Romania – Bantustan euro-atlantic? RADU GOLBAN si DINU GIURESCU in dialog cu RARES BOGDAN [Realitatea TV – VIDEO]

29-12-2013 1 minut Sublinieri


Romania – Bantustan euro-atlantic? RADU GOLBAN… de medialert

  • Realitatea.net: 

Radu Golban: “Ţările care au profitat de România ar trebui să fie mai prudente în a da lecţii”

Radu Golban, doctor în economie, a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la REALITATEA TV despre scandalul de azi din Parlament, dar şi despre criticile pe care le-au adus diplomaţii străini României. “Situaţia nu trebuie dramatizată”, a spus acesta.

“România trebuie să îndrăznească mai multă democraţie, mai puţine anchete, mai puţin DNA. Riscul astăzi în România este ca Parlamentul să-şi piardă ultimul respect. Instituţiile care există în statul român nu trebuie denigrate, pentru că astfel se pierde încrederea. Datorită suspendării lui Traian Băsescu de anul trecut nenumăraţi politicieni de mâna a doua au vorbit pentru prima dată în public”, a declarat Radu Golban la REALITATEA TV.

Cât despre criticile aduse României, acesta a spus că celelalte ţări nu au dreptul să vorbească. “Criza economică din România este un produs al bunăstării din Germania sau Franţa. Ţările care au profitat de România ar trebui să fie mai prudente în a da lecţii”, a spus Radu Golban în cadrul emisiunii Jocuri de putere.

Academician, PREVIZIUNI DESPRE ROMÂNIA: “Altminteri, ţara se prăbuşeşte!”

Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, academicianul Dinu C. Giurescu a vorbit despre viitorul României. “Sunt un optimist”, a spus acesta.

“Sunt un optimist! Având în vedere resursele umane şi materiale poate ajunge în curând la “aşa nu mai merge”. Şi aşa poate ajunge la reconstrucţie! Altminteri, ţara se prăbuşeşte. Niciodată autoritatea statului nu a fost mai jos decât atât”, a spus Dinu C. Giurescu la REALITATEA TV.

De asemenea, acesta a vorbit şi despre români despre care a precizat că ar trebui să iasă “din carapacea umilă”. “Să ieşi din carapacea asta umilă. Să spui “Da, să trăiţi”, a mai spus academicianul.

Dacă a fost vreodată România demnă în faţa marilor puteri, academicianul a precizat că întotdeauna. “Totdeauna am făcut parte din clubul marilor puteri sau ce se întâmpla în Europa în cel De-al Doilea Război Mondial”,a completat acesta.

Pentru ca lucrurile să funcţioneze oamenii trebuie să se implice. “Cărturarii noştri sunt oameni tineri care au de apărat familii, dar sunt oameni maturi. Ce-i împiedică să se pronunţe?”, a completat academicianul în cadrul emisiunii Jocuri de putere.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, DINU C. GIURESCU, Radu Golban, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Romania – Bantustan euro-atlantic? RADU GOLBAN si DINU GIURESCU in dialog cu RARES BOGDAN [Realitatea TV – VIDEO]

  1. Nu, hai sa fim seriosi ! Ne trebuiesc o masa de oameni providentiali pt ca tara sa mearga bine si abia apoi putem sa ne suparam pe UE !

  2. @ Ioan:

    Da, daca e sa fim seriosi, atunci sa nu mai credem in oameni providentiali in primul rand 🙂 Pana una-alta, nu mai suntem suverani, fiindca asa am ales, in imensa majoritate… Si e foarte bun si rar lucru (pe cale de a fi interzis, dupa cum merg lucrurile) ca cineva isi mai poate permite sa spuna adevarul despre tarile UE, despre SUA, in general despre marile puteri.

  3. “Criza economică din România este un produs al bunăstării din Germania sau Franţa. Ţările care au profitat de România ar trebui să fie mai prudente în a da lecţii”, a spus Radu Golban în cadrul emisiunii Jocuri de putere.

    Da, acesta a fost unul din motivele principale pentru care am fost manipulati sa acceptam anexarea la “Europa”.

    Ceea ce nu vor foarte multi sa priceapa, este ca nu exista tot inainte spre mai bine cu Europa. Pentru Romania exista doar doua optiuni:

    1. Tot inainte cu Europa, dar din ce in ce mai in jos din toate punctele de vedere;

    2. Sa iesim din Europa si sa mergem in sus, macar din punct de vedere al demnitatii si al pastrarii credintei si valorilor traditionale ortodoxe;

    Cine se amageste singur, se lasa amagit sau ii amageste pe altii, cum ca “tot inainte cu Europa” este singura sansa a Romaniei, este ori prost, ori manipulator … ori amandoua.

    O noua initiativa a lagarului totalitar Europa:

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/europa-partea-companiilor-extractoare-ue-propune-exploatarea-gazelor-sist-consultarea-populatiei-476600.html

  4. In Romania in primul rand este o gravă criza morală (de la vladica la opinca) de aceasta profitand toţi , chiar cei ce la inceput aveau bune intentii , acum in aceasta duhoare urâtă se simte o usoara adiere dinspre rasarit iar lupii încep sa îşi puna pieile de oaie…

  5. “Sa iesim din Europa si sa mergem in sus, macar din punct de vedere al demnitatii”=retragerea Aureliana, care numai in sus nu ne_a dus…ar insemna devenirea (iarasi) a unui no_man’s land, anexabil oricand de Puternicul de vecintate.

    pe scurt, in afara UE Romania (cum arata astazi) va inceta sa existe, ceea ce se va intampla in curand cu R Moldova.

  6. @ c2:

    Si noi tare mult si bine mai existam, in UE…

  7. Sa inteleg ca sunteti partizanul iesirii din UE si intrarii in CSI ? Sau intr-o alta configuratie politica (dar eu nu vad care ar putea fi) , stiut fiind ca aici, la granita de imperii, nu exista neutralitati ?

  8. @c2:

    Nu suntem partizani de felul nostru, deci nici macar partizani ai ideilor facile. Adica e facil sa spui ca trebuie sa iesim din UE, insa cand faci lista factorilor care ar face din aceasta decizie una potrivita… atunci e echivalent cu a vorbi vorbe.

    Dar nici nu ne mintim “geopolitic”. Statutul nostru in UE e jos, foarte jos, si se indreapta catre tot mai jos. In plus, in acest moment UE inseamna Germania, si a fi sub cizma nemteasca nu a fost niciodata o optiune buna pentru noi. Dovada chiar R. Moldova, unde germanii au zis explicit ca nu se pune problema unirii, asa ca daca moare RM va muri si din cauza de UE/Germania, nu doar din cauza de Rusia. Ca si Ucraina, de altfel.

  9. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
  10. Problema in speta este extrem de complexa,ea incorporeaza o multitudine de factori care evident au fost inclusi de cei care hotarasc si au hotarat destinele tarilor din sud estul europei,dar sa nu uitam ca o situatie similara,s-au aproape similara a fost si inaintea celui de al doilea razboi mondial,numai ca atunci aveam cat de cat o demnitate,iar cuvintul patriotism insemna f mult atat ca fiind crez conceptie,etc.Sa derulam putin strategia aplicata la noi in tara dupa revolutia din 89,Petre Roman primul ministru in acele timpuri de incertitudine,a luat masura,fie vorba i s-a dictat de stapani ca sa introduca legea de a se da partile sociale,adica de a saraci poporul,de a distruge tot ce acest popor realizase cu pretul foamei,mizeriei,ptr viitorul copiilor acestei tari,nu mai aveamm nici un fel de suport industrial eram totalmente distrusi,apoi distrugerea sistematica a sistemului de aparare,a agriculturi ,ei bine odata aceste realizate eram la cheremul strainilor,apoi incertitudinea,manipularea continua prin mas media a populatiei,caci nu trebuie sa uitam ca exista o regula certa dezbina si stapaneste,iata ce simplu s-a lucrat,dar singura cale este refacerea a tot ce am perdut, este trezirea in constiinta romanilor a patriotismului,a dragostei de neam si tara,punerea accentului pe competenta,pe munca cinstita,pe responsabilitate,educarea tineretului intr-un nou climat,al munci ,al studiului,a reponsabilitati personale,prin punera in plin plan a tuturor structurilor ce se ocupa cu acestea,aducerea si studiul intens de creerea unei noi tehnologi mult superioare chiar si celei existente,oameni de valoare avem dar sa stim sa-i mobilizam si sa-i protejam sa-i stimulam.Sigur ca suntmulte dar acestea ar fi pentru un prim inceput,cat si refacerea unui sistem de aparare propiu,caci in situatia unei stari de facto nimeni nu se va implica,am mai fost lasati de izbeliste si dupa cel de al doile razboi mondial si cum istoria se repeta nu ar trebui sa ignoram acest fapt multumesc.

  11. Pingback: DINU GIURESCU despre reintoarcerea atmosferei “deceniului intunecat” comunist: AMENTINTARE CONTINUA, O APASARE CARE DUCE LA CINISM [video] - Recomandari
  12. Pingback: Istoricul Dinu C. Giurescu despre starea Romaniei. “SUNTEM O NATIE INVRAJBITA, SARACITA, PREGATITA PENTRU LUPTA DE CLASA” [video] - Recomandari
  13. Rareș Bogdan: “vă transmit tuturor celor care încă apreciați că Realitatea TV și jurnaliștii săi pot fi îngenuncheați că mult mai repede vă va lua naiba pe voi. Mult mai repede decât vă închipuiți!”
    https://www.stiripesurse.ro/rare-bogdan-informa-ie-exploziva-dragnea-a-ordonat-inchiderea-realitatea-tv_1257225.html

    Saptamana trecuta Rareș Bogdan a fost in SUA “cu treabă și în vacanță”
    https://www.bugetul.ro/rares-bogdan-aparut-realitatea-tv-cateva-zile-intamplat-jurnalistul-planuieste/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare