Soldatii britanici au TORTURAT si UCIS civili irakieni (VIDEO)

15-01-2014 1 minut Sublinieri


Soldaţii britanici au torturat peste 1.000 de civili irakieni şi au ucis alţi 200, fără ştirea armatei, potrivit publicaţiei Sky News.

O organizaţie germană pentru drepturile omului şi o firmă britanică de avocatură au trimis dovezi concrete în acest sens Curţii Penale Internaţionale.

Aceasta va demara o anchetă pentru a clarifica situaţia, având în vedere că este o acuzaţie fără precedent.

Regatul Unit nu a mai fost investigat la Curtea Penală Internaţională până acum, susţin avocaţii care au descoperit faptele.

Trupele britanice sunt acuzate ca au torturat peste 1.000 de irakieni, insa secretarul de Externe neaga informatiile si insista asupra faptului ca fortele armate din Regatul Unit “incurajeaza numai standardele inalte“.

Dupa ce soldatii britanici au fost acuzati de abuz sistematic si tortura asupra unui numar urias de persoane din Irak, Guvernul a precizat ca “respinge in totalitate” aceste reclamatii, arata Sky News.

Curtea Internationala pentru Infractiuni (ICC) a fost rugata sa investigheze sute de cazuri de abuz, care ar fi avut loc intre 2003 si 2009, iar reactia secretarului de Externe William Hague nu a intarziat sa apara. Este pentru prima data in istorie cand ICC ancheteaza Marea Britanie.

Document exploziv: Spionii britanici, sfatuiti sa inchida ochii la detinutii torturati

Reclamatiile au fost facute la ICC de catre o asociatie pentru drepturile omului din Germania si o firma de avocatura din Marea Britanie, care au sustinut ca peste 1.000 de civili irakieni au fost torturati de militarii britanici, iar 200 de oameni au fost ucisi ilegal, inclusiv multi aflati in custodia trupelor armate.

Hague le-a luat apareare soldatilor, spunand ca acestia lucreaza numai dupa cele mai inalte standarde, iar Guvernul britanic a declansat o acheta pentru a cerceta aceste acuzatii.

Guvernul a fost clar si fortele armate au fost, de asemenea, clare, cand au spus ca resping in totalitate acuzatiile de abuz sistematic din partea militantilor. Fortele armate britanice incurajeaza numai standarde inalte si sunt cele mai bune forte armate din lume“, a lamurit acesta.

O anchetă a fost deschisă privitoare la presupuse cazuri de tortură asupra unor civili irakieni, acte comise de militari britanici, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Anterior, The Independent a denunţat pe site-ul său, 33 presupuse cazuri de abuzuri, printre care violuri, tortură şi agresiuni psihice. Potrivit cotidianului, mai mulţi civili au spus că militarii britanici au imitat abuzurile sexuale şi psihice din fotografiile de la închisoarea Abu Ghraib din Bagdad, comise în 2004 de militari americani. O plângere oficială a fost depusă la Ministerul britanic al Apărării săptămâna trecută de un avocat care îi reprezintă pe civilii irakieni.

Secretarul de stat al forţelor militare Bill Ranmmell a spus că acuzaţiile de această natură sunt tratate cu toată seriozitatea şi că vor fi efectuate investigaţii oficiale. “Marea majoritate a celor 120.000 de militari britanici care au servit în Irak au respectat cele mai înalte criterii de curaj, integritate şi angajament dezinteresat”, a subliniat el.

În scrisoare, avocatul Phil Shiner citează cazul unui civil care a fost violat de doi soldaţi britanici, în timp ce alţii au spus că au fost dezbrăcaţi, abuzaţi şi fotografiaţi între 2003 şi 2007. O femeie soldat ar fi participat la aceste acte, potrivit cotidianului. Camp Bucca, sudul Irakului, este citat ca unul dintre locurile în care au fost comise abuzuri.

troops

 


Categorii

1. DIVERSE, Armata, Inchisorile CIA, tortura, Irak, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Soldatii britanici au TORTURAT si UCIS civili irakieni (VIDEO)

  1. Pingback: DE LA PITESTI LA ABU GHRAIB via EXPERIMENTUL STANFORD. Despre conditiile in care oamenii normali devin TORTIONARII FEROCI ai semenilor lor. In plus: observatii critice fata de proiectul ”REEDUCAREA DE LA PITESTI” realizat de CNSAS - Recomandari
  2. Pingback: RAPORT ISTORIC al comisiei de ancheta CHILCOT privind RAZBOIUL DIN IRAK, care pune in lumina vinovatia fostului premier TONY BLAIR. MAREA DEZINFORMARE americano-britanica care a provocat UN MACEL INUTIL, ARUNCAREA IN HAOS A IRAKULUI si aparitia ISIS | Cuv
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare