[UPDATE VIDEO] Consiliul Tg. Ocna a RESPINS propunerea de RETRAGERE a cetateniei de onoare a lui VALERIU GAFENCU, Sfantul Inchisorilor

30-05-2013 1 minut Sublinieri

Consiliul Local Tg. Ocna a respins, ieri după amiază, proiectul de hotărîre privind retragerea titlului de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor. Opt consilieri au votat pentru retragerea titlului, şase contra, iar trei s-au abţinut. Pentru a fi adoptat, proiectul de hotărîre trebuia votat de minimum zece consilieri.

O victorie la limită. Dar nu mă îndoiesc că una datorată în bună parte felului în care am ştiut să acţionăm cei cîţiva apărători ai lui Valeriu Gafencu. Şi, cum spuneam, unde se străduieşte omul, pune umărul şi Dumnezeu. Va fi luminat El cîteva capete din consiliu.

În Bucureşti am protestat  peste o sută de persoane (într-o acţiune organizată de pe-o zi pe alta, siliţi de ugrenţa cu care a fost pusă pe ordinea de zi problema), timp de două ore (15.00 – 17.00), în faţa guvernului. Şi la Tg. Ocna s-au adunat cîteva zeci de protestatari. Presa n-a catadicsit să vină la manifestări.

O menţiune specială merită teologul Danion Vasile, care a avut o pledoarie de 40 de minute în faţa membrilor Consiliului Local Tg. Ocna pentru memoria lui Valeriu Gafencu.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

miting 15 icoana mare

In ședința Consiliului Local Tîrgu Ocna de joi, 30 mai 2013, s-a supus la vot proiectul de retragere a titlului de cetățean de onoare al orașului acordat lui Valeriu Gafencu. După o dezbatere  plină de bun simț, de adevărată  mărturisire românescă și ortodoxă, la care au avut cuvântul cei prezenți la ședința publică, unde au fost și mărturisiri de onoare ale aleșilor din Tîrgu Ocna,  s-a supus votului secret propunerea de retragere a titlului de cetățean de onoare. Rezultatul votului a fost următorul: 8 voturi pentru retragerea proiectului de hotărâre, 4 contra și 3 abțineri. Titlul de cetățean de onoare a fost apărat, de cei ce s-au rugat, de cei prezenți și mai ales de votul de conștiință al consilierilor locali din Tîrgu Ocna care au votat liber, așa cum le-a cerut Valeriu Gafencu.

În curând detalii și filmări realizate  la acest moment de demnitate românească.

Fratele Catalin M:

Tocmai am găsit pe facebook urmatoarea postare:

Dragii nostri, BUCURIE! Romania Profunda e VIE si are un cuvant de spus!
Astazi, la Targu-Ocna a fost respinsa propunerea de retragere a titlului de Cetatean de Onoare al orasului, acordat Sfantului Inchisorilor, Valeriu Gafencu!
Credinta si rugaciunea fac minuni! Multumiri din inima tuturor celor care s-au rugat, au protestat, au marturisit, fiecare dupa puteri!
Multumim, Valeriu si multumiri tuturor Sfintilor!
Slava Domnului!

Pentru cei cu cont acolo, aici e linkul:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=580588621972535&id=533776606653737

fer-valeriu-gafencu-1


Categorii

1. DIVERSE, Cetatenia de onoare a orasului Targu Ocna, Valeriu Gafencu, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “[UPDATE VIDEO] Consiliul Tg. Ocna a RESPINS propunerea de RETRAGERE a cetateniei de onoare a lui VALERIU GAFENCU, Sfantul Inchisorilor

  1. @ziarul ora 25:

    Multumim pentru atentionare si comumicat! Am inclus in cadrul postarii; asteptam si detaliile…

  2. Domnul, fie laudat!

  3. Adevarul a invins slugarnicia!

  4. Minunata victorie care dovedeste ca merita sa luptam si ca Dumnezeu ne va oferi ajutorul sau. De asemenea, cred ca stim la ce ne putem astepta din partea adversarilor. Personal, cred ca la acest moment ar fi fost o lovitura foarte mare adusa ortodoxiei prin afectarea memoriei unei persoane care de fapt se doreste a fi canonizata. Nu stiu, poate faptul ca sfintii inchisorilor nu sunt canonizati incurajeaza si va incuraja tot mai mult aceste atacuri. Cu alte cuvinte, poate canonizarea sfintilor inchisorilor (a unora macar) ar fi minimul posibil din partea Bisericii si daca nici pe asta nu il facem… Lupta auto-definirii si marturisirii nu poate cadea la nesfarsit pe cateva persoane mai ravnitoare care se apara pe ultima suta de metri la ultima lor rasuflare…

  5. La Targu Ocna au fost cca 80 de crestini.

  6. Multumiri tuturor celor prin care a lucrat Dumnezeu si Sfintii Sai,si lui Danion,si consilierilor omenosi si crestinilor.

    O dedicatie pentru ei:

    “Crestinii nu se deosebesc de ceilalti oameni nici prin pamantul pe care traiesc, nici prin limba, nici prin imbracaminte. Nu locuiesc in orase ale lor, nici nu se folosesc de o limba deosebita, nici nu duc o viata straina. (…) Locuiesc in orase grecesti si barbare, cum le-a venit soarta fiecaruia; urmeaza obiceiurile bastinasilor si in imbracaminte si in hrana si in celalalt fel de viata, dar arata o vietuire minunata si recunoscuta de toti ca nemaivazuta. Locuiesc in tarile in care s-au nascut, dar ca strainii; iau parte la toate ca cetateni, dar pe toate le rabda ca straini; orice tara straina le e patrie si orice patrie le e tara straina. (…) Locuiesc pe pamant, dar sunt cetateni ai cerului. Se supun legilor randuite de stat, dar, prin felul lor de viata, biruiesc legile. (…) Ca sa spun pe scurt, ce este sufletul in trup, aceea sunt crestinii in lume. Sufletul este raspandit in toate madularele trupului, iar crestinii in toate orasele lumii. Sufletul locuieste in trup, dar nu este din trup, crestinii locuiesc in lume, dar nu sunt din lume. Sufletul nevazut este inchis in trupul vazut; si crestinii sunt vazuti, pentru ca sunt in lume, dar credinta lor in Dumnezeu ramane nevazuta. Trupul uraste sufletul si-i poarta razboi, fara sa-i fi facut vreun rau, pentru ca-l impiedica sa se dedea placerilor; si lumea uraste pe crestini, fara sa-i fi facut vreun rau, pentru ca se impotrivesc placerilor ei. Sufletul iubeste trupul, desi trupul uraste sufletul; sufletul iubeste si madularele; si crestinii iubesc pe dusmanii lor. Sufletul este inchis in trup, dar el tine trupul; si crestinii sunt inchisi in lume, ca intr-o inchisoare, dar ei tin lumea. Sufletul nemuritor locuieste in cort muritor; si crestinii locuiesc vremelnic in cele stricacioase, dar asteapta in ceruri nestricaciunea.”

    Epistola catre Diognet

  7. Doamne,Slava Tie!

    In sfarsit,o nesperata bucurie pt noi.

  8. Ce veste buna, ce bucurie! La Tg. Ocna se mai gasesc si astazi oameni de onoare, care nu se pleaca in fata presiunilor celor fara de Dumnezeu, care se bucura ca Valeriu Gafencu le-a fost concetatean!

    Slava lui Dumnezeu in sfintii Lui!

  9. Rezultatul este bun si multumim Lui Dumnezeu ca a ramas asa. Nu inteleg de ce au votat cei 8 pentru retragerea titlului de onoare a lui Gafencu… Nu stiu cui slujesc, dar nici intr-un caz Celui caruia I-a slujit si pentru care a murit Valeriu…
    Palaria sus in fata lui Valeriu Gafencu si capul jos tot in fata lui!

  10. Pingback: Primaria Tg. Ocna i-a retras cetatenia de onoare Martirului Valeriu Gafencu? - Recomandari
  11. Pingback: Asociatia Fostilor Detinuti Politici: RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE A MARTIRULUI VALERIU GAFENCU, UN ACT STALINIST! - Recomandari
  12. Pingback: “Familia ortodoxa”: PARINTELE IUSTIN SI-A FACUT DATORIA, ACUM VA VENI RANDUL NOSTRU SA FIM INCERCATI! Semnul prigoanei noastre si chemarea la maturizare duhovniceasca - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare