Cuplu de crestini LINSAT in PAKISTAN/ Printul Charles despre TRAGEDIA crestinilor din Orientul Mijlociu (video)

5-11-2014 1 minut Sublinieri

Prinţul Charles şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu. El a numit această situaţie drept o “tragedie”.

Potrivit unei înregistrării video care a fost publicată marţi seara pe site-ul cotidianului britanic The Telegraph, Prinţul Charles a făcut referire la propria sa credinţă creştină, care îi “permite să vorbească şi să asculte persoane de alte tradiţii“, și i-a îndemnat pe oficialii de diferite religii să “nu rămână tăcuţi” şi să reacţioneze faţă de această situaţie.

“Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu, o regiune în care creştinii locuiesc deja timp de 2.000 de ani (…), alături de persoane de religii diferite “, a declarat moştenitorul tronului britanic.

De asemenea, prinţul Charles le-a cerut “guvernelor să asigure dreptul cetăţenilor de a practica propria religie”, un drept care este “deseori încălcat, inclusiv în Vest”.

Aceste declaraţii intervin în contextul publicării unui raport al asociaţiei de caritate britanice Aid to the Church in Need, care informează că libertatea religioasă a intrat în declin în ultimii doi ani în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, scrie Mediafax.

Asociaţia a afirmat, de asemenea, că libertatea religioasă este în declin în Marea Britanie şi în alte state occidentale, din cauza fricii de extremism şi a sentimentului că religia nu mai are un rol important în domeniul public.

Un cuplu de creştini din Pakistan, acuzat că ar fi pângărit Coranul, a fost ucis de o mulţime de musulmani, până ca poliţia să poată interveni.

Cei doi au fost bătuţi până şi-au pierdut cunoştinţa, apoi corpurile au fost incendiate. Incidentul a avut loc în oraşul Kot Radha Kishan din provincia Punjab.

Doar prenumele victimelor au fost făcute publice de poliţia pakistaneză – Shama şi Shehzad.

Mai mulţi oficiali din guvernul pakistanez s-au deplasat la faţa locului pentru a ancheta incidentul.

Situaţiile în care în urma unor acuzaţii de blasfemie cetăţenii pakistanezi sunt linşaţi s-au înmulţit în ultima vreme. Actele de violenţă îi vizează şi pe avocaţii care apără inculpaţii acuzaţi de blasfemie. În luna mai a acestui an, avocatul Rashid Rehma, care apăra un lector universitar acuzat de blasfemie a fost împuşcat mortal.

Începând cu anii 1990, zeci de creştini sau reprezentanţi ai altor minorităţi religioase din Pakistanul dominat de musulmani au fost găsiţi vinovaţi de blasfemie, o pedeapsă care atrage pedeapsa cu moartea în acest stat.

Deşi majoritatea au fost condamnaţi la moarte în primă instanţă, sentinţele au fost respinse de Curtea Supremă din lipsă de dovezi.

Totuşi, luna trecută, Curtea Supremă a confirmat pedeapsa cu moartea pentru Asia Bibi, o femeie de religie creştină care a fost acuzată în 2010 de blasfemie.

Organizaţiile pentru drepturile omului spun că acuzaţia de blasfemie este folosită în Pakistan pentru răzbunări personale, tocmai pentru că deseori cei acuzaţi sunt linşaţi înainte de a avea ocazia să se apere în tribunal.


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Cuplu de crestini LINSAT in PAKISTAN/ Printul Charles despre TRAGEDIA crestinilor din Orientul Mijlociu (video)

  1. Pingback: PERSECUTIA CRESTINILOR. Copii si tinere crestine rapite si scoase la licitatie in Siria/ Femeie condamnata la moarte in Pakistan - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare