Remus Cernea vrea sa inlocuiasca ORA DE RELIGIE cu ETICA/ Bizarerii speculate de ASUR: copii ce ar fi ajuns la PSIHOLOG in urma OREI DE RELIGIE si a discutiilor despre AVORT

15-02-2014 2 minute Sublinieri

ora religie

Deputatul Remus Cernea propune ca Religia sa nu mai fie materie obligatorie, ci sa devina facultativa, urmand a fi studiata doar daca parintii solicita in scris acest lucru, iar in locul acesteia ca disciplina obligatorie sa fie Etica.

Cernea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca a realizat un proiect delege pentru modificarea articolului 18 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011, care se refera la studiul Religiei.

“Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ disciplina Etica drept disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Programa disciplinei Etica va consta indeosebi in prezentarea principalelor doctrine si valori morale de inspiratie filosofica, stiintifica ori religioasa ale umanitatii, conform puterii de intelegere a elevilor specifice fiecarei perioade de scolarizare. Scopul disciplinei Etica este de a cultiva spiritul critic, rationalitatea si empatia in masura sa dezvolte un aparat critic de judecata morala propriu fiecarui elev”, a declarat Remus Cernea.

El a precizat ca elevii vor putea studia in continuare Religia, insa doar ca materie facultativa si numai la solicitarea scrisa a parintilor ori a scolarilor care au implinit varsta de 16 ani.

Cernea a mentionat ca la Religie nu vor fi acordate note, ci doar calificative, care nu vor fi luate in considerare la media generala. De asemenea, a adaugat ca manualele si materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot contine afirmatii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fara religie.

Remus Cernea va depune acest proiect de lege la Senat la inceputul saptamanii viitoare.

Religia, aşa cum este predată ea în şcoli, nemulţumeşte sute de părinţi din toată ţara.Oamenii spun că materia nu are rolul de a deschide orizontul elevilor. Indignată pentru că fiul ei a fost dus la biserică fără acordul parintilor, o timişoreancă şi-a retras băiatul de la ore. Femeia susţine că profesoara predă noţiuni care nu ţin de credință sau religie, noțiuni care i-ar putea marca pe copii.

Mama băiatului de 9 ani a decis să nu îşi mai lase copilul la orele de religie pentru că fiul ei îi povestise ce află la cursuri.

„S-au abordat probleme de avort, de păcate, de bântuire, de focul iadului şi aşa mai departe. Copilul meu a ajuns să plângă la orele de religie”, a povestit Minodora Ștefănescu.

„Explica cu avorturi, că mamele îşi omoară copiii în burtă înainte să se nască, chestii care nu-s de copii. Nu mi-au plăcut deloc, încercăm să nu aud”, le-a spus copilul părinţilor.

Familia lui Alexandru nu este singura nemulţumită de modul în care se predă religia în şcoli. Probleme asemănătoare au mulţi părinţi din toată România.

„Au venit la cabinetul de psihologie cazuri de adolescenţi cu probleme religioase, speriaţi de poveştile pe care le aud la orele de religie. Nu putem să nu ne întrebăm ce urme lasă în psihicul copiilor acest efort masiv de îndoctrinare religioasă”, a declarat Toma Patrascu, membru fondator al Asociației Secular-Umanista din România.

Profesorii de religie spun că nu este nimic nepotrivit în modul în care predau. Nu înţeleg ce îi înspăimântă întra-atât pe copii.

„Nu pot să-mi dau seama ce-i în mintea lor atunci când e vorba de a arde în flăcările Iadului. Probabil elevii concep lucrul acesta mai mult ca pe o stare, decât ca pe un loc concret. Oricum, la Infricoşata Judecată va avea loc proba de foc, când toţi vor trece prin foc”, a susținut Gabriela Esch, profesoară de religie.

Cursurile de religie au stârnit controverse încă de la introducerea lor în programă. Deşi sunt facultative, elevii sunt înscrişi din oficiu la ore. Iar asta încalcă dreptul la libertatea conştiinţei, a spus anul trecut Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. În plus, deşi unele dintre manualele de religie au fost retrase de pe lista celor aprobate de Ministerul Educaţiei, în unele şcoli încă se mai predă de pe manuale care au lecţii ca: “Bine faci, bine găsești. Rău faci, rău găsești”.

Nota noastra:

Iata o mostra de neprofesionalism jurnalistic si de caz izolat transformat in caz national, unanim chiar. In ciuda evidentelor – adica a sondajelor care arata ca majoritatea covarsitoare a parintilor VOR ora de RELIGIE, precum si a realitatii, anume ca  NU exista, practic, un curent social anti-religie din partea parintilor, aceasta stire e redactata in asa fel incat sa dea impresia ca “avem o problema”. Dovezile acestei “probleme”? Un SINGUR caz, o oarecare mama nemultumita (nimeni nu verifica, evident, daca nemultumirea ei ar fi intemeiata sau e pur si simplu motivata ideologic), si un sef de ONG citat fara sa se tina seama ca obiectivul acelui ONG e tocmai scoaterea orei de religie din curicula si eliminarea religiei din spatiul public, in general. 


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Remus Cernea vrea sa inlocuiasca ORA DE RELIGIE cu ETICA/ Bizarerii speculate de ASUR: copii ce ar fi ajuns la PSIHOLOG in urma OREI DE RELIGIE si a discutiilor despre AVORT

  1. acest trepadus remus cernea ar face bine sa asi vada de treaba lui, acesta face niste jocuri infecte si categoric fara doar si poate cineva se foloseste de serviciile acestuia

  2. citat: “nemulţumeşte sute de părinţi din toată ţara”.
    Ma intreb de cand sunt autoritatile interesate de parerea da doar cateva sute de oameni? De cand au devenit asa de sensibili la cateva sute, de vreme ce nu le pasa de sute de mii si de milioane de pareri?

  3. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA! - Re
  4. Si cand te gandesti ca in Marea Britanie CLERICII musulmani AU LIBER de la autoritatile britanice ca sa-i invete pe copii ISLAMUL!
    Ba mai mult decat atat, in Occident (mai ales in Marea Britanie) copiii sunt DUSI de catre profesori in MOSCHEI si pusi ca sa particpe la serviciile ritualice islamice si sa invete sa se roage in ritul islamic!
    Iata un link: http://www.youtube.com/watch?v=b2h4uQ-vi8o
    Se pare ca in Occident o astfel de PREOCUPARE de a-i “indoctrina” pe copii despre religie si culmea despre religiile NEcrestine, nu pare vreo problema!
    Problema este numai atunci cand copii sunt invatati despre CRESNTINISM si SA CREADA in IISUS HRISTOS!

    L-am urmarit de cateva ori pe acest Remus Cernea si am observat ca ii place sa “jongleaze” cu cateva idei despre drepturile omului si despre “separatia” dintre Biserica si stat…
    Dar cand i se aduce ca si contra-argument IDEEA de majoritate si ideea despre ceea ce este in ESENTA democratia si anume VOINTA MAJORITATII in viata statului, atunci omul acesta incepe sa se fasticeasca si sa isi “sifoneze” pana si lookul care pare de gheata al atitudinii si grimasa fetei!
    Cu ceea ce TREBUIE sa LI se dea peste nas acestor “ANTIcrestini” sunt tocmai IDEILE pe care le-am spus mai sus, si anume ca o fi BISERICA separata de STAT, dar cetatenii romani care sunt in proportie nu numai majoritara ci COVARSITOR – majoritara CRESTINI ORTODOCSI isi impun VALORILE CRESTINE in viata publica a statului roman, si bevident si IN EDUCATIA publica a copiilor romani si hotarasc IN VOINTA MAJORITARA ca urmasii, respectiv copii care traiesc in Romania si sunt VIITORUL Romaniei sa aiba posibilitatea sa INVETE in scolile publice, pe langa alte cunostinte laice si CE ESTE CRESTINISMUL si care sunt valorile CRESTINE pe care le-au avut si inaintasii lor, respectiv romanii veacurilor trecute!

    Iata un link foarte edificator despre CUM ESTE PE CALE SA SE TRANSFORME o tara europeana intr-una musulmana…

    http://www.youtube.com/watch?v=6OyoCDnqbg8

    Materialul de la linkul pe care l-am postat mai inainte ne arata clar ce vor sa faca muslmanii din BELGIA, si anume:
    – mai intai SA DEVINA MAJORITARI ca si populatie ISLAMICA, intr-o tara occidentala, in care se gasec SEDIILE a cateva dintre INSTITUTILE POLITICE de baza ale UE;
    – iar apoi SA IMPUNA LEGEA ISLAMICA in viata publica a Belgiei, si s-ar putea sa…resuseasca, fiindca in Tarile de Jos, respectiv in Belgia si mai ales in OLANDA, crestinii AU ABANDONAT Biserica Crestina si S-AU LEPADAT DE CRESTINISM si au ajuns PANA ACOLO, incat AU TRANSFORMAT pana si arhitectonic Cladirile Bisericilor Crestine in cladiri cu alte destinatii laice, respectiv biblioteci, restaurante sau chiar blocuri de locuinte (un Prof din Bucuresti imi spunea intr-o discutie ca a vazut in Belgia o fosta Biserica Catolica transformata in bloc de locuinte si o femeie facea “PLAJA” pe balconul apartamentului ei, care se nimerise sa fie amenajat in fosta Biserica tocmai acolo unde fusese ALTARUL acelei Biserici crestine…):

    OARE despre astfel de situatii care se inatmpla in asa-zisa Europa LAICA actuala, are ceva de spus acest domn Remus Cernea si acolitii sai de la “ASUR”…?!

    Dumnezeul nostru, al romanilor, HRISTOS IISUS sa ne ajute pe noi romanii sa intelegem ca daca nu ne vom PASTRA IDENTITATEA de CRESTINI si daca NU O VOM TRANSMITE copiilor nostri si NU vom mai RAMANE crestini, atunci NU vom mai ramane NIMIC in tara asta, nici noli si mai ales NICI COPIII NOSTRI,…ci doar niste simplii vietuitori care vor trebui sa traiasca in CONDITII stabilite de altii…asa cum vor ajunge sarmanii belgieni in curnad, fiind nevoiti sa suporte ce le vor impune MUSULMANII in tara lor…si asta fiindca crestinii din Belgia NU AU MAI VRUT sa fie crestini, ci au ales APOSTAZIA de la Crestinism…!

  5. Omul nu mai este om prin fire când săvârșește cele impotriva firii.
    Omul fără Dumnezeu mort inlăuntru său. Cum ar putea să lupte pentru viaţă, cel mort ?
    In el nu sunt argumentele vieţii. Ci doar ale morţii.
    “Nu morţii te vor lăuda”… ci doar cei vii.
    Cernea a murit demult inlăuntru. In el sunt doar argumentele morţii.
    Tot ce degradează omul și-l coboară mai prejos de dobitoace, pentru el este un ideal (susţinut de argumentele temeinice ale păcatului). Iar plata păcatului este moartea.
    Tot pacatul este justificat in om. Și cu cât este mai căzut cu atât puterea argumentelor este mai mare.
    Un asemnea om nu poate inţelege sfinţenia. Nu-l poate inţelege pe Domnul Iisus.
    Nu poate suferi bizerica, preotul, tainele.
    In el nu are decât argumentele păcatului. Dumnezeu este ilogic, este inexistent in cel mort cu sufletul.
    In fiecare dintre noi există păcatul (și motivaţiile lui).
    Când acesta a stins in noi tot ce mai aveam sfânt, nimic nu mai poate justifica credinţa și devenim adversarii și dispreţuitorii ei.
    Cernea nu mai are nimic sfânt inlăuntru său dacă a ajuns să răpească dreptul la mântuire semenilor săi copii.
    Drepturile omului (la mântuire) insă nu stă in puterea lui Cernea.
    Pentru asemenea fapturi Dumnezeu nu există. Nicăieri. El luptă pentru om. Dar omul fără Dumnezeu nu este om ci ne-om. Acest ne-om luptă cu Dumnezeu (din oamenii care mai păztrază ceva din Dumnezeu).
    Istoria ii poate spune ce rezultat are această luptă și ce “birunţe”, au dobândit toţi luptătorii de acest fel.
    A lupta cu credinţa poporului care ţi’a dat un nume, te’a ocrotit și te’a hrănit din neam in neam, ţi’a dat o identitate, o limbă, o zestre spirituală, o educaţie, un loc in parlamentul ţării și să ajungi să te lepezi de acestea este cuplit, dar să-i impui cele impotriva firii ? Ce poate fi mai cumplit?

  6. Romania este tara in care mai gasesti niste valori prin alte parti disparute si cea mai importanta este crestinismul. Ori d-l Cernea evident nu-si iubeste tara, caci altfel nu ar face asemenea propuneri deplasate. El este cel care aplauda in februarie trecut, vizionarea unui film LGTB (lesb/gay/trans/bisex)in incinta Muzeului Taranului Roman. Iata ce respect are pentru istoria neamului nostru! Sigur ca nu-i place mirosul de tamaie!! La fel cei de la ASUR, cum prind o usita, cum incep sa improaste cu noroi, caci
    au ei niste interese…Si uite-asa se leaga de preoti, de Biserica, de religie. E o tactica! Va amintiti cazul Tanacu, din 2005? Atunci un calugar a fost condamnat pe nedrept. A curs multa cerneala, toti Neica-Nimeni s-au apucat de scris articole si de blasfemiat Biserica. Toti erau oripilati!!! Dar Dumnezeu lucreaza si intre timp cei care l-au condamnat adica judecatorul si procurorul au murit…, cazul a fost redeschis si s-a demonstrat nevinovatia calugarului. Ei, de data asta nu a mai curs cerneala, nu s-a mai ingramadit nimeni sa scrie adevarul, caci era de bine. Si cand e de bine ei nu pot manipula si deci obtine nimic! Cate lucruri bune se intampla langa Biserici, preoti, nimic nu se spune despre ele. Acestea nu trebuie sa fie stiute!!
    Este adevarat ca in Belgia, Franta, Anglia (sigur si in alte tari, dar nu am cunostinta) se face religia in scoli si se pun si note!!Macar pentru partea morala si tot o accepta! |Iar musulmanilor li se preda “islamul” in scoala si fetele lor poarta acea broboada “burca” pe cap, la ore. Iar eu in tara mea, trebuie sa ma impiedic de niste idei dracesti!!!!!!
    Sa ne lumineze Dumnezeu!

  7. Pingback: “Studiu” stupid folosit pentru a ataca ora de religie: COPIII EXPUSI INVATATURILOR RELIGIOASE AR AVEA O PROBLEMA INTRE A DIFERENTIA FICTIUNEA DE REALITATE - Recomandari
  8. Pingback: ACCEPTAREA INCESTULUI, SCOATEREA OREI DE RELIGIE DIN SCOALA SI EDUCATIA SEXUALA: programul de cosmar al bravei noi lumi “romanesti” - Recomandari
  9. Pingback: NEOBOLSEVISM: INCA O TENTATIVA PARLAMENTARA DE ELIMINARE A OREI DE RELIGIE/ “Normalizarea” PEDOFILIEI in Marea Britanie/ ITALIA: Cleric catolic atacat de activisti homosexuali/ PAPA FRANCISC se delimiteaza de clericii conservatori/ DEZASTRUL E
  10. Pingback: PF Daniel a scris Senatului cerand RESPINGEREA initiativei legislative de ELIMINARE a RELIGIEI DIN SCOLI. Proiectul apartine lui REMUS CERNEA si prevede inlocuirea orei de religie cu “ETICA” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare