Reuniunea BILDEBERG 2013 are loc in Marea Britanie. “BINE ATI VENIT IN 1984”/ Printre participanti: Mugur Isarescu, seful Comisiei Europene, presedinta FMI, ministri de finante si sefi de banci nationale

5-06-2013 5 minute Sublinieri

Great Wall of Watford

Ieri a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Reuniunea anuală, care va ţine până pe 9 iunie, are aproxi­mativ 140 de invitaţi care vor discuta despre problemele cu­rente. Ariile de interes de anul acesta includ naţionalismul şi po­pu­lismul, problemele Africii, răz­boiul cibernetic şi politicile UE. Discuţiile sunt informale şi de aceea sunt adesea înconjurate de o aură de mister. Ele sunt văzute ca opor­tunitatea supremă de „socia­lizare“ fără obligaţii între liderii lumii politice, economice şi finan­ciare. Dintre invitaţi, două treimi vin din Europa, iar restul din America de Nord, scrie CNBC. „Datorită naturii private a conferinţei, participanţii nu sunt legaţi de nicio convenţie oficială sau de poziţi dinainte stabilite. De aceea, ei pot asculta în linişte, reflecta şi trage concluzii. Nu există o agendă fixă, nu se propune nicio concluzie, nu se votează şi nu sunt emise comunicate“, se arată pe pagina de internet a grupului.

Printre invitaţii de anul acesta figurează şeful Google Eric Schmidt, cel al Amazon Jeff Be­zos, Henry Kissinger, fost secretar de stat al Administraţiei ame­ricane în timpul preşedinţilor Ri-chard Nixon şi Gerald Ford, pre­mierul olandez Mark Rutte, ge­neralul David Petraeus, Timothy Geithner, de asemenea fost secretar de stat al SUA, şi fostul premier italian Mario Monti.

Unii critici spun că grupul Bilderberg este o conspiraţie capitalistă, iar alţii că are ca scop crearea unei economii mondiale planificate. Parlamentarul britanic Michael Meacher a descris Bilderberg ca fiind „o clică antiguvernamentală de lideri ai capitalismului de piaţă occidental care se adună în secret pentru a-şi menţine propriile putere şi influenţă departe de ochii lumii“. Grupul a fost fondat în anii ’50 de magnatul american David Rockefeller şi familia de bancheri Rothschild.

Preşedintele Grupului Bil­der­berg, vicontele Etienne Davignon, a susţinut în 2011 la BNR o conferinţă pe tema „Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane“.

Membrii clubului Bilderberg şi-au început astăzi adunarea anuală. De această dată se întâlnesc pe un domeniu din Hertfordshire, în Anglia. Vedeţi mai jos ce discuţii au pe agendă. Participarea la întâlnirile Builderberg se face exclusiv pe bază de invitaţii şi membrii săi sunt politicieni, lideri corporatişi şi finanţişti care se adună în fiecare vară în locaţii securizate.

Membrii clubului vor discuta la întâlnirea din acest an despre soluţiile pentru generarea unei creşteri economice mai rapide în SUA şi Europa, despre felul în care Big Data schimbă lumea (Big Data este numele dat de specialişti provocării aduse de stocarea şi analiza cantităţilor mari de date ale zilelor noastre), despre micşcările care au loc în Orientul Mijlociu şi ameninţarea războiului cibernetic. (…)

Intalnirea din acest an a membrilor Bilderberg, programata pentru 6-9 iunie in Watford, Marea Britanie, se desfasoara in plina atentia publica. Pentru prima data in 59 de ani, ca urmarea a presiunii presei si a bloggerilor, grupul Bilderberg a decis sa instaleze un birou pentru presa. Sunt asteptati mii de activisti, bloggeri, jurnalisti si fotografi din intreaba lume, scrie The Guardian. Cu toate acestea, cu o zi inainte de demararea discutiilor la care vor lua parte, printre altii, sefa FMI, presedintele Comisiei Europene, premierul Olandei, mai multi ministri si presedinti de banci nationale, adresa de email pentru contacul cu presa a disparut de pe site-ul evenimentului.

Grupul Bilderberg, din care fac parte personalitati politice, jurnalisti si oameni de afaceri din Europa Occidentala si America de Nord, sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial.

Evenimentul care va avea loc in Hotelul Watford se desfasoara in conditii crescute de securitate precum “zone anti-teroriste” si interdictia de a parca in apropierea “importantei conferintei internationale”, a declarat un consilier local pentru presa prezenta deja in asteptarea invitatilor. Totodata, zona din jurul hotelului este atent monitorizata iar rezindentii trebuie sa prezinte acte de identitate daca vor sa treaca pe acolo in drum spre casa.

Potrivit autoritatilor locale, operatiunea “Discuss” – numele de cod dat operatiunilor destinate asigurarii securitatii intalnirii grupului Bilderberg – se desfasoara, in secret, de 18 luni. Intrebati de ce actiunile de securitate au fost tinute secret, autoritatile au declarat “teroristi”.

Dupa 59 de ani in care oaspetii Bilderbgerg Gonind s-au miscat in umbra, evitand aparatele de fotografiat si stirile, acesta este motivul care ni se da? Acelasi rationament, probabil, se afla si in spatele Marelui Zid din Watford, un gard de securitate din beton si sarma care inconjoara hotelul. Pe cat de urat e, pe atat de lipsit de necesitate, seamana cu ceva in care te-ai arunca, intr-un lagar, inainte de a fi mitraliat dintr-un turn de supraveghere. Corespunzator de fascist, s-ar putea spune, daca definesti, ca Mussolini, fascismul ca ‘fuziune a puterii corporative cu puterea guvernamentala‘”, scrie Charlie Skelton, autorul articolului publicat de The Guardian.

Potrivit publicatiei britanice, aceeasi amenintare “terorista” a fost folosita pentru a justifica zone non-pietonale, in jurul hotelului, si portiuni in care oprirea este interzisa.

Politia si-a prezentat logica: nu au avut ‘nicio informatie anume’ cu privire la o amenintare terorista. Cu toate acestea, in incidente recente, precum cele din Boston si Woolwich, nu au existat informatii inainte de atac. Prin urmare, lipsa amenintarii unui atac terorist se potriveste exact profilului unui atac terorist. Lipsa unei amenintari era o amenintare. Bine ati venit in 1984“, scrie The Guardian.

Autoritatile au recunoscut ca zonele “anti-teroriste” sunt flexibile si ca rezidentilor li se va permite sa treaca prin ele in drum spre case. Insa, daca in zona se vor aduna oameni care nu locuiesc acolo, “acestia pot fi usor indepartati”.

Bine ai venit, Bilderberg, in lume. Dintr-o data, in mod miraculos, am intrat in curajoasa lume noua a normalitatii: un summit international la care participa seful FMI, presedintele (si un vice-presedinte) al Comisiei Europene, prim-ministrul Olandei, o duzina de alti ministri, mai multi directori executivi de companii transnationale si sefi de banci, presedintii bancilor nationale elvetiene si olandeze, si propriul nostru ministru de Finante (ministrul de Finate din Marea Britanie – n.red.), a intrat intr-o relatie normala de lucru cu presa. Acest lucru a fost uimitor! Acest lucru a fost istoric!

Si apoi, cateva ore mai tarziu, adresa de e-mail pentru mass-media pur si simplu a disparut de pe site. Ca un faun agitat, Bilderberg a iesit usor din ascunzis, a adulmecat aerul, a simtit pericolul, si s-a intors nervos intr-un tufis. Totusi, a fost un prim pas curajos si, cu siguranta, nu ultimul. Exista zvonuri ca sunt cativa dintre delegati care s-au saturat (de inteles) de secrete si doresc sa faca tranzitia catre un mod mai transparent de a face afaceri. Acestor delegati le spunem: continuati sa faceti presiuni. Impreuna putem ajunge in acel punct”, scrie Charlie Skelton.

Autorul mai precizeaza ca, inainte ca adresa de contact pentru mass-media sa dispara de pe site, a reusit sa comunice, prin email, cu un purtator de cuvant al eveminetului care, pe scurt, i-a spus ca: niciunul dintre delegati nu trebuie sa plateasca pentru a participa la conferinta, delegatii nu pot sa participe prin telefon sau prin satelit, programul conferintei “nu include niciun divertisment sau spectacol”, iar in ceea ce priveste mancarea, se organizeaza bufet, in fiecare zi si pentru fiecare masa.

Vezi pe site-ul Grupului Bilderberg lista oficiala a participantilor la summit sisubiectele ce urmeaza sa fie abordate cu ocazia intalnirilor.

Un grup controversat

Bilderberg Group este o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.

Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului 
s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler.

In trecut, din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu aveau voie sa vorbeasca despre cele discutate in timpul reuniunilor, grupul nu avea pagina de internet si nicio intalnire nu era inregistrata. Astazi insa, grupul are pagina pe internet (link aici), unde posteaza detalii despre intalnirile anuale.

Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori – printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey – s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca “Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii – “un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme”. Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial“.

*

*

 


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Reuniunea BILDEBERG 2013 are loc in Marea Britanie. “BINE ATI VENIT IN 1984”/ Printre participanti: Mugur Isarescu, seful Comisiei Europene, presedinta FMI, ministri de finante si sefi de banci nationale

 1. http://www.globalresearch.ca/june-6-9-bilderberg-meeting-behind-closed-doors-on-the-agenda-domestic-spying-diffusing-social-protests-war-on-syria-and-iran/5335324

  Unul dintre obiectivele intilnirii se pare ca este infiintarea unui minister al Adevarului.

  Asa cum explica Orwell despre scopul acestui minister si altele asemenea :

  Ministerul Pacii se va ocupa cu razboiul,cel al Adevarului cu raspindirea de minciuni,ministerul iubirii se va ocupa de tortura (zecile de inchisori guantanamo de pe mare ( vapoarele fantoma ),aer( avioane )si sol,raspindite pe toate continentele ) iar ministerul Imbelsugarii ( telul UE de care pomenea patriarhul ) cu infometarea.

  “The Ministry of Peace concerns itself with war, the Ministry of Truth with lies, the Ministry of Love with torture and the Ministry of Plenty with starvation.”

  “These contradictions are not accidental, nor do they result from from ordinary hypocrisy: they are deliberate exercises in doublethink.”

 2. Pingback: AGENDA GOOGLE-BILDERBERG. Despre CONSPIRATII si "teorii ale conspiratiei" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: Pe fata: CINE FOLOSESTE GMAIL SA NU SE ASTEPTE LA PROTEJAREA INTIMITATII - Recomandari
 4. Pingback: GRUPUL BILDERBERG pune din nou lumea la cale. Printre participanti se regasesc fostul sef al NSA, seful FMI, Kissinger. AGENDA DISCUTIILOR: Orientul Apropiat, Ucraina si… INTIMITATEA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare