O alta tema anti-BOR: “LUPTA BISERICII CU ENORIASII”. Crearea din nimic a PSIHOZEI ACAPARARII SPATIILOR VERZI pentru construirea de biserici

10-01-2014 6 minute Sublinieri

image-2014-01-9-16375080-41-biserica-din-parc-3

  • Hotnews:

FOTOGALERIE Lupta Bisericii cu enoriasii, episodul 2: Cum au platit 10.000 lei cativa bucuresteni care s-au opus construirii unei biserici in Parcul Emil Garleanu

Tribunalul Bucuresti a anulat, miercuri, autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 3 pentru ridicarea bisericii din Parcul Emil Garleanu din Capitala si a dispus suspendarea actului administrativ. Procesul a fost intentat de Asociatia de proprietari a unuia dintre blocurile de langa parc si de doua ONG-uri: Salvati Bucurestiul si Ecocivica. O alta asociatie de locatari a pierdut un proces cu biserica si a platit 10.000 de lei. Cetatenii din zona sunt nemultumiti ca Biserica le-a luat o parte din spatiul verde, foarte pretios in zona, si a taiat copacii. In momentul de fata biserica este ridicata si functionala, mai fiind nevoie de lucrari de tencuiala. Deocamdata, instanta a respins cererea de demolare a lacasului de cult. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Tribunalul Bucuresti a decis anularea si suspendarea autorizatiei pe 8 ianuarie 2014.

“Instanta dispune anularea autorizatiei de construire nr.812/09.11.2011 emisa de Primarul Sectorului 3 Bucuresti. In baza art.15 din Legea nr.554/2004 dispuse suspendarea autorizatiei indicate anterior pana la solutionarea irevocabila a cauzei. Respinge ca inadmisibila cererea de desfiintare constructie”, se arata pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Asociatia de locatari lupta pentru protejarea spatiului verde inca din 2012. “Procesul a inceput pe 8 octombrie 2012 si instanta a decis anularea si suspendarea autorizatiei de construire emisa de Primaria sectorului 3 in 2011. Noi am atacat autorizatia de construire deoarece aceasta era emisa ilegal, se baza pe avizele emise pentru o alta autorizatie data in 2007, dar aceasta autorizatie expirase, la fel si avizele, cand s-a dat noua autorizatie. In plus, terenul pe care s-a construit biserica este parc, iar legea interzice construirea spatiilor verzi”, a explicat pentru HotNews.ro, Dan Trifu, vicepresedinte Ecocivica.

Desi le-a dat dreptate, Tribunalul Bucuresti a scos din proces Asociatia de Proprietari, pe motiv ca acestia nu au calitate procesuala.

Cu toate acestea, oamenii sunt fericiti ca au castigat. “Din pacate aceasta decizie a instantei vine dupa ce biserica a fost construita insa ne bucuram foarte tare ca am castigat si am obtinut anularea si suspendarea autorizatiei. Imediat vom lua un certificat de grefa si vom merge la Primaria sectorului 3 ca sa opreasca lucrarile. Am cerut anularea autorizatiei deoarece acest domn (n.r. preotul) a facut lucrarile ilegal, fara actele necesare, a defrisat ilegal. Acum ni s-a facut dreptate. Ne-au furat o bucata din parc. Este strigator la cer din partea bisericii sa faca asa ceva in conditiile in care acesta este singurul parc din zona si este plin de mamici cu copii. Eu nu am nimic impotriva construirii de biserici, dar ne deranjeaza ca ne-au luat o bucata din parc in conditiile in care in zona mai sunt patru biserici. Nu era locul bisericii aici”, a declarat Tantica Zinati, presedinta Asociatiei de proprietari care a castigat procesul.

Aceasta spune ca bucuria ca a castigat este cu atat mai mare cu cat Asociatia de proprietari de la un bloc vecin a cerut si ea in instanta suspendarea si anularea autorizatiei, dar fiindca nu au stiut sa se apere, vecinii au pierdut procesul, iar biserica a cerut in instanta cheltuieli de judecata de cateva zeci de milioane si le-a executat contul.

“Procesul s-a terminat acum doi ani, iar anul trecut Patriarhia Foisor ne-a pus poprire pe conturi pentru cheltuieli de judecata. Din conturile asociatiei au luat 7.000 de lei, iar eu am platit alte 3.000 de lei. Ce sa spun daca instanta a decis asta. La recur eu am spus ca sunt prea mari cheltuielile de judecata, ca doar nu este dosarul FNI-ului, al nostru avea cateva pagini, dar daca avocatul preotilor atat a cerut si instanta a decis sa platim, am platit”, spune Moise Cristescu, presedintele Asociatiei de Proprietari care a pierdut procesul.

In acest proces a fost parte si fundatia Ecocivica, care si ea a fost executata. “Acest poces nu s-a judecat deoarece nu i s-a recunoscut calitatea procesuala Asociatiei de Proprietari si nici noua, fiindca la vremea respectiva nu aveam trecut in statut ca putem sa ne judecam pentru spatiile verzi. Ne-au cerut cheltuieli de judecata 7.000 de lei. Fiindca noi nu avem atatia bani in cont, ne-au blocat contul si cum intra bani acolo ne iau. In cativa ani cred ca ne-au luat vreo mie de lei. Fiindca nu am avut bani in cont s-au indreptat si impotriva Asociatiei de proprietari si le-au executat si lor contul“, spune Dan Trifu, vicepresedinte Ecocivica.

HotNews.ro a incercat sa contacteze telefonic Arhiepiscopia Bucurestiului, fara rezultat. Imediat ce vom avea o pozitie a Arhiepiscopiei, o vom face publica.

Tot parcul Emil Garleanu in pericol

Parcul Emil Garleanu, singura oaza de verdeata a bucurestenilor care locuiesc in blocurile din spatele Bulevardului Unirii, din sectorul 3, a fost retrocedat in 2009 de Primaria Capitalei unui cetatean roman cu domiciliul in SUA, Patac Radu Constantin, dispozitia de retrocedare fiind semnata de primarul general Sorin Oprescu, in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, pronuntata de Tribunalul Bucuresti. Parcul, cu tot cu spatiul pe care s-a construit biserica, are circa 3000 mp. 

Primaria sectorului 3 a pus la marginea parcului o pancarta pe care scrie: “Stimati cetateni, prin prezenta va facem cunoscut faptul ca terenul parcului “Emil Garleanu” (S= 2915 mp) a fost retrocedat catre fostul proprietar cf. Dispozitiei Primarului General Sorin Oprescu nr. 11710/ 09.06.2009. Proprietarul a somat Primaria sectorului 3 sa ridice de pe teren locurile de joaca, amenajarile si plantatiile existente, actionand in acest sens in instanta”.

Locatarii din zona au protestat in nenumarate randuri impotriva betonarii parcului. In 2010, primarul Sorin Oprescu a promis ca va expropria terenul ca acesta sa ramana parc, insa pana acum nu s-a intamplat nimic. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii municipalitatii au declarat ca acum discuta cu proprietarii despre sumele necesare exproprierii si va inainta Consiliului General un proiect privind exproprierea terenului.

Lupta Bisericii cu enoriasii in Piatra Neamt: locuitorii au fost dati in judecata pentru ca refuza construirea unei biserici pe spatiul verde dintre blocuri

Mitropolia Moldovei si Bucovinei vrea sa construiasca o biserica pe un spatiu verde dintre blocuri, in orasul Piatra Neamt. Fiindca o parte dintre proprietarii din blocurile invecinate terenului nu sunt de acord, Parohia “Acoperamantul Maicii Domnului”, cea care a fost delegata sa construiasca biserica, i-a dat in judecata si a cerut instantei sa constate ca nu este nevoie de acordul lor, intrucat refuzul ar fi “nejustificat”.

Terenul pe care ar urma sa se ridice lacasul de cult a fost dat in folosinta gratuita bisericii de catre Consiliul Local, in septembrie 2011, pentru 49 de ani. Pentru edificarea constructiei, preotul paroh care a fost desemnat sa ocupe de ridicarea lacasului, a primit de la Primarie, in septembrie 2012, un certificat de urbanism sspvpentru a putea incepe procedura de obtinere a autorizatiei de construire a bisericii. Intrucat o parte dintre vecini s-au opus proiectului, in 2013, Primaria a emis un nou certificat de urbanism in care cere bisericii sa obtina si acordul vecinilor.

Preotul paroh insarcinat cu ridicarea bisericii, Sorin Vieru, a cerut a cerut proprietarilor din cele trei blocuri acordul scris pentru ridicarea bisericii, insa din cele 38 de apartamente, doar 25 de proprietari si-au dat acordul, 5 s-au opus, 4 sunt plecati din tara, iar restul nu sunt interesati sau nu este clar regimul de proprietate al apartamentului.

Intrucat nu a reusit sa convinga pe toata lumea, iar pentru eliberarea autorizatiei de construire este nevoie de acordul tuturor vecinilor, preotul s-a adresat instantei cerand ca aceasta sa constate ca refuzul vecinilor este “nejustificat”.

“Am aflat ca se va construi aceasta biserica langa blocul meu in decembrie 2012, cand a venit preotul cu Ajunul si ne-a spus. Pe acest teren este iarba, iar vecinii au facut mai multe demersuri la Primarie sa amenajeze acolo un parculet, insa acest lucru nu s-a realizat deoarece institutia a spus ca terenul este in litigiu. A fost in litigiu in urma cu mai multi ani, dar s-a rezolvat, Primaria le-a dat teren la schimb in alta parte fostilor proprietari. Revenind la biserica, cei de la Primarie ne-au spus ca biserica nu se poate construi fara acordul vecinilor. Acest acord nu a fost obtinut si Parohia ne-a dat in judecata. Asteptam sa se stabileasca primul termen”, a declarat pentru Hotnews.ro Marius Secara, unul dintre vecinii afectati care se opune proiectului.

Acesta spune ca vecinii sunt impotriva deoarece biserica va fi foarte aproape de blocul lor, le ia lumina si va fi zgomot din cauza clopotelor. “Sotia mea lucreaza in ture de noapte, este farmacista, nu se va putea odihni ziua. In aceasta situatie sunt mai multi oameni din aceste blocuri. In plus, in zona, pe o raza de 500 de metri mai sunt inca trei biserici. Noi nu vrem aceasta biserica aici, dar ei practic ne obliga. Pot sa o faca in alta parte. Am incercat sa vorbim cu preotul, fiindca suntem cam de aceeasi varsta, insa el isi apara interesul lui. Pe noi nu ne ajuta nimeni fiindca nimeni nu vrea sa supere Biserica”, a mai explicat Marius Secara

Biserica in parcul Spitalului Judetean Arges

La sfarsitul anului trecut, Arhiepiscopia Argesului si Muscelului prin Biserica Sfantul Pantelimon a cerut Consiliului Judetean Arges darea in folosinta gratuita a unui teren de circa 2600 mp din Parcul Spitalului Judetean pentru a construi acolo un altar de vara, o capela mortuara, lumanarar si cantina sociala, precum si un gard de trei metri inaltime, potrivit ziarobiectiv.ro. Proiectul nu a fost aprobat deoarece consilierii din opozitie s-au opus. 

Biserica “Sfantul Pantelimon” se afla langa Spitalul Judetean, terenul pe care aceasta a fost construita, circa 300 mp, fiind dat tot de Consiliul Judetean in 2007. Potrivit consilierului judetean Iulian Prunaru, reprezentantii bisericii au construit ilegal doua anexe la aceasta biserica.

Biserica in curtea Spitalului Judetean Bistrita

Si in curtea Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita se construieste o biserica. Piatra de temelie a constructiei a fost pusa in aprilie 2013 in prezenta IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului. La ceremonie au fost prezenti consilierul pe probleme de misiune si protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul Bistritei Alexandru Vidican, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, dr. Mircea Gelu Buta, seful Directiei Judetene de Informatii, Ioan Mocan, cadre medicale ale unitatii spitalicesti, dar si pacienti, potrivit timponline.ro.

Dr. Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judetean de Urgenta,  spune ca in curtea Spitalului mai sunt inca doua biserici.

“Biserica ce va purta hramul Sfantului Nectarie se incadreaza intr-un proiect pe care l-am inceput cu multi ani in urma cu regretatul de pomenire Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu Anania. In 1998 am dat in folosinta primul paraclis in cladirea principala a Spitalului Judetean, aceasta fiind si prima biserica sfintita de IPS Bartolomeu la Bistrita. In urma cu doi ani, in prezenta Mitropolitului Andrei Andreicut am reusit sa sfintim o noua biserica in cadrul complexului TBC, o biserica frumoasa in stil brancovenesc si foarte utila pacientilor care se trateaza pe termen lung cu suferinta pulmonara. Iata ca acum a venit randul complexului de oncologie. Am incheiat constructia noii aripi a spitalului care cuprinde saloane de ingrijiri paleative, iar ca si o complementaritate a tratamentului acestor bolnavi se incadreaza aceasta biserica. Eu cred ca le va aduce alinare. Are ca hram Sfantul Nectarie, un cunoscut sfant vindecator al bolnavilor cu cancer. Ea va fi in stil grecesc. Am vazut la Sinaia o biserica construita de Regina Maria care mi-a placut foarte mult si cred ca in aceasta incinta austera se potriveste foarte bine. Va fi o biserica inalta, cubica, facuta din piatra care are o turla centrala¬, a declarat dr. Mircea Gelu Buta, in aprilie 2013, citat de timponline.ro.

La sfarsitul acestui an, potrivit aceleiasi publicatii, presedintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan, a vizitat Muntele Athos impreuna cu IPS Mitropolit Andrei Andreicut, iar anul 2014 il va incepe cu un tur prin Israel, Iordania si Egipt tot in compania inaltului prelat.

Complexul hotelier Bradul din Covasna trecut la Episcopia Covasnei si Harghitei

In decembrie, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care Complexul hotelier Bradul din Covasna trece de la RA-APPS la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei.

Complex Hotelier Bradul este compus din cladire anexa, bucatarie, restaurant, terasa, corpuri de cazare, mofeta, baza de tratament, spalatorie, rampa, teren de sport, parc amenajat si pasune, in suprafata totala de 22.763 mp” si “casa izvor apa minerala, suprafata 35 mp”.

Potrivit Asociatiei Secular-Umaniste din România, in tara noastra sunt peste 18.000 de biserici si doar 4.000 de scoli.

Pe 27 decembrie 2013, ASUR a organizat o actiune de protest in care a criticat alocarile bugetare facute de Guvern in favoarea Bisericii OrtodoxeRomane, in conditiile in care Executivul ar ignora criza din sistemul sanitar.

“Alexandru Ioan Cuza a folosit averile manastiresti pentru intretinerea scolilor si spitalelor, dar guvernantii actuali ignora criza din sistemul sanitar pentru a imbogati Biserica. Trebuie sa le trimitem un mesaj clar: Vrem spitale, nu catedrale! Vrem o Romanie laica! Cultele religioase trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor!”, a declarat Toma Patrascu, vice-presedintele Asociatiei Secular-Umanista din Romania.

Nota noastra:

319 orase.

400 hectare de spatii verzi pierdute intre 1991 si 2009. Inlocuite cu blocuri de locuinte si de birouri (sursa).

Miliarde de lei din banii publici cheltuiti in mai putin de 1 an pentru amenajarea spatiilor verzi, a plantelor ornamentale etc. (sursa) Niciun control civic, nicio vigilenta cetateneasca fata de aceste fonduri duse pe crizanteme.

vs

4 orase.

1 singur parc, 1 teren viran, dezolant, doua curti de spital – locatiile de construire a 4 biserici. 2 conflicte juridice.

Pentru vigilentii anticrestini e de ajuns: nu cheltuirea banului public (sume imense) pe amenajarea spatiilor verzi e importanta; nu raderea a sute de hectare de spatii verzi de multinationale, de malluri si spatii comerciale e o problema; problema sunt cele cateva biserici construite in cele cateva spatii – dintre care doar unul e propriu-zis parc – din cele cateva orase.

Discrepanta e uriasa, delirant de uriasa, pentru a titra “lupta bisericii impotriva enoriasilor”. 

Inca o proba evidenta (matematica) a faptului ca nu de spatiul verde le arde acestor anticrestini (altfel “de dreapta”), ci le arde de (sau II ARDE)… Biserica.


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “O alta tema anti-BOR: “LUPTA BISERICII CU ENORIASII”. Crearea din nimic a PSIHOZEI ACAPARARII SPATIILOR VERZI pentru construirea de biserici

  1. Cat mai multe biserici drept slavitoare, cat mai multe Sfinte Liturghii cu atat mai mult mila si pronia dumnezeiasca asupra noastra! Dar din pacate nu intelegem asta: Sfanta Liturghie tine lumea! Doamne ajuta-ne, lumineaza mintile si inimile noastra invartosate!

  2. Titlul este perfect justificat in primul caz, cel din Bucuresti, in rest, nu!

  3. Ma intreb daca ar vrea vreo organizatie satanista sa ridice, ca dincolo, in America, o statuie a lui satan, s-ar scandaliza? sau asta ar fi “trendy”?

  4. Intreb si eu: nu s-ar putea construi totusi bisericile pe spatii care nu implica astfel de probleme ? Si ar disparea si sminteala mass-mediei si pretextele unor asociatii intitulate umaniste… Stiu in Craiova 2 biserici construite in parcuri. Chiar nu se pot face lucrurile – de la inceput – in liniste, fara tulburarea apelor ? Zic si eu o parere… Sa fie cu iertare !

  5. @sale y pepe: Nu. Nu e vorba de construirea de biserici în spații verzi. Întotdeauna va fi cineva ce va face scandal împotriva construirii de biserici orice ai încerca să faci.

  6. Daca se amenaja un teren de minifotbal cu nocturna si bar de noapte, nu mai facea nimeni galagie pentru spatiul verde caci nu i-ar fi bagat nimeni in seama.

  7. Au innebunit toti cu “spatiile verzi”, pentru ca stau incuiati intre betoanele blocurilor si orice oaza mai verde le aminteste de viata, de natura. Pe de alta parte, ei n-au timp decat de serviciu, shopping si televizor, neinteresandu-i, de fel, de “spatiile verzi”, decat daca, eventual, au caine de plimbat sau masina de parcat pe acel spatiu verde. Copiii nu se joaca pe spatiul verde plin cu tot felul de mizerii, gunoaie etc. secular-umanistii astia ar face orice sa demonstreze nu doar cat de inutila este Biserica, ci cat de nociva este: “Uite, lume, ca se construiesc biserici din banii de spitale, scoli si gradinite! Uite, lume, ca se construiesc biserici in loc de parcuri si locuri de joaca! Lumeee, ai grija ca daca pierzi un proces cu ei, iti cer cheltuielile de judecata!”

  8. Sa fim totusi realisti…Biserica nu duce o lupta contra enoriasilor,dar se scarpina de cei care nu frecventeaza locasurile de cult.Ca si in subiectul construirii Catedralei Mantuirii Neamului e si o lipsa de sensibilitate din partea fetelor bisericesti inalte.Pe mine nu ma linisteste o Biserica amplasata intre blocuri si incercarea disperata de a impune acest lucru.Chiar si un crestin practicant ar suferi un disconfort cand i s-ar bate clopotul sub fereastra.Ne place sa infieram ateismul si foamea de laicizare a semenilor,fara sa avem rabdare ca propriul nostru exemplu(daca exista?!)sa incolteasca in inima lor.

  9. @cristi_g:

    Noi credem ca sunt lucruri speculate. Ca orice lucru speculat, ele devin false probleme la maniera in care sunt prezentate. Si, ca orice om onest, trebuie demascate ca atare, ca atunci cand demasti o inselaciune. Minciuna e minciuna, chiar daca se foloseste de pretexte partial reale.

    Si totusi… chiar deranjeaza pe vreun credincios clopotul? Pe logica asta ar trebui sa exilam bisericile si din sate, pentru ca ele acolo sunt puse fix in mijlocul lor si acopera destul din areal cu clopotul si, in unele cazuri, si cu amplificatorii de sunet folositi la slujbe.

  10. Chiar daca despicam firul in patru,la tara sunetul clopotului are sfintenia sa.La oras vorbim de statii de amplificare si clopote plasate fix sub fereastra omului,in intimitatea lui.Nu poti intra cu bocancii in viata omului,atata timp cat “crestinii” se streseaza numai cand vad preotii la usa cu molitva.Eu unul asa vad lucrurile.Imi cer iertare daca smintesc pe cineva.

  11. Nu stiu cum se face ca au ajuns oamenii in Romania sa se planga daca aud sunet de clopot la fereastra. Ar fi bine sa o deschida mai larg, sa le intre si in inima. Si asta pana n-or ajunge sa alerge, ca in occident, la zeci, poate si sute de Km, ca sa poata participa la o slujba.

  12. @cristi_g:

    Ei, sa spunem ca e o bizarerie personala. 🙂

    Nu suntem de acord, fireste. Cand iti urla maneaua in apartament si iti bubuie blocul de la grobienii de la oras, clopotul e o mangaiere odata in plus. Si sa te superi pe clopot din toate zgomotele orasului este ceva… absolut de neinteles. Nu putem empatiza la asa ceva.

  13. De ce nu s-au sesizat acesti grijulii ai spatiilor verzi cand in Constanta, langa teatrul de vara Soveja, in plin parc, pe malul lacului, s-a trantit un ditamai mallul, distrugand o mare bucata de parc, desfigurand zona, astupand si intrarea in teatrul de vara care acum e dosnica… ?

    Nu departe, in statiunea Mamaia se construieste bloc langa bloc si hotel langa hotel, tot pitorescul statiunii distrugandu-se. Se prrocupa cineva acolo de natura si de spatiile verzi ?

    In orasul Constanta extrem de multe spatii verzi dintre blocuri au fost ocupate, nu de biserici, ci de cladiri, de alte blocuri mai mici sau mai mari, de sedii de banci, birouri, etc etc. Cine a sarit sa spuna ceva ?

  14. Nu vad cum poate deranja bataia clopotului pe cineva. Este un sunet care aminteste de Dumnezeu, este un sunet frumos. Si cat bate clopotul ? Nu mai mult de 5 minute, poate chiar 2 – 3 minute.
    Statiile de amplificare nu reproduc din cate stiu bataia clopotelor, ci sjujba. Aici, da, intr-adevar, e de dorit ca statiile sa fie reglate atata cat sa se auda slujba, nu sa urle.

  15. Frati crestini,

    nu postati nimic azi la aniversarea victoriei de la Vaslui din 10 ianuarie 1475 (leatul 6983) ?

    Doamne ajuta !

  16. @iulian-felicitari-ptr observatie;-Vesnica pomenire,inaintasilor nostri.
    cu totii cred , avem nevoie de o atentie sporita, la mesajele care vin prin presa.
    Pai, invrajbirea enoriasilor cu biserica,nu este principalul lor scop?
    Este o metoda sigura, prin care se poate desfiinta un intreg.
    Biserica a ramas ultimul redut,si indiferent de comentarii,cel mai puternic.
    Si dujmanul stie acest lucru,motiv ptr care, doreste sa ne foloseasca ,in atingerea scopurilor lor distructive.
    Lor nu le pasa,nici de spatiile verzi,nici de bunastarea noastra ,sau a nepotilor nostri.Nevoile noastre, nu au fost, si nu vor fi niciodata,scopul lor principal.

  17. De fiecare data cand trec pe langa o biserica fac o cruce, si nu mi se pare rau ca se construiesc biserici.Decat sa se duca oamenii la vrajitori mai bine la o biserica.De fiecare data cand am avut greutati am fost la biserica.Si nu numai.Decat cazinouri , magazine de comercializare a drogurilor, discoteci , baruri mai bine o biserica.Cat despre catedrala care sa ne reprezinte pe noi ca natie sunt de acord.

  18. dar nici o vorba de mafia imobiliara si de ”retrocedarile” dupa ureche si cum construiesc acestea dupa ureche, in schimb au gasit ca tap ispasitor construirea de biserici

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare