SERBIA, OBLIGATA DE UE SA ORGANIZEZE PARADA GAY. Patriarhul Irineu: ”Ar putea fi ultimul pas spre eradicarea poporului nostru”

25-09-2013 1 minut Sublinieri

patriarhul irineu

  • Balkaneu.com: 

Serbian Patriarch against Pride Parade

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a declarat ca “în zilele noastre casatoria si familia se afla in cel mai mare pericol si sunt distruse sistematic, în special prin încurajarea asa-numitelor parade Pride“.

Pride Parade de la Belgrad este programata pentru sâmbata, 28 septembrie. Organizarea unei astfel de manifestari precum si promovarea drepturilor homosexualilor sunt conditiile prealabile pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeana.

Luni, Patriarhul Irineu, împreuna cu episcopii Bisericii Ortodoxe Sârbe, a celebrat Liturghia in Sremska Mitrovica, oras vechi din Sirmium, comemorând 17 secole de la dobândirea drepturilor de libera practica a religiei prin Edictul de la Milano. “În acest an, continuarea renasterii spirituale este de asteptat, la fel si lupta pentru valorile traditionale, precum casatoria si familia“, a subliniat Patriarhul.

El a adaugat ca “viata si-ar fi pierdut sensul sau fara aceste taine“. Mai multe mii de persoane au participat la comemorarea din Sremska Mitrovica.

Poporul nostru este presat de atât de multe probleme si nu mai avem nevoie si de acest flagel (Pride Parade)“, a spus Patriarhul. “Se pare ca acesta ar putea fi ultimul pas înainte de eradicare a poporului nostru de pe fata Pamantului, acum si pentru totdeauna“.

Familia este temelia societatii si a poporului. Familia sanatoasa este o baza pentru societate sanatoasa, oameni sanatosi, sistem educational sanatos si cultura sanatoasa. Familia este o biserica mica si locul adevaratei libertati, familia reprezinta prima scoala in cadrul careia se studiaza toate valorile adevarate, etice si spirituale“, a subliniat Patriarhul. “Suntem obligati sa protejam aceste valori cu toata puterea noastra“.

A venit timpul, atât pentru Biserica cat si pentru Guvern, sa faca ceva in sprijinul vietii, pentru a creste rata natalitatii“, a încheiat Patriarhul sârb.

La inceputul acestei luni, comisarul UE pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a trimis o scrisoare primului ministru sârb Ivica Dacic în care a subliniat ca parada Pride 2013 ar fiun pas important în progresul Serbiei catre aderarea la UE, prin garantarea principiilor de egalitate si non-discriminare“.

Malmstrom a cerut autoritatilor din Serbia sa asigure toate conditiile necesare pentru o parada pasnica. Ea a trimis, de asemenea, o scrisoare de sprijin organizatorilor paradei, alaturându-se astfel multor ambasade straine din Serbia si organizatiilor internationale în solicitarea ca libertatea de întrunire a comunitatii LGBT sa fie pe deplin respectata.

Premierul Ivica Dačić a spus ca organizarea Paradei Gay din Belgrad va fi ”buna pentru tara” – dar ca el ”in mod cert nu va participa”. Parada a fost programata pentru Sambata.

”Sunt pentru dreptul constitutional al oricui de a-si exprima diversitatea, dar este dreptul meu sa nu merg acolo. Nu trebuie sa mergem in extrema cealalta si sa intram in gratiile oricui. Ce se presupune sa fac, sa devin homosexual ca sa fie totul pro-european?”, a spus  Dačić.

Premierul a adaugat ca parada va fi ”buna pentru Serbia pentru ca Uniunea Europeana a cerut-o, dar ca va fi mare pacat daca ”violenta ce s-a intamplat in timpul paradei din 2010 se va repeta”.  […]

ivica-dacic-afp


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Kosovo, Serbia, Patriarhul Irineu al Serbiei, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “SERBIA, OBLIGATA DE UE SA ORGANIZEZE PARADA GAY. Patriarhul Irineu: ”Ar putea fi ultimul pas spre eradicarea poporului nostru”

  1. Un comentariu legat de ce a spus Patriarhul sarb: “A venit timpul, atât pentru Biserica cat si pentru Guvern, sa faca ceva in sprijinul vietii, pentru a creste rata natalitatii“, a încheiat Patriarhul sârb.”

    Ne stingem ca neam si il mai si maniem pe Bunul Dumnezeu. In plus, dezvoltarea tarilor, a natiunilor, este pusa de multi specialisti in legatura directa cu natalitatea.

    Sunt revoltat (in sensul bun…) ca nici in Romania nu se face inca ceva semnificativ in directia cresterii natalitatii printr-o legislatie pro-nastere, pusa neaparat in contextul restrangerii posibilitatii de a UCIDE PRUNCII nenascuti, deci printr-o legislatie anti-avort.
    Cand spun legislatie anti-avort ma refer desigur la interzicerea de catre stat a practicii MEDICALE a avorturilor, caci intotdeauna se vor gasi nefericiti neinformati duhovniceste care sa caute solutii de ucidere a pruncilor nenascuti prin tara sau pe afara, cu ajutor medical mai mult sau mai putin calificat…
    Important este ca cel putin statul roman, neamul acesta majoritar ortodox, prin alesii sai, sa nu mai tolereze uciderea copiilor in pantecele mamelor cu asistenta medicala platita de stat!

    Se stiu “eforturile” de anul trecut cu initiativa legislativa anti-avort (desi nu era tocmai “anti-avort” in intelesul deplin al termenilor) a Sulfinei Barbu si a altor parlamentari. Nesustinut bine de catre initiatorii proiectului si dupa opozitia dura facuta de catre toti cei nestiutori/rataciti din tara asta si de pe alte meleaguri, proiectul a fost respins de Senat.

    Ca sa stim asta (sa facem ceva impotriva avorturilor) nici nu aveam nevoie de vre-o descoperire anume din partea lui Dumnezeu. Totusi, acest aspect grav se pare ca l-au aflat explicit ,in urma rugaciunilor, cativa monahi romani din muntele Athos cand au fost vizitati de niste politicieni romani. Avorturile erau mentionate pe primul loc ca motiv al MANIEI divine, urmate de homosexualitate si necinstirea mucenicilor din temnitele si lagarele comuniste.

    Este cienva care crede ca se mai poate face ceva cu sorti de izbanda ?

    Legaturi:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/04/09/proiect-de-lege-avort-cu-consiliere-psihologica/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/09/27/400-avorturi-zilnic-romania-consiliere-psihologica/

  2. @ Ioan R:

    Noi nu prea mai credem. Oricum insa nu e nevoie de descoperiri suprafiresti ca sa stie oricine ce pacate grozave se fac si cu care ar trebui luptat. Interzicerea si incriminarea penala nu credem insa ca e o solutie inainte de a face educatie serioasa in sensul asta, preventie si a da solutii concrete si asumate, de genul celor ale pr. Tanase sau ale PS Longhin Jar. S-a vazut la Ceausescu la ce a dus decretul sau, chiar daca intentia fost tot una buna, pro-natalista. Insa asta e asa, la modul ideal, nu realist. Stim prea bine in ce vremuri traim, cine conduce si lumea, si tara asta si nu are rost sa ne pierdem luciditatea prin reverii duhovnicesti.

    Cum spunea cineva, acum ne temem ca e vremea lui: Tineti cel putin ce aveti, sa nu pierdeti cumva si mai mult… . Marea provocare acum va fi rezistenta in fata sodomiei, care va fi si pragul decisiv, probabil, de la care totul se va povarni iremediabil spre apocalips, atunci cand asa ceva va fi permis.

    Iar legat de avorturi inca ceva: ele sunt o consecinta a necredintei generalizate si a curviei si mai generalizate. Nu stiu cine si cum mai vrea si mai poate sa stopeze asa ceva, poate doar un prooroc cu putere multa…

  3. Primul ministru sarb, daca face afirmatii de genul “daca UE ne-o cere, e bine sa o facem” e un ticalos si un tradator de neam, chiar daca pe urma incearca sa nuanteze putin. Vai bietei Serbii, si asa lovita si sfartecata de pagani.

  4. Picinginea sodomiei,si a tot pacatul, se intinde.Numai Dumnezeu o mai poate opri.Omul nu.Priviti scena lumii si veti vedea o piesa jucata de niste actori de proasta calitate(corupti),cu scenaristi bolnavi mintali si un regizor pe masura,satana.Ca ori ce piesa are si un sfarsit….tragic,apocaliptic(doar e tragedie, ca piesa).M-am gandit, cum de lumea a avut parte de al doilea razboi mondial, dupa 21 ani de la primul,desi nu era cazuta ca acum,iar de la al doilea pana acum au trecut 78 ani.Nu putem face nici cea mai mica comparatie,intre departarea de Dumnezeu ,a lor si a noasta.Apoi,m-am gandit ca de la al doilea razbui mondial si pana acum, au fost razboaie,locale,care au echivalat cu un razboi mondial,ca suferinta,si nunumai razboie, ci si toate cate le stiti,care au intarziat finalul,un final pe care il prindem si noi.Cred ca noi suntem in preajma pecetii a6a,fiindca a7a este complet a antihristului.DOAMNE AJUTA.

  5. erata-68 ani de la al doilea razboi mondial pana acum(evreii,au fost eliberati,din Babilon,dupa 70 ani).

  6. Chiar dacă practica avorturilor n-o vom putea opri, decât prin credinţa românilor şi prin educaţia lor, încriminarea crimei tb totuşi realizată; nu putem zice că este în regulă şi legală omorârea copiilor nenăscuţi! De aceea ar tb trecută şi în noua constituţie, chiar dacă este total împotriva trendului ţărilor aşa-zise democratice.
    În altă ordine de idei, mare schimbare de atitudine la un patriarh care a frecventat sinagoga evreilor în ziua lor de sărbătoare! Surprinzător.

  7. Legat de (ne)incriminarea uciderii pruncilor in pantecele mamelor, inca un aspect:
    Veacuri, milenii la rand, avortul nu a fost pedepsit prin lege deoarece stiinta si practica medicala ori erau inca inapoiate si nu permiteau interventii medicale de acest gen pe scara larga, ori nu erau ORGANIZATE de stat, aspect asupra caruia insist.

    Cand lucrurile au “progresat”, statul, in multe tari, prin reprezentantii sai cu frica de Dumnezeu, a interzis explicit si prevazut sanctiuni impotriva celora care ucideau pruncii nenascuti. Deh, “progresul” ne permitea acum sa facem noi blestematii: sa ucidem la modul propriu dar ascunzandu-ne dupa cuvinte viclene: “intrerupere de sarcina”; “anti-conceptionale” si altele asemenea.

    Pactic, statul/neamul si dregatorii sai alesi SUNT RESPONSABILI fata de acei angajati si cetateni ai sai care ucid pruncii nenascuti, la fel cum este responsabil sa ia masuri impotriva oricaror ucigasi… Macar sa se interzica prin lege, explicit, fara a prevede mari sanctiuni si tot ar fi ceva.

    Cat despre cei care au avut de suferit (mame, indeosebi) in urma tentativelor de ucidere a propriilor prunci, nu am caderea sa spun prea multe. Spun doar ca da, ma infior cand ma gandesc ca au murit sau au ramas cu sechele femei facand asa ceva. Jalnici am mai ajuns!

  8. Pingback: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului: PARADELE GAY SUNT PARADE ALE MORTII. IN SPATELE LOR E O ASPIRATIE PENTRU PUTERE, PENTRU CREAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE/ Jurnalist sarb – pustnic in pesterile Karuliei, pe Muntele Athos - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare