Televizorul a ucis eroii copilariei/ Lupta corectilor politic: ASUR ataca din nou ORA DE RELIGIE, manualele ar DISCRIMINA femeile/ PUBERTATE DEREGLATA din cauza ALIMENTELOR PROCESATE SI A MONITOARELOR (stiri familie)

6-11-2012 8 minute Sublinieri

Copiii de astăzi i-au înlocuit pe Harap-Alb şi Cenuşăreasa cu Bakugan şi Hannah Montana. Eroii moderni nu sunt însă atât de răi precum îi văd părinţii, spun psihologii.

Harap-Alb, Tarzan şi Rahan au devenit istorie pentru copiii de astăzi. Oricât de mult ar încerca părinţii să-i aducă aproape de poveştile copilăriei lor, băieţeii zilelor noastre nu vor da asemenea personaje „prăfuite” pe Bakugan, pe Spiderman sau pe Ben 10, iar fetiţele o vor iubi mai mult pe Hannah Montana decât pe Cenuşăreasa ori decât pe atât de îndrăgitele – cândva – personaje româneşti Maria şi Mirabela. Eroii din poveşti sunt afectaţi cumva de trecerea timpului şi se schimbă de la o generaţie la alta.

„Este normal să se întâmple aşa, pentru că poveştile sunt influenţate în mare măsură de societate. Ele au multe elemente inspirate din realitate. Personajele moderne sunt conectate la tehnologiile existente în prezent, au un altfel de discurs actual şi preocupări apropiate de cele pe care copiii le văd în jurul lor – la adulţi sau la ceilalţi copii”, explică psihologul psihoterapeut Bogdana Bursuc. O altă particularitate a personajelor moderne din desenele animate ar fi aceea că „sunt mult mai active decât cele din cărţi, iar această caracteristică are legătură cu ritmul de viaţă al zilelor noastre”, în opinia sociologului Mircea Kivu.

Inclusiv „suportul” prin care copiii intră în contact cu diverse personaje a suferit schimbări în timp. Dacă în trecut, cărţile erau cele care făceau cunoştinţă celor mic cu eroii îndrăgiţi, cu trecerea anilor, ele au fost înlocuite de televizor. Din lipsă de timp sau de răbdare, părinţii lasă micul ecran să spună copiilor poveşti în locul lor. Ulterior, când învaţă să citească, cei mici se uită adeseori nestingheriţi la televizor, pentru că mulţi părinţi îl preferă pe post de bonă.

De ce sunt mai populari eroii moderni

Mara Nicolăescu (31 de ani) din Bucureşti a încercat, probabil ca mulţi alţi părinţi, să-şi familiarizeze băieţelul în vârstă de cinci ani cu eroii poveştilor de altădată, însă ei nu au reuşit să-l cucerească. I-am citit băieţelului meu, Tudor, poveşti româneşti şi i-au plăcut, dar nu au avut farmecul celor moderne şi nu l-au captat atât de mult precum desenele animate. El vorbeşte toată ziua la grădiniţă cu copiii despre Spiderman şi despre alte personaje pe care le vede la televizor, nu l-am auzit să spună ceva vreodată despre Harap-Alb. Ştie povestea, dar este clar că nu l-a impresionat atât de tare. Poate că noi, părinţii, suntem cumva vinovaţi pentru că nu îndrăgesc atât de mult poveştile de altădată”, povesteşte Mara.

Psihologul Bogdana Bursuc spune însă că este foarte puţin probabil ca eroii copilăriei noastre să fie mai îndrăgiţi decât cei de la televizor. Pe cei din urmă, „copiii au ocazia să-i întâlnească mai des şi prin intermediul mai multor căi: la televizor, în poveştile citite de părinţi sau de ei şi, foarte important, la grădiniţă ori la şcoală, unde împărtăşesc impresii despre ei cu ceilalţi copii”, spune specialistul.

Personaje noi, valori noi

Au mai mult farmec poveştile copilăriei noastre decât cele de azi? Sunt eroii de altădată mai buni decât cei de astăzi? Mulţi părinţi au convingerea că personajele aduse în case de televizor sunt mai rele şi mai superficiale decât cele din cărţi. „Cred că multe dintre personajele din desenele animate sunt agresive. Mai bune decât cele din trecut nu mi se par, cu siguranţă. Parcă nu mai sunt la fel de amuzante”, mai spune Mara. Poate că desenele animate de astăzi au prea mulţi monstruleţi sau roboţi, dar acţiunile personajelor de ieri şi de astăzi sunt similare. „Fie că au de păzit livada cu mere de aur, fie că trebuie să păzească oraşul, acţiunea este cam aceeaşi”, potrivit sociologului Mircea Kivu.

Personajele noi, moderne, vin în plus cu valori noi, crede psihologul Bogdana Bursuc. „Dincolo de valorile clasice, cum ar fi masculinitatea («să fii puternic») sau feminitatea («să fii frumoasă»), personajele noi vin cu o altă viziune asupra interacţiunilor umane. Am văzut părinţi care şi-au învăţat copiii să fie buni, să nu intre niciodată în conflict, iar cei mici au fost şocaţi când au constatat că nu toată lumea este ca ei. Personajele moderne intră mai des în conflict şi au şi trăsături de caracter negative. Ele sunt diferite pentru că interacţiunile umane din viaţa de zi cu zi sunt altfel acum”, explică psihologul.

Specialistul recomandă părinţilor să le ofere copiilor ambele alternative, adică atât poveşti din trecut, cât şi versiunile actuale. Sub nicio formă nu ar trebui să-i priveze de poveştile moderne, pentru că ele sunt o cale foarte importantă de integrare a copilului într-un grup (grădiniţă, şcoală).

Nota noastra:

Ceea ce uita sau nu vad onor sociologii si psihologii consultati pentru acest articol este faptul ca povestile moderne, de fapt… NU SUNT povesti. Sunt formate elaborate dupa toate regulile marketingului, produse comerciale in care naratiunea este contrafacuta. Povestea copilariei nu poate fi acest PRODUS de laborator, ci doar acea naratiune izvorata dintr-un talent personal de povestitor al autorului, fie anonim, fie consacrat, si, de asemenea, este insotita de o relatie personala, deseori: copilului i se citeste cate o poveste sau citeste el insusi de pe o carte primita de la parinti. Acum, copilul priveste un produs pe ecran conceput dupa reguli si dupa un format replicat, deci componenta personala dispare aproape complet. Si asta daca analizam doar ce inseamna “povestea moderna”. Daramite daca am intra in chestiunile de continut! Caci, de cele mai multe ori, “povestile moderne” sunt concepute cu scopul de a transmite un mesaj pervers si exact pe dos decat erau vechile povesti…

Cei din Consiliul pentru Combaterea Discriminarii au facut recomandarea Ministerului Educatiei, dupa ce au constatat ca femeia si barbatul nu sunt prezentati pe picior de egalitate in cartile pentru cei mici. Contestatarii manualelor sunt de parere ca aceste idei ii indoctrineaza pe elevi. Practic, acestia sunt invatati de mici ca mama este cea care trebuie ii ajute la teme si sa faca de mancare.

Femeia este prezentata ca fiind sensibila, in timp ce tatal este cel mai puternic om din lume, are intotdeauna o cariera si poate rezolva tot ceea ce ea nu reuseste. La 7 ani, Luca pare sa stie foarte bine care sunt rolurile parintilor in familie: “Cum e mama? Buna, iubitoare, mama spala, calca, tata merge la serviciu“.

Nimic mai gresit, spun reprezentantii Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, care au analizat mai bine de un an toate Abecedarele dupa care invata copiii. Aceasta situatie este prezentata foarte clar in familia Maita, unde tatal a preluat de mult rolul de mama. Ionut este cel care se ocupa de cresterea celor mici.

Ne trezim dimineata, mancam, mergem la gradinita, eu ma duc la serviciu, apoi ii iau de la gradinita, mergem in parc’‘, declara Ionut. Ana, mama celor doi copii si sotia lui Ionut, este presedinta unei asociatii, iar asta ii ocupa foarte mult timp. Ca sa nu mai existe loc de contestatii, oficialii din Minister recomanda si ei modificarea manualelor.

”Manualele sunt invechite, facute dupa programe vechi. Vom recomanda editurilor sa tina cont de aceste idei
“, a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat invatamant preuniversitar. Prin urmare, de anul viitor copiii vor invata ca si femeile pot avea o cariera si ca nu-i o rusine ca tatal sa vada de cei mici.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a intrat recent in posesia copiei unui document emis in urma cu doua saptamani de catre Ministerul Educatiei prin care se confirma practica de inscriere din oficiu a elevilor la orele de Religie, precizeaza ASUR intr-un comunicat de presa, in care solicita Ministerului Educatiei “retragerea de urgenta a adresei sus-mentionate si cere acestuia sa ia toate masurile care se impun pentru a preveni indoctrinarea religioasa a elevilor.”

Pe data de 17 octombrie, a fost trimisa catre Inspectoratele Scolare Judetene o adresa semnata de catre trei inalti functionari si avizata de catre secretarul de Stat, dl. Stelian-Victor Fedorca, prin care se reafirma politica Ministerului de inscriere din oficiu a elevilor la orele de religie, predate de o maniera confesionala, mentioneaza ASUR.

“Ministerul invoca ‘libertatea de religie’. Unde este aceasta libertate atunci cand copiii sunt inscrisi, din oficiu, la orele de religie? Va reamintesc ca, in scoala, se preda la ore religia unui singur cult. Ce vor studia elevii? Religia ortodoxa? Religia catolica? Religia musulmana? De unde stie directorul scolii, in absenta unei cereri exprese din partea parintilor sau a elevului, de ce confesiune apartin acestia? Legea Educatiei prevede explicit un drept, nu o obligatie, iar decizia Curtii Constitutionale din 1995 spune clar acest lucru,” a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Potrivit ASUR, “inscrierea din oficiu a elevilor la orele de religie contravine atat Art. 18 din Legea Educatiei, ce prevede studierea religiei conform confesiunii proprii, cat si Deciziei nr. 72 a Curtii Constitutionale, aceasta din urma afirmand explicit ca prevederile privind predarea religiei trebuie interpretate:

[…] in stricta conformitate cu cele ale art.29 din Constitutie, in sensul carora ‘nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa contrare convingerilor sale’ si ‘parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine’. O alta interpretare ar fi vadit neconstitutionala.”

In consecinta, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei retragerea de urgenta a adresei sus-mentionate si cere acestuia sa ia toate masurile care se impun pentru a preveni indoctrinarea religioasa a elevilor. “ASUR sustine necesitatea predarii in scoli a unui curs de istorie a religiilor menit a educa elevii in spiritul intelegerii si tolerantei si renuntarea la actualul sistem confesional, ale carui efecte nocive le-am constatat in ultimii ani,” scrie in comunicat.

Arhiepiscopul catolic de Ottawa (Canada) a condamnat noile legi ale ţării care permit euthanasia, chemând guvernul să interzică sinuciderea asistată. Clericul Terrence Prendergast a spus că „legalizarea eutanasiei este o respingere a celui mai preţios dar pe care l-a dăruit umanităţii: viaţa însăşi”.

El a chemat creştinii să se roage mai mult pentru ca guvernul să continue să protejeze pe vârstnicii venerabili ai ţării. Prendergast a vorbit la „Cina Carităţii” din capitala Canadei, pornind de la cea de-a patra poruncă a lui Dumnezeu: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta”.

„Cum cinstim pe părinţii noştri se schimbă cu anotimpurile vieţii. Aşa cum bătânii noştri au mai multă nevoie de ajutor de la noi decât ni-l pot da nouă, îi cinstim ajutându-i să treacă de la slujirea lucrării la slujirea fiinţei. Ne cinstim seniorii cu timp, cu atenţie şi cu iubire”.

El a adăugat că „o cultură a vieţii valorizează viaţa, o hrăneşte şi se îmbogăţeşte din ea. Niciodată nu trebuie să ne gândim la bătrâni ca la o povară inutilă, iar iubirea este răspunsul cel mai bun împotriva unei culturi care vede moartea ca o problemă”.

O fetiţă din Marea Britanie a ajuns la pubertate de la vârsta de şase ani, când a avut prima menstruaţie, scrie Daily Mail.

Mama Atlantei Carson a povestit drama prin care a trecut atât ea, cât şi fiica ei, tocmai pentru că niciuna dintre ele nu era pregătită pentru aceste schimbări. “Când a văzut sânge, m-a întrebat disperată când o să se oprească şi mi-a spus că nu-i place. Mi s-a rupt inima când am văzut cum fiica mea este privată de o copilărie normală”, a spus Emma, mama fetiţei, care la opt ani deja poartă cupa C la sutien şi are acnee.

Deşi li s-a părut extrem de ciudat, doctorii care au consultat-o pe Atlanta au găsit-o perfect sănătoasă. Studiile realizate au arătat că vârsta medie la care fetele ajung la pubertate a scăzut foarte mult, aceste schimbări fiind provocate de mâncarea procesată, mediul toxic, absenţa mişcării şi efectele monitoarelor calculatoarelor şi televizoarelor.

Tabitha Randell, oficial al Societăţii Britanice de Endocrinologie Pediatrică şi Diabet, a declarat că, urmare a faptului că cei mici se îngraşă mult mai repede decât este normal, corpul acestora produce leptină, o substanţă care produce dereglări hormonale specifice pubertăţii. Situaţia este valabilă şi în cazul băieţilor, a căror vârstă la care ajung la pubertate este de 9 ani pentru cei de culoare şi 10 pentru cei caucazieni.

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 211, 30 oct 2012

Scotia – Avort. Conform ultimelor statistici, Scotia e pe locul doi in lume privind incidenta avortului la adolescente. Cuba e pe primul loc. Veti observa ca peste 90% din adolescentele scotiene invoca “probleme fizice si psihologice” cauzate de sarcina, ca justificare a avortului. Care femeie gravida nu a avut vreodata probleme fizice sau psihologice din cauza sarcinii? Daca toate ar fi avortat pe baza acestei justificari, specia umana ar fi incetat sa mai existe cu mii de ani in urma (Link).

Irlanda – Drepturile copiilor. In noiembrie, irlandezii vor vota asupra unui amendament constitutional care sa insereze drepturi pentru copii in constitutia irlandeza. Comentariul alaturat explica de ce ideea aceasta nu e buna, nici pentru copii, dar mai ales pentru parinti, deoarece le submineaza drepturile parentale. Ne intrebam, de ce nu, mai bine, un amendament constitutional care sa confere drepturi parentale (Link).

SUA – Demografie. Statisticile privind nasterile anului 2011 in SUA au fost emise recent. Si SUA incepe sa imbatraneasca. Anul 2011 a fost al patrulea an consecutiv cand numarul copiilor nascuti in America a scazut. In 2011 s-au nascut 3,95 milioane de copii, cu 40.000 mai putin decat in 2010. In linkul care vi-l dam aflati un comentariu despre raport, cat si textul lui integral. Demografii sunt cvasi-unanimi ca exista o corelatie directa intre scaderea populatiei si criza economica (Link).

SUA – Casatorii homosexuale. Mai devreme in octombrie, tribunalul federal de recurs din New York a invalidat legea federala, adoptata in 1996, care defineste casatoria barbat-femeie. A declarat-o ca discriminatorie la adresa homosexualilor. Urmeaza ca tribunalul suprem SUA sa-si spuna cuvantul final pana in iunie 2013 (Link).

Suedia – Homeschooling. Revenim astazi cu anuntul de joi. Vesti bune parvin din Suedia privind educatia la domiciliu a copiilor. Statul suedez e foarte ostil educatiei la domiciliu. Dar, recent, un tribunal suedez a invalidat amenda autoritatilor si le-a constrans sa acorde permisiune unor evrei suedezi care din motive religioase doresc sa-si educe copiii acasa (Link).

Global – Casatorii homosexuale. Recent, CNN a alcatuit o lista cronologica a tarilor si provinciilor care au legalizat casatoriile homosexuale. Lista, cu toate ca e mica, e in crestere (Link).

Candva Marea Britanie – Homosexuali putini. Doar 1 din 66 de persoane din Candva Marea Britanie se identifica drept homosexuali, bisexuali sau lesbiane, conform unui sondaj recent. Office of National Statistics a facut un sondaj conform caruia 1,5% dintre barbati se declara homosexuali, 0,7% dintre femei lesbiene si 0,4% bisexuali. Adica 1 din 66 de britanici intra in aceasta categorie. In sondaj au fost incluse 350.000 de persoane. Propaganda homosexuala ne spune ca 10% din populatia adulta e homosexuala. Numarul celor care se identifica ca fiind homosexuali in Candva Marea Britanie, insa, e in crestere in comparatie cu 2010, cu 0,1% (Link).

Irlanda de Nord – NU casatoriilor homosexuale. Mai devreme in luna, Parlamentul Irlandei de Nord a respins o motiune a Verzilor (“Greens”) de legalizare a casatoriilor homosexuale in Irlanda de Nord. Majoritatea separatistilor irlandezi au votat impotriva (Link).

Bioetica – Embrion uman artificial. Recent, un grup de oameni de stiinta din Oregon, SUA, au anuntat ca au creat primul embrion din lume tri-partit, adica cu material genetic de la trei persoane, doua femei si un barbat (Link).

Chicago – Transexualii castiga. Saptamana trecuta, transexualii statului american Illinois au castigat un “drept” nou – pot sa-si obtina certificate de nastere noi chiar daca nu isi schimba sexul biologic. Pana acuma li se emiteau astfel de documente doar daca isi schimbau sexul biologic prin operatii chirurgicale. Acum o pot face fara efectuarea acestor proceduri, daca primesc certificat din partea unui psihiatru care atesteaza ca persoana in cauza, cu toate ca biologic apartine unui sex, mental si psihologic crede sau doreste sa apartina celuilalt sex (Link).

Sociologie – Tatii conteaza. Tot mai des se vantura notiunea de “genderless parenting” – adica ca e irelevant daca un copil e crescut intr-o familie binara (barbat-femeie), monoparentala ori de persoane de acelasi sex. Recomandam comentariul alaturat care respinge acest mit. Titlul e sugestiv “Men don’t mother” (“Barbatii nu pot fi mamici”) (Link).Filozofie – Nici Darwin, nici Dumnezeu. Thomas Nagel, profesor de filozofie si drept la New York University, nu crede in Dumnezeu. E ateu, dar nu crede nici in Darwin. Respinge atat teismul, cat si evolutionismul. Recent, a publicat Mind and Cosmos, o carte in care critica cu agresivitate evolutionismul ca fiind incapabil de a explica aparitia constiintei umane. Constiinta, inteligenta, cunostinta, abilitate de a diferentia intre rau si bine, spune el, sunt fenomene si atribute umane care nu pot fi explicate in termeni evolutionisti (Link).

Cancerul mamar – Prevenire. Octombrie e luna cancerului mamar, luna in care ni se aminteste de ravagiile pe care acest flagel le face in toata lumea si aminteste femeilor ce trebuie sa faca ca sa-l previna. In Romania auzim numeroase spoturi radio in aceasta vreme, pe aceasta tema. Cateva masuri preventive au fost recent analizate si recomandate de CNN (Link).


Categorii

Educatie, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Televizorul a ucis eroii copilariei/ Lupta corectilor politic: ASUR ataca din nou ORA DE RELIGIE, manualele ar DISCRIMINA femeile/ PUBERTATE DEREGLATA din cauza ALIMENTELOR PROCESATE SI A MONITOARELOR (stiri familie)

  1. “Societatea românească este străbătută astăzi de curente care doresc regândirea rolului Bisericii în exercitarea educației tinerelor generații. Ar fi incorect însă ca acest rol să fie diminuat. Dimpotrivă, ar trebui căutate căi de creştere. Și aceasta pentru că membrii acestei comunități au dreptul să interacționeze cu un depozitar uriaș de informație, experiență și practică de civilizaţie aflat în Biserică, cum au şi dreptul să-l refuze. Reducerea prezenţei Bisericii în actul educaţional ar intensifica şi mai mult tendinţele manifestate tot mai insistent de a reduce pe om doar la ceea ce simte, doar la nevoile subzistenței biologice. O astfel de abordare ar conduce la o nevalorificare a unei experienţe umane care s-a dovedit viabilă și ar dăuna unei abordări holistice a omului. Acesta ar trebui perceput ca întrepătrundere a unor realități biologice, intelectuale, emoționale subsumate unei dimensiuni spirituale de care, în onestitate, nimeni nu poate face abstracție.”

    http://www.doxologia.ro/cuvantul-ierarhului/dreptul-la-educatie-perspectiva-spirituala

    [am pus noi linkul original; nota admin.: pe cat posibil, recomandam a nu mai folosi sursele plagiatorilor]

  2. “va vor luat totul, va vor lua Ardealul…”

    http://smartwoman.hotnews.ro/Ce-ne-mai-uneste

  3. ML@

    De unde este acest citat “va vor luat totul, va vor lua Ardealul…”?

  4. Citatul este asa:

    Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Manis, 81 ani, Codlea)

    Nu a spus parintele Arsenie ca ne vor lua Ardealul!!!

  5. Sânziana@

    EXACT!

    ML@
    Sa nu umblam cu cioara vopsita!

  6. @Daniela
    Am reactionat simultan. Mesajul pe care l-ati postat nu aparuse si am reactionat spontan. Aceasta ne-ar mai lipsi acum sa se raspandeasca zvonul ca parintele a spus ca ne vor lua Ardealul!! Din contra a spus ca va cadea ploaie de foc peste cei care vor ataca intr-o noapte Romania! Si a mai spus ca in Ardeal credinta va pieri si ca Sibiul va fi ultimul care va mai pastra dreapta credinta dar ca si el va cadea. Sper totusi ca aceasta proorocire sa nu insemne ca nu va mai fi chiar nici un drept in Ardeal!!

  7. Din păcate mai sunt oameni care încă nu-și dau seama că masoneria antihristică, prin paravanul serviciilor secrete infiltrate în toate structurile și instituțiile statului (ministere, agenții guvernamentale sau neguvernamentale, partide politice, presă, etc), induce și conduce mersul societății (prin media, sistemul de învățământ și decizii politice = legi)
    spre o ateizare și răzvrătire a oamenilor nu numai față de normele creștine, ci și față de bunul simț, normele umane universale = legea firii.

    Iată că unii mai au curajul să arate marea infiltrare și diversiune a serviciilor, care, la un ordin acționează sincron pentru apărarea mafioților de la conducere și anularea opoziției:

    http://www.cotidianul.ro/fenomenul-infiltrarii-redactiilor-din-romania-cu-agenti-ai-serviciilor-de-informatii-in-atentia-pe-199056/

    Problema este că, mutilându-i și otrăvându-i prin alimentație, medicație și educație pe copii de pe acum, nu va mai apărea nicicând o opoziție (de fapt ăsta este planul lor pe termen lung). Pe de o parte la nivelul familiei, părinții nu vor mai putea face față ”evoluției rapide” a copiilor care vor grăbi experiențe și preocupări tot mai ”emancipate” – la nivel micro, iar pe de altă parte, alterându-li-se simțirile firești, moralitatea, judecata și creierul, oamenii viitorului (nu numai copiii, dar în special ei) nu se vor mai solidariza spre un scop bun comun – la nivel macro. Deja se vede cu ochiul liber că oamenii nu se mai pot mobiliza spre un scop nobil unitar. Sunt dezbinați și vor fi și mai dezbinați prin dezinformare și manipulare: calomnierea oamenilor și valorilor – reper.

    Este maare și crunt războiul diavolului și al acoliților lui omenești contra lui Dumnezeu, a Mântuitorului Hristos, a Bisericii și a Evangheliei Lui. Iar cheia rezistenței noastre, a creștinilor, este unitatea în dreapta credință, în rugăciune și faptă, cu strămoșii și înaintașii noștri ortodocși. Să sporim unitatea dintre noi, fraților, și să lăsăm intrigile cancaniste care strecoară dezbinarea după planul diabolic ”divide et impera”.

  8. Pingback: "JURNALUL UNUI PUSTI" - bestseller-ul contra-educatiei sau cum ne pervertim singuri copiii, de dragul "emanciparii" si patimii de "a fi in randul lumii" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: ASUR vrea sa declanseze VANATOAREA DE "ORTODOCSI FUNDAMENTALISTI" DIN SCOLI. Scandal pe marginea "INDOCTRINARII RELIGIOASE" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: ASUR declanseaza din nou CAMPANIA ANTI-ORTODOXIE legata de ora de religie - Recomandari
  11. Pingback: BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre - Recomandari
  12. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA! - Re
  13. Pingback: Studii: JOCURILE VIDEO SI DESENELE ANIMATE ne transforma copiii in AGENTI AI VIOLENTEI/ Un nou fenomen in Marea Britanie: RETARD INFANTIL NECAUZAT DE PROBLEME MEDICALE [video] - Recomandari
  14. Pingback: Militantii anticrestini vor sa “SPARGA MONOPOLUL BOR” asupra manualului de RELIGIE prin impunerea grilei CORECTITUDINII POLITICE, inclusiv in ceea ce priveste “MINORITATILE SEXUALE” - Recomandari
  15. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
  16. Pingback: CE JUCARII, JOCURI sau PAPUSI CUMPARAM COPIILOR? Cum si in ce scop se creeaza la copii ATRACTIA PENTRU URAT SI MONSTRUOS si cum sunt invatate fetitele sa se identifice cu femeile “usoare” (efectul “BARBIE”)? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare