Israel avertizeaza ca ar putea ATACA IRANUL

27-10-2013 53 secunde Sublinieri

Target_Iran

Israelul avertizează că ar putea ataca Iranul, în contextul în care specialişti internaţionali afirmă că regimul islamist de la Teheran ar putea avea în circa o lună suficient uraniu purificat la nivelul necesar fabricării unei bombe atomice.

Institutul american pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională a anunţat într-un raport că Iranul ar putea produce în aproximativ o lună suficient uraniu îmbogăţit pentru fabricarea unei bombe nucleare, informează ziarul USA Today.

Zilele trecute, un parlamentar iranian anunţa că regimul de la Teheran a suspendat momentan activităţile de purificare a uraniului până la nivelul de 20 la sută, în contextul acuzaţiilor Occidentului referitoare la componenta militară a programului nuclear iranian. “A fost suspendată producţia pentru că nu este necesar uraniu purificat la nivelul de 20%”, afirma Hossein Naqavi Hosseini, purtătorul de cuvânt al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe. Însă, duminică, un alt deputat iranian, Alaeddin Boroujerdi, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Securitatea naţională, a declarat că activităţile de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 20% continuă.

În acest context, Danny Danon, adjunctul ministrului iranian [israelian – n.n.] al Apărării, a avertizat că Israelul ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene. “Noi am spus foarte clar de fiecare dată că Israelul nu va sta să privească la modul în care Iranul va dezvolta armament care să aşeze Israelul, întregul Orient Mijlociu şi chiar întreaga lume sub umbrela de teroare iraniană”, a atras atenţia Danny Danon.

Israelul, Statele Unite şi mai multe ţări occidentale suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Israel avertizeaza ca ar putea ATACA IRANUL

 1. “un alt deputat iranian…….. a declarat ca, activitatile de imbogatire a uraniului de 20%,continua”.
  Nu inteleg, vor uranuiu inbogatit,ei stiu pt. ce, si totusi anunta sus si tare ca-l fabrica,denuntandu-se singuri?E aberant. Si e normal sa-i puna pe jar pe evrei.Nu pricep nimic.

 2. Ba eu cred ca este de inteles fiindca o spune si parintele Elpidie:

  “Acest razboi sangeros va avea doua-trei faze: mai intai se vor isca razboaie locale intre state invecinate cum ar fi Coreea de Nord si Coreea de Sud, China cu Japonia, Turcia cu noi, o multime de razboaie locale in toata lumea. Si ce s-a intamplat in Orientul Apropiat, in Libia, Egipt si acum in Siria, ce credeti ca este? Toti sunt amestecati. Acestia le-au declansat. Si in Coreea de Nord tot acestia sunt implicati.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

 3. @Gheorghe:

  Vor uraniu imbogatit la 20% pentru centralele nucleare si despre acesta afirma ca produc si vor sa produca.
  ‘mericanii si aliatii lor incearca sa negocieze in jos in ceea ce priveste nivelul de imbogatire, in speta 5% (desi am citit despre zelotii neoliberali din state ca vorbesc despre “nivel zero” sau ceva de genul care este, desigur, o tampenie crasa – dar ce nu face omul pentru un razboi).

  Un nivel de 20% e perfect ok, nu poti face bombe cu asa ceva, iti trebuie uraniu imbogatit la 80-90%, daca nu ma insel. Problema e ca de la 20% la 80% se ajunge mult mai repede decat de la…5%, de exp.

  All in all, e vorba de niste pozitii de negociere in toate cifrele astea aruncate asa, in ochiul celuilalt si al opiniei publice.
  Problema este ca sunt unii prin America (sau Israel, vezi Beebee “Zion” Netaniahoo) care cauta razboiul cu incapatanare si cu orice pret. Oameni ai pacii, macinati de dorinta de a face bine aproapelui persian si, in general, lumii intregi. Genul care verifica nivelul benzinei din rezervorul planetei cu racheta aprinsa.

 4. @T.L,Alin7,
  multumesc.

 5. Ne anunta de mai bine de 1 an ca-i tot ataca…si pretul petrolului a tot scazut. Undeva-i o buba, dar nu-mi dau seama care ?

  Pe cine ameninta de fapt Israelul ?

 6. Franta a trecut prin asa ceva in 2003. “Greva declansata de diplomatii francezi a afectat, ieri, 126 dintre cele 154 de misiuni diplomatice franceze din intreaga lume si 94 la suta din personalul acestor posturi”

  http://adevarul.ro/news/societate/peste-126-misiuni-diplomatice-franceze-greva-1_50aceefc7c42d5a6638c1b60/index.html

  Greve ale personalului Ministerului de Externe Israelian au mai avut loc si in 2011, 2012 si 2013. In 2012 “era vorba de funcţionarii publici ai ministerului şi de diplomaţii din misiunile străine” iar in 2013 personalul tehnic:

  http://adevarul.ro/international/in-lume/israel-ue-1_51ed4a71c7b855ff56627f17/index.html

  Greva 2011. Din cate vad, cand urmeaza o vizita incomoda are loc o greva:

  “Russian President Dmitry Medvedev canceled his visit to Israel after staff refused to prepare for the visit and threatened to ruin it. President Shimon Peres apologized profusely. Foreign Minister Lieberman was furious, having marked tightening relations with Russia a pillar of his foreign policy efforts. Medvedev’s intention of keeping the Palestinian leg of his trip is now in danger too, as Foreign Ministry officials rejected the Russian Embassy’s request for assistance in coordinating crossing over the Allenby Bridge with Israel’s police and Shin Bet. ”

  http://latimesblogs.latimes.com/babylonbeyond/2011/01/israel-poor-diplomacy-strikes-out.html

  Greva de acum ar afecta vizita papei din mai 2014. Vizita in care Francisc I se va intalni cu patriarhul Constantinopolului Bartolomeu precum si cu “Representatives of Anglican and Protestant churches “. Papi in Palestina au mai fost si in 2000 si 2009.
  “Francis, who defined his trip as a “pilgrimage of prayer,” said he would hold an inter-faith meeting in the Church of the Holy Sepulchre together with Bartholomew I, the ecumenical patriarch of Constantinople. Hmmm.

  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=14543

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare