Fost sef al NSA si CIA in Romania: “INTERNETUL NU A FOST CREAT CA SA FIE SIGUR”. Si despre “profunzimea” relatiilor dintre SUA si Romania la nivelul SERVICIILOR SECRETE/ NSA a folosit pana si jocul ANGRY BIRDS pentru a SPIONA

29-01-2014 1 minut Sublinieri

michael_hayden_96579700

Fostul şef al National Security Agency şi Central Intelligence Agency, generalul Michael Hayden, a discutat în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Realitatea TV despre teme precum securitatea cibernetică, colectarea informaţiilor şi modul în care spaţiul privat din mediul online este de multe ori încălcat.

Interviul fostului şef al celor două agenţii de informaţii americane a fost acordat jurnalistului Ion M. Ioniţă, blogger adevărul.ro, temele abordate fiind axate în jurul chestiunii securităţii cibernetice din perioada contemporană şi provocările actuale din acest domeniu.

Hayden a declarat în mod deschis faptul că intimitatea pe internet este practic ceva imposibil în secolul XXI, mediul online fiind periculos şi afectând toate aspectele vieţii, potrivit generalului american.

„Trebuie să fim conştienţi că atunci când folosim Internetul este ca şi cum, în urmă cu 100 de ani, ai fi bătut o scrisoare personală, într-un cui, la Poştă, pentru ca toată lumea să o citească. Sunt multe straturi ale vieţii personale. Acesta ar fi primul sfat. Nu vorbim numai despre guverne, sunt şi instituţii private care pot accesa date personale. Al doilea lucru pe care l-aş sugera este ca oamenii să se implice. Ca fost şef al NSA nu voi cere scuze pentru că am fost agresivi când am urmărit ţinte ale serviciilor de informaţii străine, însă în democraţie noi trebuie să urmăm voinţa oamenilor. Avem nevoie ca aceştia să stabilească limite după care să ne ghidăm”, a adăugat fostul lider al CIA şi NSA. Hayden a punctat şi faptul că internetul este „un spaţiu care nu a fost creat să fie sigur, ceea ce duce la o „luptă” continuă de a realiza un minim de siguranţă.

„Miezul unei relaţii profunde între state” este de multe ori reprezentat de relaţiile între serviciile de informaţii. „Există o profunzime a relaţiei dintre Statele Unite ale Americii şi România pe interese comune. Două dintre acestea sunt contra-terorismul şi contra-proliferarea”, a adăugat fostul şef al NSA şi CIA., subliniind faptul că această colaborare între cele două state nu este bună doar pentru actorii direct implicaţi, ci pentru întreaga Europa.

În documente dezvăluite de fostul consultant pentru NSA și CIA Edward Snowden se arată că Agenția Naționala de Securitate a SUA și structura similară din Marea Britanie, GCHQ, au dezvoltat programe informatice capabile să extragă informații din aplicațiile folosite pe telefoanele inteligente. Potrivit The Guardian, unul dintre documente arată câtă informație personală poate fi extrasă din fiecare aplicatie, scrie evz.ro.

Astfel de metode pot fi folosite pe aplicațiile de Android, dar și pe cele folosite pe iPhone sau alte platforme. Jocul Angry Birds a fost descărcat de 1,7 miliarde de ori la nivel mondial.


Categorii

1. DIVERSE, America, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Fost sef al NSA si CIA in Romania: “INTERNETUL NU A FOST CREAT CA SA FIE SIGUR”. Si despre “profunzimea” relatiilor dintre SUA si Romania la nivelul SERVICIILOR SECRETE/ NSA a folosit pana si jocul ANGRY BIRDS pentru a SPIONA

  1. „Miezul unei relaţii profunde între state” este de multe ori reprezentat de relaţiile între serviciile de informaţii. „Există o profunzime a relaţiei dintre Statele Unite ale Americii şi România pe interese comune. Două dintre acestea sunt contra-terorismul şi contra-proliferarea”, a adăugat fostul şef al NSA şi CIA., subliniind faptul că această colaborare între cele două state nu este bună doar pentru actorii direct implicaţi, ci pentru întreaga Europa.

    Ma inteb ce interese comune are Romania cu SUA in ceea ce priveste inchisorile volante ale CIA…
    Si ma mai intreb ce castiga Romania din oferirea bazei Kogalniceanu pentru tranzitul trupelor americane din Afganistan catre bazele de acasa…ah, dar aici avem un raspuns de la domnul general O’Connor:

    The MK agreement was announced by the Pentagon in October during a visit by Romanian Defense Minister Mircea Dusa. Talk to O’Connor, though, and it is clear the United States was considering alternatives to Manas long before that. With it still in operation, the Pentagon quietly sent some 20,000 U.S. forces through MK over the last two years, including some with the Army’s 82nd Airborne Division. It’s “proof of concept,” the general said, that the Romanian base could serve as the main U.S. transit point for the war in Afghanistan.
    In return for allowing the U.S. transit mission, the Romanian government will get an undisclosed amount of fuel, O’Connor said.

    Niste combustibil. O maslina, cateva margele, c-asa trateaza colonistii pieile rosii.

    Si, apropo de pamanturi parjolite, iata mai spune generalul O’Connor americanului de rand:

    “Our vision there is to keep MK as a temporary location, not to build it out,” O’Connor, commanding general of the Army’s 21st Theater Sustainment Command, told Foreign Policy. “It’s what we call the accordion effect: As missions come up, we expand. And as this mission comes down, we’ll collapse MK with no intent to build it out as any permanent structure.

    Profunda relatie, intr-un cadru de bordel, sentimental cum ma stiti, imi dau lacrimile. Rauri, rauri, ramuri…

    sursa: http://complex.foreignpolicy.com/posts/2014/01/27/the_pentagons_route_out_of_afghanistan_passes_through_a_former_cia_black_site

  2. Eu am urmarit aceasta emisiune si convingerea mea este ca, acest interviu a fost programat special la data respectiva, cu intentia de manipulare in privinta evenimentelor din Ucraina, dar si in privinta orientarii relatiilor economice ale Romaniei spre Rusia.

    Acest Michael Hayden, fost sef al NSA si CIA, a vorbit foarte putin despre serviciile pe care le-a condus si cu atat mai putin despre relatiile serviciilor secrete dintre Romania si SUA.

    A vorbit insa, despre situatia din Ucraina, despre cat de mult ar ajuta-o UE si cat de bine i-ar fi populatiei daca ar adera la UE, despre promisiunile desarte facute de Rusia catre Ucraina si de promisiunile reale pe termen lung facute de UE catre aceeasi Ucraina.

    Directia pe care a dat-o discutiei a fost clar spre legitimizarea si sustinerea revoltelor din Ucraina.
    S-a aratat intrigat de imprumutul pe care Rusia il acorda Ucrainei si a tinut sa specifice ca, daca ar adera la UE ar primi imprumuturi mai mari si pe termen mai lung.

    Cred ca se referea la inrobirea si jefuirea Ucrainei prin intermediul FMI, BCE si BM.

    Cam aceasta a fost “discutia” fostului sef al serviciilor americane.

    A tinut deasemenea sa atentioneze Romania “sa nu supraaprecieze puterea Rusiei”.

    Cu alte cuvinte, o atentionare foarte fina, ca nu cumva Romania sa incerce sa micsoreze slugarnicia si dependenta colonialista fata de SUA si UE. Sa nu se lege prea tare de o relatia cu Rusia, caci aceasta nu este atat de puternica precum credem noi.

    Poate sunt eu mai prostut, dar mi s-a parut ca nici data si nici tema discutiei nu au fost simple coincidente cu “primavara ucrainiana”.

  3. Pingback: NSA si programul de supraveghere MYSTIC: ACAPARAREA INTEGRALA A RETELEI TELEFONICE A UNEI TARI/ Agentia americana a spionat si compania chineza HUAWEI – aleasa de autoritatile romane pentru SISTEME INFORMATICE NATIONALE - Recomandari
  4. Pingback: ATAC CIBERNETIC DEVASTATOR CU AJUTORUL UNUI PROGRAM DEZVOLTAT DE NSA. Sistemul de asigurari de sanatate britanic, Ministerul de Interne din Rusia si alte baze de date, inclusiv din România, afectate
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare