Istoricul Dinu C. Giurescu despre starea Romaniei: “SUNTEM O NATIE INVRAJBITA, SARACITA, PREGATITA PENTRU LUPTA DE CLASA” (video)

28-12-2014 2 minute Sublinieri


Dinu Giurescu despre STAREA NATIUNII by medialert

Profesorul Dinu C. Giurescu a fost, duminică, invitatul lui Adrian Ursu la “Secvenţial”. Cei doi au dialogat despre România de ieri, de azi şi de mâine.

Profesorul Giurescu a amintit de evoluţia, sau involuţia României, din ultimii ani.

„E un exod al creierelor. Şi când te gândeşti că un ilustru personaj al istoriei româneşti a spus că şcoala produce tâmpiţi. În sfârşit se încheie cei zece ani, nu mi-am închipuit că va fi aşa. Am ajuns la un punct cu totul special, suntem o naţie învrăjbită, pregătită pentru lupta de clasă. Plus, o naţie sărăcită. Mă întreb cum trăieşte un om cu 1.000 de lei pe lună. Acum a ieşit la iveală că FMI nici nu a cerut să se taie cu 25% din salarii. A fost ideea celor care au vrut să-şi asigure fotoliile lor preţioase” a spus Dinu Giurescu.

Acesta a făcut şi o radiografie sumară a ultimilor zece ani, dar şi a ceea ce s-a întâmplat după Revoluţie.

„O epocă în care naţia noastră a fost supusă la încercări maxime. Dacă eram greci, explodam demult. În afară de răbdare, am rezistat şi pentru că fiecare a încercat să se descurce. Şi-a căutat fiecare un rost, dar e o perioadă de regres, pentru că aveam toate condiţiile să realizăm ceva. Un grup restrâns de oameni au pus mâna pe putere şi acum controlează totul. Nu am ştiut să profităm. În 1918 a încetat Primul Război Mondial. În 1921 în România duduiau motoarele. Acum suntem… uite că lucrurile bat pasul pe loc. Asta îţi arată şi o incapacitate a celor care au avut puterea” a mai spus profesorul Giurescu.

„E o premieră pentru mine. Reînnoirea clasei politice cu ajutorul aparatului judiciar. Ce curios, ăştia toţi aparţin PSD-ului. Bine, pentru obraz, mai sunt şi de la PNL” mai spune Dinu C. Giurescu.

Profesorul Giurescu afirmă că cei care sunt responsabili cu redresarea României sunt tinerii, cei “până în 40 de ani”.


Categorii

1. DIVERSE, DINU C. GIURESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Ziua nationala

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Istoricul Dinu C. Giurescu despre starea Romaniei: “SUNTEM O NATIE INVRAJBITA, SARACITA, PREGATITA PENTRU LUPTA DE CLASA” (video)

  1. Adevarul numai adevarul istoric va mai salva ceva. Domnul profesor stie bine acest lucru.

  2. Responsabili cu redresarea României sunt tinerii, cei “până în 40 de ani”.Tot noi sa redresam tara, adica scoala care a produs ,,Tampiti”.Adevarat, dar sa vedem daca mai poate fi redresata.

  3. acuma, citind mai multe, inteleg de ce istoria nu a fost asezata acolo unde ii este locul ; asa am fi putut afla din timp, pas cu pas, toate etapele pe care tara noastra ( in contextul international, evident) le-a parcurs; stiam ca NU e bine sa se intemple ceea ce s-a intamplat, ne-am fi trezit mai devreme ;
    eu nu sunt pasionata de istorie dar vazand ca este vorba de insusi ADN -ul unei natii, ma gândesc acuma ce mare greseala am facut, ignorând-o !
    in fine…nu cred ca politicienii sa fie interesati de faptele inaintasilor lor ( si aici ma refer inclusiv la PNL actual cu trimitere la PNL -ul istoric );
    istoria e si o sursa de inspiratie; adica, ” vezi si fa bine si pentru cei pe care ii parazitezi pentru ca intr-o buna zi nu o sa mai ai sursa si o sa dispari …” cred ca ar fi un mic imbold !

  4. Pingback: ACADEMICIANUL DINU GIURESCU A MURIT. Ultimele sale interviuri, ultimele avertismente: "Suntem sub imperiul prabusirii noastre ca neam" (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare