PARINTELE SAVATIE BASTOVOI a devenit “agent de influenta rus”, care ”PUNE IN ALERTA SERVICIILE SECRETE”… pentru ca a indraznit, la Iasi, sa vorbeasca de rau UE! “Buna ziua, Iasi” – reactie de infierare BOLSEVICA, de tip “Scanteia”, care confirma involuntar ca “Uniunea Europeana este ca fosta Uniune Sovietica”

6-11-2013 3 minute Sublinieri

“Azi, daca gandesti, devii imediat pro-rus – e cea mai ieftina arma a celor care vad lucrurile cu ochelari de cal.” (Pavel Paduraru)

pr.SAVATIE 049

Un individ a fost platit cu 500 de euro din banii Consiliului Judetean pentru a aduce deservicii grave locuitorilor judetului • Scriitorul Savatie Bastovoi din Basarabia a urcat pe scena festivalului de literatura FILIT, organizat de Muzeul Literaturii Romane si Consiliul Judetean, si a atacat frontal Uniunea Europeana si guvernul democratic de la Chisinau • “Uniunea Europeana este ca fosta Uniune Sovietica… Guvernul de la Chisinau minte cetatenii cu Tratatul de la Vilnius! Sper ca peste zece ani, cand Republica Moldova va fi pregatita sa adere la Uniunea Europeana, aceasta sa nu mai existe!”, a propovaduit Bastovoi • Organizatorii evenimentului au recunoscut senini incidentul

Cat de prosti putem fi daca am ajuns sa toleram asa ceva?  Un agent de influenta rus a fost platit zilele trecute cu sute de euro din banii iesenilor pentru a infiera si a injura Uniunea Europeana. Practic, acest individ a fost platit indirect din bani europeni sa injure Bruxelles-ul. Asta deoarece evenimentul care i-a oferit prilejul sa faca o politica pro-rusa a fost organizat si finantat de Consiliul Judetean, al carui buget este constituit si din fonduri europene. Mai grav este ca totul s-a petrecut sub ochii intelectualitatii iesene, la un festival de cultura care se vrea a fi prestigios. Astfel, scriitorul basarabean Savatie Bastovoi a fost platit cu 500 euro de Consiliul Judetean sa participe la Festivalul de Literatura FILIT, care s-a derulat pana la sfarsitul saptamanii trecute. Ajuns pe scena festivalului duminica trecuta, in jurul orei 17.00, acesta a infierat Uniunea Europeana.

“Uniunea Europeana este ca fosta Uniune Sovietica… Guvernul de la Chisinau minte cetatenii cu Tratatul de la Vilnius! Sper ca peste zece ani cand se va pune problema ca Republica Moldova sa adere la Uniunea Europeana, aceasta sa nu mai existe!”, a propovaduit Bastovoi. 

Cunoscut pentru atitudinile sale penibile, calugarul scriitor a lasat sa se inteleaga faptul ca iubeste cizma bolsevica, in locul civilizatiei occidentale. Precizam ca Tratatul de la Vilnius urmeaza sa se semneze zilele urmatoare si este primul acord de preaderare a Republicii Moldova la UE. Bastovoi este cunoscut ca adversar al puterii democratice de la Chisinau. Acesta este calugar ortodox, adept al bisericii pro-ruse care incearca de foarte mult timp detasarea de biserica ortodoxa traditionala.

Platit de Adomnitei

Toate acestea s-au derulat in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT), pentru care s-a tocat aproape jumatate de milion de euro din bani publici, chiar de catre acolitul penalului Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei. In fata acestei realitati, Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane (MLR) si principalul organizator al FILIT, a oferit un raspuns evaziv.

“Noi l-am invitat pe parintele Savatie Bastovoi in calitate de scriitor. Opiniile sale politice, pe care nu le impartasesc, sunt strict individuale. Diferenta dintre o democratie si o dictatura este ca, in prima sunt tolerate opiniile personale, chiar atunci cand critica insusi regimul de guvernare, puterea politica sau sfideaza opinia majoritara. Cat despre onorariul parintelui Savatie, este acelasi ca al majoritatii scriitorilor care au avut interventii publice. Evident, nu toate onorariile au fost la fel, caci nu toti scriitorii au aceeasi recunoastere si notorietate”, a transmis Lungu. Cu toate ca reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) au incercat in diverse moduri sa obtina un punct de vedere oficial din partea lui Bastovoi, acesta nu a raspuns.

Limbaj obscen, la Colegiul Negruzzi 

Tocmai pentru a dovedi faptul ca festivalul FILIT a avut si alte momente jenante sta dovada si o alta manifestare, de aceasta data derulata la Colegiul National Costache Negruzzi. In cadrul evenimentului “Scriitori printre liceeni”, programata miercuri, 23 octombrie 2013, in prezenta prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), si a unor tineri cu varste de 14 si 15 ani, invitatul Stefan Agopian a tinut sa le impartaseasca acestora, intr-un vocabular vulgar si licentios, despre organele sexuale feminine si masculine. Se pare ca totul a fost acceptat tacit de cei prezenti in sala, cu toate ca organizatorii festivalului ar fi trebuit sa intrerupa momentul.

Nota noastra:

Absolut… incredibil. Exista totusi oameni care au scris asa ceva. Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras. Sau invers? Nici nu mai stii, ca ametesti de la acest amestec de tabloid, țățism cetatenesc-contabilicesc (a vorbit pe banii nostri!) si infierare diletanta (de pilda, fraza asta are sansa sa castige titlul de duma anului: ”Cunoscut pentru atitudinile sale penibile, calugarul scriitor a lasat sa se inteleaga faptul ca iubeste cizma bolsevica, in locul civilizatiei occidentale.”).

Reactia BZI e din acelasi registru observat anterior la RL sau hotnews: cum, adica astia vorbesc? Se exprima?! Indraznesc sa critice Occidentul si Ieuropa?! Doar ca la Iasi europenismul n-a iesit din zodia Coanei Chirita, asa ca rezultatul reactiei bonjuriste a fost articolul care galgaie a ridicol de mai sus.

In orice caz, nu mai conteaza ce mai spun respectivii acuzati chiar despre Rusia (mai jos se pot vedea opiniile pr. Savatie despre imperialismul rus si rolul Patriarhiei Moscovei), conteaza doar ca au zis de rau despre Uniunea Europeana. Caci, la noi, de Dumnezeu poti injura, dar de Uniune ba!

Este interesanta si reactia jurnalistului basarabean Pavel Paduraru (de la TIMPUL), pe contul sau facebook, legat de articolul din BZI:

Ceea ce scrie omul ista de la Iasi in articolul de mai jos ne demonstreaza cenzura totala impusa de UE, din pacate, pentru toti cei care vor si pot sa gandeasca liber. Parca ar fi scris de un… Doamne iarta-ma…

Azi, daca gandesti, devii imediat pro-rus – e cea mai ieftina arma a celor care vad lucrurile cu ochelari de cal. Desi asa articol frumos tocmai arata ceea ce a zis Savatie, ca intre URSS si UE nu e mare diferenta.

Propaganda functiuoneaza intocmai: aceleasi invitatii la mitinguri, obligatorii, aceleasi atacuri mizerabile prin gazete, aceleasi idealuri oarbe bagate in minti de roboti…. Pacat, oameni buni…

Savatie Bastovoi (2


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Opinii, analize, Parintele Savatie, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “PARINTELE SAVATIE BASTOVOI a devenit “agent de influenta rus”, care ”PUNE IN ALERTA SERVICIILE SECRETE”… pentru ca a indraznit, la Iasi, sa vorbeasca de rau UE! “Buna ziua, Iasi” – reactie de infierare BOLSEVICA, de tip “Scanteia”, care confirma involuntar ca “Uniunea Europeana este ca fosta Uniune Sovietica”

  1. Am intrat totusi pe siteul “Buna Ziua Iasi”. Reactia cititorilor mi s-a parut destul de sanatoasa. Majoritatea critica dur acest articol iar asta poate da de inteles ca nu toti se lasa dezinformati si dusi de nas.

    Oricum, cinste parintelui Savatie Bastovoi. E nevoie ca vocea lui sa fie si mai auzita.

  2. şi relatarea cu agopian are rolul ei.. pentru o indignare prin asociere. Sau poate îl urmăresc serviciile secrete şi pe agopian pentru limbaj licenţios.. mai ştii!?

  3. s-a strecurat o greseala..ziarul se numeste ‘Noapte buna Iasi, oriunde te-ai afla’ !

  4. Savatie are dreptate. Vladimir Bukovski are o carte intitulata chiar asa: “Uniunea Europeana, o noua Uniune Sovietica”. sa intelegem ca si Bukovski este agent de influenta bolsevic ?

    Ii plang pe bietioi basarabeni care sem lasa dusi de nas ca trebuie sa intre in UE, si nu realizeaza ca UE inseamna sclavie si satanism.

  5. Din păcate, ca şi noi, românii din România, şi românii din Basarabia sunt între URSS şi UE. Oridecâte ori alegem stânga sau dreapta, este o greşeală.

  6. Da, am citit si eu azi “cutremurarea” si am ramas consternat. Nu-mi aduc aminte sa mai fi citit asa un atac grobian nici in cea mai politic corect fituica din mainstream. Totusi, m-am bucurat citind comentarile care sunt in proportie covarsitoare de partea parintelui

  7. OAMENI CARE SE INGROAPA UNUL PE ALTUL………..MORTI PE MORTI….DAR NU POT INGROPA VOCEA ADEVARULUI CARE NU CAUTA LA FATA……….PE ACESTA SA-L URMAM PE ACEIA SAI LASAM.MA BUCUR DE LEPADAREA PARINTELUI DE LUME SI DE TRUFIA EI.

  8. Daca voi veti tacea, pietrele vor vorbi! Pe parintele Savatie sa il tina Dumnezeu sanatos, fiindca de astfel de oameni avem nevoie. Nu plang ca ne distrug economia, e plang ca vor sa distruga credinta, prin puhoi de pacate. Mantuitorul sta la usa si bate, dar satan incearca sa forteze usa …

  9. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi – primul INTERVIU dupa ATACURILE NEOBLOSEVICE declansate de afirmatiile sale anti-UE. “REPUBLICA MOLDOVA TREBUIE SA IASA DIN IURESUL MINCIUNII” - Recomandari
  10. Pingback: INTEGRAREA REP. MOLDOVA IN EUROPA SI UNIREA CU ROMANIA CA PROIECT DE TARA. Mituri, propaganda, realitati - Recomandari
  11. Pingback: Parintele Savatie despre APOLOGIA FACUTA RAZBOIULUI de Patriarhia Moscovei in DUMINICA IERTARII - Recomandari
  12. Pingback: UPDATE – risc de tulburari sociale/ ALEGERI IN MOLDOVA. INTRE RUSIA SI EUROPA. Un partid pro-rus, EXCLUS din cursa electorala/ Putin i-ar fi cerut lui Porosenko RECUNOASTEREA REGIMURILOR SEPARATISTE - Recomandari
  13. Pingback: MOLDOVA CA UN CAMP DE LUPTA. Majoritate fragila a partidelor pro-europene. CELE MAI MULTE VOTURI – UN PARTID ANTIROMÂNESC SI PRO-RUS/ Se pregateste marea “reevaluare” a premierului Ungariei? KLAUS IOHANNIS: “Sunt sigur ca pot cons
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare