Presedintele Ungariei afirma ca maghiarii nu s-au impacat cu TRATATUL DE LA TRIANON

5-06-2013 47 secunde Sublinieri

presedintele-ungariei-maghiarii-nu-s-au-impacat-cu-amintirea-tratatului-de-la-trianon-211435

Tratatul de pace de la Trianon, prin care două treimi din teritoriul Ungariei au fost cedate unor ţări vecine, este o amintire cu care maghiarii nu au reuşit încă să se împace, a declarat, marţi, preşedintele acestei ţări, Janos Ader, transmite agenţia de presă MTI, citată de Agerpres.

Declaraţia preşedintelui a fost făcută cu prilejul Zilei Coeziunii Naţionale, în cadrul unei întâlniri cu tineri etnici maghiari.

Oricine ignoră această traumă şi „se face că nu aude vocile tinerilor maghiari care trăiesc în alte ţări” ori poartă o campanie împotriva dublei cetăţenii „nu este un om de bună credinţă”, consideră Ader.

Janos Ader le-a oferit vizitatorilor săi – 38 de elevi de şcoală generală din comunităţi maghiare din Slovacia, Ucraina, România, Serbia şi Austria – un tur al palatului prezidenţial Sandor şi le-a mulţumit părinţilor şi profesorilor acestora pentru faptul că ajută tânăra generaţie să-şi menţină identitatea naţională şi cultura şi tradiţiile maghiare.

Parlamentul maghiar a declarat ziua de 4 iunie Zi a Coeziunii Naţionale în anul 2010, în amintirea semnării tratatului de pace de la Trianon, la 4 iunie 1920.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Presedintele Ungariei afirma ca maghiarii nu s-au impacat cu TRATATUL DE LA TRIANON

  1. Taaare slab ministrul nostru de externe! Muuult ne va costa această slăbiciune. Dar şi mai mult armata noastră slabă/slăbită. Speram ca M Duşa chiar să facă ceva pt ea; din păcate văd că dă din documentele istorice ale armatei în loc să o înzestreze şi s-o aducă la un standard cât de cât respectabil! Încă o şansă irosită de către români…

  2. Cand presedintele unei tari vecine cu Romania declara asa ceva,ce pazeste ministrul de externe,ce pazeste presedintele Romaniei?

    Parlamentul Romaniei nu se sesizeaza?

    Legat de presedintele Romaniei,nu ma mira nimic,ce ne-am putea astepta de la un infractor recidivist,cara a fost demis si pentru care infractiunile sunt un mod de viata.

  3. Pingback: IMPERIALISM BUDAPESTAN DEZLANTUIT. Vicepremierul maghiar Semjen Zsolt: UNGARIA SPRIJINA AUTONOMIA CU TOATA GREUTATEA SA. Zsolt deplange TRATATUL TRIANON si REFUZA DIALOGUL CU JURNALISTII ROMANI/ Oficial al MAE: intalnirea de la BAILE TUSNAD sunt ca o SEDI
  4. Pingback: STATUIA CRIMINALULUI DE RAZBOI HORTY – INAUGURATA IN CENTRUL BUDAPESTEI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare