practicarea acestor pacate, trebuiesc si “studii” universitare, academice pentru asa ceva. Sunt convins ca exista si ” doctorate” pe aceste teme. Rad dracii de oameni de se prapadesc …

    Altceva: era sa vina acel om -“profesor”- la Bucuresti sa conferentieze despre departajărea legala a “pedofiliei de „ephebofilie” (argumentînd că pedofilia ar privi doar copiii sub 12 ani, pe cînd „ephebofilia”, adică sexul adulţilor cu copii de peste 12 ani, ar fi o stare de normalitate!” – ALTA CULME A DEMONICULUI!
    Ramasei MUT cand reflectai mai mult… cum sa ajunga un om la astfel de idei ? Cum sa fie acesta “profesor” si sa fie si ascultat de semeni, ba mai mult, invitat “sa conferentieze” ? Crapa dracii de ras, nu alta. Sarmanul om, unde am putut ajunge …

    Apoi, daca o fi adevarat, caci mi se pare tot asa de greu de crezut, alt “profesor”, Julian Savulescu pe nume, ar sustine “avortul post-natal” si ca “statutul moral al unui nou-născut este cel echivalent unui fetus, în sensul în care îi lipsesc proprietăţile care să justifice atribuirea unui drept la viaţă”- ALTA MONUMENTALA ABERATIE SI ABJECTIE! Cum sa ajunga un om sa spuna prostia asta ??? Cum sa ajunga la a sustine asemenea monstruozitati ?

    Se adeveresc profetiile crestine: cel sanatos la cap sa fie considerat nebun si vice-versa.

  2. “este programat sa conferentieze”. Cred ca il si platesc pt asta. De ce oare noi, romanii, uitam de legea bunului simt si cadem pe spate de cate ori vine un strain cu studii inalte sa ne dea lectii si sa ne spua cum si ce ar trebui sa gandim si sa credem? O fi urmarea avorturilor de dupa ’89. Daca ar fi trait si aceia, cred ca tara noastra ar fi fost departe acum, lumea ar fi fost alta, iar acesti ciudati perversi nici nu ar fi indraznit sa deschida gura pt a emana astfel de aberatii nerusinate.
    De ce acest individ nu se intreaba cum ar fi fost daca mama lui ar fi decis in ce-l priveste un avort post-natal, ca tot îi lipseau “proprietăţile care să justifice atribuirea unui drept la viaţă”? Acum, daca el a ramas cu dreptul la viata se gandeste sa o ia altora care nu se pot opune, pt ca de fapt, le lipseste o singura proprietate: nu pot vorbi, nu pot sa spuna: “NU!”

  3. din pacate ft. multi gasesc la acestia niste ”genii ”

  4. Controlul populațiilor de bivoli africani e făcut de lei. Controlul populațiilor umane, de cine e făcut? Că în privința sporirii, ne comportam, nu ca bivolii, ci ca iepurii.

  5. Toti depravatii vin la noi sa ne dea lectii.
    Cine ii invita?
    Si cine se duce sa-i asculte.
    In Franta vor sa introduca in programa scolara a copiilor despre homosexualitate.
    Ii ia din scola ca sa le spele creierii. Toate astea se intampla acum.
    Mi-e greata.

  6. Pingback: Predica la Duminica Slabanogului despre MUCENICIA BOLII PARINTELUI IUSTIN, despre PREDANIA SUFERINTEI, curajul credintei, ispita osandirii si LUPTA IMPOTRIVA BISERICII SI A VALORILOR NORMALE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: POPULARIZAREA INFANTICIDULUI. “Avortul” post-natal promovat la INFLUENTA TELEVIZIUNE MSNBC! - Recomandari
  8. Pingback: Julian Savulescu, promotorul INFANTICIDULUI, primeste titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA la Universitatea din Bucuresti/ EUTANASIA – extinsa si in alte cazuri decat bolile terminale - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare