Grava sminteala a unui ieromonah-blogger care SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE INTRE HOMOSEXUALI si HULESTE ORIBIL SI JOSNIC MEMORIA PARINTELUI IUSTIN

16-07-2013 3 minute Sublinieri

Parintele Firmilian Gherasim, Schitul Locurele

Iata articolele:

  • Ieromonahul Firmilian:

Statutul juridic al homosexualilor

Juriştii spun că în prezent avem un vid legislativ cu privire la homosexuali şi că acest gen de relaţii trebuie totuşi reglementate cumva.

Problemele legale apar mai ales când un asemenea cuplu se desparte şi trebuie să-şi împartă averea.
Înţeleg acest lucru, dar cred că legislaţia trebuie să facă totuşi diferenţa între căsătorie (care se face între un bărbat şi o femeie) şi relaţiile homosexuale.

Cred că pentru ei ar trebui găsită o formulă de tip parteneriat civil.

În acelaşi timp, cred că trebuie să ne gândim şi la protecţia copiilor şi să nu permitem propaganda homosexuală în spaţii în care au acces minori şi nici adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale.

Canonizarea diavolului

Pe net circula o înregistrare cu o persoană îndrăcită care declară că p. Justin Pârvu ar fi sfânt.
Problema e că prin vocea ei vorbeşte diavolul iar acesta e mincinos (aşa ne spune Hristos în Evanghelie).

Aşadar, dacă diavolul l-a declarat sfânt, înseamnă că sigur nu e aşa.

De fapt, se vede şi din viaţa lui că nu a fost un sfânt, ci un criminal legionar.

Nota noastra:

E de prisos a spune ca ideile ieromonahului Firmilian Gherasim intra in contradictie flagranta cu cele ale Bisericii de care apartine. Problema majora cu aceste mini-postari calugaresti este mai ales caracterul lor evident de PROVOCARE. Nu poti sa nu te intrebi, legitim: oare ce urmareste, ce l-a “traznit” pe acest parinte sa arunce astfel de “bombe” abjecte: oare face jocurile cuiva, ori poate a suferit vreo tulburare personala mai demna de plans… sau care sa fie motivul acestor iesiri mai mult decat excentrice si scandaloase ale unui monah care, oricat de “original” s-ar dori, parea sa dovedeasca totusi altcandva, prin scurtele sale insemnari virtuale macar ca nu ducea lipsa de luciditate? 

Pozitia BOR, atestata inclusiv de Sinod si punctata de interventiile publice ferme ale unor ierarhi, este clara fata de legalizarea uniunilor homosexuale, indiferent de forma pe care ar avea-o – adica, eventual, deghizate sub forma parteneriatelor civile. De altfel, asa cum a spus recent si IPS Laurentiu Streza, daca Biserica este impotriva concubinajului, cum ar putea vreodata accepta parteneriatele sodomite?! Dar nu ar fi nevoie, pana la urma, decat de putin bun-simt ca sa te gandesti cum, in plin scandal legat de asediul fara precedent al familiei si al Bisericii din partea celui mai agresiv si mai influent lobby sodomist, un calugar ortodox nu are alta grija decat de a se framanta pentru soarta… averii cuplurilor homosexuale si a unui pretins.. “vid legislativ” cu privire la acestia. Doamne, Dumnezeule!

Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane a fost clara si in ceea ce il priveste pe Prea Cuviosul Parinte Iustin Parvu. Sfintenia vietii (care nu se confunda decat de catre cei ignoranti sau eretici cu infailibilitatea) parintelui Iustin – pentru cine chiar nu a avut un cat de mic contact cu ea- a fost recunoscuta si cinstita nu de cel-rau (respectiva “marturie” mediatizata fiind, cu adevarat, chiar dincolo de aspectul sinistru, mai mult decat neinspirata teologic si duhovniceste – stiut fiind ca demonii nu graiesc adevarul cu scop bun si ca Mantuitorul, de parte a Se bucura de “marturisirea” lor, ii certa pentru a tacea si ii alunga), ci de sutele de mii sau milioanele de mireni, calugari si clerici care i-au trecut pragul inainte sau dupa mutarea la Domnul si care au dat “nor de marturii” despre puterea si roadele Duhului lucrator in Parintele Iustin. Ea a mai fost, pentru a convinge si pe cei mai sceptici, cvasi-unanim atestata si de aprecierea primita de la multi alti mari si batrani duhovnici romani si teologi cu nume bun din toata lumea, inclusiv de un numar considerabil de mitropoliti si episcopi romani, cat si de platformele mediatice apartinand Bisericii noastre, dedicandu-i-se ample materiale comemorative. Tocmai toata aceasta stralucire orbitoare de slava pune si mai pregnant in evidenta monstruozitatea si rautatea intunecata a oricarui atac de acest fel.

Prin sintagmele “canonizarea diavolului” si “criminal legionar”, calugarul Firmilian se situeaza, ne temem, chiar sub orice limita de normalitate si rationalitate, coborandu-se in sordidul celor mai joase infamii, cu atat mai mult cu cat atacul vine tocmai dupa adormirea Fericitului Parinte Iustin. E dreptul lui (pana la urma, vorba parintelui Proclu, “fiecare unde vrea: care la iad, care la rai, cultul e liber!”) sa nu-l fi placut pe avva Iustin in timpul vietii, sa nu il considere un om sfant, dar sa ajungi de aici la astfel de icnete sinistre de ura gratuita este… o OROARE. Nemaivorbind de faptul ca, in felul acesta, ieromonahul cu pricina isi insuseste intrutotul atitudinea si limbajul anchetatorilor comunisti si se identifica, practic, cu toti prigonitorii si tortionarii bolsevici care l-au judecat si chinuit pe blandul Parinte in anii 50, Ierom. Firmilian savarsind acum inca o data, in duh cu aceia, condamnarea sa, tocmai cand se arata la orizont semnele negre ale repetarii anilor `50…

Daca ar fi macar un oarecare mirean lipsit de judecata, nu ar merita bagat in seama, insa este vorba de un ieromonah ce isi emite opiniile sale public, pe internet si, poate, influentand si pe alti ucenici sau credinciosi care ii viziteaza manastirea. De la cine are binecuvantare (daca are) ierom. Firmilian? Stiu mai-marii sai ce sminteli si otravuri grozave propaga prin intermediul blogului sau?

A propo de demonizati si de demoni, dar si de vorbele memorabile ale Batranului Proclu din aceiasi Munti ai Neamtului, simtim nevoia sa incheiem tot prn cuvintele acestuia:

Toti diavolii din iad au iesit pe fata pamantului… Si eu atata va spun, ca se apropie acele zile de pe urma. Anii durerilor s-au inceput. Ii mare nenorocire amu. Cine s-a trezit n-are altceva [de facut] decat sa planga”

Doamne, iarta-ne, pazeste-ne si ne miluieste pe toti!

parintele-justin-la-varsta-de-93-de-ani_ba55f9b5fe

Legaturi:

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Homosexualitate, Opinii, analize, Parintele Iustin

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Grava sminteala a unui ieromonah-blogger care SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE INTRE HOMOSEXUALI si HULESTE ORIBIL SI JOSNIC MEMORIA PARINTELUI IUSTIN

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @admin:

    Nu-nu! Nu-l redeschideti!! :)) E groaznic acest subiect! Mai sa-mi pierd prietenii de-o viata…pe bune!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare