TRANSNISTRIA CERE OFICIAL ALIPIREA LA RUSIA/ NATO anunta INTARIREA EFECTIVELOR in Europa de Centrala si de Est – NU SI IN ROMANIA/ Dezertari ale gruparilor armate ucrainene in tabara pro-rusa

16-04-2014 10 minute Sublinieri

*

TRANSNISTRIA A CERUT OFICIAL ALIPIREA LA RUSIA, informează Itar-Tass. Sovietul Suprem din Transnistria a adoptat în unanimitate pentru formularea unei cereri către Rusia, prin care să solicite preşedintelui Vladimir Putin şi Dumei de Stat să recunoască independenţa Transnistriei şi să permită acestui teritoriu să intre în Federaţia Rusă, scrie agenţia ITAR-TASS.

“În conformitate cu normele universal recunoscute ale dreptului internaţional , dreptul popoarelor la autodeterminare ar trebui să fie la baza deciziilor politice, iar fiecare stat este obligat să respecte acest drept”, se arată în textul adoptat de Sovietul Suprem din Transnistria. ITAR-TASS scrie că la un referendum organizat în 2006, 97,2% dintre locuitorii republicii separatiste au votat pentru declararea independenţei şi alipirea la Rusia.

gândul a publicat recent un reportaj în exclusivitate din Transnistria, un teritoriu care pare îngheţat în timp, în anii comunismului. Simbolurile sovietice sunt la tot pasul, iar populaţia rusă din regiune îşi doreşte alipirea de Federaţia condusă de Vladimir Putin. La sate mai sunt însă moldoveni care speră că într-o zi va fi ca totul înainte, când se vorbea despre Republica Moldova ca un tot unitar.

Întrebat dacă există posibilitatea ca scenariul Crimeea să se repete în Transnistria, ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, declara la începutul lunii aprilie, în cadrul unui interviu exclusiv pentrugândul: “Adică vreţi să spuneţi: “Poate o populaţie din aceste teritorii, dumneavoastră le-aţi menţionat, nu eu, să se revolte împotriva autorităţilor centrale ale ţării?” Nu ştiu, nu depinde de noi. Depinde de politica autorităţilor. Dacă politica va fi îndreptată înspre discriminare, înspre suprimarea aspiraţiilor legitime de a-şi proteja limba, cultura şi aşa mai departe, nu ştiu care va fi situaţia. Dar Federaţia Rusă nu va stimula niciodată asemenea evenimente. Pentru că nu suntem interesaţi să avem conflicte la graniţă. Indiferent ce spun alţii, nu vrem asta. Este costisitor. Implică probleme diplomatice şi politice cu alte ţări. Vrem ca autorităţile acestor ţări, din Kiev şi Chişinău, să-şi asume responsabilitatea faţă de aceste populaţii. Şi să fie înţelepte. Pentru că a fi înţelept înseamnă a fi deschis şi a găsi o soluţie normală la problemele delicate ale relaţiilor interetnice. Sperăm că aceste autorităţi din Kiev şi Moldova nu vor repeta situaţia. Nu este a noastră. Credeţi-mă”. Întrebat dacă Moscova va accepta o cerere a Transnitrie de alipire la Federaţia Rusă, ambasadorul a răspuns sec: “Nu am primit o astfel de cerere”.

  • Mediafax:

Chişinăul denunţă “propaganda” care vizează crearea de “tensiuni” artificiale în Transnistria

Vicepremierul moldovean Eugen Carpov a denunţat campania de “propagandă” care ar viza crearea de “tensiuni” artificiale în regiunea separatistă Transnistria, informează Radio Free Europa/Radio Liberty. 

În opinia lui Carpov, există unele grupuri la Moscova şi Tiraspol care doresc ca Transnistria să urmeze scenariul regiunii ucrainene Crimeea, anexată recent de Rusia.

Acuzaţiile unor oficiali ruşi, inclusiv ale preşedintelui Vladimir Putin, că Transnistria ar fi vizată de o blocadă “nu sunt adevărate”, nici din punct de vedere economic, nici ca libertate de circulaţie.

Carpov a oferit ca exemplu şi declaraţiile liderului transnistrean, Evgheni Şevciuk, conform căruia singura soluţie la criza transnistreană ar fi desprinderea regiunii de R.Moldova şi unirea cu Rusia.

Contraspionaj: Agenţii ruşi care au acţionat în Crimeea acţionează şi în estul Ucrainei

Agenţii care acţionează în prezent în estul Ucrainei sunt aceiaşi care au acţionat în Crimeea înaintea alipirii peninsulei ucrainene la Rusia, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al contraspionajului serviciilor speciale ucrainene. 

“Sunt aceiaşi agenţi care au preluat controlul asupra Adunării din Crimeea. Am stabilit acest lucru pe baza comunicaţiilor lor”, a declarat Vitali Naida pentru presă, dând asigurări că “aproximativ 40 de membri ai serviciilor ruse şi colaboratorii lor” au fost arestaţi de la începutul acţiunilor separatiste în estul Ucrainei.

El a dat asigurări că “aproximativ 40 de membri ai serviciilor ruse şi colaboratorii lor” au fost arestaţi de la începutul acţiunilor separatiste în estul Ucrainei, pe 6 aprilie.

“Acţiunile de diversiune din estul Ucrainei sunt conduse de către ofiţeri din cadrul Serviciului Central de Informaţii al Statului Major al forţelor armate ruse”, a continuat purtătorul de cuvânt, reiterând o acuzaţie deja formulată de către oficiali ucraineni.

Agenţii ruşi sunt însărcinaţi să “creeze o destabilizare maximă” pe teritoriul ucrainean. Manifestanţi proruşi şi grupări armate care nu poartă însemne dar care sunt bine organizate ocupă de aproximativ zece zile clădiri publice în aproximativ şase oraşe din estul rusofon al Ucrainei, amintind scenariul care s-a desfăşurat în Crimeea înainte de alipirea acestei peninsule ucrainene de la Marea Neagră la Rusia, în martie.

  • Hotnews:

Rasmussen anunta ca NATO isi va intari apararea aeriana, maritima si terestra in Europa Centrala si de Est. Nimic despre Romania si Marea Neagra

NATO isi va intari apararea aeriana, maritima si terestra in tari din Europa Centrala si de Est ca reactie la evolutia crizei din Ucraina, a anuntat miercuri secretarul-general NATO, Anders Fogh Rasmussen, la finalul unui summit al Consiliului Nord-Atlantic. Rasmussen a dat detalii despre desfasurarea de forte in zona baltica si in zona Mediterana, dar nu a amintit nimic despre viitoare operatiuni NATO in Romania sau Marea Neagra.

“Solutia politica e singura cale de rezolvare a situatiei, iar decizia de astazi sint legate de apararea statelor membre”, a spus Rasmussen, citat de site-ul NATO.

“NATO sustine pe deplin conferinta de la Geneva (joi vor discuta SUA, UE, Rusia si Ucraina – n.red.) pentru gasirea unei solutii politice care indeplineste aspiratiile democratice ale intregului popor ucrainean si respecta suveranitatea si integritatea Ucrainei. Cerem Rusiei sa fie parte a acestei solutii, sa inceteze destabilizarea Ucrainei, sa-si retraga trupele de la granita si sa spuna clar ca nu sustine actiunile violente ale militiilor separatiste pro-ruse”, a spus Rasmussen.

Secretarul general NATO a dat cateva detalii despre viitoarele operatiuni NATO in statele din Europa Centrala si de Est: “Vom avea mai multe avioane in aer, mai multe nave in apa si mai multe trupe pe uscat. Avioane de supraveghere vor zbura deasupra regiunii Baltice, nave aliate vor fi amplasate in Marea Baltica, Mediterana de Est si in alte zone, conform necesitatilor… Planurile noastre de aparare vor fi revizuite si consolidate”, a spus Rasmussen.

Putin o avertizeaza pe Merkel: Ucraina este in prag de razboi civil

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel ca Ucraina este la un pas de razboi civil, dupa trimiterea de catre Kiev a armatei impotriva rebelilor separatisti estul tarii, a anuntat miercuri Kremlinul. 

“Presedintele rus a mentionat ca escaladarea brusca a conflictului a adus tara in pragul unui razboi civil”, a spus Kremlinul intr-o declaratie emisa la sfarsitul unei convorbiri telefonice intre cei doi lideri.

Ambii au “subliniat importanta” discutiilor programate pentru 17 aprilie. “Ei si-au exprimat speranta ca intalnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru ca situatia sa revina la calm”, arata comunicatul de presa.

O reuniune cvadripartita intre Ucraina, Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana va avea loc la Geneva, joi, in incercarea de a rezolva criza din Ucraina.

Actiunile armatei ucrainene in estul tarii reprezinta “o recurgere neconstitutionala la forta impotriva manifestantilor pasnici”, mai scrie in comunicatul Kremlinului. De asemenea, Vladimir Putin a subliniat importanta stabilizarii economiei Ucrainei si continuarii livrarilor de gaze rusesti catre Europa.

LIVE VIDEO TEXT Situatie tensionata in Ucraina: Separatistii pro-rusi sustin ca militarii ucraineni au schimbat taberele / Sase vehicule blindate avand steagul Rusiei in fruntea coloanei au intrat in Slaviansk

Situatia din Ucraina este extrem de incordata miercuri, dupa ce ieri a avut loc prima ofensiva a armatei ucrainene impotriva separatistilor pro-rusi din sud-estul tarii. Sase vehicule blindate, avand arborat steagul Rusiei pe vehicululul din fruntea coloanei, au intrat in orasul Slaviansk, estul Ucrainei, potrivit Reuters. De asemenea, cel putin 20 de separatisti au preluat controlul cladirii primariei din Donetsk.

Potrivit purtatorului de cuvant al primariei, barbatii erau inarmati dar nu au avut cereri speciale, in afara de revendicarea privind organizarea unui referendum. Insurgenti separatisti ocupa din 6 aprilie sediul administratiei regionale din Donetsk, al carui control l-au preluat in timpul manifestatiilor, inainte de a proclama o “republica suverana a Donetsk.

16.00: Purtatorul de cuvant al contra-spionajului de la Kiev: In estul Ucrainei actioneaza aceiasi agenti rusi care au fost si in Crimeea.

14.41: PIB-ul Rusiei a scazut in primul trimestru din 2014 cu 0.5% fata de trimestrul precedent, anunta ministrul Economiei, care spune ca printre cauzele scaderii se numara si consecintele geopolitice ale situatiei din Crimeea si Ucraina (AFP)

13.58: Ministrul Apararii din Ucraina s-a deplasat in Est. 

13.54: Ministerul rus de Externe spune ca Franta face “acuzatii gratuite”. Parisul spusese ieri ca toata responsabilitatea pentru situatia din Ucraina revine Rusiei (AFP)

13.49: Parlamentul din Transnistria a votat unanim pentru unirea cu Rusia. O cerere in acest sens ii va fi adresata lui Vladimir Putin, scrie Publika.md

13.30: Gen (r) Wesley Clark, fost comandant al trupelor NATO si actual consilier al premierului Victor Ponta, spune ca SUA trebuie sa furnizeze armatei ucrainene ajutor non-letal (veste antiglont, ochelari speciali etc)

Ora 13.13: Mircea Geoana a vorbit despre miza Rusiei in acest conflict:Scopul politic principal al Rusiei este federalizarea Ucrainei

Ora 13.09: Parlamentul rus a votat o lege care faciliteaza acordarea cetateniei ruse pentru straini, informeaza Itar Tass. Reamintim ca protejarea cetatenilor rusi din zonele “fierbinti” reprezinta unul din argumentele implicarii Federatiei Ruse in conflicte de pe teritoriul statelor ex-sovietice

Ora 12.55: Fotografi Reuters: Cel putin trei dintre blindatele cu care au intrat fortele pro-ruse in Slaviansk fusesera sub controlul armatei ucrainene in Kramatorsk miercuri dimineata. Un soldat care se afla de partea separatistilor in Slaviansk spune ca el si alti soldati faceau parte din unitatea de trupe paramilitare a Ucrainei si sustine ca ¬nu puteam trage in poporul nostru¬. 

Ora 12.20 Kievul sustine ca doi militari ucraineni au fost capturati de barbati inarmati.

Ora 12.05: Serviciile speciale ucrainene: gruparile armate pro-ruse au ordin de  a “trage pentru a ucide”. 

“Conversatiile interceptate intre sabotorii rusi arata ca actiunile de sabotaj din estul Ucrainei sunt coordonate de ofiterii de informatii militare ruse care dau ordine cinice de a trage pentru a ucide militari ucraineni”, a declarat serviciul de presa al SBU, intr-un comunicat.

Ora 12.00: Premierul Arseni Iatseniuk, inainte de consiliul de ministri de la Geneva: Rusia construieste un nou “zid al Berlinului” in Europa si vrea sa revina la razboiul rece. Iatseniuk a cerut Rusiei sa nu mai “exporte terorism”.

————-

Agentia Interfax Ucraina a afirmat ca este vorba despre blindate care participa la “operatiunea antiterorista” lansata de Guvernul proeuropean de la Kiev impotriva separatistilor, care au intrat in localitate si ar fi fost blocate apoi de manifestanti prorusi. Ministerul ucrainean al Apararii, contactat de AFP, a declarat ca “niciun vehicul blindat al armatei nu a fost confiscat pe teritoriul ucrainean” si a trimis pentru informatii la Ministerul de Interne, care a refuzat sa comenteze, citeaza Mediafax.

Barbatii instalati in blindate vazuti de fotograful AFP purtau uniforme similare fara insemne, dar cu bareta ordinului Sfantului Gheorghe in portocaliu si negru, ordin onorific al fortelor armate ruse. Ei erau echipati cu arme de razboi si multi purtau cagule negre.

Potrivit Associated Press, o parte dintre soldatii aflati pe blindate au declarat ca sunt soldati ucraineni care au trecut in tabara separatistilor.

Operaţiunea “antiteroristă” din estul Ucrainei s-a cam împotmolit şi se pare că actualul Guvern de la Kiev are mari probleme cu loialitatea trupelor. Şase blindate trimise să-i potolească pe rebeli au trecut de partea rebeliunii. Pe româneşte asta se cheamă dezertare. (Associated Press)

Iar fenomenul de azi explică foarte clar ce s-a întâmplat în Crimeea. Sunt puse sub semnul întrebării loialitatea trupelor faţă de Guvernul de la Kiev şi disponibilitatea ofiţerilor să ducă la îndeplinire ordinele venite din partea clasei politice. Soldaţii din blindatele trimise la Kramatorsk au fost întâmpinaţi de manifestanţii anti-guvernamentali cu sloganul “Armata e cu noi!” Şi gata, au trecut de partea manifestanţilor pro-ruşi. Guvernul de la Kiev le-au făcut rebelilor un cadou format din şase blindate.

Lipsa sprijinului popular în regiunile din estul Ucrainei combinată cu loialitatea dubioasă a trupelor va face imposibilă pentru Guvernul de la Kiev potolirea rebeliunii. Se prefigurează pentru Ucraina un scenariu de război civil precum cel din Siria (conform Adevărul).

În paralel Parlamentul separatist din Transnistria ar fi cerut alipirea regiunii la Federaţia Rusă (aici), iar la Odessa a fost proclamată Republica Populară Odessa (aici). Cine vrea să înţeleagă ce se întâmplă şi ce se va întâmpla la est de România trebuie să se familiarizeze cu termenul Novorossia şi cu istoria încâlcită a războiului civil din Ucraina (1917-1921).

Şeful CIA a întreprins o călătorie secretă în Ucraina, despre care s-a aflat în timp ce el era la Kiev. Cu toate acestea, scopul vizitei sale nu a fost dezvăluit. Răspunsul la această întrebare ar putea dezvălui însă ce se află în spatele ecuaţiei de putere dintre Washington şi Moscova, când vine vorba despre cele mai fierbinţi puncte de pe harta geopolitică a lumii.

Administraţia Obama ia în considerarea o nouă politică, aceea de a oferi consultanţă în domeniul informaţiilor guvernului interimar de la Kiev, după presiunile făcute de Pentagon, Congresul american şi alţi aliaţi ai SUA. La sfârşitul săptămânii, directorul CIA, John Brennan, s-a întâlnit cu premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk şi vicepremierul Vitali Iarema, pentru a discuta formarea unor noi canale de schimb de informaţii, mult mai securizate, în scopul combaterii secesionismului finanţat de Rusia în estul ţării, anunţă publicaţia Daily Beast.

Washingtonul consideră esenţial ca ucrainenii să poată face faţă activităţilor militare exercitate de secesionişti cu ajutorul Moscovei pe teritoriul său, printr-un avans informaţional. Astfel, SUA va oferi administraţiei interimare de la Kiev un „volum limitat de informaţii esenţiale“. Publicaţia americana informează că autorităţile de la Kiev au solicitat ca datele serviciilor de securitate americane să ajungă în primul rând la conducerea politică a Ucrainei, nu la comandamentul său militar. În rândul puterii centrale a Ucrainei există îngrijorări că ofiţerii ruşi sunt infiltraţi inclusiv în structurile de apărare ale statului. Răspunsul american faţă de această solicitare nu a fost precizat, însă în acelaşi timp se subliniază că, în opinia CIA, forţele armate şi serviciile de securitate ale Ucrainei, cu tot cu canalele lor de comunicare, nu prezintă niciun secret pentru Rusia, „deoarece până în februarie aceste ţări erau partenere în probleme de securitate“.Mass media rusă a raportat că vizita lui Brennan la Kiev a avut un alt scop, acela de a „da undă verde conducerii politice ucrainene“ să înceapă operaţiunile împotriva separatiştilor care ocupă sedii guvernamentale din principalele oraşe estice ale ţării. 

Ministerul german de Externe a atras atenţia că negocierile pe tema crizei din Ucraina, organizate joi, la Geneva, nu trebuie să eşueze. 

Participanţii la reuniunea programată joi, la Geneva, între reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, Uniunii Europene şi Statelor Unite, “nu au dreptul să eşueze“, apreciază ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, citat de AFP.

“Nu au dreptul să eşueze! Situaţia din estul Ucrainei este din ce în ce mai ameninţătoare”, afirmă Steinmeier într-un interviu acordat cotidianului regional Rheinische Post. “Ocuparea clădirilor publice din estul Ucrainei provoacă reacţii ale forţelor de securitate şi există riscul ajungerii la morţi şi răniţi dacă nu se va ieşi din această spirală a violenţei”, a subliniat Steinmeier.

“Nimeni nu poate să evite asumarea acestei responsabilităţi, mai ales cei care, din exterior, participă la organizarea haosului”, adaugă şeful diplomaţiei germane. “Nu vor fi şanse de succes dacă nu va exista voinţa reală a Moscovei şi Kievului de a lucra cu seriozitate la aplanarea conflictului şi la stabilizarea economică şi politică a Ucrainei”, a încheiat Steinmeier.

Atitudinea ambiguă a Rusiei în Ucraina, care nu pare tentată să depăşească “linia roşie” printr-o intervenţie militară, accentuează divergenţele între statele UE în legătură cu oportunitatea impunerii unor sancţiuni economice Moscovei, relatează Euractiv în pagina electronică.

Deşi miniştrii de Externe din cele 28 de state membre UE au decis, luni, la Luxemburg, extinderea la 33 de persoane a listei cu persoanele vizate de sancţiunile Uniunii Europene, divergenţe profunde persistă în privinţa criteriilor pentru declanşarea celei de-a treia etape a măsurilor restrictive împotriva Moscovei.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat însă că liderii UE s-ar putea reuniuni săptămâna viitoare pentru adoptarea unui nou set de sancţiuni. Diplomaţii europeni consideră însă că este puţin probabilă organizarea unui summit extraordinar, mai ales că poziţiile statelor UE sunt total opuse în acest caz. “Dacă Rusia nu depăşeşte linia roşie printr-o intervenţie militară, cred că nici UE nu va depăşi un nou prag, prin impunerea sancţiunilor economice”, a dclarat Stefan Lehne, expert UE pentru Europa de Est.

În locul unei operaţiuni directe, Moscova pare însă să fi adoptat strategia ocupării instituţiilor locale de către militanţi proruşi înarmaţi în oraşele din estul Ucrainei, susţinută, în paralel, de o creştere considerabilă a preţului la livrarea gazelor naturale, un mijloc de presiune asupra Kievului, dar şi o modalitate de a “sabota” alegerile prezidenţiale anticipate programate la 25 mai.

Expertul Stefan Lehne consideră că preşedintele Vladimir Putin are în vedere delegitimarea puterii de la Kiev, lăsând impresia că statul ucrainean nu-şi mai asumă niciun rol în est, evitând însă o prezenţă militară rusă evidentă în aceste regiuni.

– Germania evită să se afle în prim plan

Pe fondul crizei din Ucraina, Berlinul evită un rol de prim plan. Cancelarul german Angela Merkel se află deja în concediu de Paşte, ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a început un turneu în Asia de Est, iar diplomaţii germani au menţinut o poziţie scăzută la reuniunea de luni a miniştrilor europeni de Externe.

Între timp, vicecancelarul german Sigmar Gabriel, care deţine şi funcţia de ministrul al Economiei şi Energiei, a îndemnat Rusia să arate că doreşte cu adevărat diminuarea tensiunilor în criza ucraineană cu prilejul discuţiilor de la Geneva, unde sunt aşteptaţi diplomaţi ruşi, ucraineni, europeni şi americani.

Unii diplomaţi susţin că europenii doresc să consolideze poziţia occidentalilor în privinţa crizei din Ucraina la reuniunea de la Geneva. UE va fi reprezentată la discuţiile de Geneva de şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, pentru a întări impresia că ameninţarea cu impunerea sancţiunilor economice este cât se poate de reală.

Cu toate acestea, potrivit unor reprezentanţi europeni, pregătirile la Bruxelles pentru o schimbare de poziţie a UE în criza din Ucraina nu înregistrează progrese, în pofida presiunilor făcute în acest sens de americani.

Eventuale sancţiuni ar reprezentată o lovitură greu de suportat de unele dintre statele UE. Germania importă o mare parte din energia sa din Rusia, deşi Moscova este doar cel de-al 11-lea partener comercial al Berlinului. Franţa are un contract privind vânzarea de nave de război Rusiei, iar Marea Britanie reprezintă centrul financiar offshore pentru cei mai bogaţi oameni de afaceri ruşi.

Până în prezent, fiecare ţară din UE a cerut ca alţii să suporte eventualele consecinţe ale impunerii sancţiunilor economice împotriva Rusiei. Londra susţine reducerea dependenţei economice faţă de Rusia şi suspendarea exporturilor de arme, dar este rezervată faţă de blocarea schimburilor financiare. În schimb, Parisul susţine ideea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi.

Lituania, care este în totalitate dependentă de livrările de gaze din Rusia, susţine, la rândul său, ca eventualele sancţiuni să vizeze sectorul bancar rus şi vânzările de arme.

– Europenii, împărţiţi în trei tabere

Potrivit diplomaţilor, trei grupuri egale ca importanţă s-au conturat la reuniunea de la Luxemburg a miniştrilor europeni de Externe. Unul este format din ţările care susţin impunerea de noi sancţiuni, format din Marea Britanie, Franţa, Polonia, Suedia, Danemarca, Cehia şi cele trei state baltice.

În cel de-al doilea grup se află Italia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Spania, Portugalia şi Malta, care sunt mai rezervate în privina impunerii de sancţiuni. 

În cel de-al treilea grup se află ţările indecise, iar în fruntea acestora se află Germania, dar şi Olanda, Belgia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Slovacia şi Croaţia.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, SUA versus Rusia, Transnistria, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “TRANSNISTRIA CERE OFICIAL ALIPIREA LA RUSIA/ NATO anunta INTARIREA EFECTIVELOR in Europa de Centrala si de Est – NU SI IN ROMANIA/ Dezertari ale gruparilor armate ucrainene in tabara pro-rusa

  1. 12:36 GMT:

    Around 60 soldiers manning Ukrainian armored vehicles sent to Kramatorsk to carry out military operations against anti-government protesters have switched sides and joined the local self-defense forces, RIA Novosti reports, citing the self-defense forces:

    “We’ve seen here that these are neither separatists nor terrorists, but ordinary local residents, with whom we are not going to go into battle,” one of the defecting soldiers said.

    11:30 GMT:

    Three more Ukrainian armored vehicles switched sides in the Donetsk Region, according to RIA Novosti. The vehicles came to the center of Slavyansk, took down their Ukrainian flags and handed their weapons to self-defense squads.

    “We decided not to be at war with the people and not to defend authorities like this,” members of the crews explained.

    http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/

    Da-ti click pe link si uitat-va in josul paginii si putetei vedea soldati ucrainieni cum se predau de bunavoie si trec de partea protestatarilor. Soldatii sunt intampinati de femei si copii, batranii care le aduc apa si mancare si cu buchete de flori.

    Se pare ca iar au luat-o in freza yankeii de la Washington 🙂

  2. De ce nu poate intra armata ucrainiana in sud estul Ucrainei. Tactica ofiterilor rusi in colaborare cu populatia civila ucrainiana este imposibil de penetrat:

    “From this day on, the Odessa region is declared the Odessa Popular Republic where the power belongs only to the people who live there. Tomorrow at 4pm [13:00 GMT] Odessa should be ground to a halt! Literally! Your task at the indicated time is to block the transport connections indicated on the map with your cars, pedestrians, go to the zebra crossings and stand there. Create as many traffic jams across the city as possible,” the Odessa Anti-Maidan movement website addressed the city’s residents.

    Daca populatia din sud est nu ar fi fost cu rusii, serviciile secrete ruse nu ar fi putut prelua controlul regiunii de sud- est. Dar ca si in cazul Crimeii, rusii au facut un sondaj de opinie inainte de ocupare si numai dupa aceea au ocupat, dovada ca nu s-a tras nici un foc de arma. La fel s-a procedat si in sud est. Intrebare pentru populatie: vreti sa venim in ajutorul vostru si sa va eliberam de fascistii de la Kiev care v-au distrus tara, putem veni daca sunteti de accord. Populatia a fost de acord.

    Rusia 1 America 0. 🙂

  3. @Victor:

    Multumim pentru confirmare.

  4. Pingback: Perspectiva celui de-al TREILEA RAZBOI MONDIAL/ Rusia joaca tare in confruntarea cu SUA - Recomandari
  5. 1. Daca serviciile secrete romanesti sunt infiltrate de rusi , desi Romania n-a fost republica sovietica si Armata rosie s-a retras inca din ’58, ce putem spune despre Ucraina ?

    2. Dupa mintea mea, USA-Rusia joaca pe multe planuri,si de pastrarea echilibrului ‘menghinei’ dintre ele depinde tinerea in sah a tuturor celorlalti. Chiar si Germania se vede pusa intr-un con de umbra.

  6. Pingback: Patriarhul Kirill, mesaj de Pasti: “NIMENI NU POATE DISTRUGE SFANTA RUSIE”. Se poate vorbi despre o “OFENSIVA ORTODOXA” a Rusiei?/ SUA si Rusia se ACUZA RECIPROC de neaplicarea acordului de la GENEVA/ NATO ar putea ACCELERA constru
  7. Pingback: RUSIA ameninta cu RAZBOI UCRAINA “condusa” de SUA/ BASESCU neaga formal iminenta conflictului, dar isi face griji cu privire la MOBILIZAREA REZERVISTILOR Armatei Romane plecati in strainatate/ Vocea Rusiei acuza Romania de PLANURI DE INTERVENT
  8. Pingback: RAZBOIUL SANCTIUNILOR. Rusia ameninta Washingtonul cu un “RASPUNS DUREROS”. Romania – printre tarile UE care NU s-au pronuntat in privinta SANCTIUNILOR/ Biden asigura (doar?) CEHIA si UNGARIA de sprijinul NATO/ Violente la Donetk si Hark
  9. Pingback: ALEGERI IN MOLDOVA. INTRE RUSIA SI EUROPA. Un partid pro-rus, EXCLUS din cursa electorala/ Putin i-ar fi cerut lui Porosenko RECUNOASTEREA REGIMURILOR SEPARATISTE - Recomandari
  10. Pingback: MOLDOVA CA UN CAMP DE LUPTA. Majoritate fragila a partidelor pro-europene. CELE MAI MULTE VOTURI – UN PARTID ANTIROMÂNESC SI PRO-RUS/ Se pregateste marea “reevaluare” a premierului Ungariei? KLAUS IOHANNIS: “‘Sunt sigur că
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare