Crin Antonescu – “rasplatit” de Congresul Mondial Evreiesc pentru LEGEA “ANTILEGIONARA” cu o invitatie in SUA

12-05-2014 2 minute Sublinieri

crin-antonescu-mediafax-foto-theodor-pana-1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, va pleca duminica intr-o vizita in SUA.Am fost invitat de Congresul Mondial Evreiesc pentru a participa la o conferinta ce are drept subiect recrudescenta unor manifestari antisemite”, a declarat sambata liderul liberal pentru Agerpres. Crin Antonescu a mai spus ca in cursul prezentei sale in SUA ar urma sa intalneasca si “o serie de politicieni americani”.

“Nu ma va primi Barack Obama, dar nici pe Basescu, nici pe Ponta, oameni cu functii importante in statul roman, nu i-a primit oficial la Casa Alba, dar voi avea dialoguri cu importante personalitati din viata publica americana”, a mai mentionat presedintele PNL. Crin Antonescu nu a mai oferit alte amanunte despre aceasta vizita, dar a tinut sa sublinieze ca la revenirea in tara va sustine o conferinta de presa in cursul careia va detalia cele mai importante elemente din cursul prezentei sale in SUA.

Luni şi marţi se desfăşoară la Washington, Forumul Global al Comitetului Evreiesc din America (AJC Global Forum) care dezbate reapariţia antisemitismului în Europa.

Liderul PNL Crin Antonescu a fost invitat la Washington de organizaţia American Jewish Committee pentru a face o prezentare a situaţiei româneşti în cadrul dezbaterii cu tema „În mijlocul furtunii – antisemitismul se întoarce în Europa”.El este unul dintre invitaţii speciali ai reuniunii graţie iniţiativei legislative de interzicere a propagandei legionare care a fost adoptată de Senat luna trecută. În octombrie 2013, Crin Antonescu, pe atunci preşedinte al Senatului, şi doi dintre colegii săi, deputaţii liberali George Scutaru şi Andrei Gerea, depuneau un proiect de modificare a Ordonanţei de urgenţă nr. 31/2002 prin care introduceau o interdicţie explicită privind cultul mişcării legionare din România. Într-o conferinţă de presă liderul PNL îşi motiva astfel iniţiativa: ”Dorim să dăm un semnal clar şi răspicat tuturor concetăţenilor noştri, precum şi opiniei publice internationale, că România nu uită, nu neagă şi nu tolerează vreo manifestare care să pună sub semnul întrebării tragedia oamenilor deportaţi, ucişi, schingiuiţi, înfometaţi, doar pentru că erau de o altă etnie sau de o altă religie”.

Legea românească aflată în vigoare îşi propune să penalizeze organizaţiile şi simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, dar nu conţine nicio trimitere explicită la mişcarea legionară. Ca urmare toate acţiunile judiciare au fost oprite în faza premergătoare deoarece acuzaţii s-au prevalat de acele deosebiri teoretice dintre fascişti şi legionari care sunt operate de regulă în istoriografia românească. Liberalii şi-au propus aşadar să elimine posibilitatea unor subterfugii şi au dat o definiţie mai cuprinzătoare Holocaustului, făcând totdată referiri exprese la simboluri, organizaţii sau doctrine legionare. Legea a fost elaborată împreună cu Institutul ”Elie Wiesel”, din România.

Dar cu toate că acest Institut este un organism guvernamental, în cadrul procesului legislativ Guvernul a avut câteva observaţii mai curând critice faţă de legea lui Crin Antonescu. Guvernul a dat un aviz pozitiv, dar a sugerat că nu ar fi bine totuşi să se facă o trimitere explicită la legionari. ”A sugerat” este cuvântul potrivit căci documentul nu spune acest lucru explicit, lăsând doar să se înţeleagă că tratamentul mişcării legionare ar trebui să primească acelaşi regim juridic ca tratamentul comunismului, care nu este penalizat în legea românească. Deşi legionarii şi comuniştii sunt inseraţi alături de fascişti, separatişti, rasişti în legea siguranţei naţionale ca pericole potenţiale – se arată în documentul Guvernului – totuşi faptele lor nu sunt calificate per se ca infracţiuni.

Mai mult, Guvernul atrage atenţia că, din motive de coerenţă a sistemului, penalizarea legionarismului ar trebui să ducă şi la penalizarea comunismului, ceea ce nu ar fi însă posibil căci există o sentinţă CEDO împotriva României care a refuzat înregistrarea Partidului Comuniştilor (Nepecerişti). Totuşi Guvernul nu spune clar ce doreşte, mulţumindu-se să indice un spaţiu de controversă.

Cert este că legea a fost adoptată în luna aprilie la Senat în forma dorită de iniţiatori şi că ea se află acum la Camera Deputaţilor în dezbaterea comisiilor. Aici probabil controversa, strict contenită până acum, se va manifesta mai puternic.


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Crin Antonescu – “rasplatit” de Congresul Mondial Evreiesc pentru LEGEA “ANTILEGIONARA” cu o invitatie in SUA

  1. Oare când vor înţelege (viitorii) conducători români că ei tb să fie filoromâni şi nu filoevrei? Oare când vor înţelege că noi românii îi alegem şi nu Înalta Poartă de la Washington?
    Şi ce mare brânză vor să facă acum? Să-i asimileze pe legionari fasciştilor? Ceea ce n-a făcut nici Tribunalul de la Nuernberg?
    Ia mai bine să meargă Crin A şi încă vreo câţiva care doresc accederea la tronul României şi să încrimineze direct pe românii ortodocşi. Ce să se tot învîrtească în jurul cozii vacii împreună cu inst Elie Wiesel şi cu Congresul Mondial Evreiesc? Îi bagă pe toţi românii ortodocşi la închisoare sau îi extermină şi scapă ţara şi lumea de aceşti fundamentalişti şi terorişti, atingându-şi direct ţinta propusă.

  2. Acest om e cu atat mai vinovat cu cat stie adevarul istoric si spune minciuni pentru a ajunge arendas al Romaniei.Sa-i dea Dumnezeu dupa sufletul sau de tradator de credinta, de neam si de tara!

  3. Asta pateste orice popor condus de derbedei,excroci,alogeni,tradatori,banditi,hoti,securisti cominternisti,vai de nemul nostru ca rau am ajuns.

  4. Asta a lui Antonescu Crin inca s-ar mai putea intelege cu partea aceea josnica din fiecare om, insa de ce or fi procedand la fel si românii din afara României carora li se pare ca au talent la a scrie si a publica… chiar nu e de inteles.

    Sa vedeti cum scriu unii filologi si istorici români din Canada in revistele care cica reprezinta comunitatea româna de aici!
    Despre Mircea Eliade de exemplu, pe care-l elogiaza ca e mare si tare, recunoscut de Occident ca cel mai tare istoric al religiilor, dar ca…sa vedeti, nu ii putem ierta iesirea in decor din cauza filo-legionarismului sau!

    Te-apuca plansul cand vezi ca românii de pretutindeni nu inteleg deloc ceea ce vrea Domnul de la ei nici in al 12-lea ceas!

    Poate ca dvs. nu intelegeti metamorfozele unor suflete emigrate ca nu aveti cum, insa doare tare sa vezi din ce neam de tradatori te tragi, mai ales ca asta nu inseamna decat un singur dolar in plus la leafa, probabil…sau recunoasterea ca mare scriitor ”in exil”. Mi-e greata!

  5. @Alta Alina

    “doare tare sa vezi din ce neam de tradatori te tragi”

    Mai degraba amintiti-va de SFINTII acestui neam, caci foarte putine neamuri se pot “mandri” cu asa armata in ceruri! Si rugati-va la ei pentru ajutor, pentru ca sfintii nu ne lasa niciodata!
    Tradatori si parveniti sunt oriunde si nu ne mahnim din cauza lor decat daca ne-am pus prea mult nadejdea in ei! Bine ca v-ati convins de aceia, acum cu nadejdea la Domnul! Hristos a Inviat!

  6. @Florin M.

    Adevarat a inviat!
    Nu mi-am pus nadejdea in cei ce-au tradat, nu mi-a fost inselata nici o incredere personala, vorbesc doar despre faptul ca neamul românesc, ca nici un altul, pare cumva polarizat intre sfintenie si tradare, desi si caldicei sunt multi, foarte multi…. majoritatea probabil.

    Eu ziceam ca atunci cand tradarea are un scop asa ” inalt” ca la musiu Crin Antonescu, macar tot mai intelegi de ce-a facut-o, dar pe cei care s-au auto exilat in afara României, ma intreb ce anume ii mai obliga sa vehiculeze astfel de ” valori”, adica sa injoseasca miscarea legionara de parca ar fi o rusine sa fi facut parte din ea….

    La biserica ne inchinam in fiecare duminica moastelor Sfintilor inchisorilor, ajunse aici prin dragostea parintelui Iustin, desi suntem la 10mii km distanta.

    Multumesc mult pentru sfaturi, le primesc cu multa bucurie.

  7. Pingback: Crin Antonescu – “răsplătit” de Congresul Mondial Evreiesc pentru LEGEA “ANTILEGIONARĂ” cu o invitație în SUA | Magazin Critic
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare