Biserica Poloniei revine la VECHIUL CALENDAR

30-03-2014 46 secunde Sublinieri

polish church

Biserica Ortodoxa din Polonia va reveni la calendarul iulian. Decizia a fost luata in timpul sesiunii de primavara a Sinodului ce a avut loc la 18 martie la resedinta Mitr. Sava al Varsoviei si al intregii Polonii. 

Decizia a fost luata din cauza faptului ca cele mai multe din parohiile Bisericii Ortodoxe Poloneze (96%) sarbatoresc dupa vechiul calendar. Astfel, Sinodul a anulat decizia din 12 aprilie 1924 care a introdus noul calendar in Biserica Poloneza. 

Conform deciziei, Biserica se va reintoarce la vechiul calendar pe 15 iunie 2014. Sinodul a statuat ca parohiile ce doresc sa slujeasca dupa noul calendar o pot face in continuare. 

Sinodul a discutat si despre aducerea Sfintelor Moaste ale Sfintei Maria Magdalena in tara, Sfanta fiind considerata protectoarea Bisericii Poloneze. Catedrala Mitropolitana din Varsovia ii poarta numele. Sfintele Moaste vor fi in biserica in perioada 16-23 august 2014. 

traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare