Scandalul BERCEA MONDIAL – BASESCU MIRCEAopinii: SECURISMUL MAFIOT DIN SPATELE “ANTICORUPTIEI”. Incuscrirea elitelor cu INTERLOPII/ Presedintele STIETOT isi face SELFIE in altarul statului de drept/ MITĂCRAȚIA de la est la vest

22-06-2014 12 minute Sublinieri

basescu-bercea-evz-465x390

„Până la urmă, este un gest creştinesc să botezi un copil, indiferent cine-i sunt părinţii”, spune un invitat într-o emisiune de televiziune. „Nu asta e problema relaţiei dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu”, explică un altul, adăugând: „sper că după acest scandal politicienii să nu se ferească să mai creştineze copii ai familiilor de romi”. Sunt doar câteva dintre părerile emise în aceste zile în spaţiul public, când fratele preşedintelui României este acuzat că ar fi luat bani de la familia unui interlop, condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare, pentru a-l scăpa pe acesta de pedeapsă. […]

Fratele preşedintelui face parte dintr-o categorie selectă de reprezentanţi ai aşa-zisei elite româneşti, care au găsit de cuviinţă să se înrudească sau să aibă relaţii de prietenie cu lumea interlopă. Poate vă mai amintiţi de „bagajul relaţional” de care vorbea senatorul Cătălin Voicu şi care l-a ajutat să treacă mai uşor peste primele luni de închisoare, de relaţiile apropiate dintre senatorul Cezar Măgureanu şi clanul Butoane, de comisarul Şoric, şeful Poliţiei Neamţ, zis şi „Case closed”, prietenul interlopului Mararu. Şi lista poate continua cu zeci de cazuri din toată ţara.

bercea-mondial-basescu-botezIar dacă suntem la capitolul „Bercea Mondial” să amintim totuşi că primii care i-au botezat copiii acestuia sunt fostul premier Theodor Stolojan, fostul prefect de Olt Nicolae Grădinaru, fosta preşedinta Tribunalului Bucureşti, Maria Huza şi fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Gheorghe Brenciu.

Au fost nişte „gesturi creştineşti” ar putea spune unii, numai că acum, ca şi în alte ocazii, avem dovada că lucrurile nu stau chiar aşa. De fapt, de ce se strâng uneori relaţiile dintre aşa-zisa lume bună din România şi lumea interlopă- cu puşcăriaşii ei, cu banii lor necinsitiţi şi cu săbiile cu care împart dreptatea ? Pe de o parte, reprezentanţii primei categorii au nevoie de banii şi de influenţa interlopilor în anumite comunităţi, de voturile pe care le pot aduna dar şi de treburile murdare pe care aceştia le pot face. La rândul lor, ei oferă în schimb tot influenţă, dar de data aceasta pe lângă funcţionari şi instituţii la care interlopii nu ar avea altfel acces.

Sunt relaţii reciproc avantajoase, bazate pe interese meschine şi nu pot fi scuzate cu nici un chip. „Gesturile creştineşti”, precum botezarea unui nou-născut sau ajutorul dat unei etnii minoritare să se integreze în societate, sunt poveşti de adormit copiii. Este evident că nu de „gesturi creştineşti” le arde politicienilor, membrilor familiilor acestora sau funcţionarilor când botează copilul unui interlop, pentru că altfel ar trebui să-i vedem stând la coadă pe la uşile orfelinatele din România pentru a ajuta copii romi fără nici un viitor.

Cu ajutorul „mormanele de dolari”, după cum plastic se exprima Mircea Băsescu în discuţia cu fiul lui Mondial, interlopii ocupă un loc important chiar la vârful acestei societăţi, nu rămân la periferia acesteia, cum ar fi normal.  Cazul Mircea Băsescu, indiferent cum se va tranşa în justiţie, arată că lumea interlopă s-a cocoţat până sus la vârful ţării, a intrat în familia prezidenţială dar, mai rău decât atât, loveşte chiar în siguranţa statului. […] integral pe romanialibera.ro

[…] „Democracy is coming from the USA”, ca să parafrazăm un vers al lui Leonard Cohen. În ţările din Europa Centrală şi de Est, în România, după răsturnările din 1989, democraţia a venit din SUA şi din Europa Occidentală. În România, „democratizarea” (ghilimelele se impun) a fost făcută cu oamenii vechiului regim: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Traian Băsescu, generali, colonei, procurori, activişti şi funcţionari comunişti, în dauna victimelor regimului comunist, care au fost pedepsite, marginalizate, murdărite încă o dată, cu sprijin şi complicitate americane şi occidentale. În numele realismului şi pragmatismului politic – în fapt, un cinism de cea mai ignobilă factură.

Tema ultimilor zece ani, susţinută gălăgios şi jignitor atât de UE, cât şi de SUA, a fost lupta împotriva corupţiei. De fapt, o temă perfidă şi perversă, de propagandă, pentru ocuparea economică şi militară a unei ţări aflate în dificultate. Marile active ale României – oţel, petrol, gaz, bănci, pământ agricol, păduri – au fost cedate diferitelor puteri din UE prin rapt şi corupţie (contra semnăturilor diverşilor prim-miniştri), iar în ce-i priveşte pe americani, am renunţat la o parte din suveranitate în schimbul protecţiei acordate criminalilor şi relicvelor de tot felul ale vechiului regim comunist. La sfârşitul mandatelor dubioase, forţate, puse cu mâna, ale lui Traian Băsescu rezultă clar că americanii şi europenii au stat tot timpul cu corupţii la masă.Corupţii noştri sunt mai buni decât corupţii lor (ai sovieticilor? ai ruşilor?)!” pare a fi principiul fundamental de viaţă al Occidentului în România.

bercea_basescuDupă unele informaţii şi zvonuri persistente, serviciile secrete româneşti ştiu de multă vreme şi în chip documentat că o bună parte, cea mai bogată şi mai infracţională, a comunităţii ţigăneşti a compus o aşa-zisă gardă pretoriană a preşedintelui Traian Băsescu, pentru alegeri şi finanţări de campanii electorale, ca şi pentru tot felul de „afaceri” inavuabile. Chiar oameni din aceste servicii, actuali şi foşti, ar fi fost amestecaţi în asemenea operaţiuni. Simbolic vorbind, Traian Băsescu a fost perceput până mai ieri ca Naşul acestei zone sumbre a comunităţii rome. Desigur, această zvonistică va trebui să fie cercetată serios şi faptele vor trebui să fie aduse la lumina zilei. Iar pentru asta sunt plătite de ani de zile armate de funcţionari şi poliţişti cu miliarde de euro. E de sperat că într-o zi nu foarte îndepărtată îşi vor şi face datoria. Mircea Băsescu nu e decât un alter ego, un „naş” mai mic. La fel cum au fost, în toţi aceşti ani, şi Elena Udrea, Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc şi alţii. Sunt lucruri cunoscute de multă lume, între care şi de Mark Gitenstein şi de succesorul său, Duane Butcher, un fel de substitut de ambasador imperial. Ce caută „diplomatul” Mark Gitenstein la Fondul Proprietatea? Luptă cumva împotriva corupţiei?

Începând de miercuri, 18 iunie 2014, telenovela „Băsescu, Bercea, corupţia şi decăderea României” rulează pe mai toate micile ecrane. Izaura, fiica neînfricată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, e o vedetă cunoscută deja de milioane de telespectatori, ca şi de internauţi de pe toată planeta. Mircea Băsescu ar fi primit de la clanul Bercea vreo 600.000 de euro ca să facă trafic de influenţă în justiţie cu ajutorul fratelui său şi, foarte probabil, al unor magistraţi. A dat înapoi o parte din aceşti bani în dolari. „Pentru că-i dau americanii dolari”, l-a citat Izaura cu umor pe Mircea Băsescu, azi, 19 iunie, pe Antena 3, la emisiunea Sandrei Stoicescu. Democraţia din România a fost prinsă în „frangant” de catastrofă. [ integral pe cotidianul.ro ]

[…] Nu-mi plac pariurile, dar îi spun lui Mitică: ”Maitre, pe cât că, dacă-i dă arest preventiv, Mircea Băsescu se cere la infirmerie?” Mitică râde, mai ia o gură de bere, după care zice: ”Coane, la cât sunt ăștia de bolnăviori, n-ar fi exclus un 2:1 pentru SUA. Facem pariu?”Facem. Dar să nu ne-audă nici dna Nuland, nici dl Gitenstein, nici dna Macovei. Deal?” “Deal?”

Nu trece o noapte și, răsfoind din nou presa electronică românească, aflăm că:

“Mircea Băsescu ar putea ajunge din arestul Poliţiei Captalei, unde se află în acest moment, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Fratele preşedintelui are afecţiuni cardiace, potrivit Romania TV, acesta fiind operat acum cinci ani la inimă. Mircea Băsescu este şi în acest moment în atenţia medicilor care îl monitorizează, fiind totodată dependent de medicamente, scrie sursa citată.“

Ne pufnește râsul. Mitică, om cu frică de boli cardio-vasculare, își revine rapid și zice: “Coane, de fapt nu-i de râs. Dacă omu’ e bolnav, pe bune?”

“Nu știu, maitre. Cu bolile nu-i de glumit. Dar am și eu o întrebare pentru tine – tu crezi că pe Mircea Băsescu l-au monitorizat doar doctorii?” “Nu, coane, cred că l-au monitorizat  și băieții de la 2 și un sfert.” Pe ce te bazezi, Mitică?” “Pe cererea pe care vrea să o trimită Tăriceanu serviciilor secrete.”

“Și, dacă o trimite, crezi că-i răspunde cineva la cerere, dacă nu e scrisă pe hârtie roz?“ “Nu știu, coane… Să nu dea vreo molimă și prin servicii… Cu atâția bolnăviori, cine să-i răspundă lui Tăriceanu, pe orice hârtie ar scrie, mai ales că Maior e deja general și se pregătește să devină președinte civil? Încercăm și altceva?” “Da”

[…] integral pe dorintudoran.ro

 • Gandul:

Cristian Tudor Popescu: Băsescu Ştietot nu ştia?

basescu99[…] De 10 ani, Traian Băsescu,  nu Mircea Băsescu, se umflă în pene, denigrează, ameninţă, şantajează ca un interlop, insinuând sau afirmând cu rânjete că ştie şi ce lapte a supt de la mă-sa orice ins pe care pune geana.

De 10 ani, Traian Băsescu ne spune că el e cel care bagă corupţii la puşcărie, serviciile secrete şi Justiţia fiind la ordinul lui.

De 10 ani, securismul atotştiutor cu accente mafiote este politica de stat a preşedintelui Băsescu.

A trecut un deceniu de când T. Băsescu foloseşte pupitrul de la Cotroceni ca să vorbească despre ce are chef, uneori zilnic sau de două-trei ori pe zi, întrebat şi neîntrebat, să insulte, să acuze, să dea verdicte la adresa cui îi vine la gură.

Iar acum, când fratele Mircea se dovedeşte a fi un traficant ordinar de influenţă pe bani grei pentru  interlopii cu care s-a încuscrit în vreme ce preşedintele tuna şi fulgera împotriva hoţilor şi corupţilor, Băsescu Ştietot iese să ne spună că s-a mulţumit cu „varianta” povestită lui de fratele Mircea.

Ar fi interesant de aflat cu privire la procesul de tâmpificare şi autominţire a acestei naţiuni câţi foşti sau încă admiratori ai lui Băsescu mai au tăria să se întrebe acum cu un aer gânditor: oare preşedintele ştia ce face al său frate? / integral pe gandul.info

187_33391100Este foarte posibil ca Traian Băsescu să nu fi terminat de citit “Levantul”. Este posibil să nici nu fi trecut de primele zece pagini. Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu nu citește. În fiecare zi, camioane de mare tonaj descarcă în fața cabinetului prezidențial stenograme ale discuțiilor pe care cetățeni români cât de cât importanți le poartă la telefon, în birourile sau budoarele proprii. E mult de citit, la cât se interceptează “pe siguranță națională”. Iar atunci când ochii obosesc, când ceața pare a se așeza domol pe irisul prezidențial, se poate trece la audio-book-uri produse de aceeași mare editură. […]

În aceste condiții, a invoca necunoașterea atunci când vine vorba despre faptele extrem de penale ale fratelui prezidențial echivalează cu prostirea în față. Da, aceasta va fi placa oficială: rudele, frații, familia nu sunt lucruri pe care să le alegem. Președintele, sărăcuțul, habar nu avea despre povestea asta cu fratele lui și interlopii din clanul Bercea. Asta vă vor spune membrii societății civile care încă mai sorb apă din urmele lăsate de piciorul prezidențial pe plaja pe care s-a pozat în tricouri electorale. Dacă sunteți proști, puteți să-i credeți. […]  integral pe catavencii.ro

Cultul DNA continuă, o să încerc să dau volumul mai încet între văicărelile anticorupţie şi chiotele de bucurie atenistă. Văd că se pune şi de un martir, TB a fost tras în jos de partea pămîntească în misiunea divină anticorupţie. Caz clasic de luptă între spiritul pur şi corpul murdar, pofticios, între capul de familie tare şi membrii nătîngi.

Poate unii au avut catharsis după teatrul ieftin jucat de preşedinte, dar nu cred că poate cineva aprecia sincer drept eroică ieşirea în care TB  a înscenat o luptă aprigă interioară între statul de drept şi iubirea de frate. O luptă interioară din care iese cîştigător statul de drept. De fapt, o ieşire simplă în care a spus “frate-miu a intrat în ceva nasol, eu îmi iau mîna de pe el”. După care a venit arestarea.

“Votaţi DNA” e un slogan pe care-l tot aud. Este lansat de anticorupţi cu un (în unele cazuri) involuntar dar puternic simţ nedemocratic. DNA e bun de poză a-politică atunci cînd de fapt sîntem şi abonaţi la stat şi la diverse partide politice. Antena 3 nu vede furăciunile de pe lîngă Ponta, DNA nu prea le vede pe cele vitale pentru aria Băsescu. DNA nu e partid să votezi cu el, dar în unele cazuri a funcţionat ca un studio de televiziune, unul opus Antenei 3.

Pot face o listă iarăşi cu omisiuni DNA, dar nu vă mai plictisesc.

DNA a dat şi unele lovituri, foarte bine că le-a dat. Problema mea e că DNA funcţionează ca o pavăză ideologică în faţa denunţării abuzului economic. Priviţi cazul ENEL, unde un abuz foarte grav e prezentat doar ca o banală corupere a unui funcţionar de stat şi nu ca o foarte gravă încălcare a unui angajament al unei corporaţii faţă de statul român. Aici, toţi politicienii se ascund în spatele DNA ca nu cumva să fie nevoiţi să mai şi conducă ţara asta. DNA e un soi de umbrelă a statului minimal.

Preamărirea DNA, alături de Joe Biden şi ziarişti dîrji, nu are sens. Să luăm cazul Mircea Băsescu. Cei din clanul Anghel acuzaţi de şantaj, cu Pavel Abraham, avocatul, şi cu Antena 3 drept sprijin, toţi ăştia au reuşit în sfîrşit să atace eficient familia Băsescu (de altfel, după un deceniu de flegme, le-au ieşit cam puţine atacuri, trebuie să apreciem că într-un final au nimerit-o). Şi au pus DNA în poziţia în care nu putea sta pe margine. După filmuleţ DNA trebuia să facă ceva.

Bercea-BAsicaDeci DNA a acţionat împinsă, a venit în spatele valului. Familia Anghel a făcut averi şi a sfidat legea de decenii, nu de cînd s-a prins Voiculescu că poate să-i folosească pe post de bîtă în capul lui Băsescu. Era foarte greu pentru DNA să-i prindă pînă acum, sigur, au multe dosare etc. E mai uşor să investighezi fraude la referendum decît să spui cum s-au format reţele dure de trafic de influenţă, evaziune şi tot ce vrei cu nucleul în Slatina.

Apoi, poate, ca multe alte instituţii, DNA se reaşează după puterea politică. Poate încearcă să-şi găsească rostul fără apărătorul suprem, o fi acţionînd din instinct de conservare. De ce ar fi această arestare dovadă de imparţialitate în loc să fie o reaşezare după noile astre. Şi cît o să mai aud imparţiali de dreapta vibrînd de dragoste pentru Kovesi sau Morar?, la fel de indecent ca apărările lui Ponta pentru baroneţii lui trişti.

[…] Deloc în ultimul rînd, să analizăm apărarea anti-PSD şi din perspectiva Blaga: păi, din biroul lui Ponta se făcea trafice de influenţă. Aşa e? Foarte bine, să accelereze DNA cercetarea. Ar fi frumos să cadă toţi grămadă.

Dar şi dacă DNA îi arestează pe toţi sper că nu-şi desemnează apoi preşedinte. Pentru că abia asta ar fi mai periculos decît corupţia însăşi.

Să ne adăpostim de această avalanşă de autoeroizări indecente, mai multe chiar decît rata normală de selfie-uri pe un cont normal de facebook într-o zi normală. / integral pe voxpublica

[…] De ce mita, elementul central a ceea ce occidentalul numeşte corupţie, un soi de lege nescrisă, este mult mai importantă şi semnificativă în societatea românească decît toate legile scrise care în mare parte la noi sînt aleatorii şi negociabile? Pentru că în societatea noastră păturile şi grupurile sociale „nu sînt ierarhizate după proceduri juridice“.  La noi, grupurile şi păturile sociale sînt mai degrabă un soi de clanuri, sau mai bine spus berceacaste, iar reglajul dintre aceste caste se face printr-o rentă socială, numită convenţional mită sau corupţie. Într-o astfel de societate, mita are cu totul altă funcţie decît în spaţiul occidental, unde grupurile sociale îşi reglementează relaţiile dintre ele pe reguli mult mai exacte, unde mita este văzută ca o formă gravă de corupţie, iar funcţia mitei în societate a fost monopolizată şi preluată de o cu totul altă instituţie (vorbesc mai jos despre aceasta).

De ce mita este atît de importantă în societăţi precum cea românească? În România, dar nu e specific doar ţării nostre, mita îndeplineşte cîteva funcţii foarte importante. Mita este în primul rînd o formă de recunoaştere a unei poziţii de subordonare a unui grup faţă de alt grup (mita la poliţist, la birocrat, la şef, la profesori etc.). Mita – această rentă socială, indiferent că e în forma de bani, obiecte, alimente sau servicii, se oferă în primul rînd pentru a recunoaşte poziţia de subordonare şi supunere a unui grup faţă de alt grup poziţionat pe trepte diferite ale ierarhiei sociale.

În al doilea rînd, într-o ordine aleatorie, mita este o relaţie economică care permite un anumit tip de circuit economic finaciar şi de redistribuire economică (mita la ministru, proiecte europene, licitaţii, medic, profesor, birocrat petru a-ţi oferi nişte servicii etc.). Acolo unde statul e principala sursă financiară, pentru a accede la finanţe trebuie să plăteşti renta socială, care trebuie să corespundă cu gradul funcţiei celui care are „cheia accesului“ şi corespunzător sumei sustrase. Într-o societate în care mecanismul mitei este „democratizat“, banii se redistribuie după rang şi poziţie, iar rentele sociale au un echivalent corespunzător funcţiilor şi sumelor accesate.  Bacşişul şi banii daţi cerşetorilor fac parte din aceeaşi categorie, doar că aici sînt anumite nuanţe şi distincţii.

În al treilea rînd, mita este o formă de democratizare a relaţiilor dintre caste . Într-o societate în care „ascensorul social“, mecanismele de trecere dintr-o castă, clan în altul devine tot mai problematic, mita este singurul instrument care-ţi permite trecerea dintr-un nivel ierarhic inferior la unul superior. Poziţiile şi rangul social se cumpără prin diverse forme de mită: de la bani la servicii.

Şi nu în ultimul rînd mita este un instrument de  acces la resurse. Cu alte cuvinte mita este instrumentul prin care poţi achiziţiona dreptul de a avea acces la resurse (funcţii, bani, reţele clientelare etc.).

Ar mai exista un lucru foarte important legat de mită dar privită din direcţia puterii. Mita este un privilegiu pe care statul îl acordă unor categorii sociale, aşa, nereglementat şi informal, care se poate transforma oricînd într-un instrument de control şi de influenţă. […]

Băsescu şi lupta anticorupţie ignoră mita de la vârful societăţii

Personal, cred că modul în care s-a dus „lupta anticorupţie“ a afectat profund mita/ renta ca liant social şi a dus la disfuncţionalitatea unor mecanisme sociale care reglau nişte relaţii sociale. Tipul de „luptă anticorupţie“ promovat de echipa Băsescu l-aş numi antidemocratizarea corupţiei. Acesta este un prim fenomen. Modul în care Cotroceniul & subordonaţii săi construiesc mecanismul de control şi propagandă legat de corupţie nu loveşte grupurile mici instalate ierarhic la nivelele superioare sociale (elitele politice, economice şi intelectuale), ci grupurile masive aflate la baza societăţii (medici, profesori, ţărani, muncitori, grupuri sociale defavorizate).

bribeDacă vă uitaţi atent la toată retorica promovată de echipa preşedintelui Băsescu, a guvernului subordonat lui, dar şi a elitei intelectuale şi tehnice care-l susţin, veţi vedea un atac fără precedent asupra grupurilor de la baza societăţii. Statul bunăstării se transformă în stat asistenţial, grupurile masive care nu au acces pe piaţa muncii se transformă în grupuri asistate, leneşe etc. Cum s-a rezolvat marea problemă a corupţiei în învăţămînt? Prin introducerea camerelor de luat vederi, care practic pedepseşte ultima verigă şi cea mai nevinovată, adică elevii. Atacul dur asupra medicilor şi profesorilor corupţi, a mecanismelor corupte din sistem etc. face parte din aceaşi stratagemă.

În realitate, datele ne arată că în sistemul sanitar, de exemplu, banii care se pierd şi se fură sînt procentual vorbid mult mai puţini decît în alte domenii, despre care nu auzim nimic. Chiar şi aşa, banii mulţi care se fură în sănătate se fură tot la vîrf, acolo unde se iau decizii, şi nu la bază, acolo unde sînt medicii care duc greul sistemului.

[…]

Revenind la spaţiul occidental faţă de care nutrim un respect aproape fanatic. De ce ceea ce la noi are o funcţie socială atît de importantă, la ei este privit ca un rău social fundamental? Dincolo de partea legată de istorie, tradiţii culturale, religioase şi sociale, mita în forma pe care o cunoaştem noi a existat şi în acel tip de societate. Eu personal nu cred că la ei ea a dispărut, ci doar s-a transformat şi a fost transferată în trei direcţii puţin diferite.

Prima, o variantă soft, a fost transferată într-o zonă a mitei nonmateriale a relaţiiilor, care are o funcţie foarte importantă în societatea occidentală de tip capitalist. Tot mecanismul de recomandări şi poziţionări e foarte cunoscut (contează mai puţin cine eşti şi mai mult cine te recomandă şi unde eşti poziţionat). Un fenomen care şi la noi merge foarte bine, însă acolo a atins cote mult mai sofisticate şi mari.

A doua este o variantă mult mai perversă pe care o numesc: „hoţie în lege”. Este ceea ce fac mai toate firmele de lobby şi maşinăria prin care mici grupuri de interese, firme şi corporaţii cheltuiesc sume imense pentru a schimba nişte legi în favoarea lor. Cum se face? Mai întî legalizezi maşinăria de lobby, după care prin diverse forme plăteşti oamenii din centrele de decizie şi putere care produc şi instituie legi care, la rîndul lor, pruduc un cadru legal. Fără acest cadru legal cumpărat prin firmele de lobby, acţiunile tale ar fi ilegale şi ai fi fost nevoit  să foloseşti „mita necivilizată” ca să poţi funcţiona. „Civilizaţii“ au inventat această formă de „hoţie legală”: cu un grad maxim de profit şi minim de risc spre deosebire de „hoţia ilegală” care are acelaşi grad maxim de profit dar şi un grad mxim de risc.

Mită la bancă

Însă monopolul şi funcţia mitei în spaţiul capitalismului occidental sînt preluate de cea mai importantă instituţie a momentului, adică banca. De la bancă iei bani pentru a-i folosi în ascensiunea socială, iar pentru ei plăteşti o dobîndă, adică o rentă, aşa cum în Est orice pătură socială plasată mai jos ierarhic plăteşte mită, adică o rentă socială, pentru a avea în principiu acelaşi rezultat.

Funcţia pe care o îndeplineşte mita în societatea noastră este îndeplintă în societatea occidentală de către bancă prin mecanismul împrumutului cu dobîndă. […] integral pe adevarul.ro

*


Categorii

1. DIVERSE, America, Articolele saptamanii, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “Scandalul BERCEA MONDIAL – BASESCU MIRCEAopinii: SECURISMUL MAFIOT DIN SPATELE “ANTICORUPTIEI”. Incuscrirea elitelor cu INTERLOPII/ Presedintele STIETOT isi face SELFIE in altarul statului de drept/ MITĂCRAȚIA de la est la vest

 1. Romania a ajuns pe fundul mlastinei. Ma jos de atat se poate ?
  In tot cazul, asta nu e Romania mea.
  Nu cred , sincer, ca aceasta tara mai are vreun viitor, vazand directia in care se indreapta.
  Se poate si mai jos – poate peste cativa ani Bercea Mondial va fi ales presedinte. Si de ce nu ? La asa tara………..

 2. Clar, asta arată cât de drept-credincioși ne sunt politicienii (mare parte dintre ei), prin faptul că: botează copiii mafioților, se afișează rânjind în poze cu ierarhii, se afișează prin biserici etc.
  Doar că tot ceea ce fac în viața publică e tocmai pe dos decât vor să arate… ”După faptele lor îi veți cunoaște”.

 3. Cine l-a ales pe BASESCU? Nu cumva poporul roman? La asa presedinte asa …popor. Popoarele care aleg mafia si prostitutia dispar de pe fata pamantului! La asta duc banii si desfranarea. Asa ne invata Sfanta Scriptura.

 4. @Obrenovici,
  “….asta nu e Romania mea”.Da,asta nu e Romania noastra,ci cealalta,cea a oamenilor oropsiti,chinuiti de foame,lipsuri de tot felul,pacatosi, pt.care Domnul Iisus Hristos,Dumnezeul nostru, a murit pe cruce.Aceasta este adevarata Romanie pt. care merita sa traim si sa ne rugam.Acea “Romanie”e de moment pe cand Romania noastra este vesnica.DOAMNE AJUTA!
  P.S.-e usor sa cazi in depresie,sa crezi ca nu se mai indreapta nimic,dar nu aduce anul ce aduce ceasul.Toata massmedia vrea sa ne faca depresivi,un joc dracesc, de moarte a sufletelor.

 5. @obrenovici,
  asa cum in puscariile comuniste se facea o reeducare a negarii,si a dezicerii pana la urma ,de adevaratele valori,asa si acum,se simte o reeducare a noastra de de negare si denigrare a tarii.
  Nu conducatorii actuali cu toata mizeria lor ,reprezinta aceasta tara.Aici avem ingropati mosii si stramosii nostrii,si tot aici mai avem inca,oameni demni,integrii,oameni care fac parte tot din aceasta tara.
  Si un singur roman demn si cinstit, de mai ramane in tara asta,doar acela reprezinta Romania, si la acela o sa ma raportez.
  @alessy
  In ceea ce reprezinta alegerile prezidentiale,parlamentare si celelalte,aproape 65% din populatia tarii nu a avut pe cine sa voteze,si deci, nu au votat. Acestia au inteles ca fostii si actualii conducatori, nu au nimic in comun cu tara noastra-ROMANIA,si cu bastinasii ei, romanii.
  restu de 35% care a mers la vot, s-a impartit in functie de interese, si ca atare,ei sunt reprezentatii acestor interese[nu a poporului] de tip mafiot.
  Doamne ajuta!

 6. erata
  -au mers;
  -s-au impartit;
  scuze,

 7. Citez dintr-unul din imnurile de campanie al lui TB:
  Hai Basescu la putere
  Scapa tara de lichele
  De perversi si mafioti
  Pune-i la respect pe toti

  Si “exact” aia a facut: fara numar! 🙁

  Traian B. spune ca-i pare rau de Mircea, pe care l-a stricat anturajul. Care anturaj? Ca si el (Traian) avea acelasi anturaj:
  http://lideruldeopinie.ro/wp-content/uploads/2014/06/in-scandalul-bercea-basescu-apare-si-presedintele-marti-se-depun-dovezile_01.jpg
  http://activenews.ro/wp-content/uploads/2014/06/basescu-bercea.jpg
  La ce plaja larga de informatii are la dispozitie, ca presedinte al tarii, caruia-i raporteaza serviciile, sa se afiseze cu asa personaje (sunt multe astfel de cazuri), dupa care sa planga in fata camerelor, spunand ca pe frate-sau l-a stricat anturajul, e minciuna cu intentie, e fals in declaratii… Imi pun mari semne de intrebare asupra acelora care inca mai au dubii asupra acestui personaj, care se agata disperat de scaunul prezidential, care se mai afla cocotat acolo numai datorita sprijinului “agenturilor” straine, unele dintre aceste agenturi laudand-o recent pe Kovesi ca exemplu de lupta anti-copuptie. Penibil e putin zis, vizavi de ce se intampla in Ro, zilele astea. Ii fac tiganii sa tremure pe ditamai maharii si e posibil ca acestea sa fie doar o mica parte din ce urmeaza sa mai vedem vara asta. Dar ce-o mai fi la toamna?

 8. Precedentul preşedinte al Germaniei, Christian Wulff, a demisionat pe 17 februarie 2012. În esenţă, acesta a renunţat la mandatul de preşedinte al celei mai puternice ţări a Uniunii Europene, în urma (spuneţi cumva „doar?”) a suspiciunii unor fapte incompatibile cu calitatea sa anterioară, cea de prim-ministru al landului Saxonia inferioară, faptele fiind petrecute înaintea alegerii sale ca preşedinte, în 2010.

  Ca să lămurim lucrurile de la început, suspiciunile de corupţie nu s-au confirmat în justiţie iar Christian Wulff a fost achitat. Deci, demisia sa a fost una de onoare, determinată exclusiv de imperative morale şi simbolice. Conform codului etic al înaltei funcţii deţinute, Preşedintele Germaniei nu putea fi nici măcar menţionat într-un scandal de (posibilă, chiar nedovedită) corupţie. Nici dacă aceste fapte erau anterioare funcţiei de preşedinte.

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/%E2%80%9Efoarte-sus-foarte-jos%E2%80%9D-caderea-unui-presedinte/

 9. @admin
  Atat la articolul din Contributors din care ai citat mai sus, cat si la altele, pe aceeasi tema si care doar au calitatea ca NU sunt pro-Basescu, apar comentatorii pro-Basescu, evident cu ochii larg inchisi (cum altfel?), parca sedati, anesteziati (imi cer iertare, dar alte cuvinte blande n-am), care nu vor sa recunoasca situatia de fapt in ciuda tuturor evidentelor si conditioneaza o eventuala demisie a acestuia, a presedintelui ilegitim (vezi referendumul din 2012) Basescu – idolul lor, de demisia Guvernului si a lui Ponta, de vremea de afara (iarna nu-i ca vara), de Ana si Caiafa etc. Asa ceva!

  Zilele trecute, erau unii care contestau contributia la imaginea Romaniei adusa de sportivi precum Simona Halep. I-as intreba pe aceeasi, acum, daca sesizeaza deserviciul adus de Basescu aceleiasi imagini a Romaniei pe plan extern.

 10. @Florin M:

  Pai cel mai probabil nu sunt fanatici pro-Basescu, ci postaci pusi pe prelucrarea si limitarea daunelor scandalului, care are implicatii mult mai largi decat persoana presedintelui. Chiar si daca luam de bune declaratiile presedintelui, ar rezulta ca serviciile nu si-au facut datoria de a-l informa cu privire la ce facea insusi fratele sau, ceea ce nu e admisibil. Pentru ca daca un clan interlop a ajuns la fratele presedintelui, la fel de bine puteau sa ajunga si rusii, doar ne-au avertizat americanii cu privire la coruptie si subversivitatea Rusiei, nu? Ar fi o neglijenta care atenteaza la siguranta nationala. Iar daca institutiile de forta (servicii, procurorii DNA) nu prea se poate sa nu fi stiut, inseamna ca au acoperit, cu presedintele in frunte, acte de-a dreptul mafiote si procedeee mafiote de ti se ridica parul in cap. De aia e agitatia asta, sa se scape cu fata curata mitul “independentei justitiei” si a puritatii institutiilor de forta, de fapt, nu atat de dragul lui Basescu, si de aceea sunt disperati sa vanda povestea cu “iata, atitudine de om de stat, iata justitia lucreaza, l-au arestat” (ce conteaza ca dosarul fusese deschis din 2011 si musamalizat pana cand, din motive care nu sunt limpezi, s-au scurs inregistrarile video in mass-media).

 11. Eu nu m-am dezis de Romania, ci de aceasta Romania, care nu mai este tara mea. Ma rog, sesiati sper nuanta.

  Cand ne plangem de poliicieni sa ne aducem aminte ca acesti politicieni sunt trimisi la putere si legitimati de 25 de ani prin votul poporului roman. De un sfert de secol, poporul roman nu e capabil sa creeze o alternativa, un partid condus de romani cinstiti si cu adevarat patrioti, care sa stranga in jurul lui elementele valoroase si sa incerce sa ajunga la putere, prin vot. Asta este realitatea. Pana cand un astfel de partid si astfel de personalitati nu vor aparea, eu nu mai merg la vot.
  Poate un partid al lui Capsali ar fi fost o alternativa, dar el in loc sa organizeze o forta poliptica puternica aici, s-a dus sa candideze ca independent suferiond o infrangere dezastruoasa. Iar in campanie a fost neconvingator, in afara de numeroasa lui familie neaducand niciun argument. In tot cazul, lupta trebuia inceputa pe plan intern, in nici un caz cu europarlamentarele.
  Un alt ins care incearca ceva este Silviu Chirila, dar e foarte putin cun oscut si are handicapul ca nu e la Bucuresti si intr-un oras de provincie.

 12. “Iar dacă suntem la capitolul „Bercea Mondial” să amintim totuşi că primii care i-au botezat copiii acestuia sunt fostul premier Theodor Stolojan, fostul prefect de Olt Nicolae Grădinaru, fosta preşedinta Tribunalului Bucureşti, Maria Huza şi fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Gheorghe Brenciu.”

  Oare ce – secret – ascunde interesul acestor politicieni (cu functii inalte), de a se dori – nasii – cioroiului “mondial”? Ca – national – era prea putin, pentru “valoarea” lui.

 13. N-ar fi foarte mult de comentat. Faptele vorbesc de la sine in mare parte. Doua remarci: asta este o reiterare a perioadei comuniste de inceputm din anii 50. Atunci scursura societatii, cei mai saraci (dar nu saraci si curati, saraci din cauza lenei si a incapacitatii de a face ceva), hotii, delicventii in general, care inainte de razboi erau la coada satului sau in inchisoare, erau elevati la rangul de membrii de partid, de perceptori de taxe (cind taranii inca mai detineau pamintul), de sefi cu propaganda,etc,etc. Pentru ca nu este intimplator ca avem o astfel de elita acum….ea are niste radacini.

  Totusi acum este mai rau ca inainte. Inainte, inclusiv pe timpul lui Ceausescu, mai exista un respect pentru un anumit gen de valori. Sigur, politia si securitatea i-a folosit si atunci pe tigani pentru diverse treburi murdare (ca doar aici stau radacinile relatiei promiscui dintre “fortele de ordine” de acum si infiriparea “clanurilor”). Dar “incuscrirea” cu ;patura cea mai de jos a societatii, nu romanesti, ci chiar tiganesti, cu niste gainari analfabeti, de cea mai joasa speta, o incurscrire la cel mai inalt nivel…asta este ceva mai nou, si evident mai rau.

  Si a doua observatie: Cit de uriti mai sint!! Ce infatisare repulsiva.Au figuri de bestiariu…si nu, nu ma refer numai la Bercea pancosmicul.

 14. Din stirile de azi:

  Traian Băsescu a precizat că pe agenda Consiliului European se află câteva teme majore, prima fiind spaţiul de securitate, libertate şi JUSTITIE.

  “Se va face o analiză asupra gestionării spaţiului Schengen care vizează printre altele capacitatea UE de a face faţă presiunilor la frontieră, legat de emigraţie, politica referitoare la azil, cooperarea poliţienească şi judiciară, iar pe acest fond eu voi ridica din nou problema accesului României în spaţiul Schengen”, a spus şeful statului pe Aeroportul ‘Henri Coandă’, înainte de plecarea în Belgia.

  Oare cat de lipsit de orice urma de bun simt poate sa fie, incat se poate duce la Consiliul European, sa REPREZINTE Romania, cu scandalul asta in toi? Ce servicii mai poate sa faca acest… om, Romaniei? Ce statut va avea Romania acolo, reprezentata de Traian Basescu?

 15. da,primul om care ia botezat un puradel lui Bercea a fost Gradinaru N.SITUATIE CUNOSCUTA DE LUCRATORI AI CONS JUDETEAN OLT CARE LUCREAZA SI AZI ALIAS ANGHEL DANCIULESCU.CE A FOST IN MINTEA ACESTOR OAMENI?CRED CA AMBASADOR E BOTEZAT DE C.

 16. Scopul lui basescu traian de la bun inceput a fost sa distruga romania prin orice mijloace, si tot ce a facut nu din prostie a facut ci doar din rautate si lacomie si a preferat sa se murdareasca pe el ca odata cu asta sa murdareasca si ROMANIA. Nu din pur crestinism acest individ care se auto intituleaza presedintele romaniei a botezat un copil de tigan infractor. Si nu degeaba s-a amestecat intr-o familie de certati cu legea, ci din lacomie si mai mult de atit ca sa murdareasca imaginea si asa destul de sifonata a ROMANIEI si eu cred ca si-a atins scopul dupa parerea mea de om simplu de la tara acesta este traian basescu

 17. Pingback: CRIMINALIZAREA SARACIEI: “Vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe”. Cazurile pensionarilor care s-au SINUCIS din cauza ANCHETELOR DNA [video] - Recomandari
 18. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI: CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Dan Voiculescu. “Victima colaterala” in razboiul altora. ULTIMUL SAU CUVANT [video]/ Emil Hurezeanu despre INTERVENTIILE IN JUSTITIE si climatul de tensiune sociala [
 19. Pingback: PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA? Cazul Voiculescu – semnificatie, implicatii - Recomandari
 20. Pingback: In chestiunea “ACOPERITILOR”. Auto-deconspirarea lui ROBERT TURCESCU si o dezbatere ratata - Recomandari
 21. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
 22. Pingback: Care este sensul MEGA-SCANDALURILOR MICROSOFT si EADS? Prin anticoruptie la antidemocratie sau cum dispare POLITICUL din Romania. CINE NU E DE ACORD CU DIRECTIVELE OBLIGATORII N-ARE DECAT SA DEVINA “EXTREMIST” - Recomandari
 23. Pingback: CE CAUZEAZA CORUPTIA? - Recomandari
 24. Pingback: CAND UNIUNEA EUROPEANA E FOCAR DE CORUPTIE. EULEX, misiunea UE de implenetare a statului de drept in KOSOVO, a acoperit mafioti in schimbul mitei si a inventat probe impotriva incomozilor - Recomandari
 25. Pingback: BASESCU SI ȚARA - Recomandari
 26. Pingback: Cine controleaza serviciile?/ SCHELETELE DIN DULAPUL PATRIEI “STATULUI DE DREPT”. Disperarea Elenei Udrea si viscerele unui sistem mafiot | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare