CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA!

15-02-2014 28 minute Sublinieri

iulia-cristina-ionescu-eleva-disparuta-sf-sava

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost identificată de şeful de tren care a anunţat Poliţia, ea aflându-se în prezent la Focşani, cu autorităţile, au declarat reprezentanţii CFR.

UPDATE Şef de tren: Fata dispărută era însoţită de un călugăr în gara Suceava, dar a urcat singură în tren Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri din Capitală, a fost însoţită în gara din Suceava de un bărbat în straie monahale, care i-a cumpărat biletul de tren pentru Bucureşti, fata urcând singură în tren, după ce şi-a dat jos hainele călugăreşti, în prezent fiind în audieri la Focşani. Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova – Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gară de un bărbat şi el îmbrăcat în haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti. Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.

“S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu”, a spus Catană. Şeful de tren a anunţat Poliţia la 112, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv. Fata a fost recunoscută de un angajat CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători. Potrivit sursei citate, fata a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet. Şeful de tren a anunţat Poliţia, iar poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani. Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

UPDATE Patriarhie: Nu avem deocamdată informaţii că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire din Suceava Constantin Stoica a spus că, imediat după aflarea veştii că fata a fost găsită şi că a urcat în tren la Suceava, unde era îmbrăcată în haine de călugăriţă, Patriarhia a contactat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să verifice dacă Iulia Ionescu a plecat de la o mănăstire de acolo. Până în acest moment, nu s-a confirmat că fata ar fi fost la o mănăstire din zonă, dar verificările continuă, a mai spus Stoica. […]

Iulia Ionescu, eleva dispărută în urmă cu trei zile, a fost găsită într-un tren care venea dinspre Suceava, fiind predată de lucrătorii CFR Poliţiei.

Potrivit primelor informaţii, fata a fost coborâtă din tren la Focşani şi preluată de autorităţi. Fata a fost identificată de angajatul CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători. Ea a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet. Şeful de tren a anunţat Poliţia, iar poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani. Fata era îmbrăcată în veşmânt bisericesc, a mai spus Predescu. [probabil doar haine negre, dar ignoranta e prea mare la noi… n.n.]

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj. Fata era căutată în gări, autogări, dar şi aeroporturi, de unde au fost luate imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Totodată, în aceste zone au fost chestionaţi sute de taximetrişti. Iulia Ionescu a dispărut miercuri. Poliţiştii au cerut ajutorul populaţiei pentru a fi găsită, au reconstituit o parte din traseul făcut de elevă  şi au continuat căutările în gări, autogări şi chiar în aeroporturi.

Iulia Ionescu s-a despărţit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor, urmând ca fata să meargă la Colegiul “Sfântul Sava”, de pe strada Berthelot, unde studia în clasa a IX-a, dar ea nu a mai ajuns la şcoală. Poliţiştii au reconstituit o parte din traseul adolescentei, despre care se ştie că a ajuns, în seara zilei de miercuri, la un magazin de pe Bulevardul Kogălniceanu, unde şi-a vândut telefonul mobil, un I Phone 5, şi lănţişorul din aur, pentru 800 de lei.

După ce Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri în Capitală, a declarat că fiica sa în vârstă de 15 ani avea un duhovnic, sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru „Adevărul“, că acest lucru nu este considerat normal într-o societate modernă. Sociologul Alfred Bulai a declarat că într-o societate modernă faptul că o tânără în vârstă de 15 ani are un duhovnic nu este tocmai obişnuit.

„Într-o societate modernă nu e deloc normal. Nu e ceva de condamnat, dar din punctul meu de vedere nu este recomandabil. Un adolescent de 15 ani ar trebui să se orienteze spre alte activităţi, de exemplu spre şcoală“, susţine Alfred Bulai.

De asemenea, sociologul spune că de obicei tinerii din societatea modernă nu sunt interesaţi într-o mare măsură să aibă o legătură foarte strânsă cu divinitatea şi că, de cele mai multe ori, tendinţa de a merge către religie sau către găsirea unui dohovnic se manifestă odată cu înaintarea în vârstă.

„La 15 ani eşti uşor de racolat“

Daniel Ionescu, tatăl tinerei dispărute, spune că bănuieşte că fiica sa ar fi fost ademenită în anumite cercuri. În replică, Bulai spune că şansele ca un adolescent de vârsta Iuliei să fie atras cu uşurinţă sunt destul de mari.

„În situaţia de faţă, părinţii au tendinţa de a supraevalua copilul pentru că sunt sub o presiune foarte mare. Oamenii vorbesc, e fată, are 15 ani, ar fi putut să plece de acasă. Cu siguranţă că la 15 ani eşti uşor de racolat“,

precizează sociologul Alfred Bulai. În ceea ce priveşte scrisorile pe care Iulia Ionescu (foto dreapta) i le lăsa mamei sale deseori, şi în care spunea că o iubeşte sau că regretă dacă uneori o supără, Bulai spune că demonstrează ataşamentul şi dependenţa faţa de familie.

„Depinde de cum a fost crescută, obişnuită. La fel e şi cu religia, dacă familia este la fel de credincioasă şi a crescut într-un mediu religios e normal ca şi ea să fie la fel“, a încheiat psihologul.

Duhovnicul fetei nu face declaraţii Contactat de reporterii ziarului „Adevărul“, preotul Visarion Alexa, duhovnicul Iuliei Ionescu, a spus că nu poate face declaraţii în legătură cu viaţa personală a tinerei.

„Nu pot vorbi despre acest subiect în primul rând pentru că sunt preot, dar şi pentru că familia m-a rugat să fiu discret în legătură cu această situaţie“, a precizat Visarion

Toata Politia Romana este in alerta. O adolescenta de 15 ani, Iulia Ionescu, eleva eminenta la colegiul ”Sfantul Sava” din Bucuresti, a disparut. Fata, care a intrat cu media 10 la liceu, este de negasit de miercuri. Ultima care a vazut-o a fost chiar mama ei, de care s-a despartit in drumul catre scoala. Iulia n-a mai ajuns acolo, asa ca parintii au anuntat autoritatile. Specialistii in investigatii criminale s-au alaturat vineri centrului de comanda deja format si au preluat cazul. Deocamdata, s-a aflat ca eleva i-ar fi trimis duhovnicului ei un e-mail in care-i spunea ca ar dori sa se retraga la manastire. Ai ei se tem insa ca a fost rapita. Fata cuminte si frumoasa, premiata la olimpiade, parca a intrat in pamant de doua zile. Miercuri dimineata, mama si fiica au plecat impreuna cu metroul. In jurul orei 12 s-au despartit la Eroilor, de unde femeia a plecat spre serviciu iar adolescenta spre scoala.

Daniela Ionescu, mama Iuliei:

Am vazut-o cum iese la microbuz sa mearga la scoala si eu mi-am continuat drumul. De atunci nu mai stiu nimic de ea. Primul lucru cand am vazut ca nu ma suna, m-am gandit ca poate a uitat. Am sunat-o eu si am vazut ca e inchis ne-am mirat toti si am crezut ca i-a furat cineva telefonul”. Speriata, mama a fugit la Colegiul Sfantu Sava.

Mama Iuliei:

Am fost la liceu si cand am vazut ca nu a ajuns deloc am zis ca cineva a rapit-o“.

Elena Crocnan, director Colegiul Sf. Sava:

Imediat ce a aparut acest eveniment nefericit, am luat legatura cu clasa si colegii ei nu au putu sa spuna prea multe despre ea. Vineri dimineata am anuntat si inspectoratul chiar daca este un eveniment in afara scolii, e ceva foarte grav si trebuie sa-l anuntam“.

Frosela Chirita Mihaela, diriginta Iuliei:

Ultima discutie a ei a fost pe la ora 10, cu o alta eleva si ea calificata la olimpiada de fizica pe municipiu, de sambata. Nu a manifestat nicio intentie sa plece undeva era preocupata de scoala. Cand a fost viscolul acela pe 25, a fost la olimpiada de fizica si a luat locul 1 s-au afisat rezultatele. Avea toate motivele sa fie implinita din punct de vedere scolar. Familial, banuiesc ca… nu am observat nimic.

Mama Iuliei:

Era bucuroasa si imi spunea ca o sa aiba doar medii de 9 si 10 si ca o sa le treaca in carnet joi si ca abia asteapta sambata sa mearga la Olimpiada ca era la faza pe judet. Glumea in metrou, ca ce bine ca e cald afara, ca daca trece de Chimie are timp sa se pregateasca si de engleza” Temandu-se ca s-a intamplat ceva grav si nu este o simpla fuga de acasa, mama a cerut indata ajutorul politiei. Nici tatal nu crede ca fata a plecat la manastire asa cum s-a speculat initial. Intr-un mesaj trimis Stirilor PRO TV, Daniel Ionescu afirma ca: “Iulia in acest moment sufera. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa o gasim. Nu este la manastire desi as vrea sa fie acolo. Acolo ar fi in siguranta, nu lipsita de libertate“.

Mama Iuliei: ” Au trecut 3 zile si e clar ca cineva o tine sechestrata si nu poate sa ne anunte. Nu banuiesc pe nimeni, noi credem ca cineva a rapit-o de pe strada si nu o lasa sa ajunga la noi.

Ieri, la 24 de ore de cand nu a mai putut fi contactata, adolescenta a fost declarata oficial disparuta.

O singura data au mai avut parintii probleme cu Iulia. S-a intamplat acum 3 ani cand, conform anchetatorilor, i-a spus duhovnicului ei, preotul Visarion Alexa, ca vrea sa mearga la manastire. Fata e foarte credinicioasa si merge des la biserica. Parintele a reusit atunci sa o opreasca. Vineri, a fost audiat de Politie si a recunoscut ca recent a mai primit un mesaj. Iulia i-ar fi spus iar ca vrea sa imbrace haina monahala.

Preot Visarion Alexa, duhovnicul Iuliei:

Vreau sa o gasim cat mai repede, las familia sa decida ce informatii intra in posesia dvs. Venea aproape in fiecare duminica la biserica cu bunica si parintii. Acel mesaj trimis mie a ajuns in atentia politiei si ei l-au preluat in ancheta“.

Imediat politistii au cerut Patriarhiei Romane sa ajute la cautari.

Preot Constantin Stoica – purtator de cuvant Patriarhia Romana:

In manastiri nu sunt primiti minorii, una din conditiile sa fi primit in monahism este ca trebuie sa fii major. Daca un astfel de minor ar bate la poarta unei manastiri, staretul va anunta politia despre prezenta lui. Pana acum nu s-a inregistrat la nicio manastire de langa Bucuresti vreun astfel de caz.”

Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut vineri ca specialisti in Investigatii Criminale sa se alature centrului de comanda care a inceput de joi cautarile. Surse din interiorul anchetei spun ca a fost gasit deja telefonul fetei. La fel si un lantisor. Le-ar fi lasat miercuri la o casa de amanet si au fost recuperate de la cel care le cumparase si intentiona sa le vanda la un pret mai mare. Politistii au cerut lista cu toate convorbirile telefonice dar si imagini de la statia de metru Eroilor.

Iulia nu e cautata acum numai de familie, politie si reprezentanti ai bisericii. Fotografia fetei si cateva date privind disparitia ei au fost vazute de mii de oameni pe retelele de socializare. In incercarea de a da o mana de ajutor, cei care primesc pagina o dau imediat mai departe cunoscutilor. Miercuri, atunci cand a disparut, fata era imbracata intr-o camasa alba, pantaloni negri, ghete negre, pulover mov si o scurta neagra cu nasturi aurii. Iulia are 1,67 m, 50 de kilograme si ochii verzi. Oricine o vede este rugat sa sune cat mai repede la 112. Toti cei care o iubesc o asteapta in siguranta, acasa.

  • Gandul:

Lista integrală a celor 25 DE COPII DISPĂRUŢI pentru care Guvernul ar trebui ”să depună toate eforturile” şi ”celulele de criză” pentru a fi găsiţi

În România dispar în fiecare an în medie 3.000 de copii. 97% dintre ei sunt găsiţi, cea mai mare parte în primele trei săptămâni. Din restul de 3%, despre mulţi nu a mai aflat nimeni niciodată. Au rămas pe lista cazurilor urgente ale Poliţiei, care începând de miercuri, odată cu dispariţia Iuliei Cristina Ionescu, eleva de 10 de la ”Sfântul Sava”, are 25 de nume. Pentru acest ultim caz, de la Guvern, ”prin dispoziţia” vicepremierului Gabriel Oprea, s-a înfiinţat o celulă de criză, din care fac parte inclusiv lucrători ai DGIPI, care ”să coordoneze activităţile derulate pentru găsirea minorei”. Mai mult, Oprea ”a cerut să fie depuse toate eforturile pentru găsirea minorei şi să fie informat permanent cu privire la evoluţia situaţiei operative”. „Poate că dacă avea un prieten, ar fi fost mai simplu. O ţinea dragostea o săptămână, dar măcar ştiam de unde să o luăm”, spune tatăl Iuliei Cristina Ionescu, care nu crede că fiica sa a fugit pentru a merge la mănăstire, aşa cum au fost prezentate primele informaţii publice, şi se teme să nu fi fost ”ademenită sau păcălită în vreun fel”.

Gândul vă prezintă povestea emoţionantă a Iuliei Cristina Ionescu, precum şi lista celorlalţi 24 de copii dispăruţi pentru care ar trebui depuse toate eforturile să fie găsiţi. La 15 ani, Iulia Cristina Ionescu este o fată care nu are timp liber. Învaţă de 10 pe linie, medie cu care a intrat la prestigiosul Colegiu Naţional „Sfântul Sava” în 2013. Învăţătura este principala ei preocupare încă din şcoala generală. O face pentru că aşa îi place, nu o forţează nimeni, povesteşte tatăl ei, Daniel Ionescu, pentru gândul.

Ziua la şcoală, seara acasă, sâmbăta la olimpiade, duminica la activităţi şcolare şi la biserică împreună cu bunica ei. Asta e, în mod grosier, viaţa Iuliei. Nu e bisericoasă din cale-afară, spun părinţii, însă la vârsta ei fragedă, are deja un duhovnic căruia i-a spus de mai multe ori că vrea să meargă la mănăstire. Miercuri, la ora 12, Iulia Cristina Ionescu a dispărut pe drumul către liceul unde învaţă, “Sfântul Sava”.

„Nu este naivă, dar un copil de genul ăsta e foarte uşor de prostit”, spune tatăl Daniel Ionescu, director administrativ într-o companie multinaţională. Ultima întâlnire dintre Iulia şi tatăl ei, care este divorţat de mama fetei, a avut loc sâmbăta trecută. S-au plimbat prin mall, Iulia a băut un suc de portocale şi şi-a cumpărat carteaCiocoii vechi şi noi”, de Nicolae Filimon. Îi trebuia la şcoală. Privită din depărtare, fără să o cunoşti personal, Iulia Ionescu pare genul de copil care deşi trăieşte împărţită între doi părinţi divorţaţi de 6 ani, locuind cu mama ei, are de toate şi îşi ţine viaţa în frâu cu ambele mâini, poate un pic prea strâns pentru vârsta ei – cu rezultate foarte bune la învăţătură, fără derapaje sociale, fără cluburi sau baruri, cu vizite regulate la biserică. Pe de altă parte, diriginta ei de la liceu spune că nu prea are prieteni şi că nu este genul de fată expansivă, care să vorbească prea mult despre viaţa ei. Sâmbătă, Iulia ar fi trebuit să participe la o etapă a olimpiadei de fizică. „Pare un copil neînţeles. Copiii asta caută, înţelegere şi acceptare”, spune Daniela Gheorghe, specialistă în psihologia copiilor. De cele mai multe ori, când nu găsesc înţelegere nicăieri în jur, intră în depresie şi ajung să îţi găsească diverse salvări. Una dintre ele, mai rară, este credinţa în Dumnezeu, însă este vorba de o relaţie de credinţă prost-înţeleasă, tocmai pentru că se bazează pe disperarea depresiei [?!], mai spune psihologul, care crede că preoţii ar trebui să le explice cu mare atenţie copiilor de acest fel ce înseamnă credinţa, nu să îi încurajeze în căutarea unei vieţi monahale.

Poliţia verifică persoanele cu care Iulia a vorbit la telefon în ultimele 10 zile. Ea ar fi lăsat un bilet că pleacă la mănăstire

Miercuri, 12 februarie, în jurul orelor 12, Iulia s-a despărţit de mama sa la staţia de metrou Eroilor, ea plecând cu alt mijloc de transport în comun, spre liceul „Sfântul Sava”, la ore. „Ea are o înţelegere cu mama ei, când ajunge în clasă să îi dea un sms sau să o sune, ca să ştie că a ajuns la şcoală. Acest lucru nu s-a întâmplat. La pauză, maică-sa a sunat-o ea. Telefonul era închis”, povesteşte Daniel Ionescu cum a început totul. După căutări pe cont propriu, părinţii Iuliei au mers a doua zi la Poliţie şi au dat-o dispărută.

Vineri, poliţiştii Capitalei au apelat la sprijinul populaţiei, publicând fotografia Iuliei şi semnalmentele ei: „înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre”. Fără să fie un caz de dispariţie ieşit din comun, vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat înfiinţarea unei celule de criză la nivelul Poliţiei Capitalei, la care să fie cooptaţi şi specialişti ai serviciului secret al Internelor, DIPI (fostul “Doi şi-un sfert”). Anchetatorii au stabilit până acum că miercuri seara, Iulia şi-ar fi vândut telefonul Iphone 5 şi un lănţişor de aur unei persoane din sectorul 1, care le-a vândut mai departe.

Prima pistă, aceea că s-a refugiat la preotul ei duhovnic s-a dovedit falsă, după ce părintele Visarion Alexa, de la biserica “Sfântul Nicolae”, a fost audiat de poliţişti. Organizaţia “Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual”, care colaborează cu Poliţia în astfel de cazuri, a distribuit pliante în judeţele Suceava, Iaşi şi Neamţ, unde se află cele mai renumite mănăstiri din ţară, la solicitarea anchetatorilor, care nu au abandonat acest fir, după ce Iulia Ionescu ar fi lăsat părinţilor un bilet în care anunţă că pleacă la o mănăstire.

“Nu ar fi primul caz de copil care să fie găsit la mănăstire, dar totuşi nu sunt multe astfel de cazuri”, explică pentru gândul Andreea Adam, cea care coordonează căutarea din partea ong-ului respectiv. Cu toate acestea, părinţii Iuliei resping cu tărie această ipoteză cu plecatul la mănăstire şi spun, într-un comunicat adresat presei, că dacă Iulia ar fi plecat într-adevăr la o mănăstire, ea ar fi fost găsită de miercuri până acum. “Nu te poţi ascunde la mănăstire”, spun ei. Poliţiştii verifică de asemenea persoanele cu care Iulia a vorbit la telefon în ultimele 10 zile dinaintea dispariţiei.

„Părinte, mie mi-ar plăcea să mă rog la mănăstire”

„I-aş mulţumi bunului Dumnezeu să o găsească la o mănăstire. Dar mie mi se pare că se merge pe ipoteza asta în care stăm liniştiţi. Poate a fost ademenită, nu ştiu, avea şi acel Iphone… Ce să crezi, când e vorba despre un copil eminent, care are numai 10, care nu merge în cluburi şi baruri?”, se teme tatăl fetei de ce poate fi mai rău. Iulia nu este din cale-afară de credincioasă, spune Daniel Ionescu, în ciuda faptului că la vârsta ei, de doar 15 ani, avea deja de ceva timp un preot duhovnic, căruia i se confesa. „Duminica se ducea cu bunica ei la biserică. Este credincioasă, vrea să viziteze mănăstiri. Discuta cu preotul de acolo, îi spunea ‘părinte, mie mi-ar plăcea să mă rog la mănăstire’. Da, foarte frumos, dar de aici până să zici că a fugit la mănăstire…”, nu crede tatăl în această ipoteză. Totuşi, Iulia a mai avut un episod în trecut, în care a spus că vrea să plece la mănăstire. „A vorbit cu părintele aceleaşi lucruri, dar nu a plecat, nu şi-a făcut vreun bagaj”, spune Daniel Ionescu, pentru gândul.

În loc de timp liber, olimpiade. „Aşa e ea, un copil silitor. Mă rugam eu de ea, nu te mai duce la toate”

Ultima oară am fost amândoi la mall, sâmbătă. Am stat la Diverta, ea şi-a cumpărat ‘Ciocoii vechi şi noi’, avea nevoie la şcoală. A băut un suc de portocale, era foarte grijulie cu chestiile astea. Ne-am plimbat, am vorbit, am glumit”, îşi aminteşte Daniel Ionescu cum şi-a petrecut ultima oară timpul cu fiica sa, înainte să înceapă toată nebunia dispariţiei.

Deşi soţii Ionescu sunt divorţaţi de 6 ani, iar Iulia locuieşte cu mama ei, tatăl spune că relaţiile dintre ei au rămas ca într-o familie normală: „Mergem împreună în excursii, în vacanţe, şi în ţară, şi afară. Sâmbăta ieşim împreună”. Totuşi, Iulia nu este ca cei mai mulţi adolescenţi de vârsta ei. Şi în timpul liber, ea se dedică învăţăturii.

Ea din generală a fost aşa, o face cu uşurinţă. Aşa a fost ea, un copil silitor. Nu stă zeci de ore să tocească, nu e presiune pe ea, de genul stai şi învaţă că dacă nu îţi dau una peste bot. Aş înţelege atunci să-şi ia lumea în cap. Dar nu e cazul, mă rog eu de ea şi îi spun nu te mai duce la toate olimpiadele. În clasa a opta, ea a cerut să facă meditaţii, ca să se simtă mai pregătită”, spune tatăl Iuliei.

De altfel, Iulia nu prea ştie ce e acela timp liber, din ce povesteşte tatăl ei:

Timpul ei liber este foarte puţin. La 12-13 se duce la şcoală, seara după 7 vine acasă, mănâncă şi mai citeşte câte ceva. Sâmbetele se duce la olimpiade la fizică, matematică, chimie. Duminica se mai duce la tot felul de activităţi pe la şcoală, a mai ieşit cu prietenii pe la McDonald’s, a mai mers cu maică-sa la teatru”.

Iulia nu umbla cu băieţii şi nu avea un prieten sau un băiat de care să se simtă mai apropiată, mai spune tatăl ei.

Poate că dacă avea un prieten, ar fi fost mai simplu. O ţinea dragostea o săptămână, dar măcar ştiam de unde să o luăm”, elimină Daniel Ionescu şi ipoteza că Iulia a fugit cu un băiat pe care îl iubeşte.

„Un copil de genul ăsta e foarte uşor de prostit, mai ales de persoane specializate în asta”

Tatăl Iuliei mai spune că fata sa nu a dat niciodată semne că vrea să fugă şi se teme de ce e mai rău: că Iulia a fost ademenită sau păcălită în vreun fel.

Ea nu avea comportamente de genul ‘nu vă mai suport, vreau să plec’. Dar un copil de genul ăsta este foarte uşor de prostit, mai ales de persoane specializate în asta. Iulia nu era o naivă, noi am mai avut discuţii de genul ăsta, în care îi spuneam: dacă tu te duci cu doi băieţi într-un bloc, la o petrecere, ce crezi că se poate întâmpla acolo? Tată, ştiu ce se poate întâmpla, îmi zicea. Nu este naivă, dar ştiţi cum se zice, nu eşti prost până îţi găseşti omul care să te prostească, mai povesteşte Daniel Ionescu.

Psiholog: „În depresie severă, se ajunge des la relaţia cu Dumnezeu, dar e o relaţie prost înţeleasă”

Daniela Gheorghe, psiholog specializat în cazuistica copiilor şi adolescenţilor, spune că cea mai mare problemă a adolescenţilor din ziua de astăzi este găsirea unei identităţi şi regăsirea de sine.

Tinerii îşi găsesc foarte greu locul, pentru că au foarte multe influenţe care sunt foarte puternice. Peste 50% dintre copii spun că modelul lor este familia, însă restul sunt influenţaţi foarte puternic de anturaj şi de mass media”, explică Daniela Gheorghe, pentru gândul.

În acelaşi timp, părinţii ţin din ce în ce mai greu pasul cu evoluţia copiilor, care are loc foarte rapid. La asta se adaugă mediul stresant în care trăiesc atât părinţii, care nu mai au timp de copiii lor, cât şi copiii înşişi, la şcoală, unde trebuie să fie acceptaţi în diverse grupuri. Din această cauză, dacă un copil ajunge în situaţia să nu aibă cu cine să stea de vorbă şi să povestească, poate recurge la gesturi extreme, spune psihologul.

Iar în ziua de azi, copiii acţionează fără să stea prea mult pe gânduri. În generaţiile noastre, primul gând când ne certam cu părinţii era lasă că plec eu de acasă, le arăt eu lor. Voiam să le atragem atenţia. Noi, generaţiile mai vechi, doar ameninţam, dar copiii aceştia chiar o fac. De la ameninţări la acţiunea în sine este un mic pas. Şi spre deosebire de alte vremuri, acum ei ies într-o societate mult mai rea, mult mai agresivă”, explică psihologul Daniela Gheorghe. Dispariţia Iuliei Ionescu, o adolescentă care aparent duce o viaţă tihnită, chiar dacă înclinată puternic spre muncă şi ignorând prietenii şi distracţiile, este privită de psiholog drept un caz de „copil neînţeles”, care cel mai probabil a găsit refugiu în relaţia cu Dumnezeu.

Când vezi că nu te înţelege nimeni, îţi cauţi surse şi resurse. Când ai eliminat câteva, îţi dai seama că Dumnezeu te poate ajuta. În depresie severă, se ajunge des la relaţia cu Dumnezeu, dar este o relaţie prost înţeleasă. Duhovnicul te poate ajuta, te poate îndruma. Păstrând tradiţia bisericii ortodoxe, eu cred că preoţii ar trebui să fie atenţi cu unele aspecte: poţi sfătui un copil să se reculeagă la mănăstire, dar totuşi ar trebui să vorbeşti cu familia. Dispariţia Iuliei este un semnal pentru părinţi şi pentru profesori: copiii trebuie ascultaţi, indiferent ce-ar fi, chiar dacă verifici după aceea că e adevărat sau nu, dar copiii trebuie ascultaţi”, mai spune Daniela Gheorghe.

Patriarhia Română a emis astăzi un punct de vedere, prin părintele Constantin Stoica, care a explicat că intrarea în monahism nu se poate face înainte de 18 ani şi  că dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

Iulia Ionescu, al 25-lea copil dispărut în baza de cazuri urgente a Poliţiei

Anual, în România dispar peste 3.000 de copii, majoritatea fiind găsiţi în mai puţin de trei săptămâni. Mai mult de 95% din cazurile de dispariţie a copiilor sunt plecări voluntare: copiii pleacă singuri fie de acasă, fie din centrele de protecţie a minorilor. Vârsta Iuliei Ionescu, 15 ani, este cea mai vulnerabilă la acest fenomen, explică Gabriel Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Nu întotdeauna cazurile de dispariţie au loc în medii sărace sau din familii disfuncţionale.

Sunt cazuri care par ok, dar fără să intri în profunzime, nu poţi să cunoşti legăturile emoţionale între părinţi şi copii. Nu înseamnă că trebuie să dăm vina neapărat pe părinţi. Foarte mulţi îşi doresc să-şi crească bine copilul, dar nu ştiu cum. E şi asta o meserie care se învaţă, spune Gabriela Coman, pentru gândul.

În prezent, Poliţia Română caută 25 de copii dispăruţi la nivel naţional, printre care şi Iulia Ionescu. În perioada mai 2012 – mai 2013, au fost daţi dispăruţi 3.235 de copii, conform datelor Poliţiei Române, puse la dispoziţia organizaţiei „Salvaţi Copiii”. În aceeaşi perioadă, au fost găsiţi 3.229 de copii, doar 6 cazuri rămânând nerezolvate. Conform statisticilor Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, 15% dintre copii dispăruţi sunt găsiţi în mai puţin de 48 de ore, 26% dintre ei sunt găsiţi în mai puţin de o săptămână, iar 13% sunt găsiţi în mai puţin de 2-3 săptămâni. 3% dintre copiii dispăruţi nu sunt găsiţi.

Copiii cu vârste între 12-15 ani reprezintă cea mai mare parte dintre cei dispăruţi, 56%. Urmează categoria de vârstă 16-17 ani, cu 27%. După cauzele dispariţiei, 38% dintre copii dispar pentru vagabondaj, 17% pentru o relaţie de concubinaj, 13% din cauza unor neînţelegeri, iar 5% pleacă pentru a munci sezonier. „Mulţi provin din familii dezorganizate sau sărace. Dar sunt şi familii care se ocupă bine de copii, doar că ei nu se simt bine. Copilul nu este înţeles, nu este ascultat. Sunt părinţi care îşi închipuie că dacă copilul stă cuminte în faţa calculatorului, totul este ok. Mai sunt şi copii care cred că ei le ştiu pe toate şi le pot face pe toate”, explică Gabriela Coman, directoarea Centrului Român pentru Copii Dispăruţi.

[…]

  • Digi24:

Centrul Român pentru Copii Dispăruţi, despre eleva căutată: Era foarte strict supravegheată de mamă

Coordonatorul operațional al Centrului Român pentru Copii Dispăruţi a afirmat că motivele pentru care Iulia Ionescu a plecat de acasă ar putea fi lipsa comunicării sau stricta supraveghere a părinților. Andreea Adam, coordonator operațional al Centrului Român pentru Copii Dispăruţi, a explicat că situația Iuliei Ionescu nu este una deosebită, datele arătând că numărul persoanelor dispărute este mai mare la fete decât la băieți, iar vârsta de 15 ani este des întâlnită în aceste cazuri. „Am avut cazuri de dispariţie în cei 7 ani de activitate copii din toate categoriile sociale care au plecat de acasă. Marea majoritate a oamenilor consideră că pleacă copii din familii foarte sărace sau în situaţie de risc de abandon şcolar. Nu e primul caz de genul ăsta pe care îl avem în lucru. Ceva e clar că s-a întâmplat acolo. Am înţeles că era foarte strict supravegheată de mamă. Poate nu a existat o bună comunicare. Întotdeauna când stăm de vorbă cu părinţii îi sfătuim să încerce să le devină prieteni copiilor. Fără foarte multe restricţii, în sensul în care tocmai aceste situaţii trebuie evitate”, a comentat Andreea Adam.

Aceasta a afirmat că 15% dintre copii sunt identificați in primele 24 de ore și încă un sfert identificați în prima saptămână dupa disparitie. „Plecările voluntare sunt atât de acasă, cât şi din sistemul de protecţie a copilului. Sunt copii care pleacă de sărăcie, pentru că nu se înţeleg cu părinţii, tinere care pleacă pentru că se îndrăgostesc şi consideră că pot să ia viaţa în piept şi se mărită de la 15-16 ani. Sunt copii care pleacă de acasă mai ales în sezonul estival, să muncească, să îşi câştige propriul bănuţ”, a exemplificat coordonatorul operațional al Centrului Român pentru Copii Dispăruţi. Andreea Adam a evidențiat nevoia părinților de consiliere subliniind ideea că adulții nu știu cum să reacționeze și cum să se poarte cu un copil care se întoarce acasă.

Tatăl olimpicei dispărute: Preotul trebuia să anunțe familia. Noi nu am știut până acum că Iulia avea un duhovnic

Tatăl Iuliei Ionescu, eleva olimpică dispărută săptămâna aceasta, în drum spre liceu, spune că familia nu a știut până acum că fata avea un duhovnic și că preotul a greșit neanunțându-i de intențiile Iuliei, deoarece un email nu este o spovedanie, iar fata este minoră. „Cred că este prematur ca eu să fac ipoteze sau să creez piste. Tot ce vă pot spune e că cei care se ocupă direct de acest lucru sunt profesioniști şi îşi fac treaba la cel mai înalt nivel. Am încredere că, cât de curând, Iulia va fi din nou acasă”, a spus Daniel Ionescu la Digi24. În ceea ce-l privește pe duhovnicul fetei, tatăl acesteia spune că nici nu a știut despre existența lui până la dispariția Iuliei. „Din păcate, eu nu am auzit niciodată înainte de această tragedie, nu am auzit-o niciodată povestindu-mi de acest preot. Am aflat doar după ce s-a întâmplat acest lucru că ea mergea să se spovedeeasca sau că era duhovnicul ei”, a spus el. Bărbatul este nemulțumit de modul în care a procedat preotul. „Am foarte mari semne de întrebare vis a vis de modul în care acest preot a procedat. Spun asta pentru că, din câte am înţeles – sigur, poliţia va stabili dacă şi ce – dar eu am înţeles că Iulia i-a trimis un mail, sau cel puţin un mail. Iar acest preot, deşi ştia că e un copil minor, nu a avut niciun fel de acţiune în a anuța unul dintre părinţi. Mi se pare ceva de domeniul irealului ca un părinte să nu ştie de acest mail”, spune Daniel Ionescu. În opinia sa, preotul „nu era nicidecum în măsură să decidă pentru un copil minor. Singurii care pot decide sunt părinţii. Or el a dat diverse sfaturi total nepotrivite, ca să nu folosesc un cuvânt mai grav”. Daniel Ionescu mai arată că nu a văzut acel mail și știe despre conținutul lui doar ce s-a aflat de la poliție. „Când primești un mail de la un copil minor trebuie să anunţi părinţii, indiferent care ar fi fost intenţiile astea, pentru că mailul nu înseamnă o spovedanie”, a mai spus el. Tatăl Iuliei nu este decis dacă va depune sau nu plângere împotriva duhovnicului. „Deocamdată e treaba poliţiei şi sunt convins că îşi vor face datoria. Eu sper ca Iulia să vină cât mai repede acasă şi apoi vom vedea. Noi o aşteptăm cu toată dragostrea noastră să se întoarcă acasă, Aici e locul ei”, a spus Daniel Ionescu. Duhovnicul fetei ştia că adolescenta vrea să abandoneze şcoala şi să se călugărească. Preotul Visarion Alexea a pus la dispoziţia echipelor de căutare un mesaj primit de la copilă prin e-mail. Fata i-a scris că nu mai poate trăi departe de Iisus şi că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova. „Eu sunt un preot la care Iulia s-a spovedit, iar eu nu pot să divulg spovedania”, a spus el. Întrebat dacă a vorbit cu părinții Iuliei despre acest lucru, preotul a răspuns: „Nu e treaba mea să intru în spațiul unei familii.”   Iulia Ionescu, elevă olimpică de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală a dispărut de miercuri. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a plecat dimineața spre şcoală, însă nu a mai ajuns la cursuri. Fata se pregătea pentru olimpiada de Fizică ce are loc astăzi. Pe de altă parte, poliţiştii au găsit un bilet adresat părinților, în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire.

VIDEO. Angajatul unei consignații, despre eleva dispărută: „Voia să scape, să plece”

Eleva Iulia Cristina Ionescu şi-a vândut telefonul şi lănţişorul la o consignaţie, în seara zilei cand a dispărut. Aproape de miezul nopţii, a intrat în magazin şi i-a cerut vânzătorului să îi dea orice sumă pe telefon şi bijuterie. Consignaţia avea camera de supraveghere iar imaginile au ajuns acum la Poliţie. Telefonul a fost însă revândut a doua zi iar poliţiştii nu i-au dat însă de urmă. „Ne-am gândit că poate era cineva cu ea, cineva să o ameninţe, dar nu. Era abătută, abia se uita pe sub ochi, era timidă și îngândurată. Am luat-o la întrebari, de unde îl are, să ne dea buletinul, dacă l-a furat. A zis că se întoarce mai târziu cu bueltinul și cu actele telefonului”, a povestit un angajat al consiganției. „Părea majoră, nu părea mică, avea o căciula pe cap. Voia să scape, să plece”, a adăugat acesta.

Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. UPDATE  La Poliţia Capitalei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, s-a format o celulă de criză pentru găsirea fetei. „Echipa de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. va sprijini şi coordona activităţile de căutare a minorei la nivel naţional. La nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfăşurate activităţi conform procedurilor în vigoare. De asemenea, s-a dispus ca structurile de informaţii ale M.A.I. să sprijine acţiunile de căutare ale Poliţiei”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, oficialii de la Interne spun că mama elevei susţine că miercuri, în jurul orei 12:00 s-a despărţit de fiica sa în interiorul staţiei de metrou Eroilor, „de unde minora urma să se deplaseze spre Colegiul „Sf. Sava” cu mijloacele de transport RATB, iar după această oră nu a mai reuşit să ia legatura cu fiica sa, aceasta având telefonul închis”.

Mesaj către duhovnic: „Vine Apocalipsa“

Daniel Ionescu, tatăl Iuliei, eleva în vârstă de 15 ani care a dispărut miercuri, a declarat, pentru „Adevărul“, că toată această situaţie este un coşmar din care ar vrea să se trezească cât mai repede. Bărbatul spune că se teme pentru fiica sa şi speră să o revadă sănătoasă, deoarece crede că în acest moment este sechestrată. „Singura pistă pe care o avem acum conduce spre faptul că este sechestrată. Nu avea un prieten cu care să plece de acasă. Aş fi fost fericit să fie aşa, pentru că dragostea trece“, spune Daniel Ionescu. Tatăl Iuliei spune că este foarte îngrijorat din cauza site-urilor pe care le frecventa fiica lui şi crede că aceasta ar fi căzut pradă unor persoane care interpretau credinţa într-un mod extrem. „În ultima vreme începuse să intre pe fel de fel de site-uri. Ea era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni“, declară tatăl tinerei. Daniel Ionescu crede că o parte dintre problemele fiicei sale ar fi început în luna septembrie, atunci când fata a intrat cu nota 10 la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, şi ca recompensă a primit un telefon modern. De pe acesta, Iulia putea să intre pe internet şi să acceseze ce site-uri dorea. „Nu ştiu, poate dacă nu ar fi primit telefonul ăsta… Impresia noastră este că a întâlnit persoane care vorbeau despre sfârşitul lumii. E un copil, a fost uşor de ademenit“, povesteşte cu vocea stinsă tatăl Iuliei. Un alt motiv care îl duce cu gândul la faptul că fiica sa a fost ademenită în „cercuri ciudate de oameni“ este un mesaj pe care Iulia i l-a trimis duhovnicului său înainte cu câteva zile să dispară. „Duhovnicul este audiat. Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită“, a declarat Ionescu cu lacrimi în ochi.

Timpul liber şi-l petrecea cu familia

Părinţii Iuliei sunt despărţiţi, iar fata locuia cu mama ei. Acest lucru nu a fost niciodată un motiv care să stea în calea unei relaţii foarte bune între fată şi tatăl său, după cum povesteşte Daniel Ionescu. „Ne dădeam mereu mesaje, îmi spunea ce note a luat, râdeam, ne vedeam. Ultima dată am ieşit sâmbătă să bem un suc şi să ne uităm după cărţi. Am pupat-o, ne-am despărţit normal“ De cele mai multe ori, timpul liber şi-l petrecea alături de familie, cu mama sau tatăl ei, dar deseori mergea cu bunica la biserică. Pentru că a intrat cu nota 10 la liceu, fata a fost întotdeauna preocupată de învăţătură, iar sâmbăta şi-o petrecea, uneori, la meditaţii sau la liceu să se pregătească pentru diferite concursuri. „Săptămâna trecută a ieşit cu mama ei la teatru. Este o persoană mai introvertită“, precizează tatăl Iuliei, adăugând că nu ştie ca fiica sa să aibă prieteni foarte buni cărora să se confeseze. Pentru că a intrat la liceu în urmă cu câteva luni, Iulia nu a reuşit să îşi facă foarte mulţi priteni, dar, spune Daniel Ionescu, a ieşti de câteva ori cu colegii „la pizza“.

Iulia Ionescu, adolescenta care a dispărut din București, ar putea fi victima site-urilor religioase.  Se pare că Iulia Ionescu e o persoană foarte religioasă, care accesa des site-uri religioase, informează România TV. Nu este exclus ca site-urile care o atrăgeau cel mai mult să fie cele care emit păreri personale ale unor persoane private, extremiste chiar, și care pot influența copii precum Iulia. Iulia Ionescu a lăsat un bilet în care spunea că vrea să se călugărească. De asemenea, aceasta a trimis un mesaj de pe telefon în care susține că Apocalipsa e aproape. DC News a mai abordat subiectul site-urilor extremiste religioase și a atras atenția asupra mesajelor acestora. Duhovnicul elevei de la Colegiul “Sfântul Sava”, care a dispărut, miercuri, în drum spre şcoală, a fost audiat de poliţişti, potrivit unor surse din Poliţie. Potrivit surselor citate, preotul parhoh al Bisericii “Sântul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că ştia de la Iulia Cristina Ionescu faptul că aceasta intenţiona să urmeze “o viaţă monahală” şi chiar a pus la dispoziţia anchetatorilor un mail primit de la fata în vârstă de 15 ani, în care îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire.

Vreţi mediatizarea dispariţiei copilului? Na-vă mediatizare! Toate presa va afla, “pe surse”, informaţii din anchetă. Informaţii despre viaţa intimă a copilului dumneavoastră. Despre viaţa privată a familiei dumneavoastră. După ce s-a întâmplat în cazul olimpicei dispăruţi, părinţii copiilor dispăruţi se vor gândi de două ori înainte de a-şi da acordul pentru mediatizarea cazului… Aici, de fapt, nici măcar n-a fost vorba de mediatizare, aşa cum e ea prevăzută în manulul cu procedurile de căutare a copiilor dispăruţi. Aici a fost vorba, cinic, de hrănirea curiozităţii presei care începuse să poftească la subiect. Pe principiul “să le dăm ceva, să aibă ce comenta”. Ce să le dăm? Să le dăm viaţa copilului dispărut. Pasaje din declaraţia unui preot duhovnic şi numele acestuia, ca să abatem atenţia. Să le dăm umbre. Să le dăm cancanuri şi să biancdrăguşenizăm subiectul.

Anunţul de pe Facebook

În după – amiaza zilei de joi, 13 februarie a.c., o prietena de familie posta pe pagina de facebook dedicată copiilor dispăruţi un anunţ cu fotografia Iuliei Ionescu. Fetiţa era deja dispărută de o zi. Peste câteva ore, ştirea a apărut pe site-ul Jurnalului Naţional. Ea s-a rostogolit pe internet şi a devenit un subiect de importanţă naţională. Este meritul dumneavoastră, al cititorilor Jurnalului Naţional, pentru că v-a păsat de viaţa acestui copil şi aţi înţeles să-l ajutaţi! Vineri dimineaţă, ştirea cu “olimpica dispărută” devenise mesaj viral pe internet. La scurt timp, Poliţia Capitalei, realizând că acest caz a luat o amploare neprevăzută, a dat, în sfârşit, un comunicat de presă. Era prima mediatizare oficială a dispariţiei. La 33 de ore de la eveniment. Unii copii dispăruţi nu primesc nici măcar atât. Habar n-avem că ei există, că sunt în pericol şi că au nevoie de ajutor. Până vineri la prânz, conştiente că ştirea face trafic pe internet şi, deci, are potenţial, televiziunile au preluat subiectul. În buclă, din oră în oră. Spre disperarea celor care sunt vulnerabili la atacurile de imagine şi care-şi fac agenda zilei în funcţie de ce difuzează buletinele de ştiri. 

Copilul devenit subiect

Cum penultimul ministru de interne, Radu Stroe, şi-a dat demisia pentru că nu a reacţionat la timp în cazul căutărilor din Munţii Apuseni, Gabriel Oprea a fost prevăzător şi a suflat şi-n iaurt, cerând imediat convocarea unei celule de criză. Pentru ce? Pentru căutarea unui copil dispărut. Pentru că, uite, ministrul poate! Are, când vrea, chiar dacă nu e nevoie.  Implicare ministrului de interne a supradimensionat cazul. Fetiţa dispărută, care mâine avea olimpiada la fizică, a încetat să mai fie un copil şi a devenit, rece şi calculat, subiect de ştire. O ştire care trebuie “acoperită”. Telefoanele au început să sune, iar jurnaliştii să ceară date. Ce să le spui? De ce nu s-a mediatizat imediat dispariţia?! De ce nu s-a cerut, din primele ore, localizarea telefonului mobil al fetei?! Mai bine le spunem că fata era cam mistică. Şi că părinţii sunt divorţaţi. Că bunicii îi cam place la biserică şi că fata a mai vrut să plece odată de acasă, deci e o recidivă din categoria sutelor... Mai bine le spunem că eleva aceasta de nota 10, care era olimpică la trei materii, avea şi defecte. Nu contează că e vorba de un copil. Şi nici că acest copil, după ce va fi găsit, se va întoarce printre colegi, la liceu, şi va trebui să le înfrunte răutăţile. Presa vrea să ştie, să dăm presei ce vrem noi ca ea să ştie, să dăm date din anchetă… Aş vrea să vă opriţi, pentru o secundă, jurnalişti şi poliţişti, din toată această nebunie (dez)informativă. Aş vrea să vă imaginaţi că nu e vorba de Iulia Ionescu, ci de copilul vostru. De viaţa lui. De secretele lui. De bileţelele şi de spovedania lui. Şi că dezvăluirea acestora nu face decât să vă expună inutil copilul, public. Dacă ar fi vorba de copilul vostru, aţi face acelaşi lucru?  Cu toţii ne dorim ca Iulia să fie găsită cât mai repede. Ajutaţi-o să se întoarcă acasă şi nu-i faceţi mai mult rău decât i se întâmplă deja!

Nota noastra:

UPDATE: Intr-un mod previzibil, o parte a celor care se baga in seama pe la televiziuni pe acest caz se dezlantuie impotriva “moralei medievale” a Bisericii, precum si a duhovnicilor si a relatiei copil-duhovnic. S-au facut auzite si comentarii deplasate despre modul in care fata era imbracata – in negru, ceea ce pentru unii e echivalent cu straiul calugaresc (intre timp, s-a aflat ca “straiele calugaresti” oricum nu exista, ci fata era imbracata asa cum plecase de acasa). Probabil, daca biata adolescenta ar fi fugit sa participe la o emisiune tabloida si sa apara “imbracata” in paiete nu ar mai fi fost nicio problema pentru acesti domni “evoluati”. 

Este de apreciat ca un fost politist criminalist, Emil Costache, intervievat de Digi24, a respins aceste porniri anticlericale precum si ideea tatalui fetei de a da in judecata duhovnicul acesteia, opinand ferm ca, cel mai probabil, motivul fugii de acasa este familial, si ca nu altii, ci parintii sunt cei mai vinovati de situatia creata. Totusi, fata nu a ales vreo cale dubioasa, ci convorbirea cu un preot. Aici e problema, conform dl Costache, ca acest copil nu s-a putut apropia de parintii sai, ci, din cauza problemelor si a lipsei de apropiere, si-a gasit refugiul in Biserica. 

Totodata, remarcam imprudenta absoluta si de neexplicat a expunerii maxime a acestui copil, probabil aflat intr-o stare de nedescris psihologic, atat vertijului mediatic cat si socului de a se confrunta cu zeci de politisti plasati pe traseul sau inapoi spre Bucuresti.

***

Nota initiala:

Sa dea Domnul ca acest copil, precum si toti ceilalti disparuti, mult mai putin mediatizati, sa fie sub ocrotirea Maicii Domnului si sa fie gasiti cat mai grabnic. Din pacate, nu se putea ca niste “gurnalisti” sa nu profite de situatie si, folosind unele afirmatii aruncate tendentios – sa speram ca doar sub imperiul starilor emotionale – de tatal fetei disparute (dar neconfirmate pana acum de Politie), s-au apucat sa incite la o “vanatoare de vrajitoare” in directia Bisericii/ “religiei”, pe baza cuvintelor cheie: duhovnic, Apocalipsa, site-uri religioase. Printre ei, la “loc de cinste”, cei care deja s-au specializat in vanarea si instigarea manipulator-igoranta impotriva siteurilor cu tematica ortodoxa, luate la gramada. Este mai mult decat iresponsabil asa ceva, pentru ca e genul de situatie in care se poate declansa realmente o psihoza (de pilda, cand a fost primul val de psihoza generat de “cazul Tanacu”, au existat cazuri de preoti bruscati pe strada pentru ca sunt “criminali”). Si, in cazul in care fata ar fi gasita sub spectrul acestei psihoze, cu siguranta ar urma o reeducare prin care sa i se scoata din cap orice idee de a participa la Biserica sau de a avea duhovnic.

Iar problema site-urilor religioase este si mai spinoasa. Pentru un profan, temele religioase ce tin de Apocalipsa, semnele vremurilor, dar si temele religioase pur si simplu, viata duhovniceasca in sine, pare un soi de extremism mai periculos chiar decat cel laic, pentru ca e necunoscut, vine dintr-o zona total opaca (pentru ei). Cu atat mai mult fac rau acele siteuri cu adevarat extremiste, isterizante, asupra carora am atras atentia, care, de altfel, chiar au erau cat pe ce sa impinga unii oameni (adulti) la gesturi necugetate, printr-un alarmism instrumentat. Pentru aceiasi profani (eventual parinti infuriati si dornici sa gaseasca vinovati in oricine altcineva decat ei insisi) nu va exista nicio diferenta intre siteurile de profil religios si aceste siteuri extremiste, fals ortodoxe – ca si pentru presa, de altfel. Sau, daca totusi o vor vedea, atunci nu vor vrea sa o arate, pentru ca e mai comod, e in trendul global (sau corespunde unor agende ascunse) si e chiar profitabil sa infierezi Biserica si credinciosii – acesti acari paun perfecti in orice situatie cand ceva nu merge bine, fie pe plan national, fie familial.

E foarte grav ca tatal fetei, instigat de ziaristi, declara deja ca se gandeste sa-l dea in judecata pe duhovnicul fetei (asa ca… va indemnam sa ne rugam si pentru pr. Visarion Alexa!) despre care nu stia nimic – ca sa intelegem de aici si cat de “bine” comunicau si se intelegeau parintii cu propria fiica, ce, foarte posibil, isi cauta in biserica inclusiv un refugiu psihologic firesc, in cazul – foarte frecvent – in care se simtea neinteleasa (sau chiar mai rau) in familie, la o varsta foarte delicata. Iar in contextul celei mai recente campanii ASUR declansate impotriva orei de religie, pe motivul aberant al “traumei psihologice” care ar fi provocata copiiilor de expunerea la aceasta indoctrinare, atunci directionarea urii aproape ca vine de la sine… In cazul de fata, asa cum remarca un psiholog, se pare ca la mijloc este si un reflex al parintilor de a “externaliza” responsabilitatea si de a gasi vinovati in orice altceva decat in ei insisi, dar si despre foarte mult cinism mediatic. In ceea ce priveste evolutia acestui caz, care a ajuns atat de cunoscut prin online si TV, care a cauzat crearea unei celule de criza, ne intrebam, totusi, daca ar fi fost aceasta fata copilul unor tigani sau al unor oameni saraci si nu al unei familii de “clasa mijlocie” (tatal, ni se spune, este director de multinationala), s-ar mai fi facut atata valva si s-ar fi mobilizat atatea resurse? Nu vrem sa fim intelesi gresit, e mai mult decat bine ca se face acest efort. Insa e foarte rau ca se face doar selectiv, doar in unele circumstante si e si mai grav ca se cauta vinovati tocmai acolo unde adolescentii pot sa primeasca astazi un “prim ajutor” vital, in Biserica, tocmai atunci cand familia si scoala ii abandoneaza sau ii agreseaza, dezinteresati de adevaratele sale nevoi si cautari…

PS: Poate, daca, parintii ar fi fost din alt mediu social, nu ar fi avut aceeasi atitudine revendicativa si, probabil, ar fi fost chiar aflati in situatia opusa: mai degraba expusi unui linsaj mediatic, acuzati si timorati, amenintati de Protectia Copilului ca vor ramane fara acesta (ceea ce ar fi o exagerare in sens opus). Cine are o oarecare experienta cu problemele familiale tipice, stie, insa, ca functioneaza urmatoarea “lege”: cu cat parintii sunt situati mai sus pe scara sociala, cu atat ei sunt mai “nevinovati”. Vinovati sunt toti ceilalti, inclusiv (sau, in primul rand) copilul. Parintii bogati au mereu numai drepturi absolute (inclusiv de a sti ce vorbeste cu duhovnicul!)niciodata datorii, obligatii (de a comunica, de pilda, cu fiii sau fiicele lor si de a le intelege problemele). In rarele cazuri in care parintii saraci nu sunt culpabilizati, ca in acelasi caz Tanacu, atunci reaua-credinta a mass-mediei este mult prea vadita, negand evidentele (anume, ca “parintii” erau cei mai in culpa pentru traseul chinuit al copilului lor) cu scopul de a hacui o prada mult mai consistenta: Biserica.

Legaturi:

***

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA!

  1. În România banul dictează. Eu nu am nimic cu fata, şi ar fi bine ca situaţia problematică să se rezolve, însă ăsta este adevărul.
    Sunt mult mai mulţi copii dispăruţi de care nu se interesează nimeni, faţă de prioritarii de pe lista dispăruţilor, care evident că sunt copiii ai unor bogătani fapt pentru care se şi face atâta vâlva.

    După cum se ştie presa românească e sub nivelul mării, iar jurnaliştii majoritatea fără pic de cumpăt, abia aşteaptă un subiect ca să-l exploateze şi să declanşeze paranoia…
    Cred că B.O.R. ar trebui să ia măsuri şi să-şi mai pună din când în când juriştii la treaba, şi să nu mai înghită toate lăturile care se aruncă asupra Bisericii de tot felul de calomniatori sau indivizi isterici.
    Organele abilitate să-şi facă meseria iar jurnaliştii să-şi vadă de treaba lor pe parcursul anchetelor şi să nu se mai substituie ei organelor competente, nici să se mai amestece dându-şi cu presupusul emiţând tot felul de teorii cretinoide care tergiversează cercetările!!!

  2. In timp ce citeam articolul au anuntat ca a fost gasita intr-un tren imbracata in straie monahale.Dupa toate comentariile facute pe Antena3 mi se pare ca urmaresc sa invinovateasca duhovnicul si Biserica.Oare sunt singura careia i se pare ca de fapt povestea asta e fabricata si ca se urmareste altceva ce vizeaza BOR?

  3. @Ioana P:

    Nu, nu sunteti singura. Am scris si un UPDATE la nota:

    UPDATE:

    Intr-un mod previzibil, o parte a celor care se baga in seama pe la televiziuni pe acest caz se dezlantuie impotriva “moralei medievale” a Bisericii, precum si a duhovnicilor si a relatiei copil-duhovnic. S-au facut auzite si comentarii deplasate despre modul in care fata era imbracata – in negru, ceea ce pentru unii e echivalent cu straiul calugaresc. Probabil, daca saraca Iulia Ionescu ar fi fugit sa participe la o emisiune tabloida si sa apara “imbracata” in paiete nu ar mai fi fost nicio problema pentru acesti domni “evoluati”.

    Este de apreciat ca un fost politist criminalist, Emil Costache, intervievat de Digi24, a respins aceste porniti anticlericale precum si ideea tatalui fetei de a da in judecata duhovnicul acesteia, opinand ferm ca, cel mai probabil, motivul fugii de acasa este familial, si ca nu altii, ci parintii sunt cei mai vinovati de situatia creata. Totusi, fata nu a ales vreo cale dubioasa, ci convorbirea cu un preot. Aici e problema, conform dl Costache, ca acest copil nu s-a putut apropia de parintii sai, ci, din cauza problemelor si a lipsei de apropiere, si-a gasit refugiul in Biserica.

    Totodata, remarcam imprudenta absoluta si de neexplicat a expunerii maxime a acestui copil, probabil aflat intr-o stare de nedescris psihologic, atat vertijului mediatic cat si socului de a se confrunta cu zeci de politisti plasati pe traseul sau inapoi spre Bucuresti.

  4. Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras!

  5. @Cora:

    Intr-adevar. Ditamai celula de criza, pana si SRI-ul implicat, ca sa o “gaseasca”… pentru ca se intorcea ea acasa, de fapt.

  6. @ Cora:

    Pai ce ar fi de ras?

  7. Pai, ce ati scris mai sus, la prima interventie e partea “de ras”, dar in spatele a tot circul ieftin ( dupa parerea mea)sta atitudinea subversiva a celor care mediatizeaza totul intru demonizarea ortodoxiei. Asta e “plansul”… Azi dimineata, dand pe stiri, am nimerit pe un post unde redactorul emisiunii era in direct, telefonic, cu tatal fetei, care nu spunea mare lucru, dar se arata ingrozit de “anumite site-uri”…am surprins momentul in care redactorul, aparent nevinovat, ii “sugera” realmente tatalui, printr-o intrebare, sa-l actioneze in judecata pe duhovnic! ceva de genul “va ganditi sa actionati legal impotriva duhovnicului?”. Aceluia parca nu-i trecuse prin gand chiar asa ceva!
    Oricum, e mai mult decat straniu ca brusc sa avem iarasi un tam-tam, de data asta pe tema disparitiei copiilor, dar doar pe acest caz. De parca rezolvandu-l pe acesta, prin reprezentare, s-ar rezolva toate!

  8. Am tot mai des senzatia ca “zbor deasupra unui cuib de cuci”…

  9. http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2014-02-15/Fata-cautata-in-toata-tara-s-a-aflat-la-Manastirea-Adormirea-Maicii-Domnului-din-Dorna-Arini

    Stai si te intrebi ce i-a apucat pe cei de la Biroul de Presa al Patriarhiei sa se umfle in pene ca si cum ar fi al doilea STS al tarii si sa proclame sus si tare, de parca ar controla instant toate manastirile si schiturile din TARA, ca nu s-ar afla pe nicaieri fata disparuta. Daca se confirma informatia, s-au cam trezit in offside. Si asa o sa aiba inca un motiv sa instaureze o disciplina militareasca si strict controlata in manastiri…

  10. @Ioana P
    Deja au şi îmbrăcat-o în haine monahale. Asta e chiar bătaie de joc.
    Nici măcar nu ştiu să mintă.

    @admin
    Da, din păcate, în loc să acţioneze contra impostorilor, acţionează tomai pe dos, într-o “demonstraţie de forţă” faţă de obştilor monahale. Ca ;a noi la nimeni.

  11. “Inlocuirea duhovnicului cu psihologul, este precum inlocuirea sarii cu varul.”
    (Preot Marian Tudor)

  12. @ Cora:

    Pai da, despre asta am scris si noi in nota si apare intr-unul dintre video incorporate de la Digi (penultimul inainte de nota). Azi toate televiziunile erau la biserica unde slujeste duhovnicul fetei si au filmat/inregistrat cuvantul parintelui, asteptandu-l si la iesire pentru interviuri. Unii reporteri erau chiar vadit impresionati de predica si in general atitudinea parea una buna, semn ca problema foarte mare este mai ales la sefii lor din redactii…

  13. @admin:

    adevarul ca, intr-un fel, daca nu chiar in mai multe, evanghelia zilei de azi s-a potrivit de minune…

  14. hmm.. ciudat caz.

    Sa vedem ce-o mai iesi si din asta… astept cu curiozitate.

  15. @doroteea,
    mi-ai adus un zimbet.Si eu cred ca e ciudat.
    Este o noua campanie,cred,dusa impotriva bisericii,a preotilor.
    Se fac presiuni,ce se intampla in tara este grav,si biserica este singura care mai poate face ceva.Se incearca o intimidare.
    In legatura cu aceste atacuri la adresa lor,eu vad lucrurile asa;
    -Biserica si preotii ma reprezinta in credinta pe care o marturisesc,deci eu sunt un tot unitar cu ei,si nu din parohia ateilor,a ziaristilor,comentatorilor tv,sociologilor, a sectantilor fac eu parte.
    -Atunci cand sunt loviti ei,eu am obligatia sa le amintesc celor ce o fac,ca este un abuz asupra mea si a copiilor mei,ca au depasit o bariera,au intrat intr-un spatiu intim,personal.
    -Pentru mine,Biserica cu preotii slujitori ,reprezinta treapta cea mai inalta de incredere si respect[un pasaj din Biblie ne spune;-“cine sunteti voi,sa-i judecati pe slujitorii Mei”],cel mai de pret avut.

    -Toate aceste atitudini ale lor,pe mine nu ma ajuta si nu-mi folosesc ,ba chiar imi dauneaza, motiv pentru care,eu as depune o plangere penala inpotriva lor,sau o sesizare la CNA.

  16. @Maria:

    si tu mie! 🙂

    Stai sa se mai ‘coaca’, inca ‘bolboroseste’. Am mai intrat pe niste forumuri, e o buna ocazie sa observi ‘starea natiunii’. Deja s-au format tabere, inclusiv intre jurnalisti.

    Inca n-as actiona la CNA, mai bine sa ne rugam sa se dezamorseze povestea asta, sa se risipeasca asa, ca fumul, cum a aparut.

    Sigur ca e un atac. Mesajul ‘lor’: ‘vedeti daca va lasati copiii la Biserica?’

    Mesajul real al acestei povesti – reale sau scornite, ca nici nu mai stii ce sa zici… – este de fapt cu totul altul, si anume: cat de deconectati pot sa fie parintii de realitatea sufleteasca a copiilor lor. Sa ne amintim ca in faza cautarilor mama povestea cum inainte de despartirea din metrou fata ii spunea de planurile ei de imbunatatire a mediei la chimie, iar tatal o tinea una si buna – in pofida avertismentului duhovnicului care a procedat cu atata intelepciune profitand de acel sms dat in afara spovedaniei – caa fata lui IN NICI UN CAZ nu s-ar fi dus la manastire! Iar profesorii – la fel: nu observasera nimic deosebit!!

    E uluitor si scandalos in aceste conditii sa dea vina pe duhovnic care este singurul care le-a deschis ochii. In loc sa se uite in oglinda si sa isi puna problema: cum s-a putut ca un copil aparent impecabil – copilulmeu! – sa ma duca de nas cu atata usurinta, iar eu sa nu vad nimic, dar absolut nimic din problemele ei sufletesti???

    Oricum, eu deja cd vad chestii de-astea cu copii carismatici care patesc diverse lucruri, morala fiind: omorati cainii, departati-va de Biserica etc etc., ma zbarlesc ca o pisica si devin mai suspicioasa ca Sherlock Holmes!

  17. Ieri, pe antena3, un medic psihiatru spunea, ca ei psihiatri au anumite reguli, pe cand altii, respectiv preotii, aflati in zona gri(!?) a societatii, nu pot fi controlati. Mai spunea ca nu se poate ca un ministru al invatamantului sa indemne elevii sa mearga in pelerinaje la manastiri.
    Nu e singurul psihiatru care uraste Biserica si il deranjeaza ca de fapt preotul aflat in zona ALBA a societatii ”spala” pe cei care apeleaza la ei venind din zona gri sau neagra, si astfel respectivii psihiatri pierd niste posibili pacienti. Oare se cred dumnezei, cei care fac astfel de afirmatii la adresa Bisericii?

  18. @ Geta:

    Am vazut si noi. Nu se cred dumnezei, dar se cred “progresisti”, “moderni”, “civilizati”, in timp de Biserica (duhovnici, manastiri, totul) inseamna ceva “medieval”, “retrograd”.

  19. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
  20. “nu e normal sa ia duhovnic la 15 ani” … sigur, duhovnicul e pentru batrani, pana atunci ne trebuie sociologi/psihologi/psihiatri freudieni si toate-s bune. Ma mir ca n-a zis si ca nu e normal sa mergi la biserica.

  21. @ silviu:

    Pai se subintelege si asta.

    Iar sociologul respectiv era renumit, cel putin in vremurile in care ne faceam noi studiile, pentru cum agata studentele si pentru cum isi tinea cursurile fumand in continuu fara nicio jena…

  22. Pingback: LA CE MANASTIRI A FOST ADOLESCENTA FUGITA DE ACASA? A fost motivata fuga de panica “sfarsitului lumii”? - Recomandari
  23. Hm, dacă fata s-ar fi dus să facă lucruri deşănţate, nimeni n-ar mai fi aprins nici măcar un foc de paie; dar dacă fata a vrut la mânăstire, juma’ de ţară sare în aer. Acu, ce mai este normal în societatea românească? Nebun e cel care se îndreaptă spre mânăstire, ori cel care merge spre bordel sau distracţie nesimţită??? Începi să te cutremuri, când îţi dai seama, ce furtună va fi peste 1-2 ani împotriva Bisericii, ce resurse se vor arunca în bătălie şi câte milioane de băgători de seamă (băutori de bere, hipnotizaţi de tembelizor, dătători cu părerea, etc.) vor fi manipulaţi în masă!

  24. Cred ca trebuie sa ne sporim rugaciunea, ca prigoana e aproape. Si vor veni, intr-adevar, vremuri in care nici in biserici nu ne vom mai gasi linistea. Din cat se vede pana acum nu suntem pregatiti sa intampinam o prigoana de anvergura a bisericii noastre ortodoxe. Si daca noi, adultii, nu suntem pregatiti, nici copiii nostri nu vor fi pregatiti. Oricum suntem in mana Domnului! Trebuie sa ne rugam mai mult si sa comentam mai putin! Si intr-adevar, sa ne rugam si pentru Parintele Visarion si pentru toti duhovnicii lumii, care ne sunt aproape sufletului si care ne pot salva din intuneric!
    Si sa ne rugam si pentru fetita asta ratacita oarecum, si pentru toti copiii nostri, sa-i tina Dumnezeu sanatosi trupeste si sufleteste si sa le lumineze sufletul cu Duhul Sau Cel Sfant.

  25. Ei dragii mei crestini ortodocsi am trait sa o vad si pe asta astazi seara la stirile pro tv cand am ramas consternat de denigrarile si atacurile parsive ale trustului pro tv.
    1- Stirea cu Iulia. Radu Tanase indemna parintii sa isi duca copii la psiholog, la terapie cica, atacand voalat Biserica si ce pot face duhovnicii adevarati. Eu prefer un duhovnic bun oricand in fata unui psiholog.
    2- Stirea cu profesorul rasist. Ok, este rasist. Dat afara. Si surpriza marca Pro TV….interviu cu vicepresedintele ASUR.
    3- Stirea cu maica de 25 de ani si parintii acesteia a umplut paharul.

    Traim timpuri cand masele sunt spalate pe creier de acesti ziaristi slugarnici anti-crestini. Bolsevicii de ieri sunt Cernea, ASUR si slugile lor din mass-media

  26. In afara de indemnul “destept” de la final al lui Catalin Radu Tanase, care pare ca nici nu stie ce inseamna psihoterapie, reportajul merita urmarit.

  27. Bolsevici fara ciocan si secure. BOLSEVICII ATEI. La Sihastria Rarau din Sf Moaste curge mir iar la icoana Sf Efrem Sirul curge mir. Cum sa mai fi ateu frate cand vezi minunile??
    Acesti bolsevici fara Dumnezeu. Domnul sa aiba mila de ei si de viata lor.
    Se vede clar ca e o campanie anti-ortodoxa a pro-tv.
    Am postat pe pagina pro tv dar comentariul nu mi-a fost aprobat. N-au curaj acesti lasi sa vada adevarul. Bolsevici

  28. Fratilor incepeti sa ganditi pentru voi. Vedeti cum in mod subtil se incearca spalarea creierelor dumneavoastra.
    Sigur Biserica ca si societatea are puncte negative. Dar Biserica sta sus in incredere. Duminica Bisericile sunt pline. Iar asta deranjeaza. Cei de sus vor sa ne aduca in stadiul de a ne lepada de credinta noastra stramoseasca. Nu este o exagerare, un bigotism sau o aberatie. Judecati si dvs in mass-media. Ce scria adevarul acum 8 ani si cum s-a transformat intr-o publicatie anti-crestina. La fel si pro tv, gandul s.a.m.d
    Ce vedem noi nu e nou. Asa ceva se practica in Occident de 40-50 de ani.
    Armata e la pamant, identitatea nationala se pierde iar acum Biserica este sub atac. Treziti-va oameni buni si ganditi pentru voi nu va lasati spalati pe creier.
    Nu e Dumnezeu? Ce e aici?
    http://www.youtube.com/watch?v=8a5Piq1_PME

    Nu stiti ce paste Occidentul…ce decadere este acolo si ce viitor sumbru au aceste natiuni. Poate par absurd si apocaliptic, dar nu va inselati caci Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Retineti frati si surori crestini.

  29. @ Bogdan:

    Cui anume te adresezi? Despre cine de aici crezi ca este spalat pe creier si nu gandeste pentru el?
    Ai citit nota noastra?

  30. Am facut apel la cei care citesc si au dubii….nu la dvs si la marea majoritate a cititorilor. Sunt oamenii care vor sa “arunce o privire la ortodocsi” sa ma exprim mai plastic.
    Eu ma numar printre fostii atei, de 4 ani sub Hristos.
    Va marturisesc ca ateii sunt oameni mandri, majoritatea bogati, cu vicii si pacate grele. Ei nu cauta existenta lui Dumnezeu ci isi hranesc ateismul cu carti ateiste ca sa li se intareasca convingerea. Isi deroga nedrept stiinta. Stiinta duce la Dumnezeu. Va spun pentru ca am studiat si sunt in domeniu.
    Luati exemplu universul fin calibrat pentru existenta vietii, constatat si observat de majoritatea oamenilor de stiinta chiar si atei. Sansa ca noi sa fim aici asa cum suntem este una la 10000000. Sa nu intru in detalii cum ar fi constanta gravitationala samd. Ei bine dragii mei, oamenii de stiinta atei au inventat conceptul de multivers ca sa excluda Domnul. Ei spun ca este un accident ca universul nostru este asa fin calibrat si ca universul nostru face parte din miliarde de alte universuri. Niste aberatii.
    Laudat sa fie Domnul cel viu.

  31. Pingback: PATOLOGIA ANTICRESTINA SI ANTIMONAHALA starnita de cazul Iulia Ionescu - Recomandari
  32. Pingback: Eleva de 16 ani din Tulcea disparuta de o saptamana. DAR PRESA NU VUIESTE SI DESPRE CAZUL EI NU DISCUTA NIMENI… - Recomandari
  33. Pingback: LASATI-O IN PACE PE IULIA IONESCU, NU DISTRUGETI UN COPIL! Gandurile si apelurile duhovnicului si profesorilor elevei de la Spiru Haret, care risca sa piarda scoala, DACA ESTE IN CONTINUARE HARTUITA SI EXPUSA MEDIATIC - Recomandari
  34. Pingback: Opinii si analize despre TRAUMA UNEI NEDORITE NOTORIETATI STRIVITOARE pentru o tanara din generatia Facebook, PEDEPSITA FARA MILA de “opinia publica” pentru “VINA” DE A FUGI LA MANASTIRE. Dar si despre resorturile totalitare ale PS
  35. Pingback: Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare