DIVORTUL: flagel care macina familia contemporana/ AVORTUL CAUZEAZA BOLI PSIHICE (studiu medical)/ UE SANTAJEAZA MOLDOVA CU HOMOSEXUALITATEA (Stiri familie)

13-10-2011 33 minute Sublinieri

Ambasadorul UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a declarat miercuri, 5 octombrie, într-un interviu la un post de radio internaţional, că Republica Moldova nu va obţine un regim liberalizat de vize din partea Uniunii Europene dacă nu va adopta legea antidiscriminare

„În acest context, aş vrea să amintesc că aşteptăm adoptarea legii antidiscriminare. Înţelegem că este dificilă adoptarea acestei legi, nu suntem orbi şi ne dăm seama de rezistenţa unor anumite grupuri apropiate Bisericii Ortodoxe. Oricum, adoptarea acestei legi este parte a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi sper că în curând va putea fi adoptată de Parlament, ca să putem înainta în negocieri”, a declarat Dirk Schuebel.

Declaraţia ambasadorului Uniunii Europene nu este doar scandaloasă, ci şi una care incită, forţează mâna clasei politice de la Chişinău să ia decizii care contravin valorilor spirituale şi normelor morale împărtăşite de majoritatea covârşitoare a societăţii moldovene, compusă în proporţie de peste 97 la sută din creştini.

Toată lumea cunoaşte că Guvernul a aprobat pe 17 februarie 2011 şi a remis Parlamentului controversatul proiect de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Respectivul proiect de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale” etc. Acesta, de fapt, însemna recunoaşterea prin lege a homosexualităţii ca normalitate în Republica Moldova. Proiectul de lege nu a fost aprobat de către Parlament datorită reacţiilor imediate şi energice ale unui şir de organizaţii creştine, urmate de proteste stradale.

Gestul lui Dirk Schuebel poate fi apreciat şi ca unul de şantaj la adresa partidelor politice din arcul guvernamental, care, aflate în pragul unor noi alegeri parlamentare anticipate, au nevoie să întreţină cu birocraţia comunitară un dialog constructiv şi dătător de speranţe privind liberalizarea regimului de vize şi avansarea pe cale integrării europene. Totodată, gestul ambasadorului este unul eminamente nedemocratic, deoarece acesta cere instituirea unei norme contrar voinţei şi convingerilor majorităţii membrilor societăţii moldoveneşti.

Vom preciza că Dirk Schuebel a făcut această declaraţie la nici o lună după un alt incident similar. În perioada 1-8 septembrie 2011, a avut loc vizita în Republica Moldova a raportorului special al Naţiunilor Unite privind libertatea de religie sau convingeri, Heiner Bielefeldt, care, în finalul vizitei sale, a făcut declaraţii de presă la fel de scandaloase, ce au trezit, pe bună dreptate, nedumerire şi chiar proteste la Chişinău. Spre exemplu, revoltată de constatările pe care le-a făcut raportorul ONU, Mitropolia Moldovei le-a calificat, într-un comunicat de presă, drept „neruşinate şi impertinente”.

Această reacţie a Mitropoliei a fost determinată, în special, de una dintre concluziile trase de Heiner Bielefeldt, potrivit căruia, atât religia creştin-ortodoxă, cât şi cel mai numeros cult din Republica Moldova s-ar bucura de un tratament privilegiat. Dar cea mai revoltătoare afirmaţie a raportorului ONU a fost iarăşi una prin care se încearcă impunerea legii antidiscriminare. „Membrii Parlamentului au exprimat opinia că ar fi nevoie de un grad ridicat de curaj pentru ca politicienii să reziste în mod public cerinţelor politice care parvin de la Biserica Ortodoxă, de exemplu, în ceea ce priveşte proiectul curent al legislaţiei antidiscriminare, care s-au confruntat cu o mare opoziţie, în mare parte bazată pe dezinformarea cu privire la scopul legii”. Această constatare explică atacul la care s-a dedat Heiner Bielefeldt împotriva religiei ortodoxe, Bisericii Ortodoxe şi, în general, împotriva ortodocşilor din Republica Moldova. El este supărat că Biserica Ortodoxă s-a opus adoptării legii antidiscriminare prin care s-a încercat legiferarea homosexualităţii ca normalitate în ţara noastră.

Constatăm că, la fel ca şi în cazul de acum o lună al raportorului ONU, Heiner Bielefeldt, ambasadorul UE la Chişinău, domnul Dirk Schuebel, s-a implicat într-un mod cu totul neavenit în anumite chestiuni care depăşesc mandatul său. Acum suntem în drept să aşteptăm o reacţie pe potrivă a organizaţiilor creştine din Republica Moldova şi a Bisericii Ortodoxe.

Autoritatile din Brazilia au anuntat ca aproape 700.000 de persoane au luat parte la Parada gay pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, transmite WashingtonPost. Participantii au cerut adoptarea mai multor legi impotriva homofobiei in cea mai mare tara din America Latina.

AP a relatat ca multi dintre participantii la parada au fluturat “steaguri-curcubeu”, simbolul miscarii homosexuale, si au purtat costume de carnaval, in timp ce dansau pe ritmurile muzicii. Homosexuali, lesbiene si transsexuali au dansat si au cantat, in timp ce au cerut ca Brazilia sa implementeze mai multe legi imnpotriva homofobiei. Organizatorii sperau ca aproape 1.6 milioane de persoane vor participa la cea de-a 16-a parada anuala desfasurata in Brazilia, insa politia din Rio de Janeiro a anuntat ca au fost prezenti circa 700.000 de manifestanti.

Aproape 6.500 de certificate de divorţ au fost eliberate până în septembrie, în 2.321 din cazuri fiind vorba despre cupluri ai căror parteneri au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, conform unui comunicat al Ministerului de Interne (MAI). Acestei categorii de vârstă îi urmează cea ai cărei membri au între 40 şi 50 de ani, cu 1.423 de certificate de divorţ, şi cea formată din tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, cu 1.131 de certificate. Potrivit MAI, din cele 6.463 de cereri înregistrate şi eliberate, 5.586 au provenit din mediul urban, numai în Bucureşti eliberându-se 1.576 de certificate de divorţ. Doar 877 de astfel de cereri au fost formulate în mediul rural.

Povestea pe care unele soţii o spuneau despre cancerul cauzat de sexul oral se pare că este adevărată. Asta dacă organele genitale care intră în contact cu gâtul au HPV, un virus responsabil şi pentru cancerul cervical. Cercetătorii americani spun că acest tip de cancer cauzat de HPV (transmis în mod normal spre zona gâtului în timpul sexului oral) a devenit tot mai des întâlnit în ultimii 20 de ani.

“Cercetătorii au testat mostre de tumoare de la 271 de paciente cu diverse tipuri de cancer la gât, diagnosticate între 1984 şi 2004. Virusul a fost găsit în doar 16% dintre cazuri din anii ’80, dar în peste 70 de procente din cele colectate după anul 2000. Cercetătorii au mai estimat că până în 2020 virusul ar putea cauza mai multe cazuri de cancer la gât decât cervical”, se arată în studiu.

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand imi pleaca sotul in delegatie, imi vine sa ma uit numai la filme romantice. Acum, omul mi-a plecat cateva zile iar eu mi-am ales vreo trei comedioare romantice, usoare, sa-mi treaca mai repede timpul seara.

Ce m-a uimit la toate este continutul ridicat de conversatii cu teme sexuale, scene cu nuditate si, in mare, cum personajele “bune” sunt un amalgam de isterie, depravare, lene, iubitoare de alcool, marijuana, relatii pasagere si, uneori, doritoare de silicoane. Ok, poate ca incep sa imbatranesc, insa chiar nu simt nevoia cand ma uit seara, dupa ce am mancat, la ceva ce se vrea placut, sa ne fie introdusa “heroina” principala cu ea strigand “Honey, get ready, I’m gonna suck your d*** like mad“… Daca actrita nu era Cameron Diaz, m-as fi intrebat daca nu cumva e o gluma proasta si au inlocuit filmul cu unul porno.

Pentru cine nu stie, este vorba de filmul “Bad Teacher“, in care o profesoara ar face orice pentru a castiga banii necesari silicoanelor de care simte ca are nevoie in goana ei disperata sa puna mana pe un barbat cu bani care s-o intretina. Situatii mai mult sau mai putin amuzante rezulta din faptul ca vine beata sau drogata la munca, le pune filme elevilor tot anul pentru a scapa de predare, fura, minte, ii manipuleaza pe cei din jur si o scoate din minti, la propriu, pe cea mai dedicata profesoara din scoala. Cum ea este, desigur, fata buna (buna la ce?), se alege cu un barbat iubitor (om destoinic si corect, profesor dedicat, care doar din cand in cand mai fumeaza un joint in sala de sport), cu bonusul ca a furat rezultatele testelor nationale iar profesoara rivala face o cadere, o incaseaza pentru drogurile celeilalte si este trimisa la cea mai proasta scoala din tinut. Happy end!

Nici celelalte doua filme nu erau mai breze, nu are sens sa le detaliez, insa observ tendinta asta de sexualizare excesiva pana si a filmelor la care ai putea avea neinspirata parere ca le-ai putea vedea cu copiii si aceasta schimbare in care “the good guy” este bun in sensul ca undeva, foarte foarte adanc in sufletul lui, ar avea o vaga tendinta de a face bine, ramasa probabil din copilarie. Daca este sa ne luam dupa noile modele hollywood-iene, personajele se impart in “the cool guys” si “not so cool guys”. Desigur, fraierii si-o iau, ca sa ma exprim in limbaj academic.

Le-am vazut pe toate in ultimele zile: de la cat de amuzant este sa iei calmante cu alcool, la cat de hilar este sa ai o toxiinfectie alimentara si sa vomiti in capul prietenei in timp ce o alta isi face nevoile alaturi, in chiuveta, la cat de bun este sexul intre amici cand lipseste orice sentiment, la mame care le explica fiicelor cum sa ia in gura “ouale” unui barbat, la un prim plan cat ecranul cu cat de naturale par niste implanturi mamare, la cat de sensibila si grijulie este o profesoara care il salveaza pe un pusti de stigmatizarea din clasa anuntand in gura mare ca l-a prins cu o eleva mai mare (vorbim de clasa a 7-a si a 8-a) facandu-i sex oral.

Si toate astea, si mai multe pentru doritori, in trei comedii romantice alese pur aleator. In ritmul asta, pana face fiica mea 14 ani or sa se dea prezervative gratuit la intrarea in cinema, alaturi de ochelarii 3D.

Într-o lume copleşită de sexualitate, cu femei goale la televizor, în ziare şi pe panourile publicitare, studiile arată că tinerele de astăzi sunt mai conservatoare decât mamele lor în ceea ce priveşte viaţa intimă.

Secolul XX a fost scena unei veritabile revoluţii sexuale, ce a dat femeilor dreptul de a-şi afirma propriile nevoi şi dorinţe sexuale, fără teama de a fi etichetate în fel şi chip şi stigmatizate de societate. Apariţia pilulei contraceptive şi liberalizarea avorturilor au fost principalele arme care le-au permis femeilor să câştige dreptul la o viaţă intimă liberă, pe care până atunci doar bărbaţii şi-o puteau permite.

Au fost desigur şi cărţi care au influenţat mentalitatea oamenilor, la fel şi mişcarea flower-power, care, alături de pacea mondială, promova şi sexul liber – oriunde, oricând şi cu oricine. Pentru cei care au trăit epoca respectivă, statisticile care arată că tinerele de astăzi pur şi simplu nu mai sunt interesate de aceste idei au venit ca un şoc.

Feministele înflăcărate din anii ’60-’70 se uită aproape cu oroare la noua generaţie de femei, ce par a fi adoptat sloganul: „Sex la discreţie? Nu, mulţumesc, prefer să-mi fac o familie. Un exemplu în acest sens este articolul publicat în paginile prestigiosului „The New York Times” de feminista americană Erica Jong. Astăzi în vârstă de 69 de ani, scriitoarea a făcut senzaţie în 1973 cu romanul său „Fear of Flying” („Teama de zbor”– n.r.), în care aborda foarte deschis dorinţele sexuale ale femeilor. „Aşa cum libertate era cuvântul de ordine al generaţiei mele, pentru generaţia fiicei mele este cuvântul control. Este vorba oare de o clasică mişcare de pendulare între extreme sau de o nou-descoperită pasiune pentru ordine într-o lume tot mai haotică? Un pic din ambele, cred. Noi idealizam căsătoria deschisă, iar fiicele noastre s-au întors la idealizarea monogamiei”, constată cu reproş Erica Jong.

Sexul e la reanimare

Ea se plânge că a descoperit la tinerele de astăzi, inclusiv la propria fiică, o tendinţă de a reveni la atitudinea din anii 1950 în ceea ce priveşte sexualitatea feminină. „A generaliza despre o tendinţă culturală este ceva riscant, dar peste tot apar semne că sexul şi-a pierdut acel farmec al libertăţii. Este sexul mai puţin atrăgător dacă nu este interzis? Chiar dacă sexul în sine nu a murit, pasiunea sexuală este cu siguranţă la reanimare”, scrie Jong.

Ceea ce respinge astăzi tânăra generaţie este promiscuitatea şi egocentrismul anilor ’60-’70, susţin specialiştii români. Femeile nu se mai tem să fie prinse într-o relaţie monogamă, tocmai datorită revoluţiei sexuale, care le-a permis să-şi afirme propriile necesităţi. Astfel, acestea au depăşit stadiul de obiect, de proprietate a bărbatului şi au devenit partenere cu drepturi depline în contractul de căsătorie. „Nu cred că putem vorbi de o contrarevoluţie sexuală, ci, mai curând, de o cernere a beneficiilor aduse de mişcarea feministă a secolului trecut“, este de părere psihologul Cristina Luca.

Mai atente decât par

Numeroasele studii realizate în ultimii ani confirmă schimbarea de mentalitate a femeilor tinere de astăzi, care, spre deosebire de mamele lor, sunt mai precaute în ceea ce priveşte relaţiile sexuale. Despre sex la prima întâlnire aproape că nu mai poate fi vorba, relevă un sondaj publicat anul acesta în SUA, efectuat pe un eşantion de 5.000 de femei necăsătorite. Peste 80% din participantele la sondaj au declarat că nu sunt dispuse să ajungă în patul unui bărbat la prima întâlnire, nici dacă respectivul le-a plăcut şi doresc să-l revadă.

Chiar dacă trăim într-o societate dominată de o sexualitate obsesivă, se pare că multe dintre tinerele de astăzi sunt mai atente la comportamentul lor decât li se acordă credit”, notează şi specialiştii britanici, ca răspuns la statisticile privind viaţa sexuală a actualei generaţii.

Bucureşteanca Teodora Costin (29 de ani) este mama unei fetiţe de 2 ani şi se declară absolut indignată de acele mame care-şi lasă fiicele pe stradă îmbrăcate ca nişte femei uşoare. Familistă convinsă, ea explică de ce respinge un stil de viaţă libertin. „Părinţii s-au despărţit când eu aveam 6 ani, pentru că fiecare îi reproşa celuilalt diverse aventuri. Am rămas cu mama care tot încerca ­să-şi refacă viaţa, astfel că au tot apărut diverşi taţi de ocazie. Ei plecau, mama cădea în depresie. Apoi a renunţat să mai caute, dar a rămas plină de amărăciune”, povesteşte Teodora.

Bucătărese mai pricepute

Tinerele de astăzi nu sunt doar mai cuminţi decât mamele lor, ci şi nişte bucătărese mai pricepute, relevă un studiu realizat în Marea Britanie. Potrivit sondajului, gospodinele care au astăzi între 20 şi 40 de ani cunosc pe de rost 21 de reţete pe care le prepară frecvent. Femeile care aveau aceeaşi vârstă acum trei decenii aveau un repertoriu standard de doar 17 feluri de mâncare, consemnează presa britanică. „Rezultatele cercetărilor dărâmă mitul conform căruia mamele de astăzi nu se prea pricep la gătit şi au alte priorităţi decât prepararea mâncării”, a declarat Emma Gray, reprezentanta asociaţiei care a comandat studiul. (…)

Monogamia, starea naturală a sexului slab

Unii experţi sunt de părere că revenirea la vechile valori în ceea ce priveşte sexul se datorează şi faptului că femeile sunt predispuse genetic spre monogamie, iar revoluţia sexuală a secolului trecut era în mare măsură contrară instinctului firesc spre maternitate, spre perpetuarea speciei. (…)

Ce-şi doresc de fapt

Un alt aspect ce nu poate fi ignorat în controversa stârnită pe tema (contra)revoluţiei sexuale este acela că aşa-numita eliberare din secolul trecut le-a adus femeilor şi unele neajunsuri. Dacă în anii 1950, era normal ca o fată să se mărite cât mai de tânără, să facă unul sau doi copii şi să stea acasă să-i crească, în deceniile care au urmat revoluţiei sexuale a devenit ceva firesc ca femeia proaspăt eliberată de constrângerile sexuale şi de jugul domestic să fie lăsată să se exprime liber într-o societate a bărbaţilor.

Sfârşitul secolului trecut a văzut apariţia unui nou model – cel al super-femeii – care, pe lângă libertatea sexuală, are şi o carieră cât mai performantă şi o familie cât mai fericită. Numărul celor care au constatat din proprie experienţă că un astfel de model de viaţă este extenuant şi aduce o mulţime de insatisfacţii este tot mai mare, după cum relevă un recent studiu publicat în Marea Britanie.

Sondajul, efectuat de o organizaţie nonguvernamentală pe un eşantion de 4.000 de mame care munceau cu program normal, a arătat că 88% din acestea îşi doreau să găsească slujbe cu program redus sau – şi mai bine – să stea acasă şi să crească copiii, dar nu-şi puteau permite acest lucru din motive financiare. (…)

Trei copii din Iași au ajuns la spital drogaţi şi beţi, după ce doi dintre ei, în vârstă de 11 și, respectiv, 13 ani, fumaseră etnobotanice, în timp ce o fetiță de doar 8 ani era în comă alcoolică. Din spusele copiilor, fetița ar fi vrut să îşi imite bunica şi a băut ţuică. Protecţia Copilului a demarat o anchetă la domiciliul bunicilor.

Părinții fetiței sunt plecați în Grecia la muncă, iar copila a rămas în grija bunicii. Rămasă singură în casã, fetița a luat sticla de țuică și a băut din ea, așa cum văzuse că face bunica ei. Cand femeia și-a dat seama că micuța este palidă și abia se ține pe picioare a dus-o la spital.

După ce medicii i-au pus perfuzii cu glucoză, fetița a început să își revină. Ceilalți doi copii, de 11, și respectiv 13 ani, le-au spus medicilor că au găsit etnobotanicele pe stradă și au fost curioși să încerce. Numai că celor doi copii li s-a făcut rău, iar unul dintre ei chiar a leșinat pe stradă. Câțiva trecători au sunat la 112, iar o ambulanță i-a transportat la spital. În prezent, starea celor doi copii este bună, însă ei nu pot pleca acasă pentru moment, întrucât nimeni nu s-a interesat de ei. Protecția Copilului urmează să ancheteze atât cazul celor doi copii intoxicați cu etnobotanice, cât și pe cel al fetiței de 8 ani.

 

  • Libertatea: Femeile românce s-au modernizat! Nu mai vor să nască natural

În ultimii zece ani, emanciparea româncelor a atins un nou apogeu! Din ce în ce mai puţine femei vor să nască natural, ele recurgând la naşterea programată.

Numărul naşterilor prin cezariană a ajuns la 30 la sută în România, fiind de trei ori mai multe decât în urmă cu zece ani, acelaşi procent înregistrându-se şi în cazul naşterilor provocate. Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC), care a studiat fenomenul, spune că  această creştere se explică prin teama de malpraxis şi frica de durere. “La nivel urban şi în rândul tinerelor intelectuale se observă orientarea către naşterea naturală şi alăptare. Totuşi, cam 75 la sută dintre gravide solicită cezariana pentru evitarea durerilor“, mai rezultă din studiu.

  • Cultura Vietii:

Un studiu de amploare confirmă legătura dintre avort și problemele psihice

Un meta-studiu foarte recent și de mare amploare, publicat de prestigiosul periodic „Jurnalul Britanic de Psihiatrie” pe 1 septembrie 2011 arată că avortul aproape dublează riscul de afecțiuni mentale și că una din zece astfel de afecțiuni ale femeilor este legată direct de avort (detalii mai jos). Meta-analiza are la bază 22 de studii publicate anterior și un număr de 877.181 subiecți consultați, dintre care 163.831 au trecut prin trauma avortului.

Aceasta este cea mai importantă estimare asupra relației între avort și problemele de sănătate mentală disponibilă la ora actuală în literatura mondială. Dr. Priscilla Coleman de la Bowling Green State University, liderul echipei care a derulat cercetarea, afirmă că documentul are ca scop să prezinte o analiză imparțială a celor mai importante dovezi disponibile, care situează avortul printre factorii de risc în apariția problemelor de sănătate mentală. (…)

SINOPSIS

(realizat de Asociația PRO VITA București; pentru rezumatul în original a se vedea mai jos)

Titlu (în original)
Coleman, P.K. (in press). Abortion and Mental Health: A Quantitative Synthesis and Analysis of Research Published from 1995-2009. Vol. 199 British Journal of Psychiatry p. 180 (2011)

Tip
Meta-analiză bazată pe 22 de studii care cuprind 36 de efecte și date culese de la 877.181 participanți.

Scop
Practicienii în domeniul sănătății mentale au nevoie de un sinopsis adecvat al celor mai bune date disponibile, pentru a putea furniza femeilor informații valide în procesul de luare a unei decizii informate în ce privește sănătatea lor.

Rezultate
1) În ansamblu, femeile care au experimentat unul sau mai multe avorturi prezintă risc cu 81% crescut de afecțiuni mentale. Creșterea riscului variază între 34% și 230%, în funcție de tulburarea studiată, astfel: tulburări anxioase – risc crescut cu 34%, depresie – 37%, abuz de alcool – 110%, uz/abuz de droguri „ușoare” – 220%, comportament suicidar – 155%.
2) Una din zece afecțiuni mentale este direct atribuibilă avortului.

În ce mod se deosebește o meta-analiză de alte documente publicate recent?
O meta-analiză este o sinteză cantitativă sau numerică a datelor din numeroase studii pre-existente. Acestea nu sunt tratate în mod egal. Contribuțiile studiilor individuale la rezultatele totale sunt apreciate statistic. Doar studiile care respectă criterii metodologice foarte stringente au fost admise. Printre criteriile de includere în meta-analiză se numără analiza eșantioanelor de 100 de participanți, folosirea grupurilor de control și luarea în considerare a unor variabile care pot afecta rezultatele finale precum situația demografică, violența domestică, problemele pre-existente de sănătate mentală etc.

Concluzie
Abundența de date și obiectivitatea metodelor fac această meta-analiză mult mai demn de luat în considerare decât studiile individuale.
Publicarea într-un periodic prestigios, Jurnalul Britanic de Psihiatrie, conferă credibilitate și seriozitate atât autorilor cât și meta-analizei în sine.

  • Abstract– apasă aici pentru a citi în format pdf sau aici pentru link pe siteul BJP
  • Studiul complet poate fi accesat aici

Problemele demografice se acutizează

Reproducem un articol-analiză din publicația electronică Business Day despre schimbările demografice din România reflectate în ultimele statistici. Astfel de articole s-au înmulțit în ultima perioadă, iar faptul că ele nu mai vin din partea demografilor sau a firavelor grupuri civice profamilia, ci dinspre economiști, oameni de afaceri din domeniul imobiliar și alții (vezi de ex. aici sau aici) dovedește că situația a devenit suficient de vizibilă tuturor, mai puțin guvernului României, preocupat momentan de distribuirea de prezervative și anticoncepționale din bani publici.

Deși pare facilă acuzarea actualei puteri, care a redus indemnizația pentru mame, și a mult clamatei crize care îndepărtează tinerii de gândul la un copil, limitarea la o astfel de explicație înseamnă să nu vedem pădurea din cauza copacilor. În Europa, nici țările dezvoltate, în care guvernele încurajează natalitatea și care au fost mai puțin atinse de criză, nu stau mai bine. Ba dimpotrivă: în Germania, spre exemplu, se nasc mai puțini copii ca în România, raportat la populație. Cauzele sunt mult mai profunde și țin de distrugerea probabil ireversibilă a țesăturii sociale din așa-zisa „civilizație europeană”, sau, așa cum expunea prof. dr. Vasile Ghețău, cel mai titrat demograf român al momentului, „Europa și-a terminat încărcătura de progres”.

Adăugați la aceasta și faptul că, anul trecut, China a anunțaț prima scădere a populaţiei din istorie, ca efect al celor 36 de ani de politică anti-natalistă care limitează numărul de copii la unul singur pentru o familie. Minciuna „suprapopulării” are picioare scurte, la fel ca cea a încălzirii globale, însă pentru a decela adevărul în perdeaua de fum aruncată în continuare de mass media trebuie nu doar cunoaștere rațională, ci și buna socoteală și dreapta măsură pe care o viață în Hristos le aduc. (Red. C.V.) (…)

Controlul abuziv asupra populației

1.Controlul asupra populaţiei a fost in istorie mult prea abuziv:

Încă de la începutul ei şi cu precădere de la creşterea ei exponenţială din perioada postbelica, mişcarea de control asupra populaţiei mondiale a făcut abuzuri înregistrate ale drepturilor omului impotriva a milioane de femei de pretutindeni. În timpul isteriei provocată de suprapopulaţia din anii ’60 si ’70 si începutul anilor ’80, naţiuni precum Mexic şi India  au impus politici de control ameninţătoare ale  populaţiei care au sterilizat în mod forţat milioane de femei, au silit milioane să avorteze şi, totodată, au sterilizat cu forţa milioane de bărbaţi. Unele dintre aceste abuzuri continuă în mod regulat şi astăzi, în special în China.

Profesorul universitar de istorie din Columbia, Matthew Connelly a scris în Concepţie eronată fatală: Lupta pentru controlul asupra populaţiei mondiale, „Marea tragedie a controlului asupra populaţiei, concepţia eronată fatală, a fost faptul că s-a crezut că alţii pot cunoaşte interesele oamenilor mai bine decât ei inşişi.” În ce priveşte mişcarea privind controlul populaţiei mondiale, a fost şi este vorba de oamenii albi, bogaţi şi de elită din vest, care decideau câţi copii ar trebui să aibă cei mai săraci. Connely descrie în amănunt agenda rasistă a fondatorilor mişcării privitoare la controlul populaţiei moderne, mişcare ce voia să reducă numărul fiinţelor umane „inferioare din punct de vedere rasial”. Mai jos se pot vedea câteva exemple de abuzuri ale drepturilor omului rezultate în mod sistematic.

2. Abuzurile controlului asupra populaţiei au fost susţinute de instituţie: Guvernul Statelor Unite a acordat ajutor contingent ţărilor Lumii a Treia care au adoptat planurile de control asupra populaţiei, iar când au primit rapoarte privitoare la abuz, n-au luat nici o măsură. Grupuri şi indivizi secreţi, începând cu Fundaţia Ford şi sfârşind cu cei de la Rockefellers, au oferit sume mari de bani pentru a reduce populaţia ţărilor în curs de dezvoltare. China şi India, fiind două dintre cele mai populate ţări din lume,  au fost în mod special ţinta acestui curent. În China, politica oficială a singurului copil supravegheată de Xinzhong Qian, cerea femeilor să avorteze al doilea copil sau să fie sterilizate, iar milioane din ele au fost forţate să se conformeze – în mod oficial de către legea chineză. În India, numeroase femei sărace şi cuprinse de disperare n-au primit ajutor de la guvern până când n-au acceptat să fie sterilizate,  din nou, li s-a cerut deschis şi în public de către guvernul Primului Ministru, Indira Gandhi. Unele state indiene nu acordă, nici în ziua de astăzi, ajutor de la guvern familiilor cu peste doi copii, şi încă se mai oferă bani familiilor sărace pentru a fi sterilizate. Cele mai importante organizaţii de control asupra populaţiei din lume din trecut şi din prezent, Federaţia Internaţională a Planificării Familiei (International Planned Parenthood Federation, IPPF) şi Fondul Naţiunilor Unite al Populaţiei (United Nations Population Fund, UNFPA), au susţinut aceste programe, şi, ca urmare au fost ajutate de către instituţii internaţionale la cel mai înalt nivel, cu câţiva ani după ce abuzurile lor au fost deja cunoscute în mod public. (…)

Abuzuri copii - pedofilie

DIVORTUL EREDITAR – COPIII DIVORTATILOR

A trecut mai bine de un an de cind nu am mai dedicat o editie speciala divortului. Revenim astazi, fiind determinati sa o facem de aparitia in vara a unui bestseller, The Divorce Generation (“Generatia Divortului”), a lui Susan Gregory Thomas, fosta jurnalista la US News & World Report. Carti despre divort si efectul lui asupra copiilor apar des. Neobisnuit despre aceasta carte insa este autoarea si perspectiva din care scrie. Susan a fost ea insasi victima divortului parintilor ei cind era mica iar cind s-a casatorit a jurat ca nu va divorta nici o data. Si totusi a facut-o. Cartea ei e vocea copiilor celor divortati dar care la rindul lor au divortat si ei. Este o carte despre parintii victimizati in copilarie de divortul parintilor lor si care la rindul lor isi victimizeaza proprii copii tot prin divort. E vorba de divortul in lant, divortul ereditar cum il numesc sociologii, divortul care trece de la o generatie la alta la fel ca o boala ereditara. Despre aceasta categorie sociala scrie Thomas in Generatia Divortului, o generatie a divortului ereditar.

In mare parte, cartea descrie experientele de care a avut parte autoarea ca victima a divortului, apoi intemeierea unei familii proprii, copiii proveniti din casatorie, divortul pe care nu si l-a putut imagina nici o data, si impactul lui asupra propriilor ei copii. Cum de a ajuns Thomas, o victima a divortului, sa-si victimizeze proprii copii printr-un divort al ei?

Thomas apartine Generatiei X, asa fiind numita de sociologi generatia nascuta intre 1965 si 1980 a carei parinti au divortat. Una din intrebarile inevitabile pentru cei nascuti in acea perioada e “cind au divortat parintii tai?”` Toti isi amintesc de parca ar fi fost ieri data exacta si circumstantele precise cind parintii le-au spus “divortam.” Iar efectul a fost acelasi pentru toti – devastant. Thomas este imaginea perfecta a consecintelor divortulului asupra Generatiei X. Tatal ei plecase de acasa cu secretara, lasindu-si in urma sotia, pe Susan si pe fratele ei. Asta a fost in 1981 cind ea avea doar 12 ani. In urmatorii ani, fara un tata in casa, Susan a luat-o razna si s-a aventurat in tot felul de stiluri de viata alternative in Philadelphia unde isi traise anii adolescentei. S-a apucat de fumat, apoi de droguri, a fost exmatriculata din scoala, a fost chiar si internata intr-un spital de boli mintale vreme de aproape un an. Fratele ei nu s-a lasat nici el mai prejos luind-o si el razna.

 

Nomazi

Susan si fratele ei insa nu erau exceptia cartierului in care locuiau. Erau regula. O multime de copii de virsta lor traiau doar cu un singur parinte, fie mama sau tata, si se comportau la fel. Formau grupuri sa-si tina companie unii altora si se deplasau in grupuri pentru ca le lipsea confidenta de sine. Se incurajau unii pe altii la lucruri rele si isi aminteau unii altora despre ziua cind parintii le-au spus ca divorteaza si sentimentele care le simtisera cind au primit vestea. O zi care nu puteau s-o uite. Susan si copiii din cartierul ei erau mereu pe duca. O saptamina cu mama, una cu tata. O vacanta aici, alta la sute sau chiar mii de kilometri departare. Psihologic trebuiau sa se ajusteze si sa se reajusteze mereu. Sa se obisnuiasca cu tati sau mame noi, frati si surori noi, obiceiuri si reguli de familie noi, rudenii noi, prieteni noi. Constant formau sau se dezlipeau de ceea ce sociologii numesc “blended families”, adica familii amestecate. Traiau, spune Susan, o viata de “nomazi”. Un baiat pe care Susan il cunoscuse in cartierul ei a fost pus de parintii lui sa locuiasca, singur, intr-un apartament la mijlocul distantei dintre parintii lui divortati. Parintii veneau sa-l viziteze, nu invers, cind doreau ei sau cind le era lor convenient. Nu a rezistat mult. A devenit betiv, a falimentat moral, nu a ajuns sa se casatoreasca si a murit, invins de betie, fara sa ajunga varsta de 30 de ani.

 

Casatoria

La o virsta mai tirzie Susan s-a casatorit si ea. In cei 16 ani de casnicie a avut copii, insistind ca nu va divorta nici o data. Pe vremea aceea statistica divortului in America incepuse sa de-a semne incurajatoare. Dupa ce si-a atins apogeul in jurul anului 1980, rata divortului in America a inceput sa scada lent. In 1990 77% dintre casatoritii americani trecusera cu succes de primii 10 ani de casnicie – un palmares namaintilnit in America de zeci de ani. Statisticile astea o incurajau pe Susan si-i dadeau confidenta ca nimic nu s-ar fi putut intimpla in familia ei sa o faca sa divorteze si sa-si treaca copiii prin aceasi tortura a divortului prin care a trecut ea. Perspectiva ei insa inca apartinea anilor 60 cind jumatate din femeile americane inca afirmau ca divortul nu se poate justifica sub nici o forma, oricit de rau ar merge lucrurile intre soti. Pina in 1980, insa, optica s-a schimbat radical, doar 20% dintre ele mai impartasind opinia asta.

Primul semn dupa casatorie care i-a amintit lui Susan cit de traumatizata a fost de divortul parintilor ei s-a ivit la 32 de ani cind a nascut primul copil, o fetita. Dintr-o data a intrat intr-o depresie, fetita neaducindu-i bucurie ci reamintindu-i de trauma suferita dupa divortul parintilor ei. Dupa citeva sesiuni de terapie doctorul i-a pronuntat sentinta. “Tu,” a spus el, “esti un orfan de razboi.” Al razboiul dintre parinti. Un orfan cu ambii parinti inca in viata. Un orfan al sufletului. Crescind fara ambii parinti in familie, spune Susan, ne face sa investim tot ce avem in copiii proprii, dorind sa le oferim, cu orice pret, un camin stabil si linistit. Curios, insa, relatiile cu propriile mame se deterioreaza. Mamele care provin din familii divortate nu-si privesc propriile mame ca modele de crescut copiii, ci ca pe niste femei falimentare. Ce ai de invatat de la ele, intreaba Susan?

 

Divortul

Cum a ajuns Susan sa divorteze? Invatase si ea de la altii ca o casatorie are mai multe sanse de reusita daca viitorii soti traiesc laolalta inainte de a-si spune reciproc “Da!” Dupa acest model a trait si ea cu viitorul ei sot opt ani inainte de casatorie. Nu au ascultat de parintii lui, amindoi crestini, care i-au sfatuit sa nu traiasca impreuna inainte de casatorie. Pentru o vreme lucrurile au mers bine. Amindoi cistigau bine. Susan devenise un jurnalist proeminent la o publicatie proeminenta americana. Viitorii soti erau “cei mai buni prieteni” si se conformasera din plin noilor doctrine ale casatoriei in voga atunci  care priveau normele traditionale ale casniciei ca “invechite”. Cei doi devenisera “parteneri” de viata, asa cum fusesera invatati pe bancile universitatii la cursurile moderne de sociologie si antropologie. Erau “egali”, lipsiti de “prejudecati” si viata era minutata. Viitorul sot era “perfect” si facea pe linga casa si in bucatarie mai multa treaba decit generatia de barbati de dinaintea lui. Susan era fericita. Avea un “partener” de viata perfect.

Ceva insa a intervenit – adulterul, un virus cu care nici familia nici casatoria “moderna” nu se pot obisnui. Cum de au ajuns aici? Susan pune punctul pe “I”. Barbatii moderni sunt crescuti si invatati ca dragostea in relatii e secundara relatiilor sexuale. De aceea sunt in cautare de satisfactie sexuala iar infidelitatea si adulterul sunt consecinta acestei cautari. Infidelitatea si respingerea monogamiei devin cauzele tot mai des citate pentru divort. In timp, sotul Susanei si-a pierdut interesul in ea si a cautat sa-si satisfaca viata intima in alta parte. La rindul ei Susan si-a abandonat instinctele casnice, lasind pe altii sa spele rufele sau vasele, ori sa faca cumparaturi. Vreme de doi ani nu au mai dormit in aceasi camera, si au incetat sa mai vorbeasca. Comunicau doar cind copiii erau la masa, si doar de dragul lor, nu de dragul unuia fata de altul. Asa, durerea prin care Susan a trecut cind parintii ei au divortat a dat-o mai departe celor doi copii carora le-a dat viata. Asemenea unei boli ereditare. Concluzia lui Susan e zdrobitoare. In cuvintele proprii “(…)“Inca nu am intilnit o mama sau un tata divortat care sa se simta ca fiind un parinte bun, sau sa spuna ca sunt multumiti de cresterea copiilor lor. Multi dintre noi am ajuns sa cauzam durere in copiii nostri, un lucru care ne-am spus ca nu-l vom face nici o data.”

 

AFR Va Recomanda: Pe 9 iulie Wall Street Journal a publicat un capitol din cartea lui Thomas pe care-l puteti citi aici: http://online.wsj.com/article_email/SB10001424052702303544604576430341393583056-lMyQjAxMTAxMDEwNDExNDQyWj.html

Iar aici va recomandam un studiu publicat in mai 2004 de fundatia americana The Heritage Foundation si intitulat The Impact of Marriage and Divorce on Children (“Impactul Casatoriei si a Divortului asupra Copiilor) http://www.heritage.org/research/testimony/the-impact-of-marriage-and-divorce-on-children

Divortialitatea – un fenomen demografic cu implicatii majore in viata  societatii

Tot pe tema divortului va recomandam si blogul urmator postat de dna Niculina Ciuperca, psiholog, membru AFR Bucuresti. Blogul poate fi citit in intregime aici: http://ciupercaniculina.blogspot.com/2008/11/divortialitatea-un-fenomen-demografic.html iar mai jos redam o versiune abreviata.

In calitate de consilier si psihoterapeut de familie, aceasta  tema mi s-a parut de o importanta majora. Si asta pentru faptul ca tot mai des vin cupluri la consiliere afirmand ca sunt la un pas de divort. Fie ca este un act unilateral sau bilateral, in ambele cazuri se produce un sindrom traumatic, care, in functie de robustetea psihica a persoanelor implicate, poate avea efecte majore. Divortul este o despartire de trecut, un fel de declaratie de razboi la adresa propriei memorii, este un moment de pierdere pentru fiecare din persoanele implicate.

Incepand cu secolul al XIX–lea s-a constatat o sporire a ratei de divortialitate, mai cu seama dupa cel de-al doilea razboi mondial, continuind sa creasca pana in zilele noastre. Astfel in S.U.A., la 1000 de casatorii numarul de divorturi era in 1890 de 55,6 , in 1910 de 87,4, in 1930 de 173,9, in 1950 de 231,7, in 1959 de 259. Daca in 1960 la 1.500.000 de casatorii s-a ajuns la 350.000 de divorturi, din 1998 , jumatate din casatoriile din SUA ajungeau la divort. Numarul divorturilor a crescut considerabil si in Franta, Anglia, ca si in toate tarile Europei. In Romania, rata divortialitatii era de 1,8% inainte de 1960 , in 1960 de 2%, in 1965 de 1,1% si dupa 1975 peste 1,5%,  rata care cu  mici fluctuatii s-a mentinut aceiasi. In explicarea acestor procente trebuie sa se tina cont de faptul ca romanii sunt implicati in migratie definitiva si pendulatorie ce duce la micsorarea numarului casatoriilor si in consecinta a divorturilor, apoi sa se faca o analiza a structurii populatiei din punct de vedere demografic.

Desi divortul are implicatii psihosociale semnificative, mai ales atunci cand exista copii, in ultimii ani exista o facilitate a divortului la nivelul intregii planete (mai ales in occident) motivele ajungerii la divort fiind multiple: de la cauze « obiective » (adulter, boala psihica, inchisoare pe viata, etc ), din vina unuia dintre soti («nu se ocupa de gospodarie», «lipseste mult de acasa»,  «nu aduce bani», etc), din vina ambilor soti  (nu se mai inteleg ), culminand cu asa-numitul divort «fara vina», in care nu trebuie dovedita nici o vina de catre nici o parte.

Divortul «fara vina» adoptat in SUA incepand cu 1970 desi este obiectul multor dispute este sustinut de sociologi si psihologi sociali  care argumenteaza  ca liberalizarea divortului  prin  neculpabilizarea nici unuia  dintre soti este un castig  social  si individual – uman datorita faptului ca scurteaza durata procesului,  economisindu-se astfel timp si bani si se elimina stresul celor doua parti care nu mai sunt nevoite sa-si dovedeasca reciproc vinovatia. Dezavantajele acestui tip de divort constau in faptul ca femeile pierd practic economic, deoarece sunt dezavantajate ca posibilitati materiale (centrarea pe viata casnica, in loc de cea profesionala, inegalitati la salarizare,  sanse mai mici la angajare dupa divort).

 

Cauzele generale ale divorturilor

Din materialele studiate si din sedintele de consiliere familiala, am ajuns la concluzia ca se ajunge la divort din urmatoarele cauze (le-am numit generale, pentru ca fiecare cuplu in parte poate avea si motivatii specifice, care tin numai de personalitatea lor, de nevoile lor, etc.):

– Pe cat ar parea de paradoxal, viata a dovedit ca in  situatia in care cineva se casatoreste din dragoste, fara alte interese, convietuirea nu poate continua cand aceasta a disparut. Sistemul marital fundamentat pe nevoi expresive conduce la o mai mare libertate de dizolvare a cuplurilor decat  cele bazate pe nevoi instrumentale (economico – productive, instruirea si profesionalizarea copiilor, etc). Schimbarile macro-sociale au dus la crearea independentei individului fata de familie, socializarea si educatia sunt asigurate acum de institutii publice, ca de altfel si sanatatea,  iar functia de suport emotional si afectivitate este preluata de grupuri de similaritate,  prieteni, colegi, cele necesare traiului nu se mai produc in gospodarie.

–  Emanciparea economica a femeii constitue o cauza majora a ridicarii ratei divortialitatii. Femeile angajate in munca au venituri care le ofera mai mare independenta si drept urmare nu mai suporta orice de la sotii lor, iar atunci cand casnicia lor «nu mai merge», ea este cea care intenteaza divortul. Industrializarea, modernizarea si urbanizarea a oferit  ambilor parteneri posibilitati de a cunoste si alti indivizi si a stabili legaturi de afectiune, iar in tarile avansate a rezolvat si problema locuintei, care era un impediment  in divortialitate.

Democratizarea si liberalizarea vietii sociale de ansamblu au dus la cresterea divortialitatii pentru ca in aceasta faza a avut loc scaderea influentei bisericii si a religiei, «indulcirea legislatiei», normele si obiceiurile traditionale  nu mai preseaza ca alta data.

Mecanismul contaminarii: cuplurile divortate fiind un exemplu pentru ceilalti prin faptul ca si-au rezolvat dificultatile maritale prin despartire legala. Modelul suferintei intr-o casnicie nefericita este inlocuit cu cel de incepere a unei noi vieti dupa dizolvarea mariajului. In zilele noastre s-a schimbat mentalitatea despre divort, care nu mai este vazut ca un esec ci ca o solutie la o situatie critica. (…)

 

 

APARITIE EDITORIALA DESPRE DIVORT

Editura si libraria Sofia din Bucuresti ne informeaza despre aparitia unei carti despre divort in limba romana: Divortul – Cum il prevenim – cum il depasim, o carte din Colectia Psihoterapia Ortodoxa, si ne transmite urmatorul anunt. Aflându-ne în Anul Omagial al Sfântului Botez şi Sfintei Cununii, continuăm seria lansărilor cu o carte care tratează un subiect despre care puţini dintre noi  îşi doresc să vorbească şi să-l alăture tainei sfintei cununii, ajuns, din păcate, deja obişnuit în societatea modernă: divorţul. Cartea pe care v-o aducem în atenţie cuprinde mărturii ale unor persoane care au trecut prin experienţa traumatizantă a divorţului. Acestea, deşi marcate mai mult sau mai puţin de slăbiciuni omeneşti şi subiectivisme, au însă în comun năzuinţa sinceră spre o în­­ţ­e­legere şi trăire ortodoxă a acestei experienţe şi a urmărilor ei. În cea de-a doua parte a ei, cartea reuneşte păreri şi sfaturi ale unor preoţi şi psihologi ortodocşi cu o bogată experienţă în domeniu. Materialele incluse în această lucrare au fost selectate în aşa fel încât să acopere un spectru cât mai larg de situaţii, probleme şi perspective, oferind soluţii concrete la diversele probleme particulare de care se lovesc cei care se confruntă, sub o formă sau alta, cu tragedia divorţului. Lansarea cartii a avut loc pe 6 octombrie, cu care prilej a vorbit părintele Tudor Ciocan, preot slujitor şi duhovnic la capela Spitalului de Ortopedie “Foişorul de foc”, d-na dr. Livia Căciuloiu, consilier psihologic şi psihoterapeut, specializat în consilierea adulţilor, adolescenţilor şi familiilor cu diverse probleme. Adresa librăriei Sophia este str. Bibescu Vodă, nr. 19 (lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă). Cartea poate fi comandata la pr.librariasophia.ro@gmail.com.

PEDOFILIA IN SPATIUL ROMANESC

o ancheta realizata de Olga Ceaglei, de la Centrul de Investigatii Jurnalistice din Chisinau si Andrei Astefanesei, de la Ziarul de Iasi

Pedofilia este o crima impotriva celor mai inocente fiinte umane – copiii. Pina nu demult vocea societatii era unanima ca pedofilia este o abominatie, un lucru ingrozitor. Unanimitatea de voci insa incepe sa dea loc parerilor multiple. Pedofilii incep si ei sa iasa din locurile lor ascuse iar ideologii noii ideologii sexuale mondiale incep sa promoveze pedofilia ca o varianta normala a sexualitatii umane, benefica, spun ei, atit pentru adulti cit si pentru copii. (…)

Dar la noi, in spatiul romanesc, care e situatia privind pedofilia? Nu suntem nici noi izolati de trendurile internationale.

Recent am dat peste un articol publicat pe 6 septembrie 2011 in Romanian Global News despre pedofilie si i-l redam si noi. Intitulat “Traficanti de copii = ucigasi de ingeri”, articolul e o ancheta realizata de Olga Ceaglei, de la Centrul de Investigatii Jurnalistice din Chisinau si Andrei Astefanesei, de la Ziarul de Iasi. El descrie activitatile pedofililor straini in Moldova si complicitatea romanilor in acest trafic murdar.

Articolul este lung si va recomandam sa-l cititi in intregime aicihttp://www.rgnpress.ro/categorii/analize-interviuri/3052-traficantii-de-copii–ucigasii-de-ingeri.html. Noi redam o varianta mai scurta.

Traficantii de copii = Ucigasii de îngeri

În luna martie a acestui an, Politia si Procuratura au anuntat ca au lichidat o retea de traficanti de copii si pedofili, capii gruparii fiind arestati. Sub pretextul ca organiza calatorii turistice prin R. Moldova, inclusiv prin regiunea transnistreana, si în Ucraina la Odesa, reteaua, de fapt, oferea baieti minori pentru relatii sexuale clientilor veniti din strainatate. (…)

 

 

Demnitar UE, printre clientii retelei de pedofilie

Cetatenii straini retinuti anul trecut de Politia de la Chisinau, fiind suspectati de trafic de copii sau pornografie infantila sunt Oleg Sivitki, cetatean al Federatiei Ruse si al Norvegiei, si Andrea Pasquini, cetatean al Italiei, cercetat si în tara de origine pentru ilegalitati similare comise în 2007 si 2009. Printre persoanele suspectate ar fi fost si grecul Nick Georgiadis, care a fost condus pâna la sediul Politiei pentru audieri, însa la scrurt timp a fost lasat sa plece pentru ca detinea atunci imunitate diplomatica. Nick Georgiadis, fost membru al parlamentului elen, a venit în Republica Moldova anul trecut, în calitate de consilier al ministrului Economiei în cadrul Misiunii UE de Consiliere în Politici Publice, proiect finantat de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova.

Nick Georgiadis a parasit R.Moldova, timp în care i-a expirat imunitatea diplomatica, iar Procuratura are acum unda verde pentru a continua ancheta. Elena Cazacov, procurorul responsabil de acest caz în cadrul Sectiei de Combatere a Traficului de Persoane a confirmat faptul ca exista un dosar penal deschis pe numele cetateanului grec. „Nu putem da niciun fel de informatii legate de acest dosar pentru ca am periclita desfasurarea anchetei”, declara Elena Cazacov.

Nick Georgiadis ar fi platit 75 euro pentru o noapte cu Misa. La doua saptamâni dupa ce l-am contactat pe Misa pentru a „închiria” un copil, ne-am întâlnit din nou cu el, spunându-i ca suntem ziaristi. Atunci Misa ne-a marturisit ca el a fost racolat de Oleg Sivitki pe mail.ru la începutul lunii iunie 2010. Dupa mai multe mesaje pe internet si din dorinta de a câstiga usor un ban, Misa a acceptat sa presteze anumite servicii cu tenta sexuala unor clienti straini. (…)
Pentru a atrage clienti straini în R.Moldova, Oleg Sivitki a deschis acest blog, în limba engleza si putea fi gasit usor la o simpla cautare pe google. De asemenea, blogul era promovat pe facebook si pe site-uri pentru gay. Acest blog era destinat pedofililor de orientare gay si promova deschis turismul sexual în R.Moldova. Acesta a putut fi accesat pâna la începutul lunii aprilie 2011, moment în care a fost închis de autoritati. (…)

 

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 160, 11 oct 2011

Canada – Animalele au drepturi, copiii nenascuti, nu. Canada este una din poate foarte putine tari din lume care nu reglementeaza avortul. In nici un fel. Curtea Suprema a dezincriminat avortul cu ani in urma, dar de atunci legiuitorii nu au reglementat de fel regimul avortului. In teorie, asta inseamna ca un copil nenascut poate fi avortat pana in momentul nasterii, fara repercursiuni legale. Un incident neobisnuit s-a petrecut luna trecuta care insa a starnit contiinta canadienilor. Nu cumva animalele au mai multe drepturi decat copiii nenascuti? In 2005, o mama si-a ucis noul nascut si a fost condamnata. Luna trecuta insa, un tribunal de recurs din Alberta i-a comutat pedeapsa, impunandu-i doar conditii de “buna conduita” in urmatorii cativa ani pentru a-si ispasi crima. Comentatorii contrasteaza cazul acesta cu acela al unui faimos fotbalist american care in urma cu cativa ani a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru ca pe proprietat ea lui organizase lupte violente intre caini. Crima pentru care a fost incarcerat a fost “cruzime fata de animale” (link).

Educatie sexuala in Noua Zeelanda. Un tata din Noua Zeelanda si-a retras baiatul de 12 de la cursurile de educatie sexuala dupa ce invatatoarea a explicat copiilor ca sexul anal si oral este o alternativa acceptabila sexului normal si le-a cerut sa-si imagineze ca toata populatia lumii, cu exceptia lor, e homosexuala. Cum s-ar simti ei, i-a intrebat invatatoarea, daca ar fi asa? Intrebarea asta a fost prea de tot pentru unii parinti, care au protestat (link).

Material video – Educatie sexuala in Massachusetts. Va recomandam materialul video alaturat (in engleza) care arata cum elevii din scolile elementare sunt indoctrinati cu homosexualitate in statul american Massachusetts, primul stat american care a legiferat casatoriile homosexuale. Materialul e o inregistrare a unui astfel de curs, nu un documentar despre indoctrinarea tinerilor cu homosexualitate (link).

SUA – Promiscuitatea tinerilor „crestini”. Un studiu publicat recent in publicatia americana Relevance Magazine, efectuat intre 2009 si 2010, indica ca tineretul neoprotestant necasatorit (intre 19 si 29 de ani) e aproape la fel de activ sexual ca si tinerii necasatoriti care nu se identifica ca fiind crestini. 88% dintre tinerii americani necasatoriti care nu s-au identificat ca sunt crestini au declarat ca au intretinut relatii sexuale inainte de casatorie. Procentul la tinerii neoprotestanti e de 80%. De asemenea, procentul tinerelor necesatorite care nu se declara crestine, dar care au ramas insarcinate e de 29% pe cand al celor crestine e de 30%. Sa nu tragem insa concluzii pripite. Procentul la tinerii din Romania ar putea fi la fel de ridicate. Asemenea sondaje nu se fac insa in Romania. Stim totusi ca Biserica si familiile au inca mult de lucrat la formarea caracterului autentic crestin al copiilor nostri in privinta abstinentei si a vietii inti me (link).

Carolina de Nord nu vrea casatorii homosexuale. In martie anul viitor, cetatenii statului american Carolina de Nord vor decide soarta unui amendament constitutional pentru interzicerea casatoriilor intre homosexuali. Un recent sondaj de opinie indica ca 62% dintre cetatenii statului favorizeaza adoptarea amendamentului (link).

A mintit Obama? Ca presedintele Obama e un prieten al homosexualilor nu e un secret. Dar ca administratia lui ar fi capabila sa minta pentru a promova interesele homosexualilor nu s-ar fi gandit nimeni. Pana acum 2 saptamani. In august, administratia Obama a anuntat ca aproape 1 milion de “camine” din America se constituie din persoane de acelasi sex (link). Apoi a redus numarul la 650.000, iar apoi la 514.735. Doar 131.729 de cupluri homosexuale se considera “casatorite”. Ele reprezinta 0,2% din toate casatoriile americane (adica una din 400) (link). Procentul de casatorii homosexuale in California e de asemenea mic, de doar 0,72% din toate casatoriile, mai mic decat cel inregistrat acolo la recensamantul din 2000. Si presedintele Basescu a declarat, in timpul campaniei prezidentiale din 2004, ca 25% dintre romani ar fi homosexuali! Ulterior a admis ca a spus o prostie.

Consiliul Europei spune NU avortului selectiv. Saptamana trecuta, Consiliul Europei a adoptat o rezolutie de condamnare a avortului selectiv pe baza de sex. Rezolutia condamna in mod special si specific uciderea fetitelor nenascute din cauza sexului lor, o practica raspandita in Asia (China, India, Georgia, Armenia, Albania, Azerbaidjan…) (link).

Renate Weber din nou voteaza pentru homosexuali. Pe 21 septembrie, Parlamentul unional a votat o rezolutie care cere Uniunii sa promoveze drepturile homosexualilor la Natiunile Unite. Renate Weber (PNL Sibiu) a fost printre initiatorii si sponsorii rezolutiei. Weber voteaza in mod constant pentru avort, homosexualitate si impotriva valorile crestine. Nu are ce cauta in Parlamentul unional ca reprezentanta a romanilor (link).

Intoleranta pentru crestini in Candva Marea Britanie. Conservatorii britanici dezbat posibilitatea instituirii casatoriilor homosexuale in Marea Britanie. Recent, unul dintre parlamentarii conservatori a afirmat ca bisericile nu pot fi scutite de oficierea casatoriilor homosexuale si ca, daca refuza sa le oficieze, se cuvine sa fie inchise. Cat de intunecata trebuie sa fie mintea acestui parlamentar! (link)

Copii vulgari. Vulgaritatea la copiii americani atinge proportii alarmante. Acesta e subiectul cartii recent publicate in SUA cu titlul “Go the F…k to Sleep”. Va recomandam o recenzie a cartii (link).

Ateism – Candva Marea Britanie. Tot mai multi britanici se declara “fara religie”. Actualmente, 23,2% din populatia Marii Britanii se declara “fara religie”, in comparatie cu 20,5% anul trecut. De asemenea, numarul persoanelor care se declara “crestine” a scazut de la 71,3% anul trecut la 68,5% in martie anul acesta. Numeric, asta inseamna ca 14 milioane de britanici se declara fara religie (link).

India – Controlul populatiei. India incearca sa-si reduca populatia prin mijloace dictatoriale. Recent a initiat un proiect de lege care ar permite amendarea cu pana la 203 dolari si 3 luni de inchisoare a parintilor care dau nastere la mai mult de 2 copii. De asemenea, amendarea a liderilor spirituali sau religiosi care incurajaza familiile sa aiba mai mult de 2 copii. Comentatorii sunt de parere ca aceste restrictii, daca vor fi adoptate, vor intensifica si mai mult genocidul impotriva fetitelor nenascute (link).

Transplant (si trafic) de organe – China. Tot mai multi “turisti” se indreapta spre China pentru a face transplant de organe. Preturile sunt mai mici acolo si organele mai accesibile. De unde “abundenta” de organe disponibile in China ? De la persoanele condamnate la moarte si apoi executate. O practica, spune noi si multi altii, inumana (link).

Profesori curajosi. Tot mai putini psihologi si profesori au curajul sa afirme ca homosexualitatea se poate schimba. Iata insa un studiu, facut de doi profesori de la doua dintre cele mai proeminente universitati crestine americane (Wheaton din Chicago si Regent University din Virginia Beach) care afirma acest lucru. Cum era de asteptat, o multime de alti psihologi le-au sarit in cap atacand concluziile studiului ca fiind “nefondate”. Dincolo de retorica, cei ce au abandonat homosexualitatea si traiesc acum o viata heterosexuala sunt o realitate care nu poate fi contestata (link).

Contraceptive periculoase? Un studiu publicat in Germania conchide posibilitatea existentei unei legaturi cauzale intre infectia cu SIDA si folosirea contraceptivelor la femeile africane. Articolul e in germana (link).

Important document pro-vita. Un document international important privind dreptul la viata al copiilor nenascuti a fost adoptat saptamana trecuta de un grup de 29 de experti si juristi in domeniu, care afirma, contrar pozitiilor adoptate de ONU, ca nu exista un drept international la avort. Textul documentului si lista semnatarilor le aflati aici (link).

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 158, 27 sep 2011

Demografie – Romania. Avortul ne decimeaza natiunea. Demografii anticipeaza ca in 2011 se vor naste in Romania mai putin de 200.000 de copii, adica un nivel scazut nemaintalnit in Romania din 1955 incoace. Numarul scazut al nasterilor, afirma demografii, “trebuie sa ne ingrijoreze” (link).

Demografie – Italia. In 2010 s-au nascut in Italia 16.777 de copii romani, cei mai multi copii straini nascuti acolo. Cu toate ca numarul imigrantilor in Italia creste, populatia Italiei scade, anul trecut nascandu-se 561.944 de copii, cu 15.000 mai putini decat in 2009 (link).

Homosexualii castiga in Armata SUA. Saptamana trecuta, SUA a abrogat in mod oficial o lege, in vigoare de 18 ani, care interzicea soldatilor homosexuali sa-si afiseze homosexualitatea. Obama a promis homosexualilor abrogarea legii si si-a tinut promisiunea. Tot mai multi soldati americani afirma ca nu isi vor reinnoi mandatul de serviciu militar din pricina asta. Iar candidatii republicani la presedintia americana discuta deja posibilitatea reinstituirii legii in caz ca vor fi alesi (link).

Persecutia crestinilor – Marea Britanie. Pe 19 septembrie, politia britanica a interzis unui patron de cafenea crestina sa mai afiseze texte biblice in cafeneaua lui. Numita cafeneaua “Sarea si Lumina” dupa textul biblic care ii numeste pe crestini “sare si lumina”, niste homosexuali s-au plans politiei ca textele biblice ii deranjeaza! Avocatii crestini britanici de la Christian Institute au preluat cazul in instanta (link).

Consiliul Europei – O initiativa proasta. In 2009, Consiliul Europei a inceput o actiune de lunga durata desemnata sa reglementeze libertatea de expresie si a cuvantului in Consiliul Europei, care sa previna si sa interzica “incitarea la ura”. In aparenta nimic nu rau in asta. Ce vedem insa ne ingrijoreaza. In 2009, Consiliul Europei a publicat manual alaturat (100 de pagini) in care incurajaza statele membre sa interzica libertatea cuvantului in masura in care el “ofenseaza” alte grupuri sociale, religioase sau etnice. Aici sunt prevazuti in primul rand homosexualii si combaterea “urii” fata de ei (link).

Biserica Catolica il “ofenseaza” pe Barack Obama. Pe 20 septembrie, Conferinta Episcopilor Catolici din SUA a inaintat presedintelui Obama o scrisoare deschisa (5 pagini) in care il critica pentru pozitiile lui anticasatorie, antifamilie si anti-viata (pro avort). In special il critica pentru ca intentioneaza sa abroge legea federala americana care defineste casatoria naturala barbat-femeie (link).

Paganismul in America. Paganismul ia amploare in America. Miscarea pagana Wicca devine tot mai populara printre studentii americani. Recent, universitatea Yale a modificat calendarele universitare oficiale pentru a desemna, pe langa sarbatorile traditionale crestine, iudaice sau musulmane, si pe cele Wicca. Paganismul se bucura de protectia legii in aceeasi masura ca si credinta in Dumnezeul adevarat (link).

Tragedie in Lituania. Un copil de 9 ani s-a sinucis in Lituania pentru ca s-a simtit instrainat de afectiunea parintilor. Cu cativa ani in urma, UNICEF a emis un studiu care arata ca copiii lituanieni sunt cei mai nefericiti din Europa deoarece parintii lor nu le aloca atentie decat 7 minute pe zi. Saptamana trecuta, o fetita de 11 ani din Romania a refuzat sa mai manance de dorul mamei ei si a murit (link).

Presedintele Irlandei – Un homosexual? Dupa sondajele de opinie irlandeze, candidatul favorit la presedintia Irlandei e un homosexual (link).

Scolile unisex dezavantajaza. Vreme de multi ani miscarea feminista ne-a spus ca e bine pentru fete si baieti sa invete in scoli separate. In cursul timpului, societatea le-a acceptat acest moft si in America o multime de scoli s-au transformat in scoli unisex. Un raport emis in America si publicat saptamana trecuta in New York Times demnonstreaza tocmai inversul – scolile unisex le dezavantajeaza pe fete. Socializarea unisex dauneaza dezvoltarii armonioase a adolescentilor, afirma studiul (link).

Franta interzice rugaciunea pe strazi. Franta a adoptat saptamana trecuta o lege care interzice rugaciunea pe strada, indiferent de credinta. Aparent, legea ii vizeaza pe musulmanii care obisnuiau sa blocheze traficul pe strazi in zilele de vineri, unde se strangeau pentru rugaciunea obisnuita. Ministrul francez de interne a declarat ca strazile sunt pentru circulatia masinilor, nu pentru rugaciuni. Cu toate acestea, vinerea trecuta cateva sute de musulmani s-au adunat pentru rugaciune in locurile obisnuite insa politia nu a intervenit (link).

Relatia dintre mediul familial si reusita in viata. Majoritatea parintilor vor rezultate bune la invatatura pentru copiii lor, insa nu prea inteleg ca atmosfera din familie are o influenta mare asupra capacitatii scolare a copiilor. Cercetatorii de la Family Research Institute au realizat o lista a efectelor pe care mediul de acasa il au asupra rezultatelor si comportamentului scolar al copiilor. Concluzia este aceea ca o familie intacta, cu mama si tata, il ajuta pe copil sa mearga bine la scoala (link).

ONU sustine existenta unui „drept la avort”. In timp ce mass-media e concentrata pe problema palestiniana la ONU, alte activitati de acolo trec in mare parte neobservate. Acesta este si cazul unui raport ONU in care se promoveaza un asa-numit „drept la avort” al femeilor, care ar fi legat de dreptul lor la sanatate fizica si psihica. Raportul afirma nu doar ca statele lumii ar trebui sa liberalizeze absolut avortul, ci sa si creeze conditii superioare pentru practicarea acestui „drept” (link).

Marea Britanie – Medic audiat pentru ca a recomandat credinta crestina unui pacient. Asa cum ne-am obisnuit deja, din pacate, sistemul legislativ si practica din Marea Britanie sunt o sursa permanent de exemple de discriminare si presiuni asupra crestinilor din aceasta tara, in favoarea oricui altcuiva. Cazul pe care vi-l prezentam astazi este cel al unui medic de familie care este audiat de catre Colegiul Medicilor pentru ca i-a sugerat unui pacient cu tendinte sinucigase, necrestin, ca credinta crestina l-ar putea ajuta mai mult. Pacientul a depus o reclamatie, pretinzand ca a simtit ca credinta lui este minimalizata (link).

Ingrijirea paleativa in SUA. Ingrijirea paleativa este acea asistenta, nu doar de natura medicala, care se acorda bolnavilor in faze terminale. Va prezentam un raport realizat in SUA pe aceasta tema si va informam ca in luna octombrie AFR este co-organizator al unui curs de ingrijire paleativa la Oradea, prin grija pr. Emil Ember, membru AFR (link).

Marea Britanie – Cercetatori evolutonisti suparati pe prezenta creationismului in scoli. Un grup de 30 de cercetatori evolutonisti, printre care Richard Dawkins, au emis o declaratie publica in care deplang prezentarea Designului Inteligent in scoli ca teorie stiintifica. Va reaminti ca Designul Inteligent este, in esenta, o expunere a unor realitati din natura care indica spre improbabilitatea aparitiei lor la intamplare, asa cum spune teoria evolutiei, si arata ca in spate s-ar afla o Inteligenta. In declaratia lor, grupul de evolutionisti reclama ca doua organizatii creationiste promoveaza Designul Inteligent in scolile publice britanice, si cer blocarea oricarui acces al creationistilor in mediul scolar. Ca de obicei, in lipsa unor argumente rationale, declaratia abunda in etichete la adresa celorlalti, a creationistilor – „fundamentalisti” fiind una dintre ele (link).

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 157, 20 sep 2011

Noua Ordine Mondiala in Marea Britanie Este natural nu doar pentr copii, ci si pentru adulti, sa respinga perversiunile sexuale si sa dea glas acestei respingeri. Indiferent daca legea incearca sa declara ca unele perversiuni ar fi normale. Autoritatile din Marea Britanie sunt ingrijorate ca numerosi copii din scoli se exprima negativ la adresa homosexualitatii, folosind cuvinte cu conotatii negative la adresa acestor perversiuni. Unele inspectorate scolare ii monitorizeaza pe copiii care deschid gura impotriva homosexualitatii (link).

Marea Britanie: un guvern pro-homosexualitate. Guvernul actual al Marii dar Decazutei Britanii promite sa legalizeze “casatoriile homosexuale” inainte de alegerile din 2015, aparent dupa o “interventie personala” a premierului David Cameron. In aceasta tara sunt deja legale din 2005 “parteneriatele civile” iar acum lobby-ul anti-valori preseaza pentru aducerea la acelasi nivel cu casatoria naturala. Comparand cu situatia din Romania, activistii homosexuali de la Bucuresti pretind ca ei cer doar “parteneriate civile” si ca acestea ar fi foarte diferite de institutia casatoriei. Asa cum am aratat si cu alte ocazii si cum se vede si din aceasta stire, “parteneriatele civile” sunt doar o antecamera pentru legalizarea deplina a parodiilor numite “casatorii homosexuale” (link). (…)

Televizorul afecteaza comunicare parinti-copii. Urmărirea programelor de televiziune influenţează negativ comunicarea dintre părinţi şi copii şi, totodată, poate să aibă un impact negativ asupra capacităţilor copiilor de a vorbi şi de a scrie. O echipă de cercetători de la Ohio State University a comparat comunicarea dintre mame şi copii atunci când aceştia petrec timpul urmărind programele TV şi comunicarea dintre mame şi copii atunci când aceştia îşi petrec timpul citind cărţi sau jucându-se cu diferite jucării. Cercetătorii au descoperit că atunci când părinţii citesc anumite cărţi împreună cu copiii lor, stilul comunicării dintre ei şi copii este mult mai activ. Copii vin în contact cu anumite cuvinte pe care nu le-au mai auzit şi întreabă care este semnificaţia lor. Astfel, vocabularul şi cunoştinţele lor gramaticale se dezvoltă. (link).

Japonia isi ingroapa mortii. Sinuciderea e o traditie la japonezi. Dar pentru prima data in istoria ei Japonia se sinucide, ca natiune, civilizatie si colectivitate. In urmatorii 30 de ani Japonia va incinera si inmormanta 20 de milioane de japonezi. Articolul alaturat, scris de Reuters, descrie situatia pare-se ireversibila a declinului demografic japonez. Din aceasta cauza industria funerara in Japonia e foarte profitabila, rata deceselor la japonezi fiind cea mai ridicata din lume. Pentru ca sunt multi, mortii stau la rand sa fie incinerati. Pe langa cei care ii incinereaza, mai fac bani si cei care vand flori, si mai ales cei care tin trupurile moarte in frigidere speciale pana le vine randul sa fie incinerate. Dupa ultimul razboi, Japonia a ales consumerismul, modernismul, avortul si lipsa de interes pentru ziua de maine. De 20 de ani e intr-o criza economica fara precedent, fara sa dea indicatii ca ar fi pe terminate. Comentatorii afirma ca din cauza declinului d emografic, declinul economic al Japoniei e ireversibil (link).

Avortul afecteaza (si) barbatii. Nu doar femeile isi regreta avortul. Si barbatii sunt afectati. Unii pana la lacrimi. Va recomandam pe tema aceasta marturia unui britanic (link).

Pornografia infantila. Pornografia e murdara. Dar si mai murdara e pornografia infantila. Pe 13 iunie a inceput un proces in Suedia impotriva unui barbat si 23 de femei pentru detinerea si distribuirea de pornografie infantila. Surprinde numarul mare de femei inculpate. Sentintele pot fi de pana la 2 ani pentru femei si pana la 6 ani pentru barbat (link).

Australia – Copiii fara tata. Scriem mereu despre rolul esential al tatilor in cresterea armonioasa a copiilor. La fel despre efectul nefast asupra copiilor acolo unde tatii lipsesc. Fenomenul acesta e universal. Ultimul articol pe tema aceasta pe care l-am gasit vine din Australia si descrie situatia tragica a copiilor australieni care cresc in comunitatile rurale australiene, fara tati (link).

Wikileaks – Imperialismul pro-homosexual al lui Obama. Presedintele Obama proveaza cu agresivitatea agenda homosexuala in Africa. Asta dupa ultimele divulgari de la Wikileaks. Ultimele depese facute publice arata modul in care Obama a promovat homosexualitatea in Uganda si Sierra Leone (link).

Discriminare impotriva crestinilor. Gigantul american Bank of America, una din bancile cele mai mari ale Americii, a concediat recent un crestin dupa ce a aflat ca acesta a publicat o carte in care se pronunta impotriva casatoriilor homosexuale. Un crestin de admirat. In urma presiunilor din afara, banca a agreat sa-l reangajeze (link).

Copii sau huligani – America? Copiii crescuti in spatiul anglo-saxon cresc, la fel ca si copiii din intreaga lume, cu o repulsie naturala impotriva homosexualitatii si a homosexualilor. In privinta asta, insa, se comporta ca si copiii – copilareste. Homosexualii americani si britanici insa folosesc comportamentul copiilor pentru a-si promova agenda si propaganda homosexuala. Un blogger crestin din Massachusetts explica acest fenomen in Massachusetts (link).

Promiscuitate DA, abstinenta NU. Recent, administratia Obama a anuntat disponibilitatea de fonduri publice pentru promovarea sexualitatii sanatoase. Anuntul insa specifica ca fonduri nu vor fi alocate programelor care promoveaza abstinenta (link).

Avort – ONU. Comentatorii incep sa afirme ceea ce si noi observam de o vreme incoace – grupurile care promoveaza avortul, cu toate ca beneficiaza de miliarde de dolari din fondurile publice la nivel international, se simt tot mai mult in defensiva. Atitudinile pro-vita sunt in crestere, pe cand atitudinile pro-avort sunt in declin. La ora actuala, 62% dintre americani, de exemplu, se declara pro-vita. Agentiile ONU care promoveaza avortul par sa intre in panica. Luna trecuta au publicat un raport de 19 pagini in care promoveaza avortul mai putin ca o modalitate de reducere a populatiei si de stimulare a dezvoltarii economice, cat ca modalitate de salvare a vietii femeii la nastere. Curios insa, doar 1% dintre femeile care mor in timpul sarcinii mor din cauza complicatiilor la nastere. Majoritatea mor din alte cauze – droguri, infectii, conditii neigienice de trai, SIDA (link).

Avort – CEDO. Recomandam articolul alaturat, scris de un jurist proeminent si expert in domeniul avortului, americanul Bill Saunders, in care descrie tendintele pozitive pentru tarile membre in Consiliul Europei. CEDO devine tot mai precauta si refuza sa impuna un “drept” la avort in intregul spatiul unional (link).

Avort – UE. Ca reactie la decizia CEDO din decembrie in cazul Irlandei, in care CEDO a refuzat sa recunoasca un drept la avort conferit de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, mai devreme anul acesta niste europarlamentari au lansat un proiect de directiva care sa declare un “drept” la avort in intregul spatiu unional. Dezbateri pe aceasta tema vor avea loc pe 15 noiembrie. AFR intentioneaza sa prezinte un document de pozitie impotriva directivei (link).

Liechtenstein impotriva avortului. Micul stat Liechtenstein a respins prin referendum o propunere de legalizare a avortului. Cei ce au inaintat proiectul de lege au facut-o in numele asa-zisei “nediscriminari” a femeii (??), insa s-au lovit nu doar de opozitia majoritatii cetatenilor, ci si a printului mostenitor Alois care detine deja unele puteri executive sub domnia tatalui sau, Hans Adam II. Liechtenstein este una dintre putinele tari europene care interzice avortul, alaturi de Irlanda, Malta si Polonia (link).

Aparitii editoriale – China. China e in tranzitie. Isi pierde identitatea multimilenara si se indrepata spre una moderna care insa nu mai detine trasaturile civilizatiei traditionale. Care va fi identitatea noua a Chinei? Cunoscutul scriitor dizident chinez Liao Yiwu a publicat “Hammer and Sickle and Cross” (“Ciocanul si secera si crucea”) in care afirma ca identitatea noua a Chinei va fi una crestina. In cuvintele autorului, „deja exista o noua identitate crestina care in mod distinctiv e chineza”. Va recomandam o recenzie a cartii publicata pe 15 septembrie in Wall Street Journal (link).

Avort – Studiu. Un studiu publicat in America denota ca barbatii casatoriti si cu copii sunt cel mai putin inclinati, dintre toate categoriile de barbati (dupa varsta sau stare civila) sa-si incurajeze sotiile sau prietenele sa avorteze. Da, valoarea pe care familia si casatoria le dau societatii e inestimabila (link).

Discriminare impotriva crestinilor – California. Daca esti profesor crestin de matematica in California, nu ai voie la clasele de matematica sa vorbesti despre Dumnezeu. Asta a fost decizia influentului tribunal federal de recurs american din San Francisco, emisa pe 13 septembrie. Un profesor crestin de matematica s-a angajat cu elevii intr-o discutie religioasa. Pentru asta a fost concediat, a dat scoala in judecata si a pierdut. In principiu, tribunalul i-a spus – tine-te de matematica si tine-ti credinta acasa (link).

Crestinii americani in ofensiva impotriva homosexualilor. In 2009, New Hampshire a instituit casatoriile homosexuale. Dupa alegerile din 2010, crestinii au preluat majoritatea in parlament si au lansat, luna aceasta, un proiect de lege de interzicere a casatoriilor homosexuale. Saptamana trecuta proiectul a fost adoptat in prima comisie parlamentara. Tot saptamina trecuta, parlamentul statului Carolina de Nord a adoptat un proiect de referendum pentru interzicerea casatoriilor homosexuale prin constitutie. Proiectul urmeaza sa fie supus unui referendum constitutional in mai anul viitor. Comentatorii sunt increzatori ca amendamentul va fi adoptat, Carolina de Nord fiind unul din cele mai traditionale si religioase state americane (link).

“Only in America”. Americanii au o expresie neobisnuita “only in America ” (“doar in America ”) pe care o folosesc pentru a denota un eveniment straniu, bizar si neobisnuit. Saptamana trecuta, un astfel de eveniment s-a petrecut in Florida, unde un cuplul sot-sotie au dat in judecata si au castigat 4,5 milioane de dolari impotriva unui doctor pentru ca nu le-a sugerat sa-si avorteze copilul care s-a nascut fara maini. Daca li s-ar fi spus lucrul acesta, ar fi avortat, zic ei! (link)

Uganda. Sotia presedintelui Ugandei e crestina. Materialul care vi-l recomandam explica influenta ei in promovarea si adoptarea de legi impotriva homosexualilor si pentru protejarea familiei si a casatoriei (link).

America pro-vita. Un sondaj efectuat de CNN indica ca 62% dintre americani sunt pentru viata. Indoctrinarea cu “dreptul femeii la avort” a luat sfarsit. Generatia tanara respinge avortul (link).

Revolta evreilor din New York. Pentru prima data in 90 de ani, un republican a castigat un colegiu parlamentar federal intr-un district electoral din New York. Motivul, spun comentatorii, este revolta evreilor care locuiesc acolo. Au votat in masa impotriva candidatului democrat pentru ca in iunie a votat pentru instituirea casatoriilor homosexuale in stat. Noul parlamentar e un catolic casatorit, pro familie si procasatorie (link).


Categorii

Basarabia, Cultura desfraului, Homosexualitate, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “DIVORTUL: flagel care macina familia contemporana/ AVORTUL CAUZEAZA BOLI PSIHICE (studiu medical)/ UE SANTAJEAZA MOLDOVA CU HOMOSEXUALITATEA (Stiri familie)

  1. Biserica oferă lumii,
    Prin bucuria cununiei
    Unirea dragostei, cu harul
    Și tainele ortodoxiei.

    Din feciorie ea ne trece
    Fără de vină’n căsnicie,
    Și fără vină ne păstrează
    Cât o trăim în curăţie.

    Fără de vină ne vin pruncii,
    Cât căsnicia ni-i curată
    Și armonia ortodoxă,
    Ne face’n ea mamă și tată.

    Iubirea dacă nu-i curată
    Nu vine de la Dumnezeu.
    Nu-i trup și suflet, nu-i cunună.
    Ci-i numai trup , prin duhul rău.

    Cel întinat nu este vrednic
    Să poarte sfânta cununie
    Și vinovat (fără cunună)
    Este primit în căsnicie.

    Căsătoria este sfântă
    Când dragostea este curată
    Și soţii o păstrează vie,
    Cât taina nu e încălcată.

    Dar nu mai are nici valoare
    Nici dragoste adevărată
    Familia în care taina
    A fost și este încalcată.

    Și minicinoasă și sub vină
    Este coroana cununiei,
    Pe creștetul celor ce-n trupuri
    Nu au sigiliul fecioriei.

    Că nu’n zadar l’a pus în trupuri
    Parintele nostru cel sfânt,
    Cel ce ne cere s’avem trupul
    Un templu viu, prin Duhul Sfânt.

    Și-i vai, când moda modernistă
    Ne face “staruri” din soţii
    Și curtezani căsătoriţii
    Ce au nevastă și copii.

    Vai de familia în care
    S-a încalcat taina divină
    Că și-a spurcat și-și spurcă viaţa
    Ce-a despărţită de lumină.

    Vai de poporul ce-o încalcă,
    De viitor și de copii,
    Când nu sfinţenia e’n inimii
    Ci spurcăciunea din curvii.

    Vai de soţia ce nu-și crește
    Copii săi în feciorie,
    Și vai de tatăl ce le’acceptă
    “Relaţii” fără cununie.

    Vai și de preotul ce spurcă
    Coroana sfintei cununii
    Încununâd bajocorirea
    Și hula sfintei feciorii.

    Vai de poporu’n care pruncii
    Vin din femei adulterine,
    Din soţi ce’adună spurcăciunea
    Și’o dau copilului ce vine.

    Vai de copilele ce astăzi
    Se văd (de mici încă) “starlete”
    Nu crinii nevinovăţiei
    Cel pus de Dumnezeu în fete.

    Și vai de tinerii cei care
    Încă de cruzi ajung ” bărbaţi”
    Robi ai păcatului curviei,
    Fără voinţă și spurcaţi.

    Păcatul a cupris azi floarea
    Cea mai de perţ a României,
    (Familia și tineretul),
    Spurcând pecetea fecioriei,

    A stins sfinţenia din inimi,
    Și cei valoare și frumos;
    (Voinţa, viul, curaţia
    Și dragostea pentru Hristos).

    Nimic nu-i trainic, sfânt și vrednic
    Azi în familia creștină,
    De când ecranul ne cultivă
    Și din apus primim “lumină”.

    De când nu mai roșește nimeni.
    De când păcatul nu-i rușine.
    De când rusine’i curaţia
    De când la rău îi spunem bine.

    Am întinat tot ce-a fost vrednic
    Și tot ce am primit noi sfânt,
    Prin sânge, și prin moștenire,
    Prin datină, scris și cuvânt.

    Familia azi i’o aventură
    Și curaţia o rușine,
    În care lege este moda
    Și făr’delegile străine.

    Deșteptăciunea nu ne face
    Azi nici mai “sfinţi”, nici mai umani
    Ci mai adânci în răutate,
    Mai mari în ego, mai dușmani.

    Ortodoxia nu mai place,
    În nici un fel în căsnicie,
    În stat, și’ori unde viaţa cere
    Sfinţienie și vrednicie.

    Primim ca cinste, ca prestigiu,
    Tot ce ne vine din apus,
    Și nu mai vrem ortodoxia.
    (Că ni-i rușine cu Iisus).

    Facem din patimă spectacol.
    Batjocură din sărbatoare,
    Fiindcă păcatul și nu sfântul
    Îl socotim astăzi valoare.

    Iată aici ne mustră aspru
    Dumezeiasca căsicie
    Care e cel mai viu și mai de seamă
    Model pentru ortodoxie.

    Ioachim și Ana sunt modelul
    Familiei cu’adevărat,
    În unitatea, și-n iubirea
    Cu rod și trai nevinovat.

  2. n-am avut timp sa citesc totul ( e si foarte ampla expunerea ) dar am citit aproape tot ceea ce ati selectat din Adevarul ( care adevar ? ) . Cred ca oamenii astia traiesc pe alta planeta , sau privesc lucrurile printr-un binoclu intors , altfel nu-mi explic cum vad ei ca :

    ” Cumintenia, din noua la moda

    tinerele de astăzi sunt mai conservatoare decât mamele lor în ceea ce priveşte viaţa intimă.

    Sex la discreţie? Nu, mulţumesc, prefer să-mi fac o familie“

    Ea se plânge că a descoperit la tinerele de astăzi, inclusiv la propria fiică, o tendinţă de a reveni la atitudinea din anii 1950 în ceea ce priveşte sexualitatea feminină.

    Chiar dacă trăim într-o societate dominată de o sexualitate obsesivă, se pare că multe dintre tinerele de astăzi sunt mai atente la comportamentul lor decât li se acordă credit

    Tinerele de astăzi nu sunt doar mai cuminţi decât mamele lor, ci şi nişte bucătărese mai pricepute

    Unii experţi sunt de părere că revenirea la vechile valori în ceea ce priveşte sexul se datorează şi faptului că femeile sunt predispuse genetic spre monogamie, iar revoluţia sexuală a secolului trecut era în mare măsură contrară instinctului firesc spre maternitate, spre perpetuarea speciei ”

    Dupa parerea mea , un om care scrie si caruia i se publica asa ceva , este un om care -si doreste exact opusul fata de ceea ce scrie . Dar cat de rupt de realitate sa fii , cat de subiectiv incat sa nu poti filtra prin propria minte ceea ce publica nu stiu ce sondaj , sau nu stiu ce revista ?

  3. @fane:

    Nu e chiar asa… In mod firesc, si intr-un mod care e cea mai buna dovada asupra nefirescului revolutiei sexuale, feminismului etc., oamenii, daca au totusi un mediu cat de cat liber, se intorc la cele firii umane, extenuati si raniti de modul de viata “modern”. Asta se intampla mai ales cu cei care au suferit in copilarie de pe urma stilului de viata al parintilor.

    Problema este ca la nivel general, tendinta este intr-adevar catre pervertire, si ca tendinta inversa, de revenire, e mult prea firava si inecata in noroiul general ca sa mai faca vreo diferenta sociala care sa conteze. Dar nici nu poate fi negata.

    Si inca ceva… o astfel de tendinta firava se observa mai ales in occident. La noi, “liberalizarea” si “revolutia sexuala” sunt in toi…

  4. ” o astfel de tendinta firava se observa mai ales in occident ”

    tot ce se poate , daca spui fratia ta . Nu am avut contact direct cu occidentul ( nici nu-mi doresc vreodata ) dar cum acolo omul este tot mai subjugat de material , tot mai constrans si stresat din toate partile , tot mai singur intr-o lume din ce in ce mai aglomerata , tot mai egoist , mi se pare mai naturala alunecarea decat ridicarea . Dar , en fine !

  5. @fane:

    Nici noi nu il cunoastem, insa cazuri de acest gen am mai auzit – un altul este chiar mai jos, in postare, la subiectul despre divort.

  6. Am cunoscut foarte bine o persoana din “Generatia X”, copil cu bunicii si parintii divortati. Desi spunea inainte de casatorie (ca si dna Susan Gregory Thomas) ca nu va divorta niciodata/nicicand, ca sa nu-si expuna copiii la aceasta suferinta, a sfarsit prin a face acest lucru.
    “Divortul ereditar” este ingaduit de Dumnezeu poate si pentru faptul ca acesti copii care nu mai sunt de-acum la varsta copilariei, nu isi pot ierta parintii si ii judeca f aspru.
    Din nefericire, de cele mai multe ori aceste suferinte nu sunt “valorificate”, nu sunt folosite ca si “trepte” care sa ne apropie de Dumnezeu nici de catre noi, crestinii ortodocsi.

  7. Pingback: HOMOSEXUALII POT ADOPTA COPII DIN ROMANIA, conform noii legi a ADOPTIEI INTERNATIONALE IMPUSA LA PRESIUNILE SUA!
  8. Pingback: SUA va promova DREPTURILE HOMOSEXUALILOR in politica sa externa, declansand o STRATEGIE GLOBALA DE PROMOVARE AGRESIVA a acestora
  9. Pingback: CASATORII GAY IN SCHIMBUL BANILOR? Ungaria s-ar fi ”predat” NECONDITIONAT FMI-ului si UE - Razboi întru Cuvânt
  10. Pingback: DIALOG CU UN HOMOSEXUAL: despre respingerea CELUILALT, indreptatire, autosuficienta si anti-civismul propagandei gay - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: CUM SE OMOARA COPIII NENASCUTI SI CU CE CONSECINTE ASUPRA FEMEILOR? Reportaj fara anestezie despre avort: “E URGIE!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Mitropolitul Chisinaului Vladimir Cantarean (Patriarhia Moscovei) denunta DICTATUL ONU si presiunile pentru LEGEA DISCRIMINARII, chemand la apararea credintei (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Parlamentul European vrea sa impuna casatoria homosexuala, criticand DEFINTIILE “RESTRICTIVE” ALE CASATORIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Ce pregateste Rusia Moldovei? Rogozin a luptat, in 1992, IMPOTRIVA “FASCISTILOR” ROMANI, in razboiul civil al Transinistriei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Conferinta pe tema legii antidiscriminarii din Republica Moldova [VIDEO]. Pr. Metallinos si prof. Tselenghidis despre UNIUNEA EUROPEANA SI REZISTENTA ORTODOXA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Basarabia e pamant ROMANESC sau… colonie EUROPEANA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Rogozin flutura SCENARIUL MILITAR in chestiunea Transnistriei. Raport american care arata ca sunt PROBLEME LA SCUTUL ANTIRACHETA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: 7000 de basarabeni au demonstrat pentru UNIREA CU ROMANIA. 200 de ani de la anexarea BASARABIEI de catre Rusia. NICOLAE IORGA: FARA LACRIMI DIN PRISOSUL DURERII, NU SE MANTUIE DIN ROBIE UN NEAM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Basarabia si legea antidiscriminarii. Ipocrizia politicienilor si eurocratilor, biciuita de Pavel Paduraru. DEZICANDU-NE DE SUFLET, NE VOM SINUCIDE IN CORPORE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Parlamentul European cere facilitarea CASATORIILOR HOMOSEXUALE/ In Moldova a fost votata LEGEA NEDISCRIMINARII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi despre sfarsitul libertatii de exprimare si inchiderea emisiunii “PIETRELE VORBESC”: DE ACUM INAINTE NU VOM PRIMI DECAT LOVITURI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii c
  24. Pingback: Marea Britanie legalizeaza CASATORIILE HOMOSEXUALE, Nigeria refuza SANTAJUL “ajutorului extern”/ Copiii nu mai vor JUCARII, ci GADGETURI/ Cultul “Sfintei” MORTI (stiri familie) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa -
  26. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
  27. Pingback: Parintele Efrem Filotheitul despre gravitatea PACATULUI AVORTULUI si CUM POATE FI IERTAT -
  28. Pingback: MARTURIA UN GINECOLOG CARE REFUZA SA MAI FACA AVORTURI SI LUPTA PENTRU VIATA: Doctorul Ionel Cioata din Timisoara (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
  30. Pingback: SERBIA, OBLIGATA DE UE SA ORGANIZEZE PARADA GAY. Patriarhul Irineu: ”Ar putea fi ultimul pas spre eradicarea poporului nostru” - Recomandari
  31. Pingback: Conferinta pe tema legii antidiscriminarii din Republica Moldova [VIDEO]. Pr. Metallinos si prof. Tselenghidis despre UNIUNEA EUROPEANA SI REZISTENTA ORTODOXA - Recomandari
  32. Pingback: DEZECHILIBRUL HORMONAL: noua amenintare globala/ EROIZAREA TICALOSILOR IN PRODUCTIILE DE FILM SI TV/ Epidemie de DIVORTURI provocate de emigratie in Romania profunda/ DATELE BIOMETRICE – “cele mai sigure” pentru plăți financiare/ NSA a
  33. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) | Cuvântul Ortodox
  34. Pingback: Din nou despre criza demografica a Romaniei. PIERDEM ECHIVALENTUL A DOUA ORASE MICI IN FIECARE AN… | Cuvântul Ortodox
  35. Pingback: Republica Moldova in pragul unor TULBURARI INTERNE? Comunistii se RADICALIZEAZA periculos, Transnistria, ca si ANEXATA | Cuvântul Ortodox
  36. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare