INFERNALUL SAVULESCU SUSTINE DIN NOU INFANTICIDUL, ATACAND “PARINTII RELIGIOSI”/ Prostitutia ideologica si legile anticrestine din Romania/ SARACIA PRODUSA DE “SUPRAPOPULARE”: O MANIPULARE A MALTHUSIENILOR/ Asediul lobby-ului homosexual asupra SCOLII AMERICANE (Articole familie)

18-08-2012 21 minute Sublinieri

Din ce în ce mai mulți copii bolnavi în fază terminală sunt chinuiți cu tratamente inutile, pentru că părinții, mult prea religioși, cred că odraslele lor se vor recupera printr-un miracol. Revista “Journal of Medical Ethics“, care îl are ca redactor și pe profesorul român Julian Săvulescu, a publicat un studiu realizat pe 17 cazuri în care părinții unor copii bolnavi în fază terminală au refuzat decuplarea micuților de la aparate.

Dintre cele 17 cazuri, 11 au avut ca motiv credințele religioase ale părinților, care credeau că medicii sunt pesimiști și că cei mici urmau să primească ajutor divin pentru a se recupera. Ulterior, cinci dintre aceste situații s-au rezolvat, după ce părinții s-au sfătuit cu lideri religioși ai credinței lor.

Din punct de vedere legal, articolul 3 din Drepturile Omului precizează că nimeni nu trebuie să fie supus torturii, tratamentelor inumane sau degradante. Autorii studiului consideră că “este inuman să fii conectat, toată viața, la aparate prin care să respiri mecanic și să ai toate funcțiile organismului monitorizate permanent, fără să-ți poți păstra demnitatea și intimitatea”.

De aceeași părere este și profesorul Julian Săvulescu: “Întreruperea tratamentului este, de cele mai multe ori, cea mai bună decizie”, spune el, adăugând:

“Dacă ar trebui să alegem dacă să oferim un pat în spital unui copil bolnav incurabil, menținut în viață de aparate, sau unui copil care s-a lovit pe terenul de joacă și care se va recupera, vom alege să-i dăm patul celui din urmă”.

Nota noastra:

Savulescu este acelasi care incuraja ideea infanticidului de aceasta maniera: Incredibil: UCIDEREA BEBELUSILOR AR TREBUI LEGALIZATA, sustine o revista de “etica” medicala de la Oxford condusa de… un roman!

Si de aceasta data este vorba de infanticid, doar ca subiectul nu mai este constituit de bebelusi, ci de copiii care, bolnavi grav fiind, ar trebui lasati sa moara. Individul pare ca ar avea o obsesie patologica, ceea ce nu il impiedica sa fie si viclean: a promovat eutanasia (caci despre asta este vorba) atacand parintii care si-ar mentine copiii in viata din motive religioase, nu pentru ca acest lucru ar fi posibil prin medicina clasica. Si asa vrea sa obtina doi iepuri, ba chiar trei, dintr-o lovitura: oprobiul parintilor religiosi, eutanasierea, infanticidul.

  • Cultura Vietii:

: Bioetica de împrumut vs. Bioetica de mahala

În articolele precedente am abordat problema biopoliticii şi a sistemului sanitar românesc, am vorbit chiar şi despre debusolarea morală colectivă a societăţii româneşti, însă nu am abordat niciodată problema „bioeticii de împrumut”: importul de soluţii şi legi occidentale, fie pentru că sunt dictate de Comisiile Europene, fie pentru că par atractive sau pur şi simplu pentru că este mai comod pentru clasa politică românească să nu deranjeze forumurile europene sau să creeze o legislaţie adaptată societăţii noastre.

În această perioadă tulbure a politicii din Europa şi din România, bioetica poate părea un accesoriu frumos şi inutil (pentru că societatea este chemată să răspundă unor probleme politice, economice şi sociale aparent mult mai importante etc.).

În ceea ce priveşte abordarea problemelor bioetice de către clasa politică şi de către întreaga societate românească, pot apărea cel puţin trei scenarii: 1) să fie puse în stand by; 2) să fie prost analizate, iar legile să fie făcute în consecinţă (sau în interesul unor grupuri – de exemplu clinicile private); 3) să fie împrumutată legislaţia europeană sau a unor state mai „avansate” din punct de vedere bioetic.

Probabil cel mai inofensiv scenariu este acela al îngheţării procesului legislativ bioetic (legi care privesc reglementarea fertilizării artificiale, legalitatea mamelor surogat etc.); mai mult, această abordare seamănă foarte mult cu atitudinea generală a societăţii româneşti postdecembriste: o societate aflată într-un stand by continuu în care lucrurile se mişcă greu ori de câte ori nu există „interese politice”.

Analizarea dezastruoasă şi reglementarea arbitrară sau favorabilă anumitor grupuri de interese nu ne-ar surprinde aproape deloc, iar împrumutarea legislaţiei altor state sau implementarea necondiţionată a recomandărilor Comisiilor Europene nu ar fi o surpriză pentru nimeni.

Actuala realitate politică românească pare a fi caracterizată de o aşa-zisă „prostituţie ideologică” conform căreia valorile străbune, dar mai ales profund umane, precum demnitatea, onoarea, sinceritatea, onestitatea şi buna voinţă au fost „debarasate” din conexiunile neuronale ce au menirea de păstra căldicel un fotoliu ce le oferă posibilitatea de a manipula o societate aparent naivă şi, probabil, de secole exploatată.

Chiar dacă nu sunt adeptul teoriilor conspiraţioniste, declaraţiile şi atitudinile politicienilor români prezenţi în Parlamentul European şi în cel autohton mă fac să cred că există un pact invizibil între cei care se fac că „propovăduiesc” valorile care ar trebui promovate în societatea noastră (să-i numim „intelectuali”) şi cei care se fac că reprezintă interesele alegătorilor promovând acele valori: primii ne spun că suntem un popor onest, cu valori profund creştine (chiar dacă realitatea ne învaţă că au fost „diluate” în actuala societate), iar cei din urmă se declară „dreptcredincioşi” ai valorilor străbune, atâta doar că uită să le şi aplice.

Cu toţii suntem din ce în ce mai conştienţi că trăim într-o lume democratică multiculturală şi pluri-religioasă care greu ajunge la un consens atunci când sunt aduse în discuţie cele mai sensibile probleme bioetice contemporane (de la legitimitatea avortului şi până la posibilitatea adoptării de copii de către cuplurile homosexuale) şi nici nu intenţionez aici să pornesc o astfel de discuţie, dar atunci când politicienii tăi se declară „dreptcredincioşi” ai credinţei străbune (care pentru ei este ortodoxia şi, întâmplător, pare a fi „împărtăşită” de majoritatea alegătorilor) este absurd ca aceştia să aibă „tupeul” de a promova în mod constant legi care sunt contrare credinţei pe care o împărtăşesc, o susţin şi o apără.

Mult mai simplu spus, este absurd ca o societate democratică, majoritar creştin-ortodoxă, să aibă una dintre cele mai lacunare sau permisive legislaţii bioetice, o bioetică de „mahala”. Într-o astfel de ţară este absurdă existenţa unor legi care acceptă cu atâta uşurinţă practicarea avortului (alte legislaţii „ne-ortodoxe” sunt mult mai restrictive şi „obligă” la o informare/consiliere pre-avort), a fertilizărilor artificiale aproape necontrolate, a închirierii uterului (mamele surogat) şi a altor practici „para-bioetice” contrare principiilor creştine promovate de „intelectualii” ţării.

Nu vreau să spun aici că soluţia este să-i obligăm pe toţi cetăţenii acestei ţări să respecte principiile creştine, însă cer în mod categoric şi apăsat să ne formăm o clasă politică onestă care să nu joace rol dublu: dacă sunt creştini ortodocşi, să promoveze valorile creştine atât prin declaraţii publice conforme credinţei lor, cât şi prin atitudini legislative coerente (este absurd ca un astfel de parlamentar să promoveze o lege evident contrară principiilor pe care spune că le împărtăşeşte, excluzând cazul în care respectiva lege este promovată pentru a diminua efectele negative ale unei legi precedente mult mai dăunătoare respectivelor principii şi care nu poate fi eliminată definitiv în acel moment).

De asemenea mi se pare absurd ca astfel de politicieni să fie premiaţi cu distincţii şi promovaţi de către organizaţii şi instituţii ecleziastice sau pur şi simplu creştine doar pentru că astfel vor primi nişte fonduri atunci când vor avea nevoie.

Adevărata soluţie pentru problemele bioetice din România nu este în mod categoric importarea unei legislaţii străine (chiar dacă aceasta ar putea fi un punct de pornire, pentru că este de cele mai multe ori străină de realităţile socio-culturale româneşti), dar nici actuala bioetică „de mahala”, ci o legislaţie şi un program educaţional obţinute în urma unui dialog autentic între legiferatori oneşti, „intelectuali” integri şi o societate care trebuie să conştientizeze că nu de puţine ori confundă valorile profund umane cu prosperitatea financiară şi educaţia cu o diplomă cumpărată scump.

(Articol publicat în premieră în EgoPhobia n. 35)

Cinci mituri despre legea sănătăţii reproducerii din Filipine – şi care este realitatea

Repetă o minciună suficient de des, cum spunea Joseph Goebbels, şi ea va deveni adevăr. În mod ironic, astăzi, acest lucru se adevereşte foarte des, mai ales pentru că există un val uriaş de dezinformare, pus în circulaţie de susţinătorii proiectului de lege privind sănătatea reproducerii. Enumerăm aici 5 dintre cele mai scandaloase erori care au fost dezbătute pe forumuri şi în mass-media filipineză.

Primul mit: Filipine are nevoie de încetinirea ritmului creşterii populaţiei /a ratei de fertilitate /de reducerea numărului de oameni, deoarece prea mulţi oameni produc sărăcie.

Realitatea: Rata de creştere economică a ţării scade încă din anii ’60 şi, potrivit Biroului Naţional de Statistici, rata de creştere se află la un nivel procentual de 1,94%. Aceasta se întâmplă fără beneficiile legii  sănătăţii reproducerii. Pe de altă parte, conform economistului filipinez cunoscut dr. Bernardo Villegas, 200 de miliarde de peso [cca. 7 miliarde USD] se pierd anual din cauza evaziunii fiscale, iar un alte 200 miliarde se pierd din cauza mitei şi corupţiei. Având în vedere aceste cifre, ar trebui oare să reducem numărul de persoane sau să diminuăm corupţia?

Realitatea: Modul malthusian de gândire – prea mulţi oameni într-o ţară provoacă sărăcie – a fost demascat demult de economişti ca Simon Kuznets, laureat al Premiului Nobel pentru economie. Nu a existat niciodată o legătură clară între creşterea economică şi creşterea populaţiei. Cu toate acestea, într-un articol din ASEAN Economic Bulletin, întitulat „Relaţia dintre creşterea populaţiei şi creşterea economică în economiile din Asia”, scris de Wong Hock Tsen şi Fumitaka Furuoka: „pentru China, Singapore, şi Filipine populaţia se găseşte în dependenţă Granger (dependenţă directă) de creşterea economică şi nu invers. „În mod similar, rapoartele de la HSBC, spun: „Filipine arată că s-a fixat pe o perioadă de mai multe decenii de creştere fermă”. Iar guvernatorul BSP Amando Tetangco menţionează că „economia Filipinelor va primi impuls suplimentar de la cetăţenii săi, până în 2015, deoarece intră în „miezul dulce” demografic, adică vârstă medie a filipinezilor de 22,2”. El a citat un studiu recent al Naţiunilor Unite, care arăta că Filipine este ultima mare economie din Asia care va beneficia de o perioadă când cea mai mare parte a populaţiei este aptă de muncă şi are capacitatea de a cheltui.

Al doilea mit: Contraceptivele sunt sigure.

Realitatea: Într-un test de simulare a actului sexual, efectuat de oamenii de ştiinţă,  29 din 89 prezervative lăsau lichidul să treacă prin ele.  Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului (IARC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au recunoscut contraceptivele orale combinate drept agenţi cancerigeni de grupa 1 aceasta însemnând că ele cauzează cancer la oameni, şi că acestea, împreună cu ţigările şi azbestul, sunt substanţele cele mai cauzatoare de cancer. Cei mai mulţi sustinatori ai legii sănătăţii reproducerii neagă rapid sau minimalizează acest fapt. Un argument banal este că şi Paracetamolul este canceros (dar nu este retras din farmacii). Dar, evident, nu este decât  un mod foarte ignorant  de a subestima riscul. Faptul rămâne: contraceptivele orale combinate (COC) cauzează cancerul, cum ar fi cancerul de sân. În plus, nu luăm Paracetamol 21 de zile din lună, cum se întâmplă cu COC.

Al treilea mit: Zilnic mor 11 mame, deoarece proiectul de lege a sănătăţii reproducerii nu a fost adoptat.

Realitatea: Se pare că strigătul de mobilizare precum că „11 mame mor zilnic” este o informaţie învechită. Conform unui articol de la filipinosforlife.com: „Chestiunea la îndemână este folosirea, emoţională şi exclusivă, de către lobby-ul pentru proiectul de lege, a expresiei „11 de decese materne pe zi”, pentru a speria parlamentarii şi să se cheltuie miliarde de peso din banii contribuabililor pentru agenda contracepţiei şi sterilizării.

Statisticile susţinute de cei în favoarea acestui proiect de lege sunt depăşite nu de unul sau de două, ci de trei seturi de date. Dacă RHAN-Likhaan-DSWP (susţinătorii proiectului de lege, n.tr.) s-ar fi îngrijit să caute în altă parte, ar fi constatat că noi am citat, de asemenea, raportul  din septembrie 2010 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), al UNICEF, al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) şi al Băncii Mondialii, care estimau decesele materne anuale, în Filipine, la 2.100 în 2008. Aceasta este echivalent cu 5,75 de decese pe zi, un nivel complet diferit de „11 decese pe zi”. Datele sunt clar mai mici faţă de nivelul anului 2000, când erau 4.100, sau 11,2 pe zi, şi au fost publicate într-un raport de acum şapte ani de către agenţiile internaţionale amintite.

Suntem uimiti ca lobby-ul pentru susţinerea acestei legi a trebuit să meargă atât de departe pentru a justifica utilizarea excesivă şi exclusivă a „11 decese pe zi”. Ne întrebăm de ce cifra este acum atribuită agenţiilor guvernamentale de statistică, dacă mai înainte se dădea credit UNFPA şi altor organisme internaţionale. Oare grupurile de lobby au încurcat datele vechi cu cele actuale? Există un cuvânt pentru această manevră: nesinceritate.

Acesta este adevărul adevărat: tabăra susţinătorilor legii sănătăţii reproducerii a minţit, şi continuă să mintă, cu privire la propriile lor date. Dacă ei pot fi nesinceri cu acest lucru şi fac apel la emoţii, utilizând cifre false, cred că sunt capabili de o necinste şi mai mare. Cum e următoarea.

Al patrulea mit: Biserica este împotriva proiectului de lege pentru sănătatea reproducerii, prin urmare, Biserica este împotriva sănătăţii femeilor.

Realitatea: E posibil să fi auzit acest lucru şi înainte. Şi o mulţime de alte acuzaţii nefondate, cum ar fi „Biserica este inamicul progresului”, sau „Biserica este împotriva ştiinţei”. Nu ştiu cum ar face asemenea afirmaţii un om instruit, având în vedere că istoricii atribuie lucruri ca metoda ştiinţifică şi sistemul universitar Bisericii Catolice. De ce este Biserica împotriva proiectului de lege  a sănătăţii reproducerii? Tocmai pentru că vrea să protejeze femeile. […]

Al cincilea mit: Legea privind sănătatea reproducerii va îmbunătăţi viaţa celor săraci.

Realitatea: Singura modalitate de a îmbunătăţi viaţa celor săraci este educaţia. Oamenii se pot întreba, de ce să nu oferim oamenilor atât contraceptive, cât şi educaţie? Într-o lume în care guvernele cer cetăţenilor lor să aibă mai mulţi copii, din cauza efectului iernii demografice, noi nu ne putem permite să le urmăm exemplul.

Realitatea: Rămâne însă să vedem măcar pe unul care a ajuns bogat deoarece a folosit prezervative. Săracii care folosesc contraceptivele oferite rămân săraci, iar copilul educat, totuşi, are o şansă reală de a se ridica pe sine şi pe familia sa din sărăcie.

_____________

Comentariu Provita Media: Pe forumul de discuţii provita@yahoogroups, recent, o anume doamnă X, foarte neîncrezătoare în activitatea de tip provita, ne-a dat drept exemplu următorul articol: “Philippines birth control: Filipinos want it, priests don’t”, publicat în “Los Angeles Times”. Comentariul dnei X suna astfel: „Articolul relateaza viaţa grea a femeilor sărace din Manila, care au greutăţi să îşi crească copiii. Credeţi ca nu e asa, ca minte articolul? Care credeţi ca e situatia? Cu cât mai mulţi copii fac, cu atât trăiesc mai bine?”

După părerea noastră, articolul la care face referire dna X este unul părtinitor, care  promovează controlul populatiei, facând parte dintr-o serie, întitulată sugestiv „Beyond 7 Billion” („Dincolo de 7 miliarde”), publicată în acest ziar. La o primă vedere şi, mai ales, necunoscând realitatea, astfel de articole, ca cel din „LA Times” dat ca exemplu de către distinsa doamnă, par a fi de bună credinţă şi inocente – se doreşte salvarea vieţilor mamelor, uşurarea vieţii lor. Totuşi, e nevoie să ascultăm şi cealaltă parte, care nu este de acord cu argumentele expuse, ca să putem judeca şi trage propriile noastre concluzii. Este motivul pentru care am tradus şi publicat acest articol, scris de colegii de la Pro-Life Philippines.

Să mai amintim aici şi faptul că Filipine s-a aflat printre primele ţări alături de India, Pakistan, China, Japonia şi alte ţări din Asia, în care s-au introdus masiv toate mijloacele contraceptive posibile, încă din anii ’50. De ce nu s-au îmbunătăţit lucrurile în acest răstimp – având în vedere că s-a cheltuit enorm pentru introducerea prezervativelor, contracreptivelor hormonale, a sterilizării, avortului etc? Şi oare săracii doresc cu adevărat contracepţie? Sau doresc să aibă măcar strictul necesar şi, mai ales, educaţie? Oare doresc ei contracepţie sau noi suntem cei care dorim contracepţie pentru ei?

Iată ce se întâmpla, la mijlocul anilor ’70, în această ţară, în legătură cu problema „planning-ului familial”, după cum ne povesteşte Matthew Connelly, istoric american, în cartea sa „Fatal Misconception” (Harvard University Press, 2008): „USAID a expediat atât de multe contraceptive, încât nu ştia cum să le mai ţină inventarul şi cum să păstreze prezervativele ca să nu se deterioreze în depozite.” (p.241)

„În 1975, el [Reimert Ravenholt, directorul Biroului pentru Populaţie al USAID, 1965-1979, în prezent, preşedinte al Population Health Imperatives, Seattle, SUA, n.tr.] a descoperit că programul filipinez „se ducea la fund”. Şeful Comisiei pentru Populaţie, Rafael Esmundo, l-a asigurat „că toţi suntem determinaţi să saturăm [cu contraceptive] comunităţile rurale”. Când aceştia nu puteau distribui destule contraceptive, Ravenholt întreba, „ce naiba se întâmplă”, cu ceea ce el numea „mlaştina planificării familiale din Filipine”. Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu Ferdinand Marcos, care l-a chemat imediat pe Esmundo. Mercedes Concepcion (sociolog filipinez) s-a plâns unui oficial al Băncii Mondiale că dacă ei [filipinezii] nu vor putea să demonstreze „rezultate favorabile”, vor fi forţaţi „să aleagă între integritatea profesională şi presiunea agenţiei donatoare”. (p.336)

Falsa și periculoasa soluție propusă de Melinda Gates la problema sărăciei

Puterea oferita femeii, reducerea saraciei si imbunatatirea sanatatii si statutului femeii si copilului sunt scopuri nobile. Ca in toate idealurile marete, insa, diavolul se ascunde in detalii. Co-fondatoarea Fundatiei Gates, Melinda Gates sustine ca solutia pentru reducerea saraciei este „inundarea” tarilor in curs de dezvoltare cu mijloace contraceptive si avortive.

O piatra de temelie a acestor eforturi este dezvoltarea unor noi contraceptive injectabile, similare acetatului de medroxyprogesteron (DMPA sau Depo-Provera), utilizat astazi. Spre deosebire de Depo Provera, care necesita injectare intramusculara si trebuie administrat de cadre medicale, noua formula este auto-administrabila printr-o injectie subcutanata. Doamna Gates spera ca eforturile ei sa furnizeze contraceptie accesibila unui numar de cel putin 120 milioane de femei din intreaga lume, in special din Africa subsahariana si din Asia de Sud.

Ce ofera, mai precis, doamna Gates acestor femei? „Solutia” ei va duce la moartea nenumarator copii abia conceputi, ar putea dubla rata de transmitere a HIV si va creste cu siguranta riscul de cancer mamar. Mai mult, contraceptivele bazate exclusiv pe progesteron sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de formare a cheagurilor de singe si de atacuri cerebrale.

Exista doua modalitati prin care contraceptivele injectabile de tipul Depo Provera actioneaza pentru a preveni sarcina. Prima este aceea de inhibare a ovulatiei. Daca mecanismul este ineficient si ovulatia are totusi loc, Depo Provera mentine membrana uterului atit de subtire incit nidarea [fixarea zigotului in mucoasa uterina, la cateva zile dupa conceptie, n.trad.] nu are loc. Rezultatul este acela ca fatul recent conceput moare si este avortat.

In promovarea acestei cauze, doamna Gates asociaza eforturile de raspindire a utilizarii contraceptivelor cu lupta impotriva HIV/SIDA. Totusi, utilizarea unui contraceptiv injectabil nu ofera nici o protectie impotriva transmiterii HIV. De fapt, cercetatorii de la Universitatea din Washington au facut studii in rindul femeilor din Africa si au aflat ca utilizarea DMPA a dublat rata de transmitere a HIV. Ei au citat trei factori responsabili de aceasta crestere. In primul rind, contraceptivele hormonali duc la subtierea peretelui vaginal si la aparitia unor mici fisuri care cresc expunerea la HIV in timpul actului sexual. In al doilea rind, contraceptivele slabesc sistemul imunitar si reduc capacitatea organismului femeii de a se apara impotriva infectiei cu HIV. In sfirsit, femeile HIV-pozitive care iau contraceptive hormonale au un grad de contagiozitate crescut. In mod clar, cresterea utilizarii contraceptivelor hormonale nu va fi de nici un ajutor in lupta impotriva SIDA.

Contraceptivele hormonale sunt asociate si cu o crestere semnificativa a riscului aparitiei cancerului mamar. Intr-un studiu din 2012 publicat in Journal of Cancer Research, cercetatori de la Fred Hutchinson Cancer Research Center au descoperit ca DMPA a dublat riscul aparitiei cancerului mamar. Presiunile pentru distribuirea unui medicament care crste atat de mult numarul bolnavelor de cancer mamar, in tari in curs de dezvoltare – deci cu posibilitati limitate in ceea ce priveste analizele de rutina pentru acest tip de cancer – este ilogica, la granita cu iresponsabilitatea. Deci, care este motivul pentru care Fundatia Gates sustine o „solutie” medicala atit de riscanta pentru eradicarea saraciei?

Strategia facuta publica de fundatia Bill si Melinda Gates ofera posibile raspunsuri:

„Pina in 2050, populatia globului este de asteptat sa treaca de 9 miliarde de persoane, o crestere de mai mult de 50 de procente fata de anul 2005. Aceasta crestere va exacerba nevoile curente in domeniul sanatatii femeilor si copiilor, va pune presiune asupra serviciilor sociale si a resurselor si va contribui semnificativ la problema globala a imbolnavirilor, degradarii mediului, saraciei si conflictelor. Planificarea familiala este una dintre cele mai bune investitii pe care o poate face o tara in viitor.”

Aceasta abordare este o reiterare a principiilor malthusianiste care s-au perpetuat incepind cu secolul 19. Preocuparile legate de suprapopulare au dus la revirimentul eugenismului prin limitarea fertilitatii acelora considerati “nedoriti”. Fondatorul Planned Parenthood, Margaret Sanger, a raspandit contraceptia in comunitatile afro-americane pentru a le limita cresterea. In acelasi fel, Fundatia Gates vede contraceptia ca pe un mod de a limita populatia numeric saraca din Africa si Asia.

Imbunatatirea sanatatii si statutului femeilor nu depinde de accesul liber la contraceptie sau de un grad ridicat de utilizare a contraceptiei. Nici o organizatie medicala profesionista nu recomanda utilizarea regulata a contraceptivelor hormonale la femeile sanatoase ca mijloc de prevenire a imbolnavirii sau de mentinere a sanatatii, din cauza riscului semnificativ asociat folosirii acestora.

Pe de alta parte, statutul femeilor se amelioreaza prin educatie. Un studiu pe termen lung (peste 50 de ani) realizat in rindul femeilor din Chile arata ca factorul cel mai important in imbunatatirea sanatatii mamelor si in reducerea mortalitatii materne si infantile este educatia sporita si nu contraceptivele.

Raspunsurile la problema saraciei trebuie intemeiate pe respectarea demnitatii popoarelor sarace si nu pe eliminarea lor. Atit barbatii cit si femeile trebuie sa beneficieze de educatie pentru a contribui la discutiile publice si formularea politicilor sociale. Aici trebuie inclusa si educatia in privinta efectelor nocive ale medicatiei precum cea pe care doamna Gates o propune cu scopul de a scadea fertilitatea in tarile in curs de dezvoltare. Abia atunci cand maternitatea va fi considerata o vocatie valoroasa, nu o secatuire a resurselor, vom putea controla adevaratele cauze ale saraciei.

(traducere și adaptare după LifeSitenews)

Polemică în Franţa, după ce Biserica Catolică i-a invitat miercuri pe credincioşi să participe la o “rugăciune universală”. Dacă obiceiul este unul vechi în această zi sfântă pentru credincioşi, mesajul pe care vrea Biserica să-l transmită acum este subiect de aprigă dispută, mai ales printre practicanţi. Catolicii se vor ruga astfel “pentru familie”, aluzie la proiectele Guvernului de la Paris de a legaliza în curând mariajele gay şi adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex.

Opoziţia Bisericii faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu e o noutate. Ce e mai puţin obişnuit este modul în care preoţii au ales să transmită mesajul. Mesajul citit în toate bisericile din Franţa este foarte subtil: “Să ne rugăm pentru ca tinerii şi copiii să nu mai fie obiectul dorinţelor şi conflictelor între adulţi, pentru a putea beneficia din plin de dragostea unui tată şi a unei mame”.

Biserica Catolică nu atacă aşadar frontal mariajul gay, nici adopţiile de către un cuplu homosexual. Asociaţiile de combatere a homofobiei observă însă că acest text, “anodin şi enigmatic, scris într-un stil pe care doar Biserica îl poate manipula în acest fel” este o aluzie clară la mariajul homosexual. E adevărat că a insista pe faptul că familia se bazează pe un tată şi o mamă e un mesaj cât se poate de limpede. Cei care se simt probabil astăzi în poziţia cea mai delicată sunt catolicii gay-există chiar şi asociaţii oficiale care-i regrupează-care sunt acum prinşi între ciocan şi nicovală, între credinţa lor, relaţia faţă de Dumnezeu şi relaţia lor personală cu partenerul pe care-l iubesc.

Mai mulţi episcopi ai Bisericii franceze au reamintit cu ocazia acestei zile speciale de “rugăciune universală” că opoziţia faţă de mariajul gay a fost exprimată cu intransigenţă şi de Papa Benedict. Monseniorul Bernard Podvin, purtătorul de cuvânt al episcopilor din Franţa, spune că ”mariajul gay ar modifica complet modelul familial şi în plus, ar influenţa relaţia dintre oameni. De aceea, din punctul de vedere al Bisericii, familia este reprezentată doar de dragostea dintre un bărbat şi o femeie”.

Liderul episcopatului din Lyon nu se sfieşte de partea sa să se amestece chiar în treburile Parlamentului, cu toate că Biserica şi statul francez au “divorţat” de mai bine de o sută de ani. “Dorinţa noastră este ca legea să nu intre în domenii care nu sunt de competenţa ei. Un Parlament nu este Dumnezeu”, a declarat cardinalul Philippe Barbarin, declaraţie care a dat naştere la reacţii virulente ale laicilor din Hexagon. Barbarin se apără însă de acuzaţia că ar vrea să atace laicitatea din Franţa şi adaugă: “Mariajul gay este o ruptură a civilizaţiei”. Mai mut decât atât, Biserica Catolică franceză se referă clar la “probabilele proiecte legislative ale Guvernului” şi şi-ar dori “să sensibilizeze parlamentarii”.

O declaraţie a şefului Bisericii Catolice franceze, cardinalul André Vingt-Tois, care a fost picătura care a umplut paharul. Intervenţiile liderilor Bisericii, descrise de unii drept desuete, depăşite de actualitate sau contrare lumii şi civilizaţiei moderne suscită tot mai multe luări de poziţie din partea unor aleşi ai ţării, de stânga, dar şi de dreapta, care denunţă “ingerinţa Bisericii în proiectele de societate” ale Guvernului de la Paris.

Legalizarea mariajului homosexual şi a adopţiilor de către cuplurile gay sunt două angajamente de campanie ale lui François Hollande, pe care preşedintele odată ales a reafirmat că le va respecta cât de curând posibil. Probabil că la începutul anului viitor, textul legislativ ar urma să fie adoptat de Parlamentul de la Paris. Potrivit unei anchete de opinie, 65% dintre francezi sunt favorabili mariajului gay şi 53 de procente dintre francezi aprobă chiar ideea adopţiilor de către cuplurile de acelaşi sex.

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti

Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

16 august 2012

QUEER II

In mai am scris comentariul Queer (I) cind am introdus publicului din Romania cartea A Queer Thing Happened to America (“Un lucru bizar i s-a intimplat Americii”) scrisa de Dr. Michael Brown, activist crestin si teolog din Charlotte, Carolina de Nord. “Queer” e un cuvint care pina nu demult avea conotatii peiorative. In romaneste s-ar putea traduce ca “straniu”, “bizar”, “ciudat” sau “deocheat.” In societatea nord americana era folosit pentru a eticheta persoanele suferinde de deviatii sexuale, inclusiv si in special homosexualii. Eticheta era una murdara, vulgara si jignitoare. In ultima generatie insa homosexualii au adoptat acest termen peiorativ dindu-i un inteles contrar, in sensul ca, spun ei, “straniu” sau “ciudat” din perspectiva orientarii sexuale e un lucru bun, de dorit, si de imitat. In felul acesta, incetul cu incetul, apelatia “homosexual” s-a transformat in “queer.”

Specificam ca ce scriem astazi e desemnat in special pentru romanii din America si Canada. Comentariul de azi ar putea fi mai greu de inteles de cei din Romania pentru ca, spre deosebire de America de Nord sau Europa Occidentala, Romania inca nu a ajuns in stadiul lor de descompunere morala, si manifestarile despre care scriem astazi nu se intilnesc, inca, in Romania. Cel putin nu la aceasi scara. Adaugam insa inca un calificativ: nu suntem obsedati de subiectele sexuale in comentariile noastre saptaminale si sexualitatea este un subiect neplacut si pentru noi sa-l citim, sa-l studiem si sa-l explicam. Dar nu avem incotro. Revolutia sexuala inceputa in anii 60 este inca in toi. A facut ravagii in America de Nord si Europea Occidentala si isi cauta un cuib comfortabil si in Romania si restul lumii. Scriem despre acest subiect mai des decit despre altele pentru ca e cel mai periculos pentru valori, libertatea religioasa, si mai ales, penrtu bunastarea valorica si morala a copiilor nostri. Revolutia sexuala, afirma Ross Douthat, jurnalist la New York Times, este cel mai mare pericol pentru crestinism de la publicarea, in Secolul XIX, a cartii lui Charles Darwin despre Originea Speciilor. In cartea lui, Bad Religion, publicata mai devreme in an, Douthat afirma ca “the sexual revolution [is] the most direct blow to [Christianity] since the publication of On the Origin of Species a century earlier.”

Nou an scolar in America

Pentru mai bine de 53 de milioane de copii si adolescenti se apropie inceputul noului an scolar in America. Copiii multor familii de romani din SUA vor incepe scoala la sfirsitul lui august ori inceputul lui septembrie. Mii dintre ei vor incepe noul an scolar in scolile publice americane, colegiile si universitatile publice americane, sau prestigioasele universitati private ale Americii. Iar parintii acestor copii si adolescenti probabil gindesc ca valorile care copiii lor le primesc in familie sunt impartasite sau promovate si de sistemul educativ public al Americii. Probabil gandesc ca valorile traditionale sunt puse la loc de cinste in manuale claselor elementare, de liceu sau in cursurile universitare. Cine inca gindeste asa se inseala. Sistemul educativ public american si cel privat (cu exceptia celui religios) promoveaza cu asiduitate contra-valorile. Gindirea, constiinta si valorile inocente ale copiilor sunt murdarite in scolile publice. Probabil ca majoritatea acestor mii de copii romani au fost crescuti in familii traditionale, au imbratisat valorile traditionale ale parintilor lor, au fost crescuti in Biserica, au fost inrolati in taberele de educatie biblica in fiecare vara, sau au participat la programele de educatie crestina care se tin in parohiile bisericesti romane din America. In consecinta parintii presupun ca cei dragi ai lor au imbratisat valorile crestine si le vor pastra si dupa cei 4 sau mai multi ani de universitatea. Ne este teama insa ca astazi va deziluzionam.

In scolile si universitatile publice americane fac ravagii o multime de organizatii care promoveaza homosexualitatea. Sunt organizatii finantate din fondurile publice, ori organizatii din afara cadrului universitar care promoveaza homosexualitatea si organizeaza cluburi homosexuale in scoli si campusurile universitare. Dr. Michael Brown descrie, cu lux de amanunte, acest fenomen in citeva din capitolele cartii lui. Care sunt aceste organizatii si cluburi de care trebuie sa va feriti copiii? 

 

Cluburi murdare si vulgare

Organizatia Human Rights Campaign a fost fondata in 1980 si se identifica ca fiind cea mai mare organizatie a homosexualilor americani. Are un buget anual de 35 de milioane de dolari si 110 angajati. Intimideaza scolile publice sa accepte predarea de cursuri de educatie sexuala din perspectiva revolutiei sexuale si indoctrinarea copiilor ca homosexualitatea e innascuta, nu se poate schimba, trebuie tolerata si afirmata. Da in judecata scoli, universitati, institutii, si chiar guverne straine care refuza cursurile oferite de ei. In 2009, cind AFR promova protejarea casatoriei si a familiei traditionale in noul Cod Civil al Romaniei, Human Rights Campaign a facut presiune asupra executivului si guvernului roman sa respinga actiunile noastre. Din fericire, au esuat.

Dupa ea vine National Gay and Lesbian Task Force (NGLTK) fondata in 1974 cu un buget anual de 3.5 milioane de dolari. Se profileaza pe sprijinirea candidatilor homosexuali sau pro-homosexuali in functii publice.

Dupa ea urmeaza ILGA (International Lesbian and Gay Association) cu sediul international la Bruxelles, un punct strategic, de unde influenteaza legislatii pro-homosexuale in Uniunea Europeana. Fondata in 1978, ILGA are birouri in 90 de tari si cuprinde peste 400 de afiliati in toata lumea. Finanteaza miscarile homosexuale din diverse tari ale lumii si sprijina financiar si miscarea homosexuala din Romania si Moldova.

Apoi vine Lambada Legal, o asociatie de juristi si avocati cu sediul la New York, care promoveaza drepturile homosexualilor prin actiuni judecatoresti si in instanta in toata America si in alte tari. Are un buget anual de 10 milioane de dolari. Succesul ei a fost dovedit in 2003 cind Tribunalul Suprem din SUA a declarat neconstitutionale legile tuturor statelor americane care la vremea aceea incriminau sodomia. In ani recenti au dat in instanta pe unele din micutele tari din America Centrala pentru ca inca incrimineaza sodomia. Actiunile lor se deruleaza in Tribunalul Interamerican al Drepturilor Omului.

Urmeaza PFLAG (Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays), o organizatie cu scopuri eminamente de indoctrinare a tinerilor si minorilor. Are un buget anual de 2.5 milioane de dolari, peste 200.000 de membrii, si 500 de grupuri afiliate in toata America. Cluburile PFLAG sunt prezente in scoli si universitati publice americane. Un scop aparte in care se profileaza PFLAG este acceptarea homosexualilor si a stilului lor de viata in parohii si comunitatile religioase. Protesteaza in fata bisericilor care promoveaza sexualitatea biblica sau bisericile ale caror preoti sau pastori afirma pacatosenia homosexualitatii. Publica manuale de propaganda, cel mai bine cunoscut fiind Heather Has Two Moms (“Heather are doua mamici”) care mai ca ii fac invidiosi pe copiii care au o mama si un tata in loc de doua mame sau doi tati. Esti “cool” (adica “special”), spune cartea, daca ai doua mamici in loc de una. Esti si mai “cool” daca nu ai un tata sau o mama, dar totusi te cresc doi parinti de acelasi sex. E deasemenea notabil ca PFLAG organizeaza anual in scoli asa numita “Day of Silence” (“Ziua tacerii”) ca zi de protest importiva “persecutiei si discriminarii” homosexualilor. Tot mai multi crestini americani incep sa nu-si mai trimita copiii la scoala in “Day of Silence.” Va sugeram si dtra deci: (1) interesati-va la scolile unde merg copiii vostri daca tin Day of Silence; si (2) cind, pentru a nu va trimite copiii la scoala in ziua aceea.

Alte organizatii care activeaza in campusurile universitare sunt QueerToday, the Gay Liberation Movement, si Campuspride. Anual ele organizeaza evenimente propagandistice homosexuale in luna aprilie. Evenimentul din aprilie, cunoscut sub numele de “Gaypril”, se manifesta prin concerte homosexuale, manifestari obscene, nuditate, infestarea campusurilor universitare cu steagul homosexual (curcubeul), si afisarea steagului homosexual linga steagul oficial al universitatii.

O alta organizatie foarte activa in scolile si campusurile americane e GLAAD (The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation”). Bugetul ei anual e de 4 milioane de dolari si obiectivul ei e “eliminarea homofobiei si a discriminarii pe baza de orientare sexuala”.

Urmeaza apoi GLSEN (“The Gay, Lesbian and Straight Education Network”) o organizatie cu un buget anual de 6 milioane de dolari. Scopul ei principal este acceptarea homosexualitatii ca si comportament normal de catre tinerii scolari si, in plus, influentarea invatatorilor si profesorilor din scolile publice sa promoveze atitudini pro-homosexuale in elevii lor. Greu de crezut, dar unul dintre fondatorii acestei organizatii, Kevin Jennings, a fost desemnat de Presedintele Obama ca Secretary of Education (Ministrul Educatiei) in Statele Unite. Fara exceptie, in toate vizitele si prelegerile tinute de Jennings, el a atacat abstinenta si moravurile sexuale biblice. Deci romani din America, acuma stiti: este foarte probabil ca unii din invatatorii copiilor vostri sa fie membri in GLSEN si sa va indoctrineze copiii in ideologia revolutiei sexuale. Unul din manualele pregatite de GLSEN si chiar predat in unele din scolile americane este The Queering of Elementary Education (“Sodomizarea Educatiei Elementare”) Obiectivul acestui curs, luat cuvint cu cuvint din manual, este “Children in elementary schools will be exposed to the rightness and complete normality of homsoexuality, bisexuality, and transgender expression, and opposing views will be branded as dangerous and homophobic, to be silenced and excluded from the classroom”. (“Copiii in scolile elementare vor fi expusi corectitudinii si normalitatii homosexualitatii, bisexualitatii, si expresivitatea transsexualitatii, iar vederile opuse vor fi etichetate ca periculoase, homofobice, si vor fi excluse din sala de clasa”.)

 

Ce trebuie facut?

Ceea ce am descris pina acuma e doar o fractiune din imensele si numeroasele actiuni pro-homosexualitate care se manifesta zilnic in scolile si universitatile publice americane. Exista si alte organizatii si proiecte chiar si mai agresive. Statele americane unde aceste actiuni si organizatii sunt mai active sunt California, Massachusetts, Oregon, Washington, Maryland, Illinois. Incercari de a stopa actiunile acestea prin actiuni judecatoresti au esuat, ele fiind protejate de Constitutie. [Nota AFR: chiar in saptamina aceasta un tribunal din Florida a constrins un liceu din Florida sa accepte formarea unui club pro-homosexualitate in campus: http://www.aclu.org/lgbt-rights/federal-court-victory-ocala-gay-straight-alliance] Iar bataliile pentru acceptarea actiunilor pro-homosexualitate sau a manualelor de educatie sexuala se poarta in school boards (consiliile director ale scolilor publice) si bordurile locale de educatie. Crestinii americani lupta din rasputeri pentru alegerea in aceste institutii a candidatilor pro-valori, pe cind homosexualii si secularistii se lupta cu inversunare pentru promovarea candidatilor homosexuali sau anti-crestini.

Ce recomandam parintilor romani din America: (1) Informati-va cu privire la doctrina sexuala care este predata in scolile unde merg copiii vostri; (2) Cititi cu atentie manualele de stiinte politice, sociologie, si psihologie a copiilor vostri, cit si, mai ales, temele de casa care le fac; (3) Daca nu sunteti de acord cu valorile in care sunt indoctrinati copiii vostri, exprimati-va opozitia in scris adresindu-va conducerii scolilor si la School Boards; (4) Nu permiteti copiilor vostri sa participe la evenimente cu caracter de indoctrinare, cum ar fi “Day of Silence”, sa citeasca carti deocheate, ori sa participe la evenimente organizate de cluburile pro-homosexualitate din scoli; (5) Candidati sau sprijiniti candidatura la posturile influente (state school boards si local school boards) a crestinilor si a celor care impartasesc valorile voastre; (6) Purtati discutii cu copiii vostri privind valorile care li se predau in scoli; (7) In masura in care puteti, dati-va copiii la scoli private sau la charter schools, adica scoli private finantate din fonduri publice nu private. Tribunal Suprem SUA a declarat constitutionale scolile charter schools. Scoli de genul acesta devin tot mai numeroase in Arizona si Texas. Interesati-va daca astfel de scoli exista si in statul unde locuiti voi. [AFR recomanda: in linkul acesta aflati un scurt material explicativ al modului cum functioneaza astfel de scoli crestine private finantate din fonduri publice http://www.bpnews.net/printerfriendly.asp?ID=38506] 

 

Un exemplu pozitiv: Universitatile crestine americane nu permit cluburi homosexuale in campusurile lor. Fiind scoli private ele nu pot fi constrinse sa le accepte. Dar presiuni se fac si asupra lor. Singura universitate crestina din SUA care pina acuma a permis deschiderea unui club homosexual este Belton College din Tennessee. Un exemplu pozitiv tocmai parvine din Pennsylvania unde De Sales University, o universitate catolica, a respins cererea unui grup de homosexuali de a infiinta un club homosexual in campus. Link: http://www.lifesitenews.com/news/catholic-college-denies-petition-for-homosexual-club

*

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 202, 14 aug 2012

Bioetica. Luna trecuta, publicatia americana Cell a publicat rezultatele unui proiect unic – cercetatori de la Universitatea Stanford din California au decodificat intregul genom al materialului genetic masculin (sperma). Rezultatele, spun cercetatorii, vor ajuta la noi variante de inseminare artificiala si crearea de copii la comanda (“designer babies”) (Link).

Pornografie si agresivitate sexuala (I). Un studiu publicat luna trecuta de Association for Psychological Science indica evidentul – copiii care repetat sunt expusi imaginilor sexuale, de exemplu in filme, devin agresivi sexual ca adolescenti (Link).

Pornografie si agresivitate sexuala (II). Un incident groaznic a fost raportat in SUA saptamana trecuta, care dovedeste ca intra-devar copiii care vizualizeaza pornografie devin agresiv sexuali ca adolescenti. Un tanar de 13 ani a fost arestat pentru ca a sodomizat un copil de 4 ani de mai multe ori. Tanarul si-a marturisit infractiunea, blamand insa vizualizarea pornografiei homosexuale (Link).

Surogat. Articolul alaturat descrie surogatul ca metoda folosita de homosexuali pentru a avea copii (Link).

Scotia – Libertatea de constiinta. Scotia dezbate legiferarea casatoriilor homosexuale. Un email scapat din greseala de un consilier de stat explica ca legiferarea lor va avea un impact necrutator asupra libertatii religioase si de constiinta (Link).

Ateism. Un sondaj de opinie efectuat recent in SUA indica ca 19% dintre americani nu se identifica cu nici o denominatiune religioasa (Link).

Candva Marea Britanie – Creationism. Va recomandam un articol recent despre predarea creationismului in Candva Marea Britanie (Link).

Candva Marea Britanie – Eutanasiere. The British Medical Journal a publicat luna trecuta un articol care sugereaza ca persoanele suferinde de dementie ar trebui eutanasiate prin deshidratare intentionata pentru a economisi cheltuielile medicale aferente (Link).

SUA – Batalia pentru casatorie. Batalia pentru casatorie continua in plina forta in SUA. In noiembrie, 4 state americane vor vota legi sau amendamente constitutionale de protejare a casatoriei si familiei naturale. Un amendament constitutional va fi votat si in Minnesota, unde sondajele de opinie reflecta ca majoritatea cetatenilor statului se impotrivesc casatoriilor homosexuale (Link).

Rusia si Ortodoxia. O noua aparitie editoriala e programata in SUA, in octombrie, despre renasterea Ortodoxiei in Rusia post-comunista si impactul ei asupra valorilor. Cartea va fi publicata de Rutledge Press (Link).

Ucraina – Homosexualii se plang. Si homosexualii din Ucraina se plang ca sunt discriminati, nu au drepturi, iar parlamentarii ii ocolesc. Nimic nou (Link).

Suedia – Parintii protesteaza. In Suedia seculara si nedemocrata, parintii care doresc sa-si educe copiii la domiciliu (homeschooling) sunt persecutati. Vara asta cateva zeci de parinti care doresc sa-si educe copiii acasa si sa li se recunoasca acest drept au facut un mars de mai multe zile prin Suedia pentru a atrage atentia autoritatilor si societatii ca sunt lipsiti de drepturi (Link).

Candva Marea Britanie – Controlul populatiei. Luna trecuta, un parlamentar britanic a facut valuri cerand adoptarea de legi care sa pedepseasca (sic!) familiile cu copii multi. Alte tari, cum ar fi Franta, Italia, Germania si Polonia stimuleaza financiar si incurajeaza familiile cu multi copii (Link).

Copii modificati genetic. Timpul tace si trece. Iar efectele erorilor comise cu ani in urma incep sa iasa la iveala. Iata ca pentru prima data in istorie o noua subspecie umana a atins anii adolescentii – e vorba de copiii modificati genetic, cu 3 parinti. Sunt putini, au fost fertilizati si modificati artificial cu ani in urma si au ajuns la varsta adolescentei (Link).

Europa – Vanzarea de organe. Criza economica constrange oamenii sa-si vanda organele, raporteaza New York Times intr-un recent articol. Pretul unui rinichi? $40.000. Vanzatorii: tineri sau varstnici fara venit sau slujbe din Serbia, Kosovo, Rusia, Ucraina. Cumparatorii? Traficantii de organe, oamenii bogati care necesita transplante de organe. E legal? Probabil (Link).

Transumanism si jocurile olimpice. V-ati plictisit de jocurile olimpice? Daca da, va recomandam un articol interesant din Wall Street Journal care cu siguranta va va alunga plictiseala. E vorba de practica de optimizare genetica a sportivilor pentru a obtine performante ridicate (Link).

Franta – Prostitutie. Socialistii francezi incearca sa stopeze sau chiar sa interzica prostitutia. Sarkozy a demarat proiectul si socialistii il duc mai departe. Comentatorul alaturat, probabil cu capul in nori, comenteaza ca astfel de restrictii sunt totalitare, adica a interzice barbatului si femeii sa faca ce vor cu trupurilor lor. Dimpotriva, zicem noi, opinia acestui jurnalist reflecta o gandire depravata, nu luminata (Link).

Copiii cu nevoi speciale. Newsweek raporteaza o problema tot mai acuta peste tot – numarul copiilor cu nevoi speciale e in crestere, bugetele de ingrijire medicale se ingusteaza si familiile sufera. E tot mai greu pentru copii si familii. Newsweek relateaza cateva situatii tragice (Link).

Cuba – Infernul secular. Secularismul ne spune ca ofera o varianta superioara de organizare sociala si de viata, in comparatie cu societatea traditionala inradacinata in traditie, valori ori crestinism. Suedia ne este oferita ca un poster al succesului secular. Secularismul insa ignora majoritatea celorlalte experimente seculare contemporane, de la Coreea de Nord, Asia de Sud-Est si Cuba. Aceste tari sunt un poster al infernului pe care secularismul l-a produs pe planeta. Va sugeram un articol recent despre situatia sociala in care se afla Cuba lui Fidel Castro dupa 55 de ani de revolutie. Rata avortului e de 60,2%, tara e falimentara si a devenit un laborator pentru marile companii farmaceutice mondiale care isi experimenteaza medicamentele pe subiecti umani. O tara fara nadejde si viitor. Castro a cerut, recent, sprijinul Bisericii Catolice pentru vindecarea sociala a Cubei (Link).

Crescut de homosexuali. Una dintre marile crime ale secularismului este depravarea sociala care conduce, in tot mai multe cazuri, la copii crescuti in ”familii” homosexuale. Incetul cu incetul, acesti copii devin adulti si incep sa-si exprime sentimentele. Sunt deficitari in toate domeniile, dar mai ales in cel social. Nu stiu sa relationeze sexului opus, le lipseste increderea de sine si cauta, ca adolescenti, parteneri sexuali de acelasi sex. Marturia alaturata, publicata recent, este coplesitoare – un barbat care abia la 28 de ani a inteles ca prin natura lui e destinat sa intretina relatii de intimitate cu o femeie. S-a casatorit, dar inca e handicapat la capitolul functiilor sociale (Link).

Irlanda – Pacatul are consecinte. In ultimii ani, religiozitatea si increderea irlandezilor in Biserica Catolica a scazut vertiginos. Motivul invocat de cei care au incetat sa mai mearga la biserica sunt scandalurile sexuale din aceasta biserica (Link).

 

 

Categorii

Cultura desfraului, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “INFERNALUL SAVULESCU SUSTINE DIN NOU INFANTICIDUL, ATACAND “PARINTII RELIGIOSI”/ Prostitutia ideologica si legile anticrestine din Romania/ SARACIA PRODUSA DE “SUPRAPOPULARE”: O MANIPULARE A MALTHUSIENILOR/ Asediul lobby-ului homosexual asupra SCOLII AMERICANE (Articole familie)

  1. remarcam mai demult apropo de Savulescu care sustinea infanticidul copiilor nou nascuti ca el este o dovada vie a faptului ca lumea academica occidentala dar nu numai aceasta ci in general cea considerata moderna, liberala,bla, bla, a atins un punct al scelerarii si al alienarii sociale

    Mi se spunea ca exista dezbateri si proteste impotriva lui SAvulescu venite chiar din sinul aceleiasi lumi academice. Imi scuzati expresia….dar asta este rahat! Cind ajungi sa sustii genocidul infantil si omorirea copiilor foarte bolnavi intr-o societate academica normala la cap, unui astfel de individ ar trebui sa i se ia orice drept de expresie publica, ar trebui sa fie dat afara din toate pozitiile pe care le detine, mai ales din cea de editor al unui jurnal considerat reputat, citat si citit de atitia. Si in continuarea societatea, statul ar trebui sa-l bage pur si simplu la inchisoare asa cum sint bagati la inchisoare si haituiti cei care se fac vinovati de “negarea holocaustului” sau “atitudini rasiste” si “homofobe”.Cu alte cuvinte viata copiilor mici de orice rasa si orice religie, dar mai ales cea crestina, este cu mult mai putin importanta decit faptul ca unor homosexuali nu li se recunoaste dreptul de a se casatori in biserica??!

    D-asta spun ca lumea academica are o foarte mare vina pentru ceea ce se intimpla in societatea noastra in general.

  2. Acest prof. Savulescu o fi avand copii? Cred ca nu.

  3. Nu are sens nici pe lumea lui Savulescu. Din 17 parinti, 11 au fost religiosi si nu au vrut initial, dar 5 s-au razgandit. Deci reiese ca scorul este 6 la 6, parinti nereligiosi vs. parinti religiosi care doresc sa nu-si omoare copiii. Deci, Savulescule, cam incerci sa umpli cu ura fata de religie lipsa de ratiune si de adevar.

  4. http://www.evenimentul.ro/articol/o-boala-crunta-o-tine-departe-de-copilarie.html
    “O boală cruntă o ţine departe de copilărie

    * Ştefania Iacob este o fetiţă de aproape 7 ani, pierdută într-o lume a bolii şi a neputinţei * deşi îi sunt aproape şi luptă pentru ea, părinţii nu reuşesc decât să-i ţină viaţa sub control, fără speranţe de însănătoşire * medicii se declară rezervaţi

    Ştefania va împlini, în curând, 7 ani. Cu toate acestea, ea are mintea unui copil de un an. Forma uşoară a bolii tatălui ei s-a transmis, genetic, şi a răbufnit într-o manieră cumplită. Pe creierul Ştefaniei sunt, până în prezent, şapte crescături – tuberculi – care se întăresc. Fata face crize constante de epilepsie şi are elemente de autism.

    Tratamentul medicamentos ţine, într-o oarecare măsură, boala în frâu. Dar, şansele de însănătoşire nu stau decât în rugăciunile părinţilor. „Eu lucrez ca asistentă la un cabinet de psihiatrie. Deci, sunt, cât de cât, în domeniu. Am mers cu copilul la Bucureşti şi peste tot, pe unde m-au trimis. Nu e de operat. E mai mult de lucrat cu ea şi de luat pastile, pentru a-i fi hrănit creierul. În rest, se pare că nu ai ce să faci, la forma pe care o are”, povesteşte, pierdută mama Ştefaniei.

    Ar fi trebuit să cunoască riscul de a avea un copil cu scleroză tuberoasă – sindromul Bourneville. Însă, anumite detalii din familia partenerului său de viaţă au fost omise. Nimeni nu a crezut că o mică problemă, aparent rezolvată în copilărie, va degenera, pentru urmaşi, într-un retard sever.

    Medicii le-au sugerat să-şi abandoneze copilul

    În ciuda a tot şi a toate, dragostea pe care o primeşte Ştefania este mai mare decât suferinţa prin care trece. În acelaşi timp, neputinţa pe care o trăiesc părinţii este sfâşietoare. „La început, când am aflat de boală, am plâns, am negat. Dar, fiind în domeniu, cu greu, am acceptat boala ei. Aşa cum e ea, eu am şi satisfacţii. Când a spus primele cuvinte, pe care le-a pierdut mai apoi, m-am bucurat. Când, după un tratament lung, la 2 ani şi două luni, a început să meargă, din nou, m-am bucurat. Fiecare progres de-al ei, cât de mic, m-a încurajat. Şi zâmbetul ei îmi dă putere să merg mai departe!”, spune mama, privindu-şi odorul. Cu toate acestea, nu oricine înţelege dragostea şi drama celor din familia Ştefaniei. Duritatea şi inconştienţa unor medici pare să nu cunoască limite. „Când copila mea avea un an şi jumătate, un doctor neurolog de renume ne-a privit zâmbind, ne-a spus că suntem tineri şi că e cazul să facem un alt copil. Pe acesta putem să-l aruncăm la gunoi. M-am îngrozit! Niciodată n-aş putea să-mi abandonez copilul!”, a răbufnit tatăl, retrăind secvenţa prin care a trecut acum cinci ani. Necazul acesta a venit, parcă, să apese pe o rană mai veche, imposibil de închis. „Trebuia să mai avem o fetiţă, de 15 ani, o surioară pentru Ştefania. Dar mama ei a făcut avort spontan. Nici acum nu mi-a trecut durerea. Asemenea răni rămân întipărite în creier şi în suflet”, povesteşte Ernest.”

  5. Dacă ar avea un copil în aceiași situație ,la fel ar gândi?

  6. eu nu inteleg de ce oamenii de rand nu iese in strada impotriva acestor nenorociri. Observam ca se doreste schimbarea legilor sanatati la nivel global,observam ca copiii din scolii le sunt bagate pe gat homosexualitatea si nimeni nu ia atitudine impotriva acestor nemernici de o mana de oameni care vor sa controleze ei totul. Poate daca am face ceva civic in numar mare in cat sa dam cu ei de pamant ca sa vada ca noi nu sustinem ce vor ei.

  7. Eu stau in Cacanada (shame on me) si e adevarat tot ce s-a spus despre homosexualitatea in scoli. Poate nu este inca asa de activa ca in SUA, dar este. Cand eram la liceu public, pe peretii cabinetelor de consiliere la scoala erau afise cu homosexualitate, ce sa faci daca crezi ca esti homo, sa nu iti fie rusine etc. Cat timp am stat eu nu mi-a zis nici un profesor de homosexualitate si asa, desi cred ca nu am avut eu materiile respective in care se vb., caci am venit destul de tarziu aici, cls a12a. Ei, pe mine m-au deranjat in alta privinta. Liceul la care am fost era in trecut privat, liceu ptr. evrei.Acum desi este public, 80% din elevi sunt evrei, restul emigranti. Evident, evreii au cele mai multe privilegii si atentii de la profesori, notele mai mari fiind date ‘canadienilor’,iar emigrantilor li se dau note mai mici, desi scriu cam acelasi lucru. Favoritism, nu e nimic nou totusi. Asa ceva se intampla peste tot, orice ar zice romanii din tara, ca in scolile din occident e mai bine. Vise. Iarba pare mai verde in ograda vecinului, dar cand ajungi sa gusti din ea, o sa vezi ca este vb. doar de o frumusete exteriora, de propaganda si publicitate. Multi romani o sa zica ca e mai bine ptr. ca nivelul este mai scazut, nu se pune asa mare accent pe teorie ca in Ro, elevul nu este asa ‘stresat’.Depinde acum ce fel de elev vrei sa fie, prost sau educat, cu cunostiinte generale sau ba. Sistemul din Romania are pb., dar nu din punctul de vedere care tot circule prin media si care il tot baga in fata tarile din vest. Pai daca in canada inveti formula ecuatiei de gradul II in clasa a 10a si in cls a12a, abia faci 2-3 limite, inceputul mecanicii o faci in a 11, optica in a12a, etc. cum sa fie rau in RO cand ei deja stiu aceste lucruri inca din generala? Romania a luat MEDALIA DE AUR LA OLIMPIADA INTERNATIONALA DE MATEMATICA!!! Romania mereu ia aurul la olimpiada de matematica europeana, balcanica, concursuri. Sunt sigura ca mai sunt olimpici si la fizica, chimie si alte materii. De ce nu sunt bagati in fata? Uite ca romania are copii f.buni, destepti si cu capacitati enorme. Romania are nevoie de solutii romanesti ptr. romani, nu solutii europene, caci ce merge la englezi nu poate sa mearga la romani-englezii sunt bata la mate de ex.- Da’ de, se vrea ca populatia sa fie cat mai proasta, cat mai slab informata ptr. ca este mai usor de jucat pe degete si mai usor de manipulat. Ei, masoneria si cine o mai fi, nu pot sa te conduca daca nu ii lasi. Si asta e pb. ca romanii ii lasa, nu se informeaza suficienti, mereu viseaza la bani multi si la occident. Daca vrei sa pui ortodoxia, manturirea pe primul loc, Romania este excelenta, te invata ce e suferinta, te invata ce e evlalvia, te invata ce e rabdarea, ce e speranta, te invata ca banii nu sunt tot. Daca vrei bani, atunci tarile occidente sunt perfecte. Nici un roman care a plecat in occident nu a plecat ptr. suflet, ci ptr. bani. (aici nu ma refer la cei care de nevoie au plecat ptr. o perioada in alte tari ptr. a aduce bani si ptr. a-si intretine familia, ma refer la cei care pleaca si cand ii vezi pe strada nu recunosc ca sunt romani, gata au uitat)
    Practica fara teorie nu se poate. Chiar daca multe materii nu vor fi folositoare in viata, te ajuta sa iti dezvolti gandirea, felul cum vezi lucrurile, iti dezvolta creierul. Omul ar trebui sa invete mereu. Pot sa spun cu mana pe inima, ca tinarii romani, mai ales cei care au copilarit o bucata de timp in Ro-cei care s-au nascut aici sau au venit la varste fragede 5-6 ani nu se pun, caci sunt mai mult canadieni- sunt mult mai educati si mai destepti decat cei crescuti aici. Aici este educatia aia, sa calci peste cadavre ca sa reusesti tu, sa zambesti mereu, desi tu crezi altceva, sa crezi ca tu esti cel mai bun si nimeni nu e ca tine, sunt predate egoismul si mandria.

    Sa revin la liceu. De ex., la istorie m-au deranjat 2 lucruri pe care le-am invatat: insulina a fost descoperita de un canadian-hai sictir, N.Paulescu a descoperit insulina, furata fiind de canadian, dar nu se invata asta, plin de minciuni manualul ala de istorie. La un moment dat, profa a zis ceva de genu “nici noi nu radem de crestinii care zic ca beau si mananca Sangele si Turpul Lui Iisus”. Desi profa a zis in general si a facut o comparatie, mie mi s-a parut urat din partea ei si eu personal m-am simtit prost, ca si cum m-ar fi jignit pe mine direct. Apoi aceiasi profa, dar la stiine umane– ne invata evolutia de parca ar fi singura solutie posibila. Cu atatea detalii si poze si povesti de parca ar fi adevarul suprem. Cand a fost intebata de o colega “dar nu este posibil ca noi, oamenii, sa fi aratat asa mereu, de la inceput?” Nu a raspuns. A intors spatele si a continuat cu evolutia ei.

    Vorbeam cu un roman, coleg din acel liceu, si venise vorba de Crucea de la gat. Mi-am luat eu o cruce de pus la gat de la Biserica Ortodoxa Romana, aveam si inainte dar nu era de la biserica, era un cadou de la matusa mea si era o cruciulita din argint cu pietricele pe care o purtam mereu inainte sa port cea de la Biserica. Si el mi-a zis ca si el are, dar matusa lui l-a sfatuit sa nu o poarte la scoala ca sa nu se ia evreii de el, sa nu aibe probleme. Eu pana in acel moment, nu m-am gandtit niciodata ca crucea de la gat ar fi o pb. la scoala. Eram obisnuita din Romania, nimeni nu zicea nimic, indiferent de ce purtai. Nu mi-a zis nimeni nimic la scoala legat de cruce, dar nici nu mi-am facut prieteni evrei. Nu ne-am placut deloc, ei nu ma bagau in seama, eu nu ii bagam in seama, desi la inceput as fi dorit sa ii cunosc. Toate adunate m-au facut sa ma simt ridicol la scoala lor, ceva nemaintalnit la ei cica, asa ca m-am retras si m-am inscris la home schooling. Bine ca exista aceasta posibilitate in Canada. Aceleasi materii, aceiasi diploma numai ca inveti acasa singur. Si cum eu mai aveam doar 6 materii de facut, mi-am zis ca e mai bine sa ma scutesc de scoala publica.

    Asa ca romanilor din SUA& Canada le sugerez, pe langa ce au zis cei de la Razboi, daca nu au posibilitatea sa gaseasca o scoala publica pe placul lor- stiu ca nu poti sa te inscrii la ce liceu vrei, ci numai la liceul din cartierul tau, ca e bun, ca e rau, nu conteaza, trebuie sa mergi acolo; asa ca ori te muti cu totul, ori accepti acel liceu- apelati la home schooling sunt doua tipuri: cele finantate de stat si cele private; in SUA sunt mai multe posibilitati si mai multe scoli faine care au acest program, home schooling. Daca nu vreti sa invete acasa, atunci cautati o scoala catolica. La liceu nu trebuie sa fi botezat catolic, te poti duce linistit. Numai la generala trebuie sa fi catolic. Stiu ca catolicismul nu e tot una cu ortodoxia, dar e mult mai bine decat indoctrinarile ateiste si comuniste care se petrec in scolile publice. La scolile catolice se invata despre abstinenta, despre avort, despe sexul in afara casatoriei-au cam aceleasi idei ca ortodocsii in privinta asta. Ori, cum au zis si cei de la Razboi, scolile private.

    E foarte interesant. SUA are milioane si miliarde de dolari de dat pe activitati militare si grupari gay, dar nu are bani ptr. saraci iar bolnavii care nu isi permit sa plateasca spitalizarea care este f.scumpa-sunt f.multi-, mor pe capete. Au o gramada de probleme, dar ei au bani de dat pe fereastra. Oricum, si presedintelui americii e ca si basescu, nu ii pasa de americani, nu ii pasa de natiunea in sine, ii pasa doar de fundu sau, de putere si de ce zic cei din Israel. Romania nu este singura tara care are presedinte si politicieni carora nu le pasa. Tarile din occident cum credeti ca au ajuns in halul asta? Din cauza nepasarii celor care ar trebui sa ii apere si sa ii ajute. La noi acum procesul este mai nou, caci ce se face in Romania, s-a facut de ani in tarile occidentale. Deci daca vreti sa va mutati, ganditi-va de 10 ori inainte. Si sub nici o forma, sa nu plecati fara binecuvantarea duhovnicului si fara sa va rugati inainte, asa cum am plecta noi-si acum regretam. Nu e neaparat mai bine, este diferit. Sunt multi romani prinsi in strainatate, care vor sa se intoarca in tara si nu mai pot ptr. ca nu au bani.

    Imi cer scuze de roman, vb. mult cateodata. Sper ca este ceva de luat din ce am povestit.
    Doamne ajuta! Maica Domnului sa va ocroteasca pe toti. Tineti minte ce a spus Parintele Iustin Parvu acum ceva timp:

    “Tineretul nostru ar trebui puțin să se cunoască pe sine, istoria neamului, strămoşii şi martirii lor. Cunoaşterea martirilor şi adevărului istoric va trezi în noi şi cunoaşterea de sine. Dacă noi nu ne lustruim memoria şi nu ne cunoaştem martirii şi jertfele înaintaşilor noştri, nu ne putem redeştepta. Nu avem dreptul să trecem peste jertfele lui Horea, Cloşca şi Crişan şi ale tuturor românilor care s-au crucificat pentru idealurile noastre. Noi, românii, trebuie să învârtim istoria în jurul acestor mari personalităţi ca să putem avea şi noi o bucurie cerească, elanul şi puterea lăuntrică de a nu ceda. Din păcate s-a ajuns ca modernismul acesta să topească tot elanul tineretului nostru, prin televizor, calculator, sport, călătorii prin toată lumea. Unitatea cea mai puternică a unei naţii este credinţa, legată de Biserică şi prin ea să luptăm. S-au măsluit manuale, cărţi, profesori, încât tineretul acesta e derutat, manevrat, fără personalitate şi demnitate. Nu se mai predă istoria lui Iorga, lui Vasile Pârvan, se predă istoria după evrei sau bolşevici.
    […] Aşadar dăruirea către celălalt este soluţia să poţi rezista. Nu poţi să pui o temelie unei naţiuni fără dăruire, fără sacrificiu. Pot veni peste noi toate hoardele lumii, dar nu suntem învinşi atunci când pierdem. Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis, renunţările la ideal. Dacă noi cultivăm de pe acum egoismul şi părerea de sine, mai târziu nu vom avea puterea de a nu ceda. Omul care este legat prea mult de pământesc, de lutul acesta, sigur că acesta este oricând predispus la cădere.

    Tinerii de azi să înveţe din eroismul lui Mihai Viteazul, care nu a sărutat nici papucul Papei, nici papucul Sultanului. Nimeni şi nimic nu l-a învins în luptă decât trădarea. Trădarea a fost arma principală a duşmanilor acestui neam. Prin viaţa şi pătimirile sale, Mihai Viteazul s-a asemănat jertfei Mântuitorului care a fost trădat atât de cei care îi cântau osana, cât şi de ucenicii Săi, care L-au părăsit în momentul arestării. Tot aşa s-a petrecut şi cu Mihai care a fost trădat din toate părţile, ca la urmă să îi fie încununate suferinţa şi sacrificiul prin mucenicie” (Parintele Iustin PArvu)

  8. @Laura Pastreazal pe Domnul Isus in siflet roagete la el si da mai departe Romanilor si strainilor sa inteleaga ca vremurile pe care le traim sunt din cauza elitei masonice si singura sansa si scapare este Domnul Isus el este imparatul cerurilor si el va imparati si aceasta lume cat de curand findca sa ajuns prea departe la cea ce se intampla in lume impotriva umanitati. Sa nu iti fie rusine sa duci adevarul mai departe sa il slujesti pe Dumnezeu nu este o rusine ori frica de altii care nu cred,dar le vor veni vremea sa dea socoteala in fata creatorului al lumii.

  9. Pingback: LADY GAGA, iubitoarea lui IUDA, “profetesa” religiei ANTIHRISTICE a ADORARII DE SINE si a PERVERSIUNII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. @Pufulete:

    Iisus Hristos se scrie corect. Domnul Isus este folosit mai ales de neoprotestanti…

  11. @admin scuzati-ma aici recunosc ca mereu gresesc,nu o fac intentiont deci cu H se scrie. Va multumesc pentru invataturile dvs. o zi buna.

  12. Pingback: “Scenariile” Comisiei Europene pentru ECONOMIA PLANETARA: controlul nasterilor, legalizarea EUTANASIEI, sistarea ajutoarelor familiale, CONTROLUL MASS-MEDIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Asociatia CHRISTIANA protesteaza fata de invitarea "bioeticianului" Julian Săvulescu, promotorului INFANTICIDULUI, la Facultatea de Filosofie (UB) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Predica la Duminica Slabanogului despre MUCENICIA BOLII PARINTELUI IUSTIN, despre PREDANIA SUFERINTEI, curajul credintei, ispita osandirii si LUPTA IMPOTRIVA BISERICII SI A VALORILOR NORMALE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: COSMARUL NOII LUMI: Guvernul Marii Britanii legalizeaza MANIPULAREA GENETICA a bebelusilor. Julian Savulescu, sustinatorul INFANTICIDULUI, saluta initiativa, prezentand-o ca “OBLIGATIE MORALA” - Recomandari
  16. Pingback: POPULARIZAREA INFANTICIDULUI IN SUA. Avortul post-natal promovat la INFLUENTA TELEVIZIUNE MSNBC - Recomandari
  17. Pingback: “Reforme istorice” sau PR chinezesc? CHINA “ABOLESTE” TABERELE DE REEDUCARE SI “RELAXEAZA” POLITICA GENOCIDALA A COPILULUI UNIC | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare