Emisiunea Secvential: Imagini cu SFINTELE MOASTE ale PARINTELUI GHEORGHE CALCIU? (video)

9-12-2013 1 minut Sublinieri

Vedeti, in legatura cu aceasta:


Staretul Hariton de la Petru-Voda despre…


Categorii

Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Minuni, Parintele Calciu, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “Emisiunea Secvential: Imagini cu SFINTELE MOASTE ale PARINTELUI GHEORGHE CALCIU? (video)

  1. Da sunt f. multe ispite chiar si din partea celor din manastire (unii care sunt pt reingropare) nu numai din sinod, avem informatii ca IPS Teofan a fost deja la Petru-Voda si decis ca trupul parintelui sa fie re-ingropat, dupa “dorinta parintelui testamentara”. Sunt convinsa ca Inaltul Teofan se afla sun f multe presiuni din partea celor ce nu nu l-au suferit nici in viata dar nici dupa moarte, dupa cum profetic spunea parintele… Sa ne rugam fratilor ca a venit vremea sa lucreze Domnul daca nu prin sinodul de la Bucuresti, pe unde crede El de cuviinta.

  2. Pingback: Sfintitul marturisitor Gheorghe Calciu – interviu video (2005): PLANUL MASONERIEI ESTE SA SUBJUGE INTREAGA OMENIRE SI SA DISTRUGA CREDINTA CRESTINA. Ecumenismul – cea mai mare ispita! -
  3. Cum sa fi atit de fara minte si sa reingropi Sfinte Moaste??? Mai ales ca parintele a dat semn sa fie dezgropat.

  4. @MSD

    ne puteti spune despre ce semn este vorba?

  5. @ Elena:

    Probabil ca la asta:

    http://www.antena3.ro/romania/vezi-imagini-cu-miracolul-cum-a-fost-gasit-trupul-neinsufletit-al-parintelui-calciu-la-7-ani-de-la-moarte-237250.html

    doar ca pentru noi respectivul monah chiar nu este persoana cea mai credibila.

    Situatia e dificila si confuza. Este clar ca undeva sus, acolo unde nu s-a dorit nici a se da binecuvantarea pentru ingroparea la Petru-Voda, nu convine absolut deloc asa ceva, pe de alta parte exista si acoperirea data de testamentul parintelui, insa deja, indiferent de motivele deshumarii (ne indoim de versiunea cu visul si dorinta parintelui…), o data faptul implinit, ni se pare ciudat si periculos sa ingropi – la propriu – lumina sub obrocul pamantului. Trebuie totusi grija si intelepciune pentru a nu se ajunge la tulburare, scandal si dezbinare, mai ales ca potential exista… MAss-media pare-se ca abia asteapta. Insa cu si fara asta, nimeni nu ar trebui sa se indoiasca vreo clipa de sfintenia parintelui Gheorghe, chiar si daca moastele sale s-ar da stricaciunii pana la urma, asa cum s-au rugat si alti sfinti, din smerenie, sa se intample cu trupul lor. E stiut ca sfintenia cuiva nu sta numai in sfinte moaste, si e de ajuns sa citim cele scrise despre parintele Calciu – nor de marturii din tara si din America – iar pe noi trebuie sa ne intereseze mai mult sa urmam pildei si cuvintelor sale de invatatura, ca sa nu ne trezim ca il cinstim fatarnic si interesat, doar pentru minuni si nici sa il facem prilej de discordie.

  6. 1. Din cate mi-a spus cineva, cei care l-au dezgropat pe parintele n-au avut binecuvantare; nici macar de la staret. Si ma opresc aici…
    2. Se pare ca exista un testament explicit al parintelui prin care a lasat cu limba de moarte sa nu-i fie degropat trupul; asemenea parintelui Arsenie Boca.

    Poate cineva merge pana la Petru Voda si confirma sau infirma cele de mai sus.

  7. @ MirceaB:

    Pai cam da, asta am aratat si noi:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/21/parintele-gheorghe-calciu-moaste-dezgropat-parastas-7-ani-sfant-razboiul-intru-cuvant/

    Doar ca acum e un fapt implinit.

    Vezi si comentariul nostru anterior.

  8. Admini,
    Acelasi lucru parca s-a intamplat si cu parintele Ilarion Argatu. Si moatele sale au fost deshumate si apoi a venit ordinul de la nu stiu care ierarh sa fie ingropate inapoi in mormant. Mi se pare ca ordinul a venit atunci de la daniel, care era pe vremea aia mitropolit al Moldovei.

  9. @ Sorin:

    In acel caz stiam ca, parca, lucrurile nu erau deloc lamurite asupra formei neputrezirii, totusi. Aici nu e acelasi lucru.

  10. Sa ma iertati, voia sfintiei sale si a lui Dumnezeu se va face, chiar daca oemanii aparent hotarasec impotriva. Daca se va ingropa la loc Dumnezeu poate face semne mari si se va ajunge la cinstirea parintelui si mai mare.

  11. Sfantul Paisie de la Neamt a fost dezgropat recent ,chiar daca era canonizat si a fost gasit cu moaste intregi.
    Nu inteleg de ce e atata graba pentru ingroparea moastelor Sfanului Gheorghe Calciu…
    Ar trebui sa i se citeasca dezlegarile, dar la vedere ,ca sa se vada clar si limpede pentru toata lumea SFINTENIA PARINTELUI!

  12. Cum bine spun unii,important este sa urmam exemplul vietii Parintelui,si sa nu se faca tulburare.
    Ce spune reportera,(sau ce-i aia?)sa luam exemplu de la catolici? nu stie ce spune…
    Oricum sfintenia nu poate fi luata de nimeni…cu canonizare sau fara.

  13. Eu nu prea inteleg care este problema? Parintele Calciu a avut o viata de martir.Cu sau fara moaste el ar trebui sa fie recunoscut ca atare. Acum ca a fost dezgroppat si se pare ca trupul sau mai are si aspectul tipic de moaste singura intrebare care mai ramine este de ce nu este canonizat (apropo de ce spunea doamna aceea in emisiune). Restul, ca nu trebuia sau trebuia sa fie dezgropat…..mi se pare irelevant si cu iz de pretext.

    PS_ de ce capul ii este acoperit, in timp ce picioarele sint descoperite? Ce-i drept aspectul picioarelor este remarcabil, dupa 7 ani!!

  14. Tocmai de aceasta dezbinare si confuzie s-a temut si Parintele Calciu.Si asupra moastelor Sfantului Ilie Lacatusu au planat mereu suspiciuni.Cred ca mai intelept e ca acest aur sa fie daruit pamantului,decat sa fie necinstit de acest neam viclean si desfranat.

  15. In sfintenia lui, parintele a “vazut” ce va urma dupa dezgropare si cum nu a vrut sa-l supere pe generalul care era in aceeasi camera de spital cu el, asa nu vrea ca dupa moarte sa supere pe nimeni. Dar eu cred ca de aici, mai departe, hotaraste Dumnezeu. Oricum mie nu poate sa-mi ia nimeni bucuria de a sti ca din neamul nostru a mai iesit un sfant. Dumnezeu ne-a dat acest semn spre bucurie si intarire in urmarea caii Sale, cale tare greu de urmat in vremurile pe care le traim. Sa ne bucuram ca iata, pe langa parintele Ilie Lacatusu, pe langa parintele Arsenie Boca il avem pe parintele Calciu. Trei cai diferite aparent, dar toate bineplacute lui Dumnezeu, neplacute stim noi cui, dar ce sa-i faci, nu se poate sa-i silim dar nici ei nu ne pot face sa nu-i vedem sfinti pe cei care s-au sfintit si Dumnezeu i-a recunoscut ca asemenea LUI.

  16. @ cristi-g:

    Suspiciuni asupra moastelor Parintelui Ilie Lacatusu?! Nu au fost si nu sunt, e ceva de netagaduit, ultra-confirmat inca de atunci, si de catre arhierei. Ca nu s-a dorit recunoasterea sa sinodala, asta e alta poveste.

    Cred ca mai intelept e ca acest aur sa fie daruit pamantului, decat sa fie necinstit de acest neam viclean si desfranat.

    Cu a doua parte suntem de acord totalmente, impartasind aceeasi ingrijorare asupra modului in care, ca si in alte cazuri (parintele Iustin, sfintii inchisorilor) este INSTRUMENTATA sfintenia cuiva, in folosul altora, nevrednici, dar dornici de afirmare si de glorie desarta pe seama primilor, speculand si apetenta poporului pentru miraculos si mai putin pentru pilde si invataturi… Nu-i meritam, nu ne-au interesat faptele lor, nu ne-au interesat cuvintele lor pana acum, insa de azi dam buzna sa ni se faca minuni. Si daca trupul putrezeste, poporul nu mai crede in sfintenia sa?

    @ petra:

    de ce capul ii este acoperit…

    Pentru ca… nu arata la fel. Si asta e o problema ce trebuie lamurita. Oricum, toate cu pace si cu rabdare. Altfel, orice este impotriva duhului si a tot ceea ce invata Parintele.

    @ Sanziana:

    Oricum mie nu poate sa-mi ia nimeni bucuria de a sti ca din neamul nostru a mai iesit un sfant.

    Da, dar noi zicem ca nu e bine daca facem dependenta bucuria aceasta de existenta unui trup neputrezit, gandindu-ne cati sfinti contemporani s-au rugat tocmai sa putrezeasca trupurile lor si nu si-au dorit sa fie cinstiti pt aceasta. Sfintenie parintelui sta in viata sa, despre care avem atatea marturii si e destul, de minuni au nevoie doar cei necredinciosi, insa in ziua de azi si pe acelea le batjocoresc, precum stim.

    In sfintenia lui, parintele a “vazut” ce va urma dupa dezgropare si cum nu a vrut sa-l supere pe generalul care era in aceeasi camera de spital cu el, asa nu vrea ca dupa moarte sa supere pe nimeni

    Foarte buna observatie! Tocmai de asta credem si noi ca cel mai bine era sa se fi facut ascultare, mai ales de cuvantul sau testamentar, pecetluit cu legatura tare. Iar acum… nu stim ce e de facut, pentru ca nu poti sa te bazezi pe buna-credinta a oficialilor, dar nici pe mana razvratitilor nu poti merge, pentru ca sa fie pricina de dezbinare si poate si mai rau. Insa exista un staret, si exista duhovnici seriosi si ucenici ai parintelui Gheorghe care sunt echilibrati si credibili.

    Acum, din spusele parintilor de incredere cu care am mai vorbit si care stiu ce s-a intamplat acolo, confirma cele spuse de MirceaB ieri, aici: se pare ca ceea ce s-a facut, s-a facut la modul unilateral de catre niste persoane veleitare, dornice de slava si nu numai, care fac totul pe cont propriu, fara binecuvantarea nimanui (inclusiv chemarea televiziunii acolo, beneficiind de o relatie stransa) si starnind deja tulburare in manastire si nu numai, dupa cum am auzit. Fiul Pr. Calciu s-a suparat foarte tare, parintele staret Hariton nu a fost de acord, iar Parintele Amfilohie, care a fost unul dintre cei mai apropiati de parintele in ultimii ani, este la randul sau, impotriva a ceea ce s-a facut si mai ales, cum s-a facut. Pentru ca e o lege duhovniceasca: binele nu este bine daca nu se face bine (in chip bun, cu mijloace binecuvantate). Iar pentru confirmare chiar trebuie facuta o cercetare temeinica arhiereasca si toate cele randuite, fara graba, fara fortare si fara galceava. Dar asa cum nu vom obosi sa o repetam: Parintele Calciu este si ramane sfant si noi nu avem nevoie de semne si minuni in plus pentru asta.

  17. @admin
    Nici mie nu-mi place ca s-a facut deshumarea pe ascuns (nici macar nu vreau sa cotrobai sa vad cum, pentru ca nu vreau sa-i judec pe cei care au facut-o). Este o necinstire a parintelui de a fi deshumat in acest fel. Dar cred, ca daca Dumnezeu a ingaduit totusi ca sa se faca deshumarea atunci tot ceea ce a fost rau in aceasta fapta, Dumnezeu va intoarce in bine.

    In ceea ce privesc minunile, eu sunt dintre cei slabi, care au nevoie si de minuni. Nu voi mai spune niciodata ca eu nu ma clatin in credinta. Este suficient, cum spune psalmistul, sa-si intoarca Dumnezeu fata de la mine, si m-am clatinat. Si atunci scotocesc cu mintea si caut la minunile din viata mea si din tot ceea ce Dumnezeu a ingaduit sa aflu si imi fac din aceasta zid de aparare.

  18. Acoperirea capului a fost singurul lucru remarcabil in aceasta “afacere”.Tocmai asta voiam sa evidentiez si in cazul Parintelui Lacatusu,ca si in cazul Parintelui Argatu.Expunerea publica a capului(de fapt o necinstire a sfantului)e de multe ori neplacuta ochiului si tocmai de aceea acest lucru nu se practica.Sfintele moaste trebuie cinstite in duh,ori noi lumesti fiind vedem o schimbare intre frumusetea omului din timpul vietii si un trup fara suflet.

  19. Aproape toti Sfintii spun ca nu vor sa fie dezgropati din foarte multa smerenie pe care o au. Ma gandesc ca totusi poate va iesi un bine din toata treaba asta. Eu asa sper. Sper sa fie descoperiti toti Sfintii mucenici din inchisori, neputreziti, ca prea nu le convine si-i arde chestia asta. Bine a zis parintele ca se vor lupta si cu ei morti.

  20. @ Traista cu merinde:

    Am raspuns deja, daca citesti comentariile noastre anterioare. Unde faceam referire si la respectivul testament:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/11/21/parintele-calciu-scrisorile-testament-catre-parintele-iustin-parvu-ips-bartolomeu-anania-manastirea-diaconesti-si-credinciosi-octombrie-2006/

  21. Uneori, caile lui Dumnezeu sunt altele decat cele pe care ni le inchipuim noi. Se poate ca, permitand sa se intample deshumarea Parintelui, cei care au anumite intentii nu tocmai conforme cu traditiile si randuielile Bisericii, sa iasa acum in primele randuri tocmai pentru ca, mai tarziu, sa fie impiedicate actiuni care ar face mult mai mult rau Bisericii. Nimic din ceea ce se intampla nu este lasat la voia intamplarii. Eu insa cred ca decizia IPS Teofan, oricare ar fi ea, este cea care trebuie acceptata fara alte comentarii.

    Pe de alta parte, Parintele Calciu vorbea tocmai despre aceasta ispita a senzationalului, exact ceea ce se intampla in zilele noastre:

    “- Există astăzi parcă o industrie mediatică. Cărţi precum „Codul lui Da Vinci”, filme precum „Patimile lui Hristos”, documentare, toate parcă sugerează dorinţa de a face din Hristos un erou, şi din procesul şi răstignirea lui un fel de afacere Dreyfus. Se încearcă parcă înlocuirea adevărului cu un mit. Este acest fenomen un pericol pentru credinţă? Şi dacă da, ce ar fi de făcut?

    – Cred că toate acestea sunt nişte lucrări sau publicaţii care caută senzaţionalul. Acum sufletul omului este împins, este atras. Toate sunt demonice, asta este incontestabil. Dar sufletul lui este atras de senzaţional. Şi am văzut asta şi în chestiunea Piteștiului: când eram întrebat în occident cum a fost Piteştiul, nu-i interesa procesul nostru sufletesc, nu-i interesa căderea şi ridicarea noastră. Îi interesa cum eram torturați, toate făceau un fel de pitoresc în jurul Piteştiului, înăbuşind sensul real al celor care s-au petrecut acolo. Aceasta este firea omului superficial, dar cei care au o credinţă adâncă nu se lasă induşi în eroare.”

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2013/12/09/video-parintele-gheorghe-calciu-sfant-marturisire-planul-masoneriei-distrugerea-credintei-ecumenism-tanacu-biserica-revolutie-basescu-bush-america-preotie-iubire-iertare/

  22. Nu stim daca stirea este adevarata, dar se prea poate, avand in vedere ca urma sinaxa manastirii sa decida astazi…

    […]

    Si daca l-au reinhumat asa in graba precum l-au si scos, fara intai sa ii se faca dezlegarile, sminteala din urma nu este cu nimic mai prejos decat cea dintai. Va rog sa ma ierati. Si iar in nebunia mea mai cred ca asa cum Domnul l-a scos a doua oara din inchisoare, asa tot El il va scoate si a doua oara din groapa, caci lumina nu poare fi ascunsa sub obroc.

  23. @ellaina:

    Sa nu popularizam totusi astfel de surse de tulburare care au contribuit din plin la un rau in Biserica ce este, cu certitudine, neplacut Sfintilor Inchisorilor si Marturisitorului Parinte Gheorghe Calciu. Intr-o astfel de situatie, oare cum credeti ca ar fi procedat si ni s-ar fi adresat parintele Gheorghe? Poate ca raspunsul la aceasta intrebare ne-ar mai linisti putin constiintele si ne-ar feri sa cadem in cursa unora sau altora.

    Responsabilitatea apartine celor care au initiat aceasta actiune fara binecuvantare, pentru propriile lor ambitii si/sau agende. Dar apartine si celor care stiu despre ce este vorba si nu se implica, nu se baga, nu dau un cuvant de linistire si de explicare, ci lasa la intamplare lucrurile.

  24. Se pare ca trupul parintelui a fost reinhumat.

  25. “O sa se bata cu noi si morti, iar noi sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!” (Pr. Gheorghe Calciu)

  26. Nu trebuie sa uitam ca canonizarea unui sfant nu e in mana Bisericii Ortodoxe sau in mana unui ierarh. Canonizarea se face de la Patriarhia Ecumenica. Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane face o “propunere” in scris si, dupa destule ‘discutii’ decide Patriarhia Ecumenica. Problema este destul de complexa deoarece exista canoane care trebuie respectate. In primul rand trebuie sa treaca anumiti ani … Va amintesc ca acum o luna sa canonizat Sf. Porfirios din Sf. Munte Athos. Este cel mai ‘nou’ Sfant al Bisericii. Zic “Nou” pentru ca au trecut numai 22 de ani de cand a plecat de la noi si e prima oara cand Patriarhia Ecumenica canonizeaza asa de repede un Sfant. Exista deci si exceptii … Un alt exemplu din Grecia este pr. Paisie. A trecut in Rai in 1994. La mormantul lui in fiecare zi se duc mii de crestini sa se roage. E sigur ca moastele sui sunt intregi dal nu-l dezgrapa inca … Sfintii fac minuluile lor fie din racla vie din mormant!

  27. @ Grecul:

    Suntem biserica autocefala, nu depindem de Patriarhia ecumenica, nu se implica in canonizarile noastre.

  28. Pingback: Clarificari privind controversa deshumarii parintelui Gheorghe Calciu - Recomandari
  29. @sorin
    pr Gheorghe Anitulesei are un cuvant in legatura cu pr Ilarion Argatu
    http://www.trilulilu.ro/muzica-traditionala/parintele-gheorghe-anitulesei-ratacirile-parintelu

  30. “[…]

    Răposat şi îmbălsămat în Statele Unite (unde şi-a trăit ultimii 21 de ani ai vieţii), Părintele Calciu, care şi-a dorit să fie înmormîntat la Petru-Vodă, a fost adus în ţară într-un sicriu sigilat, în care trupul era înfăşurat într-o folie protectoare. Înainte de a porni spre locul de îngropăciune, a fost depus în biserica Mănăstirii Radu-Vodă din Bucureşti (unde rostise, în 1978, cele “şapte cuvinte către tineri”), iar sicriul a fost deschis şi folia îndepărtată de la cap pînă la piept (părintele arăta ca un om viu adormit – americanii îşi făcuseră bine treaba – şi aşa ne-am luat rămas-bun de la el, în pragul lui decembrie 2006). Cînd sicriul a fost închis la loc, n-a mai fost trasă folia protectoare peste partea de sus, astfel că procesul de descompunere în pămînt n-a fost unitar: partea descoperită s-a uscat (“un craniu cu barbă”), iar cea acoperită a rămas aproape neschimbată după 7 ani. Este motivul pentru care la televizor şi pe internet au fost arătate mai ales picioarele dezgolite, capul fiind acoperit cu o glugă neagră, pentru a nu şoca şi deservi pretinsa “minune” (adică ideea fixă a “moaştelor” cu orice preţ). În realitate, la momentul dat, toate aceste lucruri îşi au explicaţii pur naturale.

    http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

  31. Eu cred că heirup-ismul minunist și alarmist (întreținut de o gândire lumească, trupească, pietist-adogmatică și exclusivistă) nu are de-a face cu cumințenia și răbdarea Ortodoxiei, iar cei ce promovează o asemenea „evlavie” eronată sunt ca fariseii care deformaseră calea cunoașterii lui Dumnezeu, a împăcării și a unirii cu El prin pocăință și credință lucrătoare prin iubire.

    Deshumarea (în regim de comando a) trupului Părintelui Gheorghe Calciu fără nici o binecuvântare a descoperit cugetele mândre și viclene din multe inimi, din nefericire, necurățite de patimi. De ce atâta grabă? Unde am ajunge dacă toți „râvnitorii fără pricepere” și-ar împlini toate îndemnurile și mesajele primite în vis? Atunci ce rost mai au sfatul și binecuvântarea ierarhiei duhovnicești întemeiate de Însuși Mântuitorul Hristos?

    La urma urmei, nu îngrămădirea zgomotoasă (fie și numai verbală) și uneori sectar-idolatră în jurul unor persoane îmbunătățite ne întărește credința, ci ascultarea de Biserică, integrarea discretă și iubitor-lucrătoare în Duhul, în cugetul și în slujirea (liturgică și filantropică a) Bisericii unde Domnul Hristos e prezent în veșnicie.

    De aceea, puțină cumpătare nu strică – http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2013/12/cazul-calciu-psihoza-moastelor.html.

    Consider că mai de folos ne era să ne rugăm ca Domnul Dumnezeu și Mântuitorul nostru Iisus Hristos să reverse mereu:
    – în Păstorii Bisericii sfințenia, înțelepciunea și puterea Duhului Său ca să ne vestească Evanghelia mântuirii și să ne îndrume pe calea păcii și dreptății dumnezeiești (inclusiv la recunoașterea și afirmarea oficială a Sfinților necanonizați încă),
    – iar în noi ascultarea cea binecuvântată și roditoare.

    Lucru pe care să-l facem și acum!

  32. Fratilor, raspunsul la intrebarea de ce Biserica Ortodoxa nu canonizeaza pe Sfintii Marturisitori ai temnitelor comuniste e unul foarte simplu : marii duhovnici ai Romaniei au fost LEGIONARI, ceea ce le provoaca frisoane urmasilor lui Cain si lacheilor lor, de teama ca nu cumva sa supere pe cineva…a se vedea cazul cu retragerea pe furis a cetateniei de onoare a Sfantului Inchisorilor, Valeriu Gafencu, facuta la Tg. Ocna de Consiliul Local, la presiunea lui Ponta si a institutului cu nume de nevastuica ! Teama urmasilor celor care au instaurat comunismul in tara noastra de legionari s-a transmis din tata in fiu ! Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Calciu Dumitreasa, Parintele Ilie Lacatusu, Parintele Justin Parvu si inca multi alti mari duhovnici si preoti ortodocsi au fost legionari. Ma surprinde insa doar necanonizarea Parintelui Arsenie Boca, Sfantul Ardealului, care a fost prigonit pe vremea lui Ion Antonescu si pe vremea comunistilor, banuit fiind a fi fost legionar, in realitate el nefiind membru al acestei Miscari de renastere a Romaniei interbelice !

  33. @ Mihail:

    Parintele Arsenie nu e singurul care nu a fost legionar, nici Mircea Vulcanescu sau Parintele Daniil Sandu Tudor nu au fost, asa ca nu este acesta singurul motiv. Ca sa nu mai zicem de pr. Nicolae Steinhardt.

  34. @ admin : asa este, de aceea nici nu i-am enumerat acolo. Dar cred ca este principalul motiv. Mircea Vulcanescu a fost, totusi, un simpatizant al ideii legionare, facand parte din guvernul Statului National-Legionar .

  35. @ admin : da, asa este, aveti dreptate…recunosc ca nu m-am prea documentat pe subiectul Mircea Vulcanescu, acest mare marturisitor al lui Hristos ! In schimb, duhovnicii amintiti de mine au fost toti legionari !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare