SITUATIE CRITICA IN SERBIA SI BOSNIA (VIDEO). Patriarhul Serbiei: INUNDATIILE DEVASTATOARE din Balcani sunt pedepse pentru HOMOSEXUALITATE si Eurovisionul castigat de CONCHITA WURST

20-05-2014 4 minute Sublinieri

DEZASTRUL INUNDATIILOR – COMPARAT CU EFECTELE RAZBOIULUI DIN ANII ’90
AMBASADORUL SERBIEI – APEL PENTRU AJUTOR

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia spune ca inundatiile devastatoare din aceasta tara si din Bosnia-Hertegovina reprezinta pedepse din cauza comunitatilor de homosexuali. Patriarhul Irinei al Serbiei si un alt lider al bisericii au atacat comunitatea de homosexuali si lesbiene din tara, precum si pe Conchita Wurst, castigatorul austriac al Eurovisionului, afirmand ca inundatiile sunt pedepse divine pentru pacatele acestora, scrie The Economist.

Bilantul mortilor provocate de inundatiile din Balcani se ridica la 47, insa este posibil sa mai creasca, iar zeci de mii de oameni au fost evacuati. In Serbia, circa 300.000 de oameni nu au acces la electricitate sau apa potabila, in timp ce o treime din suprafata Bosniei a fost afectata de inundatii.

“Asta este Armaghedonul, nu il pot descrie altfel”, a spus Nedeljko Brankovi, din orasul Krupanj, din sud-vestul Serbiei.

Raul Sava provocat cele mai mari probleme, atat in Bosnia si Serbia, cat si in Croatia. Echipe care transporta ajutor umanitar au inceput sa soseasca dinRusia, Statele Unite, tari ale Uniunii Europene, precum si din Muntenegru si Macedonia. In Serbia, apele ameninta cea mai mare centrala electrica a tarii, iar in Bosnia-Hertegovina alunecarile de teren au ingropat case si au acoperit campurile minate din timpul razboiului din anii ’90. Peste 100.000 de mine ramase ameninta viata oamenilor.

Situaţie dramatică în Serbia şi Bosnia-Herţegovina. ţări care se confruntă în aceste zile cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani. Cel puţin 60 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte sute de mii au fost evacuaţi. În Serbia, cea mai gravă situaţia este la Obrenovăţ, unde 20.000 de locuitori au fost nevoiţi să părăsească oraşul.

Peste 300.000 de saci de nisip au fost aduşi pe malurile răurilor din Belgrad. Mai bine de jumătate de zi, accesul în Obrenovăţ a fost interzis. Doar maşinile de intervenţii au umblat pe străzile inundate.

Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate, iar altele urmează să plece. În Obrenovăţ, cartiere întregi au rămas pustii. Apele au înghiţit drumurile, iar pe alocuri masinile abia se mai văd.

Autorităţile se tem acum de un duşman nevăzut.

„Este foarte multă apă în oraş, sunt multe animale moarte, ne temem de boli. Facem tot posibilul să izolăm toată zona”, spune Maric Edreg – seful echipelor de interventie

„Vă pot spune că nu putem estima acum serios şi responsabil pagubele şi nici să facem o evaluare reală a acestora, dar pot spune că ele sunt de sute de milioane, unii spun miliarde”, declară Aleksandar Vucici, premierul Serbiei

Peste 500.000 de oameni din Bosnia-Herţegovina şi-au abandonat casele

Şi în Bosnia Herţegovina inundaţiile fac prăpăd. În numeroase localităţi, nivelul apei depăşeşte doi metri. Zeci de oraşe şi sate au rămas fără energie electrică, iar veştile nu sunt bune pentru că nivelul apelor va continua să crească şi zilele următoare.

„În prezent, mai mult de un milion de oameni au rămas fără apă potabilă, iar un sfert din populaţie este afectată de această catastrofă. Pot să vă spun că s-au produs mai mult de 2.000 de alunecări de teren”, afirmă Zlatko Lagumdzija, ministrul bosniac de Externe.

Apele s-au revărsat şi în estul Croaţiei, de unde au fost evacuaţi o mie de oameni. Inundaţiile afectează şi alte state, precum Polonia şi Austria, în timp ce în Ucraina peste o sută de sate au rămas fără curent electric din cauza ploilor abundente şi a rafalelor de vânt.

  • Antena3:

ALERTĂ de INUNDAŢII pe Dunăre. Mai multe diguri au cedat deja în Serbia

Este alertă în Galaţi, unde autorităţile sunt pregătite să intervină dacă va fi viitură. Duminică, acolo se aşteaptă cel mai mare debit al Dunării. Pericolul viiturii vine din Serbia, acolo unde mai multe diguri au cedat deja în calea apei.

La Porţile de Fier s-au început deja deversările controlate pentru a se putea prelua debitul neobişnuit de mare. Debitul actual al Dunării la intrarea în ţară este cu 50 la sută mai mare decât în mod normal.

Autorităţile locale sunt pregătite să intervină cu peste 20 de utilaje, 10 motopompe şi peste 20.000 de saci cu nisip. 500 de voluntari vor ajuta la întărirea digurilor, iar numărul lor poate fi suplimentat cu 100 de militari.

Viitura pe Dunăre va staţiona în România în jur de 4-5 săptămâni, iar riscul din zona nu este de depăşire a digurilor, ci de rupere a acestora, a atenţionat vicepremierul Liviu Dragnea.

DEZASTRU fără precedent în ultimele decenii. Distrugerile provocate de inundaţiile din Balcani, comparabile cu RĂZBOAIELE din anii ’90

Peste un milion de oameni au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din Bosnia, Serbia şi Croaţia. Cel puţin 47 de persoane au murit iar sute de mii au fost evacuate. Dezastrul, fără precedent în ultimele decenii, este comparat cu distrugerile provocate, în aceleaşi ţări, de războaiele din anii 90. 

În Bosnia, alunecările de teren generează un alt pericol: deplasarea minelor rămase neexplodate din război. 

Serbia a decretat starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării. La Belgrad, mii de muncitori, soldaţi şi voluntari au lucrat, fără odihnă, la întărirea digurilor, după ce apele Savei au crescut cu aproape trei metri. O adevărată luptă cu timpul s-a dat pentru apărarea unei termocentrale care produce 50 la sută din energia electrică a ţării. Oraşul Obrenovaţ a fost evacuat, la fel ca alte 11 localităţi

În Serbia au început să sosească ajutoare din ţările Uniunii Europene, dar şi de la vedete din această ţară. Emir Kuşturiţa a trimis două elicoptere în sprijinul sinistraţilor, iar tenismenul Novak Djokovici şi-a donat premiul câştigat la turneul de la Roma.

O treime din teritoriul Bosniei se află sub ape, după cele mai abundente ploi din ultimii 120 de ani. Peste 100.000 de locuinţe şi sute de şcoli şi spitale sunt distruse iar un milion de oameni au rămas fără apă potabilă. La dezastru se adaugă şi pericolul minelor anti-personal din timpul războiului, despre care nimeni nu mai ştie unde se află, după alunecările de teren. 

Potrivit ministrului bosniac de externe, distrugerile nu pot fi comparate decât cu urmările războiului civil din 1992 – 1995. Ministerul român de externe a emis alerte de călătorie pentru Serbia şi Bosnia, dar şi pentru Croaţia şi Muntenegru, unde, de asemenea, circulaţia este îngreunată de ploi şi alunecări de teren.

Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, apel pentru AJUTOR după inundaţiile devastatoare din ţara sa: “Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o facă, în măsura în care pot”

Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, Branco Brancovici, a transmis un mesaj către autorităţile şi cetăţenii din România prin care solicită ajutor pentru ţara sa.

Doar în Serbia, apele au făcut 18 victime, iar alte 25.000 de persoane au fost evacuate din cale viiturilor. România urmează să trimită Serbiei ajutoare pentru sinistraţi şi utilaje pentru evacuarea apei.

“Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o faca, să ne ajute în măsura în care pot. Contăm pe sprijinul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, printre care şi România. Ne aşteptăm ca Guvernul României să acţioneze în consecinţă”, a transmis ambasadorul.

Apel umanitar pentru inundaţii în Balcani. Cum poţi ajuta şi tu

“Ne confruntăm cu un val de inundaţii de o amploare cum nu a mai existat în ultimii 100 de ani. Până în acest moment, avem în jur de 25.000 de persoane evacuate. Avem, până în prezent, 19 decese, dar când apele se vor retrage vom vedea care este dimensiunea dezastrului. Din câte ştim, dezastrul va fi enorm. Estimările preliminare se ridică la peste 10 miliarde de dolari. După 7 zile de ploi torenţiale şi inundaţii severe, situaţia s-a îmbunătăţit uşor, dar suntem departe de a vedea sfârşitul dezastrului”, a mai spus Branco Brancovici.

Crucea Roşie din Serbia a pus la dispoziţie o listă cu cele mai importante necesităţi. Printre acestea se numără alimentele şi apa potabilă, dar şi hainele, saltele sau produsele igienice.  

Pentru mai multe detalii despre pachetele cu ajutoare contactaţi Ambasada Serbiei la Bucureşti sau Consulatul General din Timişoara. Orice ajutor venit din partea autorităţilor precum şi a cetăţenilor din România este important.

“Vă mulţumesc, nu doar vouă, ci tuturor cetaţenilor României şi tuturor oamenilor de bună credinţă care încearcă să ne ajute cu ce pot”, a încheiat ambasadorul Serbiei.

Autorităţile din România vor pune la dispoziţia Serbiei una din cele 5 pompele de evacuare a apei de care ţara noastră dispune.  Pe lângă utilaje, România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru sprijinirea sinistraţilor, pături, apă şi alimente.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Homosexualitate, Kosovo, Serbia, Patriarhul Irineu al Serbiei, Uncategorized, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “SITUATIE CRITICA IN SERBIA SI BOSNIA (VIDEO). Patriarhul Serbiei: INUNDATIILE DEVASTATOARE din Balcani sunt pedepse pentru HOMOSEXUALITATE si Eurovisionul castigat de CONCHITA WURST

  1. Cred ca am putea sa ne agitam mai mult pentru vecinii nostri. In Timisoara au inceput sa adune ceva prin intermediul Bisericii Ortodoxe Sarbe, inclusiv prin gradinita si scoala ortodoxa. Dar parca am fi toti legati de maini si de picioare, inertia e mare…

  2. Hm..teribil, intr-adevar. Cifrele persoanelor afectate sunt uriase.

    Sper sa se faca o ‘strigare’ prin biserici, nu ne putem pretinde crestini daca nu ne mobilizam sa facem si noi ceva.

    Da, Cora, asa e. Capacitatea asta de mobilizare colectiva e o mare chestie – necesara la noi ca apa in mijlocul Saharei. Cred ca suna ingenuu, dar demult ma tot intreb daca nu or exista niste cursuri speciale pt asa ceva, daca lucrurile astea nu se invata (la noi in tara sigur nu, dar prin alte parti). Stiu ca ma uimeste intotdeauna viteza si mai ales INGENIOZITATEA demersurilor de acest gen, la americani si la francezi mai cu seama… dar nu numai. Ma intreb adesea: cum le vin domle ideile?? Sincer: daca as sti ca se predau pe undeva ‘trucuri’ de mobilizare colectiva – as face un efort financiar si m-as inscrie la cursuri oriunde s-ar tine ele!

    Si iar imi place la ei (acum divaghez rau, scuze, dar n-am scris demult si simt ca deja ma ia valul :-s) reactia psihologica – individuala si colectiva deopotriva – in fata suferintei sau a traumei. Mare virtute este aceea de a accepta cu calm, demnitate si NATURALETE (adica stoic, fara vaicareala si filozofii inutile) evenimentele tragice, traumatice. Sau, capacitatea de a(re)integra social persoanele cu dizabilitati. Pe unde am mai calatorit si eu observam cu mare placere, de ex., persoanele aflate in scaune cu rotile (batrani,tineri accidentati, bolnavi etc.). In primul rand atat ei cat si insotitorii (de obicei rude) erau VESELI si se purtau PERFECT NORMAL. Nimeni nu ii caina, nimeni nu se uita cu priviri lungi dupa ei pe strada, nimeni nu filozofa ‘intelept’ (mai exact, `barfea`) pe seama pacatelor lor sau ale familiei etc.. Oamenii erau dusi la cate o cafea, o bere, un teatru.. Si aveau o atitudine fireasca. Isi purtau, pe scurt, crucea cu demnitate. Iar asta nu e o chestie de bani. Pana una alta curajul de a-ti accepta soarta si de a face ATAT CAT POTI pt a o indulci nu se cumpara cu bani! Este o chestie de ATITUDINE si de ALEGERE, atat.

    Noi putem fi uneori tare vaicareti. Obiceiul bocitoarelor, de ex, pe mine ma ingrozeste de-a dreptul – nu stiu ce origini obscure are si cum s-a putut mentine intr-o societate ce se pretinde crestina! Numai ca lamentandu-ne si filozofand uitam ca in astfel de situatii avem o SINGURA si mare datorie: aceea de a fi, pur si simplu, ‘samarineni’. Buni samarineni! Care nu se intreba cine e omul cazut la pamant, de ce i s-a intamplat asta, daca merita sau nu sa intervina, si nici nu se scarbeste de bube si boala. Si care este suficient de inventiv ca, in lipsa de resurse, sa faca din uleiul pentru hrana alifie si din vinul de baut dezinfectant. Pt ca DRAGOSTEA: nu judeca, e paradoxala, e inventiva si…vine de la cine te astepti mai putin!

    Asta a fost bombaneala dinainte de culcare. Hai, noapte buna!

  3. Vad ca a aparut de ieri ( cel putin eu abia ieri am gasit articolul) o initiativa a Crucii Rosii:

    http://www.antena3.ro/romania/apel-umanitar-pentru-inundatii-in-balcani-cum-poti-ajuta-si-tu-253853.html

    Acolo exista si nr. pt donatii prin sms, 8829 ( 2 euro). Numerele astea pe orice retea sunt f. bune, zic eu, chiar si pt. comozi, fiindca trebuie sa recunoasteam, uneori din comoditate sau lipsa de timp nu se merge la banci, sa se depuna in conturile alea lungi si incurcate. In afara de patura asistata social, cam toti ar putea depune o suma mica, iar prin sms chiar e rapid si comod.
    Da, mobilizarea e extrem de flasca la noi si, intr-adevar, cred ca si asta trebuie sa se invete undeva, macar niste notiuni elementare prin scoala, pt. cazuri de urgenta, necesitate, daca de filantropie e mai greu sa vorbim…
    In Timisoara exista alta raportare la minoritati, de fapt, noi nici nu-i percepem ca “minoritati”, ci ca vecini, colegi, prieteni, soti, rude prin alianta. La fel cu ungurii, rar iti dai seama ca cineva e de etnie maghiara, aproape ca nu au accent, ca sa nu mai vorbim ca ar fi absurd ca vreunul sa nu cunoasca romana! Iar acum, sarbii sunt pur si simplu vecinii nostri. In perioada lui Ceausescu ei veneau toata ziua sa cumpere sticlarie, aduceau renumita “Vegeta” si tigari si abia de vreo 10-15 ani parca au disparut din peisaj ( probabil de la razboi incoace). Incepem sa uitam de vecini, de “cararile care duc la vecini”, semn rau…
    Si fiindca tot suntem la “minoritati”, vreau sa mai adaug ceva, din observatiile mele de-a lungul timpului si calatoriilor: unde sunt doar doua etnii, apar mai usor disensiuni, se creeaza parca automat doua tabere care simt nevoia sau gasesc motive sa intre in conflicte. Unde sunt doua, trei, “n”, nu mai e cazul, se omogenizeaza si probabilitatea sa iasa scantei (grave)descreste

  4. Da, homosexualii sunt de vina, nu prostitutia si consumul de droguri care sunt total scapate de sub control in Serbia!

    After seeing that Prostitution got compleatly out of control, Serbian police started a massive campaign of investigation and arrest of prostitutes. Anastasija, a 24-year-old student from Belgrade, was arrested last month under suspicion of working as a prostitute in one of the many Belgrade escort agencies offering men sexual services. This is just one example, hundreds of Serbian women of similar age were arrested due to same reason(Prostitution is not legalised in Serbia).
    http://www.topix.com/forum/world/serbia/T6J40LE5OSMEKHHHO

    Serbia, Girls enter into prostitution for ten euros and jeans
    Minor P.F. is a student in high school in Vranje, and she is one of the girls which have been drawn into the chain of juvenile prostitution. Her friends from the school have told her about the “job”.
    “They saw that I was desperate, penniless, with worn jeans, an old jacket that I picked up from my mother. They knew everything about me and they “processed” me. I did not know at the time that they were the drug addicts“, she said.
    this is not an isolated case. Police sources of Kurir admitt that this is a widespread phenomenon.
    We have been finding these girls in Presevo, Veliki Trnovac, cafes in the surrounding villages. Their parents did not believe what their children were doing, they threatened the inspectors to sue them, says a police source.
    Sometimes these girls are not in school for a week. Some of them perform seamlessly, for one day, and they always have ready excuses for their parents. They finish their “job” and return to home by nine.
    http://www.balkaninside.com/serbia-girls-enter-into-prostitution-for-ten-euros-and-jeans/

  5. @Sapiens:

    Pai sa adoptam agenda LGBT atunci, daca-i asa inocentă.

  6. @admin
    Eu ma refeream la parabola cu paiul si barna. Sa fie oare o coincidenta ca nu se pomeneste nimic despre fenomenul de masa al pornografiei, prostitutiei si drogurilor (oare numai eu vad seringi aruncate printre blocuri)?

  7. @Sapiens:

    Mai degraba ne gasim in pilda selectivitatii si a distorsionarii. Cand Biserica zice de trafic de fiinte, droguri, prostitutie, pornografie, cascam, cand zice de homosexuali, ne activam si acuzam …ceva.

  8. dar nam auzit pe nimeni sa organizeze asa ceva , caci suntem dispusi si noi romani ca sa ajutam cu ce se poate, daca toate parohiile din tara ar face asa ceva ar insemna ft. mult

  9. Pingback: INUNDATIILE CATASTROFALE DIN SERBIA SI DUBLA MASURA A OCCIDENTULUI. Sarbii – popor de “fascisti” care nu merita CAMPANII UMANITARE? - Recomandari
  10. Pingback: Andrei Plesu numeste “TEOLOGIE PENALA” atitudinea Patriarhului Serbiei fata de HOMOSEXUALITATE - Recomandari
  11. Pingback: INUNDATII DEVASTATOARE si in Bulgaria [VIDEO]/ Inundatii in Dambovita si Arges - Recomandari
  12. Pingback: Biserica Serbiei condamna PARADA GAY de la Belgrad: o “ADUNATURA” impusa din exterior de cei care au BOMBARDAT si pus la STALPUL INFAMIEI Serbia - Recomandari
  13. Pingback: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului: PARADELE GAY SUNT PARADE ALE MORTII. IN SPATELE LOR E O ASPIRATIE PENTRU PUTERE, PENTRU CREAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE/ Jurnalist sarb – pustnic in pesterile Karuliei, pe Muntele Athos - Recomandari
  14. Mi se pare firesc sa fie inundatii atata timp cat il manie oamenii pe Dumnezeu cu aceste parade gay, o uraciune pe care Domnul a pedepsit-o cu foc si cu puciasa pe vremea Sodomei si Gomorei.Sunt vremurile din urma.

  15. Fostul general sarb, Slobodan Praljak, in varsta de 72 ani, s-a otravit si a murit la Tribunalul de la Haga dupa ce a primit o sentinta de 20 ani inchisoare. Inainte de a se otravi a strigat: “nu sunt criminal de razboi”
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5128353/UN-war-crimes-convict-claims-taken-poison-court.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare